|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Sama nie wiem, co dzisiaj robić - obiad mam, posprzątane mam, lodówkę pełną mam. Jechać gdzieś do CH czy nie jechać
Z jednej strony mi się nie chce, ale w domu mi też się nie chce siedzieć. Mam dylemat ![]() Cytat:
I jaka muzykalna ![]() gratuluję
|
|
|
#2012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
my mamy te same plany na sylwestra to sie nazywa wybor i umiejetnosc teleportacji, co nie?![]() Cytat:
chociaz gdzies sie spotkalam z opinia, zeby w ciazy pic 1,5 litra wody. no ja jednak zostane przy swoim pragnieniu i nie bede sie ograniczac z piciem.Cytat:
dlatego pewnie nasza bedzie taka do rozpieszczania, chociaz nie powiem, zeby mi sie to podobalohej piatkowo!! |
|||
|
|
|
#2013 |
|
Rozeznanie
|
czesć
ja wreszcie wyspana, bo dzis do 9 a w święta wczesniej wstawałam.... U nas poświątecznie, ale od rana sniadanie jak w świeta trzeba to zjeść Wybieram się niebawem na jakieś polowanie ciuszków, bo jak wspominałam już mało w co wchodzę ![]() W Sylwestra nigdzie się nie wybieram, chyba nie dla mnie teraz jakieś bale. Najchętniej w łóżku bym poleżała MIłego dnia |
|
|
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
Tak w ogóle to jestem dumna z mojej Córci. Dostała taką tablicę z literkami na magnesach do przyklejania w różnych kolorach. Przed chwilą posegregowała wszystkie literki wg kolorów. Moja mądra dziewczynka
|
|
#2015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A muzykalna po mamie... Śpiewałam swego czasu... ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-12-27 o 10:29 |
||
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam... Zjadłam już śniadanie i mam się chyba coraz lepiej...
![]() Emilka za kolejny tc. Kasiab mój Franio w kościele też się wierci chyba podoba mu się tam no i dla niego bez znaczenia czy jesteśmy w domku czy w gościach... Wierci się ostatnio jak nie wiem co... Dziś po glukozie też mnie smyral po żebrach Kaorlak ja tam bym się na twoim miejscu wylenila w domu i ewentualnie poszła na spacer, nie pchała bym sie do CH. dla córci ![]() Ja wczoraj pierwszy raz czułam ból brzucha i to po spacerze. Troszkę się przestraszyłam... No i jak się kładłam to miałam taki twardy brzuch... Nie wiem skąd mi sie to wzięło. ![]()
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Dzisiaj Hania normalnie zasnęła, więc chyba jednak te problemu kilkudniowe były związane z tym co się działo a nie z kryzysem jakimś ![]() Ja już na nogach od 6, pomyłam wszystkie szafy, lustra, kurze, odkurzyłam i obrobiłam króliki, jeszcze później jak Hania wstanie trzeba będzie odkurzyć na dole i umyć podłogę. Mężowi zostawię łazienkę tylko. Jutro mamy kolędę ![]() Cieszę się, że u Was wszystkich Święta udane i każda wraca w dobrych humorze u nas bywało różnie, no niestety.. dlatego poważnie zastanawiam się czy na przyszłe święta sobie nie pojechać gdzieś w góry z mężem i dziećmi i mieć wszystko w pompie ![]() Kaorlak gratuluję 6 miesiąca ![]() Nikii kiedy mąż wraca? Na Sylwestra już będzie nie?Asia27100 bardzo fajny prezent Justyna, już po badaniu pewnie, ale kciuki trzymałam ![]() Martusia, tak jak napisałaś to pewnie od nadmiaru wrażeń u nas pewnie takie same plany jak u Zamyślonej chociaż pewnie pójdziemy spać przed 24, tak jak w zeszłym roku. Chyba, że znajomi do nas przyjadą, jeszcze nie gadaliśmy w sumie ![]() Madziuuula wow zazdroszczę spania, ciekawe czy u nas kiedyś tak będzie ![]() Paulka, ciesze się, że się pogodziliście z TŻtem ![]() Kasiab, no widzisz to Wasza córcia będzie takim rodzyneczkiem u nas niby też tak miało być, bo w rodzinie męża same chłopaki, ale nikt Hani nie rozpieszcza, zresztą tam to w ogóle.. ech.. wczoraj się dowiedziałam, że dziadek mojego męża czyli jedna z najbliższych mu osób nie wiedział, że jestem w ciąży. Mąż mówił babci, a ona nie przekazała – powiedziała do mnie, że ona nie lubi się bawić w plotki nie wiedziała też chrzestna męża, czyli siostra jego mamy, bo ani babcia ani mama jej nie powiedziały… trochę sobie popłakałam wieczorem, ale cóż nie mam wpływu na to, że im nie zależy.Jak mąż powiedział rodzinie, że będziemy mieli drugą córeczkę to tylko jego siostra nam pogratulowała. Kasiu pij dużo wody tak jak ciocia mówi Pojechałabym sobie gdzieś z domu chociaż na parę dni.. może któraś z Was przyjmie ciężarną z 15 miesięcznym dzieckiem?
|
|
|
|
#2018 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki
my nadal mamy święta jak wróci to zabieramy się za przygotowanie jedzenia gratuluję rozpoczętych tygodni i właśnie uświadomiłam sobie, że wczoraj zaczął się u nas 22 ale ten czas ucieka...W ogóle dostałam od męża na prezent dwa cudne smoczki dla niemowlaka już nie mogę się doczekać kiedy przytulę nasze maleństwo....A w Sylwestra idziemy do szwagierki i szwagra. Mają 2letnią córę, więc nigdzie się nie wybierają, a poza tym ona też jest w ciąży także dwie ciężarówki będziemy w tym roku spokojny sylwester nas czeka ciekawe tylko o której spanie mnie złapie ![]() miłego dnia |
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też nosi w domu Mąż w pracy a ja już głupawki powoli dostaję także zapraszam na sernik herbatkę i plotki
|
|
#2020 |
|
Zadomowienie
|
Tez sie zastanawiam czy nie wybrac sie dzis do CH.
Poki co jestem w pracy, moze uda mi sie wyjsc ok 14 - 15. Na pewno wyciagne tzeta na spacer.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2021 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie po świetach, cięższa o kilka kg! Zaraz za mycie podłóg sie biore, a później na długi spacer z moim aniolkiem sie przejde, żeby spalić troche kalorii.
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Zamyślona a przy antybiotyku podajecie mu też jakiś probiotyk? U Nas Oskar też robił luźne kupki , ale jak zaczęłam podawać probiotyk to się ustabilizowało.
Justyna ja piłam raz w 1c, ale wiem że jak wyniki są złe to za jakiś czas ponawiają te badanie. Teraz jeszcze tego badania nie miałam ![]() Madziula to bardzo fajną i tak nockę mieliście ![]() Lucynka gratuluję 18tc ![]() Kasiab i to jest prawidłowa rekacja – cieszenie się z maleńkiej istotki która za niedługo się pojawi ![]() Sylvunia gratuluję 13tc ![]() Emilia gratuluję 21tc ![]() Kaorlak dla Misi Mądra dziewczynka ![]() Kasian TŻ wraca w niedzielę wieczorem No to masz co do roboty – u Nas kolęda za tydzień. Wpadaj do Nas Oskar się ucieszy że będzie miał nową koleżankę do zabawy ![]() Do niedzieli jestem sama to przynajmniej nie będę się nudziła :P Martuszka gratuluję 22tc
|
|
|
|
#2023 |
|
Raczkowanie
|
Kaorlak gratuluje 6 miesiąca.
Asia jakiej firmy dostałaś ten termometr? Planuje kupić, ale nie wiem na czym się skupić wybierając taki sprzęt. Ja też mam dziś lenia, jeszcze w szlafroku chodzę. Mężuś pojechał odstawić samochód do mechanika i trochę jesteśmy uwięzieni w naszej mieścince. Jak któraś upoluje coś ciekawego na wyprzedaży to dawajcie cynk. Chociaż ja to mam kawałek drogi do jakiś większych centrów handlowych, ale w poniedziałek będę w Wawie to może pochodziłabym trochę po sklepach. Muszę jednak powiedzieć, ze bardzo szybko ostatnio się męczę. Już nawet taki trochę szybszy chód sprawia mi problemy. Gratuluję kolejnych tygodni
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha. Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2013-12-27 o 11:22 |
|
|
|
#2024 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Witam poświątecznie
noemialam czasu nawet wejść na wizaż i Wam złożyć życzenia ahh święta, święta i po świętach U nas minelo w miarę fajnie wszystko, jedynie troszkę nerwów w Wigilie bylo ale dalo się przezyc.Maly dostał bardzo fajne prezenty. Pisałyście o rozmiarach biustonoszy, to ja Wam się pochwalę, ze mam 85F moje plecy strasznie cierpią no ale trudno.siedzimy właśnie w poczekalni, mam stresa jak nie wiem...
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam rozmiar 75G
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
termometr
ale nie jestem w stanie ocenic czy jest dobry, bo nie ma na kim Cytat:
![]() pospaliśmy dziś z tżtem do 11 ![]() a wyprzedaże? zawsze coś upolowałam, ale w tym roku jak chodzę po sklepach to tylko mam załamkę, bo co mi sie podoba, to i tak nie ma sensu kupowac bo nie wchodzę... można by coś dla malucha upolować, no ale nie mam jeszcze weny na kupowanie ciuszków, a w sumie na wyprzedaży bedą zimówki, których nie bede potrzebować na już w maju... ech...szkoda..... tż sie ucieszy
|
|
#2029 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niesamowicie czas leci to prawda gorzej ze pewnie im brzuchy beda wieksze i będzie nam trudniej tym ten czas bedzie lecial wolniej - ja tak mialam ta koncowka ciazy jest straszna juz sie tylko czeka zeby to sie skonczylo ![]() Cytat:
tylko wiesz jak ja wpadam z Hania to trzeba sie liczyc ze zniszczeniami w domu bo ona jest jak huragan ![]() Cytat:
tylko czemu to tak daleeekoooo do Was ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2030 |
|
BAN stały
|
hej Kochane
Kasian dobrze, że Hania już normalnie spała A u nas było dokładnie to samo. Dwie noce u dziadków nie były najlepsze. Problemy z zasypianiem, budziła się w nocy kilka razy...a dziś już u siebie w łóżeczku..i wszystko wróciło do normy A co do końcówki ciąży to potwierdzam. Dla mnie tez była straszna...okropnie się wtedy wszystko ciągnie i dłuży. Dziewczyny czy te wyprzedaże są we wszystkich sklepach? Tylko tak myślę co ja bym mogła kupić... Ciuchy to trochę bez sensu...bo i tak teraz się w nic nie mieszczę normalnego bo brzuch..więc szkoda trochę, bo co ja kupie? ..Ehh..rok temu na wyprzedażach tez nie mogłam poszaleć..
|
|
|
|
#2031 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Fuck... Gardło zaczyna mnie boleć... Chyba moja kochana teściowa prądkowała w Wigilię... Idę zaraz płukać roztworem z soli, bo nie chcę się rozłożyć...
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia co do termometra to ja mam z Tech-Med’a http://allegro.pl/bezdotykowy-termom...796945103.html
Kurcze chciałam Wam podać linka do strony , ale coś mi kratki wychodzą. Więc w googlach wpiszcie sobie ranking termometrów bezdotykowych 2013 Asia słyszałam dobre opinie o nim Też się nad nim zastanawiałam, ale wybraliśmy jednak Tech Med.Kasian złożymy się na odrzutowca ![]() Dziecko mi spi , ja zaraz pozmywam , potem odpocznę i jedziemy do dziadków. Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2013-12-27 o 12:56 |
|
|
|
#2034 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się zapomniałam pochwalić, że u Nas wczoraj się zaczął 18 tydzień, czyli 5 msc??
Gratuluję rozpoczętych tygodni i miesięcy
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję 18 tygodnia. Trzymajcie się zdrowo.Bardzo wam kibicuję
|
|
|
|
#2036 |
|
Zadomowienie
|
Mam małe pytanie.
Jeśli się przetnie nożykiem palec. Dajmy na to głęboko, no tak do kości, rana mała około 8-10 mm ale głęboka, nieszarpana tylko przecieta i lekko rozszerzona i krwawi, ale znośnie. To to samo porzestanie krwawić czy raczej trzeba ruszyć dupę i iść to zszyć?
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
|
#2039 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam. Byłam w tesco. Szału nie było. Jest promocja na garnki, chyba wszystkie za pół ceny, to sobie 1 wzięłam, przecenione sporo są też ubrania, ale ciążowych i tak nie było. Wzięłam sobie tylko 2 takie dłuższe podkoszulki, za 15zł/szt. Dość duże są też przeceny ubranek dziecięcych, takich wiosennych/letnich ale nie śpioszków... i te ubranak nawet jak przecenione to są masakrycznie drogie
No i w odzieżowych widziałam na wystawach, że spor wyprzedaże, ale tez tam nie zaglądałam, bo po co ![]() Cytat:
A poza tym co zrobię to będą chipsy i orzeszki - specjalność kolegi i TŻ ![]() Cytat:
A moja norma to niestety 1l. dziennie. Muszę się mocno zmuszać, by chociaż te pół litra (płynów bezalkoholowych ) więcej wypić ![]() Cytat:
To zależy od organizmu. Ja przy takiej ranie już bym zaczęła się wykrwawiać... ale wiem, że są osoby, którym takie coś bez problemu samo się zagoi. Ale warto iść na pogotowie, bo tam Ci odkażą ta rankę, popsikają czymś na przyspieszenie gojenia, a szew to Ci pewnie tylko taki plasterkowy nakleją, żeby rana się nie rozchodziła, tylko ładnie sklepiła. Nawet jak Ci się dobrze rany goją, to warto pójść, bo szybciej będziesz miała z tym spokój, po co ma ci się paprać nie wiadomo ile
|
|
|
#2040 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
czytam codziennie ale pisac nie mam kiedy. Wczorwj rozpoczelismy 20tydz bobo kopie.Dzis bylismy w CH, kupilam 2 pary rajstop ciazowych w hm mama i stanik. Z 75C przeskoczylam, kupilam 75D i cyc ledwo wchodzi, kolejny kupie juz 75E. Poza tym dzis leniwie, jemy z TZ czekolade, ogladamy tv i niedługo zaliczymy jakis spacer chociaz przyznam ze juz zaczynam miec twardy brzuch jak sie za duzo poruszam wiec musze sie ograniczać a co do ciuchow ciazowych to zawsze nosilam disyc luźne rzeczy np swetry niezapinane etc wiec nie muzze uzupelniac zapasow. Jedynie koszul teraz nie dopne od tesciowej dostalam bluzkę z hm mama z miejscem na brzuch i taka skieszna z napisem "wychodze wiosna" a od mojej mamy z kolei fajny niezapinany luzny grubo pleciony sweter. Prezenty ciuchowe trafione
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

Z jednej strony mi się nie chce, ale w domu mi też się nie chce siedzieć. Mam dylemat 

U męża same chłopaczyska
gratuluję

Mąż w pracy a ja już głupawki powoli dostaję także zapraszam na sernik herbatkę i plotki
ahh święta, święta i po świętach U nas minelo w miarę fajnie wszystko, jedynie troszkę nerwów w Wigilie bylo ale dalo się przezyc.
moje plecy strasznie cierpią no ale trudno.