|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Nie wiem czy to zęby czy skoku ale Adaś przechodzi dziś sam siebie
![]() Tyle dobrze, że choć zjeść lubi po mamusi![]() Cytat:
![]() I super, że z Tż się nie pokłóciłaś Cytat:
No i brawa należą się dla Tż za super zachowanie. podejrzewam że decyzja była trudna najlepszego
|
||
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenia dla Małgosi
Agrafko dla Misia.
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja rychło w czas ale chciałabym życzyć Wam, dzieciaczkom i rodzinom wszystkiego najlepszego, mam nadzieję, że te Święta były dla Was magiczne ![]() U nas zaskoczenie roku, Kuba przespał całą mszę na chrzcie (mieliśmy jak Magolina 22.12) tylko na chwilę gdy go x. polewał wodą uchylił powieki ale Tż mu zaraz zasziszał i zamknął z powrotem wstawię Wam potem foty w klubie. Impreza po też udana, do samego końca się zastanawialiśmy czy kupować alkohol i stanęło tylko na winie do obiadu. Wszyscy zadowoleni, fajnie było, do dyspozycji na cały pobyt w restauracji dostaliśmy klucz do apartamentu małżeńskiego, żeby Karmić Kubę i go tam przewijać, schować prezenty. Zebraliśmy 3700zł i parę prezentów. Także już niedługo Jakub dorobi się nowego leżaczka i krzesełka do karmienia a reszta na jego kontoAgrafka najlepszego dla 5miesięczniaka Mela 100lat dla Małgosi Potem ponadrabiam, paaa |
|
|
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
mela-100 dla Małgosi
![]() Biletu na koncert Aerosmith zazdroszczę bardzo...w zeszłym roku na urodziny(maj)dostałam od Tż bilet na koncert Carlosa Santany w sierpniu;nic z tego nie wyszło,bo wcześniej trafiłam do szpitala,gdzie spędziłam prawie miesiąc,bo synuś się spieszył na świat.Jasiek często ode mnie słyszy,że za karę nie pójdzie na żaden koncert do osiemnastego roku życia ![]() Agrafka-dla dostojnego Jubilata ![]() Zanim doczytam,to napiszę-mam najlepszą Córkę pod słońcem i najlepszego Tż.Tak pięknie się zajmowali Jasiem przez święta,kiedy byłam chora jak diabli,że muszę to wyrazić
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zadomowienie
|
Dobra, dzieć śpi to napisze jeszcze egoistycznie co u nas
![]() ![]() Zaliczyliśmy 2 Wigilie: u moich teściów jedna i druga u rodziców. Ja dostałam od Tż złoty łańcuszek z zawieszką z dwoma sercami (powiedział, że ma to symbolizować mnie i Jakuba, dwa serca razem ale już osobno), a ja się głupia zastanawiałam czy mu za drogi zegarek nie kupiłam także na bogato wyszło ale Tż zadowolony, najważniejsze dostałam jesczcze kosmetyki, kolczyki, książkę (kryminał oczywiście), film na dvd (horror oczywiście), nauszniki, perfumy, sztućce, kieliszki do wina i do szampana. Kuba oczywiście zasypany prezentami, nawet mi się wymieniać nie chce ![]() W 1wsze Święto teść tak mnie wkurzył, że chyba przez niego nie pójdziemy na sylwestra (bo miał z teściową zaopiekować się na ten czas Kubusiem). Także pod wielkim znakiem zapytania jest u nas ta noc. Możliwe, że jak u Anulki skończy się na Polsacie. No, mamy jeszcze 2 zaproszenia, od TVN i dwójki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
dla męża i córyDzoan dla Twojego męża również, zarwał nockę mimo pobudki o 4
|
|
|
|
|
#3728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i gratki dla Tż i córy
|
||
|
|
|
#3729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy z Małym na spacerku. Męczyłam się trochę..zimne powietrze powodowało ból gardła.. chciałam choć 40 min. pojeździć akurat do powrotu męża z pracy. Jak mnie zobaczył powiedział 'jeśli czujesz się tak jak wyglądasz, to masakra'
Fakt..szłam przed siebie jak zombi..byle do przodu. Poszliśmy do apteki..płaciłam 2 razy i co chciałam wyliczyć pieniądze, aptekarka mnie upominała, że za mało.. raz miałam zapłacić 7,86, a dałam 5,86, później 24,99, a dałam 24 i 9 gr. Ja do niej "Jejku..przepraszam, jestem dzisiaj nieprzytomna", a ona zamiast "to zrozumiałe" albo "nic nie szkodzi", powiedziała "najwyraźniej" Wzięłam Tatnum Verde, paracetamol i sól fizjologiczną..zaraz inhalację zrobię.. I piję herbatkę z lipy i miodem. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
za udane chrzciny
|
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan zdrowia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3733 |
|
Konto usunięte
|
Oj coś czuję, że mamy XI-XII zaraz trafią na plotkowe
My się właśnie bawimy w: mamo, aportuj piłeczkę, którą wyrzucę z bujaczka |
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dzis jak wrak człowieka... Taka byłam padnięta, że urzadziłam drzemke z dzieckiem
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3735 |
|
Wtajemniczenie
|
DZOAN zdrowia!
U nas skoku i zęby idą. Jest masakraaaa! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
esteśmy po neurologu. Z czystym sumieniem mogę polecić Panią dr Wrocławiankom i dziewczynom z okolic, które potrzebują konsultacji neurologicznej dla dzieci i dorosłych
Początkowo myślałam, że się wścieknę, bo pani ezbrała wywiad, pytania bardzo szczegółowe o przebieg ciąży, jak mała się rozwija, nawet było pytanie, czy jako wcześniak Lila miała krztuśca aceluralnego i mówi, że wszytsko ok, to myślałam, że wybuchnę, zapłaciłam 120 zł, a ona nawet dziecka nie zobaczyła. Po czym mówi, żebym ją rozebrała do pampersa. Sprawdziła chyba wszystko co można, nawet serduszko osłuchała, a nie jak lekarz na nfz pomierzyła, postukała młoteczkiem i koniec. Byłyśmy tam ok pół godziny. 1. Odkształcenie główki, które jest spowodowane np. jedostronnym leżeniem nie ma wpływu na mózg. Jeżeli dziecko urodziło się z zniekształconą głową, to wtedy trzeba sprawdzić, czy nie uciska gdzieś na mózg. Główka sama się odksztaci, nie potrzeba żadnego kasku. 2. Wg niej po 1,5 miesiąca ćwiczeń u Lili w ogóle nie widać asymetrii ALe spokojnie możemy dalej chodzić na rehabilitacje, ale żeby absolutnie nie ćwiczyć metodą Vojty, bo nie ma potrzeby. 3. Lila się świetnie rozwija, jak na swój wiek, niektóre rzeczy robi nawet, jak starszak 4. Tak, jak wcześniej pisałam ciemiączko zrasta się ok 8-18 mż. 5. Powiedziała, że dla własnego spokoju możemy zrobić usg przeciemieniowe i skan wysłać jej na maila i ona skonsultuje je mailowo, nie widzi potrzeby kolejnej wizyty. 6. Powiedziała, że jedyne do czego może się przyczepić to słabe przybieranie. Poleciła wizytę u endokrynologa, ponieważ, ja przed i w ciąży miałam problemy z tarczycą i dobrze byłoby to skontrolować oraz wizytę u gastroenterologa, bo może Lili organim źle wchłania podawaną mieszankę, dlatego tak słabo przybiera. Podsumowując: NIC WSPANIALSZEGO NIE SPODZIEWAŁAM SIĘ USŁYSZEĆ !!!!!!! |
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Super
![]() ![]() klask i:
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
My już po świętach odpoczywamy u siebie. Było miło i sympatycznie ![]() Sammi super, że chrzciny udane ![]() Mela 100 lat dla Małgosi
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Od czego by tu zacząć. Święta były i się skończyły, i dobrze ![]() Od jakiegoś czasu gościliśmy skoka, ale ten co się pojawił w pierwszy dzień świat to gigant. Franek w ogóle nie chce jeść, nawet łyżeczka mu nie odpowiada. Dostaje pier. .... ![]() W nocy się budzi bo głodny, ale mleko z butelki??? Kto to widział. Nie będzie jadł i tyle. W dzień już w ogóle butli nie ma, pije tylko z niej picie, a teraz stwierdził że i w nocy nie będzie Dobrze, że jutro sobota i 26 tydzień. Skok będzie mógł sobie iść. I to by było na tyle ![]() Surka świetne wieści ![]() Dzoan zdrówka życzę mela sto lat dla Małgosi sammi pochwal się zdjęciami i za udane chrzciny ![]() Agrafka współczuje Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-12-27 o 20:17 |
|
|
|
#3740 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzoan zdrówka
![]() Cytat:
u nas to samo![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wsio ok - Młody troszkę ruszył z wagą i waży 7500
Nie wiem-może to zasługa słoiczków, choć wątpię bo dopiero wprowadzamy-po łyżce, dwie. Dynia+ziemniak zaakceptowana, po jabłku niestety wysypka Dziś testowaliśmy banana, mam nadzieję, że uzyska akceptację. Na bank smakował, bo Młody aż się trząsł do niego ![]() Chciałam mu kupić brzoskwinie, ale jak zerknęłam w skład to się rozmyśliłam ... jakiś grysik ryżowy i jabłka w składzie - to są brzoskwinie? ![]() Nie wiem co mu dawać, jakieś dziwne te "pierwsze łyżeczki". Dajecie słoiczki z tym grysikiem w składzie? Szykujemy się do chrzcin-menu już ustalone, Mały ma ubranko, my z TŻ też mamy przygotowane stroje. Lista gości zmniejszyła się z 17 osób na 14 - trochę szkoda, ale odmówiła m.in moja babcia, która ma 95 lat. TŻ ma teraz sporo wolnego, więc będę miała pomoc przy moim szogunie Skoku dalej błądzi po ludziach, ale super jest bez niego
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-12-27 o 20:24 |
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() U nas intensywnie dlatego mało mnie było. Do tego dzisiaj maz ma urodziny wiec szykowalam torta,zaprosiłam rodzinę (nadal u rodziców). Czas szybko ucieka. Igi grzeczny i cierpliwy ale zachowujemy nasz rytm dnia,wiec pewnie dlatego noce(odpukać) są ok. MELA wszystkiego najlepszego dla Małgosi! ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę za ubiór za menu za odejście skoka i za co jeszcze chcesz ![]() Łyżeczką mleko jest rozrabiane z kleikiem lub z kaszką. Inaczej nie przejdzie. Butla z mlekiem była jedynie w nocy do zaakceptowania, ale od dwóch dni i to mu nie pasuje.---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-12-27 o 20:38 |
||
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
SURKA my mamy Panasonic respironic Elite - jakoś tak i na leżą o można inhalowac. Jak Lilka?
OLIATH brawo! Fajne logo! Powodzenia,niech biznes się kreci! BALONIKU super ze święta udane i Gabi grzecznaDZOAN brawo dla męża,a Ty glowa do góry. Oliwia mogły święta rozstroic.. AGRAFKA najlepszego dla synka dużego! I brawa za balety Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie po mojej baardzo długiej nieobecnosci....oraz całuski dla wszystkich dzieciaczków.
Nie mialam dostepu do internetu teraz już mam wiec postaram się być na bieżąco. A oto mój Antek. Dalej jest na piersi je co 2 godzinki na noc idie spać koło 22/22 i śpi najpierw ok 4 godziń ale nie zawze i dalej w nocy je co 2 H. A w dzień chodzi spać co 1 godzinke. Pospi np.30 min 1 h przerwy i dalej idzie spać.
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-12-27 o 20:49 |
|
|
|
#3747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#3748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3749 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przepraszam, że nawet wam życzeń nie złożyłam na święta. U nas święta oki. W wigilię mały trochę popłakiwał bo się kilka razy wystraszył, ale w 1 i 2 dzień było dobrze. Żałuje tylko, że na pasterkę nie poszłam ale tak mnie głowa bolała, ze nie dałam rady. my tez zaczęliśmy wprowadzać nowe smaki, za nami już marchewka i dynia z ziemniakami. Wszystko Łukaszkowi smakowało. Jutro chyba brokuła dajemy. Na ile macie taki mały słoiczek? ja daję po 4 łyżeczki i mały zjada słoiczek w 3 dni.
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine 100 lat dla małża
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

po mamusi

Choć mam nadzieję, że będziemy samo-wystarczający. 
Maz po kilka minutach wstal, zobaczyl mnie, zapytal co tu robie i poszedl do Malego. Uspil go jakos po nie wiem jakim czasie, ja polozylam sie na kanapie. Wrocil maz, wyszedl, po chwili wrocil z duza poducha, wcisnal mi pod glowe, a sam poszedl spac do Malego. Przyszedl po mnie na nastepne karmienie. Jestem mu taka wdzieczna, zwlaszcza,ze do pracy wsawal po 4.
także na bogato wyszło 

klask i: