|
|
#1741 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
![]() co do zakupów Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za nowe umiejętności!Cytat:
![]() Cytat:
Czyli Hania śpi jak Ola Charliz. Może coś w tym jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1742 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w takim razie ma moje rozgrzeszenie ![]() Cytat:
![]() a widzisz, mowilam ze katarek jest genialny ![]() Cytat:
co sie stalo? czekamy na zdjecie kubusia w takim razie ![]() brawo za kroczki!!! Cytat:
Cytat:
no i nie wiem jak to jest z bezpieczenstwem np. podczas zakladania/zdejmowania bluzeczek. balabym sie zeby mi sie jakas bluzeczka nie zahaczyla.. |
|||||
|
|
|
#1743 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
udanej zabawy na weselu! Ugotujemy sobie coś pysznego z Tż i posiedzimy razem, myslę, że nie będziemy czekać do 24 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj się!!I gratuluje pierwszych kroczków! Cytat:
![]() ja na razie nie planuję. |
|||||||
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szacun ze Ci usiedzi w foteliku ![]() ja biore na kolana, jedna reka trzymam odgradzajac jednczesnie lewa raczke a druga reka odciagam odgradzajac jednoczesnie jego prawa raczke + swoja glowa trzymam jego glowke co by nia nie krecil. Proste ale Kubulencjusz jest dzis smieszny i taki kochany z tej okazji kupilam mu bluzeczke na all ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3806070548 Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-12-27 o 20:08 |
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej, to też fajny sposób |
|
|
|
|
#1746 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za odp na moje pytanie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie brałabym małego z katarkiem i kaszlem do innych dzieci.Wyspać się Chyba, że Dominik zorganizuje imprezę koło północyCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I my się na szoping wybralismy dziś, ale tyle ludzi, że masakra ![]() A jeszcze natknęliśmy się na znajomych (ona-pediatra) i od razu do Dominika, że marchewka! Że za dużo w diecie karotenu |
|||||||
|
|
|
#1747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja żałuję, że dopiero teraz się zdecydowaliśmy, a nie np. tak jak Evel, że ok. pół roczku. Bo teraz było Polę ciężko utrzymać, musiałam trochę na siłę, ale i tak płakała tylko przy wkłuciach. A babka i tak powiedziała, że w ogóle lepiej, że teraz przyszliśmy, bo jak dziecko ma już 3 lata i więcej, to może długo to pamiętać i nawet przez sen płakać itp. (ja np. pamiętam, jak miałam przebijane w wieku 2,5 lat )Jest dobrze U nas też Ni mo Cytat:
Nie ma szans na zahaczenie, Pola ma założone takie specjalne dla malutkich dzieci i teraz ogólnie najmniejszy dotyk w uszka ją boli, ale już przebierałam, usypiałam na rękach i nigdzie nie zawadziłam. -------------- Ja pierdzielę, dziewczyny! Pisałam Wam już, że Pola strasznie lubi "Wrecking ball" M. Cyrus, śmieje się i uspokaja przy niej. Tż jej przedtem puszczał i znalazł tą parodię: https://www.youtube.com/watch?v=NLtmauJLP-A MASAKRA! Sam samiuśki początek - Pola tak się wystraszyła, że dobre 15 minut ją uspokajałam.. Po prostu tak jak duże dziecko, czy normalny dorosły człowiek: pisk, aż podskoczyła na kolanach tż, "rzuciła się" pleckami w jego ramiona i twarz zasłaniała rękami. Jak ją wzięłam na ręce, to tak się we mnie wtulała, trzęsła się jak osika Ona jeszcze NIGDY się tak czegoś nie bała ![]() Gdybyśmy wiedzieli, w życiu byśmy jej tego nie puścili ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Za☠☠☠iście Ona się teraz boi każdej piosenki, która zaczyna się od jakichś dzwoneczków, czy inny "ding dongów". Czyli nawet kolędy i piosenki świąteczne, które tak bardzo lubiła (właśnie przez te dzwoneczki) idą w odstawkę ![]() Jak nie ma kogoś w jej pobliżu, żeby widziała, to od razu płacz. Boże, mam nadzieję, że ona szybko o tym zapomni, bo po prostu... Nie daruję sobie |
||
|
|
|
#1748 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w wigilie bylo tylko po malej lampce wina ale dlatego ze mialam imieniny ![]() U Nas jest bardzo podobnie Cytat:
a jesli chodzi o drzemki to wlasnie takie same godziny mamy ale ostatnio mały śpi po 30 min czasem sie zdaży 1h i po drzemce Cytat:
ja ostatnio z głupia powiedziałam mezowi ze pojechalabym sobie na sylwestra w góry jak to dawniej robilismy i jak sie okazało mąż zarezerwował tą sama resteuracje w ktorej bylismy razem na pierwszym sylwestrze i jedziemy w Góry pierwszy sylwester od dobrych kilku lat ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2013-12-27 o 20:35 |
|||||
|
|
|
#1749 | |||
|
Zakorzenienie
|
My jedziemy do moich rodziców. Będzie tam też moja siostra z mężem. Wykąpię tam Darię, uśpię i idziemy na dół się bawić. U nich w centrum miasta jest duuuży plac na którym co roku prezydent miasta organizuje zabawę sylwestrową. Jest postawiona scena, duuużo ludzi i zabawa na całego
A moja mama powiedziała że Darii przypilnuje. Boję się tylko że petardy obudzą Darię i się wystraszy...Cytat:
za pierwsze kroczkiCytat:
![]() Cytat:
Dziękuję mierzyłam jej godzinę temu i już miała 36,8. Więc spadła temp. Teraz moja bidulka już śpi. Fewciu, a jak Blanka się budzi w nocy dużo razy to w ogóle nie dajesz jej mleczka??? Skąd wiesz że nie chce??
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Majusia, sloneczko, życzę Ci wszystkiego co najlepsze, słodkiego życia, mnóstwo uśmiechu i duuużo szcześcia i również najlepsze życzenia dla Twojej wspaniałej mamusi
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Majusiu ksiezniczko zyczymy ci Sto Lat, zdrowka i usmiechu
![]() ![]() My po urodzinach Julkowych wszystko sie udalo dostL mase prezentow super zabawki , tort mi wyszedl ale stan przedzawalowy mialam jak robilam a pozatym nasze mieszkanie jest stanowcxo za male na 10 doroslych 3 przedszkolakow i dzidziunia naszego przepraszam juz roiczniaka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A bluzeczka za☠☠☠iaszcza A Mikołaja gdzie podrzucacie?? D
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mamy w planach wyjazd ok 18 a powrot najpozniej o 4 rano, dzieci ida spac o 20 wiec bede spokojna - chyba :P
|
|
#1754 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
za dwie godziny smsy ze przeciez mozemy byc normalna kochająca sie rodziną , tylko trzeba porozmawiac i sie dogadacCytat:
wczoraj mój tata z moim dziadkiem a swoim tesciem obalili we dwóch ćwiartke i im szumiało dlugo i głosno Cytat:
takze w całej rozciągłosci zgadzam sie ze wszystkim co napisałas o alko, podpisuje sie nawet moimi mini uu ![]() Cytat:
![]() ale za☠☠☠iaszcze foty na fejsie Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44300767]Matko, ale mam jelitówkę...[/QUOTE]oj, a sio paskudo ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbuję Jej podać wodę, ale wypluwa, jak daję smoczek, to załapie i zasypia. Cytat:
|
||
|
|
|
#1756 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kochana, to nawet stan podgorączkowy nie jest, oby katarzysko szybko przeszło
Cytat:
![]() Cytat:
Młody sam nadstawiał nosa ![]() Cytat:
Pyszna wyszła http://www.mojewypieki.com/przepis/chalka-z-waniliaCytat:
Cytat:
Ja myślę o zabawkach na roczek wymyśliłam coś takiego http://krasnoludek.biz/pl/p/SZESCIAN...ACYJNY-MAX/220 chyba Elllmi kupowała, mówiła że fajny http://www.dadum.pl/media/products/V...?lm=1380720313 jakiś kulodrom podobny do tego, albo taki ![]() nie wiem może jakąś przebijankę z kulami jeszcze. Co myślicie? Sylwietta, on ma jakieś rozdwojenie jaźni czy co?
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak to bywa z nocnym jedzeniem u dzieci kp - czy jedzą dłużej.
Chociaż samo jedzenie póki co mi nie przeszkadza, bo wiecie jak u nas ze stałym jedzeniem. Więc niech je ile wlezie, mogłaby tylko nie budzić się bez powodu. Uświadomiłam sobie, że niedługo się zmieni nasz wątek, zaczniecie masowo wracać do pracy;( ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Roczniaki ogarniają przybijanki? Pachnie mi w domu babeczkami, bo mi się zachciało czegoś.. i zrobiła pudełkowego gotowca - wstyd, ale na inne składników chyba bym nie miała. To teraz herbatka i szamiemy;P |
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1759 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w międzyczasie Mikołajki, Dzień Dziecka drobno i Zajączek drobno. Z kupowaniem - pomysłami - nie mam problemu, raczej odwrotnie, nigdy zdecydować się nie mogę ale fakt, Agatka bardzo dużo dostaje takich zabawek typu układanki, gry, artykuły plastyczne - bo ona uwielbia. No a tego jest taki wielki wybór na rynku...Cytat:
a ty sama lubisz w sztywniakach łazić? bardzo fajnie pokazane: http://www.youtube.com/watch?v=fKt-FyaUeeA stopa ma pracować, a nie być ograniczona Pstryczku, buty ortopedyczne, profilaktyczne to co innego - to szczególna sytuacja, nie do noszenia na co dzień Cytat:
Cytat:
boska Cytat:
a widzisz, bo nasze maluchy wkraczają w wiek małego dziecka już
|
|||||
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz tylko czytam i rzadko cytuję, jak wrócę do pracy to nawet na czytanie nie będzie czasu Ale już bym poszła do ludzi z jednej strony chcę , z drugiej się boję i w ogóle pogmatwane to. Ale szans na zostanie w domu z Zuzką nie ma.
|
|
|
|
|
#1761 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() brawa dla poli za piekne zachowanie, za raczkowanie i poka poka nowy fryz ja mam zapisane obciecie na 2 stycznia nowy rok, nowe zycie, nowa fryzura ![]() Cytat:
dałabym przeciwzapalnie na wszelki wypadek i chyba bym poszła
|
|||||
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia nie tobie potrzebne tworki a jemu
Szaja jakos nie moge uwierzyc ze juz mam roczniaka w domu czasem jeszcze dzidziusiowaty jest Pozatym mamy dwie gorne jedynki smiesznie to wyglada jedna juz prawie cala druga sie przebila dopiero wasze dzieci tez maja takie duze jedynki tak ki sie wydaje ze taka lopate ma ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1763 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sylwestra to nie wiem, bo ofert mam wiele: bajo bongo z jedynką, dwojka, polsatem, dobrą ksiązką albo jakies sentymenty w tv Cytat:
ale pieknie Ci spi, fakt ![]() Cytat:
no i przytulam ocno, zeby sie tz opamietał Cytat:
![]() nie zacytowało mi- MAŁA brawa dla Oskara ![]() i BLACK dla Oliwki równiez oklaski za zdobywanie schodów
|
||||
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze wiekszosc z Was ma szalone plany na sylwestra
ja podobnie... Choc nie powiem, smutno mi troche, ze bede sama tzn.bez TZ.Eff jestem u rodzicow, TZ u nas w mieszkaniu na drugim koncu PL dlatego idzie sam nie bede biedaka wiezic.Scotasia pytala o nocne jedzenie. My kp dlatego bez oporow podaje. Jakbysmy byli na mm tez bym podawala. Jaka wode dajecie dzieciaczkom? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-12-27 o 21:26 |
|
|
|
#1765 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a przebijankę kulkową polecam tę naszą - świetna jest Cytat:
takie akuku ja szukam czegoś teraz...
|
||
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak górne jedynki taaakie duże ![]() ![]() W pierwszy dzień Świąt Zuzka samodzielnie zrobiła 4 kroczki ![]() ![]() ![]() ale na tym koniec. To było tak stała przy zabawce, biła brawo a moja mama tą zabawkę odsunęła, a Zuzka do niej poszła ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44309880]
bardzo fajnie pokazane: http://www.youtube.com/watch?v=fKt-FyaUeeA stopa ma pracować, a nie być ograniczona Pstryczku, buty ortopedyczne, profilaktyczne to co innego - to szczególna sytuacja, nie do noszenia na co dzień ja nie jestem zwolenniczką przekłuwania uszu maluchom, Agatka czasem mówi, że chce, ale ja jej przekłuję gdy będzie miała 5-6 lat, nie wcześniej boska brawo! a widzisz, bo nasze maluchy wkraczają w wiek małego dziecka już [/QUOTE]Boski filmik z bucikami! Co do uszu - ja też z tych co są na Pstryniu: bucik orto ma być sztywny bo ma wymusić niejako prawidłowy chód i ustawienie stopy. Jeśli dziecko ma np nieprawidłową motorykę chodu to mu trzeba ją nieco ograniczyć. Zdrowe dziecko ma miękkie buciki bo mają być najbliżej warunków pt "bosa stopa", jeśli chodzi o wygodę, a chód prawidłowy więc nie ma co sztywnością korygować. Chyba dobrze rozumiem. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44310064]kulodrom super a przebijankę kulkową polecam tę naszą - świetna jest Debrah, młotkiem niekoniecznie, ale całą łapką wciska takie akuku ja szukam czegoś teraz...[/QUOTE]Szaja, a gdzie kupiłaś, nie mogę jej na all znaleźć? Dziewczyny poradźcie, chciałam coś na tablicy kupić, ale nie wiem, bo dziewczyna pisze że wysyłka możliwa, kupowałyście tak? Bez obawy o wysyłkę?
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to ja sobie allegro obczaje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Uffff, pobiegane.
Już drugi dzień, a od prawie tygodnia ćwiczę codziennie. Na samą myśl o wieczornym treningu czuję przypływ endorfin - ahh! Siedzę w domu z małą, przyjeżdża przyjaciółka i moja siostra z córką - bo nasze TŻe (mój i siostry) grają na weselach, tzn muzykują. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

No cóż, w końcu to był biszkopt do jej torta 

za nowe umiejętności!

Trochę było płaczu, ale ogólnie dzielnie to zniosła moja mała 

a ja nie umiałam jej odciągnąć tym zwykłym odciągaczem.
akurat teraz musiała się rozchorować! ja to mam "szczęście" 
Widzę, że Aga8484 pisze o karmieniu nocnym, więc to chyba jeszcze normalne mam nadzieję...
mierzyłam jej godzinę temu i już miała 36,8. Więc spadła temp. Teraz moja bidulka już śpi.