|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wybrałabym Aleksandra Cytat:
Cytat:
Byliśmy dziś w Smyku- a tam gorączka wyprzedażowa, gdybym wiedziała, że taki tłok będzie chyba bym nie wstąpiła. Ale skusił nas 10 % dodatkowego rabatu w smsie od smyka jakie czasem dostaje mój Tż, choć nie mam pojęcia gdzie on się zapisał, że dostaje takie informacje. W każdym razie niektóre rzeczy kupilismy o 60% taniej. Zaopatrzyliśmy się w najmniejszy roz.56 bo takich ciuszków nie mieliśmy prawie wcale. Kupilismy: 2pak śpichów, 2pak półśpiochów http://www.smyk.com/cool-club-polspi...a-dla-dzieci-p, 2 kaftaniki, http://www.smyk.com/cool-club-koszul...a-dla-dzieci-p body z szelkami-cudne, pajacyk i 2pak rajstop. Za wszystko daliśmy 126 zł. Niestety nie udało mi się znaleźć więcej linków do tych ubranek, ale uwierzcie na słowo, że cudne ![]() No i najwazniejsze- zamówiliśmy brykę dla syna. Wybór padł na Tako Laret imitacja lnu kolor 05-taki kremowo-brązowy( taki jak ten http://sklep-boboplonsk.pl/pl/p/Woze...ka-GRATIS-/202) Do odbioru w okolicy lutego Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-12-27 o 17:34 |
|||||
|
|
|
#1562 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wynik, na czczo 68, po 2 godzinach 113 mg/dl, szukam w necie norm i chyba jest ok?
|
|
|
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smarritawybraliśmy opcję 2w1, bo fotelik kupimy Maxi Cosi pewnie na all. Za wózek damy 1399 zł. początkowo chcieliśmy kupić na necie, ale w stacjonarnym sklepie trafiliśmy na promocję -100 zł na wózki Tako, więc zdecydowaliśmy się na zakup w miejscowym sklepie-w razie usterki nie musimy sami wózka wysyłac w Polskę Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-12-27 o 17:39 |
|
|
|
|
#1565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
wow to rewelacja, ja na necie widziałam większość w okolicy 1400zł, a do tego jeszcze wysyłka
|
|
|
|
#1567 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie widać zdjęcia różka ![]() Ja mam ten z babyono i chyba jest dość ciepły. A kombinezon mam ciepły polarowy, ale w rozm. 56, więc mam nadzieję, że szybko się ciepło zrobi ![]() Cytat:
I od lekarza prowadzącego i ze szpitala. Cytat:
A imiona... Wiktory to fajne chłopaki przynajmniej mój Aleksander, olek też fajne tylko w sumie bardzo popularne chyba. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze moim pytaniem wbijam się trochę w aktualny temat.
Chciałam Was zapytać, czy można coś na własną rękę brać na ewentualne infekcje dróg moczowych? Nic mnie nie swędzi, nie piecze, nie biegam często, ale mój mocz nagle zmienił kolor i wkładki mam jakieś takie "brudne". Czy to moze być jakiś niepokojący objaw? Badanie mogę najwcześniej zrobić w poniedziałek... |
|
|
|
#1570 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
organizm nie wytrzymał nadmiaru doznań Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za zakupy! Fajny wózek Co do ubrania Małego po wyjściu ze szpitala. Mam gruby ciepły kombinezon z kapturem, do tego jakąś czapkę bawełnianą, zwykłe niedrapki, moge jeszcze go owinąć kocem i starczy mu bo mu się jajka zapocą
|
|
#1571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1572 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Kocyk ten co pokazywałam kupiłam właśnie w Smyku i jestem mega zadowolona ![]() Dziewczyny nie żałujcie sobie ubranek dla maluchów bo dziewczyny ze styczniówek piszą że dziaciaczki przebierają nawet po 5razy dziennie i prawie każda zaczyna od rozmiaru 56cm (i ten nawet bywa duży) Cytat:
![]() Cytat:
No dobra to się chwalę specjalnie dla Was włożyłam pościel troszkę dziadowe mamy światło w sypialni więc nie ma takiego efektu, ale i tak jesteśmy z mężem zakochani i już byśmy małą chcieli mieć w tym łóżeczku |
||||||
|
|
|
#1573 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ikei sprzedają wina ![]() Cytat:
za zakupyLista wyprawkowa się skraca Cytat:
Ja miałam mierzony tylko 50g po godzinie więc trochę inaczej, ale wydaje się być ok. Cytat:
elunka - Mój tż sam nie chce pić On już chyba swoje w życiu wypił Cytat:
Wow!! Pięknie Też już chcę
|
||||||
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Kochane, witam Was poświąteczne. Swieta spędziliśmy nadzwyczaj miło, wszystko sie udało cudownie. Problemem z piciem nie mamy, bo obydwoje pijemy sporadycznie kilka razy do roku, tylko 1-2 lampki wina czy kieliszek likieru. Inne rzeczy noga dla nas nie istnieć
[/COLOR]Niestety reszta wieści nie jest taka fajna, bo przepływy mi sie pogorszyły, ciśnienie mam wyższe, na szczęście wyniki nie są zle. Teraz jestem w szpitalu codziennie na komputerowym ktg, a przepływy mam dwa razy w tygodniu. [/COLOR]Dzisiaj miałam swoją glukozę i niestety wyszło mi, ze mam cukrzyce na dodatek, a wyniki cukru bardzo zle. Teraz bede czekać na telefony, kiedy dostanę sie do specjalistów [/COLOR]Dostałam już sterydy na przyspieszenie dojrzałości płuc. Moja mam przyjeżdża za dwa tygodnie i szczerze mówiąc nie wiem czy doczekam w dwupaku fo jej przyjazdu. Oiom noworodkowy jest już poinformowany o moim przypadku i mówią, ze są gotowi na moje przyjęcie a każdej chwili, Ze nie musze sie bać, ze mnie przetransportuja do Southampton. Oby inny gorszy przypadek nie urodził przede mną . Mój lekarz wyjeżdża na urlop na 6 dni, mam nadzieje ze nic sie w tym czasie nie stanie. Ogólnie eidze, ze jest bardzo mną przejęty i wszystkim powiedział w szpitalu ze maja mnie nie spuszczac z oka i niczego nie zaniedbać. [/COLOR]Generalnie [/COLOR]Beautifulie ogtnie ci współczuje i pamiętaj ze ew przyszłe pieniądze są dla dziecka, a nie dla ciebie i ojciec dziecka ma taki sam obowiązek lozyc na nie, jak i ty [/COLOR]Wybaczcie literówki ale z tel trudno mi sie pisze. [/COLOR]W związku ze wszystkim cała wyprawkę dla siebie już mam. Musze sie tylko spakować do walizki obrócić ja ze sobą w aucie, bo pewnego dnia mnie nie wypuszcza i po prostu zetną. Dla dziecka tez mam największe i najdroższe rzeczy. A pieluszek, wacikow itp nie bede kupować jeszcze teraz, bo dziecko, jesli przeżyje, to i tak spędzi w szpitalu 4-6 tyg. Nie szokujcie sie tym, co napisałam, bo wole wyartykuowac swoje obawy, niż dusić je w dobie. [/COLOR]Tak wiec bede wpadać, ale generalnie leżę i odpoczywam, wiec będzie mnie mniej. Jak będzie coś sie działo istotnego lub bede w lepszej kondycji psychicznej i fizycznej, to bede pisać. Całusy dla Was.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-12-27 o 19:59 |
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola leż, leż
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie.. Czy tez twardnieje wam brzuch, czy to te slynne skurcze Braxtona-Hicxa?? U mnie co jakiś czas brzuch twardnieje do góry i przechodzi w dól (najczesciej jak leże i wstaje np do wc, wstaje z lozka-brzuch twadry-dojde do kibelka usiade i już miekki
).. Trwa to kilkanascie sekund i zaden ból ani inne objawy temu nie towarzysza. Normalne to?? Wizyte mam 10 stycznia to zapytam ale powinnam sie martwic?? Bo już jakiś czas tak mam.. Zwiekszylam dawke magnezu do 3x1 brałam 2x1 do tej pory..Mariola sciskam kciuki za jak nadłuższy dwupak.. Współczuję cukrzycy bebe wynik super.. Baja gratuluję zakupów!!! Kate śliczne to łóżeczko Co do zakupów ubrankowych to nie wypowiadam się bo nic na ten temat nie wiem [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2013-12-27 o 21:14 |
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety u mnie (tzn w miescie obok, bo u mnie nawet nie ma
) nie przyjmują rybek do zoologów ![]() Ale na szczęście rybki przeżyły przeprowadzkę dzisiaj ![]() Mariola Odpoczywaj i leż ile wlezie. Trzymamy wszystkie kciuki
|
#1579 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mariola - musi być dobrze i tej opcji się trzymamy Byłam dzisiaj na usg. Hmm z małym wszystko dobrze, ale jakość tego usg pozostawia wiele do życzenia. Jedno wiem - pierwszy i ostatni raz byłam na usg z nfzu. Na wizytę czekaliśmy 2 godziny, bo była taka obsuwa w czasie. A badanie trwało 3 minuty Ja oczywiście niczego nie widziałam, bo monitor (tv dla pacjentki) mimo że był, to stał wyłączaony. TZ widział cośtam bo stał obok. Podczas całego badania lekarka nie powiedziała ani słowa, na koniec tylko tyle że płód rozwija się prawidłowo. Ani na chwilę nie pokazała mi dziecka na monitorze. TZ mówi że ledwo sobie radziła z tym usg bo nie mogła złapać odpowiednich pomiarów. Nie wydrukowała nawet żadnego zdjęcia dziecka, tylko te obrazy z pomiarów obwodu głowy i brzucha i kości udowej, na których i tak nic nie widać. No generalnie wyszliśmy wściekli i na 02.01. umówilismy się na usg prywatnie. Szkoda było czasu w ogóle tam jechać. Do tego była tak nieprzyjemna ta baba, że miałam ochotę stamtąd wiać albo coś jej powiedzieć. ![]() Tak więc waga młodego: 28t6d - 1330g Następne usg: 02.01. - godz. 15.
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-12-27 o 20:42 |
|||
|
|
|
#1580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odzywaj się jak będziesz tylko miała chwilę bądź będziesz chciała się wyżalić będziemy czekać na wiadomości Bardzo Cię podziwiam za podejście i nie zmieniaj go bo nerwy nic nie pomogą, a tylko Dzieciaczek będzie się denerwował Buziaki przeogromne dla Ciebie Cytat:
|
||
|
|
|
#1581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki, może duda mi się znów być z Wami na bieżąco
cóż, warto spróbować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazde kciuki, kazda dobra mysl czy modlitwa sa mi bardzo potrzebne Przepraszam Was tez, ze nie odnosze sie do kazdego posta, ale czasami po prostu nie ma sily, nie znaczy to, ze Wasze sprawy mnie nie interesuja, czy o nich nie czytam. Mam nadzieje, ze zrozumiecie. Co do mojego podejscia, to zbyt duzo widzialam zawodowo, zbyt duzo przezylam ostatnim razem, aby teraz nie wiedziec, co mnie czeka. Wiem, ze niczego nie zmienie, chociazbym na rzesach stawala, bo stosunkowo niewiele ode mnie zalezy. Moge tylko lezec, odpoczywac, dietowac i sie nie denerwowac. Niestety znam tez te mniej udane scenariusze i to jest spory cien, ktory mi codziennie towarzyszy. Czasami lepiej nie wiedziec i nie do konca zdawac sobie sprawy dla spokoju ducha. Ja sie juz z tym pogodzilam, moja Rodzina sie godzi. A ja spinam sie w sobie, zeby jeszcze dolezec te dwa tygodnie, ale co ma byc, to po prostu bedzie i juz. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- A moje dziecko jest malutkie w 28tc 1d tylko 830 g ![]() Kolejne usg 31.12 o godz 12.00
|
|
#1583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
by Maluszek przybrał jak najwięcej na wadze do momentu porodu ![]() Przestań nie musisz cytować każdej z Nas ważne żebyś się czasem odezwała ot tak |
|
|
|
|
#1584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czasem jest mi smutno z tego powodu ![]() tż fajnie postanowił baja_86 za zakupykate1623 śliczne łóżeczko mariolasl trzymaj się dzielnie i pisz jeśli tylko będziesz mogła Cytat:
moja koleżanka bez problemu oddała swoją rybkę, przecież oni na tym zarabiają ale fajnie że akwarium zostanie w rodzinie |
||
|
|
|
#1585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
nie tylko wina ale i najlepszy torcik czekoladowy na świecie oraz przepyszne śledzie i krewetki
Uwielbiam zaopatrywać się w jedzonko z Ikei No i druga rzecz na twoim miejscu wybrałabym się może z tym wzrokiem do lekarza, wiesz nigdy nie wiadomo co to za cholerstwo a lepiej dmuchać na zimne! Cytat:
kate1623 gryatuluję takiego udanego zakupu
|
|
|
|
|
#1588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bebe za wynik Jutro mozesz sobie wciagnac caly sernik ![]() kate slicznie baja za zakupy i za wozek Dzisiaj go ogladalam, bardzo mi sie podoba, jednak wolelibysmy cos lzejszego side ani troche nie przesadzilas z wychwalaniem Bocka. Obsluga rzeczywiscie rewelacyjna, pani sie nami bardzo profesjonalnie zajela, wybor maja naprawde duzy
|
|
|
#1589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O widzisz, ja nie wiedziałam, że w ikei takie pyszności! No ale ja tam rzadko bywam, bo mam do niej jakieś 160km. |
||
|
|
|
#1590 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ładnie się a pościel komponuje z białym łóżeczkiem, ja tez będę miała paseczki ale łóżeczko nie będzie białe, bo nam do pokoju nie pasuje, mam nadzieję, że będzie dobrze wyglądało.A twoja pościel na żywo pewnie o wiele lepiej się prezentuje, jak będzie uprasowana to już w ogóle ![]() Cytat:
Cytat:
Maluszek przekroczył magiczny kg-superCytat:
Cytat:
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

chodziłam tak jak Ty 70razy do czasu aż gin w poniedziałek przepisał mi urosept na leukocyty w moczu. Teraz chodzę 140razy dziennie
To było gdy jeszcze nie wiedzieliśmy czy ciąża się utrzyma 
rodzę zimą więc muszę mieć ciepły zestaw 

a chciałabym na sylwestra wychylić toast niekoniecznie szampanem bezalkoholowym. Gdzie jeszcze są takie wina musujące 0% ?

moja koleżanka bez problemu oddała swoją rybkę, przecież oni na tym zarabiają