|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
wszyscy wokól widzieli że kobieta zraniona w tak młodym wieku jak ona chciałą strasznei miłości i po prostu wybrała idiotę który oferował jej adorację, przy którym czuła się kochana i piękna ale wiadomo było od początku że to zwykły kawał ... tylko czasem lepiej się nie odzywać, bo człowiek sam musi uczyć się na błędach a miłość jest ślepa i nic rady koleżanek z boku nie dadzą...Najgorsze w tym wszystkim jest to że cierpi dziecko które mając 9 lat bardzo przywykło do przyszywanego taty i trudniej mu wytłumaczyć co się dzieje bo ma już swój rozum...Cytat:
Cytat:
no ja myślę
|
|||
|
|
|
#1532 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam po świętach
![]() Cytat:
Cytat:
mała chyba troszkę się bała, bo jak były jakieś głośne dźwięki to strasznie kopała![]() Cytat:
nie ma co po takim płakać,musisz być silna i nieugięta - dla dobra dziecka |
|||
|
|
|
#1533 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam podane 75g i 2 wklucia dlatego sie zdziwiłam
![]() mona mam i to wielkie i tylko to mnie trzyma bo gdybym teraz miała zostać sama to nie wiem czy bym dała radę. Edytowane przez BeautifulLie Czas edycji: 2013-12-27 o 12:03 |
|
|
|
#1534 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czasem da buziaka a zazwyczaj tylko pogłaszcze chwilę i to koniec jego czułości... już mu powiedziałam że dziecko będzie sie go bać jeśli nie będzie mieć z nim kontaktu...![]() Cytat:
![]() Mi te święta jakoś koszmarnie mijają... Tż ciągle pijany a ja się nudzę cały wieczór bo towarzystwo na innym poziomie rzeczywistości zalogowani a później ma do mnie pretensje że się obrażam ehh... Szkoda gadać
|
|||
|
|
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koziemleko - pisałaś że masz zaburzenia wzroku, akurat znalazłam przez przypadek takie informacje że to się może zdarzać http://parenting.pl/portal/wada-wzroku-a-porod Ja się cieszę że już po świętach. Rodziny dużej nie mamy więc nie ma z kim świętować. Wczoraj byliśmy u teściowej, był jeszcze brat TZa z żoną. Nie przepadam za nimi, co tylko potwierdziło się wczoraj. Zero jakiegokolwiek zainteresowania ciążą. Nie wymagam żeby inni skakali wokół mnie ale nie widzieliśmy się chyba od ostatnich świąt wielkanocnych to wypadałoby chociaż z grzeczności zapytać jak się czuję w tej ciąży albo jaka płeć dziecka. W zamian dowiedziałam się że chyba więcej jem w ciąży i czy mam większy apetyt
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-12-27 o 13:02 |
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
dziewczynki mozecie mi dac linki jesli kupilyscie juz koszule nocne i coś możecie polecic?bo chyba tym razem kupie jakąc, bo niestety tą kupioną w sh na poprzedni pobyt w szpitalu se rozdarłam wlasnie:Pa po lumpkach nie mam juz czasu latac niestety sciskam mocno BeautifulLie, zobaczysz teraz ci ciezko ale na pewno czekają cie cudowne chwile w zyciu i dostaniesz nagrodę za to co ten typ ci zrobil co do zakupow, nadal nic nie mam, obiecuje sobie ze dokupie na poczatku roku pare kaftanikow, bo dla tymka nic takiego nie kupowalam i zalowalam.no i materacyk trzeba i pare rzeczy dla mnie ale to pewnie w marcu dopiero |
|
|
|
#1539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Widzę, że po Świętach wracamy do swojego normalnego tempa .Ja już mam dość siedzenia w domu ale przeziębienie nie odpuszcza. Ostatnio też kiepsko śpię. A świątecznego jedzenia zostało jeszcze od groma, kto to zje? baja_86 pogratuluj bratu Cytat:
Cytat:
A dziś może weź ze sobą kogoś, kto pomoże Ci się pakować, poza tym razem zawsze raźniej. Trzymaj się dzielnie, kochana! Cytat:
margo80 udanego seansu, ja też słyszałam same dobre opinie o Hobbicie. Koniecznie pokaż jak już będzie złożone i gotowe na sesję zdjęciową. Moja niunia dostała pieluszki tetrowe, kilka ubranek (ale większych) i taką grającą maskotkę - misia leżącego na księżycu do powieszenia nad łóżeczkiem. Tylko, że nie mam jeszcze ani łóżeczka ani wózka...
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swojego tż musiałam namawiać do drinka, bo nie chciał Ja nie mogę to chociaż on niech sobie coś wypije
|
|
|
|
|
#1541 |
|
Rozeznanie
|
Heh przegapiłam i studniówkę (95 zostało) i początek 3 trymestru :P
mówicie o prezentach - ja mam nauczkę :P i po raz kolejny się przekonałam, że niektórzy nawet pierdółki - dla tradycji - wymyślić nie mogą, sami zgarniając i wymyślając wcześniej zapotrzebowanie na prezenty dla nich :P i za rok moja lista osób do "oprezentowania" będzie okrojona o tę jedną, która z chęcią przygarnia, a sama nawet lizaka nie wytrzaśnie :P a co :P ps. czy 6 stycznia lekarze przyjmują? szkoły wtedy otwarte? bo szczerze mówiąc nie pamiętam, jak to jest zorganizowane, ale chyba jak święto ten dzień??
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-12-27 o 13:44 |
|
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was po świętach, nie zaglądam tu często tzn. zaglądam ale nie nadążam przeczytać nawet kilku stron i już mnie obowiązki wzywają i nie mam czasu pisać podziwiam Was jak wy wszystko możecie zrobić i jesteście takie aktywne tutaj, ale mam nadzieje że jakos się wkrece do Was bo mam nakaz odpoczynku od dzić i ide na l4 a wszystko przez to że za często stawia mi się brzuszek i jest twardy jak kamień co nawet zauważył lekarz dziś na wizycie bo tak to by mi nie uwierzył albo by się śmiał że znów na forum przeczytałam. Niby z szyjką jest wszystko ok, jest wydolna, mały ma nisko główkę przez co napiera na pęcherz, dostałam luteinę 2x2 dopochwowo i mam się oszczędzać i obserwować czy te skurcze brzucha nie będą przechodzić w regularne bo wtedy zwiastują poród. Jestem w 29 tygodniu mały waży 1500g, luteinę bede brała do 35 tygodnia bo potem ma się dziać wola boska i jest to już ciąża podobno donoszona i zpobaczymy. Mama na mnie krzyczała że tyle już kupiłam a to niby niedobrze a ja chyba miałam wewnętrzne przeczucie że potem mogę nie zdążyć. Tyle o mnie i z mojej strony zabieram się za zakup łóżeczka na all. Ale powiem Wam że wystarszyłam się dziś na wizycie że już mogę urodzić...
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...776038494.html http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...776293019.html i nie załuję. Cena dobra(w textilu widziałam podobne po 30zł a chyba nawet gosze gatunkowo) Za ta kase super zakup. I jeszcze pieluszki flanelowa i tetrowe wzielam, rekawiczki niedrapki, czapeczke, butelke, kocyk i z wszystkiego zadowolona jestem
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
Hello!
Jak się macie po świętach ![]() Ja tylko na chwilkę, bo zaraz spadam na zakupy do ikei ![]() BeautifulLie i ja też jestem z Tobą, dobrze będzie, trzymaj się tak dalej ![]() Co do wkłuć przy badaniu krzywej cukrowej to na moj rozum zawsze powinny być trzy, no bo jak wyznaczyć krzywą z dwoch punktów (pobrań) - przecież to zawsze będzie prosta, do krzywej potrzebne trzy punkty ale może się nie znam ![]() Postaram się jeszcze wpaść do Was w tym roku
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodziłam tak jak Ty 70razy do czasu aż gin w poniedziałek przepisał mi urosept na leukocyty w moczu. Teraz chodzę 140razy dziennie
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już powiedziałam tż ze jak dostaniemy rozliczenie za wodę po nowym roku to mi zaczyna się robić ciepło, bo mamy ryczałt naliczony wg dawnego zużycia i nie mam nad tym kontroli, więc |
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Gratulacje za wszystkie zakupione łóżeczka, materacyki i inne rzeczy Trzymam kciuki za dzisiejsze zakupy - coś czuję, że po dzisiejszym dniu i po poniedziałku będzie dużo rzeczy do podziwiania ![]() My dzisiaj znajomych przyjmujemy, ale bez kuchcenia... Nie mam sił stac w kuchni Będzie kawa, ciacha i winko ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie kupiłam rożek motherhood, dla mnie nawet kupno płynu do mycia naczyń to wielkie wyzwanie bo przeważnie gapię się, wybieram muszę iść do domu i dopiero wracam po ten upatrzony ![]() O taki: wcześniej zakupiłam pasujący do tego otulaczek, który wam pokazywałam. Oby to wszystko sprawiło, że Piotruś będzie chciał spać a nie buszował jak teraz w brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Mam jeszcze pytanie: kupujecie na start taki gruby welurowy kocyk? Bo mam tylko cienki ale zastanawiam się skoro mam poród na 5 marca to pewnie będzie środek zimy skoro ciągle jej nie ma, a kominezon mam taki gruby ale nie ortalion więc pewnie się przyda do okrywania. Gdyby któraś mogła polecić jakiś dobry bardzo gruby kocyk będę wdzięczna i jeszcze najlepiej jednokolorowy i to szary |
|
|
|
|
#1550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- a ja sie dzis zapisałam do szkoły rodzenia, juz sie nie moge doczekac
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Raczkowanie
|
a co do czapeczek to trzeba chyba na wyjście mieć jakąś grubszą czapkę? bawełnianą pod spód a na wierzch jakąś grubaśna, doradzcie gdzie kupowałyście?
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Ty chociaż już imię wybrałaś a my tak myślimy moze mi doradzicie są typy Aleksander, Wiktor, Juliusz, Igor... to jest takie trudne
|
#1553 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ale tyle dobrego, że nie upija się w trupa i nie ma kaca następnego dnia o dziwo...![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To było gdy jeszcze nie wiedzieliśmy czy ciąża się utrzyma ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rodzę zimą więc muszę mieć ciepły zestaw No Ja muszę sobie na Sylwestra Piccolo sprawić
Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2013-12-27 o 15:52 |
|
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie kupuję rękawiczek grubych bo mam kombinezonik z którego rączki nie wystają.
|
|
|
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Tez ja kupiłam bo na wyprzedaży kosztowała 10zl
|
|
#1558 | |||
|
Wtajemniczenie
|
O, a ja jeszcze inaczej. Najpierw pobranie krwi z palca, za chwilę z żyły, potem wypiłam glukozę, a po 2 godzinach drzemki na sofie w poczekalni jeszcze raz z żyły.
A, i jak juz wypiłam to zobaczyłam, ze na dnie zostało troche nierozpuszczonego cukru, ale wyrzuciłam kubek. Mam nadzieję, że to nie zafałszuje wyniku testu ![]() Czekam niecierpliwie na wynik na stronie internetowej luxmedu, bo na jutro zaplanowałam sernik z rosą mam nadzieję, że dalej będe mogła bezkarnie wcinać słodyczeCytat:
Cytat:
Cytat:
Fajne takie święta na trzeźwo. Wczoraj przywiózł i odwiózł moich rodziców, żeby mogli oboje sobie wypić do biesiady, w I dzień świąt trzeba było jechać na pogotowie i nie było zastanawiania się, czy już może wsiąść za kółko czy nie. No i nie czułam się na święta jak świnia w kosmosie, bo było nas dwoje abstynentów. Same plusy niepicia![]() Zwykle spędzamy święta z najbliższą rodziną, rodzice i rodzeństwo z mojej strony i strony męża, więc moja ciąża nie była dla nikogo nowością, ale i tak jednym z głównych tematów. Dociekanie płci dziecka, zakłady, czy urodzi się chłopak czy dziewczynka, pytanie jak się czuję, komentowanie jak wyglądam, przeganianie mnie z fotela na fotel żeby mi wygodnie było itp. Takie zainteresowanie jest miłe Wszyscy się cieszą z mojej ciąży, zwłaszcza u mnie, bo to raczej ostatnie maleństwo w rodzinie, siostra i brat są już po 40.
|
|||
|
|
|
#1559 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy wiecie, w sklepie internetowym c&a są spore wyprzedaże. Ja już się obkupiłam a Wy?;d
|
|
|
|
#1560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a chciałabym na sylwestra wychylić toast niekoniecznie szampanem bezalkoholowym. Gdzie jeszcze są takie wina musujące 0% ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

no ale jestem niestety taką osobą, która wierzy w to, że ludzie mogą się zmienić jak widać nie wszyscy... mam zamiar ograniczyć prawa tym bardziej że powiedział, że mnie nie chce na oczy widzieć co dla mnie jest raczej jednoznaczne z tym, że jak mnie nie chce to i dziecka nie chce ...

mała chyba troszkę się bała, bo jak były jakieś głośne dźwięki to strasznie kopała
nie ma co po takim płakać,musisz być silna i nieugięta - dla dobra dziecka
czasem da buziaka a zazwyczaj tylko pogłaszcze chwilę i to koniec jego czułości...
bo musiałabym (a raczej tż) je uśmiercić 
a później ma do mnie pretensje że się obrażam 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

ale może się nie znam
chodziłam tak jak Ty 70razy do czasu aż gin w poniedziałek przepisał mi urosept na leukocyty w moczu. Teraz chodzę 140razy dziennie
mam nadzieję, że dalej będe mogła bezkarnie wcinać słodycze