Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-27, 19:43   #751
souris5
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Evi mi pomaga trzymanie nóg wyżej . Naprawdę dziś mam super nogi !
A w nocy mam pod prześcieradłem położony złożony koc więc cała noc też mam nogi wyżej i jest naprawdę poprawa .
Jeszcze położna kazała wcinać seler naciowy i zrezygnować z soli ponoć to też pomaga na opuchliznę
Ja też mam nie jeść soli i smażonych potraw. Ale nic mi nie pomaga na to puchnięcie, po nocy mi też nic się obrzęk nie zmniejsza, a ciśnienie mam wyższe od 5 tygodni. Na jutro mam zamówione w aptece te paski http://ww w.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p53815-Bialko_test_do_wykrywania _bialka_w_moczu_10_szt
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:46   #752
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Kurde ja już normalnie mam dość...
Kiedyś już pisałam może pamiętacie że wraz z Tż opiekujemy się jego chorą matka (rak pluc). Ostatnimy czasy od kilku tygodni zaczely się z nią dziać DZIWNE rzeczy zaczeło się od takich drobnostek że pyta nas 20x dziennie o to samo, nie gasi świateł, nie zakręca wody, puste kartony po mleku chowa do lodówki ale ostatnio dochodzi do tego że chcąc zagotować wode odkręca korki z gazem i go nie zapala albo zapala nie zaklada gwizdka na czajnik i idzie spać, przedwczoraj wyszliśmy na spacer a ona umyślała sobie pogdrzać kapuste wracamy a w caly domu czarno od dymu spaliła garnek bo stwierdziła że wyszła do łazienki na chwile ale przeciez przez "chwile" by się aż tak nie spalilo to.... Gubi świadomośc tego co robi... wieczorem normalnie z nami rozmawia a rano dzwoni do ukochanego syneczka i placze żalili się że np od 2dni z nami nie rozmawia Mylą jej się leki... Zaczynamy podejrzewać że ma przerzuty na mózg w poniedziałek będziemy rozmawiać z jej lekarzem żeby dał skierowania na badania... Ale najgorsze jest to że nie da się z nią normalnie porozmawiać bo jak tylko zwrócimy jej delikatnie uwage żeby sprawdzała gaz czy wode czy zakręciła to ta zaczyna płacze histerie i wogóle, normalnie już nie wyrabiam bo pal to licho karton z lodowki moge wyrzucić, światło zgasić ale odkręcony gaz czy zapalony gaz kiedy my śpi i ona uśnie to może się zle skończyć... Nie wiemy już jak sobie z nią radzić ...
u nas tak zaczęło się z babcią która okazało się że ma alzheimera .
Radziłabym nie zostawiać jej samej i założyć blokadę na gaz bo z Tym nie ma żartów .
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dla nas lekarze dalej nie maja dobrych wiadomosci. Zajmuje sie KRzysiem 3 lekarzy. Krzys ma b. ciezka chorobe genetyczna, my bylismy nosicielami bezobjawowymi, nawet do 10pokolenia wstecz, a teraz padlo na naszego synka.... stwierdzili ze mozg dziala na poziomie b. prymitywnym, odruchy tez. Krzys karmiony jest przez sonde,nie ma odruchow ssania. Bardzo ciezko patrzec na synka, wiedzac ze nie mozemy mu pomoc, najgorsza ta bezsilnosc.... w poniedzialek ma miec robiony jeszcze rezonans, a we wtorek powinny byc wyniki badan genetycznych ktore dzisiaj zostaly wyslane do warszawy. Najdziwniejsze jest to ze takie choroby genetyczne nie sa wykrywalne ani na usg, ani na tych podstawowych badaniach gen. ktore robi sie w trakcie ciazy. Wyniki przez cala ciaze mialam b. dobre. Dopiero tomografia i rezonans jest w stanie wykryc nieprawidlowosci. Nie ukrywam b. ciezki dla nas to czas, przez pierwsze dni nie moglam sie pozbierac, ale maz postawil mnie na nogi-kochanego mam meza i jest dla mnie niesamowitym oparciem... postaramy sie dla krzysia byc najlepszymi rodzicami bo na to zasluguje.
Cały czas o Was myślę i trzymam mocne kciuki za Krzysia wierzę mocno , że masz dzielnego synka i wszystko jakoś się ułoży
Stary 2013-12-27, 19:49   #753
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Dla nas lekarze dalej nie maja dobrych wiadomosci. Zajmuje sie KRzysiem 3 lekarzy. Krzys ma b. ciezka chorobe genetyczna, my bylismy nosicielami bezobjawowymi, nawet do 10pokolenia wstecz, a teraz padlo na naszego synka.... stwierdzili ze mozg dziala na poziomie b. prymitywnym, odruchy tez. Krzys karmiony jest przez sonde,nie ma odruchow ssania. Bardzo ciezko patrzec na synka, wiedzac ze nie mozemy mu pomoc, najgorsza ta bezsilnosc.... w poniedzialek ma miec robiony jeszcze rezonans, a we wtorek powinny byc wyniki badan genetycznych ktore dzisiaj zostaly wyslane do warszawy. Najdziwniejsze jest to ze takie choroby genetyczne nie sa wykrywalne ani na usg, ani na tych podstawowych badaniach gen. ktore robi sie w trakcie ciazy. Wyniki przez cala ciaze mialam b. dobre. Dopiero tomografia i rezonans jest w stanie wykryc nieprawidlowosci. Nie ukrywam b. ciezki dla nas to czas, przez pierwsze dni nie moglam sie pozbierac, ale maz postawil mnie na nogi-kochanego mam meza i jest dla mnie niesamowitym oparciem... postaramy sie dla krzysia byc najlepszymi rodzicami bo na to zasluguje.
Dobrze, że wspieracie się z mężem, bo Krzyś teraz potrzebuje silnych rodzicow i dużo miłości
Ciągle o Was myślę i modlę się, żeby wszystko ułożyło się tak jak powinno. Wy robicie wszystko co w Waszej mocy, lekarze też - trzeba mieć nadzieję, że wszystko skończy się dobrze
Stary 2013-12-27, 19:51   #754
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Ja też mam nie jeść soli i smażonych potraw. Ale nic mi nie pomaga na to puchnięcie, po nocy mi też nic się obrzęk nie zmniejsza, a ciśnienie mam wyższe od 5 tygodni. Na jutro mam zamówione w aptece te paski http://ww w.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p53815-Bialko_test_do_wykrywania _bialka_w_moczu_10_szt
Mi mąz kupił jakiś test z rossmana . Jutro sobie zrobię . A mocz zaniosę sobie w poniedziałek jeszcze bo dawno nie robiłam
Stary 2013-12-27, 19:57   #755
perfuzja
Zakorzenienie

maruda bardzo mi przykro. Dobrze, ze juz chociaż wiecie na czym stoicie. Wiesz jak sie nazywa ta choroba? Lekarze mówili cos o rokowaniach? Jestem bardzo, bardzo dzielna!

Shiloh u mnie nawal przeszedł bardzo spokojnie. Wczoraj miałam piersi jak kamienie, ale nawet nie bolało przesadnie. Dzis juz jest ok.

U nas była polozna, wizyta spoko, ale nic szczególnego. Wypelnilysmy papiery, chwile porozmawialysmy (o szczepieniach, najbliższych wizytach itp.), obejrzała Emila, powiedziała co powinno nas zaniepokoic. Zostawiła plik ulotek reklamowych, ale tez instrukcje udzielania pierwszej pomocy - kazała powiesić na lodówce
Stary 2013-12-27, 20:09   #756
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Shiloh u mnie nawal przeszedł bardzo spokojnie. Wczoraj miałam piersi jak kamienie, ale nawet nie bolało przesadnie. Dzis juz jest ok.

U nas była polozna, wizyta spoko, ale nic szczególnego. Wypelnilysmy papiery, chwile porozmawialysmy (o szczepieniach, najbliższych wizytach itp.), obejrzała Emila, powiedziała co powinno nas zaniepokoic. Zostawiła plik ulotek reklamowych, ale tez instrukcje udzielania pierwszej pomocy - kazała powiesić na lodówce

Zazdroszczę, że tak szybko Ci przeszło u mnie dopiero od wczoraj się normuje a i tak piersi nadal pobolewają, nie wiem czemu u mnie to tak długo trwa

U mnie położna była już 3 razy, następna wizyta w poniedziałek z rana, a o 14:00 mamy wizytę Health Visitor'a.

maruda: nie mam słów by napisać jak bardzo mi przykro, jesteś bardzo dzielna, Twój synek jest wspaniałym dzielnym dzieciątkiem i wierzę, że będzie dobrze.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:10   #757
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

MARUDA ważne że wspieracie się z mężem. To że Krzyś na chorobę genetyczną to przecież nie Wasza wina,że nie wiedzieliście. Mam nadzieję,że znajdą się na to leki.
Stary 2013-12-27, 20:11   #758
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Perfuzka a połozna pokazywała Wam w domu jak przewijać i kąpać dzieciątko? Czy może sprawdzała jak Wy to robicie?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:33   #759
Le La
Zadomowienie

maruda modle sie za Was. A wiadomo cos wiecej?? Czy sa jakies leki?

Dziewczyny ja nie mialam nawalu, to chyba juz nie bede miala,
To juz tydz.od porodu , wiec mam nadzieje, ze mnie nie dopadnie.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:35   #760
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Perfuzka a połozna pokazywała Wam w domu jak przewijać i kąpać dzieciątko? Czy może sprawdzała jak Wy to robicie?
Sprawdziła tylko jak przewijam i ubieram, ale dosyć dyskretnie, tzn. rozebrala Emila , a potem stwierdziła "a teraz mama ubiera"

Ale powiedziała, zeby dzwonić jesli tylko bedziemy mieli jakieś wątpliwości co do pielęgnacji.
Stary 2013-12-27, 20:52   #761
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Jedziemy po farbyyy do mieszkania , jutro teść ma zacząć malować. (heh, pewnie nie znajdzie czasu ) czekamy na narożnik, musimy wybrać szafę do przedpokoju, i sypialni... i możemy się wprowadzać!
Byle by wytrwać dzisiejszą wizytę w Leroy Merlin no tak głupio... w markecie budowlanym urodzić ja będę gdzieś siedzieć, a mąż będzie nosił i pokazywał kolory farb

W ogóle dziewczyny, ma któraś z Was białe meble w sypialni? i jak się sprawdzają? Ja chcę białe, a mój mąż ciemne.
My mamy białe i jestem zachwycona...białe łóżko, szafki nocne, regały, w poprzednim mieszkaniu też szafy na ubrania...nie wyobrażam sobie spania w ciemnej sypialni

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:56   #762
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny jestem wykończona....gimnastykow ałam się z golarką w łazience
Ja nie wiem jak to będzie jak mnie skurcze chwycą i jeszcze tak się gimnastykować, chyba teraz muszę regularnie co 3 dzień na bieżąco bo jednak trochę wysiłku przy tym jest z lusterkiem, niby mam na prąd golarkę ale i tak bez lusterka ciężko
Stary 2013-12-27, 21:02   #763
5Monika5
monciak94:)

Witajcie Dziewczyny!

może mi pomożecie, jestem tu nowa: ) Chciałam dołączyć do na forum dla Aniołkowych Mam... Tak bardzo potrzebuję komuś się wygadać
5Monika5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 21:17   #764
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Kurde ja już normalnie mam dość...
Biedna mama tż. Straszne są takie choroby.
Myślę,że powinna mieć zapewnioną całodobową opiekę.

Cytat:
Dla nas lekarze dalej nie maja dobrych wiadomosci. Zajmuje sie KRzysiem 3 lekarzy. Krzys ma b. ciezka chorobe genetyczna, my bylismy nosicielami bezobjawowymi

Cały czas trzymam za was kciuki! Jesteście wspaniałymi rodzicami!

Cytat:
Napisane przez 5Monika5 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!

może mi pomożecie, jestem tu nowa: ) Chciałam dołączyć do na forum dla Aniołkowych Mam... Tak bardzo potrzebuję komuś się wygadać

Podaję link do aniołkowych mam:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=726264
Stary 2013-12-27, 21:18   #765
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
co do kupy- laski z kupą nie wygramy, nie ma szans.
To moc i siła pierwotna więc pozostaje nam tylko z pokorą przyjąć to co będzie, jak będzie chciała się wydostać to żadne siła wyćwiczonych zwieraczy jej nie powstrzyma
AMEN

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Agoola - brawa za tą wypowiedź ja w sumie też podzielam Twoje zdanie.... Wiadomo, ze gdyby coś się wymsknęło to nic miłego, ale tak naprawde kiedy odczuwa sie TAKI ból,to nawet nie zwraca sie uwagi na to. Wazniejsze jest wlasnie to, aby po porodzie nie miec problemów z wypróżnieniem. Ja przed cc bede trzymac i diete w miarę rozsądną,ale nie sprzeciwie sie jesli ktos bedzie chcial mi zrobić lewatywę. Tzn raz spotkalam sie z opinią (od mamy) ze warto sie wyproznic,bo pozniej rodzi sie dziecko w odchodach, i ze to nieladnie i w ogole jakby ponizajace dla tego dziecka. Jakby tak patrzec to cały proces porodu jest nieludzki, bo dziecko wychodzi poprzez drogi rodne, we krwi, w śluzie, kobieta wydaje zwierzece krzyki - ja mialabym i mam to gdzieś-wazne ze dziecko całe i zdrowe a przy okazji ja.

Właśnie...
Cytat:
Modlimy się za Was z mężem codziennie. Trzymajcie się. Może to marne pocieszenie, ale to chyba dobrze, że będziecie wiedzieć co to za choroba?....I nie wińcie się. Zrobiliście wszystko dobrze....

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
Stary 2013-12-27, 21:25   #766
maruda80
Zakorzenienie

Co do nazwy choroby lekarze podejrzewaja 3 jednostki chorobowe, ale dokladnie dowiemy sie co to gdy przyjda wyniki z warszawy we wtorek.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 21:25   #767
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Biedna mama tż. Straszne są takie choroby.
Myślę,że powinna mieć zapewnioną całodobową opiekę

Oj, z tym to jest bardzo ciężko...ja mam za soba przeprawę ze swoją babcia, conieco tu pisałam....w Polsce całodobowa opieka kosztuje min 2900zł, bardziej opłaca się zatrudnić kogoś znajomego, ale nie znalazłam osoby, która podjęłaby się takiego zadania za mniejszą cenę niż 2000zł plus składki 700zł)....ciężko....firmy opiekuncze licza sobie nawet 25zł za godzinę! Wybralismy dom opieki dla babci, to podobny koszt ale z wyzywieniem i opieką lekarską i pielęgniarską w cenie...
A tak na marginesie, to dzis usłyszałam od babci, że ją "sprzedałam"...szkoda gadać, wyc się chce...
Jeszcze jest opja z mopsu, popytaj, mysmy nie skorzystali, bo trzeba czekać na wolne terminy, a mysmy nie mieli czasu....popytajcie, trzymam kciuki....

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
Stary 2013-12-27, 21:28   #768
isia4891
Zadomowienie

Coś dziwnie się czuje, nie mam siły na nic dzisiaj, brzuch mam twardy, ledwie chodzę nie wiem czy brzuch mi się spina czy to skurcze przepowiadajace ...
Plecy mnie bolą coś mnie ciągnie z tylu...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 21:32   #769
23Paula23
BAN stały

MARUDA sercem jesteśmy z Wami oby wszystko się potoczyło jak najlepiej...

------------------------

Co do mojej teściowej to najgorszy jest brat tż (ukochany synek) bo zamiast jakoś wpłynąc na nią, starać się tłumaczyć żeby sprawdzała gaz i tym podobne to on ją jeszcze buntuje na nas że dawała sobie rade 60pare lat i teraz też nas nie potrzebuje, żeby nas nie słuchała itp i ona go słucha przez co są jeszcze większe problemy...

Przed świętami uroila sobie dzwonienie do swojej siostry (naszej cioci) że ona się dowiedziala że ja jestem bezbożnicą z innej wiary itp itd a wiecie jaki byl powód takich wniosków ?!! Bo zabilam pająka
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 21:33   #770
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem wykończona....gimnastykow ałam się z golarką w łazience
Ja nie wiem jak to będzie jak mnie skurcze chwycą i jeszcze tak się gimnastykować, chyba teraz muszę regularnie co 3 dzień na bieżąco bo jednak trochę wysiłku przy tym jest z lusterkiem, niby mam na prąd golarkę ale i tak bez lusterka ciężko
Ja się muszę golić co drugi dzień....dyszę wtedy jak słoń...a mam na plusie 13kg...wszystko poszło w spiczasty brzuch

I rozmyslam o tych muszlach laktacyjnych...kupić? Nie kupić???

Która z Was kupiła pieluchy wielorazowe??

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
Stary 2013-12-27, 21:33   #771
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Co do nazwy choroby lekarze podejrzewaja 3 jednostki chorobowe, ale dokladnie dowiemy sie co to gdy przyjda wyniki z warszawy we wtorek.
Jesteśmy z Wami myślami, słowem i modlitwą.
Stary 2013-12-27, 21:45   #772
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Coś dziwnie się czuje, nie mam siły na nic dzisiaj, brzuch mam twardy, ledwie chodzę nie wiem czy brzuch mi się spina czy to skurcze przepowiadajace ...
Plecy mnie bolą coś mnie ciągnie z tylu...
Czuje się dziś identycznie

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Ja się muszę golić co drugi dzień....dyszę wtedy jak słoń...a mam na plusie 13kg...wszystko poszło w spiczasty brzuch

Ja wczoraj zmówiłam muszle z aventu, dziewczyny chwaliły sobie
Stary 2013-12-27, 21:46   #773
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Jesteśmy z Wami, dzielni z Was rodzice, oby wyniki były jak najlepsze
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 21:56   #774
isia4891
Zadomowienie

Ale mgla u nas . Nic nie widać za oknem.

Chyba spróbuje usnac, może jutro będę się czuła lepiej.
Mowie mężowi, że chyba mam skurcze przepowiadajace...a on : co już?
Ja mowie że to normalne itd. A on za chwilę pyta, czy wszystko mam w torbie, co nam jeszcze brakuje i czy kupiłam lewatywe wystraszył się biedny...

Kurcze jeszcze 7 dni, żebym wytrzymała...
Stary 2013-12-27, 21:57   #775
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Przed świętami uroila sobie dzwonienie do swojej siostry (naszej cioci) że ona się dowiedziala że ja jestem bezbożnicą z innej wiary itp itd a wiecie jaki byl powód takich wniosków ?!! Bo zabilam pająka

No ale przecież nie możesz tego brać tak do siebie.
Co ona jest winna za swoją chorobę? I na pewno każdy też wie,że to przez chorobę ona różne rzeczy mówi.
Stary 2013-12-27, 22:16   #776
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość

Muszle kupić! To najlepszy gadżet okolodzieciowy

Ja kupiłam, ale na razie używamy baaardzo sporadycznie.
Stary 2013-12-27, 22:25   #777
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
A ja nie miałam ktg ani razu..... :conf used:
Ja tez nie a wizyte mam niby 16 stycznia dopiero, ale pojde wczesniej zaraz po nowym roku.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-27, 22:26   #778
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Isia bo tz się denerwuje i martwi,to norma jeja jak ja zazdroszczę tym które mają bliski termin, albo dzieci przy sobie. Mam takiego stresa jak to wszystko wyjdzie w praniu... Czy sn czy cc (to chociaż znane -cc)...
Stary 2013-12-27, 22:29   #779
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No ale przecież nie możesz tego brać tak do siebie.
Co ona jest winna za swoją chorobę? I na pewno każdy też wie,że to przez chorobę ona różne rzeczy mówi.
Nie mam broń boże nic do niej bo choroby się nie wybiera staram się cierpliwie wszystko akceptować zajmować się nią jak najlepiej się da poprostu szlak mnie trafia na brata tż że mimo iż widzi że czasem nam z mamą naprawde ciężko to on jeszcze miesza... Głupota ludzka jest nieoceniona bo zamiast właśnie przymykać oko na "takie" jej wymysły bo właśnie jest chora i tak bywa to niektórzy nie dośc że wierzą w to to jeszcze ją podburza...

Np. teściowa dzwoni do córki że musiała sterte brudnych naczyń umyć a ta piż*a dzwoni do mojego tż z piekielną awanturą że mama chora i jak mogliśmy jej pozwolić myć naczynia - gdzie dobrze wie że od jakiegoś roku w naszym domu naczynia myje zmywarka Dzien poźniej my się kąpiemy a slyszymy woda się w kuchni leje i leje tż wyszedł sprawdzić a teściowa wyciąga naczynia ze zmywarki i myje w zlewie więc gadka po co to wyciaga i myje jak zaraz wlączymy zmywarke na noc to ta w płacz w dzwoni do córci że tż nie pozwala jej myć naczyć i ta znów dzwoni z wielką awanturą
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 22:38   #780
gosia261282
Gang Iren

Paula no to faktycznie głupota ludzka... nie idzie im przetłumaczyć? Może lekarz by im powiedział,że tak może się dziać?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości