Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-28, 18:51   #931
guapissima
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam Dziewczyny za miłe słowa. Zazdroszczę wszystkim, którzy potrafią się zdystansować i mieć takie teksty w doopie oraz tym, którzy potrafią odpowiednio zripostować takie komentarze.

U mnie sytuacja przedstawia się nieco inaczej, bo ja od kilku dobrych lat zmagam się z nerwicą lękową. Jestem społecznie baaardzo selektywna i po prostu boję się kontaktów z ludźmi. Był czas kiedy praktycznie przestałam wychodzić z domu, nawet wyjście do sklepu powodowało ataki paniki i przeogromny stres. Ale ogarnęłam się, brałam przez jakiś czas leki antydepresyjne, chodziłam na terapię i teraz jest dużo lepiej. Tyle, że nie potrafię do tej pory poradzić sobie z krytyką w stosunku do własnej osoby. Hormony hormonami, ale przed ciążą było dokładnie tak samo I tak samo bym się przejęła głupimi komentarzami, tak samo bym wyła. Ja takie teksty zawsze przeżywam bardzo, nawet przez pół roku. I muszę być w bojowym nastroju żeby odpowiednio skomentować jakąś niemiłą uwagę na mój temat Bo jak ktoś mnie zaskoczy, tak jak ta dziewczyna dziś, to raczej uśmiecham się przepraszająco i czym prędzej uciekam.

Hehe ja na swoim weselu czułam się okropnie bo wszyscy na mnie patrzyli . Pamiętam dobrze, że nie mogłam się doczekać aż ta noc się skończy. Taki ze mnie dziwak
Ja Cie doskonale rozumiem.
Bedac w liceum cierpialam na anoreksje i mimo, ze od tego czasu minelo jakies 10 lat, to nadal mam bardzo surowy stosunek do swojego ciala.
Mimo, ze w ciazy nie przytylam duzo, bo na 36 tydzien mam 6 kg na plusie, to az mnie mrozi jak wchodze na wage i nie moge sie doczekac , az bede mogla wrocic na silownie...Nawet nie zeby cos w sobie ulepszyc, ale dla rownowagi psychicznej i rozladowania emocji.
Ja najlepiej sie czuje, jak nikt teraz nie komentuje mojego wygladu
Jak slysze, ze ladnie wygladam, to sie wkurzam, ze ktos mi w zywe oczy klamie, a jak ktos rzuci uwage, ze mam ogromny brzuch, lub biust to najchetniej ubralabym na siebie worek parciany
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 18:57   #932
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Zjadłam kawałek ryby, sałatkę warzywną....a teraz 2 pomarańcza i 4 mandarynki.....chyba umrę z przejedzenia....ostatnio ciągle głodna jestem
Stary 2013-12-28, 18:59   #933
lidkaa82
Zadomowienie

A oto moja piłka (niestety kiepskiej jakości fotka) i mój Alek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1792.jpg (32,7 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1870.jpg (68,1 KB, 75 załadowań)
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:03   #934
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Pięknie wyglądacie
Stary 2013-12-28, 19:04   #935
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Pileczka rewelacja , ale Alek przesliczny chlopczyk
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:19   #936
Shizu48
Raczkowanie

Hej mamusie drogie! Dawno mnie nie było, w końcu udało mi się wrócić do siebie do domku po dłuższym pobycie u rodziny - kocham ich, ale nawet nie mogę wyrazić słowami jak dobrze jest już być 'na swoim' (mimo że wynajmownaym), różnice pokoleniowe zbyt dają się we znaki mam nadzieję, żę wasze święta były udane, a dzidzie są porządnie najedzone u gina byłam - idealnei 2 normie bo 33 tydzień i 2 kg Teraz biorę się za rozpakowywanie i do potem
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:21   #937
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Pileczka rewelacja , ale Alek przesliczny chlopczyk
Bo wszystkie Alki to super chłopaki, zresztą co ja ci będę mówić, sama wiesz
Stary 2013-12-28, 19:23   #938
Nemezis23
Rozeznanie

Witam po świętach

Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom! przeczytałam opisy porodów i chociaż niektóre z nich są trochę przerażające, to z drugiej strony takie optymistyczne.

Maruda, cały czas myślę o Was i trzymam kciuki za Krzysia!

Tak bardzo nie mogłam się doczekać wigilii, a czułam się fatalnie. Starałam się nie przemęczać, ale jednak kilka dni przygotowań i spędzania czasu poza domem dało mi w kość i miałam brzuch twardy jak skała. Wzięłam podwójną dawkę nospy, poleżałam trochę i zaczęło puszczać. Niestety zauważyłam, że muszę codziennie sporo odpoczywać, bo jak gdzieś biegam lub za dużo robię to niestety szybko odczuwam skutki.
Zaczęłam też mierzyć regularnie ciśnienie, bo czuję że palce mi lekko spuchły. Przez parę dni było wyższe niż zwykle miewam, ale ostatnio znowu niskie.

Czytając o Waszych przygotowaniach zebrałam się w sobie i wyprałam pierwszą partię ciuszków kot był nimi żywo zainteresowany i od razu wyczaił, że to nie nasze

Odnośnie opieki nad osobami bliskimi można powiedzieć, że jesteśmy w podobnej sytuacji, bo mama męża choruje od pewnego czasu. Cierpi na pewnego rodzaju zaburzenia psychiczne i leczy się od paru lat. Wszystko było fajnie (znośnie) dopóki brała leki, ale niestety parę miesięcy temu zdecydowała, że nie musi chodzić do lekarza, a leki niszczą jej wątrobę i je odłożyła. Swoją drogą jak znam teściową to wiem, że sama tej decyzji nie podjęła i na pewno jakieś życzliwe osoby jej w tym pomogły. Skutek był opłakany. Doszło do tego, że sami kontaktowaliśmy się z jej psychiatrą i byliśmy już o krok od złożenia wniosku do sądu o przymusowe leczenie, bo powoli jej zachowanie zagrażało jej zdrowiu, o ile nie życiu. Była też agresywna, na szczęście tylko słownie, bo do rękoczynów jeszcze nie dochodziło... Pod koniec września trafiła na oddział psychiatryczny i tam dopiero zaczęli leczenie. Bardzo długo nie mogli jej wyprowadzić z tego stanu, do którego się doprowadziła nie biorąc leków. Niestety nadal nie jest dobrze, na święta lekarz nie wyraził zgody na wypuszczenie jej do domu, zresztą moim zdaniem jak najbardziej słusznie. Od kiedy teściowa jest w szpitalu mój mąż jest u niej praktycznie codziennie, oboje interesujemy się jej chorobą, kontaktujemy się z lekarzem prowadzącym na bieżąco itd. I wiecie co? Przed świętami mąż zaczął otrzymywać telefony od swojej babci (mamy jego mamy) z pretensjami dlaczego mama zostaje na święta w szpitalu i teksami, że może by się zainteresował mamą i wyciągnął ją ze szpitala, że lekarze tylko dają jej leki, a te leki będą jej niszczyć wątrobę (nie wiem co oni z tą wątrobą wszyscy ) i wiele innych nieprzyjemnych rzeczy. Dodam, że cała rodzina mieszka ok. 100 km od nas i NIKT nie zadzwonił do mojego męża przez cały okres pobytu mamy w szpitalu, dopiero wszyscy się obudzili przed świętami, bo jak to możliwe, żeby święta w szpitalu spędzić mój TŻ jest i tak bardzo wyrozumiały, bo ja bym sobie odpowiednio porozmawiała z babcią albo po prostu nie odbierała jej telefonów. Mi tylko przykro, bo widzę ile mój TŻ robi dla mamy, ile jej poświęca czasu, a później słyszy od rodziny takie rzeczy... To się wygadałam...
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:32   #939
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Pamiętam jak ciotka mojej mamie dowalała, że... taka gruba w ciąży( a 10 kg na plusie miała), że ona TYLKO 6 kg przytyła. A w drugiej, los się odwrócił i ciotka przytyła 35 kg!!!! Nawet oczu jej widać nie było.

Więc prędzej czy później przyjdzie kryska na matyska, i tyle
A więc nie przejmujemy się, nie licytujemy, w końcu jesteśmy w ciąży!

Ja chcę dotrwać do 1..... :pro si:

Dzis byłam w mieszkaniu, chciałam coś porobić... tylko co
taka bezużyteczna się czuje, i wiem że za plecami są gadki, że tylko leże, że nic nie robię, że kiedyś do ostatniego dnia w polu się robiło...

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:35   #940
JustiLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Czy któras z Was była chora/przeziębiona w ciaży? Ja od wczoraj masakrycznie sie czuje, najgorzej jest w nocy...narazie to katar, zatkany nos, ból gardła i kaszel. Lekarz pozwolil mi wziac tylko paracetamol albo witamine C...czy bralyscie cos na bol gardla?Boję się że przekształci się to w coś poważniejszego...

Ja jestem chora od 20 t.c praktycznie do tej pory czyli 33 t.c. Na ostatniej wizycie ginekolog mnie ochrzaniła, że za długo i dziecko się męczy . Poszłam do rodzinnego i dostałam antybiotyk ospamox i biorę już 9 dzień, jutro kończę. Katar mam, ale czuję się o niebo lepiej i szybciej mi przeszła teraz choroba niż domowymi sposobami. Mam przykazane w razie czego paracetamol , a na gardło chlorchinaldin. Dodatkowo okolice gardła smarowałam spirytusem.

Do cesarki niecałe 2 tygodnie, wczoraj dowiedzialam sie ze jestem zapisana na 9 stycznia na cięcie...choc szczerze mowiac wolalabym aby po Nowym Roku akcja porodowa sie rozpoczela i wtedy cesarka na cito, bo tak ponoc najlepiej...
Ale jest jeszcze szansa, że akcja sama się zacznie wcześniej

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:43   #941
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Dzis byłam w mieszkaniu, chciałam coś porobić... tylko co
taka bezużyteczna się czuje, i wiem że za plecami są gadki, że tylko leże, że nic nie robię, że kiedyś do ostatniego dnia w polu się robiło...
Nie przejmuj się. Ja mało robię od początku ciąży, bo niestety ciągle coś było nie tak - najpierw długo utrzymujące się wymioty, które uniemożliwiały normalne funkcjonowanie, a teraz twardnienia brzucha i nakaz oszczędzania się.
Co do pogrubionego to kiedyś nie było samochodów, TV i wielu innych udogodnień

Cytat:
Bardzo ładnie wyglądasz, a brzuch nie jest wcale bardzo duży Twój syn to przystojniak. Za kilka lat nie będzie mógł się odpędzić od wielbicielek
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:45   #942
Le La
Zadomowienie

Dziewczyny ale jestem happy. Wlasnie znajomi nam zaproponowali, ze moga nam sprzedac rzeczy po ich maluchu. Hustawke fisher price taka: http://allegro.pl/hustawka-fisher-pr...825366989.html i dwie maty: http://allegro.pl/duza-mata-edukacyj...827676713.html ,http://allegro.pl/mata-muzyczna-eduk...811727421.html i to wszystko za 340zl. mialam nic nie kupowac na razie no ale przeciez zal nie brac, prawda
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:47   #943
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość

Bardzo ładnie wyglądasz, a brzuch nie jest wcale bardzo duży Twój syn to przystojniak. Za kilka lat nie będzie mógł się odpędzić od wielbicielek
Dziękuję ale ja mam wrażenie ze zaraz zaczne drzwi wyważać
Co do wielbicielek to tego sie boję, bo na razie jest tylko "moja ochana mamusia" a moje serce rośnie, ale pewnie szczęście nie potrwa długo bo już teraz po mamy buziakach sie wyciera ale jak go Lilianka w żłobku całuje to się cieszy W dodatku odziedziczył dołeczki po tacie i czaruje wszystkie sąsiadki
Stary 2013-12-28, 19:48   #944
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Odnośnie opieki nad osobami bliskimi
Najgorsze to jest to że najwięcej do powiedzenia maja Ci którzy nigdy nikim się nie opiekowali nie wiedzą jak to jest cięzko czasami a wpierda*ają się na każdym kroku i wszystko wiedzą najlepiej... szlak mnie trafia na samą myśl o takim zachowaniu

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
za plecami są gadki, że tylko leże, że nic nie robię, że kiedyś do ostatniego dnia w polu się robiło...
Ach te teksty są najlepsze
Ja ostatnio skurcze co 5 minut dość bolesne a słysze od teściowej zrób mi herbaty bo mi się NIECHCE
albo np 1 listopad zjechała się rodzina tż co za tym idzie byłam dośc wymęczona gotowaniem i robieniem wszystkiego byłam już w 8mc bardzo mi dokuczala rwa a moja szwagierka z pełną bezczelnościa wypalila do mnie "Ty jesteś od tego żeby koło nas latać"

i z racji tego że przeprowadziłam się na wieś tu to dopiero wysluchuje gadania o robieniu w polu mimo że ja raczej dużo robie i za całą ciąże to może kilka razy zdarzyło mi się polożyć w ciagu dnia to i tak wysłuchuje że kiedyś to kobiety do południa ziemniaki zbieraly a popołudniu rodziły a nie tak jak teraz wychuchane wydmuchane bo w ciązy to już jak święte krowy... Ale ja to olewam bo to jest poprostu zacofane podejście zgrzędliwych ludzi i nie ma się co przejmować bo nie każda ciąża jest taka sama, jedne tryskają energią inne leża w łóżku i niestety nie w naszych rękach decyzja jak się czujemy...
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:49   #945
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jestem happy. Wlasnie znajomi nam zaproponowali, ze moga nam sprzedac rzeczy po ich maluchu. Hustawke fisher price taka: http://allegro.pl/hustawka-fisher-pr...825366989.html i dwie maty: http://allegro.pl/duza-mata-edukacyj...827676713.html ,http://allegro.pl/mata-muzyczna-eduk...811727421.html i to wszystko za 340zl. mialam nic nie kupowac na razie no ale przeciez zal nie brac, prawda
Ja bym brała
Stary 2013-12-28, 19:50   #946
PawMaj13
Rozeznanie

Współczuję wszystkim przewrażliwionym na swoim punkcie tegoż właśnie przewrażliwienia. Ja tak samo jak jedna z nas wychodzę z założenia, że z banią musiałby mieć ktoś, kto chce tekstem sprawić przykrość ciężarnej, pewnie częściej robią to zupełnie nieświadomie i NIECHCĄCY. A każdy komunikat błędnie rozkodowany może być źle odebrany przez adresata, mimo najszczerszych intencji nadawcy.

Przez całą ciążę raz tylko zareagowałam alergicznie na komentarz wielkości mojego brzucha, był bowiem za mały zdaniem jakieś ciotki, czy uj wie kogo, tża, jak byliśmy na 18stce jego siostry. Babę pierwszy raz na oczy widziałam, a ta się zachowywała jakby była ciążową alfą i omegą i negatywnie komentowała prawie wszystko co powiedziałam, bardzo też była niepocieszona, kiedy stanowczo odmówiłam wpychania mi na talerz wszystkiego, co chciała mi na niego wepchnąć, uświadomiłam, że rąk mi ciąża nie urwała i sama wezmę sobie to, na co mi przyjdzie ochota. To był przypadek osoby mającej z banią.

Wszelkie inne komentarze przyjmuję z wiarą w to, że choć nie brzmią może jak wyszukane komplementy, to jednak mają sprawić przyjemność, nawet jeśli ktoś mówi :aaalee jesteś duża" wiadomo, że gdybym w ciazy nie była, to taki tekst nie sugerowałby nic dobrego, ale aktualnie oko przymykam na moje 100 kg. wszak to ja plus on.

Jak szykowałam się na IP i brałam prysznic, to mały się poruszył. Stwierdziłam, że alarm odwołany. Teraz przed chwilą też zmienił ułożenie. Nie ma to nic wspólnego z tańcami, ale wystarcza mi taka jego aktywność. Byleby tylko co jakiś czas dawał o sobie znać
Słuchamy sobie teraz varius manxa i zastanawiamy się co zrobić z niesfornym tatą jak mu uświadomić, że bardziej przydałby nam się w wersji z głową na karku, niż w wersji przerośnięty dzieciak

Bałam się, że jak pojadę na IP to zechcą mnie tam zostawić, a ja jeszcze nie zamknęłam roku w pracy właśnie się za to zabieram.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:51   #947
lejdi_aga13
Rozeznanie

ja kolezance napisałam,ze moj sie martwi jak gdzies bez niego wychodze i do mnie wydzwania a ona cytuje

"Przeciez nie umierasz mnie takie cos by meczylo .... nie ma po co krzyku robic bo sie dziecko ma rodzic.... kolej rzeczy.... jakbym miala wychodzic z kims za kazdym razem albo smsowac to bym sie z tym czula masakrycznie. My z misiem owszem jestesmy za soba ale w stosunku do siebie nie jestesmy tak nachalni."

co Wy na to :brzy dal:
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:53   #948
Shizu48
Raczkowanie

Własnie zobaczyłam ile dzieciaczków pojawiło się już na świecie w grudniu, witamy i gratuluję mamusiom!!!
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:55   #949
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
ja kolezance napisałam,ze moj sie martwi jak gdzies bez niego wychodze i do mnie wydzwania a ona cytuje

"Przeciez nie umierasz mnie takie cos by meczylo .... nie ma po co krzyku robic bo sie dziecko ma rodzic.... kolej rzeczy.... jakbym miala wychodzic z kims za kazdym razem albo smsowac to bym sie z tym czula masakrycznie. My z misiem owszem jestesmy za soba ale w stosunku do siebie nie jestesmy tak nachalni."

co Wy na to :brzy dal:
Rozumiem że dzieci jeszcze nie mają i koleżanka w ciąży nie była. Zobaczysz co się będzie działo jak brzuch sie pojawi i niech MISIO wtedy spróbuje nie nieść torebki za swoją Bulinką
Stary 2013-12-28, 19:57   #950
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem że dzieci jeszcze nie mają i koleżanka w ciąży nie była. Zobaczysz co się będzie działo jak brzuch sie pojawi i niech MISIO wtedy spróbuje nie nieść torebki za swoją Bulinką

dziewczyna jest w moim wieku 25lat i ma 4letnia coreczke ,niby oczko w glowie co chwilka na FB jakies zdjecie i zachwalanie jaka jest super....

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-12-28, 19:58   #951
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Oj dziewczyny też widzę hormony
Ja to sama sie z siebie smieje i ze swego "kalectwa" bo uważam że wygladam komicznie. Mam 10 kg na plusie ale wszystko poszło w brzuch i wygladam jakby mi ktoś ogromna piłke dokleił do ciała, nawet po bokach zrobiły sie takie dołki że żebra wystają
Generalnie z dużym dystansem podchodze do tego jak wyglądam i jestem wdzieczna losowi ze nie poorały mnie rozstępy. Teściowi do dzis wypominam w zartach jak mu się "wymknęło" na mój widok "patrz jak to ludzkie ciało potrafi się zdeformować" bardzo mnie to rozbawiło Wszystkie sąsiadki mówią od 2 miesiecy że brzuch mam wielki i wyglądam jakbym za chwile miała rodzić, ale to też nie sprawia mi przykrości bo taka prawda
Ale ja generalnie jestem mało "hormonalna" tzn nie zdażają mi sie wahania nastroju "miesiaczkowe" ani "ciążowe", chociaż przyznaje że w tej ciąży mój starszy synek bardzo mnie wzrusza i często chcę mi sie płakać ze wzruszenia jak na niego patrzę.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Gdyby ktoś celowo chciał mi zrobic przykrośc jakimś głupim komentarzem na temat mojej ciąży raczej bym uznała że ma problem ze sobą bo nikt normalny przecież by nie robił czegoś takiego, wiec nie przejmujcie się dziewczyny

Lidka, to mamy podobnie mnie tez poszło w brzuch i zebra widać. Mam wielka piłkę albo ja mowię, ze żółw sie do mnie przyczepił

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:59   #952
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Racja
Stary 2013-12-28, 20:00   #953
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Lidka, to mamy podobnie mnie tez poszło w brzuch i zebra widać. Mam wielka piłkę albo ja mowię, ze żółw sie do mnie przyczepił

A tez tak masz że jak śpisz to cie te zebra cisną?? No żesz k...wa dość ze biodra to jeszcze żebra mnie gniotą, nie idzie spać
Stary 2013-12-28, 20:01   #954
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-12-28, 20:02   #955
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
A tez tak masz że jak śpisz to cie te zebra cisną?? No żesz k...wa dość ze biodra to jeszcze żebra mnie gniotą, nie idzie spać
moja ostatnio karate na zeberkach cwiczyła-osiagneła czarny pas....

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-12-28, 20:03   #956
The light
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też zebra bolą. A właściwie mam takie kłucia, bóle, czasem aż podskakuje tak mnie potrafi zaboleć.

.......
Mam pytanie:
Od kiedy kłaść podkład pod prześcieradło na łóżko? Tzn. chodzi mi o tydzień ciąży

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 20:03   #957
PawMaj13
Rozeznanie

Właśnie widzę, że aż 55 osób obecnie podgląda wątek podglądacze jedne

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-12-28, 20:07   #958
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
haha patrza kto tym razem rodzi u nas idzie to "parami:

czekam na ta paczke ma byc miedzy 8-21 dzis ...,oczywiscie nie mieli kiedy napisac mi tego a o... 5 rano... i do tej pory cisza i paki nie ma...ehhh

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-12-28, 20:07   #959
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Kręcimy ich, lubią to
Stary 2013-12-28, 20:09   #960
lidkaa82
Zadomowienie

Ja to czasem aż zła jestem że mój mąż nie jest z tych nadmiernie troskliwych. Tzn wyzywa czasem ze mam nic nie robić, ale na zasadzie "Kochanie usiadź z tyłkiem, a nie latasz po zakupy i gotujesz a potem mi wieczorem jęczysz że cię brzuch boli" Przyznacie że to specyficzny sposób wyrażania troski ale taki już jest ten mój mężuś. Dopiero przy synku jest bardziej wylewny, ale pracuję nad tym
Troche w tym mojej winy bo ja taka Zosia Samosia i on przywykł do tego. Do tego stopnia że jak krzycze w nocy bo mnie skurcz złapie to on nie reaguje bo "przecież jakbyś rodziła, albo jakbym mógł ci jakoś pomóc to byś powiedziała"

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Mam nowy cel w życiu, dobić do 1000 postów przed porodem
Ja też jak czytam a nie mam nic do napisania to sie nie loguje więc pewnie mnie widać jako podglądacza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości