|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44320397]Ejjj co Hje zrobiła? [/QUOTE]O kurczę, może ktoś się doczepił o kasowanie treści postów? ![]() Michał śpi, ja muszę na all wystawić fotelik. zabieram się za to od miesięcy
|
|
#1832 |
|
Konto usunięte
|
Evel, szacun za tort!
|
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja na szybko - co myslicie o filtrach do wody Brita itp??? Ma ktoras, uzywa??? Bo my zlopiemy mnostwo wody, z 12 zgrzewek na miesiac i filtr by sie duzo bardziej oplacal, co myslicie????
I druga rzecz - maszynka do chleba. U dziadkow jest lidlowska i jest super, mozecie jakas polecic? Tak do 200zl??? Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
E_vel śliczny tort!
Dziewczyny jak się zdenerwowałam! Nie mogę kupic butów dla Blanki. Elefanty są za niskie w podbiciu, a Bartka właśnie zamkneli przed Świętami. Najbliższy 50km od domu Jak ja mam dziecku buty kupić??? ![]() ![]() ![]() Blanuś kasłała cały dzień takim mokrym, odrywającym się kaszlem. Strasznie dudniała. Teraz tak samo, od 19 były juz miliony pobudek przez kaszel. Położyłam Ją troszkę wyżej, mam nadzieję, że będzie spokojnie spała ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1835 |
|
Rozeznanie
|
tż w domu kolejny dzień a ja nie wiem co mam zrobić ze sobą. Przywykłam już do tego że całymi dniami go nie ma. Wręcz wolałabym żeby jutro był poniedziałek :P Ja od kilku dni myślę i myślę co zrobić z powrotem do pracy. Jestem na życiowym rozdrożu: nie chcę wracać do poprzedniej firmy, nie chcę pracować u jubilera bo godziny 10-18 mi nie pasują przy dziecku, ofert pracy z początku roku zbytnio nie ma... Zaczęłam myśleć że do niczego się nie nadaję jakoś to roczne siedzenie w domu nie wyszło mi na dobre...
|
|
|
|
#1836 |
|
Wtajemniczenie
|
evel tort piękny!
![]() Lady my mamy filtr brite i polecam
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
fewciu, zamów przez internet ze dwa rozmiary, jak będą niedobre to zwrócisz jedna parę lub obie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku biedny Krzys i jego rodzina
![]() az sie serce kraje ![]() co do hje - wiadomo juz cos czemu zablokowana?? Lady ja uzywam filtrow, nie wyobrazam sobie pic wody bez dzbanka i filtra i jest o wiele lepsza Evel brawa za tort, czekamy jeszcze na fotki z urodzinek
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2013-12-28 o 20:41 |
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
byłam dziś na zakupach
wielkie i koszule w bershce za 45zł w ogóle mój brat taki dumny z wózkiem chodził nie chciał mi dac prowadzić a laski się za nim oglądały hehehe ![]() a Ola jak zwykle aniołek, cały dzień w wózku przeleżała i tylko sobie śpiewała wszyscy się do niej uśmiechali, w samochodzie grzeczna całą drogę, moja kochana Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- no nie wiem jak jest w Bartku, ale np w Zarze jak zamawiasz przez internet coś to możesz zwrócić kurierem za którego nie płacisz. Zorientuj się. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
U alergologa wczoraj był luzik. Hmmm mówi pani że dziecko alergiczne? Hmmm mówi pani że uczulona na ryż i parafinę? No to skoro pani wie że nutramigen jej dobrze robi to ja oczywiście dam papier dla pediatry, niech sobie mała dalej pije ten nutramigen.
Fewciu z tego co mi pediatra mówiła to ona może przepisywać refundowany nutramigen tylko do roku, potem musi mieć stosowne zaświadczenie od specjalisty. I faktycznie dał mi kwita na którym wpisał w zaleceniach "kontynuacja podawania nutramigenu" czy tak jakoś, powiedział żeby to dać pediatrze i że na tej podstawie będzie mogła dalej wypisywać ze zniżką. |
|
|
|
#1842 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bosz, musze rozkminic na nowo kalendarz szczepien bo zapomnialam co i kiedy sie szczepi Cytat:
ale tak naserio to zdolniacha! Cytat:
![]() BRAWA za torcik!!!!! troche drogo...a taka Ci sie nie podoba? http://allegro.pl/wbijanka-przebijan...816510641.html my juz po sesji - meczaca baaardzo aczkolwiek mlody super sie spisal! ale zdjecia przecuuudne takze misiaeel- polecam zdecydowanie! prezent jaki bys nie kupila to za kilka-kilkanascie lat najpewniej pojdzie do szuflady a takie zdjecia to jednak mega pamiatka! |
||||
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzza, gratulacje dla Julianki!
Zazdroszcze Wam tych umiejetnosci, moj robak jest daleeeeeko w tyle. Zabawek tez niet, tylko marud i marud, ehhh... Dzis znow sie nie chcial od mojej nogi odkleic. Przeryczal moja kapiel (moja babcia i tata sie nim zajmowali)... A tata przyniosl mu taka super brame z fisher price, rewelacja, sama bym sie chetnie pobawila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
Melduję że Hje odpisała - sama nie wie dlaczego ale dostała po raz drugi ostrzeżenie za te pousuwane posty a za drugim razem jest ban. I podobno mają ją odblokować 4 stycznia
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() komus Hje najwidoczniej bardzo przeszkadza, tylko komu?
|
|
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
tż imprezuje, a mi smutno. Na tyle, że obejrzałam "historię kopciuszka' (lepiej nie sprawdzajcie, co to za film, dobrze że chociaz aktor przystojny
, a ze grał 10 lat mlodszego ode mnie to sie wytnie Albo ja poprostu musze wyjsc z domu bo jestem z ola non stop Albo to tylko wieczorny marazm bo mnie tz wkurzył..
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-12-28 o 21:37 |
|
|
|
#1850 |
|
Konto usunięte
|
Ale moment, skoro drugi raz za to samo? przecież od bardzo dawna nie usuwała niczego!
|
|
|
|
#1851 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() Elllmi sie odezwała moze? bo ja dopiero pierwsza z tych trzech ostatnich nadrobiłam. Losie, dlaczego jestes taki okrutny dla tak małych szkarbniątek, dlaczego tak doswiadczasz serce mi sie kroi czytajac to codziennie dziekuje za moje zdrowe dzieciatko, a jak czasami brakuje mi nerwów do niego, to w myslach mowie sobie wrzuc babo na luz, bo jestes szczesciarą![]() teraz ode mnie : zadzwonila dzis do mojej mamy kolezanka, pare lat starsza, ma wnuczke 9 mies, jako ze mieszkają daleko od siebie to małej zbyt czesto nie widuje, przyjechali z nia na swieta i co sie okazało: dziecko 9 mies, nie raczkuje, nie obraca sie, nie podejmuje prób siadu, połozone na plecach lezy praktycznie bez ruchu- tyle co nogami troche pokopie. Powód: jest non stop noszona, bo tu cytat szanownej pani mamusi lat 30 "małe dziecko sie nosi i koniec". Po wizycie u pediatry, która bez mała dostała palpitacji serca na ten widok mamusia stwierdziła, ze zmnieni lekarza Cytat:
ano, bede wyfioczona jak na bal ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój odkad sie nauczył schodzenia to non stop złazi i wlazi, jejusiu jak to komicznie wyglada: wladuje sie na wersalke rozłozona, na której spimy, przejdzie pod samą scianę, potem tyłek wypuczy i pełznie tyłem do brzegu, zeby zjechac w dół |
||||
|
|
|
#1852 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1853 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44315089]o ortopedyczne Pstryczek pytała i jej pisałam
tak, do chodzenia takiego całkowitego to takie jak na filmie, ale tu się pytała Debrah o buty po domu w ogóle, a te szmaciaki mają ok podeszwę i to są właśnie takie butki-kapcie, w żłobku czy przedszkolu takie się nosi. Po domu najlepiej w skarpetach / boso (nie ta pora roku ), ale tu Debrah też pytała, czy dziecko będzie umiało zaakceptować buty. no i ważne też, że na filmie maluch ma fajne, półbutkowe, a tu zima więc buty wysokie - i to może być problem z akceptacją i chyba też trudniej kupić takie miękkiena katarek katarek ![]() My po reh, młoda chwilę tylko marudziła, za to potem przyszła dziewczynka z porażeniem i się Dorki wystraszyła pierwszy raz ją widziala. Za to reh. szczęśliwa widząc, jak Dorka zapitala czworakując bo już zasuwa na całego, wczoraj się doczekalam wreszcie, że moje dziewczyny się goniły ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- [/QUOTE]u nas tylko taka wersja, kazdych kapci pozbywa sie w okolo minute zakladam dwie pary zeby miał cieplej, wierzchnia z antyposlizgami i zapitala jak wyscigówka- dalej za rączke![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44315220]Wiesz co, ta nasza chyba przeceniona była, bo ja 44zł dawałam a na opakowaniu chyba 65?66? jakoś tak było. I jak oglądałam, to wówczas ogrom ich w necie był, machnęłam notkę na blogu i zniknęły Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
co do Basi - moze kiedys zajrzy..... najwazniejsze, zeby jej Krzys był zdrowy Cytat:
![]() Bartulino dzis naumiał sie przesyłac całuski ![]() i jeszcze nam chcesz wmózic, ze sama robiłas, nie przejdzie |
||
|
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
npiszę jeszcze, ze polecam książkę "Prawie jak biegłem"! i chyba mykam spac, nawet mi sie kąpac nie chce
|
|
|
|
#1855 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykra sprawa z butami Cytat:
głowa do góry, zrob jak Scarllet: pomysl o tym jutro co do tzta- mam wrazenie, ze oddaliliscie sie od siebie przez ta jego ciągła nieobecnosc..... trzxymam mocno kciuki zeby sie ociepliło Cytat:
co do Oli, to ja nie komentuje, bo mnie szokens powalił Bartulino ostatnio przelezał w wózku minute jak miał jakies pól roku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ta przebijanke Szaja mi ostatnio podpowiedziała, skusiłam sie, ale jeszce nie przyszła super, ze sesja udana- czekamy na foty
|
|||||
|
|
|
#1856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie porównywac dobrze wiesz, ze praktycznie najmłodszy jest, dobrze wiesz, ze jak przyjdzie "jego" czas to Cie niejednym zadziwi, tak jak juz wiele maluchów watkowych robiło, wiec prosze nie podnosci sobie cisnienia ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- eeeee, gadam sama do siebie
|
||
|
|
|
#1857 | |
|
Zadomowienie
|
niee, masz jeszcze słuchaczy
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka też lubi jak jej się podaje klocki, najlepiej się bawi klockami własnie z nami. Wsadza do sortera po jednym (tzn na razie umie gwiazdkę tylko bezbłędnie), stawia klocek clemmy jeden na drugim jak jej podaję, lubi burzyć moją wiezę, odczepia też po jednym klocuszku.
A jak jej coś podam i powiem, że to ma włożyć to też wkłada. Ostatnio jest własnie na etapie "co tu można z sobą złączyć, postawić na sobie, ułożyć, schować" I mamy na tapecie słowo "nie nie" - najcześciej w wersji "nee neee" ale adekwatnie do sytuacji zawsze - np jak pieluszkę zmieniam a ona nie chce - sztywna jak kawałeczek drewna i tylko "neeee nieee" bo nienawidzi unieruchomiona być. Ona ostatnio mocno się zmienia i rozgadana okropnie - wasze dzieci też z wami dyskutują, przekomarzają się po swojemu? Komiczne to A dziś zaprosiła mnie do zabawy : wzięła sweter Tż, zarzuciła sobie na głowę, mówi "neee nieeee" (że niby "nie ma nie ma"), a potem zdejmuje z łebka i wielki uśmiech Co do zabków : rozmawiałam z koleżanką która jest higienistką stomatologiczną - to normalne, że jedynki sa takie duże i mają przerwę prawie zawsze - te ząbki są na kilka lat, dziecko do nich dorośnie więc będą bardziej proporcjonalne. A poza tym maluchy mają mniej zębów niż dorosły, stąd przerwy, potem się pewnie zsuną jak zębów będzie więcej. Jedynki mojej mnie przerażają, są ogromne, jak Rysio Kalisz normalnie.. Laski - wyprze w Smyku, chyba kupię piżamki. Mama mi dała dla Amelki piżamki z F&F, spodenki + góra i chyba już na takie przejdziemy bo wygodniejsze do zakładania. Dokupię ze dwie czy 3 i będzie. Używacie jeszcze pajacy? |
|
|
|
#1859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na spacery to nieeee, bo mój brat non stop w pracy, z resztą tutaj nie ma co wyrywać btw - ja sama lecę na takich tatusiów jak gdzieś widzę Poradzicie? Chcę Oli kupić klocki Clemmy i nie wiem co się najbardziej opłaca? z sorterem? bo jedyny sorter jaki mamy to Garnuszek na klocuszek http://allegro.pl/sorter-pachnace-kl...835565587.html czy np. taki jeżdżący zółwik i pudełko na klocki w jednym? tylko tu jest tylko 15 sztuk http://allegro.pl/clementoni-clemmy-...801499197.html czy np. 30 szt. a takim pudełku? http://allegro.pl/klocki-clemmy-w-pu...835565537.html albo coś takiego do ułożenia z jakimiś hmmm figurkami?? np. http://allegro.pl/clementoni-14878-c...768355465.html lub http://allegro.pl/clemmy-pudelko-gum...821833026.html |
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pobiadolic musze ![]() O taka brame mamy: http://img03.tablica.pl/images_tabli...kat-kielce.jpg ![]() Debrah, ja mam kilka pajacykow na 74, ale wiekszych kupowac nie bede. Uciekam Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-12-28 o 22:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

kupie mlodemu ta co szaja pokazywala. fajna, prosta i niedroga 

[/QUOTE]

klask i:
głowa do góry, zrob jak Scarllet: pomysl o tym jutro