Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-28, 19:03   #1831
laurka23
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

laurko
- kusisz tymi przebijankami kupie mlodemu ta co szaja pokazywala. fajna, prosta i niedroga
No, znalazłam jeszcze za 72 złote z dostawą już

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44320397]Ejjj co Hje zrobiła? [/QUOTE]

O kurczę, może ktoś się doczepił o kasowanie treści postów?

Michał śpi, ja muszę na all wystawić fotelik. zabieram się za to od miesięcy
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:40   #1832
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Evel, szacun za tort!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:45   #1833
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczyny ja na szybko - co myslicie o filtrach do wody Brita itp??? Ma ktoras, uzywa??? Bo my zlopiemy mnostwo wody, z 12 zgrzewek na miesiac i filtr by sie duzo bardziej oplacal, co myslicie????

I druga rzecz - maszynka do chleba. U dziadkow jest lidlowska i jest super, mozecie jakas polecic? Tak do 200zl???

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:49   #1834
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

E_vel śliczny tort!

Dziewczyny jak się zdenerwowałam! Nie mogę kupic butów dla Blanki. Elefanty są za niskie w podbiciu, a Bartka właśnie zamkneli przed Świętami. Najbliższy 50km od domu Jak ja mam dziecku buty kupić???

Blanuś kasłała cały dzień takim mokrym, odrywającym się kaszlem. Strasznie dudniała. Teraz tak samo, od 19 były juz miliony pobudek przez kaszel. Położyłam Ją troszkę wyżej, mam nadzieję, że będzie spokojnie spała

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na szybko - co myslicie o filtrach do wody Brita itp??? Ma ktoras, uzywa??? Bo my zlopiemy mnostwo wody, z 12 zgrzewek na miesiac i filtr by sie duzo bardziej oplacal, co myslicie????

I druga rzecz - maszynka do chleba. U dziadkow jest lidlowska i jest super, mozecie jakas polecic? Tak do 200zl???

Lady my właśnie też myślimy nad tym filtrem, jak będziesz coś wiedziała, to daj znać Bo ja pochłaniam hektolitry wody
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 19:57   #1835
YellowSheep
Rozeznanie

tż w domu kolejny dzień a ja nie wiem co mam zrobić ze sobą. Przywykłam już do tego że całymi dniami go nie ma. Wręcz wolałabym żeby jutro był poniedziałek :P
Ja od kilku dni myślę i myślę co zrobić z powrotem do pracy. Jestem na życiowym rozdrożu: nie chcę wracać do poprzedniej firmy, nie chcę pracować u jubilera bo godziny 10-18 mi nie pasują przy dziecku, ofert pracy z początku roku zbytnio nie ma... Zaczęłam myśleć że do niczego się nie nadaję jakoś to roczne siedzenie w domu nie wyszło mi na dobre...
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 20:29   #1836
misiaeel
Wtajemniczenie

evel tort piękny!

Lady my mamy filtr brite i polecam

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 20:34   #1837
charlizz
Zadomowienie

fewciu, zamów przez internet ze dwa rozmiary, jak będą niedobre to zwrócisz jedna parę lub obie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 20:35   #1838
eff8
Zakorzenienie

Jejku biedny Krzys i jego rodzina az sie serce kraje

co do hje - wiadomo juz cos czemu zablokowana??

Lady ja uzywam filtrow, nie wyobrazam sobie pic wody bez dzbanka i filtra i jest o wiele lepsza

Evel brawa za tort, czekamy jeszcze na fotki z urodzinek

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2013-12-28 o 20:41
eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 20:40   #1839
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
fewciu, zamów przez internet ze dwa rozmiary, jak będą niedobre to zwrócisz jedna parę lub obie

Mogę zwrócić bez problemu?? Też drogą pocztową??
Stary 2013-12-28, 20:43   #1840
charlizz
Zadomowienie

byłam dziś na zakupach

wielkie po Nowym Roku zrobię drugie podejście ,może będą lepsze wyprze, bo teraz to nie ma w czym wybierać i takie promo że nie promo. Ale kupiłam sobie cudne dopasowane dobrze leżące i niepogrubiające dżinsy w Big Starze z 250zł na 125zł
i koszule w bershce za 45zł

w ogóle mój brat taki dumny z wózkiem chodził nie chciał mi dac prowadzić a laski się za nim oglądały hehehe
a Ola jak zwykle aniołek, cały dzień w wózku przeleżała i tylko sobie śpiewała wszyscy się do niej uśmiechali, w samochodzie grzeczna całą drogę, moja kochana

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

no nie wiem jak jest w Bartku, ale np w Zarze jak zamawiasz przez internet coś to możesz zwrócić kurierem za którego nie płacisz. Zorientuj się.

Stary 2013-12-28, 20:47   #1841
Kija80
Zadomowienie

U alergologa wczoraj był luzik. Hmmm mówi pani że dziecko alergiczne? Hmmm mówi pani że uczulona na ryż i parafinę? No to skoro pani wie że nutramigen jej dobrze robi to ja oczywiście dam papier dla pediatry, niech sobie mała dalej pije ten nutramigen.

Fewciu z tego co mi pediatra mówiła to ona może przepisywać refundowany nutramigen tylko do roku, potem musi mieć stosowne zaświadczenie od specjalisty. I faktycznie dał mi kwita na którym wpisał w zaleceniach "kontynuacja podawania nutramigenu" czy tak jakoś, powiedział żeby to dać pediatrze i że na tej podstawie będzie mogła dalej wypisywać ze zniżką.
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 20:50   #1842
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Blanuś kasłała cały dzień takim mokrym, odrywającym się kaszlem. Strasznie dudniała. Teraz tak samo, od 19 były juz miliony pobudek przez kaszel. Położyłam Ją troszkę wyżej, mam nadzieję, że będzie spokojnie spała [COLOR="Silver"]
zdrowka! mnie przeraza kaszel u mlodego, "wole" chyba jednak katar

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
yyy jaką szczepionką? przeciwko ospie? My i tak nie szczepimy, z dodatkowych tylko pneumo. A takna wogóle to na 14,01 mam t4ermin szcepienia 6 w1 :/ ciekawe co to będzie :/ i czy zaszczepi przy tej ospie ( bo nie wiadomo kiedy ją złapie), a w lutym pneumo ostatnia dawka
a nie ma na ospe? pokrecilam cos?

bosz, musze rozkminic na nowo kalendarz szczepien bo zapomnialam co i kiedy sie szczepi

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Julianka taka fajna kurcze, cala rodzine rozczula i wnosi zycie do tego domu Jak dobrze, ze mam zdrowego, slicznego, madrego szkraba. Mala przytula sie do misiow jak jej powiemy, w ksiazce jak jest owoc to lize a jak kwiatek to wacha, umie glaskac kota, odrywa i przykleja zabezpieczenia na rogi, macha papa, smieje sie z bajek, zaklada okulary, walki na glowe, przelacza kanaly, dlubie w nosie
a
brawo za nowe umiejetnosci!
ale tak naserio to zdolniacha!

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Mamy gości, nie wiem ile jeszcze posiedzą. W południe było chyba z 15 stopni. Grillowaliśmy kiełbaskę i boczuś zamiast obiadu
"co robicie na sylwka bo my grila..." konic swiata jest bliski

BRAWA za torcik!!!!!

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
No, znalazłam jeszcze za 72 złote z dostawą już
troche drogo...a taka Ci sie nie podoba?

http://allegro.pl/wbijanka-przebijan...816510641.html

my juz po sesji - meczaca baaardzo aczkolwiek mlody super sie spisal! nie zdejmowal czapeczek, szaliczkow tylko trudno go bylo zatrzymac w miejscu ale zdjecia przecuuudne
takze misiaeel- polecam zdecydowanie! prezent jaki bys nie kupila to za kilka-kilkanascie lat najpewniej pojdzie do szuflady a takie zdjecia to jednak mega pamiatka!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 20:55   #1843
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
U alergologa wczoraj był luzik. Hmmm mówi pani że dziecko alergiczne? Hmmm mówi pani że uczulona na ryż i parafinę? No to skoro pani wie że nutramigen jej dobrze robi to ja oczywiście dam papier dla pediatry, niech sobie mała dalej pije ten nutramigen.

Fewciu z tego co mi pediatra mówiła to ona może przepisywać refundowany nutramigen tylko do roku, potem musi mieć stosowne zaświadczenie od specjalisty. I faktycznie dał mi kwita na którym wpisał w zaleceniach "kontynuacja podawania nutramigenu" czy tak jakoś, powiedział żeby to dać pediatrze i że na tej podstawie będzie mogła dalej wypisywać ze zniżką.
A widzisz,moja pediatra od razu chciała zaświadczenie.

Stary 2013-12-28, 21:00   #1844
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
A widzisz,moja pediatra od razu chciała zaświadczenie.

To pewnie zależy od oddziału nfz, może są różne wymagania?

Wysłałam smska do Hje, jak się odezwie to dam znać
Stary 2013-12-28, 21:15   #1845
nafiyqa
Zakorzenienie

Meduzza, gratulacje dla Julianki!

Zazdroszcze Wam tych umiejetnosci, moj robak jest daleeeeeko w tyle.
Zabawek tez niet, tylko marud i marud, ehhh...
Dzis znow sie nie chcial od mojej nogi odkleic. Przeryczal moja kapiel (moja babcia i tata sie nim zajmowali)...
A tata przyniosl mu taka super brame z fisher price, rewelacja, sama bym sie chetnie pobawila

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 21:26   #1846
Kija80
Zadomowienie

Melduję że Hje odpisała - sama nie wie dlaczego ale dostała po raz drugi ostrzeżenie za te pousuwane posty a za drugim razem jest ban. I podobno mają ją odblokować 4 stycznia
Stary 2013-12-28, 21:28   #1847
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

My mamy. Filtruje ok. ale ja nie jestem w stanie pic wody z niego bo mi nie smakuje.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 21:35   #1848
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję że Hje odpisała - sama nie wie dlaczego ale dostała po raz drugi ostrzeżenie za te pousuwane posty a za drugim razem jest ban. I podobno mają ją odblokować 4 stycznia
hmmm, dziwna sprawa
komus Hje najwidoczniej bardzo przeszkadza, tylko komu?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 21:36   #1849
treselle0
Zadomowienie

tż imprezuje, a mi smutno. Na tyle, że obejrzałam "historię kopciuszka' (lepiej nie sprawdzajcie, co to za film, dobrze że chociaz aktor przystojny, a ze grał 10 lat mlodszego ode mnie to sie wytnie) Ola od 19 4 pobudki zaliczyła, a ja tak sobie mysle, ze przechodze jakis regres.....brakuje mi pomysłów na zabawe, mam jaakby mniej cierpliwosci, ta dodatkowa praca chyba nie najlepiej na mnie wpłynęła, duzo czasu mnie kosztuje i chyba odbija sie na Oli Albo ja poprostu musze wyjsc z domu bo jestem z ola non stop Albo to tylko wieczorny marazm bo mnie tz wkurzył..

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-12-28 o 21:37
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 21:45   #1850
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ale moment, skoro drugi raz za to samo? przecież od bardzo dawna nie usuwała niczego!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 21:49   #1851
sylwietta1988
Zakorzenienie

Witam Was cos marniutko, trzy stronki, eeeeee
Elllmi sie odezwała moze? bo ja dopiero pierwsza z tych trzech ostatnich nadrobiłam.

Losie, dlaczego jestes taki okrutny dla tak małych szkarbniątek, dlaczego tak doswiadczasz Krzysiulku maluszku
serce mi sie kroi czytajac to codziennie dziekuje za moje zdrowe dzieciatko, a jak czasami brakuje mi nerwów do niego, to w myslach mowie sobie wrzuc babo na luz, bo jestes szczesciarą

teraz ode mnie : zadzwonila dzis do mojej mamy kolezanka, pare lat starsza, ma wnuczke 9 mies, jako ze mieszkają daleko od siebie to małej zbyt czesto nie widuje, przyjechali z nia na swieta i co sie okazało: dziecko 9 mies, nie raczkuje, nie obraca sie, nie podejmuje prób siadu, połozone na plecach lezy praktycznie bez ruchu- tyle co nogami troche pokopie. Powód: jest non stop noszona, bo tu cytat szanownej pani mamusi lat 30 "małe dziecko sie nosi i koniec". Po wizycie u pediatry, która bez mała dostała palpitacji serca na ten widok mamusia stwierdziła, ze zmnieni lekarza przeciez oni w ten sposob fundują dziecku miesiace rehabilitacji:g un:

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pewnie z urodzin Poli coś wrzucę, to wtedy będzie można zlukać

No właśnie! I jeszcze uczcisz urodziny synka

trzymam za słowo ano, bede wyfioczona jak na bal

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Bartusiowy katar coraz większy,widać że bardzo się męczy poszedł już nawet na 1 drzemkę co nigdy mu sie nie zdarzało o tak wczesnej porze. Jeszcze dzisiaj ten roczek niby mój tata może z nim zostać w domu (mamy dzisiaj nie ma cały dzień) ale on mu nawet katarku z nosa nie odciągnie, jak powiedziałam TŻ że ja nigdzie nie jade to tylko coś odburknoł że mam nie przesadzać i pojechał na działke coś robić
ojjjj, w takim razie siedziec w domu i sei leczyc oby szybko przeszło

Cytat:
B

No i nas,po 10 miesiącach dopadła choroba. Blanka w nocy miała taki okropny suchy kaszel. Dałam Jej rano syrop prawoślazowy i zaczęło jej się "odrywać". Pojechaliśmy do lekarza,na szczęście osłuchowo czysto,ale kicha strasznie. Więc mamy przerwę od żłobka Mam nadzieję że nie będzie gorzej.

Aaa,lekarka mówiła że nosek czyścić w zależności od potrzeb ale często,żeby nie doprowadzić do zapalenia ucha.

zdrowiej Blanusiu
Cytat:

dziec wlasnie wszedl mi pierwszy raz SAM na kanape
wiem ze wasze to praktykuja od 3 lat ale i tak sie jaram
brawissimo mój odkad sie nauczył schodzenia to non stop złazi i wlazi, jejusiu jak to komicznie wyglada: wladuje sie na wersalke rozłozona, na której spimy, przejdzie pod samą scianę, potem tyłek wypuczy i pełznie tyłem do brzegu, zeby zjechac w dół
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 21:54   #1852
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Dzis znow sie nie chcial od mojej nogi odkleic. Przeryczal moja kapiel (moja babcia i tata sie nim zajmowali)...
A tata przyniosl mu taka super brame z fisher price, rewelacja, sama bym sie chetnie pobawila

ja ostatnio bawie sie miekkimi klockami, ktore ola dostała, cos sobie buduje po chwili przychodzi ola robi bach i mam po budowli

Cytat:
byłam dziś na zakupach

wielkie po Nowym Roku zrobię drugie podejście ,może będą lepsze wyprze, bo teraz to nie ma w czym wybierać i takie promo że nie promo. Ale kupiłam sobie cudne dopasowane dobrze leżące i niepogrubiające dżinsy w Big Starze z 250zł na 125zł

w ogóle mój brat taki dumny z wózkiem chodził nie chciał mi dac prowadzić a laski się za nim oglądały hehehe
a Ola jak zwykle aniołek, cały dzień w wózku przeleżała i tylko sobie śpiewała wszyscy się do niej uśmiechali, w samochodzie grzeczna całą drogę, moja kochana
.
gratuluje łowów, Co do brata to uważaj, zeby nie zaczął 'pozyczac' Oli na spacery, co by dziewczyny podrywać.Moi to sie smieją, że takiego powodzenia, co na spacerach z moja Ola mają to nigdy nie mieli
Stary 2013-12-28, 21:57   #1853
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44315089]o ortopedyczne Pstryczek pytała i jej pisałam
tak, do chodzenia takiego całkowitego to takie jak na filmie, ale tu się pytała Debrah o buty po domu w ogóle, a te szmaciaki mają ok podeszwę i to są właśnie takie butki-kapcie, w żłobku czy przedszkolu takie się nosi. Po domu najlepiej w skarpetach / boso (nie ta pora roku ), ale tu Debrah też pytała, czy dziecko będzie umiało zaakceptować buty. no i ważne też, że na filmie maluch ma fajne, półbutkowe, a tu zima więc buty wysokie - i to może być problem z akceptacją i chyba też trudniej kupić takie miękkie

na katarek katarek

My po reh, młoda chwilę tylko marudziła, za to potem przyszła dziewczynka z porażeniem i się Dorki wystraszyła pierwszy raz ją widziala. Za to reh. szczęśliwa widząc, jak Dorka zapitala czworakując bo już zasuwa na całego, wczoraj się doczekalam wreszcie, że moje dziewczyny się goniły

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------
[/QUOTE]u nas tylko taka wersja, kazdych kapci pozbywa sie w okolo minute zakladam dwie pary zeby miał cieplej, wierzchnia z antyposlizgami i zapitala jak wyscigówka- dalej za rączke

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44315220]Wiesz co, ta nasza chyba przeceniona była, bo ja 44zł dawałam a na opakowaniu chyba 65?66? jakoś tak było. I jak oglądałam, to wówczas ogrom ich w necie był, machnęłam notkę na blogu i zniknęły no żartuję, ale faktycznie teraz pustki... A ten kulodrom, który wczoraj pokazałaś, rewelacja![/QUOTE]alez masz posłuch

Cytat:
Dziewczyny mierzyłam Blance buty elefanten i nie mogłam założyć. Blanka ma wysoka nogę w podbiciu i jakąś szeroką stopę. Miała którąś z Was taki problem? Gdzie mogę jeszcze szukać butów?

ja tak mam rzadko które mieszczą sie młodemu na stope.....
klask i:

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
eh, ludzka delikatnosc nie zna granic
mnie w domu t. powitala tekstem - o, ale brzuszek jeszcze masz. moze juz nastepne rosnie?
a sama wazy chyba z 500 ton

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

zapomnialam Wam powiedziec o jednej rzeczy...
w Wigilie napisalam z zyczeniami do Basi-Bogusi bo jej Krzysiu w Wigilie roczek konczyl. zapytalam sie co u nich itditp
sms od niej: (...) duzo sie zwalilo na glowe w naszej rodzinie swego czasu i z Krzysiem tez bylo roznie, nie mialam glowy na forum a po tak dlugim czasie bylo mi glupio sie odzywac. Teraz Krzysiu juz duzy i wreszcie silny chlopczyk, prawie juz chodzi...

odpisalam ze tu na forum wszystkie ja pamietamy, wspominamy i ze w kazdej chwili moze przeciez do nas wrocic ale nie odpisala juz
moze kiedys zajrzy
Pstryniu wybacz
co do Basi - moze kiedys zajrzy..... najwazniejsze, zeby jej Krzys był zdrowy

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Tez ostatnio przypomniala mi sie Basia... Ciekawe co u nich.
Nasza nocka fajna, do 6 spala w swoim pokoiku
A dzien taki se-TZ zly na mnie bo wczoraj po 1 wrocilam ze spotkania z przyjaciolkami. Smiesznie bylo, zasiedzialam sie a on sie martwil Nigdy mi sie takie cos nie zdarzylo...

Julianka taka fajna kurcze, cala rodzine rozczula i wnosi zycie do tego domu Jak dobrze, ze mam zdrowego, slicznego, madrego szkraba. Mala przytula sie do misiow jak jej powiemy, w ksiazce jak jest owoc to lize a jak kwiatek to wacha, umie glaskac kota, odrywa i przykleja zabezpieczenia na rogi, macha papa, smieje sie z bajek, zaklada okulary, walki na glowe, przelacza kanaly, dlubie w nosie
Mi sie kolczyki podobaja ale za jakis czas, moze 3-4 latka jak juz bedzie cos czaila

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
o matko Meduzzo, jakie masz zdolne dziecko Bartulino dzis naumiał sie przesyłac całuski tyle, ze zacisnieta piąstka

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
nie mam czasu na pisanie, ale dzielę się wirtualnie tortem Majusi
i jeszcze nam chcesz wmózic, ze sama robiłas, nie przejdzie a tak na serio, to ło boziu, chciałabym miec jedna pierdyliardową Twojego talentu cukierniczego
Stary 2013-12-28, 22:03   #1854
treselle0
Zadomowienie

npiszę jeszcze, ze polecam książkę "Prawie jak biegłem"! i chyba mykam spac, nawet mi sie kąpac nie chce
Stary 2013-12-28, 22:09   #1855
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
E_vel śliczny tort!

Dziewczyny jak się zdenerwowałam! Nie mogę kupic butów dla Blanki. Elefanty są za niskie w podbiciu, a Bartka właśnie zamkneli przed Świętami. Najbliższy 50km od domu Jak ja mam dziecku buty kupić???

Blanuś kasłała cały dzień takim mokrym, odrywającym się kaszlem. Strasznie dudniała. Teraz tak samo, od 19 były juz miliony pobudek przez kaszel. Położyłam Ją troszkę wyżej, mam nadzieję, że będzie spokojnie spała

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Lady my właśnie też myślimy nad tym filtrem, jak będziesz coś wiedziała, to daj znać Bo ja pochłaniam hektolitry wody
Kochanie. jak Bartulino miał katar to wlasnie połozyłam go tak jakby na spad, zeby miał tułów wyzej niz reszte ciała. jakos pomagało, ale czy na kaszel zadziała to nie mam pojecia....
przykra sprawa z butami
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

tż w domu kolejny dzień a ja nie wiem co mam zrobić ze sobą. Przywykłam już do tego że całymi dniami go nie ma. Wręcz wolałabym żeby jutro był poniedziałek :P
Ja od kilku dni myślę i myślę co zrobić z powrotem do pracy. Jestem na życiowym rozdrożu: nie chcę wracać do poprzedniej firmy, nie chcę pracować u jubilera bo godziny 10-18 mi nie pasują przy dziecku, ofert pracy z początku roku zbytnio nie ma... Zaczęłam myśleć że do niczego się nie nadaję jakoś to roczne siedzenie w domu nie wyszło mi na dobre...
za takie gadanie głupie to Ci sie kop nalezy głowa do góry, zrob jak Scarllet: pomysl o tym jutro co do tzta- mam wrazenie, ze oddaliliscie sie od siebie przez ta jego ciągła nieobecnosc..... trzxymam mocno kciuki zeby sie ociepliło

Cytat:
byłam dziś na zakupach

ale ma sposob na podryw co do Oli, to ja nie komentuje, bo mnie szokens powalił Bartulino ostatnio przelezał w wózku minute jak miał jakies pól roku

Cytat:

Fajnie, ze takie podejscie miała babka

Cytat:

"co robicie na sylwka bo my grila..." konic swiata jest bliski

BRAWA za torcik!!!!!

troche drogo...a taka Ci sie nie podoba?

http://allegro.pl/wbijanka-przebijan...816510641.html

my juz po sesji - meczaca baaardzo aczkolwiek mlody super sie spisal! nie zdejmowal czapeczek, szaliczkow tylko trudno go bylo zatrzymac w miejscu ale zdjecia przecuuudne
takze misiaeel- polecam zdecydowanie! prezent jaki bys nie kupila to za kilka-kilkanascie lat najpewniej pojdzie do szuflady a takie zdjecia to jednak mega pamiatka!
Pstryn jak zawsze niezawodny
ta przebijanke Szaja mi ostatnio podpowiedziała, skusiłam sie, ale jeszce nie przyszła
super, ze sesja udana- czekamy na foty
Stary 2013-12-28, 22:17   #1856
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ja ostatnio bawie sie miekkimi klockami, ktore ola dostała, cos sobie buduje po chwili przychodzi ola robi bach i mam po budowli
moja mama nauczyla małego, zeby podawał jej klocki to mu bedzie budowała "wieże", no i Bartulo podaje po jednym, mama/ja skladamy, potem dostaje do łapki i odczepia jednego po drugim
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

ejjj, Nawijka, co było mówione ente razy nie porównywac dobrze wiesz, ze praktycznie najmłodszy jest, dobrze wiesz, ze jak przyjdzie "jego" czas to Cie niejednym zadziwi, tak jak juz wiele maluchów watkowych robiło, wiec prosze nie podnosci sobie cisnienia jedynym wyjasnieniem dla mnie jest "taki etap"

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

eeeee, gadam sama do siebie
Stary 2013-12-28, 22:21   #1857
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
[/COLOR]eeeee, gadam sama do siebie
niee, masz jeszcze słuchaczy

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
moja mama nauczyla małego, zeby podawał jej klocki to mu bedzie budowała "wieże", no i Bartulo podaje po jednym, mama/ja skladamy, potem dostaje do łapki i odczepia jednego po drugim
ale ola dostała takie ktorych nie mozna połczyć,conajwyzej poustwiac na sobie/obok wiec takie bach wychodzi efektownie
Stary 2013-12-28, 22:30   #1858
Debrah
Zakorzenienie

Amelka też lubi jak jej się podaje klocki, najlepiej się bawi klockami własnie z nami. Wsadza do sortera po jednym (tzn na razie umie gwiazdkę tylko bezbłędnie), stawia klocek clemmy jeden na drugim jak jej podaję, lubi burzyć moją wiezę, odczepia też po jednym klocuszku.
A jak jej coś podam i powiem, że to ma włożyć to też wkłada. Ostatnio jest własnie na etapie "co tu można z sobą złączyć, postawić na sobie, ułożyć, schować"

I mamy na tapecie słowo "nie nie" - najcześciej w wersji "nee neee" ale adekwatnie do sytuacji zawsze - np jak pieluszkę zmieniam a ona nie chce - sztywna jak kawałeczek drewna i tylko "neeee nieee" bo nienawidzi unieruchomiona być.
Ona ostatnio mocno się zmienia i rozgadana okropnie - wasze dzieci też z wami dyskutują, przekomarzają się po swojemu? Komiczne to

A dziś zaprosiła mnie do zabawy : wzięła sweter Tż, zarzuciła sobie na głowę, mówi "neee nieeee" (że niby "nie ma nie ma"), a potem zdejmuje z łebka i wielki uśmiech - to się pobawiłyśmy w "akuku".

Co do zabków : rozmawiałam z koleżanką która jest higienistką stomatologiczną - to normalne, że jedynki sa takie duże i mają przerwę prawie zawsze - te ząbki są na kilka lat, dziecko do nich dorośnie więc będą bardziej proporcjonalne. A poza tym maluchy mają mniej zębów niż dorosły, stąd przerwy, potem się pewnie zsuną jak zębów będzie więcej.
Jedynki mojej mnie przerażają, są ogromne, jak Rysio Kalisz normalnie..

Laski - wyprze w Smyku, chyba kupię piżamki.
Mama mi dała dla Amelki piżamki z F&F, spodenki + góra i chyba już na takie przejdziemy bo wygodniejsze do zakładania. Dokupię ze dwie czy 3 i będzie.

Używacie jeszcze pajacy?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 22:34   #1859
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

gratuluje łowów, Co do brata to uważaj, zeby nie zaczął 'pozyczac' Oli na spacery, co by dziewczyny podrywać.Moi to sie smieją, że takiego powodzenia, co na spacerach z moja Ola mają to nigdy nie mieli
ja te miękkie klocki właśnie będę zamawiała

Na spacery to nieeee, bo mój brat non stop w pracy, z resztą tutaj nie ma co wyrywać
btw - ja sama lecę na takich tatusiów jak gdzieś widzę

Poradzicie? Chcę Oli kupić klocki Clemmy i nie wiem co się najbardziej opłaca?
z sorterem? bo jedyny sorter jaki mamy to Garnuszek na klocuszek
http://allegro.pl/sorter-pachnace-kl...835565587.html

czy np. taki jeżdżący zółwik i pudełko na klocki w jednym? tylko tu jest tylko 15 sztuk http://allegro.pl/clementoni-clemmy-...801499197.html

czy np. 30 szt. a takim pudełku? http://allegro.pl/klocki-clemmy-w-pu...835565537.html

albo coś takiego do ułożenia z jakimiś hmmm figurkami?? np. http://allegro.pl/clementoni-14878-c...768355465.html
lub
http://allegro.pl/clemmy-pudelko-gum...821833026.html

Stary 2013-12-28, 22:35   #1860
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
ejjj, Nawijka, co było mówione ente razy nie porównywac dobrze wiesz, ze praktycznie najmłodszy jest, dobrze wiesz, ze jak przyjdzie "jego" czas to Cie niejednym zadziwi, tak jak juz wiele maluchów watkowych robiło, wiec prosze nie podnosci sobie cisnienia jedynym wyjasnieniem dla mnie jest "taki etap"
Wiem, wiem, tzn staram sie wiedziec Ale pobiadolic musze

O taka brame mamy: http://img03.tablica.pl/images_tabli...kat-kielce.jpg

Debrah, ja mam kilka pajacykow na 74, ale wiekszych kupowac nie bede.

Uciekam

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-12-28 o 22:39
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości