|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Mezaga zapomniałam o podwójnych gratulacjach!! Oby malutka znalazła się w Twoich objęciach jak najszybciej
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedziele
![]() Dopóki mąż nie wrócił nie mogłam zasnąć, teraz mała mnie obudzła, chyba czas przywyknnąć do nie spania w nocy ![]() Jeszcze nie wstałam a już czuje spojenie ![]() Pilotko GRATULUJE Iwantyou jesteś wspaniałą mamą ![]() Ciekawe czy u Mariee się akcja rozkręciła
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-12-29 o 07:46 |
|
|
|
#1083 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez nie zamierzam dziecka ciagle na rekach nosic i uwazam ze czasami takiemu malenstwu wystarczy dotyk/glos/itp a nie od razu bujanie na rekach. Cytat:
Na SR mowili ze te skurcze wlasciwe to wlasnie zaczynaja sie od gory ( pod cyckami) i schodza w dol. Cytat:
Dzien dobry w niedzielny poranek ![]() Dzisiaj w planach wypad na gielde ciuchowa (moze sie trafi cos fajnego) potem obiadek u tesciow i spokojne popoludnie w domu a u Was jakie plany na niedziele ???Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
Lusso gratulacje. Super że jesteś szczęśliwa!!! Ja na swoim ślubie, weselu też miałam smiechawke, a bałam się że będę becze na przysiedze ...
Pilotko gratulacje. Gosia cierpliwy też wasz kot ![]() Iwanty nikt cie nie ocenia, a tym bardziej źle. Jak się źle dzieje to każdy bierze dwie opcje pod uwagę...to dobra i najgorszą... napewno jest ci czasem ciężko i zadajesz sobie pytania dlaczego ja ? Trzeba iść do przodu...słuchać lekarzy bo oni pewnie nie raz mieli podobne sytuację....jesteś wspaniała matką ..silna..dzielna ....ale po to chodzimy w ciąży tak długo, żeby uzbierać ogromne pokłady miłości do tych malenstw ....i ty w krótkim czasie je uzbieralas ...jesteś wyjatkowa ..a gorsze chwilę każda z nas ma ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Senira dzięki za info o skurczach ... Czyli tak ból okresowy jak mam to jeszcze nie to? Jeszcze chociaż 3 dni...muszę wytrzymać!! ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- U Mariee wszystko ok. Fałszywy alarm.
|
|
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
iwantyou bardzo wzruszajacy post. Ja naprawde bardzo Cie podziwiam za Twoja sile, choc domyslam sie jak musi byc Ci ciezko. Dla Dominika jestes najlepsza mama na swiecie.
pilotka moje gratulacje i witamy kolejna panienke na watku lusso zycze Ci szczescia i samych radosci na nowej drodze zycia senira ja skurcze mialam takie jak na @ tylko o wiele bardziej bolesne i wtedy robilo mi sie rozwarcie, wiec to chyba jest indywidualna sprawa ![]() U nas noc przespana, tzn.Alek sie budzil co ok.2,5 - 3 godz na jedzonko i dalej spanie, wiec super. Oby wiecej takich nocy. Tylko zeby nie zapeszyc ![]() Cos emma dawno sie nie odzywala, ciekawe co u nich. |
|
|
|
#1086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będziesz miała sprzyjające warunki to czekamy na opis fakt, z telefonu pisze sie średnio. Podczytuje jeszcze ok, ale pisanie wypracowan to jak nadawanie Morsem![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze 3 dni i może "nastąpić zwolnienie blokady" ![]() Witam z rana. Ja noc miałam raczej przespana, choć przyznaje że lezenie na boku nie sprawia mi już przyjemnosci. Spojenie znów daje znać, czuje jak Zosia naciska mi już na krok, jak sie w łóżku przewracam to mi kości trzeszcza :O
|
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
Pilotka gratulacje!
Zauważyłam, że dużo piszecie o noszeniu i karmieniu cycem. Ja Wam napiszę co się dowiedziałam od położnej na SR i jak najbardziej to do mnie przemawia. Jeśli chodzi o mleko po porodzie to jeśli dziecko rodzi się naturalnie to one przez pierwsze 2 dni nie powinno byc głodne - bo jest przygotowane na przyjście na świat i jedyną potrzebę jaką ma to potrzeba poczucia bezpieczeństwa poprzez ssanie piersi - dlatego ważne jest, żeby przystawiać do cyca nawet jak nie ma mleka - chodzi o uspokojenie - podejrzewam, że ból przy tym jest i jeszcze frustracja, że nie ma mleka, ale położna polecała właśnie te kapturki na suty. Później dziecko też lubi wisieć na cycu bo czuje się bezpiecznie z czasem poczucie bezpieczeństwa czerpie z innych bodźców ale na początku - tak mówiła położna warto się poświęcić z tym kangurowaniem i cycami na wierzchu bo dziecko też jest przerażone tą nową sytuacją po drugiej stronie brzucha i musi się z nią oswoić - tak samo z ssaniem smoczka i paluszka. P.S. Oczywiście możecie się z tym nie zgadzać ja tylko piszę, co nam kobieta opowiadała
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsza noc absolutnie nieporównywalna do wczorajszej. Nie mam wątpliwości, ze podjęliśmy słuszna decyzje biorac Emila do swojego lozka.
Polozylismy sie koło 22h, godzinę pozniej Emil sie obudził, ale po karmieniu i przewinięciu zasnął. Następna pobudka o 3h30 i Emil nie spał do 5h30, ale przez większość czasu leżał sobie i gadal, ja wtedy przysypialam. I spał az do 9h. Wiec jestem zupełnie wyspana. Tylko to mleko zalewajace wszystko mnie wkurza przecieklam dzisiaj kompletnie 2 pieluchy tetrowe pilotka gratulacje! Czy Mala ma juz imie? iwantyou Twoje reakcje sa jak najbardziej normalne i zrozumiałe. Dominik nie mógł trafić na lepsza mamę Co do laktatora: na razie używałam go raptem kilka razy, ale cieszę sie bardzo ze go mam.
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-12-29 o 09:25 |
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja moich dziewczyn starałam się bez potrzeby nie brać,ale też im nie odmawiałam przytulania bo były na butelce. Przyznam się że jak którąś np gorączkowala (a zaczynało od jednej ) to wygodniej mi było mieć ja w łóżku,bo nie spalam a czuwałam. I powiem Wam że bałam się że dziecka w nocy nie usłysze bo będę zbyt zmęczona, bzdura. Jak którąś tylko kwękła to byłam już na nogach. Nigdy mi nie plakały po nocach.
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam dostać od kuzynki ale sprawa ucichła
|
|
#1091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mysle,ze każde dziecko jest inne,jedne potrzebuje wiecej bliskości,drugie mniej.pierwsz synek był na butelce,spał pięknie w łóżeczku,nie był noszony.corka pierwsze 6 tygodni ciagle noszona,jedynie w nocy (koło 12/1 zasypiala) spała dłużej,jak w dzień.żałuje,ze chusty nie miałam.jak skończyła 6 tygodni dostała smoczka i to był nasz ratunek,a bynajmniej dla mojego kręgosłupa,bo juz wysiadał.... Nie pozwalałam na wykorzystanie piersi jako smoczka.jak tylko czułam,ze juz nie pije,to zabieralam (tak tylko jako ciekawostkę kolezanka na to pozwalała,mała ma przeszło rok i kilkanaście razy dziennie przystawia sie do cycka,zeby sie troche napić i przede wszystkim pociumkac....). Dziewczyny,czy was tez boli/bolał brzuch jak na @?od dwoch dni co jakis czas taki bolek mnie łapie .do terminu jeszcze daleko,bo dopiero na polowe lutego jestem wyliczonaNo i przede wszystkim gratuluje świeżo upieczonym mamusiom
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-12-29 o 10:04 |
|
|
|
|
#1092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pilotka: Gratulacje dla Ciebie i Maleństwa !
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Taki tępy, przytłumiony ból. Któy mijał jak się położyłam, lub łyknęłam sobie Aspargin 1 tabl. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Człowiek nie będzie się stresował po porodzie, że z cyca nic nie leci a dziecko głodne. Czyli to jednak bardziej chodzi o bliskość maluszka z mamą. Biedne zdezorientowane bobo, wyjęte z maminego brzucha (swojego domu) nie wie co się dzieje i szuka poczucia bezpieczeństwa - a to wiadomo może dać mu obiekt który zna - MAMA. Dlatego człowikowi serce się kraja, gdy noworodka po porodzie zabierają na kilka godzin.
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które nie karmią piersią, jakiego mm używacie?
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć,bo ja chce karmić! I tym większą motywację będę mieć.
Po za tym ja chce już czwartek,i wizytę u giną. Ja wiem że dziecko może mieć gorsze dni, i że już ma mało miejsca, ale mnie to stresuje (wiadomo ).
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
Pranie ubranek dziecięcych.
Właśnie podczytuje na fb 102 komentarze mam o tym, jak prały/piorą, czym piorą, czy płukają, czy prasują ubranka dla noworodka i swoich dzieci: link do wątku: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater (Jeżeli Wam się nie wyświetla tzn., że musicie tam przed przeczytaniem polubić profil SuperMamy).
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
usiłowałam trochę pospać ale z marnym skutkiem bolą mnie biodra i żebra no i nie idzie się jakoś racjonalnie do spania ułożyćdo tego mam taki ucisk w mostku że masakra i jak się dotykam to mnie boli- nie wiem jakieś flaki mi tam się upchały za mocno czy co??? Cytat:
|
|
|
#1098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak trzeba będzie zrobić.
|
|
#1099 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Gratuluję!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale to też różnie może być. Moje dzieciaki bardzo lubiły być przy cycku,czuły się wtedy bezpiecznie,ale stopniowo jak rosły miały coraz mniejszą potrzebę by mieć takie długie sesje cycania. Coraz bardziej wciągał je otaczający świat i poznawanie go. I ja nie miałam żadnego problemu z odzwyczajeniem od piersi (i Wiki i Eryk pili do 9 miesiąca).
|
|
#1100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie o tym napisałam kilka postów wyżej , położna dodała, że laktacja pojawia się zazwyczaj na 3 dobę i dlatego zazwyczaj po wyjściu ze szpitala mamy mają tzw. kryzys, z przystawieniem, z bólem itp. bo w szpitalu dziecko jeszcze nie było głodne i tak nie ciągnęło.
|
|
|
|
|
#1101 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę, że dużo osób mogłoby sobie w ogóle nie poradzić z taką sytuacją albo poradzić dużo gorzej Cytat:
Cytat:
![]() Mnie dzisiaj jakiś leń dopadł i nie mam ochoty wyjść z łóżka, a okazało się, że muszę do teściowej do pracy podjechać coś tam jej dowieźć i do dziadków podjechać.. Na szczęście oba miejsca są obok siebie Co do sylwestra, to my się chyba wybierzemy do znajomych, ale to jakieś 200-300m od domu, więc w razie czego mam bliziutko żeby do łóżka sobie wrócić I doszło do mnie, że jednak już się nie nadaję na jakieś eskapady pojechałam wczoraj do CH popatrzeć na wyprzedaże i wytrzymałam jakąś 1-1,5h po czym stwierdziłam, że pieprzę i wracam do domu, bo nie miałam siły ustać na nogach, kręgosłup mnie bolał, ludzie mi przeszkadzali i było strasznie gorąco jedynie udało mi się kupić 2 bluzki do karmienia w H&M Zrobiłam też sobie wczoraj zakupy w Gemini takie większe i jak przyjdą to powinnam mieć już w sumie wszystko jeszcze muszę tylko pampersy Newborny kupić i już
|
|||
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bardzo dobrze- w końcu to Wasz dom i macie prawo nie zgadzać się aby ktoś się tam kręcił
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie jest Sperdess?
|
#1104 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja w tym roku zimowe wyprzedaże sobie odpuszczam. Nie mam już siły na to.
|
|
#1105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do mnie dziś goście przyjeżdżają z braci się cieszę bo będą mieszkać u nas przez ten tydzień, za to ze szwagierki i szwagra się nie cieszę...już dostałam wiadomość że jadą do nas obrażeni, jak zaczna coś wydziwiać to każę im spier... bo nie mam ochoty znosić ich humorków. Na szczęście zatrzymają się w mieszkaniu teścia
|
|
#1106 |
|
Gang Iren
|
W ogóle sporo dziewczyn nie odzywa się w ostatnim czasie...
Może rodzą
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Natalii ale jadą dopiero i są już obrażeni?
|
#1108 |
|
Rozeznanie
|
gosia może ciężko od stołu im się oderwać
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1110 | |
|
Zadomowienie
|
Tak, u nas był fałszywy alarm
![]() Wód jeszcze wystarczająco jest. Dziś Zuza skacze, tańczy aż miło ![]() Właśnie tego bólu się wczoraj wystraszyłam, bo zaczęło mnie boleć pod piersiami. Kopała mnie po żebrach za mocno, po prostu Dobrze, że jestem w domu. W ogóle jeszcze jutro jadę na egzamin do szkoły A jak się uczyć, kiedy z mózgu papka ![]() A mąż wysłany na kolejne zakupy w Ikei. Babcia i mama w pogotowiu ![]() Isia - ![]() ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

a u Was jakie plany na niedziele ???
jak będziesz miała sprzyjające warunki to czekamy na opis

.do terminu jeszcze daleko,bo dopiero na polowe lutego jestem wyliczona

16.06.2012
Hana ma żółtaczkę i jest naświetlana. Jutro badania, może na początku tygodnia wyjdziemy do domu