|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
WIZZAIR - inny lot.
Witam.
Mam pytanie do osób które były w podobnej sytuacji i mam nadzieje pomogą mi, bo nie ukrywam nie wiem jak to załatwić. Otóż, jakieś 3 miesiące temu kupiłam bilety lotnicze z Glasgow do Gdańska oraz powrotne. Kupując je wiedziałam, że nie będę mogła lecieć na zbyt długo, więc mój pobyt w Polsce trwać będzie 4 dni. Jednak teraz okazuje się, że mogłabym w Polsce zostać trohcę dłużej, ale nie wiem jak wygląda sprawa z biletami powrotnymi. Wiem, że opłata za zmiane lotu wynosi około 40 funtów, więc zmieniac daty mi się nie opłaca, bo za bilet zapłaciłam funtów 9. Bilet który by mnie interesował też tyle kosztuje, więc teraz nie wiem... Czy mogę po prostu nie stawić się na lot powrotny i polecieć kilka dni później? Wtedy po prostu stracę te 9 funtów i zapłacę 9 kolejnych, ale to nadal taniej niż 40 czy 50. Czy w ogole będę mogła zarezerwować bilet z Gdańska do Glasgow skoro mam już jeden powrotny tyle, że na kilka dni wcześniej? Co byście mi doradzili? Ktoś był w podobnej sytacji? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: WIZZAIR - inny lot.
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Jeśli jednak lot na nową datę kosztuje również 9 funtów to po prostu kup nowy bilet i tyle.
|
|
|
#3 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
musisz dokładnie przeczytać regulamin.
kiedyś kupiłam po bardzo okazyjnej cenie bilet do Szwecji, potem plany się trochę pokrzyżowały i rozważałam rezygnację z wycieczki, wtedy coś mi się obiło o uszy i oczy, że w takiej sytuacji mogę zapłacić karę, jeśli się nie stawię na lot (możliwe, że wzięło mi się to całkiem z kosmosu, nie pamiętam :P ) nie drążyłam tematu, bo postanowiłam lecieć, ale lepiej dokładnie sprawdź. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że wzięłaś z kosmosu tę karę
Przecież jak za bilet zapłaciła to kto się przejmie, że nie stawiła się na odprawę? Nikt.Jeśli bilet na nową datę kosztuje tak mało jak piszesz to kup sobie na późniejszy termin i zostań dłużej.
|
|
|
|
#5 | |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
![]() nie wiem skąd mi się to wzięło, chyba ubzdurałam sobie, że to jakaś opłata za niewykorzystane miejsce? bo i tak nie oddają 100% za bilet, czyli nie dość, że na jednej osobie nieco zarobią, to drugiej sprzedadzą to miejsce i zarobią jeszcze więcej. chociaż rzeczywiście taki pomysł się pojawił (chyba, że to naprawdę pomyłka w tłumaczeniu) http://www.pasazer.com/art-2319-wizz...odleciales.php Edytowane przez Damayanti Czas edycji: 2013-12-29 o 16:59 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Szukałam ostatnio informacji o podobnej sytuacji, z tym, że ja przesuwałam wylot na wcześniejszy termin i nie uśmiechało mi się płacić za zmianę rezerwacji biletu
jednocześnie martwiłam się czy niestawienie się na wylot nie wywoła anulacji biletu powrotnego. Z tego co się doszukałam w mojej sytuacji muszę tylko zrobić odprawę online a tym, że nie będzie mnie na pokładzie nikt się nie przejmie bo wszystko i tak jest opłacone Myślę, że u Ciebie też nie będzie z tym problemu
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma żadnego problemu, możesz nie stawić się na pierwszy lot, kupuj śmiało bilet na późniejszą datę. Co za pomysły w ogóle
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zapłacisz żadnej kary.
Możesz lecieć w jedną stronę, a drugi bilet wyrzucić po prostu. One nie są ze sobą "połączone" w tym sensie, że jak poleciałaś w jedną, to musisz wrócić w drugą stronę z tej samej rezerwacji możesz sobie nawet kupić kilka powrotnych jeśli masz taką ochotę. Nie dostaniesz zwrotu gotówki za niewykorzystany bilet, a zmiana dat będzie kosztowala więcej niż kupno nowego. Więc kup teraz kolejny bilet. Edytowane przez aaricia8 Czas edycji: 2013-12-30 o 01:06 |
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Aż z ciekawości sprawdziłam, 9f? W październiku lecisz?
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Na stronie wizzaira do listpada doszlam na "gdansk-glasgow"
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

Przecież jak za bilet zapłaciła to kto się przejmie, że nie stawiła się na odprawę? Nikt.

Myślę, że u Ciebie też nie będzie z tym problemu 

możesz sobie nawet kupić kilka powrotnych jeśli masz taką ochotę.
Nie wiem jak u Ciebie, ale ja nie mam nawet opcji zobaczenia cen na październik :P