Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-29, 14:24   #1171
kukurydzianaa
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Iwantyou, a tak właściwie, to czy na chwilę obecną Dominikowi coś dolega, na coś jest chory?

Wiesz, mnie właściwie zdziwiło jak zobaczyłam gratulacje na wieść o Twoim porodzie.... Moja pierwsza myśl była taka, że to przecież sporo za wcześnie i oby dziecko zdrowe było, bo szanse na to ma raczej nie za duże...

Chociaż... mój eks urodził się mniej więcej w tym samym czasie co Dominik Facet jest rozgarnięty, ponadprzeciętnie inteligentny, a jedyne objawy jego wcześniactwa widać na twarzy - ma wadę wzroku (nosi okulary, ale ładnie dobrane więc nie widać, że ma dużą wadę), no i żuchwa nie do końca się uformowała i trochę wygląda przez to jakby był mocno szczupły na twarzy. Nic poza tym
Stary 2013-12-29, 14:28   #1172
magnusia
Zakorzenienie

mój mąż właśnie wrócił- portfela zapomniał ciążowy żelek dopadł i jego, rany jak ja się śmiałam
jeszcze pytałam go czy wszystko wziął to powiedział że sklerozy i żelka w mózgu nie ma jak ja- a to się zemściło- ha ha ha
kapnął się jak zaparkował w CH i wysiadł z samochodu a tak długo miejsca na parkingu szukał

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2013-12-29 o 14:29
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 14:35   #1173
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
mój mąż właśnie wrócił- portfela zapomniał ciążowy żelek dopadł i jego, rany jak ja się śmiałam
jeszcze pytałam go czy wszystko wziął to powiedział że sklerozy i żelka w mózgu nie ma jak ja- a to się zemściło- ha ha ha
kapnął się jak zaparkował w CH i wysiadł z samochodu a tak długo miejsca na parkingu szukał
Zaśmiałam się jak napisałaś, że za kilkanaście minut będzie dzwonił ze sklepu.
Ale, że zapomni portfela.... - wesoło na całego
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 14:35   #1174
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
lnw nie, ale przed następna wyprawa muszę to zrobic, to bede spokojniejsza. Stwierdziliśmy, ze od kwilenia "zjadlbym cos" do ryku mija jakieś pol godziny, wiec w razie czego rzucam wszystko i w 15 minut jestem w domu.

Co prawda twardo jeszcze przez 5 tygodni zamierzamy byc bezbutelkowi, ale w razie czego jak bedzie mleko to jakos sobie poradzą.
O, pól godziny to całkiem niezły czas chyba, można chociażby spokojnie wiele rzeczy zdążyć zakończyć jak coś pilnego jest.
A tak podpytam jeszcze - w szpitalu mieli laktator jakiś awaryjny? Czy miałaś swój? Chciałam się wstrzymać z zakupem i zobaczyć najpierw czy na pewno się okaże niezbędny, bo to drogie ustrojstwa, ale trochę się obawiam że potem nie zdążę

Cytat:

A ja właśnie zrobiłam pranie z chusteczką Dobrze że żelkiem zawsze się mogę wytłumaczyć
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 14:39   #1175
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
O, pól godziny to całkiem niezły czas chyba, można chociażby spokojnie wiele rzeczy zdążyć zakończyć jak coś pilnego jest.
A tak podpytam jeszcze - w szpitalu mieli laktator jakiś awaryjny? Czy miałaś swój? Chciałam się wstrzymać z zakupem i zobaczyć najpierw czy na pewno się okaże niezbędny, bo to drogie ustrojstwa, ale trochę się obawiam że potem nie zdążę
Nie wiem szczerze mówiąc, bo mieliśmy swój. Ale na pewno mozna wypożyczyć w kiosku.
Stary 2013-12-29, 14:53   #1176
gosia261282
Gang Iren

Wróciłam ze sklepu z drobnych zakupów na pieszo z Wiki i Erykiem. I stwierdziłam,że już się nie nadaję do wymarszu,a jeszcze wracać trzeba pod górkę. Nie lubię siebie takiej.
Serio już mogę rodzić. No dobra,po Sylwestrze,bo dzieciaki wypiją mi całe piccollo
Stary 2013-12-29, 15:20   #1177
ejani
Zadomowienie

heej, witam się i ja niedzielnie

już wczoraj nie pisałam, ale pracusie naprawdę dobrze się spisali i coraz większa szansa jest na to, że Sylwestra spędzę juz na górze (już wszyscy wiedzą, że mały jest donoszony i naprawdę się uwijają robota niesety idzie wolno, ale wciąż do przodu...

ale za to dziś zamiast słodkiego lenistwa (wczoraj ta pizza omal mnie nie wykończyła, a potem stwierdziłam,że mogę chłopaków poodwozić co średnio podobało się małemu) miałam już wizytę w leroy (jak ja nie lubię zakupów w niedzielę, ale jak kolega podjechał dużym samochodem, to trzeba to było wykorzystać) i najpierw pół godziny czekaliśmy na kogoś z obsługi a potem facet drugie pół godziny szukał nam ościeżnicy (tak, kupowaliśmy drzwi jakiś czas temu, ale udało nam się o jednych zapomnieć )

Lusso, spóźnione ale serdeczne Życzenia Najlepszego na nowej drodze życia!

Pilotko, gratulacje! to sie doczekałaś)

Iwantyou, nie wiem, skąd pomysł, że ktoś miałby Cię oceniać. miło, że podzieliłaś się swoimi przeżyciami, myślę, że Dominiś Ci już teraz sporo wynagradza, a potem będzi ejuż tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
W ogóle sporo dziewczyn nie odzywa się w ostatnim czasie...
Może rodzą
ja co zaglądam na pierwszą stronę to zgaduję, kto mógł urodzić... i jeszcze zastanawiam się, co u Świtezianki, jakoś bardzo się dawno nie odzywała...

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Już nie mogę doczekać sie sylwestra, będę układać rzeczy w Pokoju Małej, ubierać łóżeczko, wkładać kosmetyki na półki....
mam podobny plan u Kazia w pokoju brakuje już tylko listew podłogowych, ale mimo tego mają mi dziś wnieść szafkę i już się nią będę zajmować. ale że jutro chcę iść na badania i może jeszcze ostatnie zakupy budowlane, póki ta ulga jest (jeszcze kilkaset zł musimy wydać) a przy okazji może i jakieś dzieciakowe? to szafką zajmę się w Sylwestra, jak mąż będzie w pracy

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Babcia męża złamała wczoraj szyjkę kości udowej.
Cytat:
No problem w tym że babcia męża miała kiedyś wylew i częściowy niedowład jednej części ciała, do tego wrodzone lenistwo ...
niestety, nie chcę Cię martwić, ale dobrze czujesz, że może nie być wesoło. ze swoich obserwacji wiem, że w szpitalu dobrze traktują starsze osoby (moja babunia wiele razy musiała leżeć z różnych powodów) ale to być może zależy od szpitala. na pewno na każdym oddziale (a przeszła ich kilka) robili wszystkie potrzebne badania i nie lekceważyli niczego, woląc babcię przetrzymać dzień za długo niż wypuścić nie wiedząc z czym

druga sprawa jest taka, że wszelkie urazy w tym wieku bardzo źle się goją ze względu na demineralizację kości, a jeszcze jak babcia męża nie będzie współpracować to w ogóle może być kiepsko i może się okazać, że już w ogóle zostanie leżąca (tak było z moją drugą babcią, co prawda nie po złamaniu, ale po udarze). a biodro to już w ogóle chyba każdemu kiepsko się zrasta

ale trzymam kciuki, żeby było jednak wszystko dobrze!

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ja z jednej strony chcę doczekać nowego roku, ale ja pomyślę o czwartku i szpitalu Najlepsza sytuacja dla mnie, wstaję 2.01 zalewają mnie wody dostaję skurczy i lecę sobie rodzić, a nie leżeć! Wiem, że nie mam urodzin, ale któraś może by mi pożyczyła co :P (nawet imienin nie mam ...)
Ja Ci mogę trochę pożyczyć
z okazji miniętych Świąt (bo się nie naprodukowałam zbytnio ) i zbliżającego się Nowego Roku życzę Ci z całego serca, aby 2.01 odeszły Ci wody i poród poszedł już wedle życzenia)

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Przez pół nocy się kręce, a potem pół dnia przesypiam
Mam kolejne pytanie z cyklu powiedz co wiesz o ... Opadającym brzuchu jakieś mądrości ze sr i od mam z doświadczeniem ?
łączę się w bólu, choć po podłożeniu jaśka między kolana nogi/biodra mi trochę odpuściły, to kręgosłup (i żebra) dają mocno w kość. dosłownie. już mogę spać tylko na lewym boku z podłożoną kolejną poduszką z tyłu, bo na prawym nie wytrzymuję bólu żeber a na plecach kręci mi się zaraz w głowie. a każde poruszenie skutkuje jeszcze bólami brzucha, które teraz trwają prawie całą noc w różnych konfiguracjach a jak sie budze i przez chwilę nic nie boli, to od razu łapię się za brzuch, czy na pewno jest (ale wystarczy się poruszyć i się "znajduje"

co do opadnięcia brzucha to słyszałam, że może opaść i ze dwa tygodnie przed porodem i w ostatniej chwili

mój niby wygląda jakby był wysoko, a normalnie siedzieć nie mogę, bo mi dziecię się w uda wbija i wierci

a z ciekawostek to z kolei mały mi się wciska pod pasek od stanika, nie wiem, jak to możliwe... i tak jak chyba Lidka pisała- jest ogólnie kwadratowy:/

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Pytałam już wcześniej ale umknęło moje pytanie.
Od którego tc kłaść podkład na łóżko?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja planowałam od 8 miesiaca, ale jeszcze nie leży, bo jakoś nie czuję, żeby to było rzeczywiste... w ogóle się zorientowałam dziś, że cały ten poród, a potem małe dziecko jakieś mi się wydaje nierealne

Cytat:
mój mąż pojechał na zakupy uzbrojony w wielką listę zakupów, spodziewam się telefonu za jakieś 20 min z jakimś pytaniem
szkoda mi go trochę bo sam będzie to targał ale ja się nie nadaję na takie wycieczki już.... zresztą sam powiedział, że mam siedzieć w domu i nie jechac na żadne zakupy
szczęściara, dziś kolejny raz wybraliśmy, że mąż się bardziej przyda w domu i ja pojechałam z kolegą, podobnie było z ikeą

a tak a propo, już się kiedyś pytałam, kupujecie ten wkład do przewijaka? bo mi się on wydaje strasznie kiepski

Cytat:

mojemu mężowi się udało wczoraj zostawić na ulicy samochód- otwarty i z pootwieranymi szybami

---
a tak jeszcze przy okazji gdzie kupowałyście materacyki? może ktoś na allegro? potrzebuję sprawdzony model i sprzedawcę
Stary 2013-12-29, 15:23   #1178
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Witam się na szybciutko, bo podobnie jak wczoraj, dziś też mam gości. Podczytuję Was, ale z doskoku i już nie pamiętam, co komu chciałam napisać . W dużym skrócie.

Jeszcze raz dziękuję za ciepłe słowa o moim kotku

Pilotka
, gratuluję Jak się czujesz?

Lusso, raz jeszcze wszystkiego najlepszego!

Kluska, by żółtaczka poszła precz!

Iwantyou99, wiem, że się powtarzam, ale bardzo Cię podziwiam.

Marieee, byle do Sylwestra, bo plan na niego masz zacny

Miiitusia, oby wada serduszka sama się zasklepiła; jeśli jednak tak się nie stanie i tak będzie dobrze, musi być

Negrid, udanej rocznicy!

lidkaa82, bardzo współczuję babci i Wam, bo pewnie się zamartwiacie.

Migotka, życzę Ci akcji porodowej z 1-2 stycznia w nocy .

Magnusia, mąż dał radę

Dziewczyny, które urodziły, jak sprawdzają Wam się biustonosze do karmienia? Trafiłyście z rozmiarem? Jak go dobrałyście? Jakieś rady dla nas?

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-12-29 o 15:25
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 15:29   #1179
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
a tak jeszcze przy okazji gdzie kupowałyście materacyki? może ktoś na allegro? potrzebuję sprawdzony model i sprzedawcę
ja kupiłam taki i tu bo można było odebrać osobiście, tu tez kupiłam bawełnine prześcieradła do łóżeczka
http://www.pippin.pl/pl/p/FIKI-MIKI-...2C-wysylka/391

przewijak kupiłam taki na łózko http://allegro.pl/usztywniany-przewi...701866466.html
model niebieska zebra- wykonanie i jakośc OK
Stary 2013-12-29, 15:31   #1180
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzien dobry wszystkim!!

Pilotka - gratuluje serdecznie!!

U mnie dzis Mala znow spokojna - ja mam w brzuchu chyba najbardziej leniwe dziecko na swiecie!! lekarz mowi, ze wszystko jest ok, ale jednak dziwne mi sie to wydaje... jak tak dalej bedzie to jutro ide do szpitala, zeby sprawdzili co i jak. niby mam ktg w piatek, ale sprobuje je przyspieszyc!!

poza tym mam pytanie do doswiadczonych juz mamus: w maju planujemy z Tz wakacje i zastanawiam sie jak to logistycznie rozwiazac... chodzi o dlugi lot, ok 9 godzin... nie wiem czy i jak Mala to zniesie... czy moze lepiej (choc poki co sobie tego nie wyobrazam) zostawic Mala na 2 tygodnie u dziadkow? ALE 2 tyodnie?!?! mamy niepowtarzalna okazje spedzic 2 tygodnie na rajskiej wyspie i naprawde nie chce z tego rezygnowac...
Stary 2013-12-29, 15:32   #1181
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Zaśmiałam się jak napisałaś, że za kilkanaście minut będzie dzwonił ze sklepu.
Ale, że zapomni portfela.... - wesoło na całego
Mój pojechał do IKEI, cały czas dzwonił przez pół godziny średnio co kilka minut, czy aby na pewno to wziąć, czy takie to ma być, że nie ma takiego koloru. Czy doniczkę jedną, albo dwie. A na koniec stwierdził, że dodatkowo kupił kocyk córce

i............ jadąc.. sprawdził po raz kolejny, ile czasu zajmuje dojazd na porodówkę w Chorzowie

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 15:39   #1182
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość

poza tym mam pytanie do doswiadczonych juz mamus: w maju planujemy z Tz wakacje i zastanawiam sie jak to logistycznie rozwiazac... chodzi o dlugi lot, ok 9 godzin... nie wiem czy i jak Mala to zniesie... czy moze lepiej (choc poki co sobie tego nie wyobrazam) zostawic Mala na 2 tygodnie u dziadkow? ALE 2 tyodnie?!?! mamy niepowtarzalna okazje spedzic 2 tygodnie na rajskiej wyspie i naprawde nie chce z tego rezygnowac...

Jeśli o mnie chodzi to raczej nie zdecydowałabym się na takie wakacje z dzieckiem. To jest całkiem inny klimat. Inne wakacje,czemu nie... I lotu bym się tu obawiała najmniej. Łatwiej z małym niemowlakiem,niż z takim które już rwie się do raczkowania,chodzenia. Ale z całą pewnością nie zostawiłabym dziecka na 2 tygodnie. Ja bym takiego dziecka małego nawet na 2 dni nie zostawiła.
Stary 2013-12-29, 15:43   #1183
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Witooojcie

Pilotka,gratulacje!!

Lusso, brawo! gratulacje!!

Iwontyou, żadna z nas nie może Cię oceniać

Mariee, dobrze, że to jednak fałszywy alarm, teraz fajniej w sumie doczekać do nowego roczku nie?

Ja z jednej strony chcę doczekać nowego roku, ale ja pomyślę o czwartku i szpitalu Najlepsza sytuacja dla mnie, wstaję 2.01 zalewają mnie wody dostaję skurczy i lecę sobie rodzić, a nie leżeć! Wiem, że nie mam urodzin, ale któraś może by mi pożyczyła co :P (nawet imienin nie mam ...)

Ja w ogóle jakoś wątkowo bierna jestem czytam Was czytam (uzależniona jestem) ale jakoś pisać nie mam weny

faktycznie dużo osób się nie odzywa... Pamiętacie Agacia_cz to cisza, słuch po niej zaginął.... nie widzę (albo przeoczyłam, bo często na telefonie czytam a tam nie zawsze avatry mi się wyświetlają + żelek z mósku to wiecie.... nie skojarzę)
Sheperdess, Cicici, san_g to są mamusie przede mną i chyba ich długo nie było widać co nie??
to ja Ci tego życzę z okazji Nowego Roku żeby wody Ci odeszły 02.01
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 15:43   #1184
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

nie jestem doświadczoną mamą ale wiele razy leciałam w samolotach z dziećmi inny pasażerów. Z moich obserwacji wynika, że 4-5 m-cy dzieciaczek nie nadaje się na loty dzieci krzyczą, płaczą, cierpią a jednemu kiedyś poszła krew z uszu - to było dziecko ze 2 m-ce i rodzice postanowili zrobić sobie wakacje w tropikach...
Wiem co czujesz bo ja sama jestem przed dylematem- chcę wyjechać we wrześniu choć na tydzień z mężem a młodego zostawić u dziadków ale sama nie jestem pewna już tego wyjazdu... Mąż mówi abyśmy odpuścili w przyszłym roku wakacje i ewentualnie pojechali nad morze u nas w kraju (mamy dużo rodziny nad morzem)- może ma rację... nie wiem sama
Stary 2013-12-29, 15:47   #1185
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Ja niedoświadczona ale ani jedna opcja ani druga u mnie by nie przeszła zwłaszcza ze mała będzie miała 4 miesiące dopiero
W życiu nie zostawię mojej córeczki i to takiej malutkiej nawet na pare dni, może ja jakaś staroświecka jestem ale tak właśnie myślę
Stary 2013-12-29, 15:49   #1186
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Mariiee, super, ze się spotkamy!! Jeszcze niech nas Agoola odwiedzi i zrobimy forumowe spotkanie na oddziale bardzo się cieszę!! Nawet jakbyś dziś zaczęła rodzić, to i tak na 99% się zdążymy poznać w czwartek Muszą w klubie znaleźć Twoje zdjęcie i będę cię czaić na oddziale

Selena, na razie spokój... o dziwo!! tfu tfu!!!

Dziękuję za te życzenia już noworoczne!
Stary 2013-12-29, 15:51   #1187
gosia261282
Gang Iren

W sumie to ja z tak długimi lotami nie mam doświadczenia. Leciałam z Erykiem po raz pierwszy gdy miał 8 miesięcy,no i to były 2 godz. Przy starcie i lądowaniu dostał cycka,a tak to cały lot minął super.
Stary 2013-12-29, 15:55   #1188
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Mariiee, super, ze się spotkamy!! Jeszcze niech nas Agoola odwiedzi i zrobimy forumowe spotkanie na oddziale bardzo się cieszę!! Nawet jakbyś dziś zaczęła rodzić, to i tak na 99% się zdążymy poznać w czwartek Muszą w klubie znaleźć Twoje zdjęcie i będę cię czaić na oddziale

Selena, na razie spokój... o dziwo!! tfu tfu!!!

Dziękuję za te życzenia już noworoczne!
Muszę wytrzymać do 1 stycznia!
A spotkanie, czemu nie Będziemy leżeć i zieloną herbatę, albo wodę mineralną z jodem(albo bez) popijać!

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 15:56   #1189
magnusia
Zakorzenienie

mój mąż już dwa razy zadzwonił z tego sklepu no czy ja po chińsku piszę czy co
Stary 2013-12-29, 16:02   #1190
lidkaa82
Zadomowienie

Czy częste i długotrwałe twardnienia brzucha powinny mnie niepokoić jeśli czuję ruchy synka??
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 16:07   #1191
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Czy częste i długotrwałe twardnienia brzucha powinny mnie niepokoić jeśli czuję ruchy synka??

jesli mały się rusza to raczej nie.
Weź ciepłą kąpiel, ew no-spę i połóż się a jeśli dalej coś Cię będzie niepokoić to zadzwoń na IP i zapytaj najwyżej
Stary 2013-12-29, 16:08   #1192
lidkaa82
Zadomowienie

Ja to w ogóle jestem nienormalna bo mój dzieć w kwietniu skończy 3 lata i nigdy nie zostawiłam go nigdzie na noc i teraz jestem załamana że pójde do szpitala i minimum 3 dni go nie zobaczę. Pocieszam się ze będzie w swoim domku ze swoim tatą.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 16:13   #1193
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Pilotka gratulacje!

Ja juz po. sniegu nie bylo ale starowka i tak piekna ludzi bylo za duzp na spaceri mlodej pary ciasno jak na targu gdy MĄŻ skladal przysiege mialam napad smiechu hehe bylo pieknie dziekuje za zyczenia. Jestem taka szczesliwa ze bym go zgniotla az oczy by mu wyszly hehe
Gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez miiitusia Pokaż wiadomość
Ja dalej w dwupaku. Jak nie urodzę do 15.01 to mój gin kładzie mnie do szpitala. Dzieć duży 36 tc a on 3600 waży
Dlatego czekam do 01.01 i próbuję polecaną metodę SMS co by wcześniej urodzić
No i najgorsza wiadomość u mnie to taka, że maluszkowi w 32 tc na badaniach prenetalnych wykryto VSD... więc będzie nas czekać operacja
Rzeczywiście duży dzieć będziesz rodzić naturalnie?
Ważne, że wada szybko wykryta, a lekarze będą już wiedzieć co mają rodzić jak się urodzi. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
no tak taką mam szwagierkę, w ogóle dwa dni przed wyjazdem zachowywała się tak podczas rozmowy z nami jakbyśmy ją zmusili żeby tu leciała.
Podziwiam Twoje opanowanie. Ja bym chyba nie miała tyle cierpliwości, żeby zaprosić do siebie takie osoby

Lidka, miałam jakiś czas temu problem z brzuchem. Nie były to jakieś krótkie skurcze, tylko po prostu brzuch był praktycznie cały czas twardy i napięty. Gin sprawdził mi tylko czy szyjka się nie skraca i kazał brać magnez i nospę 3x1 no i dużo odpoczywać. Po paru dniach mi pomogło i brzuch jest już w miarę miękki.
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 16:25   #1194
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Też tak miewam i położna mówiła mi,że to nic niepokojącego.
Stary 2013-12-29, 16:30   #1195
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Mój pojechał do IKEI, cały czas dzwonił przez pół godziny średnio co kilka minut, czy aby na pewno to wziąć, czy takie to ma być, że nie ma takiego koloru. Czy doniczkę jedną, albo dwie. A na koniec stwierdził, że dodatkowo kupił kocyk córce

i............ jadąc.. sprawdził po raz kolejny, ile czasu zajmuje dojazd na porodówkę w Chorzowie
Mój bał się drogi do szpitala,bo korki na trasie,a jechaliśmy w środku nocy,kiedy ulice były puste
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 16:32   #1196
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Przecież nie zostawię go płaczącego i nie pójdę sobie Nie jestem jakąś wariatką szaloną i wyrodną matką

Nie będę go po prostu za każdym razem brać na ręce jeśli będzie płakał, a będę wiedziała że jest nakarmiony i ma czystą pieluszkę. Będę leżeć obok niego, śpiewać mu i głaskać go. Żeby kojarzył chodzenie spać nie z noszeniem i "husianiem", tylko moim głosem, śpiewem i dotykiem

Później nauczy się noszenia na rączkach i nie będzie chciał robić nic innego, moja mama mi opowiadała, że mnie tak nauczono i do 3 m-ca miała ze mną problem.

Marzę o tym żeby mi się tak udawało ale cos czuje że będzie ciężko...

Cytat:
Ja to w ogóle jestem nienormalna bo mój dzieć w kwietniu skończy 3 lata i nigdy nie zostawiłam go nigdzie na noc i teraz jestem załamana że pójde do szpitala i minimum 3 dni go nie zobaczę. Pocieszam się ze będzie w swoim domku ze swoim tatą.

Ty nienormalna ? A co ja mam powiedzieć jak ja nigdy mojego tż samego nie zostawiłam i przeżyć nie moge tego jak on biedny sobie poradzi te 3 dni
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 16:37   #1197
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jeśli o mnie chodzi to raczej nie zdecydowałabym się na takie wakacje z dzieckiem. To jest całkiem inny klimat. Inne wakacje,czemu nie... I lotu bym się tu obawiała najmniej. Łatwiej z małym niemowlakiem,niż z takim które już rwie się do raczkowania,chodzenia. Ale z całą pewnością nie zostawiłabym dziecka na 2 tygodnie. Ja bym takiego dziecka małego nawet na 2 dni nie zostawiła.
Cytat:
nie jestem doświadczoną mamą ale wiele razy leciałam w samolotach z dziećmi inny pasażerów. Z moich obserwacji wynika, że 4-5 m-cy dzieciaczek nie nadaje się na loty dzieci krzyczą, płaczą, cierpią a jednemu kiedyś poszła krew z uszu - to było dziecko ze 2 m-ce i rodzice postanowili zrobić sobie wakacje w tropikach...
Wiem co czujesz bo ja sama jestem przed dylematem- chcę wyjechać we wrześniu choć na tydzień z mężem a młodego zostawić u dziadków ale sama nie jestem pewna już tego wyjazdu... Mąż mówi abyśmy odpuścili w przyszłym roku wakacje i ewentualnie pojechali nad morze u nas w kraju (mamy dużo rodziny nad morzem)- może ma rację... nie wiem sama
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja niedoświadczona ale ani jedna opcja ani druga u mnie by nie przeszła zwłaszcza ze mała będzie miała 4 miesiące dopiero
W życiu nie zostawię mojej córeczki i to takiej malutkiej nawet na pare dni, może ja jakaś staroświecka jestem ale tak właśnie myślę
hmmm... no wlasnie musze to wszystko jeszcze przemyslec. pogadam tez ze znajomymi co na Swieta przylecieli z USA z 4 miesiecznym synkiem i moze oni tez cos doradza. Bo na pewno jest to mozliwe, pytanie tylko jak to zorganizowac...

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

a jesli chodzi o zostawienie Malej na noc, to ja wiem, ze juz w marcu to sie stanie. musze leciec do Polski i wylatuje stad w piatek i wracam w niedziele, wiec nie bede ciagnac jej na dwa dni. Lepiej zeby zostala z mezem w domu i spokojnie on sie nia zajmie, a ja zalatwie co mam do zalatwienia. pewnie bedzie ciezko, ale nie mam wyjscia.
Stary 2013-12-29, 16:41   #1198
The light
Zadomowienie

Moi znajomi córkę zostawili u dziadków i wylecieli na 3 tygodnie do Stanów. Mała miała ok. 5-6 miesięcy.

Intensywnie zwiedzali,m.in. Death valley więc zabranie niemowlaka odpadalo.

Ona od początku nie karmiła bo nie miała pokarmu. Jej mama bywała codziennie prawie od porodu więc też szoku nie było.

Swoją drogą rodziła 2 godziny od przyjazdu na ip.

Mówiła, ze mąż jechał z pracy, wszedł do szpitala i dziecko już było

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 16:41   #1199
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Doświadczona nie jestem, ale jeżeli to jest rzeczywiście niepowtarzalna okazja, to ja na Twoim miejscu bym poleciała Zostawienie maleńkiego dziecka na 2 tygodnie to zupełnie poroniony pomysł - weźcie je ze sobą. Różnie dzieci reagują na zmiany ciśnienia, dlatego najgorsze są starty i lądowania, a czas pomiędzy to już tylko Wasza sprawa jak wykorzystacie Gosia zasugerowała, że większym problemem może być inny klimat, inne bakterie i tego bym się bardziej obawiała. Sprawdźcie, czy lecąc w dane miejsce nie są wymagane jakieś konkretne szczepienia - bo niestety tak małego dziecka raczej przed wylotem nie zaszczepisz na jakieś dziwne choroby Zresztą nie wiem, musielibyście ewentualne szczepienia z kimś kompetentnym skonsultować.

A gdzie tak w ogóle chcecie lecieć? Oceania?

Ja strasznie ubolewam nad następnymi wakacjami, uwielbiam podróżować. Wymyśliłam sobie jeszcze w ciąży Rzym, bo wiedziałam, że byłoby mi strasznie ciężko zdecydować się wyjechać za granicę z małym dzieckiem.... Będziemy celować w wypoczynek gdzieś w Polsce, prawdopodobnie po tym jak mąż obroni doktorat.
Stary 2013-12-29, 16:52   #1200
The light
Zadomowienie

Siostra mówiła, ze na start i lądowanie cyca trzeba dać żeby ciśnienie wyrównać.

.....
Co do materacy to ja kupuje lateksowy vitmat albo hevea.
Ceny mają podobne.

Przeraziło mnie jak przeczytałam, ze w kokosie lubią się robaki zalegnąć i pleśnieją.

Ja alergiczka jestem więc dziecko też może uczulić gryka/kokos

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości