|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cześć mamuśki
Intensywnie myślałam o wózku przez ostatnie dni i jak na razie chyba wygrywa ten: ![]() Chociaż nie ma o nim zbyt wiele w internecie... Ponoć to wózek dość podobny do Tako City Move, ale na żywo ich nie porównywaliśmy W każdym razie mi absolutnie odechciało się X Landera - różne opinie i cena w porównaniu do innych z kosmosu. W niektórych modelach brak podstawowych funkcji, które są w tańszych wózkach A jakość wydaje się ta sama, więc po co przepłacać te 500-1000 zł.W ogóle na myśl o wyprawce zaczyna mnie boleć głowa Jak sobie pomyślę o wszystkich kocykach, wanienkach, pieluchach, kosmetykach to A chcę się za to zabrać w miarę szybko, bo potem będzie nie dość że mniej czasu (remont od marca) to jeszcze fundusze pewnie będą znikać w zatrważającym tempie ![]() I jeszcze mam pytanie, może któraś też się czai, albo korzystała... Co myślicie o poduszce-kojcu? ![]() Będzie przydatna w ciąży? Przyda się później do karmienia? Bo kusi mnie bardzo, ale jednak cena zatrważająca... Wyszukałam, że minimum 100 zł, a jak markowa (Matherhood) to poniżej 130 nic nie ma... Ale dostałam trochę pieniążków na Gwiazdkę i tak myślę ![]() No i na koniec - czy któraś z was myśli o pieluchach wielorazowych? Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-12-28 o 19:11 |
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
ja mam na oku prawie identyczny wózek bo to chyba nie jest Camarelo Sevilla ? co do kojca to u nas na Żonkowym wątku dużo dziewczyn go ma tego z matherhooda i ja za msc sobie go kupuję
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Produkowany przez Tako ![]() I dziewczyny są zadowolone? Mi coraz ciężej przychodzi zasypianie, ciągle coś mi tam się przelewa w tym brzuchu A z drugiej strony kurcze prawie 150 zł za poduszkę to sporo - sknerstwo mi się włączyło
|
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie mi się ten Egg podoba ale nie widziałam go w żadnym sklepie u nas nie wiem jak on cenowo 3w1 wychodzi ten Camarello w najdroższej wersji z fotelikiem maxi cosi 1800 zl są bardzo zadowolone
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja na początku chciałabym wpinać właśnie nosidełko w stelaż, zawsze to trochę mniej kg, więc pewnie znowu będzie się trzeba zastanawiać i zastanawiać...Chyba się skuszę, tylko nie wiem czy porwać się na Motherhood czy może z TEJ aukcji byłoby ok Miałabym już wtedy tę mniejszą fasolkę, też się może przydać |
|
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten z maxi cosi ma dobre opinie więc my chyba weźmiemy tą opcję a ten kojec też fajny
|
|
#2047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrobiłam sobie taką sama kawałek materiału miałam od mamy, wypełnienie ze starej poduszki i gotowe dlatego może kupno materiału + wypełnienie zanieść to do krawcowej pewnie wyniesie to o wiele mniej ![]() Cytat:
Mi na tą chwile podoba się: 1. Jedo fyn 2. euro-cart passo nie wykluczone, że jeszcze coś się zmieni ![]() U nas remont będzie luty-marzec a po tym trzeba będzie się rozglądnąć za komodą i łóżeczkiem. |
||
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wózka, nie wypowiadam się, bo pewnie przejeżdżę ten po Filipku, cieszę się, że nie mam wózkowych dylematów
przy dzisiejszym wyborze ciężko by mi było zdecydować![]() A co do poduchy, to jeżeli macie okazję kupić to kupujcie i nie wahajcie się chwili!! Baardzo przydatna do spania, leżenia, karmienia maluszka, duża wygoda Poza tym nie chwaliłam się, że od przedwczoraj czuję ruchy!!!
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam na chwilę z rana poinformować, że żyję
wiecie...święta nie było nas w domu, a po świętach dopiero odpoczywaliśmy i byczyliśmy się. Poza tym mąż już nie wraca do pracy, więc mam go w domu i nie chcę wisieć na kompie nasiedzę się dosyć jak wyjedzie także do tego czasu troszkę Was ograniczę katekatee witamy skubana super, że już Cię męczyć nie będą dziewczyny gdzie maciejka?????miała mieć wizytę w piątek nie? fan wózek ekstra rogala nie używałam więc nie wiem. co do pieluch to używałam, gdy synuś miał grzybicze zapalenie skóry od pampersów i upałów i powiem Ci nigdy więcej wyleczyłam świństwo i na szczęście nie musiałam wracać do tetry choć raz niewiele znowu brakowało ![]() Cytat:
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc w pełni rozumiem.Co do Maciejki, to nie miała wrócić w poniedziałek do ginki? A jak masz łożysko? Myślę, że to dużo daje, ja mam na tylnej ścianie i dużo wcześniej wyczuwałam już ruchy maleństwa niż z Filipem. A może dlatego, że maleństwo jest ładnie ulokowane i "schowane" w miednicy? Bo brzuszka Ci nie wypycha, więc mogłoby się zgadzać
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nic poczekam. Mąż się śmieje, że teraz wyczekuję, a potem znowu będę narzekać jak przy Igusiu że mi spać po nocach nie daje czy, że po żebrach mnie kopie, lub pod żebra wchodzi i muszę chodzić dziwnie zgięta ![]() Cytat:
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2054 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po dzisiejszej nocy kupuję na pewno tylko którą Nie mogę sobie miejsca znaleźć ![]() Tak, na razie się rozglądamy Jedo Fyn mi się też podobał, ale mąż był na nie A na Passo się napaliłam, czytałam o nich posty Maxwellki w jakimś wątku, ale w sumie jakościowo jednak bardziej odpowiada nam ten Egg i teraz w ogóle go nie bierzemy pod uwagę (szczególnie, że w necie jest kilka niepochlebnych opinii co do spacerówki i faktycznie ona nie wygląda od tyłu jakoś rewelacyjnie) ![]() Cytat:
Gratulacje Ja czuję tak od świąt codziennie coś, jakieś małe kopniaki, pływanie ryby ![]() Cytat:
Wózek jest ciut lżejszy od x landera jakieś 14 kg gondola, pół kilo mniej spacerówka, więc pewnie powiesz, że ciężki Ale ja uznałam, że pierniczę wagę i tak nie będę go nosić po schodach, a ma być wytrzymały, pompowane koła itd ![]() A ty pewnie używałaś takich pieluch jak kiedyś? Bo ja chcę kupić te nowoczesne, niektóre są dosłownie jak jednorazówki, zakładasz, kleisz dwa rzepy i jest ![]() Cytat:
To już jutro i na pewno będzie dobrze |
||||
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym wózku jest jakiś minus jak spacerówka jest ok to gondola nie ma więcej niż 77 cm a ja bym wolała kupić przynajmniej 80cm.maciejka1987 ![]() Jutro wizyta
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-12-29 o 11:32 |
|
|
|
|
#2056 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
prowadziłam go i po chodniku i po ścieżce piaskowo żwirowej prowadzi się ok ale po kilku msc tak niemiłosiernie skrzypi. Ona mówi że drugi raz by go nie wybrałaja z wagą mam to samo jakoś na nią nie zwracam bardzo uwagi w bloku mam windę. Gorzej do rodziców ale dam radę Cytat:
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pieluch to tak jak mówisz używałam zwykłych pieluch tetrowych i na to zakładałam specjalne majty ceratowe. Ale co chwila mi się coś ulewało z tej pieluchy, wiecznie był biedaczek przemoczony, szczerze nie umiałam zakładać tego tak by nie przemakał. Matka mu tam próbowała cisnąć worki foliowe (doradzała to już w ogóle było dla mnie masakrą, bo jak pupa ma oddychać jak worek foliowy jest Dlatego tak źle to wspominam. A o tych na rzep "tetrówkach" to nie słyszałam szczerze powiedziawszy i w wolnej chwili sobie poczytam to forum
|
|
#2058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się, jestem pewna, że lada dzień Maleństwo da o sobie znać! Ja też akurat miauczałam w wątku V/VI, że tyle dziewczyn już czuje ruchy a ja nic i w ciągu 5 minut od napisania posta małe zaczęło kopać ![]() Musi być dobrze!! ![]() Cytat:
Czekam na takie chwile przez cały dzień, bosko
|
|
#2059 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Wczoraj nie miałam czasu do Was zajrzeć. Po śniadanku poszliśmy na spacer, bo piękna niezimowa pogoda była, potem sprzątanie, obiad, zrobiłam jeszcze wafle, a później siostra zaprosiła nas na pizzę i siedzieliśmy u niej do wieczora. A dziś już po obiadku, mąż poszedł na 14 do pracy, a my z córcią odpoczywamy. Cytat:
Super, że tak intensywnie czujesz ruchy dziecka. Ja cały czas wyczekuję z niecierpliwością. Cytat:
Cytat:
ogromne za jutrzejszą wizytę!
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stwierdziłam, że od Nowego Roku spisuję wyprawkę, co mam po Filipie a co muszę dokupić i po połówkowym działam... Przy drugim jest fajnie, nie trzeba aż tyle rzeczy kupować
|
#2061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2062 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to Niech się pokaże ![]() Cytat:
Ty mieszkasz w mieście i biedna tłuczesz się z wózkiem autobusami, mi wystarczy wrzucić go w bagażnik Oj, to nie dziwię się, że źle wspominasz Ja dzisiaj zamówiłam na próbę pierwszą wielorazówkę przy okazji zakupu tego rogala, więc zobaczę co to w ogóle jest Cytat:
Cytat:
![]() Ja z kolei wpadłam w wyprawkowy szał, czuję się skołowana jak ślepy gołąb, tyle tego wszystkiego jest, a ja w sumie nie wiem, co będzie mi potrzebne, ile czego itd Na razie jeszcze nie kupuję, ale niedługo będę musiała się skupić na zrobieniu jakiejś porządnej listy |
||||
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajna, wydaje mi się, że napisała wszystko jak trzeba
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam w zakładkach TĘ, może komuś przypasuje
|
|
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie tą mam zapisaną
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Chciałam zapytać czy przyjmiecie mnie do Waszego grona? Ja w sumie ciąże mam potwierdzoną testami oraz brakiem @ ale jutro na 19 mam wizyte i się wszystko okaże ![]() Ja używałam wielorazówek przez jakiś czas z juniorem i powiem że są plusy i minusy Ale ogólnie warto spróbować.Pozdrawiam
|
#2067 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() lada chwila poczujesz Cytat:
maciejka mocno trzymam zubi,krusia,isabelle za wizyty
http://s10.suwaczek.com/20120713030123.png http://www.suwaczki.com/tickers/rolol6d8oc2wjmfi.png Edytowane przez skubana Czas edycji: 2013-12-29 o 21:52 |
||||||
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki za wizytę
|
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
agaaga dokładnie
tyle, że mi po głowie chodzi jedna głupia rzecz, ale nie będę tego mówiła. kciuki dziewczyny za wizyty
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() Cytat:
ja to codzienne czuję kiedy maleństwo śpi a kiedy się budzi. Tak mi wywija że hej. Przedwczoraj cały wieczór mi kopało w pęcherz. Także to już mniej fajne było. Wczoraj natomiast bardziej spokojne tylko wieczorem iw nocy baraszkowało. Muszę zacząć już powoli decydować się na wózek, łóżeczko itd. Ja mam zawsze problem z podejmowaniem decyzji.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

W każdym razie mi absolutnie odechciało się X Landera - różne opinie i cena w porównaniu do innych z kosmosu. W niektórych modelach brak podstawowych funkcji, które są w tańszych wózkach
A jakość wydaje się ta sama, więc po co przepłacać te 500-1000 zł.
Jak sobie pomyślę o wszystkich kocykach, wanienkach, pieluchach, kosmetykach to 

Produkowany przez Tako
kawałek materiału miałam od mamy, wypełnienie ze starej poduszki i gotowe 

Ja po dzisiejszej nocy kupuję na pewno tylko którą 
A na Passo się napaliłam, czytałam o nich posty Maxwellki w jakimś wątku, ale w sumie jakościowo jednak bardziej odpowiada nam ten Egg i teraz w ogóle go nie bierzemy pod uwagę (szczególnie, że w necie jest kilka niepochlebnych opinii co do spacerówki i faktycznie ona nie wygląda od tyłu jakoś rewelacyjnie)
To już jutro i na pewno będzie dobrze
nie nawidze mieć kataru
18.08.2010 - zaręczyny