|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Dziewczyny do wyrobienia tego aktu urodzenia w USC potrzebny jest akt urodzenia matki, tak?
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Co do zgagi to jedyna przypadłość ciążowa która mnie jak do tej pory nie dopadła
w sumie nawet nigdy jej nie miałam ![]() Strasznie Wam współczuję i mam nadzieje że aż tak nie daje się we znaki Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
#1683 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie się bardzo podobają maty edukacyjne z TL, są takie wypasione... Kupimy pewnie którąś, ale po narodzinach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja ogólnie dalej czuję się całkiem nieźle. Czasem nie mogę się przewrócić na drugi bok albo wstać z łóżka, bo mnie plecy bolą, ale w sumie to wszytsko ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Ach, i dzień dobry, bo zapomniałam
|
|||
|
|
|
#1684 |
|
Rozeznanie
|
piszecie o zgadze - to jedyne, co mi doskwiera :/
naturalne środki nie działają lekarz polecił graviscon (czy coś w ten deseń) - kupiłam tabletki, niby do gryzienia i żucia, ale nie da sie tego żuć/gryźć dłużej niż 2 sekundy :/ kupiłam więc zawiesinę - bosz... konsystencja lecącego w zimie gila (sorki dziewczynki za porównanie, ale inaczej się nie da) trzeba wypić 20-30ml po posiłku i przed snem, a ja ledwo daję radę pół małego łyka ergo: zgaga mnie dobija
|
|
#1685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mleko wyczytałam że ponoć pomaga, to wypiłam, ale nie zadziałało. Na wszelki wypadek (a może to jednak gardło) zrobię sobie ciepły sok malinowy, a jutro mam wizytę, to się gina wypytam. Głupio tak nie rozpoznawać ale ostatnio zgagę miałam w I ciąży i też przez dłuższy czas myślałam, że to ból gardła, aż mnie gin uświadomił, że zgaga
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tego co pamiętam to nie
|
|
#1687 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę jest mi coraz ciężej, a za dwa miesiące, to chyba się zasapię idąc do lazienki-a wszystko przez ten ucisk pod zebrami. Ogólnie Mały strasznie się dziś "wypycha"-i jest to bolesne :P Cytat:
![]() Najgorsze, że nie wiadomo jak sobie ulżyć przy takich bólach ![]() Mój gin polecał mi masaże, ale różne sa opinie na ten temat... Cytat:
Gratuluję wejścia w 8 miesiąc-zaczyna się robić poważnie Nie mogę uwierzyć, jak ten czas leci...!Kobietki, współczuję Wam zgagi-podobno potrafi dać nieźle w kość :/ A co do wózka, który znalazłam to chyba sie wstrzymam i poczekam na jakąś lepszą okazję ![]() Może uda się nawet kupić jakiś nowy. Acha, wstalam dzis o 12.20... przesadziłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Nie nadrabiam, bo zaraz będziemy mieli gości, na których bardzo się cieszę, a których nie powstrzymały słowa, że leżę chora
![]() Kate czytałam jaką miałaś noc i współczuję Ci bardzo. Ja miałam taką sama... do 23 wierciłam się na łóżku, podłodze, stojąco, leżąco a kręgosłup bolał. Mąż przepraszał, że nie może tego wziąć na siebie a ja płakałam. Mam nadzieję że dzisiaj będziesz lepiej spała
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
mój też!Cytat:
No przesadziłaś z tym spaniem, naprawdę... Ja ostatnio wstaję przed 7, oczywiście nie z własnego wyboru, ale wyboru mojego starszego dziecka
|
|
|
|
|
#1690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!! Gratuluję rozpoczetych miesiący i tygodni
![]() Ja zaczynam dzis 31tydzien ![]() Też dziś bezsenna noc u mnie ( Najpierw nie spałam do 1 a pozniej przed 5 juz sie obudziłam i ze snu nici. No i dodac musze że przez te kilka nedznych godzin snu 4 razu na siku chodziłam
|
|
|
|
#1692 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie moge zasnac, bo "rwa mnie nogi"-mam ten zespoł niespokojnych nóg Wczoraj dwa razy stałam pod prysznicem polewajac stopy zimna wodą... Dopiero mogłam zasnąć gdzieś ok.2.00![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
ta pościel i ochraniacz są absolutnie przecudowne!
Cytat:
Trzymaj się dzielnie, jakoś wytrzymamy! a mamuniu, dobrze że wszystko OK!! |
|
|
|
|
#1694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na przygotowania rodzinne do przyjścia na świat dziecia to ja nie liczę :P choć nie powiem, miło by było jakiś drobiazg chociaż już mieć "od kogoś na pamiątkę" - póki co tylko jedna przyjaciółka pomyślała o Młodym i z okazji świąteczno-urodzinowej mamy książkę o Brombie i święcącą w kąpieli ośmiornicę i będę mogła dzieciowi wspominać "a to kochanie dostaliśmy od cioci K. - to twój pierwszy prezent" ![]() nie miałam nigdy dużej i obstającej za sobą rodziny i w sumie wyśmiewano moje pieczenie pierniczków/ciastek i dawanie ich w prezencie, pamiętanie o okazjach i choćby małe celebrowanie czyichś urodzin/imienin/dni ważnych.. człowiek chce, żeby było miło, ciepło, sympatycznie, no ale.. zawsze się znajdzie jakiś chodzący demot, który chce to, chce tamto, a sam od siebie nic (ale karma wraca, jestem tego pewna :P:P:P:P)
|
|
|
#1695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę to samolubne, bo nie życzę Wam byście się tak czuły, ale dobrze wiedzieć, że nie jestem jakaś inna, że tylko ja marudzę. Nie wiem czy kumacie o co mi chodzi ![]() Cytat:
|
|
#1696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak to będzie jak jeszcze dojdzie nocne wstawanie do młodego? Cytat:
Cytat:
Mam mocne postanowienie poprawy w nowym roku.
|
|||
|
|
|
#1697 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koleżanka mi mówiła, że na zgagę dobre są przetwory mleczne typu kefir, maślanka - że jakoś neutralizują kwasy w przewodzie pokarmowym. Cytat:
|
|
#1698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi rennie pomaga. Najczęściej mam zgagę jak wieczorem położę się do łóżka, więc wtedy pocmokam tabletkę i jest o wiele lepiej Cytat:
Jeszcze 8 tygodni ![]() Właśnie puściłam drugą pralkę z ciuszkami
|
||
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
A no właśnie. Mi zostało jeszcze 10 tygodni
![]() Dzisiaj mam 30 tydzień 0 dzień ![]() 70 dni do porodu
|
#1700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja się objadam czekoladą i nie mogłabym z niej zrezygnować Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny :-*
Margo jak dobrze że nic wam nie jest!!!! Ela gratki za 30tc ![]() Jej jak was czytam ile się nacierpicie to moje bóle potluczonego od wewnątrz brzucha wymiękają. Ja się pocieszam tylko tym że kiedyś to się skończy Wiecie zaczynam sie gubić w obliczeniach miesięcy i tygodni bo lekarz mi wszędzie co innego pisze. Ogólnie jest od dzisiaj 92 dni do porodu czyli na mój leb to by wyszlo 3 mc i 2 dni no nie? Czyli za 2 dni zaczynam 7 czy 6 mc? Bo ogłupiałam. Wiem że to durnota ale to chyba mózg ciążowy hahaha Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Że się martwi o mnie
bo leżałam jak nieżywa i się wystraszyła. Cytat:
![]() Znowu idziemy równo, bo u mnie dokładnie 12 kg na plusie ![]() ![]() ![]() U mnie to od przeziębienia ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1704 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj pożarłam ogromną z orzechami; a że mąż dostał taką samą i powiedział, że woli co inneego i że mogę jego też zjeść, to... zaraz sobie poszeleszczę folijką i zeżrę pewnie całą maczając w herbacie ;P
miałam smaka na chipsy, ale... coś nie wchodzą ;P
|
|
#1705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za tydzień jak będę miała 31 tydzień i 0 dzień (czy też 1 obojętne) zacznę 8 miesiąc. Musiałabyś wiedzieć jaki masz tydzień i który dzień, a na pierwszej stronie jest napisane jaki miesiąc w którym tygodniu się zaczyna.
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
gratuluję każdej rozpoczętego tygodnia czy miesiąca ciąży a także masy udanych zakupów i wspaniałych prezentów ja już wróciłam z tż do swojego gniazdka ale jakoś nie mam siły siedzieć i odpisywać.. jakoś przez święta brzuch mnie bolał wieczorami i postanowiłam teraz odpoczywać... ogólnie jakoś tak mam, że jak cokolwiek zjem to zaraz mam brzuch jak balon widokowy i odechciewa mi się jeść więc nawet ciast nie popróbowałam w domu taka jakaś lipa u mnie ![]() Ela ode mnie też dostaniesz życzenia urodzinowe a co ![]() wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i łatwego porodu no i żeby Ola była małym, spokojnym i łatwym w obsłudze aniołkiem dla swojej mamusi
|
|
|
|
#1707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aż głupio mi się skarżyć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
witam po świętach. podczytywałam uwaznie na telefonie, ale tam korzystam z przegladarki chrome i szlag mnie trafai przy odpisywaniu, stad milczenie.
BTW z jakiej wersji tapatalka korzystacie? Beautifullie, słów mi brak na Twojego eks... co za idiota! dobrze, że masz wsparcie w rodzinie. Wiele wiele sił Ci życzę i spokoju, bo teraz to ważne. jestem przekonana, że eks kiedyś sobie zda sprawę z własnej glupoty ale z całego serca życzę Ci byś ułożyła sobie życie z kimś, kto jest Ciebie wart. i koniecznie występuj o alimenty jak najszybciej. ściskam Cię mocno i praktycznie każdego dnia o Tobie myślę Cytat:
okropnie boje się wcześniejszego porodu. teraz myślę, byle wytrwać do 2014 r. i tak z tygodnia na tydzień... teraz byle do 31tc... mój mąż chyba nie do końca zdaje sobie sprawę z ryzyka jakie mamy. znów zaczął się wyłączać z domowych obowiązków. a najgorzej, ze ma świetne wytłumaczenie, żeby nie zajmować się Zuzanką... jak staram się choć chwilę poleżeć i jemu każe się z małą pobawić, to za moment i tak mam ją na łóżku, bo ona przecież woli mamę. i niby sobie żartuje, że zazdrosny.. tylko kurcze... zabawić ją jakoś powinien mimo wszystko.. no i w kwestii imienia mnie wkurza... nie chce słyszeć o Kornelce. Wyskakuje mi tu z Hanią (to akurat jeszcze mi się podoba), albo Marią
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-12-29 o 21:42 |
|
|
|
|
#1709 |
|
Zadomowienie
|
Maggie kochana jesteś. Dziękuje :-*:-*
Zaraz sprawdzę jaka to wersja i Ci napiszę ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Taptalk dla win8 1.0.5.0 ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle życzeń urodzinowych od Was dostałam, że muszą się spełnić
maggie123 a może Twój mąż powinien iść z Tobą do lekarza i wysłuchać, że nie jest aż tak kolorowo, może lekarz jakoś go uświadomi?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

w sumie nawet nigdy jej nie miałam 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014
:P )

mój też!

Trochę to samolubne, bo nie życzę Wam byście się tak czuły, ale dobrze wiedzieć, że nie jestem jakaś inna, że tylko ja marudzę. Nie wiem czy kumacie o co mi chodzi
Mam mocne postanowienie poprawy w nowym roku.