Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-29, 19:59   #3841
jojla
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Ja też myślałam, że ten rok będzie udany. Pierwszy po ślubie i w ogóle... A wyszło gorzej, niż spodziewałabym się w najgorszych snach. Mam nadzieję, że 14 rok będzie naszym szczęściem...
zaczynam zaklinanie rzeczywistości - będzie, będzie, musi być...

Cytat:
A tak się jeszcze zapytam panienek ze wsi czy wiecie co to są "święte wieczory"?
już wiem

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Iza odpoczywa, skurczy brak ale nie wejdzie na wizaz
przekaż jej proszę pozdrowienia od nas trzymamy cały czas kciuki!

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ostatnio dawala mu wszelkie ciasta bo "nie maja alkoholu"
A swoja core tresuje... teraz ma zakaz slodyczy do 4 stycznia (6-latka nie ma pojecia do kiedy to) bo ją okłamała-powiedziala ze ma bluzke w spodniach a nie miala i tak jak cos przeskrobie to jej dodaje kare, rzadko kiedy kary nie ma, za to mlodszej 3l wszystko wolno. Ahh szkoda gadac..
jeeej jak tak można...

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
wika, edytte, ciociami , jojla- w sumie jakby zrobić podsumowanie to też nie byl najlepszy rok, nie mialam ochoty na swietowanie nowego roku zbytnio. ale chyba jednak zaleje robaka
tylko kup dobrego szampana

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
jojla rozumiem cię. dzis zdalam sobie sprawę, że nie ma dnia, żebym nie myślała o swoim dziecku... codziennie. To juz nturalne. Chyba nam to zostanie, ale chyba nie chciałabym zapomnieć.

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
mam to samo...

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
jojla doskonale Cię rozumiem, ja też liczyłam. Po terminie porodu trochę przeszło, nie licząc świąt, gdzie złapałam się na myślach jakby to było teraz w czwórkę. Teraz zafazowałam się na liczenie dni płodnych i kiedy bym ewentualnie urodziła jakby się udało. Wstydzę się tego, jestem chyba jakaś stuknięta.
Nie jesteś
Albo jesteśmy wszystkie A tak poważnie to doskonale Cię rozumiem.

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
w końcu przymierzyłam sylwestrową sukeinkę i się w nią zmieściłam można będzie balować

a ten bal to będzie taki och, ach?

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
u nas Tosia znow kaszle od czwartku - daje jej leki ktore kiedys brala podobnej sytuacji ale nie pomagaja jutro do lekarza - obawiam sie ze snow bedzie antybityk . Od jakiego wieku mozna podawac tran?
zdrówka dla Tosi

Uwaga, uwaga - zebrałam się w sobie i w końcu zaczęłam pisać pracę przez ostatnie 3h napisałam aż 1 stronę ale najbardziej mnie cieszy, że w końcu zaczęłam bo pierwotny plan rozpoczęcia to był dzień, w którym zawalił się mój świat... trochę mi zeszło to zbieranie się w sobie ale jestem z siebie dumna, że w końcu zaczęłam...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:12   #3842
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
kunia , ja amelce daje tran od września,jest to tran Moolers Baby,chyba tak to sie pisze,odpukać oprócz tej trzydniowki do tej pory nie chorowała.
A tak wogole to uświadomiłam sobie,że. 14 stycznia minie rok jak wikusoa ma usunięte migdały i przez ten rok ani razu nie zachorowała i nie brała antybiotyku
o ile musi być ci lzej jak małe zdrowe. nie ma nic gorszego niż chore dziecko. no może jeszcze chory tż
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
a ten bal to będzie taki och, ach?
jaką pracę piszesz mgr?
może nie aż och, ach ale mozna będzie ładnie się ubrać, pójść do fryzjera i kosemtyczki pozatym będą na pewno pyszne ciasta

dziś byliśmy na wieczorze kolęd. jak śpiewały przedszkolaki to aż się wzruszyłam. następne święta będą takie piękne....
Stary 2013-12-29, 20:18   #3843
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
agatko- ja bardzo chłonna jestem porad ale weryfikuję, na pudełku z dziurawca jest napisane aby nie podawać dzieciom poniżej 7 roku życia
monia- ta, te historie o tym jak to kiedyś i u kogoś... (zapomniałam jeszcze napisać o lewatywie z mydełka bo kto by tam do doktora chodził)
BERBIE- Tz-et wie, że ja będę sam gotować, mówię mu że możne jeść obiad u mamy jak mój obiad na kolację będzie zjadał, co do porad prosi mnie tylko żebym się nie kłóciła z mamą i nie wygadywała, obiecał mi, że jak zostawię z nim Kasię to dopilnuje żeby żadnych ziółek nie dostawała....
Zeberko - troche sie pogubiałam i wynacz ze nie pamietam, ale Wy sie wprowadzacie do tesciowej???

bylam tez u kolezanki - jej synek wazyl na bilansie 2latka 9 kg i zaczal brac jakis syropek na apetyt i w 6 mcy przytyl 3 kg
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:20   #3844
iza243
Zakorzenienie

Witam.Dziewczyny nadrobiłam ale przepraszam że się nie odniose.Wczoraj wieczorem małemu skoczyło tętno do 180-200.Od razu alarm i na porodówke..Tak bardzo się bałam..Tam dostałam skurczy,ale kazali mi leżeć na sali obserwacyjnej i co godzine ktg.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:41   #3845
czarnula 1982
Rozeznanie

Berbie-masz racje,o wiele lżej jest jak dzieci są zdrowe,a w tym roku w końcu choroby od nas się odczepily,jak sobie przypomnę końcówkę roku 2012 to jakiś koszmar był,tak bardzo wikusia chorowała i cierpiała,ale mamy juz to za sobą. A co do tż, faktycznie jak juz zachoruje to juz koniec,ratunku nie ma
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:59   #3846
wadera4
Wtajemniczenie

Wika to mnie zaskoczyłaś, że nie wiesz
Święte wieczory to inaczej czas "dwunastnicy", 12 dni od św. Szczepana do Trzech Króli, kiedy po zmroku nie wolno ciężko pracować, szyć, prać, sprzątać itd. Robi się tylko to, co konieczne.
Dzięki temu mam teraz co wieczór wieeeeelką labę

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:08   #3847
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam.Dziewczyny nadrobiłam ale przepraszam że się nie odniose.Wczoraj wieczorem małemu skoczyło tętno do 180-200.Od razu alarm i na porodówke..Tak bardzo się bałam..Tam dostałam skurczy,ale kazali mi leżeć na sali obserwacyjnej i co godzine ktg.
trzymajcie się!
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:24   #3848
Maga83
Zakorzenienie

Zeberko jak ja cię rozumiem z tą teściową. Ja oczu z Olka nie spuszczam jak u nich jesteśmy. Ona co chwilę mówi że mam mu dać coś do jedzenia, nie ważne że ciasto ze sklepu i sama nie wie czy ma w składzie coś mlecznego. Przecież "trochę mu nie zaszkodzi" :/ Teraz mówi że może mu buty kupi bo zaczyna wstawać a ja wolę na boso.

Iza trzymajcie się

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:49   #3849
zebrawpaski
Zakorzenienie

rena, wika, BERBIE- ogarnęłam, straciłam półtorej strony wypocin przez włączenie tej funkcji ale teraz jest ok

Cytat:
jojla doskonale Cię rozumiem, ja też liczyłam. Po terminie porodu trochę przeszło, nie licząc świąt, gdzie złapałam się na myślach jakby to było teraz w czwórkę. Teraz zafazowałam się na liczenie dni płodnych i kiedy bym ewentualnie urodziła jakby się udało. Wstydzę się tego, jestem chyba jakaś stuknięta.
to znaczy, że my wszystkie jesteśmy stuknięte bo wszystkie liczyły....albo naprzód albo to co nieodwracalne niestety...

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Zeberko - troche sie pogubiałam i wynacz ze nie pamietam, ale Wy sie wprowadzacie do tesciowej???
tak, do rodzinnego domu Tz-eta, który remontujemy, mamy już prawie gotowe piętro, teściowa mieszka na parterze

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a wiecie może jak to jest po cc? czy kolejna ciąża też będzie zakończona cc? albo ile czasu musi minąć żeby można było mówić o sn? jak to jest? jak pytałam gina na wizycie po połogu to mówił, że niekoniecznie kolejne cc.
p. Beatka mówiła nam, że 2 lata przerwy ale jak usłyszała nasze "ooooooooooo nieeeeeeeeeeeeee!" to powiedziała, że od porodu do porodu 2 lata, wtedy po cc możne próbowac rodzić sn, moja gin mówiła, że można się od razu starać ale nie wiem jaką wtedy opcję porodu przyjęłaby
ja chciałam bardzo rodzić sn ale, że wyszło jak wyszło i mnie pocięli to teraz sobie myślę, że kolejny (daj Boże) poród byłby dla mnie takim stresem, że nie wiem na ile potrafiłabym współpracować przy porodzie sn... a z drugiej strony....chciałabym sn i potem szybko koleją ciążę...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-12-29 o 21:51
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 22:18   #3850
eseska
Zakorzenienie

IZUS! - wierze jak bardzo się denerwujesz. a podaja jakiś powód dlaczego czekają dalej?
Cytat:
esesia- przed snem w nowym mieszkaniu czytałam do poduszki opowiadania świąteczne od Ciebie
mam nadzieje ze pomogły zasnąc. I jak pierwsza noc w swoim domku? mam nadzieje ze z tesciowa się jakos uda dogadać/ wg mnie to bezsensu gotowac na 1 osobe jak możesz ugotować dla wszystkich- to i ekonomiczniej jest. a może jakiś układ ze tesciowa gotuje 1czy 2 razy w tygodniu dlawszsytkich a Ty w pozostałe dni?

Cytat:
Wstydzę się tego, jestem chyba jakaś stuknięta.
kochane! żadna z nas nie jest stuknieta- po prostu pragnienie bycia mamą jest w nas bardzo silne!

Cytat:
w końcu przymierzyłam sylwestrową sukeinkę i się w nią zmieściłam można będzie balować
BERBIE! fajnie ze hucznie przywitasz nowy rok bo w następnym pewnie się nie uda :-D tylko tam bardzo nie szalej
Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
A tak wogole to uświadomiłam sobie,że. 14 stycznia minie rok jak wikusoa ma usunięte migdały i przez ten rok ani razu nie zachorowała i nie brała antybiotyku
Czarnula! super!
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

Uwaga, uwaga - zebrałam się w sobie i w końcu zaczęłam pisać pracę przez ostatnie 3h napisałam aż 1 stronę
klask i:

Cytat:
Święte wieczory to inaczej czas "dwunastnicy", 12 dni od św. Szczepana do Trzech Króli, kiedy po zmroku nie wolno ciężko pracować, szyć, prać, sprzątać itd. Robi się tylko to, co konieczne.
oooooooo to ja sobie zaadoptuje ten zwyczaj a ja wiem co w dawnych czasch w "świete wieczory" robili jak Wam pisałam zaczelismy z tz robis drzewo genealogiczne i jako dziwnie nam wychodzi ze daty urodzin to często miesiące jesienne czyli zimą się ogrzewali:brzyda l:

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 22:32   #3851
zebrawpaski
Zakorzenienie

esesia- to nie była całkiem pierwsza noc w nowym domu bo latem raz spałam tam z Kasią i Tz-etem, opowiastki nie tyle pomogły zasnąć co wyciszyć się
z gotowaniem będzie ciężko, widzę, że Teściowa boi się jeść tego co ja gotuję, nawet jak gotuję specjalnie pod jej gust (a jesteśmy na dwóch biegunach) więc obiecałam sobie, że w niedzielę na obiad zaproszę w tygodniu zaproponują ale nic na siłę robić nie będę, najwyżej będę gotować tylko dla siebie i Kasi i płakać do poduszki, że Tz-et z nami nie je...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-12-29, 22:39   #3852
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
obiecałam sobie, że w niedzielę na obiad zaproszę w tygodniu zaproponują ale nic na siłę robić nie będę, najwyżej będę gotować tylko dla siebie i Kasi i płakać do poduszki, że Tz-et z nami nie je...
ZEBERKO! Ty to madra kobieta jesteś.i wiem ze Tz tez mądry i raczej Ci tego nie zrobi ze nie będzie jadł ze swoimi dziewczynami

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 23:04   #3853
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
może nie aż och, ach ale mozna będzie ładnie się ubrać, pójść do fryzjera i kosemtyczki pozatym będą na pewno pyszne ciasta

dziś byliśmy na wieczorze kolęd. jak śpiewały przedszkolaki to aż się wzruszyłam. następne święta będą takie piękne....
Fajnie, że idziecie się pobawić na sylwestra ja to nigdy na żadnym balu nie byłam, stąd moje pytanie się wzięło Ostatni sylwester był w pubie ale to nie to samo co bal

Oj będą piękne kochana ależ Ci zazdroszczę

Nie wiem czy to Ty pytałaś jaką pracę piszę (bo coś się dziwnie zacytowało wcześniej) ale magisterkę już mam za sobą - teraz czas na kolejny level Trochę mnie to przeraża ale mam nadzieję, że jak już zaczęłam to jakoś pójdzie...

Cytat:
Kochana trzymajcie się
Czekamy

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
klask i:

Cytat:
z gotowaniem będzie ciężko, widzę, że Teściowa boi się jeść tego co ja gotuję, nawet jak gotuję specjalnie pod jej gust (a jesteśmy na dwóch biegunach) więc obiecałam sobie, że w niedzielę na obiad zaproszę w tygodniu zaproponują ale nic na siłę robić nie będę, najwyżej będę gotować tylko dla siebie i Kasi i płakać do poduszki, że Tz-et z nami nie je...
Może z czasem uda się wypracować jakiś kompromis, może teściowa zmądrzeje Trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło tak, żebyś nie musiała płakać w poduszkę

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 05:17   #3854
iza243
Zakorzenienie

Jestem na porodówce.po 3 odeszły mi wody i są skurcze.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 05:28   #3855
Kubek29
Zadomowienie

Wow! Suuuuper!

Trzymam kciuki!

Jak sie czujesz? Jak nastawienie?
Gotowa do boju?

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-12-30 o 05:30
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 05:38   #3856
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
esesia- to nie była całkiem pierwsza noc w nowym domu bo latem raz spałam tam z Kasią i Tz-etem, opowiastki nie tyle pomogły zasnąć co wyciszyć się
Zeberko nie ma innego wyjście tylko od poczatku stawiac jej granice... no i mąż powinien jeśc u Ciebie
nie dawaj się!

---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ----------

Cytat:
Stary 2013-12-30, 05:45   #3857
Kubek29
Zadomowienie

A my zaliczylismy wczoraj późnym wieczorem ostry dyzur chirurgiczny, tak złe x brzuszkiem było. Tymek strasznie wczoraj płakał, bo wzdęcie miał ińic mu nie pomagało. przepuklina sie bardzo powiększyła :/ i wydawało sie, ze to ona go boli i powoduje dyskomfort.
Ma teraz ja zaplastrowana i odpukac (!!!) jestbdobrze.
Przespał sie od 24 do prawie 5. Teraz sie karmimy...

Mieliśmy plańowo umówione USG brzuszka i wizytę u chirurga w drugim tyg stycznia a tu nas konieczność interwencji wyprzedziła...

Przespalam sie 4 godziny (jednym ciągiem- sukces) a nadal jestem padnięta, gdybym nogla to bym chyba 40 godzin spała...

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-12-30 o 06:12
Stary 2013-12-30, 07:42   #3858
zebrawpaski
Zakorzenienie

hej!
ciekawe jak tam iza? - Może Dominik już po drugiej stronie brzuszka
Kubeczku- biedny Tymuś...
a co do snu to pamiętam ten stan...ma się wrażenie, że można byłoby spać tydzień gdyby nikt nie zbudził
Melbid- mam nadzieję, że mąż nie będzie gardził moimi obiadami ale widzę, że im więcej czasu spędza u Mamy tym mniej je i bardziej grymasi u nas (wszystko za słone, we wszystkim cholesterol)
kiedyś Teściowa poczęstowała nas naleśnikami i Tz-et posmarowała sobie grubo dżemem za co mu się oberwało bo przecież "To sam cholesterol, kto to widział tak smarować"...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-12-30, 08:00   #3859
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
hej!
ciekawe jak tam iza? - Może Dominik już po drugiej stronie brzuszka
Kubeczku- biedny Tymuś...
a co do snu to pamiętam ten stan...ma się wrażenie, że można byłoby spać tydzień gdyby nikt nie zbudził
Melbid- mam nadzieję, że mąż nie będzie gardził moimi obiadami ale widzę, że im więcej czasu spędza u Mamy tym mniej je i bardziej grymasi u nas (wszystko za słone, we wszystkim cholesterol)
kiedyś Teściowa poczęstowała nas naleśnikami i Tz-et posmarowała sobie grubo dżemem za co mu się oberwało bo przecież "To sam cholesterol, kto to widział tak smarować"...
ciężka kobieta....
masz osobne wejście? może da się jej unikać?
Stary 2013-12-30, 08:22   #3860
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
BERBIE! fajnie ze hucznie przywitasz nowy rok bo w następnym pewnie się nie uda :-D tylko tam bardzo nie szalej
zatańczę kilka wonych z tż a resztę czasu potupię nóżka pod stołem ale przyjadą znajomi z którymi żadko się widzimy, więc na tym najbardziej mi zależy.
jak robicie to drezwo geneologiczne?
szukam jakiegoś wspólnego zajecia da siebie i tż, bo ostatanio przez moje spanie a jego naukę mało czasu razem spędzamy.
Cytat:
czekamy na wieści
Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
A my zaliczylismy wczoraj późnym wieczorem ostry dyzur chirurgiczny, tak złe x brzuszkiem było.
biedaki, pewnie i wy i Tymek się namęczył.

juju, już jutro sylwester... kiedy ten rok zleciał.
Stary 2013-12-30, 08:39   #3861
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A my zaliczylismy wczoraj późnym wieczorem ostry dyzur chirurgiczny, tak złe x brzuszkiem było.
i co powiedzieli?
nam przy podejrzeniu przepukliny kazano nie dopuszczać do tego by płakał. tak jakbym zwykle tego chciała

jak ze dwa razy T. dał mi tyle pospać, to się budziłam i nie wiedziałam jak dalej spać człowiek nawet do wojny przywyknie

Cytat:
im więcej czasu spędza u Mamy tym mniej je i bardziej grymasi u nas
nosszzzzz!

Cytat:
z

juju, już jutro sylwester... kiedy ten rok zleciał.
a jak kolejny zleci

Izka, kciukuję i kibicuję, oby szybko poszło!!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:06   #3862
jana
Raczkowanie

Witam się z Wami ze szpitala, w sobotę pojechałam na IP z bólami, okazało się ze to bóle zoladkowe, wczoraj cały dzień wymiotowalam, dzisiaj już lepiej,mały na szczęście ma się dobrze, ale chyba sylwestra przywitamy mieta w sali szpitalnej.

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:09   #3863
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Witam się z Wami ze szpitala, w sobotę pojechałam na IP z bólami, okazało się ze to bóle zoladkowe, wczoraj cały dzień wymiotowalam, dzisiaj już lepiej,mały na szczęście ma się dobrze, ale chyba sylwestra przywitamy mieta w sali szpitalnej.
najważniejsze, że mały zdrowy.

dziewczyny ile mniej więcej kosztuje wyprawka dla dziecka? chyba musimy zacząć konkretne kwoty odkładać... bo później nie damy rady
Stary 2013-12-30, 09:10   #3864
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
no nie wiedziałam o tym, ale bardzo mi się to podoba

Cytat:
iza

Cytat:
Współczuję zeberko - wygląda na to, że zgrzyty jednak będą

Cytat:
A my zaliczylismy wczoraj późnym wieczorem ostry dyzur chirurgiczny, tak złe x brzuszkiem było. Tymek strasznie wczoraj płakał, bo wzdęcie miał ińic mu nie pomagało. przepuklina sie bardzo powiększyła :/ i wydawało sie, ze to ona go boli i powoduje dyskomfort.
Ma teraz ja zaplastrowana i odpukac (!!!) jestbdobrze.
Przespał sie od 24 do prawie 5. Teraz sie karmimy...

Mieliśmy plańowo umówione USG brzuszka i wizytę u chirurga w drugim tyg stycznia a tu nas konieczność interwencji wyprzedziła...

Przespalam sie 4 godziny (jednym ciągiem- sukces) a nadal jestem padnięta, gdybym nogla to bym chyba 40 godzin spała...
Biedny Tymek i biedna Ty

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a jak kolejny zleci
o niech zleci jak najszybciej jakoś im dalej od 2013, tym lepiej mi się wydaje
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:12   #3865
fiolusiek
Zakorzenienie

Zeberko Domyślam się jak się czujesz, u nas też podobnie. Proponowano nam przelewanie wosku nad głową Stasia, żeby go uleczyć nocnych płaczów, ale na razie mamy spokuj od tego.
Twoja teściowa ma swoje lata i ciężko będzie ją zmienić lub jej tok myślenia

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:

dziewczyny ile mniej więcej kosztuje wyprawka dla dziecka? chyba musimy zacząć konkretne kwoty odkładać... bo później nie damy rady
U nas poszło około 2000-3000zł. Ale ubranek wogóle nie kupowaliśmy, więc mniej wydaliśmy.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:17   #3866
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
U nas poszło około 2000-3000zł. Ale ubranek wogóle nie kupowaliśmy, więc mniej wydaliśmy.
aż tyle.... ale kupowaliście łóżeczko i wóżek?
Stary 2013-12-30, 09:18   #3867
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
mały na szczęście ma się dobrze
i to najważniejsze

Cytat:

dziewczyny ile mniej więcej kosztuje wyprawka dla dziecka?
mnie się wydaje, że tyle na ile Was stać... produkty można kupić z tak różnych półek (np. wanienka za 20 zł albo wanienka profilowana za 120). tak wiele rzeczy można pominąć...

trudno mi tak naprawdę wypowiadać się o kosztach, bo my bardzo dużo rzeczy dostaliśmy po dzieciach znajomych. także mogłam się bawić w drogie gadżety...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:26   #3868
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
trudno mi tak naprawdę wypowiadać się o kosztach, bo my bardzo dużo rzeczy dostaliśmy po dzieciach znajomych. także mogłam się bawić w drogie gadżety...
ja mam nadzieję, też dostać dużo rzeczy, ale czy te nadzieje się spełnią
ewentualnie jakie rzeczy mogłabym kupić używane?
Stary 2013-12-30, 09:53   #3869
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Kubku oj ale mieliście przeżycia Współczuję, ale u nas na wątku też może dwoje dzieci miało te plastry.

Berbie, my mamy używane łóżeczko, sporo ubranek, z używanych rzeczy spokojnie możesz kupić wanienkę, przewijak, różne droższe zabawki (mata, karuzelka), wózek. Ja nie wiem, ile u nas poszło, bo po 1 wózek dostaliśmy od rodziców, łóżeczko używane, po 2 ubranka kupowałam na raty i tego nie liczyłam, pewnie TŻ wie lepiej, bo ma wszystko w excelu skrupulatnie ponotowane, ale jest chory, to zamknęłam go w pokoju i tam nie wchodzę.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:55   #3870
Kubek29
Zadomowienie

A od rana znow jazda. Teraz wkurza go plaster, bo mu strasznie brzuch ciśnie. Od piątej non stop cycek.

Pani, mówili ze oni z tej szkoły co plastrowanie uważa za skuteczne.
Będziemy pod opieka ich poradni. Nast wizyta juz w ten czwartek...

A wyprawka w moim przypadku kilka razy wiecej niz wstępnie chciałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości