|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
agatko- ja bardzo chłonna jestem porad ale weryfikuję, na pudełku z dziurawca jest napisane aby nie podawać dzieciom poniżej 7 roku życia
monia- ta, te historie o tym jak to kiedyś i u kogoś... (zapomniałam jeszcze napisać o lewatywie z mydełka BERBIE- Tz-et wie, że ja będę sam gotować, mówię mu że możne jeść obiad u mamy jak mój obiad na kolację będzie zjadał, co do porad prosi mnie tylko żebym się nie kłóciła z mamą i nie wygadywała, obiecał mi, że jak zostawię z nim Kasię to dopilnuje żeby żadnych ziółek nie dostawała....
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
kur,cze a tak jej radziłam panią B., byłaby już z małym w domu...
|
#3814 |
|
Raczkowanie
|
Zeberko współczuje takiej teściowej.
Wiem co to znaczy moja siostra ma identyczna. Zioła I czary lekarze nic nie wiedzą. Jakiś czad. Ile ona sie przez nią napłakała. Ale postawiła tż przed faktem albo słuchasz mamusi albo jesteś mężem. Został mężem I gadania mamusi szybko gasił. Mam nadzieję że Twoj mąż też bedzie Ciebie wspierał. Ja nie znam swojej teściowej. Czasami szkoda ale wiem że teścia to bym zjadła na śniadanie I mlekiem z kartonika popiła. Dla mnie to nie człowiek. A Zeberko mojej siostry syn ma 9 lat I waży 18 kg. To chyba nie dużo. A jak byl mały to miał takie słodkie pulaski.
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli co? czekają ![]() fakt, my sobie gdybamy, ale jak już się zaczęło i Iza się męczy, Dominikowi skacze tętno to mogę sobie wyobrazić jak się stresuje.. pamiętam jak J. zaczynało spadać tętno, zlecieli się lekarze oglądać zapis ktg, coś sobie pokazywali na zapisie a mi nikt nie chciał nic powiedzieć, dopiero później przyszedł kolejny lekarz, zbadał i stwierdził, że zaraz cc bo nie ma na co czekać. |
|
|
|
|
#3816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Izuś trzymam kciuki, żeby Dominik już dziś postanowił zobaczyć świat
Trzymaj się kochana.Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale na co oni czekają ![]() biedna Iza na pewno się denerwuje bardzo... mam nadzieję, że sytuacja się szybko rozwiąże i Dominik postanowi w końcu wyjść...
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
na razie mamy tylko część domu a będzie i druga tylko na razie to miejsce babci....kiedyś zrobimy tam remont....i obawiam się że nastąpi to niebawem...
![]() Iza kurcze..... Zeberka a no widzisz....dobrze że poczytałaś...wiadomo że rady się przyjmuje ale i weryfikuje...
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-12-29 o 13:19 |
|
|
|
#3818 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Fiol -gratuluje Iza-trzymam mocno kciuki ,jestes bardzo dzielna Zeberka- uważam,że położna przy porodzie to bardzo dobry pomysł,ja też miałam przy porodzie moją panią Ele i gdyby nie ona to nie wiem jak długo bym się męczyła(jak zabrała mnie w swoje ręce to w ciągu 45 minut mała była już z nami )
Edytowane przez czarnula 1982 Czas edycji: 2013-12-29 o 13:32 |
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba też nie chciałabym czekać...co za różnica kiedy się urodziło...najważniejsze, że będzie zdrowe i przy mamie
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-12-29 o 13:38 |
|
|
|
|
#3820 |
|
Konto usunięte
|
Luna, nie no w takim wypadku, jak już jest o krok od tulenia Dominika to oczywiście, że chciałabym urodzić już, ale gdyby wciąż się nic nie działo i z dzieckiem było wszystko OK.
Zeberko przerażające te dziurawce :/ Ja już wiem, że Artek będzie rozpieszczony przez dziadków... Raz go zostawiłam z mamą i przykazem, żeby mu dała brokuły. Za godzinę mam telefon, że on nie chce jeść brokułów, płacze, a tak w ogóle to to śmierdzi i czy mama mu może dać morelki
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Iza Trzymamy kciuki |
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
filouś-
dziewczyny mam pytanie - piszę pracę w wordzie 2007 mam zaleconą interlinię 1,5, jak daję enter to robi mi się między liniami większy odstęp mimo, że wyświetla się interlinia 1,5 - czy któraś może i poradzić jak to zmienić aby te odstępy były równe? esesia- przed snem w nowym mieszkaniu czytałam do poduszki opowiadania świąteczne od Ciebie
|
#3823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do rad teściowej, to współczuję. Musisz być asertywna i robić swoje. Moja teściowa jest taka "do rany przyłóż", ale też potrafi czasem coś dołożyć. Ja zazwyczaj udaję, ze nie słyszę i swoje robię ale wiem, że czasem potrafi to z równowagi wyprowadzić, zwłaszcza gdy się mieszka razem.
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2013-12-29 o 16:34 |
||
|
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Wika28;44332721]to możemy sobie ręce podać
Ja się też dołączam. Miejmy nadzieję, że 2014 będzie lepszym rokiem. Ja wierzę w 14, bo się w tym dniu urodziłam .Iza myślami jestem razem z Tobą
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś do tej pory myślałam, że 13 to dla mnie dość szczęśliwa liczba ale chyba jednak nie... Dlatego teraz celuję w 14 ![]() W ogóle mam jakiś spadek nastroju, łapię się na tym, że liczę w którym byłabym teraz tc
|
|
#3826 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zeberko współczuję takiej teściowej. Uświadomiłaś mi, że ja sama nie wiem jak to będzie u nas z gotowaniem, kiedy wyniosę się do kuchni na górze ![]() Dziewczyny tak piszecie o wadze waszych dzieci, czy mało ważą, mało jedzą. A ja z ciekawości zważyłam mojego chrześniaka jak był u mnie i waży 13,8kg (z prawie pełną pieluchą). 1 grudnia skończył 3 lata. Dużo czy mało waży? ![]() Cytat:
A tak się jeszcze zapytam panienek ze wsi czy wiecie co to są "święte wieczory"?
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Iza odpoczywa, skurczy brak ale nie wejdzie na wizaz
Moj Kamil wazy bardzo duzo i az boje sie go zwazyc... ale tez wysoki jest wiec nie tyle pulpecik co ubity Co do dokarmiania to moja siostra czesto mu cos daje i teraz jak tylko widzi talerz to wyszarpuje na szbko i wklada do buzi. Jak żarłok jakis. Tak samo jak nie zwracal uwagi na choinke to go wziela zeby zerwal plastikową bombke i od tamtej pory ciagl chce ja szarpac. Ostatnio dawala mu wszelkie ciasta bo "nie maja alkoholu" A swoja core tresuje... teraz ma zakaz slodyczy do 4 stycznia (6-latka nie ma pojecia do kiedy to) bo ją okłamała-powiedziala ze ma bluzke w spodniach a nie miala i tak jak cos przeskrobie to jej dodaje kare, rzadko kiedy kary nie ma, za to mlodszej 3l wszystko wolno. Ahh szkoda gadac.. |
|
|
|
#3829 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wieczorową porą
wchodze po kilka razy z tel tutaj ale nie pisze z komórki bo nie daje rady nerwowo sprawdzam wiesci od Izy miedzy innymi, biedna na pewno tam przezywa bardzo. filousku - ogromnie się cieszę z dziewczynami! dzięki temu ten wątek jest jeszcze radośniejszy... zeberko - to masz z tą teściową... mam nadzieję że nie uprzykrzy Ci życia za bardzo. dobrze, ze męza masz ugodowego. wika, edytte, ciociami , jojla- w sumie jakby zrobić podsumowanie to też nie byl najlepszy rok, nie mialam ochoty na swietowanie nowego roku zbytnio. ale chyba jednak zaleje robaka ![]() jojla wadera - ni chu chu nie wiem co to ![]() luna - ale to brzmi ;/ skąd się bierze takie nierówne traktowanie... dzieci na pewno odczuwają mocno. Widzę to w swoim najblizszym otoczeniu. ech...
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-12-29 o 17:38 |
|
|
|
#3830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do gotowania u mnie wydawało się to sprawą oczywistą....ale jak się pobieraliśmy żył Teść i teściowa miała komu gotować i sama jadła...teraz sprawa jest bardziej skomplikowana już wiem co to święte wieczory- doczytałam ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
dziewczyny chciałabym aby dla nas wszystkich rok 2014 był szczęśliwy- a dla starających się i ciężarówek taki szczęśliwy jak dla mnie 2012
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-12-29 o 17:56 |
||
|
|
|
#3832 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
jojla doskonale Cię rozumiem, ja też liczyłam. Po terminie porodu trochę przeszło, nie licząc świąt, gdzie złapałam się na myślach jakby to było teraz w czwórkę. Teraz zafazowałam się na liczenie dni płodnych i kiedy bym ewentualnie urodziła jakby się udało. Wstydzę się tego, jestem chyba jakaś stuknięta.
|
#3834 | |
|
Zadomowienie
|
Witam po długiej nieobecności
![]() No to będziesz świętować razem z moim Tobiaszem bo też ma urodzinki 14 stycznia ![]() Cytat:
Tobiasz 14 stycznia skończy 2 lata i waży 11 kg a co chwilę coś je, buzia mu się nie zamyka.
|
|
|
#3835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koleżanka mi poleciła wtedy kombinacje z "nagłówkiem" ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w końcu przymierzyłam sylwestrową sukeinkę i się w nią zmieściłam
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
Fiolus bardzo bardzo sie ciesze
![]() Zeberko - w polowie wiem o czym mowisz o swojej tesciowej ![]() u nas Tosia znow kaszle od czwartku - daje jej leki ktore kiedys brala podobnej sytuacji ale nie pomagaja jutro do lekarza - obawiam sie ze snow bedzie antybityk
|
|
#3839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak wogole to uświadomiłam sobie,że. 14 stycznia minie rok jak wikusoa ma usunięte migdały i przez ten rok ani razu nie zachorowała i nie brała antybiotyku
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiecie może jak to jest po cc? czy kolejna ciąża też będzie zakończona cc? albo ile czasu musi minąć żeby można było mówić o sn? jak to jest? jak pytałam gina na wizycie po połogu to mówił, że niekoniecznie kolejne cc. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

Trzymaj się kochana.
, Tz-et wrócił a ja zostałam do soboty...chciałam troszkę posiedzieć nad pracą dyplomową...i chyba też miałam potrzebę pobyć tam samej nim wszyscy na stałe się tam wprowadzimy...