|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Paulinaizabela nasza mala spi nadal w gondolce wsadzonwj do lozeczka. Gondolke ma wylozona polarkowym kocykiem a przykrywam ja tym dzierganym. Moja nie lubi miec przykrytych raczek I nic na twarzy wiec poki co to sie sprawdza.rozkopuje aie dopiero jK sie przebudza na jedzenie...
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mao doczytałam o Twoim i męża problemie z kręgosłupem. Okropnie Wam współczuję bo doskonale wiem jaki to jest okropny ból.
Cytat:
![]() A co do opłaty za chrzest, u nas jest "co łaska" czyli ile dam tyle będzie ![]() Cytat:
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-12-29 o 18:04 |
||
|
|
|
#213 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Póki co rozejrzę się za jakimś tak do 200zł. Cytat:
[QUOTE=Asist22;44331582]Odstawilam wczoraj małemu wit. K i dziś mniej się prezy. Noc też była spokojniejsza. Skończył przedwczoraj miesiąc i chyba już mu jej nie będę podawać. Czy którąś z Was też zaprzestała?[\QUOTE] A czy witamina K może powodować wzdęcia u dziecia? My Zosi podajemy w jednym K + D i nie myślałam, że wzdęcia i bóle brzuszka mogą być od witaminek. [QUOTE=Asist22;44331825]A dziewczyny co do kupek to położona mi powiedziała, że nawet do 5 dni dziecko może nie robić i to jest normalne. Ale żeby już dac szopek glicerynowy. Mój narazie nie zrobił przez noc i jeszcze w dzień nic. Tylko bakier puszcza [\QUOTE] Moja robi kupki średnio co 3 dni i na razie jeszcze nie podawałam jej żadnych kropelek ani czopków. Tylko, że taka kupka po 3dniach to jest wielkie kupsko jak dorosłego człowieka i aż z pampersa ucieka po same pachy. Nie wiem czy to jest takie normalne. Cytat:
Wycieczka super i cieszę się, że Wam się podobało i Helenka też zadowolona. Współczuje zagubienia paszportów, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Ledwo co widać Helę z tej chusty, ald chyba jej w niej było dobrze. Cytat:
Jakie znacie metody na zwiększenie laktacji? Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
Hello!
Ja tylko szybko napisze co do planu dnia. My mamy od początku. Karmię Miłka miedzy 7a8, i potem między 10a11, 13a14, 16-17, 19-20. Ok. 21.30 kąpiel. Potem karmienie. Kolejne po 1w nocy i ok. 5. Między karmieniami czasem śpi, czasem wymaga sporo uwagi. Czasem przebieram przed karmieniami tylko, a jak kupa lub dużo siku to po jedzeniu albo między karmieniami. Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny- Mamusie ze swoimi szczęściami.
Wróciłam po długiej długiej nieobecności ale mam nadzieje, że usprawiedliwionej. Działo się....lekarze, szpitale...teraz powolutku się prostuje z tą jedynie różnicą, że tym razem to ja się pewnie niedługo posypie. Mała ma skazę więc ja się znajduje na diecie restrykcyjnej i jest ciężko. I od razu mam do Was prośbę...czy któraś z Was może mi pomóc z dietą bezmleczną i bezjajeczną? Jakieś sprawdzone przepisy. Jak też w ogóle z dietą? Co jecie przy karmieniu? ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Gratuluję wszystkim Mamom porodów jak będę miała możliwość to postaram się podczytać ostatnie dwa wątki...ale nie obiecuję.
|
|
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
Miss czytałam i dziewczyny też pisały na poprzednich wątkach, że niektóre dzieci właśnie tak reagują na wit. K. A mój jest wśród tych dzieci.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ostatnio ponolewaja ledzwie jak karmie młoda leżac na boku. Mam nadzieje że to sie nie rozkreci. Przeszło mu już? Złapało go jednorazowo, czy to nie pierwszy raz? Cytat:
Podejrzewam , że nie było Zle bo piszesz , że mała jeszcze duzo Ci spi. Ktos pytał o płacz przy ubieraniu , kapaniu , przewijaniu. Kapanie to u nas jest radocha na sto dwa, smarowanie , czesanie I takie tam - luz. Jazda sie zaczyna jak ubieram pampersa I pozniej az do momentu karmienia. Poprostu mnie pogania. Przewijanie okey. Przy ubieraniu zawsze byly cyrki a teraz juz jest grzeczna. Dorosła chyba Co do czapki to tez był wrzask, az kupiłam sòwkowa czapke ktora naciagam w mgnieniu oka I nawet nie zdarzy sie zorientowac ) Jeszcze raz dziekuje za zyczenia IDE poczytac dalej .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też są cyrku jak zbieram małego na dwór. Z czapka już mam mniejszy problem bo kupiłam dużo większą, ale założenie kombinezony = ryk. Jak wychodzimy na dwór to max 10 min bo syreną i znoszenie. I wraca już na moich rękach.
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=Miss Triss;44334223]To mogę przybić Ci piąteczkę, bo moja teź przy cycku zasypia na kilka minut, a potem się budzi i marudzi, bo nie pojadła. ![]() Dziękuję Ci bardzo za linka. Bujaczek wygląda świetnie i ma super funkcje, ale troszkę cenowo przekracza nasz limit. Chociaż może dziadkowie dorzuciliby co nie co na prezent dla Zosi. Póki co rozejrzę się za jakimś tak do 200zł. O matko!Wiem jak boli jak wejdzie taki ból w plecy i nie można się ruszyć ani nic. Wyślij go czym prędzej do kręgarza, niech go wymasuje i zleci ćwieczenia to ból pleców nie wróci. [QUOTE=Asist22;44331582]Odstawilam wczoraj małemu wit. K i dziś mniej się prezy. Noc też była spokojniejsza. Skończył przedwczoraj miesiąc i chyba już mu jej nie będę podawać. Czy którąś z Was też zaprzestała?[\QUOTE] A czy witamina K może powodować wzdęcia u dziecia? My Zosi podajemy w jednym K + D i nie myślałam, że wzdęcia i bóle brzuszka mogą być od witaminek. Cytat:
Jest drogi ten bujaczek ale dlatego na gwiazdke chcielismy dla Malej pieniadze reszte dolozymy i juz ![]() Na zwiekszenie laktacji? Piwo Karmi, bawarka ![]() Cytat:
Bujaczek to dla mojego dziecka to ogromna radocha i na dodatek usypiacz ![]() Pisalyscie o tym ze Wasze dzieci nie lubia fotelikow, moja uwielbia moze byc placz, zlosc a jak ja ubiore i wloze do fotelika to jest od razu inne dziecko i do tej pory od razu spala a juz pare ostatnich razow nie spi w podrozy tylko rozglada sie a spi jak jest ciemno jak jedziemy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-29 o 18:58 |
|||
|
|
|
#221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lecieliśmy trzy godziny, strasznie się stresowałam przed, ale poszlo jak po maśle. Jak za pierwszym razem wsiedliśmy to trochę popłakiwala, chyba z głodu, od razu podałam pierś, ssała chyba pół godziny no a potem spała jak anioł. Przy lądowaniu też chciałam jej dać pierś, bo podobno picie pomaga na ból w uszach przy zmianie ciśnienia, ale nawet oka nie otworzyła, spała do końca z powrotem podobnie
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie u Agatki w tej chwili mieliśmy jakiś kryzys płakała tak strasznie, jakby Ją ktoś ze skóry obdzierał...przy ubieraniu się( nigdy tak nie miała) mam wrażenie że głodna, o teraz siedzi na cycku...ale 2 godziny temu jadła cycka i wcześniej 2 godz jadła 90 ml butli więc troszkę jestem w szoku...bo już dochodziłyśmy do 3 godzinnych przerw w jedzeniu.
Agatka właśnie po wielu badaniach i złych diagnozach dostała wyrok- skaza białkowa. I na razie jest lepiej, kiedy ja mam dietę restrykcyjną. teraz od tygodnia walczymy z katarem i od dwóch dni z biegunką! |
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem że nie wszędzie jest co łaska dlatego napisałam że u nas tak jest i że ile dam tyle księdzu wystarczy :p
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiałam się nad zamówieniem zaproszeń na chrzest i patrzcie co na szybko wymyśliłam, brat wydrukował i jest super
Tylko na pierwszej stronie zmieniliśmy na czcionkę gdzie są literki ą,ę,ś itd i zmieniliśmy na "Chrzest Święty" a nie Swiety ![]() Przepraszam za jakość ale nie miałam aparatu przy sobie i zrobiłam telefonem Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:31 |
|
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie mniej mnie było, bo sobie mleka różne próbujemy i wprowadzałam stopniowo nan. Tragedia. Kupy szły 24 na dobę... Jak zrobiła wielką kupę to zaraz cisnęła następną... i na okrągło bąki... Nie spałam dwa dni... Ale za to mała przesypiała całą noc znów z pobudką na karmienia tylko... I pierwszy raz spała w dzień 6h a dzisiaj rano twarda kupa, jak ją zobaczyłam to się nie dziwiłam że nie mogła zrobić całą noc... Od razu wróciłam do bebiko, dodatkowo daję krople esputicon i dalam spowrotem Biogaię, bąki płaczliwe szły, ale kupka ładna, zółciutka i poszła tak szybko, że tylko kilka minut płaczu, może z 5 zobaczymy. ale zamówiłam na aalegro Bebiko comfort i najwyżej jak dalej będą problemy to wprowadzimy. Ale może będzie ok ogólnie Ulka ma chyba skok, jak nie robi kupy to jest marudna, płacze bez powodu i wgl... Ogólnie to ma dopiero 5 tydzien, a już się do nas od 3 dni uśmiecha na początku myślałam, że to przypadek, no bo gdzie tak szybko, ale jak mówiłam do niej to uśmiechnęła się 3 razy pod rząd![]() [QUOTE=lineczka1989;443349 43]U mnie co do uroczystosci koscielnych to jest ustalony cennik znaczy tak bylo a jak jest teraz to nie wiem ale napewno sie placi [QUOTE=Miss Triss;44334223]To mogę przybić Ci piąteczkę, bo moja teź przy cycku zasypia na kilka minut, a potem się budzi i marudzi, bo nie pojadła. ![]() Dziękuję Ci bardzo za linka. Bujaczek wygląda świetnie i ma super funkcje, ale troszkę cenowo przekracza nasz limit. Chociaż może dziadkowie dorzuciliby co nie co na prezent dla Zosi. Póki co rozejrzę się za jakimś tak do 200zł. O matko!Wiem jak boli jak wejdzie taki ból w plecy i nie można się ruszyć ani nic. Wyślij go czym prędzej do kręgarza, niech go wymasuje i zleci ćwieczenia to ból pleców nie wróci. Cytat:
![]() Co do ubierania to może spróbujcie na śpiocha? Ja na początku też ją ubierałam normalnie jak nie spała, ale za chiny nie mogłam jej uspokoić. Teraz ją usypiam, wszystko mam przygotowane, jak zaśnie to powolutku zakładam wszystko po kolei i lecimy ![]() Agnieszko! Ania jest super dzielna i silna.! Nie martw się, na pewno wszystko z nią dobrze, gdyby było inaczej to na pewno ktoś by Cię o tym poinformował, taki przecież mają obowiązek.
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Domii zaproszenia śliczne!
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Beatko....przeczytałam, że masz podobny problem z wypadaniem smoczka, na to znalazła sposób pięlegniarka jak byłam z moją pociechą w szpitalu...mianowicie- wkładasz smoczka do buzi i owijasz lub mocno przykładasz tetrę do buzi dziecka jedną warstwą...dziecko spokojnie może oddychać przez tetrę a smoczek nie wypada i dziecko może spokojnie zasnąć. Na mojej księżniczce sposób działa. |
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
Nadrabiam szybko bo ciężki dzień za mną Rano poszliśmy do kościoła, mały ładnie na mszy siedział, poszliśmy do proboszcza a on tam mi kazanie o pierdzielnął to myślałam ze uciekne. Ogólnie mamy termin na 19tego stycznia. Godzina do uzgodnienia, 10:30,12, 16,18... jutro coś uzgodnimy. odnawiać wiary nie mamy... ale musimy wziąć kościelny slub![]() Zas ugerował nawet na 18stego stycznia albo 19tego w drodze wyjątku .. no i tł€macze mu że nie mam hajsu naslub kościelny, ze trzeba makijaż, fryzurę, kwiaty, księdza- opłacić a teraz mam małego bąbelka i nie mam kasy... no to odpowiedz księdza mnie zabiła. Fryzjer czy makijaż można odpuścić, kwiaty też nie są konieczne a slubu udziele WAM BEZPŁATNIE!! no ale powiedziałam ze nie wyrobie sie z kreacją, itd ale ogólnie powiedział ze zapisuje sobie ze w 2014r. bierzemy ślub kościelny- tylko na tej podstawie da chhrzest Kacprowi. ŻE mu przyrzekłam na terenie kościołą.. no dobra, moze do września hajsiwo sie uzbiera na cos skromnego bo swoją drogą chciałabym nie ważne. :P dziekuje za kciuki!!! A dzisiaj miałąm na obiedzie rodzinkę, obiad na tyle osób z 2 garnkami to był wyczyn ale udało sie. Kabriela- eh współczuję tej skazy Dzidzia- co jest ze sie nie odzywasz ostatnio? Domii- fajjne te zaproszenie. Trele- chyba Ty pisałaś, jakoś ogarnełam.. starsza zafascynowana małm, wiec go bujała i "opiekowała sie nim" a druga bawiła sie konikami i rysowała :P a mały był spokojny. ![]() Miss- ja dostałam bujaczek leżaczek z FP - http://www.pinkorblue.pl/Pokoj-dziec...FQlb3godxmUAmg i mały już jest z niego zadowolony. Ja również. ma wibracje dość fajne, melodyjkę, mozna prac w pralce
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sluz jest w tych rzadszych kupkach ale malo A ksiadz troche nie fajnie postapil bo to takie zmuszanie do wziecia slubu koscielnego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Rybko - super, że udało się z tym chrztem Co do kupek, to Maja robi teraz co 2 dni ale się wszystko unormowało i robi sama, nie muszę jej już pomagać To bebiko jednak zadziałało i daję jej Biogaię codziennie rano. Wcześniej kilka razy jej się zdarzyło takie śmierdziuchy koloru zielonego zrobić, że aż mnie cofało Coś Majka dziś marudna cały dzień...spała może z godzinę ale nie naraz tylko pompare minut kilka razy....A miałam Was pytać jakie smoczki macie? Majka ma TT 0-3 i chyba dokupię jakieś inne, może jej bardziej podpasują....myślałam o Avent 0-6. A i kiedy zmienić smoczek w butelce na 2?? Niby 1 jest do 3 miesięcy ale czy trzymać się tego tak restrykcyjnie?? Kiedy jest odpowiedni moment? Czy można jakoś poznać po dziecku, że czas na zmianę?? Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-12-29 o 20:56 |
|||
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami
![]() Nawet nie udało mi sie zaglosować w sondzie ![]() Mam nadzieję że u wszystkich ok,zaraz lece doczytac stary wątek i odchowalnie zacznę. Mały spi, tz w kinie więc mam troche czasu ![]() Rany myslałam że mniej będzie czytania ale widzę że świeta nie święta to i tak szalejecie ![]() U nas było rozjazdowo Wigilia u teściów później w domu.Pierwszy i drugi dzien świąt u rodzinki i z rodzinką.Przyjechhał brat to i zaległości były do nadrobienia.I tak sobie świetowaliśmy.Zmeczyły mnie te Swięta ale było przyjemnie.Mały rosnie jak na drożdzach,pięknie trzyma glówkę chociaz jeszcze chybotliwie.Rozgląda sie na boki,ciekawy świata i zaczął sie nieśmiało usmiechać,ale to nie jest jeszcze ten typowy usmiech ![]() I jest taki kochany i grzeczny,że wszyscy mi zazdroszcza tak spokojnego dziecka jakby go nie było.Mam nadzieje że mu tak zostanie na zawsze i dalej super śpi tfu tfu ![]() Wczoraj przespał od 21 do 4- w szoku byłam A i na Wigilii jadłam uszka z grzybami,barszczyk,krokie ta z sosem czosnkowym,pierogów spróbowałam i małemu nic nie było Nawet kotleta smazonego wszamałam i nic.Nie wiem czy sie cieszyc bo ucierpiała na pewno na tym moja waga ![]() Sanrioo Gratulacje!!!!
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
paulina-ja mam avent, MAMbaby, i z rossmana, najpierw tyko te rossmAnowskie lubil, teraz wszystkie najlepszy avent i MAM.
Nemosek kurde u nas te baki takie okropne i maly mipoplakuje...przy kupce podobnie...
|
#232 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A na zwiększenie laktacji to jakieś herbatki (bodajże pamiętam coś jakiś bocianek? tylko gdzie go kupić?) no i laktatorem ten sposób 7-5-3. Kabriela, z dietą niestety nie pomogę. ryba, co do kupy a raczej śluzu, ja bym nie panikowała na Twoim miejscu. Poczekaj. Jak to się będzie powtarzać to wtedy bym zaczęła się interesować tematem głębiej. Chociaż nie wiem czy w ogóle to jest powód do zmartwienia. Nie znam się
|
|
#233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On nie leży tylko główką na poduszce tylko cały (tak jak w załączniku :p)Z resztą praktycznie cały czas leży na tej poduszce bo wygodnie mi go z nią podnosić, przenosić i dostawiać do piersi Wiadome że nie ciągle na niej leży bo przekładam go na łóżko, do leżaczka czy noszę na rękach ![]() Edit: nie dodało załącznika próbuję jeszcze raz
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:31 |
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez spi na poduszce jak spi ze mna w lozku, ale jest calym cialkiem na niej nie tylko główka.
Paulina- A co do tych spiworkow ird. Skoro ladnie Majka spals w rozku to moze otulaczek? nie wiwm w jakich rozmiarach mozna kupic,ale moze poszukaj taki na Majeczke? ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- oo tak, jak Domii znaczy sie JAS
|
#237 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla małej Cytat:
A co do smoka z butli to ja czytalam kiedys ze jak dziecko zassysa go tak , ze nie sie zniekształca to juz czas, choc mi sie wydaje ze to dosc pozno. Ja chyba bym zmieniła raz dla proby na dwòjke, I sprawdzila czy sobie radzi, jesli tak zostałabym przy dwòjce. Cytat:
Teraz jak wiem ze czekolada Majce nie szkodzi to załuje, że to wogòle sprawdziłam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu,Helenko,Filipku,Dam ianku,Lenko,Gabrielku,Ani u,Marcimku,Wiktorio,Kajtu siu,Ulko,Natalko,Tolo,Łuc jo
Dzieciaczki wszystkiego najlepszego za miesiace Buziak od ciotki Zapomniałabym,byłam na wizycie u gina.Wszystko wróciło do normy-gotowa jestem do uzycia ![]() Ginka zauwazyła sluz owulacyjny,za 2-3 tygodnie mam spodziewac sie okresu a myslalam że bedą szczesciara i dostane po pół roku a tutaj lipa.Mój organizm wraca do zycia!Ginka zyczyła drugiego bobasa ![]() Jakby były finase czemu nie ![]() z tego co pamietam anulka To nie ciekawe mieliście święta,wazne że wszystko ok i za cycuszka żeby wyzdrowiał Maomami ,BeatkoSuper że chrzest sie udał a zachowanie tesciowej do bani Babku Za pierwsze usmiechy.Ja czekam wciaz i nadal ![]() Skonczyłam czytac poczekalnie ![]() Dzieciaki miód malinka |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY KTORE KUPILY TA KSIAZKE Z PHOTOBOX TO NA ?@ WYSLALI MI ZNIZKE NA FOTOOBRAZ 30X40CM NA PŁÓTNIE ZA 29 ZŁ.. sprawdxcie sobie. Moze ktoras skorzysta bo podobno te obrazy na plotnie to fajne sa
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

wczoraj 2, 5h tak z nią walczyliśmy i jak już się wydawało, że zasnęła to ona znów kwęka
Aw lato też są wyprze i my wtedy fajne rzeczy dla małej upolowaliśmy, teraz w nich chodzi dopiero 
nieźle się nalatasz, gimnastyka niepotrzebna 

Jutro chcę iść to zalatwić jak tam będzie ktoś urzędował...Pytalam ile się daje księdzu za chrzest to mówiła że nic
a byłam pewna, że coś się płaci...ona zdziwiona moim pytaniem, bo przecież w Polsce też się podobmo nic nie daje...prawda to?? Ja myślałam, że tak jak w przypadku ślubu czy pogrzebu jest opłata 

ja bym jej coś grzecznie powiedziała, nosz jak tak można ...