|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Np. tu o tym piszą: http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...tydzien-8.aspx ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
perelka chyba jeszcze za wcześnie na wrześniowy wątek nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#694 |
Zadomowienie
|
No ja mam termin na 02 września (moje urodziny) więc chyba nie za wcześnie
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Przyznam szczerze ze nie czuję się na siłach aby prowadzić wątek :/ więc chyba poczekam aż ktoś założy. |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Który to tydzień ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, witam się po świętach
![]() Nadrobiłam, niestety odpiszę bardziej ogólnie, bo nadrabiałam po trochu Witam wszystkie nowe dziewczyny i gratulację ![]() ![]() Brawa za wszystkie udane wizyty i usłyszane serduszka ![]() ![]() Zdrówka dla chorujących ![]() Co do mdłości moje zaczęły się już w 6 tygodniu, a 24 grudnia oficjalnie otwarłam sezon pawiowy ![]() ![]() Ja się po świętach jeszcze nie ważyłam, ale już się boję ![]() Na mdłości też mi pomaga podjadanie niestety ![]() Co do klubu to też jestem zdania, że warto jeszcze poczekać do przyszłego wątku I witam serdecznie mamusie wrześniową 2014 ![]() ![]()
#698 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty jesteś przy 5 tygodniu? hm a ja jestem przy 4 tygodniu ( a kalkulator mówi 6 tydzień hehe) lecz czekam na 1 wizytę u lekarza, ale wprosiłam się na sierpniowe mamuśki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Dziewczynki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak któraś ma telefon z androidem to polecam aplikację Asystent Ciążowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Mam na zmianę mdłości z wilczym apetytem ![]() Poszłam dziś do sklepu i po drodze wyrwało mi się beknięcie ![]() ![]() Cytat:
![]() Taki ból jest normalny przy prawidłowej ciąży. Do lekarza oczywiście dobrze, gdybyś się dostała ![]() ![]()
![]() |
#701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I ci powiem że napisałaś dokładnie jak mój men do mnie powiedział że za dużo czytam i panikuję za bardzo. A co do wizyty to mnie się wydaję że tym bardziej kobiety w ciąży powinny przychodzić kiedy chcą a nie kiedy jest termin. Bo jeśli będę musiała czekać tydzień to nie wiem jak wytrzymam ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Hehehe a co do beknięcia to na pewno nikt nie słyszał :P ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Malujecie paznokcie? Bo czytałam różne opinie że szkodzi raz nie raz tak itp. Bo z rozjaśnianiem włosków to jednak trzeba poczekać by nie wdychać tych smrodzików ...
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | |||
Zakorzenienie
|
Witam wrześniową mamusię
![]() Cytat:
Cytat:
Najlepsza rada NIE CZYTAJ! ![]() Cytat:
Z beknięciem śmieszna sytuacja ![]() ![]()
![]() |
#703 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kiedy wracacie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też mam tyłozgięcie macicy, to nic złego ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() Podaj informacje na pierwszą stronę jeśli możesz ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja w nocy mało spałam bo Olivia bardzo kaszle ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla Olivii !
#705 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Natka, wracamy pare dni po Nowym Roku.
Wczoraj wybralismy sie z wizyta do znajomych, wrocilismy przed 4 rano akurat Matylda sie obudzila. Wypila mleko i dostala ataku kaszlu, tak kaszlala az zwymiotowala wszystko, spac poszlam po 6 rano... Takze zmeczona jestem, i do tego brak apetytu :-( a ja normalnie bardzo lubie jesc, teraz jednak zrobilam sie wybredna, np uwielbiam lososia ale bierze mnie na wymioty jak tylko popatrze lub pomysle o lososiu, fuj! Ostanio tez mnie ciagnelo mocno w jajniku, pol dnia ten bol mi dokuczal ale przeszlo, zapewne rozciagaja sie wiazadla to samo mialam w poprzedniej ciazy. I obejzalam sie dokladnie przed lustrem, to musze powiedziec ze widac juz zmiany ciazowe, mimo ze nie przytylam, ale brzuszek wystaje nawet rano na czczo, jak wciagne brzuch to tez widac ze cos jest na rzeczy. W pierwszej ciazy cokolwiek zaczelo byc ledwo widoczne w 14 tyg, brzuch rosl baaardzo powoli, ciekawe jak bedzie teraz? ;-) Z zachcianek mam ostanio ciagla ochote na lody, i to mimo ze nigdy nie przepadalam ;-) Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2013-12-29 o 14:04 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Raczkowanie
|
Ja się dzisiaj czuje fatalnie na zmiane wymiotuje i mam mdłości, na jedzenie nawet patrzeć nie mogę- u mnie też na szczęście mąż w domu ale od 2 stycznia wraca do pracy, jestem tym trochę przerażona
![]() Zdrówka dla Olivii i Matyldy ![]() Mi też brzuch widać ale nie ciążowy ![]() I też mam straszną ochotę na lody i od wczoraj na arbuza ![]()
#707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#708 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#709 |
Zadomowienie
|
Co do zachcianek to wczoraj w nocy ok 23 godz. jak leżałam z mężem w łóżku nagle zachciało mi się takiej pikantnej zupki chińskiej (jakiś czas temu jadłam taką w restauracji u chińczyków i mnie naszło). Mąż chciał juz szukać w internecie knajpek z chińszczyzna żeby mi przywieźli ale go powstrzymałam. Stwierdziłam że jak będę tak jeść wszystko na co będę mieć ochotę w ciąży to będe pod koniec szersza niż dłuższa
![]() W pierwszej ciąży przytyłam 17 kilo. Po powrocie ze szpitala miałam mniej o 12 kg. Ale zrzucenie tych pozostałych 5 kg mimo karmienia piersią wcale nie było takie łatwe. Zawsze byłam szczupła i nigdy przed ciążą się nie odchudzałam. Dlatego nie za bardzo zgadzam sie ze stwierdzeniem że nie ważne ile sie przytyje w ciąży bo później się to zrzuci karmiąc piersią, biegając za dzieckiem itp. Ja musiałam włożyć sporo wysiłku by ważyć tyle co przed ciążą. W tej chciałabym przytyć max 13-15 kg. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja szwagierka jest w 6 miesiącu i ma już 15kg na plusie heh, nie przejmuje się tym i tłumaczy że sąsiadka 25kg przytyła, nie wzięła pod uwagę że sąsiadka jest jakieś 10cm wyższa od niej, ale szwagierka właśnie z jedzeniem przesadza, masakra ile potrafi zjeść
![]() |
#711 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o jedzenie, to zauważyłam, że mniej jem a częściej i wiecej owoców - mandarynki i pomarańcze królują. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale w sumie mało dziś jadłam, obiadu w ogóle; wyjątkowo mi niedobrze. Oby jutro było lepiej... Po południu do gina idę ze wszystkimi wynikami.
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
Jak na 6 miesiąc to dużo. Ja najwięcej tyłam pod koniec ciąży - wtedy dziecko rośnie szybciej to i kilogramy szybciej przybywają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Wtajemniczenie
|
Mnie mdli tak od nieco powyżej 2 tyg i mam tego serdecznie dość! Wolałabym w końcu załatwić sprawę
![]() Też zajadam te mdłości.. ale ja się ważę tak co ok. 1 tydzień, żeby mieć sytuację pod kontrolą (po świętach + 1kg) Mi również pomagają cytrusy: mandarynki, pomarańcze. Również sok jednodniowy gejpfrutowy. Lody chodzą za mną od kilku dni. No i muszę kupić wodę Muszyniankę - zauwazyłam, że lekko gazowana-mineralizowana pomaga mi. Jeśli chodzi o soki jednodniowe to szczerze mówiąc nie koniecznie są dobre.. mogą zawierać bakterie. Kiedyś była chyba jakaś afera z Marwitem.. ale mi nie chce się robić soków, a do cytrusów nawet nie mam wyciskarki, więc mimo wszystko kupuję. Czy Wasze rodziny już wiedzą? U mnie już 9 tydzień i milczymy.. szczerze mówiąc to ja się do końca jeszcze nie oswoiłam z ciążą, mimo, że "planowana". |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A Muszyniankę czy inną średniozmineralizowaną piję na co dzień, w ciąży też, podczas karmienia też (choć niby nie powinno się, ale wszystko jest ok); niegazowanej nie cierpię. I co do Marwitu - tak, była afera, nawet moja koleżanka była bardzo chora po tym (zapomniałam, jaka to bakteria), ale wg mnie w surowej marchwi kupionej w warzywniaku też może być bakteria, więc ryzyko jest tak czy siak ![]() U mnie wie tylko Mama i Ciocia najbliższa ![]()
![]() |
#716 |
Rozeznanie
|
wide ze nie tylko ja mam ochote na lody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Rozeznanie
|
Widziam ze niektore z was pisaly ze biora eutyrox na tarczyce ja niestety po pierwszej ciazy dostalam zapalenie tarczycy I niedoczynnosci bralam eutyrox 125 Po drugiej ciazy pogorszylo mi sie i zwiekszyli mi dawke do 175mg ale zastanawia mine jakie sa normy w ciazy i czy bierze sie wieksza dawke w ciazy bo niestety lekarz nie chce mi zrobic badan twierdzi ze raz na rok mam robic I ciaza nic nie zmienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zadomowienie
|
Ewelajna lody są super
![]() ![]() Mysia Też tak tylko tyle bym chciała przytyć skoro jak piszesz wszystko się później po porodzie straci ![]() Aisog ja też uwielbiam pić dużo herbatki z cytrynką ![]() ![]() Tasia powodzenia u gina ![]() Asix u mnie wie tylko moja rodzinki czyli rodzice,dziadki sis i brat ![]() Ja uwielbiam soczek z marchwi więc przynajmniej co drugi dzień moja mini sokowirówka bzyczy na full i robię tak od 300 do 500 ml i wypijam pełna uśmiechu ![]() ![]() A co do wagi to mnie narazie stoi ![]() Ważę się w poniedziałki ![]() Dziewczynki jakie plany macie na jutro? Ja siedzę w domku na spokojnie i nawet się z tego cieszę bo lubię czasem spokój i ciszę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.