|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Kurde wypadłam z obiegu
![]() w ogóle teskniłam za Wami GADUŁY Z ostatniej strony: Paulina My mamy smoki Lovi,TT nie tolerował za bardzo od urodzenia(mielismy w szpitalu taki malutki ),za Aventem tez średnio przepada.Lovi uwielbia ![]() Cytat:
Jak rozpoznaliscie skaze? Nie pomoge z dieta niestety. Cytat:
Najgorsze jest to że mam apetyt jak smok!!!!!!!I nie potrafie sobie odmówić ![]() Kociak Bocianka kupowałam w sklepie dla dzieci(w aptece nie spotkałam) Teraz pije z Herbapolu dostepna w aptece. córko czarownic Jaki nick -nie moge sie przyzwyczaić.Dla mnie jestes myą
|
||
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
Rybko u nas tez byly meega smierdzace baki brak kupy kilka dni i toksyczne smrody...poki nie trafilam na bebilon comfort...a wyprobowałam duzo rodzajów
co doplanu dnia u nas nie ma....niestety dostosowywuje sie do patryczka inaczej sie nie da.... smoczek u nas tez Lovi...tetra przykładana nie sprawdza siebo mały odpoczatku sie wierci.... |
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Kabriela to się męczycie biedne
Ryba obserwuj te kupki, śluz w dużych ilościach to za fajny chyba nie jest, ale nie pamiętam o czym świadczy, no ale jesli jednorazowo to chyba bez paniki Mao współczuję mężowi. mi też plecy zaczynają siadać, bo 5700 Hanuli stuknęło, a ona jak spać się na mamuśce nauczyła, tak teraz nie bierzę do głowy, że za ciężka na takie numery ![]() Nemosek |
|
|
|
#245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Cos sie skupic nie mogę...
Rybko ciesze sie że Kacperek zdrowy domi Mam nadzieje że choróbsko juz troche Cie opusciło Miki Zdrówka,z EWUSIEM tez tak kiedys miałam-do lekarza nie chcieli mnie przyjac ale sie udało-jakis blad był z winy sytemu ![]() Antibia I co z Twoja trzustką-leczysz sie??Bo z tego co wiem to poważna sprawa-ostra dieta,leki,zycie jak na bombie.-od ataku do ataku.. sorentoBrakowało Twoich pieknycj kolorowych postów Apetyt jak smok na dziewice ![]() Córko czarownic Pisałysmy o matowych płytkach że to samo zło Nie czytałaś ![]() Rusałko sliczna królewna(ale widac tylko jedną a gdzie druga?) Beatka Brawa dla kochanej Liwki za bycie grzeczna dziewczynka ![]() U siostry będzie DZIEWUSZKA!!!!kolejna córeczka .Widziałam na usg bułeczkę , a jeszcze niedawno ja przezywałam te piekne chwile ![]() agnieszkaŻycze Ci szybkiego przytulenia Ani Tz wrócil z Hobbita ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Rybko,Anulko Czytam dalej
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Nasza tez teraz tyle je,ze masakra! mm dalosmy dzis wiecej o 50 ml, o bez przerwy na cycu,ale to norma
![]() bylam dzis pierwszy raz sama z nia na spacerze i u rodzicow, nawet nie pospala w wozku,az,dziwne.a zanim wyszlysmy w miasto to pod blokiem krazylysmy bo tak krzyczala.... teraz jeszcze ciamka cyca, ulewa, znow je ..i tak w kolko! Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
te musze zwiekszyc produkcje,bo nie chce juz mm podawac.. poki co koncze herbatke z hippa dla karmiacych,juz druga puszke ![]() wode staram sie jak najwiecej,ale wychodzi,ok.2 litrow... a,nasza spi na,plaskiej poduszce, tylko pod glowa ze wzgledu na ulewania i zgage,tak nam srodowiskowa polecila.ale ona sie jeszcze nie obraca,wiec sie nie obawiam a i jeszcze karmi pozostaje z ta laktacja ![]() Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2013-12-29 o 23:10 |
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Trele,Rusałka NAJLEPSZE ZYCZONKA DLA WAS,ZDRÓWKA, RADOŚCI,SPEŁNIENIA MARZEŃ,DUZO SŁONECZKA NA CO DZIEŃ ORAZ POCIECHY Z TYCH MNIEJSZYCH I WIEKSZYCH DZIECI
![]() STO LAT!!!!!!!! Spóźnione ale z serducha płynące
|
|
|
|
#249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Odciagasz 7 minut z prawej piersi i 7 z lewej, potem 5 minut z prawej itd
![]() A ja nie wiem czy moja laktacja sie nie zmniejszyla, albo po prostu mam takie wrazenie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#251 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety moja nie dała sobie narzucić takiego rytmu i sama też żadnego nie ustaliła, bo zupełnie nie mogę jej wyczuć kiedy bedzie głodna, kiedy śpiąca. Muszę się jeszcze wiele nauczyć. Cytat:
Niestety cały poprzedni wątek opuściłam, ale zamierzam nadrobić jak tylko Mala mi pozwoli. Nie wiedziałam że witamina K może wywoływać wzdęcia. Chyba muszę kupić osobno witaminę D i tylko ja podawać aby sprawdzić czy może moja ma problemy z brzuszkiem po tej witaminie.
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Weronisiek ale miałas "akcje" z wlewaniem wody
brrrrrLusesita Ta metoda to przykładanie laktatora do jednej piersi przez 7 minut, później 7 do drugiej. Potem powtarzasz to samo, z tą różnicą że po 5 minut, a na końcu po 3. Nie dajesz nic pod główkę wyższego?Nam Tymek mocno ulewa i spi na klinie i na boczku sie staramy go kłaść żeby sie nie zakrztusi,ł a zeby mu sie wylalo na zewnatrz. Ale potrafi sie przekręcić na plecy i wtedy nieraz krztusi się.I dlatego tak sie boje go klasc w łozeczku bo mam schize ze w pore nie zareaguje i sie udusi ![]() Pisałyście o usypianiu,u nas póki co spokój z tym.Chociaz w dzien nieraz ciezko uspic wiec spiewam i daje cyca.Z reguly pomaga na chwile bo maly nauczyl sie juz szybko regenerowac-nieraz 10 minut drzemki i gotowy ![]() No chyba ze idziemy na spacer to wtedy pospi dlugo. Szczególnie wieczorem jest spokoj,kapiemy po 19 po czym jedzonko i spanko-po 20 lub przed 21 juz spimy smacznie.Ale czasem nie wystarczy odlozenie do kosza po odbiciu ,potrzebna jest klata tzta ![]() Ale kapiel musi być obowiazkowo Nawet bez smoka uda sie zasnac. A dzisiaj np po poludniu usnal dopiero u babci na rekach, na lozku i w gondoli dokazywal.Także róznie to jest. ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
Ale to mialas zapalenie trzustki czy woreczka zółciowego? |
|
|
|
|
#253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ataki miałam głównie po macznych rzeczach typu pierogi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka Kochana trzymajcie sie dzielnie.Los sie odmieni-zobaczysz!i Ania wróci do zdrowia
BeatkaU nas jeszcze niedokończone 2 Dzidziusie-plyny do prania.Jeden do kolorow prawie zuzyty,do bialego do polowy.Płyn do plukania juz poszedl cały. Ale to razem z praniem ubranek jeszcze w ciazy.Obecnie piore co 2-3 dni. Do niedawna jeszcze codziennie. Cytat:
![]() Kapiele uwielbia. MissNie wiem czy Cię zainteresuje bo to nie bujaczek a lezaczek ale wklejam. http://allegro.pl/fisher-price-fotel...825112496.html Cytat:
![]() Lineczka Fajny ten lezaczko-bujaczek,widzialam go na zywo i tez mi sie spodobal. Reszte doczytam na telefonie... ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
My mamy smoczki TT i aventu 0-6. TT malej nie podchodza zupelnie.
Jesli chodzi o smoczki w butelkach ja przy Zuzi nie trzymalam sie tego co bylo napisane w instrukcjach tylko patrzylam na to jak jej jest wygodniej. Kiedy miala 6miesiecy wciaz uzywalam z dwiema dziurkami bo ten od 6 miesiecy jej zupelnie nie pasowal. |
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w odchowalni.
No ja wypadłam z obiegu kilka dni temu i teraz to już raczej będzie gorzej, nie lepiej. Raz, że Alisa daje czadu, a dwa że przestawiliśmy się definitywnie wyłącznie na pierś, toteż czasu mniej i ręce zajęte non stop. Pozdrawiam Was
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
nemosek druga fota jest w kolejnym poscie - musisz kliknac na linka. Dziekuje za zyczenia
![]() Antibia wspolczuje :-* |
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmimy sie ![]() DZIDZIA Alisa zazdrosna? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Każdy zna siebie I swòj sen. Ja znam swòj I dlatego pewnie bym się bała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
tak apropos obrazów na płótnie
cała kolekcja u dziadków ![]() edit: nemosku nie wiem, ale ja wysiadam. jest po prostu nie do zniesienia
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-03-18 o 15:03 |
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
dzidzia moja Zuzka tez czasem ma fazy i jest okropnym lobuzem. U nas na 100% jest to zwiazane z pojawieniem sie malucha. Dla Oli jest cudna, ale zdarza jej sie byc nieznisna i nas w ogole nie sluchac. Mamy wrazenie, ze jest zazdrosna o nas, zwlaszcza o mnie...
Nemosek wklejam jeszcze raz image.jpg |
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Ja czekam az Ola sie obudzi na karmienie. Zazwyczaj bylo to ok 23:00, czasem po 23:00 ja wybudzalam, dzis postanowilam zaczekac...
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Rusalka u nas identycznie. Do Malego jest cudowna. Ale do nas jak się nakreci to bym ją normalnie ze skóry obdarła ze złości.agrrrrr
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Skonczylam czytac
![]() RYBKA Fajnie ze po dlugich a ciezkich udalo sie chrzest zalatwic.Ksiadz nie powinien stosowac "szantazu" ale z drugiej strony Kacperek przyspieszy Wasz i tak planowany slub ![]() OLOWEK U nas jest plan dnia jak przebywamy w domu,a poza to jest pomieszane z poplatanym ![]() PAULINA u nas chrzty co laska.Tak jak sluby i pogrzeby. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- Zdjecia zobacze na kompie dzisiaj. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Dzidzia ja uwazam, ze w taki sposob odreagowuja fakt, iz ktos nowy pojawil sie w zyciu rodzicow...Zuzka Olcie tylko piesci i caluje. Zas jak chce sie bawic ze mna a ja trzymam mala mowi : nie, nie z ola, odloz ja do kolyski...
No i czasem trzeba cos jej powtorzyc z tysiac razy. W sumie nie jest zle, ale przed swietami, gdzie ja jeszcze siedzialam w kuchni i poswiecalam jej mniej uwagi niz zawsze Zuzi odbijalo. Zaraz po swietach wszystko wrocilo do normy. I dzieki Bogu bo myslalam, ze mi zylka w oku pojdzie ;-) ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- No i co? Obudzilam Olenke po polnocy bo cos mi sie to podejrzanie dlugo wydalo. Mala pociumala, nie zjadla porzadnie i spi znowu...dziwne |
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez zjadl tylko z jednej piersi,odbilam i spi.
A mnie cos gardlo boli i plecy jakby mnie zawialo...psikam Tantum Verde i wzielam Apap na noc.Mam nadzieje ze to nie zadne chorobsko :/ Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Rusalka no jakbym o naszej czytała.
Nemosku mam to samo od 2 dni. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#270 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=lineczka1989;443297 96]Moja uwielbia i kapanie, nie ma placzu przy wyciaganiu z wanienki, i przewijak tez uwielbia bo jest sciana sowkowa i ja widzi
i z ubieraniem tez problemu nie ma ![]() A jak nozki Bartusia? Cytat:
z nozką coraz lepiej, dziś jedziemy na 3 już gips, o 6 wyjazd a ja spałam może że dwie godz ale lekarz po zdjęciu pierwszego gipsu był w szoku i zadowolony że nóżka się tak ładnie prostuje![]() Kurcze to wychodzi na to że mój synek to straszna wyja, zazdroszczę że nie macie takich problemów z przebieraniem, bo ja po każdym jestem wymeczona i upocona ![]() My właśnie drugi raz się karmimy i już nie opłaca mi się kłaść spać tylko zacząć szykować bo przed nami 250 km.Ciekawe jak tam ktosiula? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

-nie moge sie przyzwyczaić.Dla mnie jestes myą

brrrrr
ale lekarz po zdjęciu pierwszego gipsu był w szoku i zadowolony że nóżka się tak ładnie prostuje