Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-29, 17:48   #211
rusalka12
Zadomowienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Paulinaizabela nasza mala spi nadal w gondolce wsadzonwj do lozeczka. Gondolke ma wylozona polarkowym kocykiem a przykrywam ja tym dzierganym. Moja nie lubi miec przykrytych raczek I nic na twarzy wiec poki co to sie sprawdza.rozkopuje aie dopiero jK sie przebudza na jedzenie...
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 17:58   #212
domii29
Zakorzenienie

Mao doczytałam o Twoim i męża problemie z kręgosłupem. Okropnie Wam współczuję bo doskonale wiem jaki to jest okropny ból.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka niedzielnie
Mamy problem z Majka w nocy, bo wyrasta już z rożka a w śpiworku niebardzo chce spać zrywa się co pare minut a poza tym go gryzie...ramionka dotykają jej buźki i caly czas memła i szuka a smoka jak jej daję to po chwili wypluwa rozbudza się i tak wkółko wczoraj 2, 5h tak z nią walczyliśmy i jak już się wydawało, że zasnęła to ona znów kwęka Nie wiem w czym ją kłaść spać?? w dzień jak ją przykrywam kocykiem to moment rozkopuje i się rozbudza... Jak wasze maluchy śpią??

Kupiłam jej kilka bluzeczek, geterków, sukienkę w komplecie z kamizelką futerkową i rajstopkami, futerko, rajstopki, komplet bodziaków na długi rękaw
Dokładnie, nie ma co się spieszyć, my też w pierwszy dzień mniej kupiliśmy niż w drugi w innym sklepie, może dokładają towar codziennie Aw lato też są wyprze i my wtedy fajne rzeczy dla małej upolowaliśmy, teraz w nich chodzi dopiero

WOW!!! Podziwiam nieźle się nalatasz, gimnastyka niepotrzebna

biedna mała i Ty

Aga będzie dobrze, innej opcji nie ma Anulka to silna dziewczynka i wyjdzie z tego cało

A Majka drugi raz zrobiła kupala jak rodziców nie było w domu i babcia miała przyjemność przebierać śmierdziuszka

Ja od początku prania zużyłam niecałą butelkę płynu do prania Fairy a płynu do płukania zaczęłam ostatnio drugą. Piorę rzeczy małej co 2-3 dni

Maja nie płacze przy przebieraniu no chyba, że jest bardzo głodna to syrena wyje...po kąpaniu ostatnio też cisza a wcześniej po wyjęciu z wanienki był ryk. Ostatnio za to jak ją ubieram na dwór to się denerwuje i czasem pokrzyczy trochę dopóki nie znajdzie się na powietrzu

Współczuję biedny się męczy...a jak teraz? przeszło?

Spotkałam wczoraj znajomą, która urodziła w czerwcu i już ochrzciła swoją Elenkę. Wypytałam jak to tu wygląda i już wiem gdzie się udać. Mam tylko nadzieję, że uda się na ten weekend 25-26.I Jutro chcę iść to zalatwić jak tam będzie ktoś urzędował...Pytalam ile się daje księdzu za chrzest to mówiła że nic a byłam pewna, że coś się płaci...ona zdziwiona moim pytaniem, bo przecież w Polsce też się podobmo nic nie daje...prawda to?? Ja myślałam, że tak jak w przypadku ślubu czy pogrzebu jest opłata
Jaś śpi na podusi i przykrywam go kocykiem, jak śpi u moich rodziców to śpi pod kołderką

A co do opłaty za chrzest, u nas jest "co łaska" czyli ile dam tyle będzie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja też przeziębiona i kaszle masakrycznie, kicham, smarkam

zdróweczka

no co za baba ja bym jej coś grzecznie powiedziała, nosz jak tak można ...

ja nie wiem bo piorę w zwykłym proszku ale piorę dużo i często

słodka z ta nocną kupką

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Natalka to nawet do 10 dni kupki nie robiła, o dziwo wcale jej to nie przeszkadzało
Również życzę zdróweczka

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-12-29 o 18:04
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 18:20   #213
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
mala zasnela przy cycu na rogalu...na 5 min.
mam nadzieje,ze z czasem jej sie to odmieni
To mogę przybić Ci piąteczkę, bo moja teź przy cycku zasypia na kilka minut, a potem się budzi i marudzi, bo nie pojadła.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

Miss Triss, my kupujemy z Tiny Love zaraz linka wrzuce
http://m.allegro.pl/przedmiot,tiny-l...802420062.html
Ogladalam go na zywo i jest bardzo fajny, duzy, duze ma te nozki, naprawde super .
Dziękuję Ci bardzo za linka. Bujaczek wygląda świetnie i ma super funkcje, ale troszkę cenowo przekracza nasz limit. Chociaż może dziadkowie dorzuciliby co nie co na prezent dla Zosi.
Póki co rozejrzę się za jakimś tak do 200zł.
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Wcozraj mieliśmy koszmarny wieczór, mnie od kilku dni boli kręgosłup i cierpnie mi lewa ręka jak źle trzymam małą i jak ją karmię, bo ona mi na niej leży. Mojego męża też od kilku dni bolą lędźwie i wczoraj jak kąpał małą to dobrze że stałam obok bo musiałam ją wziąć dokończyć kąpać a on się zgiął w pół i płakał, to był drugi raz w życiu kiedy widziałam mojego męża jak płakał, a nawet wył z bólu, chyba z 5 minut leżał na podłodze i nie mógł się ruszyć a ja nie wiedziałam co robić, tu mam dziecko w wannie trzeba umyć i ubrać, a tu mąż leży na podłodze, zwija się i płacze, dramat
O matko!Wiem jak boli jak wejdzie taki ból w plecy i nie można się ruszyć ani nic. Wyślij go czym prędzej do kręgarza, niech go wymasuje i zleci ćwieczenia to ból pleców nie wróci.
[QUOTE=Asist22;44331582]Odstawilam wczoraj małemu wit. K i dziś mniej się prezy. Noc też była spokojniejsza. Skończył przedwczoraj miesiąc i chyba już mu jej nie będę podawać. Czy którąś z Was też zaprzestała?[\QUOTE]
A czy witamina K może powodować wzdęcia u dziecia? My Zosi podajemy w jednym K + D i nie myślałam, że wzdęcia i bóle brzuszka mogą być od witaminek.
[QUOTE=Asist22;44331825]A dziewczyny co do kupek to położona mi powiedziała, że nawet do 5 dni dziecko może nie robić i to jest normalne. Ale żeby już dac szopek glicerynowy. Mój narazie nie zrobił przez noc i jeszcze w dzień nic. Tylko bakier puszcza

[\QUOTE]
Moja robi kupki średnio co 3 dni i na razie jeszcze nie podawałam jej żadnych kropelek ani czopków. Tylko, że taka kupka po 3dniach to jest wielkie kupsko jak dorosłego człowieka i aż z pampersa ucieka po same pachy. Nie wiem czy to jest takie normalne.
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ja już bardzo dawno temu doszłam do takiego samego wniosku jak ty

Wiesz co a ja teraz się bardzo cieszę, że pojechaliśmy z takim maleństwem, które tylko je i śpi. Obserwowałam pary z większymi dziećmi, które za dużo spokoju zaznać nie mogły, widzę że to o wiele trudniejsze

Dni spędzaliśmy na spokojnie, dużo czasu w restauracji, barze, rano jakiś spacerek po plaży albo wyjazd gdzieś do pobliskiego miasteczka itp.

Portfel z paszportami musiał wyśliznąć się z kieszeni kurtki w busie, którym wracaliśmy z hotelu, w busie jeszcze był a za chwilę w pokoju już nie Pech straszny, na szczęście nie było tam prawie żadnych pieniędzy, a że to stało się kilka dni przed wyjazdem, udało się uzyskać termin w ambasadzie na przygotowanie dokumentów zastępczych

Tak, chusta baaardzo przydała się na wyjeździe, nosił ją TŻ i wzbudzał ogólną sensację, czasami był większą atrakcją dla turystów niż jakieś zabytki , no nie mówiąc o reakcjach miejscowych mężczyzn

Spróbuję załączyć forki- Helenka na spacerze i Helenka na plaży, sorry za jakość ale musiałam poobcinać TŻ
A ile godzin Twoja Mała przesypia ciągiem w nocy?
Wycieczka super i cieszę się, że Wam się podobało i Helenka też zadowolona. Współczuje zagubienia paszportów, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.
Ledwo co widać Helę z tej chusty, ald chyba jej w niej było dobrze.
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
moja też nie lubi jak się ją do fotelika wsadza. no i czapka to tragedia największa...

spoko, ja też nie wiem czy dobrze robię

dziewczyny, moja mała wydaje się być cały czas głodna w dzień. pamiętam że kiedyś czytałam, że w którymś momencie dziecko zaczyna potrzebować zwiększoną ilość jedzenia. Czy to może być teraz po skończonym 3 tygodniu?
Tak to może być teraz, bo moja też właśnie skończyła 3 tygodnie i praktycznie z dnia na dzień zamiast 60ml na jedną porcję zjada 100ml i częściej jest głodna. Zaczynam się obawiać czy moje mleczarnie nadążą z produkcją.
Jakie znacie metody na zwiększenie laktacji?
Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
To już odchowalnia?! Przegapiłam!! Wszystko przez świąteczny szał...
Tak się zastanawiam - czy Wy macie jakieś ustalone plany dnia i wg nich funkcjonujecie z maluchami?
Tak wypadło, że TŻ po urodzeniu Kubusia był tylko tydzień w pracy, a reszta w domu i teraz po nowym roku będę musiała jakoś się przestawić, że pół dnia będę sama z synkiem Czy taki plan jest w ogóle do zrobienia? Bo Kubuś każdego dnia inaczej sobie wszystko ustawia i nie wiem czy w ogóle jesteśmy w stanie jechać wg takiego grafiku ^^

Co do tego, że maleństwo więcej je - mój ma już 3 tyg. (i dwa dni! ;p) i teraz właśnie się przestawia, że je więcej o dobre 20-30ml.. Nie wiem czy to jakiś standard,że po 3. tyg tak się dzieje, ale akurat mój tak ma ;p
Co do jakiegoś grafiku czy rytmu dnia to my nic takiego nie mamy, bo Zosia jest zupełnie nieprzewidywalna i nie możemy utrzymać źadnego rytmu. Obiecałam sobie, źe od Nowego Roku zacznę wprowadzać rutynę dnia i pewne powtarzające się rzeczy tak aby Mała wiedziała kiedy jemy, kiedy się kąpiemy i kiedy śpimy itd. Mam nadzieję, że mi się to uda.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Też zauważyłam, że mały od 3 tyg. więcej jadł. Cały czas na cycu. Radzę uważać na skutki bo ją teraz cierpię.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moja też tak na cycku wisiała, że aż mam poranione sutki i nie mogę się nawet dotmnąć. Dlatego od wczoraj odciągam pokarm laktatorem i podaję Małej w butelce, żeby trochę podleczyć te sutki.
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mao doczytałam o Twoim i męża problemie z kręgosłupem. Okropnie Wam współczuję bo doskonale wiem jaki to jest okropny ból.

Jaś śpi na podusi i przykrywam go kocykiem, jak śpi u moich rodziców to śpi pod kołderką

Również życzę zdróweczka
Nie wszędzie jest co łaska, bo niektóre parafie mają określony cennik ile należy zapłacić za ślub, pogrzeb czy chrzest. Z tym co łaska to ja miałabym problem, bo nie wiedziałabym ile dać, tak żebynie było ani za mało ani za dużo.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 18:33   #214
nasturcja7667
Zadomowienie

Hello!

Ja tylko szybko napisze co do planu dnia. My mamy od początku.
Karmię Miłka miedzy 7a8, i potem między 10a11, 13a14, 16-17, 19-20. Ok. 21.30 kąpiel. Potem karmienie. Kolejne po 1w nocy i ok. 5. Między karmieniami czasem śpi, czasem wymaga sporo uwagi. Czasem przebieram przed karmieniami tylko, a jak kupa lub dużo siku to po jedzeniu albo między karmieniami.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 18:38   #215
Kabriela
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny- Mamusie ze swoimi szczęściami.
Wróciłam po długiej długiej nieobecności ale mam nadzieje, że usprawiedliwionej. Działo się....lekarze, szpitale...teraz powolutku się prostuje z tą jedynie różnicą, że tym razem to ja się pewnie niedługo posypie.
Mała ma skazę więc ja się znajduje na diecie restrykcyjnej i jest ciężko.

I od razu mam do Was prośbę...czy któraś z Was może mi pomóc z dietą bezmleczną i bezjajeczną? Jakieś sprawdzone przepisy. Jak też w ogóle z dietą? Co jecie przy karmieniu?

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Gratuluję wszystkim Mamom porodów jak będę miała możliwość to postaram się podczytać ostatnie dwa wątki...ale nie obiecuję.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 18:44   #216
Asist22
Rozeznanie

Miss czytałam i dziewczyny też pisały na poprzednich wątkach, że niektóre dzieci właśnie tak reagują na wit. K. A mój jest wśród tych dzieci.

Stary 2013-12-29, 18:45   #217
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja od pierwszego prania ubranek jeszcze w ciąży zużyłam 1 cały płyn do prania z loveli i połowe drugiego, a piorę tak co 3-4 dni

Oj u nas ubieranie czapki to też jest masakra, jakby jej nawiększą krzwdę w życiu ktoś robił.

Dzień dobry, byłam w tesco i dupa
Wcozraj mieliśmy koszmarny wieczór, mnie od kilku dni boli kręgosłup i cierpnie mi lewa ręka jak źle trzymam małą i jak ją karmię, bo ona mi na niej leży. Mojego męża też od kilku dni bolą lędźwie i wczoraj jak kąpał małą to dobrze że stałam obok bo musiałam ją wziąć dokończyć kąpać a on się zgiął w pół i płakał, to był drugi raz w życiu kiedy widziałam mojego męża jak płakał, a nawet wył z bólu, chyba z 5 minut leżał na podłodze i nie mógł się ruszyć a ja nie wiedziałam co robić, tu mam dziecko w wannie trzeba umyć i ubrać, a tu mąż leży na podłodze, zwija się i płacze, dramat
Wspolczuje mężowi .
Mnie ostatnio ponolewaja ledzwie jak karmie młoda leżac na boku. Mam nadzieje że to sie nie rozkreci. Przeszło mu już?
Złapało go jednorazowo, czy to nie pierwszy raz?

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dobrze, coś pomyślę

Nadrobiłam stary wątek jeszcze wczoraj
Trele - pytałaś o to wyjście awaryjne w samolocie- wiem że osoba która siedzi obok ma te drzwi otwierać, w przypadku jakiejś katastrofy więc może o to chodzi z tymi ograniczeniami dla osób w ciąży i z dziećmi

Ryba- współczuję problemów z datą chrzcin. Ja od kościoła trzymam się z daleka, no ale jestem w szoku jak słyszę takie historie. Tyle ludzi się od nich odwraca, więc ten ksiądz powinien cię całować po rękach, że w ogóle chcesz skorzystać z jego usług i będzie miał pracę i zarobek a nie stroić fochy. A te dziwne przepisy to niech sobie zmienią. W Belgii to się kościoły katolickie zamyka, bo nikt już do nich nie przychodzi, a w Polsce księża się zachowują jak panny na wydaniu.

Sama zastanawiam się nad chrzcinami, ale tylko z tego względu, żeby nie kombinować, jak by Helenka chciała iść do komunii, no ale też biorę pod uwagę, że to się może zmienić w tę stronę, że za 7 lat pierwsza komunia to będzie wielki obciach

Agnieszka, strasznie mi przykro, mocne kciuki .....
TASZANTA a jak mała w samolocie? Ile lecieliście?
Podejrzewam , że nie było Zle bo piszesz , że mała jeszcze duzo Ci spi.

Ktos pytał o płacz przy ubieraniu , kapaniu , przewijaniu.
Kapanie to u nas jest radocha na sto dwa, smarowanie , czesanie I takie tam - luz. Jazda sie zaczyna jak ubieram pampersa I pozniej az do momentu karmienia. Poprostu mnie pogania.
Przewijanie okey. Przy ubieraniu zawsze byly cyrki a teraz juz jest grzeczna. Dorosła chyba
Co do czapki to tez był wrzask, az kupiłam sòwkowa czapke ktora naciagam w mgnieniu oka I nawet nie zdarzy sie zorientowac )

Jeszcze raz dziekuje za zyczenia IDE poczytac dalej ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 18:51   #218
Asist22
Rozeznanie

U mnie też są cyrku jak zbieram małego na dwór. Z czapka już mam mniejszy problem bo kupiłam dużo większą, ale założenie kombinezony = ryk. Jak wychodzimy na dwór to max 10 min bo syreną i znoszenie. I wraca już na moich rękach.

Stary 2013-12-29, 18:53   #219
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
A

Taszanta jak Twoje dziecko zareagowało na nosiło? Mój jak go włożyła to taki ryk jakbym go że skóry odbierała.

Na początku oczywiście był wrzask, no ale ona szybko się uspokaja jak jest w ruchu

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 18:56   #220
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka niedzielnie
Mamy problem z Majka w nocy, bo wyrasta już z rożka a w śpiworku niebardzo chce spać zrywa się co pare minut a poza tym go gryzie...ramionka dotykają jej buźki i caly czas memła i szuka a smoka jak jej daję to po chwili wypluwa rozbudza się i tak wkółko wczoraj 2, 5h tak z nią walczyliśmy i jak już się wydawało, że zasnęła to ona znów kwęka Nie wiem w czym ją kłaść spać?? w dzień jak ją przykrywam kocykiem to moment rozkopuje i się rozbudza... Jak wasze maluchy śpią??

Kupiłam jej kilka bluzeczek, geterków, sukienkę w komplecie z kamizelką futerkową i rajstopkami, futerko, rajstopki, komplet bodziaków na długi rękaw
Dokładnie, nie ma co się spieszyć, my też w pierwszy dzień mniej kupiliśmy niż w drugi w innym sklepie, może dokładają towar codziennie Aw lato też są wyprze i my wtedy fajne rzeczy dla małej upolowaliśmy, teraz w nich chodzi dopiero

biedna mała i Ty

Aga będzie dobrze, innej opcji nie ma Anulka to silna dziewczynka i wyjdzie z tego cało

A Majka drugi raz zrobiła kupala jak rodziców nie było w domu i babcia miała przyjemność przebierać śmierdziuszka

Ja od początku prania zużyłam niecałą butelkę płynu do prania Fairy a płynu do płukania zaczęłam ostatnio drugą. Piorę rzeczy małej co 2-3 dni

Maja nie płacze przy przebieraniu no chyba, że jest bardzo głodna to syrena wyje...po kąpaniu ostatnio też cisza a wcześniej po wyjęciu z wanienki był ryk. Ostatnio za to jak ją ubieram na dwór to się denerwuje i czasem pokrzyczy trochę dopóki nie znajdzie się na powietrzu

Spotkałam wczoraj znajomą, która urodziła w czerwcu i już ochrzciła swoją Elenkę. Wypytałam jak to tu wygląda i już wiem gdzie się udać. Mam tylko nadzieję, że uda się na ten weekend 25-26.I Jutro chcę iść to zalatwić jak tam będzie ktoś urzędował...Pytalam ile się daje księdzu za chrzest to mówiła że nic a byłam pewna, że coś się płaci...ona zdziwiona moim pytaniem, bo przecież w Polsce też się podobmo nic nie daje...prawda to?? Ja myślałam, że tak jak w przypadku ślubu czy pogrzebu jest opłata
U mnie co do uroczystosci koscielnych to jest ustalony cennik znaczy tak bylo a jak jest teraz to nie wiem ale napewno sie placi

[QUOTE=Miss Triss;44334223]To mogę przybić Ci piąteczkę, bo moja teź przy cycku zasypia na kilka minut, a potem się budzi i marudzi, bo nie pojadła.

Dziękuję Ci bardzo za linka. Bujaczek wygląda świetnie i ma super funkcje, ale troszkę cenowo przekracza nasz limit. Chociaż może dziadkowie dorzuciliby co nie co na prezent dla Zosi.

O matko!Wiem jak boli jak wejdzie taki ból w plecy i nie można się ruszyć ani nic. Wyślij go czym prędzej do kręgarza, niech go wymasuje i zleci ćwieczenia to ból pleców nie wróci.
[QUOTE=Asist22;44331582]Odstawilam wczoraj małemu wit. K i dziś mniej się prezy. Noc też była spokojniejsza. Skończył przedwczoraj miesiąc i chyba już mu jej nie będę podawać. Czy którąś z Was też zaprzestała?[\QUOTE]
A czy witamina K może powodować wzdęcia u dziecia? My Zosi podajemy w jednym K + D i nie myślałam, że wzdęcia i bóle brzuszka mogą być od witaminek.
Cytat:
A dziewczyny co do kupek to położona mi powiedziała, że nawet do 5 dni dziecko może nie robić i to jest normalne. Ale żeby już dac szopek glicerynowy. Mój narazie nie zrobił przez noc i jeszcze w dzień nic. Tylko bakier puszcza

[\QUOTE]
Moja robi kupki średnio co 3 dni i na razie jeszcze nie podawałam jej żadnych kropelek ani czopków. Tylko, że taka kupka po 3dniach to jest wielkie kupsko jak dorosłego człowieka i aż z pampersa ucieka po same pachy. Nie wiem czy to jest takie normalne.

Wycieczka super i cieszę się, że Wam się podobało i Helenka też zadowolona. Współczuje zagubienia paszportów, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.

Tak to może być teraz, bo moja też właśnie skończyła 3 tygodnie i praktycznie z dnia na dzień zamiast 60ml na jedną porcję zjada 100ml i częściej jest głodna. Zaczynam się obawiać czy moje mleczarnie nadążą z produkcją.

Co do jakiegoś grafiku czy rytmu dnia to my nic takiego nie mamy, bo Zosia jest zupełnie nieprzewidywalna i nie możemy utrzymać źadnego rytmu. Obiecałam sobie, źe od Nowego Roku zacznę wprowadzać rutynę dnia i pewne powtarzające się rzeczy tak aby Mała wiedziała kiedy jemy, kiedy się kąpiemy i kiedy śpimy itd. Mam nadzieję, że mi się to uda.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Moja też tak na cycku wisiała, że aż mam poranione sutki i nie mogę się nawet dotmnąć. Dlatego od wczoraj odciągam pokarm laktatorem i podaję Małej w butelce, żeby trochę podleczyć te sutki.

Nie wszędzie jest co łaska, bo niektóre parafie mają określony cennik ile należy zapłacić za ślub, pogrzeb czy chrzest. Z tym co łaska to ja miałabym problem, bo nie wiedziałabym ile dać, tak żebynie było ani za mało ani za dużo.

Jest drogi ten bujaczek ale dlatego na gwiazdke chcielismy dla Malej pieniadze reszte dolozymy i juz

Na zwiekszenie laktacji? Piwo Karmi, bawarka

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Wróciłam po długiej długiej nieobecności ale mam nadzieje, że usprawiedliwionej. Działo się....lekarze, szpitale...teraz powolutku się prostuje z tą jedynie różnicą, że tym razem to ja się pewnie niedługo posypie.

I od razu mam do Was prośbę...czy któraś z Was może mi pomóc z dietą bezmleczną i bezjajeczną? Jakieś sprawdzone przepisy. Jak też w ogóle z dietą? Co jecie przy karmieniu?

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Gratuluję wszystkim Mamom porodów jak będę miała możliwość to postaram się podczytać ostatnie dwa wątki...ale nie obiecuję.
Ojej to nie ciekawie mialyscie, a co u Agatki?

Bujaczek to dla mojego dziecka to ogromna radocha i na dodatek usypiacz

Pisalyscie o tym ze Wasze dzieci nie lubia fotelikow, moja uwielbia moze byc placz, zlosc a jak ja ubiore i wloze do fotelika to jest od razu inne dziecko i do tej pory od razu spala a juz pare ostatnich razow nie spi w podrozy tylko rozglada sie a spi jak jest ciemno jak jedziemy

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-12-29 o 18:58
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:15   #221
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka niedzielnie

WOW!!!

U nas śpiworek się sprawdza na początek zawijałam ją w taką mumię z kocyka- pokazali mi w szpitalu- i to było fajne, bo się od razu uspokajała, ale ona teraz dużo się przemieszcza w łóżeczku i zrezygnowałam, bo zaczęła mi się w te kocyki zakopywać

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
To

.
Spi różnie, bo u nas żaden plan dnia nie istnieje zależy o której się położymy itp., nigdy nie wiem jak dzień i noc będzie wyglądać, w nocy prześpi tak 7-9 godzin bez przerwy, wcześniej też spała trochę w dzień, ale teraz coraz mniej

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

TASZANTA a jak mała w samolocie? Ile lecieliście?
Podejrzewam , że nie było Zle bo piszesz , że mała jeszcze duzo Ci spi.
Wizaz Forum.

Lecieliśmy trzy godziny, strasznie się stresowałam przed, ale poszlo jak po maśle. Jak za pierwszym razem wsiedliśmy to trochę popłakiwala, chyba z głodu, od razu podałam pierś, ssała chyba pół godziny no a potem spała jak anioł. Przy lądowaniu też chciałam jej dać pierś, bo podobno picie pomaga na ból w uszach przy zmianie ciśnienia, ale nawet oka nie otworzyła, spała do końca z powrotem podobnie

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:20   #222
Kabriela
Zadomowienie

No właśnie u Agatki w tej chwili mieliśmy jakiś kryzys płakała tak strasznie, jakby Ją ktoś ze skóry obdzierał...przy ubieraniu się( nigdy tak nie miała) mam wrażenie że głodna, o teraz siedzi na cycku...ale 2 godziny temu jadła cycka i wcześniej 2 godz jadła 90 ml butli więc troszkę jestem w szoku...bo już dochodziłyśmy do 3 godzinnych przerw w jedzeniu.
Agatka właśnie po wielu badaniach i złych diagnozach dostała wyrok- skaza białkowa. I na razie jest lepiej, kiedy ja mam dietę restrykcyjną.
teraz od tygodnia walczymy z katarem i od dwóch dni z biegunką!
Stary 2013-12-29, 19:36   #223
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wiem że nie wszędzie jest co łaska dlatego napisałam że u nas tak jest i że ile dam tyle księdzu wystarczy :p
Stary 2013-12-29, 19:41   #224
domii29
Zakorzenienie

Zastanawiałam się nad zamówieniem zaproszeń na chrzest i patrzcie co na szybko wymyśliłam, brat wydrukował i jest super
Tylko na pierwszej stronie zmieniliśmy na czcionkę gdzie są literki ą,ę,ś itd i zmieniliśmy na "Chrzest Święty" a nie Swiety
Przepraszam za jakość ale nie miałam aparatu przy sobie i zrobiłam telefonem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131229_145259.jpg (75,2 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:31
Stary 2013-12-29, 19:47   #225
CorkaCzarownic
Zadomowienie

kulturalnie się przywitam.
Ogólnie mniej mnie było, bo sobie mleka różne próbujemy i wprowadzałam stopniowo nan. Tragedia. Kupy szły 24 na dobę... Jak zrobiła wielką kupę to zaraz cisnęła następną... i na okrągło bąki... Nie spałam dwa dni... Ale za to mała przesypiała całą noc znów z pobudką na karmienia tylko... I pierwszy raz spała w dzień 6h a dzisiaj rano twarda kupa, jak ją zobaczyłam to się nie dziwiłam że nie mogła zrobić całą noc... Od razu wróciłam do bebiko, dodatkowo daję krople esputicon i dalam spowrotem Biogaię, bąki płaczliwe szły, ale kupka ładna, zółciutka i poszła tak szybko, że tylko kilka minut płaczu, może z 5 zobaczymy. ale zamówiłam na aalegro Bebiko comfort i najwyżej jak dalej będą problemy to wprowadzimy. Ale może będzie ok ogólnie Ulka ma chyba skok, jak nie robi kupy to jest marudna, płacze bez powodu i wgl... Ogólnie to ma dopiero 5 tydzien, a już się do nas od 3 dni uśmiecha na początku myślałam, że to przypadek, no bo gdzie tak szybko, ale jak mówiłam do niej to uśmiechnęła się 3 razy pod rząd

[QUOTE=lineczka1989;443349 43]U mnie co do uroczystosci koscielnych to jest ustalony cennik znaczy tak bylo a jak jest teraz to nie wiem ale napewno sie placi

[QUOTE=Miss Triss;44334223]To mogę przybić Ci piąteczkę, bo moja teź przy cycku zasypia na kilka minut, a potem się budzi i marudzi, bo nie pojadła.

Cytat:
Odstawilam wczoraj małemu wit. K i dziś mniej się prezy. Noc też była spokojniejsza. Skończył przedwczoraj miesiąc i chyba już mu jej nie będę podawać. Czy którąś z Was też zaprzestała?[\QUOTE]

Jest drogi ten bujaczek ale dlatego na gwiazdke chcielismy dla Malej pieniadze reszte dolozymy i juz

Na zwiekszenie laktacji? Piwo Karmi, bawarka

Ojej to nie ciekawie mialyscie, a co u Agatki?

Bujaczek to dla mojego dziecka to ogromna radocha i na dodatek usypiacz

Pisalyscie o tym ze Wasze dzieci nie lubia fotelikow, moja uwielbia moze byc placz, zlosc a jak ja ubiore i wloze do fotelika to jest od razu inne dziecko i do tej pory od razu spala a juz pare ostatnich razow nie spi w podrozy tylko rozglada sie a spi jak jest ciemno jak jedziemy

Moja też lubi fotelik

Co do ubierania to może spróbujcie na śpiocha? Ja na początku też ją ubierałam normalnie jak nie spała, ale za chiny nie mogłam jej uspokoić. Teraz ją usypiam, wszystko mam przygotowane, jak zaśnie to powolutku zakładam wszystko po kolei i lecimy

Agnieszko! Ania jest super dzielna i silna.! Nie martw się, na pewno wszystko z nią dobrze, gdyby było inaczej to na pewno ktoś by Cię o tym poinformował, taki przecież mają obowiązek.
Stary 2013-12-29, 20:16   #226
Kabriela
Zadomowienie

Domii zaproszenia śliczne!

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Beatko....przeczytałam, że masz podobny problem z wypadaniem smoczka, na to znalazła sposób pięlegniarka jak byłam z moją pociechą w szpitalu...mianowicie- wkładasz smoczka do buzi i owijasz lub mocno przykładasz tetrę do buzi dziecka jedną warstwą...dziecko spokojnie może oddychać przez tetrę a smoczek nie wypada i dziecko może spokojnie zasnąć. Na mojej księżniczce sposób działa.
Stary 2013-12-29, 20:30   #227
ryba91
Zakorzenienie

Witam wieczornie
Nadrabiam szybko bo ciężki dzień za mną Rano poszliśmy do kościoła, mały ładnie na mszy siedział, poszliśmy do proboszcza a on tam mi kazanie o pierdzielnął to myślałam ze uciekne. Ogólnie mamy termin na 19tego stycznia. Godzina do uzgodnienia, 10:30,12, 16,18... jutro coś uzgodnimy. odnawiać wiary nie mamy... ale musimy wziąć kościelny slubZas ugerował nawet na 18stego stycznia albo 19tego w drodze wyjątku .. no i tł€macze mu że nie mam hajsu naslub kościelny, ze trzeba makijaż, fryzurę, kwiaty, księdza- opłacić a teraz mam małego bąbelka i nie mam kasy... no to odpowiedz księdza mnie zabiła. Fryzjer czy makijaż można odpuścić, kwiaty też nie są konieczne a slubu udziele WAM BEZPŁATNIE!! no ale powiedziałam ze nie wyrobie sie z kreacją, itd ale ogólnie powiedział ze zapisuje sobie ze w 2014r. bierzemy ślub kościelny- tylko na tej podstawie da chhrzest Kacprowi. ŻE mu przyrzekłam na terenie kościołą.. no dobra, moze do września hajsiwo sie uzbiera na cos skromnego bo swoją drogą chciałabym nie ważne. :P

dziekuje za kciuki!!!

A dzisiaj miałąm na obiedzie rodzinkę, obiad na tyle osób z 2 garnkami to był wyczyn ale udało sie. ogólnie chłopaki popili standardowo, mały spał od 10tej do 17tej z jedna przerwa na karmienie, a potem zaczął walić okrutnie śmierdzące bąki.. nie umiał zrobić kupki wiec ściągnęlam pampersa i dałąm nóżki do brzuszka i po chwili zamiast kupki ukazało mi sie pełno śluzu... czy to normalne? czy czasem tak siem oze zdarzyć? po tym sluzie jakieś 10 minut później walnął tak walącą kupe ze musiałam wyjść....... Czy Wasze dzieci tez walą takie bąki smierdzące i kupy? czy też samym śluzem sie załatwiają[ nie wiem jak to inaczej nazwac] [ widziałam to, nie wiem jak czesto robi tak bo w pampie tego nie zauważam] ... czesto śluz mamy w kupkach ale nie jakieś ogronmne ilości..

Kabriela
- eh współczuję tej skazy strzymaj sie dzielnie!! i zaglądaj częsciej

Dzidzia
- co jest ze sie nie odzywasz ostatnio?

Domii
- fajjne te zaproszenie.

Trele
- chyba Ty pisałaś, jakoś ogarnełam.. starsza zafascynowana małm, wiec go bujała i "opiekowała sie nim" a druga bawiła sie konikami i rysowała :P a mały był spokojny.

Miss- ja dostałam bujaczek leżaczek z FP - http://www.pinkorblue.pl/Pokoj-dziec...FQlb3godxmUAmg
i mały już jest z niego zadowolony. Ja również. ma wibracje dość fajne, melodyjkę, mozna prac w pralce
Stary 2013-12-29, 20:49   #228
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam wieczornie
Nadrabiam szybko bo ciężki dzień za mną Rano poszliśmy do kościoła, mały ładnie na mszy siedział, poszliśmy do proboszcza a on tam mi kazanie o pierdzielnął to myślałam ze uciekne. Ogólnie mamy termin na 19tego stycznia. Godzina do uzgodnienia, 10:30,12, 16,18... jutro coś uzgodnimy. odnawiać wiary nie mamy... ale musimy wziąć kościelny slubZas ugerował nawet na 18stego stycznia albo 19tego w drodze wyjątku .. no i tł€macze mu że nie mam hajsu naslub kościelny, ze trzeba makijaż, fryzurę, kwiaty, księdza- opłacić a teraz mam małego bąbelka i nie mam kasy... no to odpowiedz księdza mnie zabiła. Fryzjer czy makijaż można odpuścić, kwiaty też nie są konieczne a slubu udziele WAM BEZPŁATNIE!! no ale powiedziałam ze nie wyrobie sie z kreacją, itd ale ogólnie powiedział ze zapisuje sobie ze w 2014r. bierzemy ślub kościelny- tylko na tej podstawie da chhrzest Kacprowi. ŻE mu przyrzekłam na terenie kościołą.. no dobra, moze do września hajsiwo sie uzbiera na cos skromnego bo swoją drogą chciałabym nie ważne. :P

dziekuje za kciuki!!!

A dzisiaj miałąm na obiedzie rodzinkę, obiad na tyle osób z 2 garnkami to był wyczyn ale udało sie. ogólnie chłopaki popili standardowo, mały spał od 10tej do 17tej z jedna przerwa na karmienie, a potem zaczął walić okrutnie śmierdzące bąki.. nie umiał zrobić kupki wiec ściągnęlam pampersa i dałąm nóżki do brzuszka i po chwili zamiast kupki ukazało mi sie pełno śluzu... czy to normalne? czy czasem tak siem oze zdarzyć? po tym sluzie jakieś 10 minut później walnął tak walącą kupe ze musiałam wyjść....... Czy Wasze dzieci tez walą takie bąki smierdzące i kupy? czy też samym śluzem sie załatwiają[ nie wiem jak to inaczej nazwac] [ widziałam to, nie wiem jak czesto robi tak bo w pampie tego nie zauważam] ... czesto śluz mamy w kupkach ale nie jakieś ogronmne ilości..

Kabriela
- eh współczuję tej skazy strzymaj sie dzielnie!! i zaglądaj częsciej

Dzidzia
- co jest ze sie nie odzywasz ostatnio?

Domii
- fajjne te zaproszenie.

Trele
- chyba Ty pisałaś, jakoś ogarnełam.. starsza zafascynowana małm, wiec go bujała i "opiekowała sie nim" a druga bawiła sie konikami i rysowała :P a mały był spokojny.

Miss- ja dostałam bujaczek leżaczek z FP - http://www.pinkorblue.pl/Pokoj-dziec...FQlb3godxmUAmg
i mały już jest z niego zadowolony. Ja również. ma wibracje dość fajne, melodyjkę, mozna prac w pralce
Nela bakow smierdzacych nie puszcza ale kupy czasami wala jak nie wiem co :P
A sluz jest w tych rzadszych kupkach ale malo

A ksiadz troche nie fajnie postapil bo to takie zmuszanie do wziecia slubu koscielnego

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:52   #229
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Paulinaizabela nasza mala spi nadal w gondolce wsadzonwj do lozeczka. Gondolke ma wylozona polarkowym kocykiem a przykrywam ja tym dzierganym. Moja nie lubi miec przykrytych raczek I nic na twarzy wiec poki co to sie sprawdza.rozkopuje aie dopiero jK sie przebudza na jedzenie...
Maja też ma łapki odkryte, w tym rożku nie jest jakoś mocno zamotana ale jednak ją opatula i widocznke tak jej dobrze

Cytat:
Ale się podziało wspólczuję małej skazy a Tobie dietki

Cytat:
Zastanawiałam się nad zamówieniem zaproszeń na chrzest i patrzcie co na szybko wymyśliłam, brat wydrukował i jest super
Tylko na pierwszej stronie zmieniliśmy na czcionkę gdzie są literki ą,ę,ś itd i zmieniliśmy na "Chrzest Święty" a nie Swiety
Przepraszam za jakość ale nie miałam aparatu przy sobie i zrobiłam telefonem
Bardzo ładnie to wygląda

Rybko - super, że udało się z tym chrztem
Co do kupek, to Maja robi teraz co 2 dni ale się wszystko unormowało i robi sama, nie muszę jej już pomagać są żółte, luźne i że tak powiem średnio śmierdzące To bebiko jednak zadziałało i daję jej Biogaię codziennie rano. Wcześniej kilka razy jej się zdarzyło takie śmierdziuchy koloru zielonego zrobić, że aż mnie cofało

Coś Majka dziś marudna cały dzień...spała może z godzinę ale nie naraz tylko pompare minut kilka razy....

A miałam Was pytać jakie smoczki macie? Majka ma TT 0-3 i chyba dokupię jakieś inne, może jej bardziej podpasują....myślałam o Avent 0-6.

A i kiedy zmienić smoczek w butelce na 2?? Niby 1 jest do 3 miesięcy ale czy trzymać się tego tak restrykcyjnie?? Kiedy jest odpowiedni moment? Czy można jakoś poznać po dziecku, że czas na zmianę??

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-12-29 o 20:56
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:03   #230
nemosek
Zakorzenienie

Witam sie z Wami juz na odchowalni i nie mogę uwierzyć
Nawet nie udało mi sie zaglosować w sondzie
Mam nadzieję że u wszystkich ok,zaraz lece doczytac stary wątek i odchowalnie zacznę.
Mały spi, tz w kinie więc mam troche czasu

Rany myslałam że mniej będzie czytania ale widzę że świeta nie święta to i tak szalejecie

U nas było rozjazdowo Wigilia u teściów później w domu.Pierwszy i drugi dzien świąt u rodzinki i z rodzinką.Przyjechhał brat to i zaległości były do nadrobienia.I tak sobie świetowaliśmy.
Zmeczyły mnie te Swięta ale było przyjemnie.
Mały rosnie jak na drożdzach,pięknie trzyma glówkę chociaz jeszcze chybotliwie.Rozgląda sie na boki,ciekawy świata i zaczął sie nieśmiało usmiechać,ale to nie jest jeszcze ten typowy usmiech
I jest taki kochany i grzeczny,że wszyscy mi zazdroszcza tak spokojnego dziecka jakby go nie było.Mam nadzieje że mu tak zostanie na zawsze i dalej super śpi tfu tfu
Wczoraj przespał od 21 do 4- w szoku byłam

A i na Wigilii jadłam uszka z grzybami,barszczyk,krokie ta z sosem czosnkowym,pierogów spróbowałam i małemu nic nie było
Nawet kotleta smazonego wszamałam i nic.Nie wiem czy sie cieszyc bo ucierpiała na pewno na tym moja waga

Sanrioo Gratulacje!!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:10   #231
ryba91
Zakorzenienie

paulina-ja mam avent, MAMbaby, i z rossmana, najpierw tyko te rossmAnowskie lubil, teraz wszystkie najlepszy avent i MAM.

Nemosek

kurde u nas te baki takie okropne i maly mipoplakuje...przy kupce podobnie...
Stary 2013-12-29, 21:24   #232
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam - czy Wy macie jakieś ustalone plany dnia i wg nich funkcjonujecie z maluchami?
Ja nie mam planu, ale widzę, że powoli Iga sobie plan taki robi. To znaczy powiedzmy, że po rannym karmieniu mam czas tak do 11-12 żeby ogarnąć jak najwięcej bo później tak do 16 to mała cały czas je, z przerwami krótkimi na drzemki. Później znowu dłuższa drzemka. Od jutra startuję z gotowaniem obiadów, zobaczymy co z tego wyjdzie (do tej pory korzystałam z zapasów pozamrażanych).

Cytat:
Ja też się obawiam. Ale podobno mleczarnia się dostosuje...
A na zwiększenie laktacji to jakieś herbatki (bodajże pamiętam coś jakiś bocianek? tylko gdzie go kupić?) no i laktatorem ten sposób 7-5-3.

Kabriela, z dietą niestety nie pomogę.

ryba, co do kupy a raczej śluzu, ja bym nie panikowała na Twoim miejscu. Poczekaj. Jak to się będzie powtarzać to wtedy bym zaczęła się interesować tematem głębiej. Chociaż nie wiem czy w ogóle to jest powód do zmartwienia. Nie znam się
Stary 2013-12-29, 21:26   #233
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka niedzielnie

biedna mała i Ty

Co do spania.. U mnie byl ten Sam problem, worek miał za szerokie ramiona, jak w nocy sie budziła to ja drażniło, zaraz myslała ze coś zje I był płacz . Kupiłam inny spiworek z długim rękawem , do tego ciasny i polubiła .. Zaraz Ci pokaze ImageUploadedByWizaz Forum1388348308.901402.jpg

Cytat:

Również życzę zdróweczka
Kurde Domi nie boisz sie małego na poduszce zostawiac w nocy?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-29, 21:31   #234
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Co do spania.. U mnie byl ten Sam problem, worek miał za szerokie ramiona, jak w nocy sie budziła to ja drażniło, zaraz myslała ze coś zje I był płacz . Kupiłam inny spiworek z długim rękawem , do tego ciasny i polubiła .. Zaraz Ci pokaze Załącznik 5523351

Kurde Domi nie boisz sie małego na poduszce zostawiac w nocy?

Nie nie boję się On nie leży tylko główką na poduszce tylko cały (tak jak w załączniku :p)
Z resztą praktycznie cały czas leży na tej poduszce bo wygodnie mi go z nią podnosić, przenosić i dostawiać do piersi
Wiadome że nie ciągle na niej leży bo przekładam go na łóżko, do leżaczka czy noszę na rękach

Edit: nie dodało załącznika próbuję jeszcze raz
Stary 2013-12-29, 21:32   #235
domii29
Zakorzenienie

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:31
Stary 2013-12-29, 21:42   #236
ryba91
Zakorzenienie

Moj tez spi na poduszce jak spi ze mna w lozku, ale jest calym cialkiem na niej nie tylko główka.

Paulina- A co do tych spiworkow ird. Skoro ladnie Majka spals w rozku to moze otulaczek? nie wiwm w jakich rozmiarach mozna kupic,ale moze poszukaj taki na Majeczke?

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

oo tak, jak Domii znaczy sie JAS
Stary 2013-12-29, 21:48   #237
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie u Agatki w tej chwili mieliśmy jakiś kryzys płakała tak strasznie, jakby Ją ktoś ze skóry obdzierał...przy ubieraniu się( nigdy tak nie miała) mam wrażenie że głodna, o teraz siedzi na cycku...ale 2 godziny temu jadła cycka i wcześniej 2 godz jadła 90 ml butli więc troszkę jestem w szoku...bo już dochodziłyśmy do 3 godzinnych przerw w jedzeniu.
Agatka właśnie po wielu badaniach i złych diagnozach dostała wyrok- skaza białkowa. I na razie jest lepiej, kiedy ja mam dietę restrykcyjną.
teraz od tygodnia walczymy z katarem i od dwóch dni z biegunką!
Jak wogòle doszliście do tego , że to skaza?
Dużo zdrówka dla małej
Cytat:
Maja też ma łapki odkryte, w tym rożku nie jest jakoś mocno zamotana ale jednak ją opatula i widocznke tak jej dobrze

Ale się podziało wspólczuję małej skazy a Tobie dietki

Bardzo ładnie to wygląda

Rybko - super, że udało się z tym chrztem
Co do kupek, to Maja robi teraz co 2 dni ale się wszystko unormowało i robi sama, nie muszę jej już pomagać są żółte, luźne i że tak powiem średnio śmierdzące To bebiko jednak zadziałało i daję jej Biogaię codziennie rano. Wcześniej kilka razy jej się zdarzyło takie śmierdziuchy koloru zielonego zrobić, że aż mnie cofało

Coś Majka dziś marudna cały dzień...spała może z godzinę ale nie naraz tylko pompare minut kilka razy....

A miałam Was pytać jakie smoczki macie? Majka ma TT 0-3 i chyba dokupię jakieś inne, może jej bardziej podpasują....myślałam o Avent 0-6.

A i kiedy zmienić smoczek w butelce na 2?? Niby 1 jest do 3 miesięcy ale czy trzymać się tego tak restrykcyjnie?? Kiedy jest odpowiedni moment? Czy można jakoś poznać po dziecku, że czas na zmianę??
Majce też pasuja tylko smoczki 0-3 z TT , choc ona smoczek to tylko w wòzku, ale wszystkie inne sa bleee, nawet buzi nie otworzy. Mam ich chyba z 30szt , kiedys Wam pokaze :P
A co do smoka z butli to ja czytalam kiedys ze jak dziecko zassysa go tak , ze nie sie zniekształca to juz czas, choc mi sie wydaje ze to dosc pozno.
Ja chyba bym zmieniła raz dla proby na dwòjke, I sprawdzila czy sobie radzi, jesli tak zostałabym przy dwòjce.
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami juz na odchowalni i nie mogę uwierzyć
Nawet nie udało mi sie zaglosować w sondzie
Mam nadzieję że u wszystkich ok,zaraz lece doczytac stary wątek i odchowalnie zacznę.
Mały spi, tz w kinie więc mam troche czasu

Rany myslałam że mniej będzie czytania ale widzę że świeta nie święta to i tak szalejecie

U nas było rozjazdowo Wigilia u teściów później w domu.Pierwszy i drugi dzien świąt u rodzinki i z rodzinką.Przyjechhał brat to i zaległości były do nadrobienia.I tak sobie świetowaliśmy.
Zmeczyły mnie te Swięta ale było przyjemnie.
Mały rosnie jak na drożdzach,pięknie trzyma glówkę chociaz jeszcze chybotliwie.Rozgląda sie na boki,ciekawy świata i zaczął sie nieśmiało usmiechać,ale to nie jest jeszcze ten typowy usmiech
I jest taki kochany i grzeczny,że wszyscy mi zazdroszcza tak spokojnego dziecka jakby go nie było.Mam nadzieje że mu tak zostanie na zawsze i dalej super śpi tfu tfu
Wczoraj przespał od 21 do 4- w szoku byłam

A i na Wigilii jadłam uszka z grzybami,barszczyk,krokie ta z sosem czosnkowym,pierogów spróbowałam i małemu nic nie było
Nawet kotleta smazonego wszamałam i nic.Nie wiem czy sie cieszyc bo ucierpiała na pewno na tym moja waga

Sanrioo Gratulacje!!!!
Mam to samo!
Teraz jak wiem ze czekolada Majce nie szkodzi to załuje, że to wogòle sprawdziłam

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Nie nie boję się On nie leży tylko główką na poduszce tylko cały (tak jak w załączniku :p)
Z resztą praktycznie cały czas leży na tej poduszce bo wygodnie mi go z nią podnosić, przenosić i dostawiać do piersi
Wiadome że nie ciągle na niej leży bo przekładam go na łóżko, do leżaczka czy noszę na rękach

Edit: nie dodało załącznika próbuję jeszcze raz
Ale mi nie chodzi teraz o jego kregosłup .Ja też tak Majke w ciagu dnia kłade, dokładnie tak jak na zdjeciu, ale na noc bym jej tak nie zostawiła same bo bałabym sie , że się obróci I przydusi..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-29, 21:49   #238
nemosek
Zakorzenienie

Basiu,Helenko,Filipku,Dam ianku,Lenko,Gabrielku,Ani u,Marcimku,Wiktorio,Kajtu siu,Ulko,Natalko,Tolo,Łuc jo
Dzieciaczki wszystkiego najlepszego za miesiace
Buziak od ciotki

Zapomniałabym,byłam na wizycie u gina.Wszystko wróciło do normy-gotowa jestem do uzycia
Ginka zauwazyła sluz owulacyjny,za 2-3 tygodnie mam spodziewac sie okresu a myslalam że bedą szczesciara i dostane po pół roku a tutaj lipa.
Mój organizm wraca do zycia!Ginka zyczyła drugiego bobasa
Jakby były finase czemu nie

z tego co pamietam

anulka To nie ciekawe mieliście święta,wazne że wszystko ok i za cycuszka żeby wyzdrowiał
Maomami ,BeatkoSuper że chrzest sie udał a zachowanie tesciowej do bani
Babku Za pierwsze usmiechy.Ja czekam wciaz i nadal
Skonczyłam czytac poczekalnie

Dzieciaki miód malinka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:51   #239
ryba91
Zakorzenienie

DZIEWCZYNY KTORE KUPILY TA KSIAZKE Z PHOTOBOX TO NA ?@ WYSLALI MI ZNIZKE NA FOTOOBRAZ 30X40CM NA PŁÓTNIE ZA 29 ZŁ.. sprawdxcie sobie. Moze ktoras skorzysta bo podobno te obrazy na plotnie to fajne sa
Stary 2013-12-29, 22:01   #240
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wogòle doszliście do tego , że to skaza?
Dużo zdrówka dla małej

Majce też pasuja tylko smoczki 0-3 z TT , choc ona smoczek to tylko w wòzku, ale wszystkie inne sa bleee, nawet buzi nie otworzy. Mam ich chyba z 30szt , kiedys Wam pokaze :P
A co do smoka z butli to ja czytalam kiedys ze jak dziecko zassysa go tak , ze nie sie zniekształca to juz czas, choc mi sie wydaje ze to dosc pozno.
Ja chyba bym zmieniła raz dla proby na dwòjke, I sprawdzila czy sobie radzi, jesli tak zostałabym przy dwòjce.

Mam to samo!
Teraz jak wiem ze czekolada Majce nie szkodzi to załuje, że to wogòle sprawdziłam

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Ale mi nie chodzi teraz o jego kregosłup .Ja też tak Majke w ciagu dnia kłade, dokładnie tak jak na zdjeciu, ale na noc bym jej tak nie zostawiła same bo bałabym sie , że się obróci I przydusi..

Śpi mi tak na tej podusi od początku, w nocy śpi w łóżeczku obok mojego łóżka. Widzę i słyszę wszystko, każdy ruch i oddech więc jakoś się nie obawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości