|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
|
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale z drugiej strony tak się męczyć ... ja od kilku dni (tfu tfu) mam spokój, ale jak się zaczynało to bez żadnych rennie się nie obchodziło .
|
|
#1323 |
|
Gang Iren
|
No właśnie mi zawsze gaviscon pomagał,a teraz często nie działa. I rennie też nie,ani migdały,ani polecana już nie wiem przez kogo kasza gryczana.
A zgaga potrafi mnie męczyć pół nocy i na mi się ma.I tak wieczorem,chociaż zmęczona odwlekam pójście do łóżka,bo wiem że i tak spać nie będę tylko się męczyć.
|
#1324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na lezaca mi robila, ale to toaleta z taka leżanką specjalna i na boku lezalam
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Rozeznanie
|
Właśnie skończyliśmy ukulturalniać Małego. Jak nie śpi tylko mi tańcuje wieczorami, to mąż czyta mu codziennie "Lokomotywę" Tuwima (bo to raczej męski wierszyk, taki techniczny) i puszczamy muzykę klasyczną. Młody chyba bardziej od Mozarta lubi Vivaldiego
![]() Cytat:
Miałam tego pełno w akademiku, nazywaliśmy je pieskami leszkami Najbardziej wyłaziły w nocy i wtedy też korzystając z toalety urządzaliśmy ubój rytualny piesków leszków. A mnożyły się jak króliki
|
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
Sheperdess - gratulacje!!!
a tak po za tym to mnie zostawiłaś noo.. i nasz OM 28.03 równo co do Twojego 28.12 ![]() Gosia - imbiru próbowałaś?? Można wodą zalać, albo na surowo, jak landrynkę possać ![]()
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
W ramach pocieszenia zgagowego: ostatni raz zolza mnie meczyla podczas porodu (chociaż czułam ja oczywiscie tylko wtedy kiedy działało zzo
) i od tej chwili ani razu ![]() Le La ja zobaczyłam wczoraj A dzisiaj założyłam jedne spodnie sprzed ciazy Co prawda wtedy byly lekko przyduze, a teraz sa na styk, ale zawsze
|
#1328 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy z Adasiem za gratulacje.
Poród był wywoływany, a zakończył się wyciągnięciem Adasia za głowę z komina przez lekarza, więc naturalności w tym było tyle, co kot napłakał. Usiądę do opisu, jak już będę mogła siedzieć. Senira, długości na razie nie znam, bo tu nie mierzą, może jutro sami sprawdzimy. Magnusia, daję jakoś radę, niedługo będzie lepiej. |
|
|
|
#1329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak dojdziesz do siebie i będziesz miała chwilkę to napisz więcej o porodzie ![]() Czytałam dyskusję na temat materacy. My mamy już odłożony gryka - kokos, ale możemy z niego zrezygnować, więc zaczęłam trochę czytać o innych materacach i jednak mnie nie przekonują. Większość znajomych osób używało materace gryka kokos i nie słyszałam negatywnych opinii. W ostatnim czasie to chyba najbardziej popularny rodzaj materaca, więc kilka negatywnych opinii na necie mnie średnio przekonuje. Czytając o materacach lateksowych zauważyłam, że ludzie narzekali na to, że są bardzo miękkie, a to chyba nie jest dobre dla takiego malucha
|
|
|
|
|
#1330 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Wiem,wiem. Ja w każdej ciąży mam zgagę. Pytanie tylko kiedy ten poród. Ciążę mam donoszoną,ale jak przenoszę tak jak Eryka to jeszcze... prawie miesiąc przede mną. A jak tam z kąpielą dzisiaj poszło?
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Co do materacy to my mamy gryke kokos dla dziewczyn i nie narzekamy
i mały też będzie miał taki
|
#1332 |
|
Rozeznanie
|
Znowu wcięło cytaty, w każdym razie miałam nawiązać do Gosi i wyczekiwania na swoją kolej - dziś poszłam do osławionego Piotra i Pawła, ale efektów nie widać, a przynajmniej nie czuć. Chyba, że częstsze popierdywanie też należy uznać za oczyszczanie organizmu przed porodem i pierwsze jego oznaki
|
#1333 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie witam dopiero teraz bo mieliśmy dziś przemeblowanie i obiad z rodzicami. Pochwale sie, ze pierwszy raz kaczkę robiłam i wyszła super
![]() Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom ![]() W ogóle to powiem Wam, ze albo sie nakręcam albo faktycznie do terminu moge nie dociągnąć. Coraz więcej łapie mnie w nocy przepowiadaczy i jeszcze majtki codziennie w sluzie... Mój cel jest taki, by wytrwać do Nowego Roku, jak już bedzie styczeń to moze przestanę sie tak nakręcac. Jeśli chodzi o wakacje, to planujemy wynająć domek nad morzem na miesiąc z moimi rodzicami na przełomie maja i czerwca, bo oni tak jeżdżą co roku. Myśle, ze moze byc to dobre dla Igora ze względu na jod. Gdzieś dalej chętnie bym pojechała np do Rzymu na kilka dni we wrześniu, ale nie wiem czy bedzie możliwość zostawienie młodego u dziadków i czy w ogóle wtedy bede za taka opcja teraz liczę bardzo na to, ze będziemy mieć czasem weekend tylko we dwoje, ale moze mi sie to odwidzi. Pod koniec czerwca moja przyjaciółka ma wesele i oczywiście bardzo chciałabym na nim byc. Myśle, ze moze to byc pierwsza impreza bez dziecka po porodzie ![]() Iwantyou, Wasza historia jest mega wzruszająca. Jakoś, by mi nawet do głowy nie przyszło, ze można Cię zle oceniać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1334 |
|
Zadomowienie
|
Dla starszaka miałam gryka kokos i dla maluszka z brzuszka też taki zakupiłam.
|
|
#1335 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale popierdywanie miałam dziś i ja... hmmm
|
|
#1336 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wytrzymam Cytat:
Cytat:
![]() Bella, trzymaj się, kochana Mi z natury jest wiecznie zimno, zazwyczaj mam lodowate ręce i nogi, ale w ciąży wszystko się odwróciło. Cały czas mi jest ciepło, w domu chodzę w topach bez rękawów i najczęściej bez skarpetek, co kiedyś bylo nie do pomyślenia. Często uchylam okna. Jak w nocy idę do łazienki, to najpierw otwieram na full okno, bo tak mi duszno, a jak wracam przymykam
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
PawMAJ nie znasz dnia,ani godziny ani nawet miejsca gdzie Cię wezmą bóle albo wody odejdą
swoją droga zastanawiam się co się dzieje z wodami płódowymi w trakcie cc..
|
#1338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1339 |
|
Gang Iren
|
Ale,że popierdywanie w auchan i makro? Ja w sklepie dałam radę bez pierdów. Dobrze,bo dużo ludzi było
|
#1340 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w sumie mam mega ambiwalentne odczucia porodowe i narodzinowe... z jednej strony bardzo bym już chciała być po wszystkim, wiedząc, że już klamka zapadła, załapać się jeszcze na 2013, z drugiej jednak... coś mnie blokuje i mam przeczucie, jakby TO miało się nigdy nie wydarzyć jak się głębiej zastanowić, to TO co się dzieje, jest takie niewiarygodne... jak to wszystko trudno wytłumaczyć ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
|
|
#1341 |
|
Gang Iren
|
A jeszcze co do tej sody na zgagę: myślicie,że taka gotowa woda sodowa dała by radę? Coś takiego np:
http://danmurphys.com.au/media/DM/Pr...9832138920.jpg to by wygodne było,tak mieć w sypialni pod ręką...ale znając życie nie zadziała....
|
#1342 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Otóż własnie tabletki działały u mnie chwile a potem bylo jeszcze gorzej, imbir tez nie pomaga a soda przed snem działa cuda oczywiście z niczym nie można przesadzac ale wypita przed snem pozwala zasnąc bez problemów ![]() gosia261282 Może zadziała nie zaszkodzi spróbować ale zbyt piękne by to było żeby bylo prawdziwe a i to chyba będzie gazowane a gazowane to raczej nie bardzo...
Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-12-30 o 00:12 |
|
|
|
|
#1343 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Zapodam sobie tą sodę dziś. Jutro zdam relację A teraz już uciekam myć się i mam nadzieję spać.
|
|
#1344 |
|
BAN stały
|
Ja rowniez już zmykam bo moj tż dawno juz spi a ja jak ten nalogowiec przed laptopem
Dobranoc
|
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
Sheperdess, Pilotka -ogromne gratulacje
![]() Ja tak bez cytowania, bo czytałam dzisiaj z doskoku. Napiszę tylko ,że niedziela leniwa, tzn przyszła do nas kumpela też ciężarna, i tak spędziliśmy popołudnie. Ale powiem wam,że różnice w naszym myśleniu, przygotowaniach i ogólnie we wszystkim są baaaaaaardzo różne.W sumie nie było niczego w czym obie miałybyśmy identyczne zdanie. Ja tam nie nalegam ,że moje jest lepsze, mówię co myślę jak chce i tyle, a ona bardzo starała się mnie namówić na wiele rzeczy tak jak ona będzie robić i chce. A pod wieczór poszliśmy z TŻ na odprężający spacerek i w sumie tak nam dzień minął. I oczywiście nie mogę zasnąć. Wzięłam pół godzinna kąpiel w cieplutkiej aromatycznej wodzie, i spanie mi całkiem minęło.
|
#1346 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Potem mariee dojedzie ze swoimi wodami na czas, a ja Was zaszczycę obecnością jak już się małżon przebije przez korki I sobie w trójeczkę poświętujemy )Cytat:
))Cytat:
![]() Pilotka!!Tobie też...żeby Cie ten uj nie strzelał:P A u nas wesoło...tzn. ironiczno-sarkastycznie...Mąż przyłąpał dziś swoją szanowną mamusię, jak grzebie nam w śmieciach!!!A rano wykrakałam, bo się zastanawiałam jak długo po porodzie będę krwawić (czy całe 6 tyg???!!!), bo wstyd mi, żeby tych śmieci nikt zwłaszcza teściowa nie widział....na co on mi rano obiecał, że zawiązuje worki i kupimy takie nieprzezroczyste, żeby nie widziała podkladów, wiecie ![]() : brzydal:!!! Po 2 godzinach przyłapał mamę jak wygrzebała stare kapcie męza z naszego zawiązanego wczesniej worka! Kurde..Pełna kontrola...Jak pytała Roane: wyprowadzić się nie mamy możliwości tu i teraz, rysuje nam się szansa za jakieś 3-4 miesiące, ale kosztem dużego kredytu którego się boję w chwili obecnej(decyduję się na rok macierzyńskiego),,,ale coraz bardziej biorę pod uwagę taką ewentualność...nie daję rady dłużej...teściowa szuka nam po rzeczach, buszuje po naszym piętrze jak nas nie ma, krytykuje cały czas, teraz jeszcze to.... I nawet nie spyta jak się czuję...
|
|
#1347 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#1348 |
|
Rozeznanie
|
JiozamCzesc dzieki za gratulacje nie nadrabiam nawet. Shaperdress gattuluje porodu mignelo mi na dole ze urodzilas. Ja mama chwile wlasniozlam corke do pielegniarek. Nie mam nerwow do neta an tel i zreszta czasu tez a lezenie w szpitalu jest przeciez takie fascynuujace. Napisze tylko w skrocie ze wczoraj bylam tak zakrecona przeez znieczulenie ze masakra. Maz robi prawie wszystko przy corce zyskal opinie najbardziej przewrazliwionego tatuska na oddziale mi w ogle by nie polal wstawac. Jeszcze tylko zeby piers dawal hehe apropo piersi mowiewam laski ile to sie teori nasluchalam juz co do karmienie co inna zmians to rady kazda z innej parafii dokladnie wszystko opisze w domu na kompie. Rozkrecic laktacje po cc planowanym to koszmar.mala na szczescie spokojniutkahh
|
|
|
|
#1349 |
|
Zadomowienie
|
Obudziłam się...brzuch mnie boli i wymiotowac mi się chce...bleee...jakieś zimne dreszcze mam do tego...a syn daje czadu po zebrach ....
Mengazhu współczucia...5 raz!!! Pewnie dupa już boli.... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-30 o 03:43 |
|
|
|
#1350 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Haha no właśnie on tak mnie wyszorował jakbym w polu robiła On sam siebie tak zawsze szoruje tą ostrą stroną gąbki że boli od samego patrzenia do mnie mowi przestań sie namaczać i glaskac |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

mi się ma.

Nie wytrzymam