|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Mam tak samo a najlepiej jak się budze rano upocona i zastanawiam się czy mi się wody sącza czy tylko się spociłam miedzy nogami ![]() Cytat:
? i tym sposobem juz nie jedną nieprzespana ze stresu godzine mam za sobą
|
||
|
|
|
#1232 | ||
|
Zadomowienie
|
Iwantyou to co napisałaś jest bardzo, bardzo dojrzałe. Myślę, że miałabym podobne podejście i myśli jak Ty, a mając wcześniaka w domu pewnie już bym była siwa. Jestem pewna, ze z każdym miesiącem będzie Ci lżej, a Dominik będzie się pięknie rozwijał, bo przecież już pokazał jakim jest dzielnym i silnym dzieckiem.
lidkaa82 historia z rozbieraniem urzekła mnie i rozśmieszyła. Taki syn to skarb ![]() pilotka86 gratuluje córy ![]() Cytat:
Negrid najlepszego z okazji rocznicy! oby jeszcze wiele ich było przed Wami ![]() Cytat:
Soleil moja mała się uaktywnia po zimnej wodzie albo podczas jazdy autem. co do planów podróżniczych z dziećmi- w pierwszym roku, jeśli wszystko będzie ok, to wybierzemy się nad polskie morze, za granicę do Hiszpanii albo Włoch pojedziemy już raczej z takim 1,5 letnim dzieckiem. Póki co od wiosny mamy plan na takie małe podróże z takim sprzętem: http://www.szumgum.com/przyczepka-ro...cx1-sport.html Ja mam chyba jakiś spadek formy, do 14-15 chodzę jak Perszing, a potem staje się oklapła jak flak. No i mam dziś dzień MEGA ŻARŁOKA. |
||
|
|
|
#1233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o rozruszanie u mnie działa czekolada albo cytrusy - zwłaszcza grejpfrut |
|
|
|
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przepraszam że ostatnio tylko Was podczytuje, wcale sie nie odzywając. Mam ruchy jak ślimak, mecze sie strasznie szybko, do tego TŻ od swiąt jest w domu, więc korzystam na całego z czesu we dwoje Jestem dopiero (aż) w 35 tyg. i mam dosc sapie pufam czuje sie jak słoń no i dzisiaj zachłysnełam sie i jak zaczełam kaszleć to tam na dole coś mi pociekło Nie wspomne że TZ mnie dziś w końcu umył(wyszorował ) plecy nogi i stopy....dawno nie byłam taka czysciutka ![]() Achh i też mam problemy ze snem, budze sie zlana potem chodz jest mi zimnooo..... i mam uderzenia gorąca, ciagle jestem spocona, pod biustem to mam wodospad....termoregulacj a w ciaży chyba mi padła
Edytowane przez poczatkujaca-dagmara Czas edycji: 2013-12-29 o 19:33 |
|
|
|
#1236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fakt, że wolę, żeby to wszystko się wydarzyło przed TP, niż mam przenosić i dopiero się nakręcać.. a Bellę też mam (2 paczki ) i liczę, że nie będą takie złe, a jak będą to mąż pojedzie i kupi coś innego a co do torby.. jak wrzuciłam paczkę pampersów, chusteczki, rożek to zostało mi pół torby dla mnie, a to przecież nie wszystko dla Małej. I też bym się przepakowała, tylko problem w tym, że nie mam drugiej w podobnych rozmiarach Cytat:
tak okłada, że nie idzie usiedzieć, a już o leżeniu nie wspomnę ![]() Dziewczyny tak spuchłam, że palce mam jak parówki jak dobrze, że kilka dni temu zapobiegawczo zdjęłam obrączkę to chyba już blisko...
|
|
|
#1237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś trafiłam na inny artykuł i komentarze nt gryki-kokosa i tam inna opinia, ze one pleśnieją. Są popularne bo tanie i dlatego tak wszędzie je reklamują i "polecają". Producenci podobno najlepiej na nich zarabiają bo włókna kokosa są b.tanie. Podobno dziecku na takim materacu jest niewygodnie, później gryka się walkuje i odkształca (podobno nie jesteśmy w stanie tego nawet zauważyć). Wybrałam lateks bo jest antyalergiczny, dopasowuje się później do naturalnych kształtów ciała dziecka, dobrze podtrzymuje kręgosłup a raptem to 100kilka złotych różnicy. Brałam też pod uwagę piankę termo albo mieszane. ten z selene mi się też podoba. Jest teraz promocja na niego. Tu wątek o gryka kokos: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4716319 Tu wpis ktory mnie przekonał ostatecznie: http://www.twoja-sypialnia.pl/materace_dla_dzieci/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez The light Czas edycji: 2013-12-29 o 19:36 |
|
|
|
|
#1238 |
|
Gang Iren
|
The light u mnie w zasadzie wszyscy znajomi mają dla dzieciaków materace gryka-kokos i są zadowoleni. Dziewczyny z mojego wątku mamusiowego z Erykiem też w większości ten materac wybrały i też nie słyszałam choćby od jednej,że jest coś nie tak z tym materacem. Tak,że nie wiem o co chodzi...
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
A, i na jeden z nich (już nie pamiętam który) jest 10 lat gwarancji. Fakt, ze tyle dzieciak na nim spać nie będzie ale może jak się zdecyduję na drugie...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
co do materacy to ile ludzi tyle opinii.
Czy ten materac spleśniał- hm... a może dziecko jednak posiusiało się i materac nie był wysuszony? Albo oblało czymś no mlekiem, wodą- cokolwiek. A może autorka tych postów czyściła go na mokro albo ktoś z domowników- nie wiadomo. Pleśń to się może zalęgnąć w każdym materiale tak samo jak robaki- sama walczę z rybikami w domu Jak się poszuka w necie to można znaleźć opinię że lateksowe nie dobre bo sztuczne, nie przepuszczają powietrza itp. Piankowe nie dobre bo się odkształcają, kruszą itp ![]() i odwrotnie- na temat każdego rodzaju są też pozytywne opinie Wybór na rynku jest tak duży że zgłupieć można a gryka- kokos wale nie są najtańsze wśród materacy (oczywiście pewnie zależy od materiałów i producenta)
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-12-29 o 19:52 |
|
|
|
#1241 | ||||
|
Zadomowienie
|
Śliczny futrzak
![]() Cytat:
Kluska, szybkiego wyjścia ze szpitala ![]() Najlepszego na nowej drodze życia Cytat:
![]() O to ...to ...racja i niech tak zostanie ![]() Cytat:
za poród 2 stycznia Cytat:
|
|
#1242 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1243 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja do ściągania a tam psikus. musiałam mydłem na bogato, żeby zdjąć - już teraz żadna okazja mnie nie skusi do założenia jej Cytat:
na szczęście razem z łóżeczkiem dostaliśmy niemal nie używany materac antyalergiczny, sprężynowy ze stroną "ceratową" znaczy nieprzemakalną ( http://www.mothercare.com/Mothercare-60-x-120cm-Spring-Interior-Cot-Mattress-with-Amicor/971124,default,pd.html ) . sama pewnie bym takiego nie kupiła - cena wcale nie mała jak na polskie realia. ale tutaj wiem, ze mała spała kuzynom kilka razy dosłownie, więc szkoda było nie brac. mam nadzieję, że się sprawdzi
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-12-29 o 19:56 |
||
|
|
|
#1244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety to moja wada, ze zanim coś kupię muszę przegrzebac mnóstwo informacji i dopiero wtedy podejmuję decyzję. Dlatego tak mi długo z tą wyprawka schodzi :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1246 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to się trochę rozerwałaś![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wow...super perspektywa. Miałabym stresa, ale wzięłabym dziecko ze sobą jak już. Na czas startu i lądowania to cyc do buzi z tego co słyszałam. Ja już w łóżku leżakuję. Byłam na basenie..hmm..tzn na widowni i patrzyłam jak mąż z synem mają radochę Od trzech dni wieczorem strasznie mnie boli w dole brzucha...ciągnie, kłuje. Teraz też co jakiś czas się zwijam z bólu. Czyżby się coś zbliżało? Jestem zielona wtym temacie bo pierwszą ciążę przenosiłam iporód mi wywoływali. |
|||||
|
|
|
#1247 |
|
Wtajemniczenie
|
magnusia: Jak tam Twój mąż po dwukrotnym kołowaniu do sklepu?
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
a wrócił, wrócił z 5 siatami zakupów i długaśnym paragonem ![]() Oczywiście jeszcze kilka innych nadplanowych rzeczy kupił ale ogólnie OK
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowa pora
ze szpitala. Mówiłam wam,że mały słabo się rusza i pojechaliśmy na IP. Ktg wyszło dobrze, z jednym skurczem którego nie czułam. Ale i tak tego mojego syna słabo czuje więc zostawili mnie na obserwacji i pewnie nowy rok spędze w szpitalu. No cóż wolę mieć pewność,że jakby co to jestem na miejscu. Będę na bieżąco. A to dopiero 33tyg, jeszcze chociaż niech byśmy wytrzymali do 37. Lepiej ciuchac na zimne.
|
#1250 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, potrzebuje porady!!!
Przy przemeblowaniu sypialni odkrylismy za szafa grzyba Nie chce sie wyprowadzac, bo tutaj jest straszne zamieszanie z wynajmowaniem mieszkan, ale nie wyobrazam sobie polozyc do takiego pokoju Leona...Czym mozna to dziadostwo wytepic??? Tu leje przez 90% dni w ciagu roku, wiec mysle, ze poprostu sciana zewnetrzna jest mocno namoknieta.... |
|
|
|
#1251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A producenci wiadomo, ze lubią oszukiwać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1252 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja przeszłam na zwolnienie w tygodniu, gdy wiedziałam, że dzidziuś jak się urodzi, to przeżyje. Ale w jakim stanie- to nie wiadomo. Było to dla mnie tak paniczną myślą, że wolałam pożegnać się z pracą, którą uwielbiam, by mieć spokojniejsze sumienie leżakując w domu. A teraz myślę, że pewnie przenoszę. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Też mam czasem takie fale miłości, że bym zgniotła tego mojego tżta aż mu oczy z orbit wyjdą. tylko żeby się nie odwinął, bo on o 25 cm wyższy i 30 kg cięższy. ![]() Cytat:
Najpierw jedną sporą, a potem ją podniosłam i stwierdziłam, że gdybym miała jechać na porodówkę jak tż będzie w pracy, to nie będę tyle majdanu nosić w skurczach. Więc przepakowałam rzeczy na poród do drugiej mniejszej, którą spokojnie jestem w stanie unieść.
|
|
|
#1253 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Babcia męża miała złamane biodro i leżała 3 miesiace po operacji. Teraz śmiga ale jest uparta i bardzo chciała jak najszybciej chodzić. Dużo zależy od rechabilitacji i od woli osoby starszej. Moja babcia po złamaniu ręki nie może sie pozbierać i na żadną rehabilitacje nie pójdzie co się z tym wiąże ręka prawa nie sprawna i ttylko będzie coraz gorzej. Cytat:
Cytat:
Sorki że mnie mało. Coś was podczytuje ale strasznie źle sie czuje ostatnio. Napewno nie bez znaczenia był ten antybiotyk bo mnie osłabił. Jutro wizyta to sie dowiem co dalej. W 2 dzień świąt miałam skórcze regularne co 10 min ale sie wyciszyło po kąpieli i magnezie. |
|||
|
|
|
#1254 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
W Anglii grzyb jest częstym problemem,też nas to dotknęło. Stosowaliśmy ten preparat: http://www.homebase.co.uk/wcsstore/h...HBO111111X.jpg Tylko ty lepiej tego nie rób,bo smród jest straszny i najlepiej popsikać na grzyba i wyjść z domu na cały dzień,albo chociaż na kilka godzin i okno otworzyć w tym pomieszczeniu.
|
|
#1255 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już sobie zanotowałam na przyszłość ![]() Cytat:
Poza tym w większości miejsc jest mi duszno i za gorąco. Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44335897]Kurcze a u nas położna na SR mówiła że tak naprawdę nie ma zbyt wielkiej różnicy jaki materac wybierzemy, czy kokos czy pianka. Co osoba to opinia [/QUOTE]U nas w SR położna mówiła dokładnie to samo. Powiedziała, że najlepiej po prostu położyć się na tym materacu i sprawdzić czy jest wygodny ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że jesteś pod dobrą opieką Czy któraś z Was widziała film "Narodziny jakie znamy"? tu kawałek z polskim lektorem |
||||
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1257 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
My tez mamy ten problem w domu chcielismy "cos" z tym zrobić i rozbudowac dom ale stanelo na budowie nowego bo nic nam na stałe grzyba nie usunie niestety próbowalismy wielu środków i efekty były od 2tc do 6mc i grzyb zawsze wracał
|
|
|
|
|
#1258 |
|
Rozeznanie
|
Pilotka, gratuluję.
![]() Dziewczyny, nie nadrabiam, bo nie mam sił, napiszę Wam tylko, że od wczoraj Adaś jest z nami, urodził się SN (teoretycznie ), waży 3420g i od kilku godzin jesteśmy już w domu i odpoczywamy.
|
|
|
|
#1259 |
|
Gang Iren
|
Nie widziałam,ale przeleciałam na szybko i wydaje się ciekawe
Zapisałam sobie,by poszukać całości i obejrzeć kiedyś.
|
#1260 |
|
Rozeznanie
|
Wielkie gratulacje!
Odpoczywajcie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

? i tym sposobem juz nie jedną nieprzespana ze stresu godzine mam za sobą 

sapie pufam czuje sie jak słoń

16.06.2012 

więc zostawili mnie na obserwacji i pewnie nowy rok spędze w szpitalu. No cóż wolę mieć pewność,że jakby co to jestem na miejscu. Będę na bieżąco. A to dopiero 33tyg, jeszcze chociaż niech byśmy wytrzymali do 37. Lepiej ciuchac na zimne.
klask i: