Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-29, 19:20   #1231
23Paula23
BAN stały

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
No najgorzej jak zasypiam i w nocy. Jestem zlana potem. Z reguły leże na kołdrze, jestem lodowata a jest mi gorąco i cała jestem mokra.

Mam tak samo a najlepiej jak się budze rano upocona i zastanawiam się czy mi się wody sącza czy tylko się spociłam miedzy nogami

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
Bardzo si ciesze, ze Antek zaraz bedzie z nami, gdybym np. urodzila w 42 tyg. to musialabym jeszcze ze trzy tyg. chodzic i sie meczyc...
Z drugiej strony nie wiem, czy lepiej znac termin i sie przygotowac, czy jak cie wezmie z skoczenia..
Wszystko bym chyba dała za to żeby znac dzień i godzine a tak to przez najbliższe 2tygodnie każdy skurcz stawia pytanie ZACZEŁO SIĘ ? i tym sposobem juz nie jedną nieprzespana ze stresu godzine mam za sobą
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:26   #1232
forester
Zadomowienie

Iwantyou to co napisałaś jest bardzo, bardzo dojrzałe. Myślę, że miałabym podobne podejście i myśli jak Ty, a mając wcześniaka w domu pewnie już bym była siwa. Jestem pewna, ze z każdym miesiącem będzie Ci lżej, a Dominik będzie się pięknie rozwijał, bo przecież już pokazał jakim jest dzielnym i silnym dzieckiem.

lidkaa82
historia z rozbieraniem urzekła mnie i rozśmieszyła. Taki syn to skarb

pilotka86
gratuluje córy

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Pytanie numer 2: czy macie kupione jakieś majtki, gorsety poporodowe? Tzn takie wyszczuplające czy trzymające skórę
Sporo czytała i dowiadywałam się na temat tych pasów (aby chronić moja przepuklinę) i opinia specjalistów jest taka, że pas rozleniwia mięśnie brzucha i nie jest polecany w dochodzeniu do siebie po ciąży.

Negrid najlepszego z okazji rocznicy! oby jeszcze wiele ich było przed Wami

Cytat:
Babcia męża złamała wczoraj szyjkę kości udowej. Miała któraś z was taki przypadek w rodzinie?? Orientujecie się jak długo sie hospitalizuje starsze osoby w takim stanie?? Wiem ze będzie miała to operowane i że generalnie są słabe rokowania w przypadku takiego urazu i troche sie martwimy jak teściowa da sobie z babcią rade jak ją wypuszczą do domu.
Wszytsko zależy od metody zespolenia kości ze sobą. Przy tzw. śrubowaniu zalecane jest wstanie już po dobie po zabiegu i możliwie jak najszybszym rozchodzeniu pacjenta (niezależnie od wagi i wieku). Przy tradycyjnym łączeniu kości leży się do 6 tyg a potem jest pionizacja (mój tata jest ortopedą i specjalizuje się m. in. w złamaniach szyjek).

Soleil moja mała się uaktywnia po zimnej wodzie albo podczas jazdy autem.

co do planów podróżniczych z dziećmi- w pierwszym roku, jeśli wszystko będzie ok, to wybierzemy się nad polskie morze, za granicę do Hiszpanii albo Włoch pojedziemy już raczej z takim 1,5 letnim dzieckiem.
Póki co od wiosny mamy plan na takie małe podróże z takim sprzętem: http://www.szumgum.com/przyczepka-ro...cx1-sport.html

Ja mam chyba jakiś spadek formy, do 14-15 chodzę jak Perszing, a potem staje się oklapła jak flak.
No i mam dziś dzień MEGA ŻARŁOKA.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:28   #1233
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba mam ciążową menopauze, bo co chwila mam uderzenia gorąca i zalewam się potem
Mam tak samo od początku ciąży
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:28   #1234
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
z tym to akurat nie bedzie problemu. lekarza mam prawie "pod reka", a co do pakowania, to zawsze malo rzeczy dla siebie biore. moja walizka jest zawsze mniejsza niz Tz az on sam nie wie jak to mozliwe, zeby baba tak malo rzeczy (ciuchow i kosmetykow). zwlaszcza jak jedziemy tam gdzie cieplo, to duzo nie potrzeba

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

jeszcze mam pytanko: macie jakies sposoby na "rozruszanie" dziecia?? juz mnie to zaczyna stresowac, ze ona sie tak malo rusza!! Tz mowi, ze bulgocze mi strasznie w brzuchu i "slyszy" jej serducho (bicie zdecydowanie szybsze od mojego), ale jakos mimo wszystko chcialabym tak solidnie oberwac, a tu nic!!
To dobrze że lekarz pod ręką Myślę że on rozwieje ewentualne wątpliwości Z małym bagażem też dobre podejście bo podejrzewam że dla dziecka mało nie da się wziąć

Jeśli chodzi o rozruszanie u mnie działa czekolada albo cytrusy - zwłaszcza grejpfrut
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:32   #1235
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Przepraszam że ostatnio tylko Was podczytuje, wcale sie nie odzywając. Mam ruchy jak ślimak, mecze sie strasznie szybko, do tego TŻ od swiąt jest w domu, więc korzystam na całego z czesu we dwoje
Jestem dopiero (aż) w 35 tyg. i mam dosc sapie pufam czuje sie jak słoń no i dzisiaj zachłysnełam sie i jak zaczełam kaszleć to tam na dole coś mi pociekło
Nie wspomne że TZ mnie dziś w końcu umył(wyszorował ) plecy nogi i stopy....dawno nie byłam taka czysciutka

Achh i też mam problemy ze snem, budze sie zlana potem chodz jest mi zimnooo.....
i mam uderzenia gorąca, ciagle jestem spocona, pod biustem to mam wodospad....termoregulacj a w ciaży chyba mi padła

Edytowane przez poczatkujaca-dagmara
Czas edycji: 2013-12-29 o 19:33
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:32   #1236
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Ja mam asystent ciążowy na telefonie i tak co któryś dzień zaglądam sobie ile dni do porodu zostało. Pamietam jak pokazywało 99, a tu teraz dwadzieścia kilka
Właśnie zrobilam przeglad torby i na lodówkę powiesiłam dwie listy - jedną co mam do dopakowania (takie rzeczy jak okulary, co mi się jeszcze przydadzą) i jedną dla męża co ma dokupić, albo dowieźć w razie braków ewentualnych.
To wszystko zbliża się wieeelkimi krokami

A jeszcze muszę podkłady dokupić, bo skusiłam się na belle, a teraz dopiero doczytuje te złe opinie :p

I nie wiem czy koniec końców Mała nie przepakuje do małej torby - bedzie na pewno wygodniej.
ja też lubię włączyć asystenta i się postresować ale fakt, że wolę, żeby to wszystko się wydarzyło przed TP, niż mam przenosić i dopiero się nakręcać.. a Bellę też mam (2 paczki ) i liczę, że nie będą takie złe, a jak będą to mąż pojedzie i kupi coś innego a co do torby.. jak wrzuciłam paczkę pampersów, chusteczki, rożek to zostało mi pół torby dla mnie, a to przecież nie wszystko dla Małej. I też bym się przepakowała, tylko problem w tym, że nie mam drugiej w podobnych rozmiarach

Cytat:
jeszcze mam pytanko: macie jakies sposoby na "rozruszanie" dziecia?? juz mnie to zaczyna stresowac, ze ona sie tak malo rusza!! Tz mowi, ze bulgocze mi strasznie w brzuchu i "slyszy" jej serducho (bicie zdecydowanie szybsze od mojego), ale jakos mimo wszystko chcialabym tak solidnie oberwac, a tu nic!!
moja wręcz "agresywnie" zachowuje się po Pepsi tak okłada, że nie idzie usiedzieć, a już o leżeniu nie wspomnę

Dziewczyny tak spuchłam, że palce mam jak parówki jak dobrze, że kilka dni temu zapobiegawczo zdjęłam obrączkę to chyba już blisko...
Stary 2013-12-29, 19:34   #1237
The light
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedzi

w ogóle to jakoś inaczej wyobrażałam sobie ten materac

jak to robaki??? to jest rzeczywiście częsty przypadek? ktoś jeszcze o tym słyszał?

już byłam zdecydowana...

a te lateksowe w czym są lepsze? bo cenę mają dużo wyższą, ktoś wie, dlaczego?
Kilka tygodni temu czytałam opinie, ze w gryka-kokos w materacu klups babka zdjela pokrowiec do prania i zaczęła oglądać te włókna kokosa i okazało się, ze one się...ruszają. Zalęgły się tam jakieś robaki.

Dziś trafiłam na inny artykuł i komentarze nt gryki-kokosa i tam inna opinia, ze one pleśnieją.

Są popularne bo tanie i dlatego tak wszędzie je reklamują i "polecają". Producenci podobno najlepiej na nich zarabiają bo włókna kokosa są b.tanie.

Podobno dziecku na takim materacu jest niewygodnie, później gryka się walkuje i odkształca (podobno nie jesteśmy w stanie tego nawet zauważyć).

Wybrałam lateks bo jest antyalergiczny, dopasowuje się później do naturalnych kształtów ciała dziecka, dobrze podtrzymuje kręgosłup a raptem to 100kilka złotych różnicy.

Brałam też pod uwagę piankę termo albo mieszane.
ten z selene mi się też podoba. Jest teraz promocja na niego.

Tu wątek o gryka kokos:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4716319

Tu wpis ktory mnie przekonał ostatecznie:
http://www.twoja-sypialnia.pl/materace_dla_dzieci/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez The light
Czas edycji: 2013-12-29 o 19:36
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:47   #1238
gosia261282
Gang Iren

The light u mnie w zasadzie wszyscy znajomi mają dla dzieciaków materace gryka-kokos i są zadowoleni. Dziewczyny z mojego wątku mamusiowego z Erykiem też w większości ten materac wybrały i też nie słyszałam choćby od jednej,że jest coś nie tak z tym materacem. Tak,że nie wiem o co chodzi...
Stary 2013-12-29, 19:49   #1239
The light
Zadomowienie

A, i na jeden z nich (już nie pamiętam który) jest 10 lat gwarancji. Fakt, ze tyle dzieciak na nim spać nie będzie ale może jak się zdecyduję na drugie...

Stary 2013-12-29, 19:50   #1240
magnusia
Zakorzenienie

co do materacy to ile ludzi tyle opinii.
Czy ten materac spleśniał- hm... a może dziecko jednak posiusiało się i materac nie był wysuszony? Albo oblało czymś no mlekiem, wodą- cokolwiek. A może autorka tych postów czyściła go na mokro albo ktoś z domowników- nie wiadomo.
Pleśń to się może zalęgnąć w każdym materiale tak samo jak robaki- sama walczę z rybikami w domu bo się cholerstwo cyklicznie wprowadza na dziko.
Jak się poszuka w necie to można znaleźć opinię że lateksowe nie dobre bo sztuczne, nie przepuszczają powietrza itp. Piankowe nie dobre bo się odkształcają, kruszą itp
i odwrotnie- na temat każdego rodzaju są też pozytywne opinie
Wybór na rynku jest tak duży że zgłupieć można a gryka- kokos wale nie są najtańsze wśród materacy (oczywiście pewnie zależy od materiałów i producenta)

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2013-12-29 o 19:52
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:52   #1241
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Na dobranoc dla kociar i nie tylko
Śliczny futrzak

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Czes
Dzisiaj o godz 11.2o przyszla na swiat moja corka ma 54 cm i 3450 g 10 pkt.
Wspaniale ...gratulacje

Kluska, szybkiego wyjścia ze szpitala

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Ja juz po. sniegu nie bylo ale starowka i tak piekna
Najlepszego na nowej drodze życia

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Witam się nocnie ja i moja zgaga hardcore...

Śnieg wie, że połowa z nas nie dopina się w kurtki zimowe, więc nie może popadać teraz, tylko jak już brzuszki będą żyły własnym życiem
Oj, zgaga jest wstrętna, mnie też codziennie męczy po kilka razy
O to ...to ...racja i niech tak zostanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Wiem, że nie mam urodzin, ale któraś może by mi pożyczyła co :P (nawet imienin nie mam ...)
Mówisz i masz ... za poród 2 stycznia

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
mój mąż właśnie wrócił- portfela zapomniał ciążowy żelek dopadł i jego, rany jak ja się śmiałam
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:54   #1242
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Kilka tygodni temu czytałam opinie, ze w gryka-kokos w materacu klups babka zdjela pokrowiec do prania i zaczęła oglądać te włókna kokosa i okazało się, ze one się...ruszają. Zalęgły się tam jakieś robaki.

Dziś trafiłam na inny artykuł i komentarze nt gryki-kokosa i tam inna opinia, ze one pleśnieją.

Są popularne bo tanie i dlatego tak wszędzie je reklamują i "polecają". Producenci podobno najlepiej na nich zarabiają bo włókna kokosa są b.tanie.

Podobno dziecku na takim materacu jest niewygodnie, później gryka się walkuje i odkształca (podobno nie jesteśmy w stanie tego nawet zauważyć).

Wybrałam lateks bo jest antyalergiczny, dopasowuje się później do naturalnych kształtów ciała dziecka, dobrze podtrzymuje kręgosłup a raptem to 100kilka złotych różnicy.

Brałam też pod uwagę piankę termo albo mieszane.
ten z selene mi się też podoba. Jest teraz promocja na niego.

Tu wątek o gryka kokos:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4716319

Tu wpis ktory mnie przekonał ostatecznie:
http://www.twoja-sypialnia.pl/materace_dla_dzieci/

Kurcze a u nas położna na SR mówiła że tak naprawdę nie ma zbyt wielkiej różnicy jaki materac wybierzemy, czy kokos czy pianka. Co osoba to opinia
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:54   #1243
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak spuchłam, że palce mam jak parówki jak dobrze, że kilka dni temu zapobiegawczo zdjęłam obrączkę to chyba już blisko...
też jakiś czas temu zdjęłam obrączkę (pierścionek bez problemu sobie siedzi na palcu) i w święta skusiłam się założyć ją z powrotem. pięknie weszła i w ogóle idealnie, póki do teściów gdzie wiecznie gorąco jest nie pojechaliśmy. palce popuchły, czerwone, wielkie ja do ściągania a tam psikus. musiałam mydłem na bogato, żeby zdjąć - już teraz żadna okazja mnie nie skusi do założenia jej

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
no ja długo zastanawiałam się nad materacem. też gdzieś czytałam o tych robakach, ale byłam skłonna właśnie kupić grykę- kokos. wszystko pewnie zależy od użytkowania.
na szczęście razem z łóżeczkiem dostaliśmy niemal nie używany materac antyalergiczny, sprężynowy ze stroną "ceratową" znaczy nieprzemakalną ( http://www.mothercare.com/Mothercare-60-x-120cm-Spring-Interior-Cot-Mattress-with-Amicor/971124,default,pd.html ) . sama pewnie bym takiego nie kupiła - cena wcale nie mała jak na polskie realia. ale tutaj wiem, ze mała spała kuzynom kilka razy dosłownie, więc szkoda było nie brac. mam nadzieję, że się sprawdzi

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2013-12-29 o 19:56
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:55   #1244
The light
Zadomowienie

Cytat:
The light u mnie w zasadzie wszyscy znajomi mają dla dzieciaków materace gryka-kokos i są zadowoleni. Dziewczyny z mojego wątku mamusiowego z Erykiem też w większości ten materac wybrały i też nie słyszałam choćby od jednej,że jest coś nie tak z tym materacem. Tak,że nie wiem o co chodzi...
a ktoś ma inny? Ja kupuje po raz pierwszy ale najbardziej przekonują mnie opinie rodziców którzy mieli porównanie lub właśnie zostali zmuszeni do wymiany.

Niestety to moja wada, ze zanim coś kupię muszę przegrzebac mnóstwo informacji i dopiero wtedy podejmuję decyzję. Dlatego tak mi długo z tą wyprawka schodzi :/

Stary 2013-12-29, 19:55   #1245
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Szczerzę pisząc to wydaję mi się że robaki w materacu są możliwe jak ktoś ma syf i wilgoć w domu, jak dziecko zmoczy materac a matka nic z tym nie robi....wtedy wszystko możliwe
Stary 2013-12-29, 19:55   #1246
miiitusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Moj maz jest przekochany. Wyrzucił mnie do centrum handlowego, zeby sobie kupiła cos ładnego Wiec zostawiłam Emila nakarmionego i spiacego, i pojechałam Nie było mnie w domu prawie 2 godziny.
Oczywiscie srednio raz na 5 minut zastanawiałam sie czy nie zadzwonić i nie sprawdzić czy wszystko w porzadku, ale powstrzymalam sie

Swoją droga: pamiętacie jak mówiłam, ze nie widzę problemu w tym, zeby zostawić spiace dziecko na 5 minut samo i wyjść na siku z psem? Wolne żarty, jak Emil lezy w łóżeczku na drugim końcu mieszkania to świruje i zagladam do niego co 5 minut, mimo nastawionej elektronicznej niani
.
Brawo dla męża to się trochę rozerwałaś

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Zaśmiałam się jak napisałaś, że za kilkanaście minut będzie dzwonił ze sklepu.
Ale, że zapomni portfela.... - wesoło na całego

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość

Dziewczyny, które urodziły, jak sprawdzają Wam się biustonosze do karmienia? Trafiłyście z rozmiarem? Jak go dobrałyście? Jakieś rady dla nas?
Jeszcze nie urodziłam, ale w pierwszej ciąży byłam pod koniec ciąży w sklepie i tam sobie dobrałam biustonosz z pomocą pani ekspedientki. Pasował po porodzie, bo piersi nie urosły mi już tak bardzo. Teraz zrobiłam tak samo

Cytat:
Ja to w ogóle jestem nienormalna bo mój dzieć w kwietniu skończy 3 lata i nigdy nie zostawiłam go nigdzie na noc i teraz jestem załamana że pójde do szpitala i minimum 3 dni go nie zobaczę. Pocieszam się ze będzie w swoim domku ze swoim tatą.
Mam to samo. NIgdy mój synek nie nocował nigdzie sam... Jak byliśmy na weselu to odwoziliśmy go do domu usypialiśmy i zostawał z dziadkami. ale to nawet o tym nie wiedział. Teraz pewnie na dzień porodu jak męża nie będzie bo będzie ze mną, przyjedzie do niego moja mama.

Cytat:
planuje Karaiby. Tz'towi jeszcze nic nie powiedzialam, ale juz z kumpela, ktora tam mieszka po cichu planuje i nawet wlasnie sie okazalo, ze ona ma tam zaufana opiekunke do dzieci (tzn jakbysmy planowali w ciagu dnia/wieczora cos gdzie dziecka zabrac nie mozemy), wiec w sumie wydaje mi sie, ze powinno byc ok
w sumie to wolalabym jakos pozniej tam lecice, np w pazdzierniku, ale ta kolezanka co nas zaprasza wraca do Francji w czerwcu, wiec albo teraz, albo... nigdy (lub w innych warunkach, bo jednak najlepiej jest miec kogos "na miejscu", kto doradzi, pomoze i jeszcze na dodatek ona chce, zebysmy mieszkali w jej domu w tym czasie, wiec odpada nam cena hotelu na 2 tygodnie). az zal nie skorzystac!! (a przy okazji ta dziewczyna co nas zaprasza jest naprawde bardzo w porzadku!! i dobrze sie znamy od dawna)
cos mi sie wydaje, ze po porodzie, jak zobacze ze z Mala i ze mna wszystko jest ok, to zarezerwuje bilety

Wow...super perspektywa. Miałabym stresa, ale wzięłabym dziecko ze sobą jak już. Na czas startu i lądowania to cyc do buzi z tego co słyszałam.

Ja już w łóżku leżakuję. Byłam na basenie..hmm..tzn na widowni i patrzyłam jak mąż z synem mają radochę
Od trzech dni wieczorem strasznie mnie boli w dole brzucha...ciągnie, kłuje. Teraz też co jakiś czas się zwijam z bólu. Czyżby się coś zbliżało? Jestem zielona wtym temacie bo pierwszą ciążę przenosiłam iporód mi wywoływali.
miiitusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:56   #1247
selena85
Wtajemniczenie

magnusia: Jak tam Twój mąż po dwukrotnym kołowaniu do sklepu?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:00   #1248
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
magnusia: Jak tam Twój mąż po dwukrotnym kołowaniu do sklepu?

a wrócił, wrócił z 5 siatami zakupów i długaśnym paragonem
Oczywiście jeszcze kilka innych nadplanowych rzeczy kupił ale ogólnie OK
Stary 2013-12-29, 20:02   #1249
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Witam wieczorowa pora ze szpitala. Mówiłam wam,że mały słabo się rusza i pojechaliśmy na IP. Ktg wyszło dobrze, z jednym skurczem którego nie czułam. Ale i tak tego mojego syna słabo czuje więc zostawili mnie na obserwacji i pewnie nowy rok spędze w szpitalu. No cóż wolę mieć pewność,że jakby co to jestem na miejscu. Będę na bieżąco. A to dopiero 33tyg, jeszcze chociaż niech byśmy wytrzymali do 37. Lepiej ciuchac na zimne.
Stary 2013-12-29, 20:04   #1250
guapissima
Raczkowanie

Dziewczyny, potrzebuje porady!!!
Przy przemeblowaniu sypialni odkrylismy za szafa grzyba
Nie chce sie wyprowadzac, bo tutaj jest straszne zamieszanie z wynajmowaniem mieszkan, ale nie wyobrazam sobie polozyc do takiego pokoju Leona...Czym mozna to dziadostwo wytepic??? Tu leje przez 90% dni w ciagu roku, wiec mysle, ze poprostu sciana zewnetrzna jest mocno namoknieta....
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:04   #1251
The light
Zadomowienie

Cytat:
Czy ten materac spleśniał- hm... a może dziecko jednak posiusiało się i materac nie był wysuszony? Albo oblało czymś no mlekiem, wodą- cokolwiek. A może autorka tych postów czyściła go na mokro albo ktoś z domowników- nie wiadomo.
Pleśń to się może zalęgnąć w każdym materiale tak samo jak robaki- sama walczę z rybikami w domu bo się cholerstwo cyklicznie wprowadza na dziko.
Jak się poszuka w necie to można znaleźć opinię że lateksowe nie dobre bo sztuczne, nie przepuszczają powietrza itp. Piankowe nie dobre bo się odkształcają, kruszą itp
Wybór na rynku jest tak duży że zgłupieć można a gryka- kokos wale nie są najtańsze wśród materacy (oczywiście pewnie zależy od materiałów i producenta)
o tym już też czytałam. zależy czy lateks jest naturalny czy syntetyczny. To jest tak jak z każda rzeczą która kupujesz i tu i tu możesz mieć 100% bawełny ale jakość wyrobu już nie taka sama.

A producenci wiadomo, ze lubią oszukiwać.

Stary 2013-12-29, 20:17   #1252
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
[B]
My nadal w szpitalu Hana ma żółtaczkę i jest naświetlana. Jutro badania, może na początku tygodnia wyjdziemy do domu

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Tak sobie pomyslalam ze dzisiaj jest dobry dzien zeby napisać o tym moim macierzyństwie. (...)
Wszystkie Twoje myśli i obawy były i są jak najbardziej uzasadnione i chyba nikogo nie dziwią.
Ja przeszłam na zwolnienie w tygodniu, gdy wiedziałam, że dzidziuś jak się urodzi, to przeżyje. Ale w jakim stanie- to nie wiadomo. Było to dla mnie tak paniczną myślą, że wolałam pożegnać się z pracą, którą uwielbiam, by mieć spokojniejsze sumienie leżakując w domu.
A teraz myślę, że pewnie przenoszę.

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Czes
Dzisiaj o godz 11.2o przyszla na swiat moja corka ma 54 cm i 3450 g 10 pkt. Zaraz mnie uj jasny trafi z tym tel nie ogarniam netta w nim dlatego nic wiecej nie pisze i tyle czekalam. Dziecko zdrowe ze mna gorzej przezdwukrotne wbicia ze znoeczuleniem o widmo markozy. Mala dodtalam od razu po cc na sali do skora do skory i na piers lezalysmu sobie. Poec godz nago.zassala ostro piers he he po tatusiu ma chyba. Pozzniej mialam troche wkurzen ale napisze o tym dokladnie potem. Dzieki za zyczenia i do pozniejj
Gratulacje!!!!

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Pilotka gratulacje!

Ja juz po. sniegu nie bylo ale starowka i tak piekna ludzi bylo za duzp na spaceri mlodej pary ciasno jak na targu gdy MĄŻ skladal przysiege mialam napad smiechu hehe bylo pieknie dziekuje za zyczenia. Jestem taka szczesliwa ze bym go zgniotla az oczy by mu wyszly hehe
klask i:
Też mam czasem takie fale miłości, że bym zgniotła tego mojego tżta aż mu oczy z orbit wyjdą. tylko żeby się nie odwinął, bo on o 25 cm wyższy i 30 kg cięższy.

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
ja też lubię włączyć asystenta i się postresować ale fakt, że wolę, żeby to wszystko się wydarzyło przed TP, niż mam przenosić i dopiero się nakręcać.. a Bellę też mam (2 paczki ) i liczę, że nie będą takie złe, a jak będą to mąż pojedzie i kupi coś innego a co do torby.. jak wrzuciłam paczkę pampersów, chusteczki, rożek to zostało mi pół torby dla mnie, a to przecież nie wszystko dla Małej. I też bym się przepakowała, tylko problem w tym, że nie mam drugiej w podobnych rozmiarach
Ja spakowałam torbę 3 dni temu.
Najpierw jedną sporą, a potem ją podniosłam i stwierdziłam, że gdybym miała jechać na porodówkę jak tż będzie w pracy, to nie będę tyle majdanu nosić w skurczach.
Więc przepakowałam rzeczy na poród do drugiej mniejszej, którą spokojnie jestem w stanie unieść.
Stary 2013-12-29, 20:25   #1253
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Babcia męża złamała wczoraj szyjkę kości udowej. Miała któraś z was taki przypadek w rodzinie?? Orientujecie się jak długo sie hospitalizuje starsze osoby w takim stanie?? Wiem ze będzie miała to operowane i że generalnie są słabe rokowania w przypadku takiego urazu i troche sie martwimy jak teściowa da sobie z babcią rade jak ją wypuszczą do domu.
Upsss nie ciekawie
Babcia męża miała złamane biodro i leżała 3 miesiace po operacji. Teraz śmiga ale jest uparta i bardzo chciała jak najszybciej chodzić. Dużo zależy od rechabilitacji i od woli osoby starszej.
Moja babcia po złamaniu ręki nie może sie pozbierać i na żadną rehabilitacje nie pójdzie co się z tym wiąże ręka prawa nie sprawna i ttylko będzie coraz gorzej.
Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Nie chce sie wyprowadzac, bo tutaj jest straszne zamieszanie z wynajmowaniem mieszkan, ale nie wyobrazam sobie polozyc do takiego pokoju Leona...Czym mozna to dziadostwo wytepic??? Tu leje przez 90% dni w ciagu roku, wiec mysle, ze poprostu sciana zewnetrzna jest mocno namoknieta....
Da sie jest dobry środek ale ciezko go w PL kupić nazywa się Savo i cholernie śmierdzi. Ale jak wyschnie i sie wywietrzy to po grzybie na dłuższy czas. On jest na bazie chloru i jest naprawdę dobry i nie drogi bo chyba za 500ml 15zł.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Witam wieczorowa pora ze szpitala. Mówiłam wam,że mały słabo się rusza i pojechaliśmy na IP. Ktg wyszło dobrze, z jednym skurczem którego nie czułam. Ale i tak tego mojego syna słabo czuje więc zostawili mnie na obserwacji i pewnie nowy rok spędze w szpitalu. No cóż wolę mieć pewność,że jakby co to jestem na miejscu. Będę na bieżąco. A to dopiero 33tyg, jeszcze chociaż niech byśmy wytrzymali do 37. Lepiej ciuchac na zimne.
Trzymajcie sie

Sorki że mnie mało. Coś was podczytuje ale strasznie źle sie czuje ostatnio. Napewno nie bez znaczenia był ten antybiotyk bo mnie osłabił. Jutro wizyta to sie dowiem co dalej. W 2 dzień świąt miałam skórcze regularne co 10 min ale sie wyciszyło po kąpieli i magnezie.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:26   #1254
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Trzymaj się! Dobrze,że poobserwują.

Cytat:

W Anglii grzyb jest częstym problemem,też nas to dotknęło. Stosowaliśmy ten preparat:

http://www.homebase.co.uk/wcsstore/h...HBO111111X.jpg

Tylko ty lepiej tego nie rób,bo smród jest straszny i najlepiej popsikać na grzyba i wyjść z domu na cały dzień,albo chociaż na kilka godzin i okno otworzyć w tym pomieszczeniu.
Stary 2013-12-29, 20:26   #1255
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Z kwestii okoloporodowych: moj subiektywny ranking podkładow.

Bella Mamma - do bani. Rozwarstwiaja sie straszliwie, zbijaja, generalnie niefajne.

Absorgyn - tez bez kleju, ale duzo, duzo lepsze. Wielkie, przewiewne. Numer 1 tuz po porodzie.

Tena Lady Maxi - wkłady da nietrzymajach moczu Sa ekstra fantastyczne, ale maja klej, co troce przeszkadza kiedy chodzi sie jeszcze w siatkowych gaciach. Ale po przesiadce na bawelniane super, póki jeszcze krwawienie jest duze.

Molimed Midi Hartmanna - tez wklady dla nietrzymajacych moczu z klejem. Na poczatek zdecydowanie zbyt mało chłonne, ale bardzo dobre na czas miedzy podkładami a zwykłymi podpaskami.
Dzięki za ranking Już sobie zanotowałam na przyszłość

Cytat:
Chyba mam ciążową menopauze, bo co chwila mam uderzenia gorąca i zalewam się potem
Mam od jakiegoś czasu to samo.
Poza tym w większości miejsc jest mi duszno i za gorąco.

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Mam tak samo a najlepiej jak się budze rano upocona i zastanawiam się czy mi się wody sącza czy tylko się spociłam miedzy nogami
Hahah ja tez tak mam - też czasem budzę się zlana potem i zastanawiam czy to przypadkiem nie wody między udami.

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44335897]Kurcze a u nas położna na SR mówiła że tak naprawdę nie ma zbyt wielkiej różnicy jaki materac wybierzemy, czy kokos czy pianka. Co osoba to opinia [/QUOTE]
U nas w SR położna mówiła dokładnie to samo. Powiedziała, że najlepiej po prostu położyć się na tym materacu i sprawdzić czy jest wygodny

Cytat:
Trzymaj się dzielnie, trzymam kciuki za dobre wyniki
Dobrze, że jesteś pod dobrą opieką

Czy któraś z Was widziała film "Narodziny jakie znamy"?
tu kawałek z polskim lektorem
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:31   #1256
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
jest jeszcze opcja, że działa marketing szeptany. Producenci materacy lateksowych (które są droższe) wypuszczają w internet wieść, że tańsze, z wkładką naturalną pleśnieją, więc warto dopłacić i kupić droższy - czyt. ich
Stary 2013-12-29, 20:31   #1257
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć tyle że ratuje Cię tylko odgrzybianie co pare mc My tez mamy ten problem w domu chcielismy "cos" z tym zrobić i rozbudowac dom ale stanelo na budowie nowego bo nic nam na stałe grzyba nie usunie niestety próbowalismy wielu środków i efekty były od 2tc do 6mc i grzyb zawsze wracał
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:49   #1258
Sheperdess
Rozeznanie

Pilotka, gratuluję.

Dziewczyny, nie nadrabiam, bo nie mam sił, napiszę Wam tylko, że od wczoraj Adaś jest z nami, urodził się SN (teoretycznie), waży 3420g i od kilku godzin jesteśmy już w domu i odpoczywamy.
Stary 2013-12-29, 20:51   #1259
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was widziała film "Narodziny jakie znamy"?
Nie widziałam,ale przeleciałam na szybko i wydaje się ciekawe
Zapisałam sobie,by poszukać całości i obejrzeć kiedyś.
Stary 2013-12-29, 20:52   #1260
kukurydzianaa
Rozeznanie

Wielkie gratulacje! Odpoczywajcie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości