|
|
#2371 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
My na brzuszek pierdki i kołki uzywalismy infacol ma taka fajna pipete łatwo się dziecku podaje
|
|
|
#2372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez bym prosila o przesłanie tej tabelki.moja niunia cala noc spała tzn od 22 do 4,pozniej do 7 a w ciagu dnia tylko cyc cyc cyc itrovhe dzemki. |
|
|
|
|
|
#2373 |
|
Zadomowienie
|
Jak czytam dziewczyny o waszych koszmarnych przezyciach w szpitalu, to az sie slabo robi, no nie do uwierzenia normalnie.Tak nie powinno byc, moze kobiety powinny skargi skladac na konkretne osoby, to by sie cos zmienilo, bo malo,ze porod, okres po porodzie ,karmienie i ogarniecie siebie obolalej i placzacego dziecka jest tak ciezkie to jeszcze takie potwory dobijaja oszołomione kobiety.Ja rodzilam na Czarnowie i tam nie bylo czegos takiego, moze po prostu mialam szczescie, choc nie sadze, bo bylismy tydzien i krecilo sie wokol mnie i dziecka wiele osob i kazdy ludzki, normalny, pomocny, panie dwie pomagaly mi przystawic dziecko do piersi,az całe mokre byly, ja nie chcialam dac butelki, a one mnie wrecz namawialy, pocieszaly..
Co do ciezkich poczatków, to moj synek tez non stop plakal, przy cycu non stop, rzucal sie ,prezyl, nie spal, pani w przychodni stwierdzila, ze chcielismy miec dziecko to niestety trzeba sie dostosowac, musi plakac..na szczescie wszystko minelo i teraz mamy tylko czasami napady buntu a u nas suszarka chodzila non stop,na brzuszek pomagalo to i jeszcze robilismy rowerek nozkami malemu, zazwyczaj sie wtedy porzadnie wypierdzial i wyproznil i jeszcze po herbatce rumiankowej bylo lepiej.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2013-12-20 o 16:58 |
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie do niego chodzę, ale pytałam czy w szpitalu interesuje swoimi pacjentami. W poniedzialek idę na wizytę, syn raczej jest duży bo ponad 3 kg ważył w 34 tc. To będzie mój pierwszy poród i się boję. |
|
|
|
|
|
#2375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2376 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2377 |
|
Zadomowienie
|
W książce są też fajne testy, sprawdzające typ, charakter niemowlęcia. Mój pierwszy bąk się idealnie w jeden z typów wpasował, za to drugi już nie koniecznie
Cała książka najbardzie jest pomocna na początku życia dzieciątka. Potem nabiera ono już pewnych nawyków, przyzwyczajeń i sporo rzeczy się zmienia. Jeśli któraś chce całą książkę, to proszę o adres email na priv
|
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2380 |
|
Raczkowanie
|
pewnie już potem nie będzie czasu, zatem ZDROWYCH, RADOSNYCH SWIAT!!!
Edytowane przez elami24 Czas edycji: 2013-12-24 o 00:53 |
|
|
|
|
#2381 |
|
Zadomowienie
|
ZDROWYCH, RADOSNYCH, PEŁNYCH MIŁOŚCI ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA SPĘDZONYCH W GRONIE NAJBLIŻSZYCH A PRZEDE WSZYSTKIM POCIECHY Z NASZYCH MAŁYCH KOCHANYCH BRZDĄCÓW
|
|
|
|
|
#2382 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyni i brzdace: Zdrowych, radosnych swiat pelnych milosci!
|
|
|
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
Również życzę wszystkim mamusiom z dzieciatkami w brzuszkach i poza nimi
SPOKOJNYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA.
|
|
|
|
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnych, zdrowych, pełnych magicznych chwil w gronie najbliższych osób Świąt Bożego Narodzenia!!!
P.s spokój tu na waszym wątku
|
|
|
|
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt Kobietki! Niech spełnią się wszystkie Wasze najskrytsze marzenia!
Isia, na wątku spokój bo każda pochłonięta świętami. Reaktywacja po Nowym Roku
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2013-12-25 o 08:17 |
|
|
|
|
#2386 |
|
Przyczajenie
|
Kochane,życzę Wam wszystkim, Wesołych Magicznych Świąt Bożego Narodzenia, przepełnionych miłością,i radością.
|
|
|
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
Najlepszego Kobietki dla Was, brzdacy i rodzin
|
|
|
|
|
#2388 |
|
Przyczajenie
|
Edytowane przez bialymotyl Czas edycji: 2014-01-23 o 12:58 |
|
|
|
|
#2389 |
|
Przyczajenie
|
Witam po świętach, mam nadzieję że bardziej się objadłyście ode mnie bo ja to przez ostatnie dni przymieram głodem
przez karmienie cycem. Pojawił się u nas kolejny problem, może pomożecie mi szukam okulisty dziecięcego w Kielcach godnego polecenia. Moja malutka jeszcze nie ma 3 tyg. a zauważyliśmy że bardzo jej jedno oczko ucieka, naczytałam juz się na ten temat i nie ma co zwlekać z wizytą, a do tego cały czas ropieją Lilci oczka, przemywam solą fizjologiczna ale nic nie pomaga, jedno jest jeszcze znośne, ale drugie to nie może biedulka otworzyć jak co chwilka jej nie przetrę. Jak miałybyście namiar na okuliste to bardzo proszę o informacje.
|
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Klub Mam Kielce będzie od połowy stycznia organizował zajęcia tańca dla mam. Maluszki będą tańczyć w chuście a starszaki mogą się w tym czasie bawić na sali z zabawkami. Chustę można będzie wypożyczyć. bliższe info wkrótce na stronie klubu.
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Raczkowanie
|
a my w niedziele przed świetami czyli dokładnie tydzien temu wzywaliśmy do domu panią dr.ponieważ mała prężyła się i strasznie płakała,nawet pierś jej nie uspokajała brała do buzi i targała.Pani dr. stwierdziła nietolerancje laktozy i kazała mamie przejść na dietę-czyli w skróci nie jeść nic.....jedzenie przedstawione przez nią wygląda bardzobardzo monotonnie....kurczak,kró lik i inne drobiowe plus got marchewka,buraki,gotowane jabłka wedlina drobiowa, flipsy, ryżowe krążki,prażone jabłka które jem z ryżem i w zasadzie tyle.ileż można pociągnąć na takim jedzeniu????Może macie jakieś inne zadanie na ten temat lub jakieś przepisy.Patrzyłam na google ale dają fajne przepisy ale z jajami,których nam też zabroniła jeść.Jest poprawa,chociaż czasem znowu ma jakieś bóle a nie jem nic poza tym co mówiła, więc może do tego dochodzą jakieś kolki-szczególnie w nocy. Oraz po wigilii pojawił się katar(dodatkowe utrudnienie)gdyż dzidzia niecałe dwa tyg miała.Pozostały inhalacje a i tak nieraz jej się ciężko oddycha.....od samego początku jakieś przejścia mamy.
|
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Są kropelki, które się podaje przy nietolerancji laktozy i wtedy (podobno) można karmić normalnie - Delikol. Koszt to ponad 40zł za 15ml, a podaję się je dziecku przy każdym posiłku. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Jak poczytasz, to wszędzie piszą, że dieta matki karmiacej nic nie zmieni, bo to matka wytwarza laktozę, bez względu na to, co je. Chyba, że lekarce chodzilo o skazę, to wtedy tylko dieta
|
|
|
|
|
|
#2397 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dla mnie pierwsze co było niepokojące to fakt że mała nie robi regularnie kupy, pomagamy jej czopkami i masażem brzuszka. Do tego podaje jej 2x dziennie kropelki Dicoflor, oraz przepajam wodą co dr. zakazała. Dziś mam zamiar kupić herbatkę z kopru lub ta z humana na brzuszek zobaczymy jaki bedzie efekt. A u Was mała załatwia się regularnie i bez problemu? ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2398 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2399 |
|
Raczkowanie
|
żyrafka i zosia- prześlijcie jakiś kontakt mailowy do wysyłki na priv, jutro zrobię zdjęcia broszury,
|
|
|
|
|
#2400 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje serdecznie i czekam na zdjecia. pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

. A w kwestii płaczu, to jeśli cyc pomaga, to podawaj. Dopiero potem obserwuj, czy to głód, chęć przytulenia, czy coś innego. Ja polecam książkę "Język niemowląt" - nie całą, bo wiele tam "bajkopisania", ale super wyjaśnione są wszystkie rodzaje płaczu - jak brzmią i co oznaczają. W formie tabelki. Mogę przesłać Ci na maila, jak chcesz, tylko wyślij mi swój adres na priv.
a u nas suszarka chodzila non stop,na brzuszek pomagalo to i jeszcze robilismy rowerek nozkami malemu, zazwyczaj sie wtedy porzadnie wypierdzial i wyproznil i jeszcze po herbatce rumiankowej bylo lepiej.

przez karmienie cycem. Pojawił się u nas kolejny problem, może pomożecie mi szukam okulisty dziecięcego w Kielcach godnego polecenia. Moja malutka jeszcze nie ma 3 tyg. a zauważyliśmy że bardzo jej jedno oczko ucieka, naczytałam juz się na ten temat i nie ma co zwlekać z wizytą, a do tego cały czas ropieją Lilci oczka, przemywam solą fizjologiczna ale nic nie pomaga, jedno jest jeszcze znośne, ale drugie to nie może biedulka otworzyć jak co chwilka jej nie przetrę. Jak miałybyście namiar na okuliste to bardzo proszę o informacje.