Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 04:42   #271
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

druga noc prawie przespana poszła spac o 20, karmienie o 2 i śpi dalej ale ma strasznie płytki sen..

ale się zescie rozpisały
cięko wejść w rytm :<

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Kurde wypadłam z obiegu

w ogóle teskniłam za Wami GADUŁY

Z ostatniej strony:
Paulina My mamy smoki Lovi,TT nie tolerował za bardzo od urodzenia(mielismy w szpitalu taki malutki ),za Aventem tez średnio przepada.Lovi uwielbia

Ojej a co sie stało?
Jak rozpoznaliscie skaze?
Nie pomoge z dieta niestety.

No własnie czekolade i ciasta tez jadłam
Najgorsze jest to że mam apetyt jak smok!!!!!!!I nie potrafie sobie odmówić

Kociak Bocianka kupowałam w sklepie dla dzieci(w aptece nie spotkałam)
Teraz pije z Herbapolu dostepna w aptece.

córko czarownic Jaki nick-nie moge sie przyzwyczaić.Dla mnie jestes myą

Cytat:
Cos sie skupic nie mogę...

Rybko ciesze sie że Kacperek zdrowy
domi Mam nadzieje że choróbsko juz troche Cie opusciło
Miki Zdrówka,z EWUSIEM tez tak kiedys miałam-do lekarza nie chcieli mnie przyjac ale sie udało-jakis blad był z winy sytemu
Antibia I co z Twoja trzustką-leczysz sie??Bo z tego co wiem to poważna sprawa-ostra dieta,leki,zycie jak na bombie.-od ataku do ataku..
sorentoBrakowało Twoich pieknycj kolorowych postów
Apetyt jak smok na dziewice i za spadek wagi
Córko czarownic Pisałysmy o matowych płytkach że to samo zło
Nie czytałaś
Rusałko sliczna królewna(ale widac tylko jedną a gdzie druga?)
Beatka Brawa dla kochanej Liwki za bycie grzeczna dziewczynka
U siostry będzie DZIEWUSZKA!!!!kolejna córeczka .Widziałam na usg bułeczkę, a jeszcze niedawno ja przezywałam te piekne chwile
agnieszkaŻycze Ci szybkiego przytulenia Ani

Tz wrócil z Hobbita

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Rybko,Anulko

Czytam dalej
czytałam, ale było za późno
aaale zazdraszczam Hobbita i kina

właśnie ostatnio myślałam nad tym, ze duzo dziewczyn wypadło... Ciekawe ile nas zostanie

ide spac, poki moge

Edytowane przez CorkaCzarownic
Czas edycji: 2013-12-30 o 05:53
CorkaCzarownic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 05:48   #272
Trele_Morele
Zakorzenienie

za nocke- aż tak dziwnie sie wyspac co? Jeszcze sie okarze ze Ulka, najwiekszy watkowy spioch

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 05:55   #273
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
za nocke- aż tak dziwnie sie wyspac co? Jeszcze sie okarze ze Ulka, najwiekszy watkowy spioch

No jestem w takim szoku, ze szok () znów na karmienie się obudziła i śpi dalej postękując, bo się ułożyć nie może
Ale dałam jej wczoraj biogaie i zmieniłam nagle mleko i znów była kupa przed snem kupa, teraz kupa jestem zszokowana

haha, z tym spaniem miałaby się wdać w kogo:d dziwne byłoby jakby nie spała
Stary 2013-12-30, 06:38   #274
lineczka1989
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Sylwia, strasznie sie ciesze ze coraz lepiej z nozkami jest! Jeszcze troche i nie bedziecie musieli jezdzic na zakladanie gipsu
A moze Bartus taki marudny przez ten gips jest co? Moze mu przeszkadza i dlatego sie zlosci i placze?

Ja z Nelka problemow nie mam juz sie przyzwyczailam ze w dzien bardzo malo spi ale mamy wtedy czas dla siebie i na "zabawe", placze rzadko no chyba ze ma ewidentnie zly humor to sobie pomarudzi ale tak to jest dobrze no i coraz bardziej kontaktowa jest, ostatnio TZ sie do niej tylko usmiechal bez mowienia to i Mala sie usmiechnela do niego

Corko, widocznie mleko Uli nie podpasowalo ale fajnie ze spi i ze kupy ida

Ehh duzo dziewczyn przestalo pisac i pewnie sie jeszcze troche wykruszy oby nie wszystkie bo skad ja bede czerpac tak wiedze

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 07:39   #275
ryba91
Zakorzenienie

Antibia - chyba wypróbuje to mleko, ale dopiero po nowym roku. bo jestem z nim od 40 minut a ilość śmierdzących bąków mnie przeraża.

Trele. Ja dostałam kod promocujny. musisz wejsc na photobox.pl zalogiowac sie. Wybrac w dekoracjach sciennych obraz na plotnie , zmienic na FORMAT prostokatny CLASSIC za 121 zl[r.30x40cm] leciec do konca i przy zamowieniu jak wystepuje kwota to z boku wpisac kod promocyjny :PLTOIL12 i obliczyc jeszcze raaz. ale przesylka nie jest wliczona i wlasnie doczytalam ze sama przesylka to 48zl
Stary 2013-12-30, 07:50   #276
lineczka1989
Zakorzenienie

Rybko, musza dowalic taka przesylke zeby im sie oplacalo

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-30, 07:56   #277
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Sylwia, strasznie sie ciesze ze coraz lepiej z nozkami jest! Jeszcze troche i nie bedziecie musieli jezdzic na zakladanie gipsu
A moze Bartus taki marudny przez ten gips jest co? Moze mu przeszkadza i dlatego sie zlosci i placze?

Ja z Nelka problemow nie mam juz sie przyzwyczailam ze w dzien bardzo malo spi ale mamy wtedy czas dla siebie i na "zabawe", placze rzadko no chyba ze ma ewidentnie zly humor to sobie pomarudzi ale tak to jest dobrze no i coraz bardziej kontaktowa jest, ostatnio TZ sie do niej tylko usmiechal bez mowienia to i Mala sie usmiechnela do niego

Corko, widocznie mleko Uli nie podpasowalo ale fajnie ze spi i ze kupy ida

Ehh duzo dziewczyn przestalo pisac i pewnie sie jeszcze troche wykruszy oby nie wszystkie bo skad ja bede czerpac tak wiedze

No Nelka bardzo grzeczna, zauważyłam to jak już pisałaś wynagradza mamusi to, że nie mogła się zdecydować na końcówce kiedy wyjść
Stary 2013-12-30, 08:05   #278
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
No jestem w takim szoku, ze szok () znów na karmienie się obudziła i śpi dalej postękując, bo się ułożyć nie może
Ale dałam jej wczoraj biogaie i zmieniłam nagle mleko i znów była kupa przed snem kupa, teraz kupa jestem zszokowana

A ty jakie mleko uzywasz?
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 08:07   #279
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

hahaha racja.

To tak jak z tym moim chrzcinowym tortem. sam tort to nie drogi bedzie... ale dodatki. Jak zobaczyłam to np. te buciki z koronki to kosztują 20 zł- chciałam je bardzo a teraz sie okazuje ze przesyłka 19.. a innych faaajnych ozdób jadalnych gość nie ma :/ znaczy ma ale rózowe, albo dzieci a ja na ttorcie nie chce zadnego dziecka. Potem widziałam takie trampeczki niebieskie i też super wyglądają, ale nie pisze ile przesyłka wiec olewam. :P Czekam bo ta znajoma co mi ten tort bedzie robić to ma zapytać o przesyłki i mozliwe zmiany koloru na niebieski......
Stary 2013-12-30, 08:10   #280
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
A ty jakie mleko uzywasz?
Próbowałam Nan, hipp i bebiko. I Bebiko to zdecydowanie numer 1. Jak na razie nic go nie pobiło dlatego na wzdęcia też kupiłam Bebiko Comfort, bo czytałam b. dużo złych opinii na temat bebilon.
Stary 2013-12-30, 08:14   #281
ryba91
Zakorzenienie

W ogóle Kacper mi wyrasta znaczy ja sie ciesze ze rośnie ale nie zdążył porządnie ponosić niektórych ciuchów. Dzisiaj ubieram mu body 62 a tu co? dopiąc sie nie da... pajace to tylko 4 są dobre.. Matko jak ten mój synus rośnie a matka mu ciuchy na 62 kupiła ostatnio czas zaopatrzyć sie w cos wiekszego! i nie moge sie doczekać tego 10tego choć połowa kasy co zostanie po rachunkach to pewnie na chrzciny pójdzie. W ogóle moja siostra powiedziała ze ona mu kupi taką koszule body ale nie tą z H@m tylko zwykłą jak mają duzi faceci

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Próbowałam Nan, hipp i bebiko. I Bebiko to zdecydowanie numer 1. Jak na razie nic go nie pobiło dlatego na wzdęcia też kupiłam Bebiko Comfort, bo czytałam b. dużo złych opinii na temat bebilon.
a widzisz, ja czytałam dużo pozytywnych nt bebilonu i kazałam mojemu go kupić jak wychodziłam ze szpitala... ale facet jak to facet kupił bebiko. Do dzisiaij na nim jesteśmy bo cena atrakcyjna i są różne rodzaje również a dodatkowo mały zachowuje sie po nim dobrze, nie ma jakiś problemów itd..
Stary 2013-12-30, 08:24   #282
De28
Wtajemniczenie

Tak piszecie o starszakach-moj sie uspokoil i jakos tak dojrzal. Christian jakos wogole go nie interesuje. Wyrzuca pieluchy i tylko czasem po cos strzeli. Np pochlapie twarz malego w czasie kapieli, ale to przeciez dopiero trzylatek.
Nie wyspalam sie. Maly zasnal o 22 30 o 3 pobudka, i o 6 30 a w miedzyczasie odciagalam bo zjadal mi tylko z jednej piersi i zasypial.O 6 wstal starszak i tyle ze spania. Mam tak przekrwione oczy, jak jakis alkoholik.

Co do skazy-bylismy na podobnej diecie, bo starszak mial nietolerancje bialka. Zadnego nabialu, ryb, miesa bialego.Zrodlem wapnia byly migdaly. Z czasem wprowadzalam sery i jogurty i to tolerowal w niewielkich ilosciach. Dieta byla restrykcyjna, bo moj reagowal tez na bialko w miesie. Mleko zastapilismy soja, probowalismy mleka koziego ale tez reagowal. Margaryne i maslo zastapilismy sojola na bazie oleju z oliwy. Trzeba czytac sklady produktow, bo w wiekszosci sa minimalne ilosci bialka a nasz na takie ilosci juz reagowal wysypka.

Maly spi a mi cycki pekna. Bede karmic tylko do konca stycznia. Maly buntuje mi sie przy cycku strasznie. W nocy je ladnie, oprocz przysypiania i koniecznosci odciagania a co za tym idzie pernamentnego zmeczenia bo spie po godzinie naraz. Ale w dzien oproznia cycki i chce wiecej i zamiast na nich wisiec, by zwiekszyc produkcje, to sie wkurza i placze ze juz nie leci. A mi sie juz z laktatorem nie chce siedziec, nie mam czasu na to, bo maz w podrozach sluzbowych a ja sama z dziecmi. 3 miesiace karmienia wylacznie piersia to moim zdaniem i tak nie jest zle. Poza tym, maly ma codzien bole brzuszka i ja juz nie wiem co mam jesc. Albo dojrzeja jelitka, albo wyprobujemy mleko na bazie soi. Maly nie ma wysypek skazowych ale obawiam sie ze nie toleruje laktozy. W koncu jego brat tez ma nietolerancje, wiec obawiam sie ze on tez.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 08:40   #283
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
No Nelka bardzo grzeczna, zauważyłam to jak już pisałaś wynagradza mamusi to, że nie mogła się zdecydować na końcówce kiedy wyjść
chyba tak :P poza tym teraz też jest bardzo nie zdecydowana bo najpierw rechocze a za kawałek podczas śmiania już grymas do płaczu

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-30, 08:46   #284
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
No ja też czytałam o bebilonie źle a nam ten bebilon comfort akurat służy nie ma reguł vi dziecko to opinia. A nie wiedziałam zr jest bebiko comfort...może też spróbuje a gdzie kupowałas?
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:12   #285
lineczka1989
Zakorzenienie

w sobote widziałam że w Pepco są wyprzedaże TŻ stwierdził że strasznie mnie ciągnie ale się opamiętałam

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-30, 09:14   #286
ryba91
Zakorzenienie

http://pl.easysleep.info/
Stary 2013-12-30, 09:18   #287
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
o fajne, tylko Nela już nie usypia z takimi wspomagaczami na pierwszą stronę można ten link zapodać

domówiłam dwa tomy Wiedźmina z prezentu gwiazdkowego dla TŻ, i 150 zł na prezent poszło za 4 książki
w ogóle dlaczego książki są takie drogie

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-12-30 o 09:20
Stary 2013-12-30, 09:21   #288
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Antibia - chyba wypróbuje to mleko, ale dopiero po nowym roku. bo jestem z nim od 40 minut a ilość śmierdzących bąków mnie przeraża.

Trele. Ja dostałam kod promocujny. musisz wejsc na photobox.pl zalogiowac sie. Wybrac w dekoracjach sciennych obraz na plotnie , zmienic na FORMAT prostokatny CLASSIC za 121 zl[r.30x40cm] leciec do konca i przy zamowieniu jak wystepuje kwota to z boku wpisac kod promocyjny :PLTOIL12 i obliczyc jeszcze raaz. ale przesylka nie jest wliczona i wlasnie doczytalam ze sama przesylka to 48zl
Dziekuje
A przesylka - no wiadomo - musza nadrobic czyms ta cene..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-30, 09:22   #289
Kociak85
Zadomowienie

Witam z rana
Cytat:

Zazdroszczę kup. Chciałabym, żeby Iga miała już normalne kupy. A ona tak jedną dziennie maksymalnie i to takie wodniste jeszcze. Ja chcę już jajecznicę!

Poza tym to Igula dzisiaj jakąś manianę odwaliła rano. Jadła, niby zjadła a zaraz ryk. I się rzuca przy cycku zamiast zassać. Już pomyślałam, że to efekt dawania smoczka - że małej się nie chce ssać. Ale po kilku chwilach nerwów jednak załapała i ssała. Ale dzisiaj idę na poszukiwania herbatka bocianka. I ruszę z laktatorem tym sposobem 7-5-3. Bo wydaje mi się, że tego pokarmu mam za mało jak na jej obecne potrzeby (piersi praktycznie nie bywają twarde między karmieniami. Jeszcze lewa to czuję, że pokarm napływa. Ale prawa... Niby mleko leci jak naciskam, ale jest cały czas miękka. Chyba tak nie powinno być?

Cytat:

Mi się wydaje, że oni zawyżają te koszty, bo one są naprawdę wysokie. To tam w normalnych cenach to w ogóle się nie opłaca zamawiać.
Stary 2013-12-30, 09:28   #290
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle Kacper mi wyrasta znaczy ja sie ciesze ze rośnie ale nie zdążył porządnie ponosić niektórych ciuchów. Dzisiaj ubieram mu body 62 a tu co? dopiąc sie nie da... pajace to tylko 4 są dobre.. Matko jak ten mój synus rośnie a matka mu ciuchy na 62 kupiła ostatnio czas zaopatrzyć sie w cos wiekszego! i nie moge sie doczekać tego 10tego choć połowa kasy co zostanie po rachunkach to pewnie na chrzciny pójdzie. W ogóle moja siostra powiedziała ze ona mu kupi taką koszule body ale nie tą z H@m tylko zwykłą jak mają duzi faceci

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

a widzisz, ja czytałam dużo pozytywnych nt bebilonu i kazałam mojemu go kupić jak wychodziłam ze szpitala... ale facet jak to facet kupił bebiko. Do dzisiaij na nim jesteśmy bo cena atrakcyjna i są różne rodzaje również a dodatkowo mały zachowuje sie po nim dobrze, nie ma jakiś problemów itd..
Kacper sie odstrzeli na chrzciny to ksiadz z ambony spadnie

Ja nie wiem jak to na cm przelozyc bo Ty jest inaczej. Majka nosi juz rozmiar 3-6 a ja jak cos wyłapie to 6-9 juz kupuje i niech lezy ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-30, 09:32   #291
ania_cz79
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Witam się i ja w odchowalni. Choć nie udzielam się dużo często korzystam z Waszych rad i systematycznie Was czytam.

Ja dzisiaj nie wyspana. Od kilku dni mamy taki mały problem.

Karmie Mikołaja tylko piersią, zawsze jadł ładnie i odbijał, oprócz tego że od początku trochę dziwnie łapie tą pierś i przez to cały czas bolą mnie sutki, ale to nie o to mi chodzi, wcześniej jadł odbijał i już po problemie, a teraz je i nie odbija ładnie bo za każdym razem jak go podniosę to ulewa, ale ulewa takim mlekiem nieprzetrawionym. Normalnie zwraca. Jak już wydaje nam się że to koniec leży sobie ładnie, i po jakimś czasie ponownie mu się ulewa .

Nie wiem gdzie jest problem wszystko robimy tak jak wcześniej. Poza tym przez to że tyle ulewa, to za chwile ponownie chce jeść.

Zaczęłam się zastanawiać czy on nie ulewa z przejedzenia, ale jest tylko na cycu, wiec nie wiem.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:38   #292
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak to na cm przelozyc bo Ty jest inaczej. Majka nosi juz rozmiar 3-6 a ja jak cos wyłapie to 6-9 juz kupuje i niech lezy ..

Nela też nosi 3-6 i też kupuję na zapas ciuchy
tylko mam problem bo nie mieszczą mi się do komód nawet już mam takie ubranka na jakieś 3-4 latka

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-30, 09:42   #293
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Odciagasz 7 minut z prawej piersi i 7 z lewej, potem 5 minut z prawej itd

A ja nie wiem czy moja laktacja sie nie zmniejszyla, albo po prostu mam takie wrazenie

dzieki!

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Ogromnie zazdroszczę takiego rytmu dnia, kiedy wiesz co po sobie następuje i dziecko też od razu przyzwyczaja się do stałych por karmienia i spania.
Niestety moja nie dała sobie narzucić takiego rytmu i sama też żadnego nie ustaliła, bo zupełnie nie mogę jej wyczuć kiedy bedzie głodna, kiedy śpiąca. Muszę się jeszcze wiele nauczyć.

Bardzo Ci współczuję że Agatka ma skazę ale z tym da się zyc, tylko Ty będziesz musiała włożyć więcej starań w przygotowania posiłków. Niestety nie mogę Ci pomóc co do diety, ale może poszukaj jakiejś mądrej książki na ten temat, bo w internecie różne mądrości ludzie wypisują. Trzymam za Was mocno kciuki. Głowa do góry!

Niestety cały poprzedni wątek opuściłam, ale zamierzam nadrobić jak tylko Mala mi pozwoli. Nie wiedziałam że witamina K może wywoływać wzdęcia. Chyba muszę kupić osobno witaminę D i tylko ja podawać aby sprawdzić czy może moja ma problemy z brzuszkiem po tej witaminie.

no to tym razem ja przybijam piatke jesli chodzi o rytm dnia poko co tylko kapiel jest o stalej porze

Cytat:
Weronisiek ale miałas "akcje" z wlewaniem wody brrrrr
Lusesita Ta metoda to przykładanie laktatora do jednej piersi przez 7 minut, później 7 do drugiej. Potem powtarzasz to samo, z tą różnicą że po 5 minut, a na końcu po 3.
Nie dajesz nic pod główkę wyższego?Nam Tymek mocno ulewa i spi na klinie i na boczku sie staramy go kłaść żeby sie nie zakrztusi,ł a zeby mu sie wylalo na zewnatrz.
Ale potrafi sie przekręcić na plecy i wtedy nieraz krztusi się.I dlatego tak sie boje go klasc w łozeczku bo mam schize ze w pore nie zareaguje i sie udusi

Pisałyście o usypianiu,u nas póki co spokój z tym.Chociaz w dzien nieraz ciezko uspic wiec spiewam i daje cyca.Z reguly pomaga na chwile bo maly nauczyl sie juz szybko regenerowac-nieraz 10 minut drzemki i gotowy
No chyba ze idziemy na spacer to wtedy pospi dlugo.
Szczególnie wieczorem jest spokoj,kapiemy po 19 po czym jedzonko i spanko-po 20 lub przed 21 juz spimy smacznie.Ale czasem nie wystarczy odlozenie do kosza po odbiciu ,potrzebna jest klata tzta
Ale kapiel musi być obowiazkowo -to taki znak dla umyslu Tymka ze potem idzie sie spac.
Nawet bez smoka uda sie zasnac.

A dzisiaj np po poludniu usnal dopiero u babci na rekach, na lozku i w gondoli dokazywal.Także róznie to jest.

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Mój kumpel ma OZT i niestety tak jak pisałam życie jak na bombie,schudł już 25 kg,dieta,rygor,nieprzecia zanie organzimu itp
Ale to mialas zapalenie trzustki czy woreczka zółciowego?
nasza spi z nami...i tez kladziemy na bok,na pleckacb spi w ciagu dnia,jeslo zasnie

Stary 2013-12-30, 09:51   #294
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kociak wszystko jest ok. Masz unormowana laktacje po prostu wg mnie.

Ania jak dobrze przybiera mimo ulewania to nie ma się czym przejmowac.

Witek dziś wolal cyca co 1.5h. Wyglądam jak zombie

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-12-30 o 11:30
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:13   #295
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:

Ulka ma miesiąc i już nosi 62, a niektóre sa jej krótkie. Strasznie długa jest. I stopki w niektórych pajacach są za małe w 62. Dlatego boję się troszkę przez neta pajace kupować, bo jaki to ma cel skoro będą za małe...
Cytat:
chyba tak :P poza tym teraz też jest bardzo nie zdecydowana bo najpierw rechocze a za kawałek podczas śmiania już grymas do płaczu
a to moja też tak ma:P

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
No ja też czytałam o bebilonie źle a nam ten bebilon comfort akurat służy nie ma reguł vi dziecko to opinia. A nie wiedziałam zr jest bebiko comfort...może też spróbuje a gdzie kupowałas?
No ja stwierdzilam, że skoro zwykły jej podszedł to może ten też się sprawdzi. Ale wahałam się długo nad wyborem bebiko czy Bebilon. A zamówiłam na allegro na spróbę, jak podejdzie to kupię od razu więcej, bo taniej wychodzi i za przesyłke się nie płaci.
Cytat:
w sobote widziałam że w Pepco są wyprzedaże TŻ stwierdził że strasznie mnie ciągnie ale się opamiętałam
aaa, ciuszki też?Bo że bożonarodzeniowe to wiem
Cytat:
o fajne, tylko Nela już nie usypia z takimi wspomagaczami na pierwszą stronę można ten link zapodać

domówiłam dwa tomy Wiedźmina z prezentu gwiazdkowego dla TŻ, i 150 zł na prezent poszło za 4 książki
w ogóle dlaczego książki są takie drogie
Nie wiem właśnie, dlatego kupiłam sobie czytnik i piratuję chociaż teraz dużo zabawy, bo nan chomiku usuwają zwykłe ebooki i trzeba z epub przerabiać
Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Witam się i ja w odchowalni. Choć nie udzielam się dużo często korzystam z Waszych rad i systematycznie Was czytam.

Ja dzisiaj nie wyspana. Od kilku dni mamy taki mały problem.

Karmie Mikołaja tylko piersią, zawsze jadł ładnie i odbijał, oprócz tego że od początku trochę dziwnie łapie tą pierś i przez to cały czas bolą mnie sutki, ale to nie o to mi chodzi, wcześniej jadł odbijał i już po problemie, a teraz je i nie odbija ładnie bo za każdym razem jak go podniosę to ulewa, ale ulewa takim mlekiem nieprzetrawionym. Normalnie zwraca. Jak już wydaje nam się że to koniec leży sobie ładnie, i po jakimś czasie ponownie mu się ulewa .

Nie wiem gdzie jest problem wszystko robimy tak jak wcześniej. Poza tym przez to że tyle ulewa, to za chwile ponownie chce jeść.

Zaczęłam się zastanawiać czy on nie ulewa z przejedzenia, ale jest tylko na cycu, wiec nie wiem.
Może faktycznie za dużo je?

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

W Rossmanie z kartą rossnę są pampersy na promocji, ale tylko za opakowanie jedno. Na maila mi przyszło, już wklejam warunki:

"W związku z Twoją aktywnością w programie, przygotowaliśmy specjalną promocję. Już dziś możesz w dowolnej drogerii Rossmann** zakupić jedno opakowanie:

- Pampers, JP Mini, 94 szt.,

- lub Pampers, Premium Care JP, rozm.2, 90 szt.

z 15% rabatem ***.Wystarczy, że podczas dokonywania zakupów w Rossmann weźmiesz jedno opakowanie w/w pieluch Pampers i okażesz swoją aktywną kartę Rossnę! przy kasie.

Z tej wyjątkowej promocji możesz skorzystać do: 29-01-2014 r. lub do wyczerpania zapasów.

*** Rabat nie podlega łączeniu z rabatami wynikającymi z tytułu posiadania co – brandingowej karty płatniczej VISA Rossmann oraz z transakcjami dokonywanymi za pomocą kart podarunkowych. Rabat przyznawany do poszczególnych kart Rossnę! nie podlegają kumulacji."

Ogólnie pamiętajmy o podawaniu jakichś promocji i na 1 stronę, to naprawdę przydatne. I sprawdzeni sprzedawcy na allegro z artykułami i ciuszkami, bo to się przyda
Stary 2013-12-30, 10:23   #296
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Czarownico ten rabaty dotyczy twojej karty- wieku twojego dziecka.
Kazda z nas w tym czasie dostała tego maila (ta ktora ma rossne)

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:26   #297
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie mamusie
Wczoraj znowu nie miałam neta A dziś znowu muszę wszystko pięknie ogarnąć i poszykować jedzenie na jutro bo goście na sylwestra przyjeżdzają.Wątek nadrobiłam malutka mi usnęła mam chwilkę to zaraz wszamię jakieś śniadanko.

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny- Mamusie ze swoimi szczęściami.
Wróciłam po długiej długiej nieobecności ale mam nadzieje, że usprawiedliwionej. Działo się....lekarze, szpitale...teraz powolutku się prostuje z tą jedynie różnicą, że tym razem to ja się pewnie niedługo posypie.
Mała ma skazę więc ja się znajduje na diecie restrykcyjnej i jest ciężko.

I od razu mam do Was prośbę...czy któraś z Was może mi pomóc z dietą bezmleczną i bezjajeczną? Jakieś sprawdzone przepisy. Jak też w ogóle z dietą? Co jecie przy karmieniu?

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Gratuluję wszystkim Mamom porodów jak będę miała możliwość to postaram się podczytać ostatnie dwa wątki...ale nie obiecuję.
Bardzo Ci współczuję. Moja bratowa przerobiła tę dietę, dziś malutki ma już ponad 2 latka, i zdrowo się chowa. Ale bratowa karmiła piersią ponad rok na takiej restrykcyjnej diecie, za co ją podziwiam. Teraz jest na wyjeździe, ale jak wróci to poproszę ją aby opisała taką swoją dietę.Wszystko czego się dowiem od razu Ci napiszę.

Paulina
u nas oficjalnie jest "co laska" ale mniej niż 200 zł nie wchodzi w rachubę
dzidzia, nemosek fajnie że do nas wróciłyście, nie opuszczajcie nas więcej na tak długo

Ja mam nadzieję że mojej małej już zaczyna się spanie normować. Dziś zasnęła nam o 22 i spała do 3.30!Zasnęła o 4.30 i spała do 7.30!!szok
Co do kolek, mam już ten sab simplex i mam nadzieję że będzie widoczny efekt.
A co do bączków i kupek standardowo malutka się męczy, mam nadzieję że dziś uda jej się wypchać kupala.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:33   #298
lusesita23
Zakorzenienie

Nasza tez dzis meczyla kupe mimo kropelek...ale juz spokojna,wisi na cycu
u nas spanie ok - odpukac!!!

Corko nasza tez juz 62 nosi,jedne sa za male,inne za dlugie...

chcielismy mocz jej dzis zlapac, tzn woreczek przykleilosmy i nic.woreczek zxjelismy- nasikala

nasza tez ulewa,ale to norma podobno...je i ulewa,ulewa i je
Stary 2013-12-30, 10:38   #299
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się nad zamówieniem zaproszeń na chrzest i patrzcie co na szybko wymyśliłam, brat wydrukował i jest super
Tylko na pierwszej stronie zmieniliśmy na czcionkę gdzie są literki ą,ę,ś itd i zmieniliśmy na "Chrzest Święty" a nie Swiety
Przepraszam za jakość ale nie miałam aparatu przy sobie i zrobiłam telefonem
Ale super baaaardzo mi się podobają, milion razy fajniejsze takie własnoręcznie wykonane niż takie zamawiane co kiedyś pokazywałaś

A moje dziecko zasneło - chyba na dłużej na wyjeździe tak się przyzwyczaiła, że cały czas się coś działo i nią się zajmowaliśmy że przez pierwsze dni po powrocie w ogóle oka nie chciała zmrużyć w dzień- wrzask non stop- i nawet raz w środku nocy na jedzenie się obudziła, co się nie zdarza od 1,5 miesiąca no ale chyba wszystko wraca mniej więcej do normy- śpi już od godziny

Aha, piszecie o płynach do prania to mi się przypomniało- u nas raz TŻ robił pranie i wlał z rozpędu normalny płyn zamiast tego delikatnego- małej nic nie było, więc już więcej nie będę kupować żadnych specjalnych płynów dla Helenki jak wykończymy te co mamy

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:40   #300
maomami
Wtajemniczenie

Dzień dobry, u nas nocka minęła fajnie, nawet się dzisiaj wyspałam ( chociaż w sumie codziennie Zuzolina ładnie przesypia), spała od 20:30 do 3:30 a potem przed 7 pobudka i nie wiem co mnie podkusiło ale stwierdziłam że nie będę jej przebierać pampka bo jak pomacałam do był suchy. No i nigdy więcej takiego błędu nie popełnie, bo suchy to on może i był ale kupsko w nim takie było że hohoho. Poczułam oczywiście dopiero jak ją wzięłam do odbicia, pomyślałam super rozbudze sobie dziecko będzie wesoło, ale żeby tego było mało to jak jej podniosłam dupcie żeby wytrzeć z kupy to ona akurat siku zrobiła i zasikała sobie body i pajaca, zdolna córcia no to co trzeba było przebrać całą i Zuza zaczęła w najlepsze sobie gugać, słodkie to było ale czemu o tej godzinie na szczęście położyłam ją jeszcze do łóżeczka i w 10 minut zasnęła i pospałyśmy do 8:30

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości