|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Niki majonez je.
Moze i zrobie ta sałatkę,musze pomyśleć. Mam juz ten 14 tydzien czy myślicie ze moge kupować juz ciuszki? Każdy w rodzinie mowi ze za szybko ze to sie pod koniec kupuje.Sama nie wiem co o tym myślec. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2372 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Dzień dobry
![]() Szybko się witam i zaraz zmykam bo dużo spraw do załatwienia ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !!!
|
#2373 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek w poniedziałek
![]() Dopiero były święta a tu jutro już sylwester. Tak sobie myślę że jeszcze dwa wątki i nasz zacznie rodzić :p Miłego dnia no i kciuki za wizyty ostatnie w tym roku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2374 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Kasian nooo ja strasznie nie lubię jak ktoś „żre” w kinie… nawet nie chodzi o zapachy tylko szeleszczenie tymi paczkami od chipsów porażkaKarolak ten kocyk bawełniany fajny, może też się skuszę. A co do Fridy to mnie ona przeraża hehe a co z gruszką zwykłą????? Czy to już przestarzałe jest???? ![]() Seleniti super, że TŻ w końcu się pochwalił Vampirka ja właśnie nic nie mówię do dzidziusia.. jakoś tak nei mogę się przełamać, a w ogóle czytałam, że dziecko dopiero słyszy w 6 miesiącu wiec się tym usprawiedliwiam :P A jak mam zmierzyć biust? Do tej pory miałam stanik 70C a teraz to nie wiem ? muszę kupić nowy, bo mnie cisną już stare :/ Dziś nad ranem bolał mnie brzuch. Co się odwróciłam na bok i wyprostowałam nogi to kuło w boku… albo w prawym albo w lewym. Myślałam, że to po prostu pęcherz boli, ale zrobiłam rano siku (mało) i nie przestało boleć :/ dopiero jak trochę pochodziłam to przeszło… Troszkę się przejęłam tym i brzuszek taki twardy był Ogólnie to wstałam po pierwszym budziku, sukces normalnie, bo ja zawsze z kilka drzemek muszę mieć :P a w pracy na razie luźno za wizytyMiłego dnia mamusie
Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2013-12-30 o 08:37 |
|
|
|
#2375 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie w przedostatnim dniu roku
![]() Niki ciekawa ta sałatka, muszę ją sobie gdzieś zapisać I wystarczy. W Nowy Rok jedziemy do Teściowej na 50. urodziny, więc też sobie pojemy.ehhhh, 7 stycznia mam wizytę i nie wiem jak waga u gina to wytrzyma. Miłego dnia! Uciekamy z Misią po zakupy sylwestrowe, no i oczywiście jakiś szampan dla dzieci dla mnie i Misi
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Musiałam wstać po 7 bo tżta kumpel przyszedł szafe mu montować, coraz gorzej ze mna :p Zapomniałam co miałam odpisać tyle naprodukowałyście Seleniti no to z górki reakcja taty pozutywna ![]() Zaraz lecim na małe sylwestrowe zakupy ![]() P.S. drugi kolega tż nie wiedział czy gratulować czy to pozostałość poprzedniej ciąży a przecież brzuś duuuuży, co za taktowne towarzystwo ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Martuszka ja też gruszkę lubię najbardziej ale na porządny katar niestety za słaba ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#2377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do gruszki to znam dzieci, które nie tolerowały fridy, a gruszkę już tak. Dziewczyny wszystko wyjdzie jak Dzieciątka przyjdą na świat, bo to one zdecydują co im odpowiada, a co nie
|
|
|
#2378 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też pokupuję tylko bodziaki i rampersy, bo reszta jest, siostra rodziła zima, to takich małych letnich ubranek nie mam. Witam się z rana ![]() dziś masakrycznie sie nie wyspałam, w nocy obudził mnie potworny ból pod brzuchem po lewej stronie, chyba to więzadło, bo jak podkurczyłam nogę, to przeszło ![]() no i długo nie mogłam zasnąc.... potem mąż do pracy o 5 pobudka też nie mogłam zasnąć, dopiero nad ranem, ale budzik zadzwonił o 8 ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
wciągnęłam śledzie w sosie czosnkowym, kanapkę z serkiem i warzywkami i konfiturą malinową, pełna różnorodność ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Te półśpiochy to fajna rzecz, o ile w pasie nie są zbyt luźne, to posłużą na długo, można kupić 1-2 rozmiary większe i wtedy wyżej się podciągnie, a dziecku nie jest niewygodnie jak w pełnych śpiochach, bo jak prostuje nóżki, to się cały materiał napina, gdy już się robią za małe ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry... u mnie kiepska noc... katar ciagle jest... no i na tapecie kanapki z czosnkiem. Tez bym chciala wyskoczyc na zakupy sylwestrowe ale nie wiem czy nie lepiej bedzie zostac w domu... ide na sniadanko i pozniej was nadrobie.
3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty. Milego.dnia Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musiała się zawsze tłumaczyć, że to pozostałość, a urodzić to ona urodziła już dawno
|
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Asiulka - spóźnione 100lat!!!!!!! ![]() Seleniti- cieszę się bardzo, że Tż powiedział tacie. Teraz będzie z górki ![]() Co do fridy... Mnie ona przeraża, już wolałabym gruszkę, ale pomyslimy jeszcze nad tym. Ja mam dylemat. Mamy zaproszenie na jutro do siostry męża , ja jestem zakatarzona i kaszlę troszkę. Nie wiem czy mamy odmówić czy jechać... Tam będą dzieciaki 12-14 lat. Boję się że ich zarażę, bo to takie delikatne nie zahartowane...
|
#2382 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam się poniedziałkowo ![]() Na dziś do pracy na 15, wiec trochę odpoczne, posprzątam i może jakiś zakupy małe zrobię:-D |
||||
|
|
|
#2383 |
|
Rozeznanie
|
Hejcia
Melduje,że żyje i przepraszam,że mnie ostatnio mało,ale mąż ma wkońcu urlop,więc spędzamy dużo czasu poza domem![]() Asiulka ![]() Sel uff to super,że wkońcu się odważył!!No to teraz będzie tylko lepiej![]() Kolor wózka to granatowy taki mieniący się w słońcu na ciepły,jakby troszke złota dodać.Kolorystyka była słaba:czarny,brązowy,czer wony,granat,niebieski i srebrny. Obkupiliśmy się na wyprzedażach w Home&You Dorwaliśmy 4 siedziska na krzesła w mufinki,fajne podkładki w reniferki pod talerze.W Rossmanie zestaw 3 ścierek w sówki i deskę w sowy do kompletu,także jestem![]() Zbieram na strychu już rzeczy do przyszłego mieszkanka W styczniu się dowiemy czy jest nasze czy nie,ale i tak lepiej stopniowo zbierać niż pozniej na raz wszystko kupować.Podobnie jak niektóre z Was nie umiem na razie się przemóc by mówić do brzuszka,za to zwalam na Niego też dużo rzeczy łącznie z bąkami hehA powiedzcie mi.Czym się różni badanie moczu od posiewu moczu?Tylko w tym 2 da się sprawdzić czy są bakterie? Ja nie miałam w ogóle jeszcze robionego posiewu i tak się teraz zastanawiam nad tym.. same badania moczu mi każe robić.Jak to jest u Was? Trzymam kciuki za wizyty Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-12-30 o 09:28 |
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze o rozmiarze ubranek mi się przypomniało.
Podobnie jak większość, stwierdziłam że ciuszki w rozmiarze 56 to strata kasy. Kupiłam trochę na 62 i masę na 68. No i mimo że w terminie, urodził mi się kurczak który tonął w tym co miałam. Z pomocą przyszła mi ówczesna sąsiadka, mama bliźniaków - wcześniaków. Ubranka w rozmiarze 50 i mniejsze były w sam raz na mojego krasnala (który się wcale na tak małe dziecko nie zapowiadał). |
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Boże jak dobrze, że Wy tu jesteście. Nie wiedziałabym nic na temat ubranek itp. Ja jednak pokupuje te na 56, bo to różnie bywa. Niestety nie mam od kogo nawet odkupić;( Idę chyba zaraz odwiedze SH... Może coś upoluję
Idę na zakupy i do mamy może zajrzę...
|
#2386 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ale mieliśmy noc chyba z 15 razy wstawaliśmy na przemian do Igi bo się przebudzała i krzyczała coś przez sen, po 4 się obudziła i zanim poszła spowrotem spać to było przed 6.. Teraz Iga układ klocki z tatą a ja mam chwilę dla siebie, choć planuje zaraz jechać na jakieś zakupy przed sylwestrowe. bo mam zamiar na jutro zrobić sałatkę gyros i może jakieś zapiekanki ![]() siedzimy jutro sami z rodzicami ale Wam powiem, że nawet się ciesze że spędzimy go na spokojnie ![]() Poza tym jestem dumna z Igusi, bo już dobre 3 tygodnie nie zdażyło jej się zrobić kupki w pieluszkę tylko cały czas na wc robi dobra idę się ogarnąć, będe poźniej , miłego dnia |
|
|
|
#2387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-12-30 o 09:52 |
|
|
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Brzuchatki
![]() Witam sie z pracy dzisiaj 12 h, ale zleci szybko.Chyba niedlugo na L4 sie wybiore, bo dlugo tak nie pociagne Cos mialam napisac i zapomnialam
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2389 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inna miała mieć cały czas duże dziecko, zrobili jej cesarkę specjalnie z powodu tego, a dziecko 3400 ![]() skarpetki owszem zgadzam się spadają chociaż to też zależy jakie się ma Cytat:
czasem zdarzy mi się tam coś powiedzieć, ale pewnie zacznę gadać dopiero jak poczuję ruchy. Wtedy bardziej się też nim zwiążę, będę miała o czym z nim gadać ![]() Cytat:
moje jadło co 2 godziny, z czego godzinę jadło, drugą godzinę płakało, wymiotowało lub robiło do pieluchy oby drugie dało żyć troszkę bardziej ![]() ![]() ![]() Cytat:
dziwny zwyczaj. Cytat:
|
|
#2390 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś znowu zapowiada się pracowity dzień... Myślałam by zrobić dziś sałatkę i ciasto na jutro... ale wcześniej muszę jechać do rodziców by im zrobić deklarację ze zwrotem wydatków mieszkaniowych (VZM) (dopiero wczoraj przypomnieli sobie, że mają faktury za remont, a sami sobie z tym nie poradzą... a muszę jeszcze wziąć druczek z US i jechać tam 40km... tak więc zaraz się zbieram... i jak na złość dziś się źle czuję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niegrzeczna, dla Igi za kupkę!Coś jeszcze chciałam komuś odpisać, ale nie pamiętam co... Nic, idę włoski suszyć i jadę do rodziców
|
|
|
#2391 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie chodzilo mi o to, zeby nie kupowac w ogole ubranek 50 czy 56, tylko o to, ze moim zdaniem te najmniejsze rozmiary warto miec uzywane. Po pierwsze dlatego, ze uzywa sie je dosc krotko i szkoda kasy, a po drugie dlatego, ze jak przegladalam rozne ubranka po innych dzieciach to te najmniejsze rozmiary sa najmniej zniszczone, a niektore nawet wygladaja na nieuzywane Poza tym ciezko zaszalec z garderoba dla takiego malego szkraba. Tak wiec wole tu zaoszczedzic i zaszalec bardziej z wiekszymi ubrankami. Oczywiscie caly czas mowimy o sytuacji, ze mamy od kogo dostac te uzywane ubranka :PA w ogole wlasnie wrocilam z polowkowego Wszystko super, dzidzia wazy 250 g, czyli mniej niz ostatnia szynka ktora kupilam na Swieta :P
|
||
|
|
|
#2392 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie poweekendowo.
Asiulka spoznione zyczenia. 100 lat!!! Vampirka mam nadzieje, ze te bole szybko Ci przejda. Dziewczyny tak sie cieszycie, ze bedziemy na lato rodzily, ojjjj zebysmy sie nie zdziwily. Jest koniec grudnia a zimy nie widac. Kto wie ile bedzie trzymala w tym roku ![]() Ja tez kupilam szampana piccolo, nawet 2 i jednego juz wypilam ![]() Co do rozmow z brzuszkiem to ja gadam ile tylko moge. Fakt na poczatku trudno bylo sie przelamac, ale teraz to juz standard. A i w sobote poraz pierwszy widzialam jak przy kopniakach brzuszek mi podskauje. Co prawda jeszcze tak bardzo nisko tuz nad spojeniem, ale sliczny to widok. Nie wiem, ale mam wrazenie, ze u mnie jakos to wszystko szybko idzie. A tydzien temu dzidzia wazyla tylko 170 gram. Aaa i witam sie w 20 t ![]() Jeszcze o kciuki prosze. Dzis o 17 usg polowkowe
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha. Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2013-12-30 o 10:25 |
|
|
|
#2393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje 20 tygodnia My w Nowy Rok zaczniemy 18 tydzien ![]() I za wizyte
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#2394 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wyniki odbiorę jutro albo w pt, więc jak co dam znać co tam jest badane ![]() Do posiewu trzeba kupić inny pojemniczek- taki specjalny, koszt okolo 8 zł. Cytat:
![]() A to pewnie już się nie możesz doczekać do 17 i odliczasz. Będziemy trzymać kciuki
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka może to Ci pomoże
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/Kasiab a może zadzwoń do siostry TŻ i powiedz jej że chętnie byście przyjechali, ale masz katar i kaszel i nie chciałabyś zarazić ich i dzieci. I zobacz co powie Jeśli powie że mimo to macie przyjechać , a masz ochotę to jedźcie W razie czego byli uprzedzeni.Niegrzeczna współczuję nocki , ale dla Igi za WC Mój jak ponad 3 tyg wołał siku tak od 2 dni ma jakąś blokadę i robi w majtki , czasem zawoła. Ciekawe dlaczego ?? Carmena zgadzam się z Tobą co do wagi U mnie pomylili się o 0,5kg a u bratowej o ponad 1kg i robili jej cesarkę.Pallas super że na wizycie OK. ![]() Agusia gratuluje 20tc i trzymam ![]() My po ponad godzinnym spacerku , musze chyba brać wózek jednak bo młody chce czasem aby go nosić bo mówi że nóżki „ała”. Teraz gotuję kapustę na gołąbki , potem na zakupy i będę robiła sernik i tą sałatkę meksykańską. |
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż zadzwonił i powiedział, ze my chyba nie jedziemy. Siostra się w☠☠☠☠iła i powiedziała, że jak nie to ona się obraża i takie tam więc wyjścia nie mamy trza jechać. Kupiłam bitą śmietanę i zrobię lodowca
Jakąś sałatkę i może jajka po jakiemuś... Zawieść coś musimy, bo mąż ma urodziny w środę więc coś na słodko na bank ![]() Tylko mam nadzieję, ze te choróbsko wyjdzie Kupiłam niuni bluzeczkę i spodenki na ciuchu
|
#2397 |
|
Rozeznanie
|
agus7ia gratuluję połówki
i kciuki za dziśkasiab a co to są jajka po jakiemuś???? ![]() Nikii dziękuję za linka ![]() niegrzeczna dla Igusi
|
|
|
|
#2398 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
No i stukla poloweczka zaczynamy 21 tydzien PallasRill to kruszynka fajnie, ze na wizycie ok ![]() Agusia i gratuluje 20 tygodnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Igusi natomiast co do nieprzespanej nocki, współczuje... Ale wiem coś o tym z dzisiejszego doświadczenia Pallas Rill super że wizyta udana... agusia kciuki są... No i za kolejny tydzień. Kasiab powiem tak, ja bym pojechała gdybym się czuła na siłach. Sama jestem od wczoraj zasmarkana i jakby mi ktoś kazał siedzieć i udawać że się dobrze bawię to wolałabym zdecydowanie zostać w domu - i my tak właśnie zrobimy. Zostajemy w domu pomimo zaproszenia sąsiadów... A chciałam się pochwalić zaczynam dziś 24 tc. Potrzebuje szybki sprawdzony sposób na katar - syrop z cebuli, czosnek i herbatka z miodem już aplikuje - mogę coś jeszcze czy tylko leżeć i czekać aż przejdzie???
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

porażka
za wizyty

dla Igi za kupkę!

Jakąś sałatkę i może jajka po jakiemuś...