Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 08:31   #1411
Little_Spark
Raczkowanie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
mi opuchlizna zeszła dopiero po I fazie diety SB czyli calkowitym odstawieniu pieczywa, ziemniaków, makaronu... moze jak nie kp to zrob sobie dzien głodówki i woda zejdzie to i pierścień :ehem
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
O ile zaręczynowy pierścionek udało mi się założyć, ale to tylko dlatego że prZed ciążą był lekko luźny, tak obrączki nie noszę do dziś bo była na styk, a teraz jej nawet nie wcisne Ale od nowego roku przechodzę na dietę więc póki co to nie będę jej poszerzać
ja tylko kp więc z głodówka czy dietą ciężko, zresztą mam taki apetyt że byłoby ciężko ale na szczęście wczoraj pierścionek po 5 dniach zszedł po grubym nasmarowaniu tłustym kremem do rąk, ale bolało jak nie wiem, zreszta do tej pory mam slad, także na razie nie będe go zakładać ale poszerzać też nie, jednak mam nadzieję że jeszcze zrzuce co nieco
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
o dziekujr jutro zrobie mniam
co do apetytu ja przykp na poczatku nie jadllam slodjiego i uwazalam ale pozniej zaczelam pozerac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja też chyba ze 2-2,5 miesiąca nie jadłam słodyczy bo słyszałam, ze mogą powodować bóle brzuszka, aż w koncu zjadłam jedno ciasteczko poźniej dwa itd, nic sie nie działo więc teraz mam taką ochotę na słodycze i tyle pożeram, że chyba chce nadrobić ten czas, w którym nic nie jadłam

ewacia mam to samo, po 3 super nocach, którymi zresztą chwaliłam się tutaj, kiedy wstawał tylko 2 razy znow śpi okropnie 5 pobudek to najmniej, nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, bo w dzień potrafi spokojnie 3 godz bez jedzenia wytrzymać

Maks próbuje się przewracać, ale rączka mu przeszkadza, poki co umie przerzucić nóżki i brzuszek i wtedy przyjmuje tak dziwną pozycję, że zawsze mu pomagam

no i Maksik też kończy dziś 4 miesiące

Edytowane przez Little_Spark
Czas edycji: 2013-12-30 o 10:08
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 08:33   #1412
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wiesz co, ciwcze to co pamietam z rehabilitacji Blanki, tyle ze jak z nia zaczynalam to miala dwa miesiace
nie wiem czy dobrze to opisze zeby zobrazowac jak Amelka lezy na plecach to chwytam ja za udo i czesc biodra, podciagam nozke troche do gory i lekko przechylam np lewe biodro to przechylam na prawo i na odwrot. ona wtedy obraca sie na brzuch. 15 min w ciagu dnia, oczywiscie rozlozone na kilka czesci co by jej nie wkurzac no i do tego chwytanie raczka stpoki skosnie, "rozciaganie" raczek, jedna w gore druga w dol itp.
OK, OK kapuję - wydrukuję sobie i będę też ćwiczyć coby tego leniucha rozruszać

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Moja identyko! Ale Amelka chociaż na brzuchu leżąc na rękach się podtrzymuje, Alicja za to zapomnij, ryk jest i koniec

Ej muszę to poprobowac! A cwiczysz z nią na podłodze czy jak?

Uwielbiam takie T.
No siekiera takiej przez łeb to mało

No moja widzę że próbuje na boki, ale powoli to wszystko idzie

Chyba też pogadam z pediatra, z resztą za kilka dni mamy usg bioderek to może ortopeda mi coś od razu powie

Ala go nie lubi, wypluwa go po kilku sekundach. A co do zabka to nie wiem

Z Alicji też nie jest zarlok ona też woli np co 2 godziny zjeść.

Z tym brzuchem to nie wiem, Ala się nawet na rękach nie chce podnosić, leży praktycznie w pozycji na samolot. I to mnie martwi, chociaż głowę już ładnie trzyma, i też wytrzyma 2 minuty i jeSt ryk
Zawsze możesz zapytać pediatry. Nie wszystkie dzieci robią to co powinny w danym miesiącu. W koncu niektóre później do pewnych rzeczy dochodzą.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no i super jestem załatwiona- z nosa leci, oczy jak przecinki, łeb boli boję się żeby Mikiego nie zarazić na dodatek 3.01 szczepienie, a 5.01 chrzciny
jeszcze wczoraj szukałam sukienki i
Kaśka jak karmisz piersią to nie musisz się martwić bo mały dostaje Twoje przeciwciała i raczej nie zachoruje.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 08:39   #1413
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Kaśka jak karmisz piersią to nie musisz się martwić bo mały dostaje Twoje przeciwciała i raczej nie zachoruje.
mam taką nadzieję mierzyłam tempkę Miki ma 36,6 a ja mam 33,2 osłabiona jestem, ale to akurat czuję

zapodałam opisik na fb, że chora jestem, a już teściowa dzwoniła, że przyjedzie po Mikusia i weźmie na spacer ok 11

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 08:43   #1414
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
zapodałam opisik na fb, że chora jestem, a już teściowa dzwoniła, że przyjedzie po Mikusia i weźmie na spacer ok 11
szczęściara
Stary 2013-12-30, 08:52   #1415
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
mam taką nadzieję mierzyłam tempkę Miki ma 36,6 a ja mam 33,2 osłabiona jestem, ale to akurat czuję

Kasia, ja też byłam chora, brałam antybiotyk i Emilcia nawet nie kichnęła starałam się tylko przez ten czas jej nie całować ciężko było
Stary 2013-12-30, 08:54   #1416
kaska87
Zakorzenienie

ja-ika ja też go nie całuję teraz w buźkę, rączki tylko w czółko i główkę

Stary 2013-12-30, 08:57   #1417
ja-ika
Zakorzenienie

Emilka też zaraz idzie na spacerek z moim tatą, on to uwielbia pamiętam ile się nachodził z Kamilem tylko mówi, że nawet do niej nie pogada, bo cały czas śpi
Ja w tym czasie jadę na zakupy, wywołać zdjęcia i kupić sobie coś na sylwestra. Robimy u nas imprezę, więc mam masę żarcia do kupienia

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
ja-ika ja też go nie całuję teraz w buźkę, rączki tylko w czółko i główkę
ja w nic nie całowałam, tak na wszelki wypadek, no chyba, że w stópki, bo jeszcze są daleko od główki a jak odbijałam, to odwracałam głowę
Stary 2013-12-30, 09:05   #1418
matallewar
Zakorzenienie

Moja Encia śpi niesamowicie, wczoraj 23-11, dziś 21-7 (obudziłam ją na jedzenie, bo musiałam młodego zawieźć do przedszkola, tak by jeszcze spała, bo jak tylko wróciłyśmy to już 1,5 h śpi). JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA, mam czas poćwiczyć, odpocząć, zrobić obiad na spokojnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:19   #1419
t_89
Zakorzenienie

Hej, a ja dzisiaj jestem u mamy bo ma wujek z Wloch przyjechac
Moja mala miala wczoraj goraczke dzisiaj juz nie ma. Nie wiem dlaczego, moze zeby jej ida. Jutro jade do lekarza niech ja zbadaja...

Kupilam jej kleik ryzowy myslicie ze moge dodac lyzeczke do mleka?
bo tak jej dawalam po lyzeczce kaszki malinowej na mleko.
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:20   #1420
83monia
Zakorzenienie

kompletnie nie mam jak nadrabiac... wiec do sylwestra nie nadrabiam.

imformuje tylko ze u nas poza kiepskimi nocami (chyba z mojego obzarstwa bo sie na cukierki czekoladowe rzucilam ) to jest ok.

aaa, jeszcze wazne:3go odbieramy klucze od naszego domu i bedzie sie dzialo

bez odbioru

przynajmiej klub ogarniam bo tu nie...

matal - bedzie nowy schemat wprowadzania pokarmow w pierwszych postach? bom ciekawa...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-12-30 o 09:21
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:23   #1421
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
matal - bedzie nowy schemat wprowadzania pokarmow w pierwszych postach? bom ciekawa...
Taki jest plan, żeby był, ale jeszcze nie znalazłam na to czasu
Najpierw muszę dla tż coś skończyć rysować i potem się tym zajmę... Może nie wszystkie dzieci zdążą rozszerzyć dietę do tego czasu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-30, 09:27   #1422
agusiowata
Zakorzenienie

http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...806103600.html
Zastanawiam się czy zamówić
Stary 2013-12-30, 09:27   #1423
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:

o to dobra i domyślna teściowa ja dzisiaj na godzinę muszę wyskoczyć do pracy więc moja mama przyjdzie troszkę wcześniej żebym zdążyła się ogarnąć
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:42   #1424
MsLullaby
Zakorzenienie

Witam
Coś nie mogę się wbić w wątek choć jestem na bieżąco
Mały wczoraj dostał pierwsza marchewkę, dziś dostanie trochę więcej
Ladan :brawo: za 4 miesiące Juleczki!
Poza tym Bartek narobił mi nadzieii bo 2dni przespal mi całą noc ale dziś niestety znów wszystko po staremu... no trudno. Piszecie o obracaniu się na boki z pleców i na brzuch, Luli obraca się samodzielnie tylko z pleców na boki, na brzuch nie potrafi, a z brzucha na plecy może kilka razy mu się udało.
Czy używa któraś z was butelek dr Browna? Mam już serdecznie dość tych problemów brzuchowych a on połyka takie ilości powietrza że w głowie się nie mieści. Używamy tt antykolkowe ale niestety bez porządnych efektów.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:57   #1425
rusałka_1
Zakorzenienie

Hej

My właśnie mieliśmy pierwszą kąpiel w umywalce, bo była meega kupa aż po same pachy

motylku super ż chrzciny udane i Tusia była grzeczna czekamy na fotorelacje

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Heej .

No i ochrzczeni w kościele mi się podobało ale impreza nudna sztywno było bo wiadomo. .. no ale chrzciny to nie wesele ale jedzenie było super i dużo. Nina przespała 6godz ciągiem a impreza trwała 7h

Dostaliśmy mate ed z baby ono a mamy juz fp z pianinkiem. Więc jakby któraś chciała kupić ta baby ono to zapraszam na priv

Nina byłą gościem idealnym

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Julia kończy dziś 4 miesiące!
(stylóweczka w K. )

Żałuję, że nie mam aparatu, bo nie mogę jej fajnych fotek robić Ale dobrze, że się chociaż telefonem od jej urodzenia mobilizuję
wszytskiego naj dla Julci

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej
my już po szczepieniu,Mały płakał troszkę, w samochodzie narzekał a teraz zasnął
Michaś wczoraj skończył 12 tygodni ,waży 5800 g
Cytat:
Amelka
mój po domowemu ważony- 6600
brawo za wagi chłopaków

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość

no i Maksik też kończy dziś 3 miesiące

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Moja Encia śpi niesamowicie, wczoraj 23-11, dziś 21-7 (obudziłam ją na jedzenie, bo musiałam młodego zawieźć do przedszkola, tak by jeszcze spała, bo jak tylko wróciłyśmy to już 1,5 h śpi). JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA, mam czas poćwiczyć, odpocząć, zrobić obiad na spokojnie
w końcu dały ci dzieciaczki odpocząć!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-30, 10:22   #1426
Larysa88
Zakorzenienie

hej
no my już po chrzcinach mówiłam, że moja rodzinka jest imprezowa, skończyło się po 23:00 nawet tańce były
za to rodzina tż.... no nie wiem, dzikusy chyba. Chciałam zdjęcie grupowe, prosimy z tż, fotograf woła, nie no jak do ściany także takie mamy zdjęcie grupowe w kościele że pewnie tylko moja rodzina tam jest....no ale trudno.

W kościele Ola spała całą mszę, przebudziła sie tylko jak do chrzcielnicy podeszliśmy i jak ksiądz ją polewał wodą to miała badawczą minę ale wszystko w porzo
w restauracji wszystko fajnie, jedzonko dobre i dużo, dzisiaj dostaniemy to co zostało, ciekawa jestem ile alko poszło i czy coś zostało ;p oczywiście 3/4 wypiła moja strona ale żeby nie było - to żadne alkoholiki i nikt się nie przewracał tak na humor
Ola dostała głównie kasę, od chrzestnego obrazek, album i piękną złotą bransoletkę na rękę z dwoma malutkimi misiami i z tabliczką gdzie na jednej stronie pisze OLA a na drugiej data chrztu fajnie, bardzo mi się to podoba! tylko będę się bała jej to zakładać że zgubi? ale cudna jest!
Ola czasem pomarudziła trochę, ale to przez dużą liczę osób, ciągle ktoś siedział jej nad głową nawet jak poszłam przebierać mega wielką i śmierdzącą po kleiku kupę nawet wtedy nie miałyśmy prywatności
no ale jakoś przeżyła, za to ja byłam mega wymęczona. nie dość że w nocy przed chrzcinami bolał mnie brzuch i rano też, pewnie z nerwów bo tż mnie zdenerwował, ale ja si,ę bałam że to wyrostek bo z prawej strony... i już się podłamałam że kto mi się dzieckiem zajmie w razie w jakbym miała iść do szpitala ale na szczęście już nie boli. to nie dość to, to jeszcze właśnie na chrzcinach głównie ja Olą się zajmowałam, trochę chrzestna i kuzynka, one dużo pomagały ale Ola i tak się u nich denerwowała i ja musiałam wkraczać do akcji, także wieczorem to tylko patrzyłam kiedy się skończy ta impreza

no nic, trzeba się wybrać do M. i zapłacić za tą imprezę, to już takie miłe pewnie nie będzie
Stary 2013-12-30, 10:28   #1427
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
pokazałam teściowej krzesełko, które chcemy
http://www.mummylove.pl/index.php?pa...emart&Itemid=1

Miki dzisiaj śpi z mamunią bo tato w pracy na nocce
fajne to krzeselko wyglada na solidne
Cytat:
(stylóweczka w K. )

Żałuję, że nie mam aparatu, bo nie mogę jej fajnych fotek robić Ale dobrze, że się chociaż telefonem od jej urodzenia mobilizuję

Cytat:
nalezy ci sie troche odpoczynku

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:50   #1428
LaLoca
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Julki i Maksia z okazji 4 miesięcy

Monia gratulacje zazdroszczę po cichu domku ale i ja się doczekam mam nadzieje

Larysa super, że chrzciny udane rodzina tż faktycznie dzika :/

Cytat:
mój prawie 13h

widziałam na fb
jak Twoje cyce to znoszą? Chyba że ściągasz. Mi się w nocy nie chce wolę ją obudzić i się poprzytulać przy okazji

Cytat:
hej
my już po szczepieniu,Mały płakał troszkę, w samochodzie narzekał a teraz zasnął
Michaś wczoraj skończył 12 tygodni ,waży 5800 g
Dzielny chłopak my idziemy w czwartek brr Moja o tydzien starsza i wg wagi łazienkowej waży 5900 czyli wszystko w normie chyba
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:56   #1429
Fikusek82
Wtajemniczenie

Hejka dziewczyny nie pisze bo nie mam czasu ale staram się być na bieżąco. Dariunia skończyła w zeszłym tygodniu 2 miesiące. Zrobiła się z niej taka smieszka zaciesza do wszystkich i do wszystkiego. A w ogóle to nie mogę uwierzyć że trafiły mi się takie spokojne egzemplarze. Wydaje mi się że Daria jest jeszcze spokojniejsza niż jej siostra w tym wieku. Od miesiąca przesypia mi całe noce jak zaśnie o 22 to spi do 7 rano, później dostaje mleko i znowu śpi, dzięki temu i ja mogę się wyspać bo początki były bardzo ciężkie. Nie mogłam się odnaleźć z dwójką dzieci.
Mi butelki tt sprawdzają się idealnie, wcześniej miałam aventa i te z tt bardziej mi się podobają.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:01   #1430
Larysa88
Zakorzenienie

kurcze zazdroszczę Wam tych przespanych nocek np. wieczorem dzień przed chrzcinami Ola zjadła aż 180 MM plus 3 miarki kleiku, i myślałam, że to ją na dłużej zaspokoi, ale gdzie tam, wstała o 3:00 zjadła 120mm i o 7:00 znów 120 MM, później 11;00 znów 120 i przed mszą jej dałam 70, no masakra wydaje mi się że to dużo, to znaczy że to mleko samo jej nie wystarcza?
coś radzicie?
wprowadzić kaszki? jak je wtedy podawać? zamiast jednej porcji mleka?
Stary 2013-12-30, 11:03   #1431
kaska87
Zakorzenienie

dziewczyny czy Wasze dzieci na chrzcie miały białe kurtki/kombinezony? bo kurde ja nie mam takiego i tak kupować jak mam inne to mi trochę kapuchy szkoda
chyba, że do pepco zobaczę i kupię coś na raz tanio

Larysa kleik używasz ryżowy? jakiej firmy?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-12-30 o 11:04
Stary 2013-12-30, 11:17   #1432
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny czy Wasze dzieci na chrzcie miały białe kurtki/kombinezony? bo kurde ja nie mam takiego i tak kupować jak mam inne to mi trochę kapuchy szkoda

ja kupiłam kombinezon używany na allegro, wsumie to dwa ;p i wystawie je dzisiaj dalej na sprzedaż, ale on dla dziewczynki bardziej.

no i chrztów było wczoraj 5 łącznie z nami, i każde dziecko na biało

kleik mamy bobovity bo tam dobry skład 100% tej mąki i wit b1, bajka polecała

Edytowane przez Larysa88
Czas edycji: 2013-12-30 o 11:18
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:21   #1433
kaska87
Zakorzenienie

to też zamówię ten kleik właśnie robię listę do apteki gemini

kurcze nawet nie mam od kogo pożyczyć takiego kombinezonu, bo mój chrześniak miał w lipcu więc nie był potrzebny

mam niby ten z h&m ale nie wiem czy moja żyrafka się wciśnie w niego jeszcze

Stary 2013-12-30, 11:24   #1434
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

Adaś miał kombinezon granatowy. Owinięty był kocykiem ecru.
Stary 2013-12-30, 11:34   #1435
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść

Tuśka wstała o 8, jeszcze poleżeliśmy z nią w łóżku, pośmiała się, poopowiadała i zasnęła, więc jeszcze pospaliśmy do 10.30 A teraz jest z Tatusiem na spacerku

Zamówiłam nosidło z wkładką O takie http://www.babytula.pl/products/folk...onomiczne-tula
Ogólnie z prezentów dostaliśmy głównie kaskę Ale od chrzestnej bransoletka z Apartu z kokardeczką (ale boję się zakładać, mam wizję,że coś sobie zrobi, więc to jak będzie starsza), kolczyki od mojej przyjaciółki (śliczne, podobno rozmiarowo nawet do 7 rż także pewnie zdąży ponosić), zawieszkę motylka , łyżeczki z grawerami i jakąś zabawkę

Chrzciny były po nabożeństwie, ogólnie wyglądało to tak,że my staliśmy pod ołtarzem (Tusia na rękach męża, chrzestni trochę za nami) a reszta siedziała w ławkach i tylko łazili pod ołtarz kamerować i cykać fotki.Większą część Tusia spała, potem niedługo przed podejciem to chrzcielnicy się obudziła. Biskup mówił piękne rzeczy
Potem poszliśmy pod chrzcielnicę- wszyscy goście podeszli z nami, dzieciaki najbliżej), Natalka patrzyła badawczo na wszystkich i ziewała, woda nie zrobiła na niej najmniejszego wrażenia. Potem Biskup powiedział,żebym ja ją wzięła na ręce i sama podeszła z nią pod ołtarz i mówił takie piękne rzeczy o byciu matką, o tym jak ważne jest przytulanie itp, oczywiście się poryczałam i znowu ryczę Potem podszedł mąż, uklękliśmy i nas pobłogosławił A potem jeszcze były fotki grupowe, Natalka już w foteliku i nam opowiadała i śpiewała hehe

Przyjęcie wyszło bardzo ok, tańców nie było,ale było fajnie i wesoło. Oczywiście za dużo jedzenia zrobiliśmy i trochę jednak było roboty, więc następne chrzciny zrobię w restauracji i nie dam się już namówić, pierdzielę Tort byl piękny i pyszny, ogólnie wszystko się udało Natalka nie była chętna do spania bo wszystko ją strasznie interesowało, na szczęście było wiele osób chętnych do zajmowania się nią, a ona szczęśliwa, bo jest towarzyska Wszyscy nam gratulowali grzecznego i radosnego dziecka

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Być może, bo wszystkich nie oglądałam

Mi się podoba te Stokke co wklejała chyba Nena. Już przy Zuzi chciałam kupić ale cena. Te plastikowe na nerw mi działają. Mam po Zuzi w piwnicy ale nie wiem czy je stamtąd wyjmę

To są te drewniane krzesełka?
Cytat:
pokazałam teściowej krzesełko, które chcemy
http://www.mummylove.pl/index.php?pa...emart&Itemid=1

Miki dzisiaj śpi z mamunią bo tato w pracy na nocce
Fajne, bierzesz ten konkretny wzorek?
A w ogóle to kupujecie już krzesełka?Bo moja będzie jadła tak na serio od 6 miesiąca, ale wtedy to chyba jeszcze nie tak na siedząco?Chyba,że w krzesełku sobie wyreguluję oparcie,żeby było bardziej na leżąco?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wiesz co, ciwcze to co pamietam z rehabilitacji Blanki, tyle ze jak z nia zaczynalam to miala dwa miesiace
nie wiem czy dobrze to opisze zeby zobrazowac jak Amelka lezy na plecach to chwytam ja za udo i czesc biodra, podciagam nozke troche do gory i lekko przechylam np lewe biodro to przechylam na prawo i na odwrot. ona wtedy obraca sie na brzuch. 15 min w ciagu dnia, oczywiscie rozlozone na kilka czesci co by jej nie wkurzac no i do tego chwytanie raczka stpoki skosnie, "rozciaganie" raczek, jedna w gore druga w dol itp.

O super, dzięki za info Moja jakiś czas się pięknie i ciągle przekręcała, a teraz się zrobiła leniucha i robi tego tak często.Muszę wypytać pediatry co zrobić.

Cytat:
Napisane przez danielka88 Pokaż wiadomość
mi wyrosły zęby jedynki około 1 mieisąca(czasem tak się zdarzy

jak wygladają u waszych dzidziów blizny po szczepieniu przeciw gruźlicy? U mojej jest wielka czerwona plama i miała się wchonąć tak pediatra mówiła atu się okazało że zrobił się naczyniak jamisty. Będziemy musiały jechać na badanie do kliniki i prawdopodobnie leczenie lekami nasercowymi Niewyobrażam sobie tego
moja malutka i jakies tablety nasercowe przez klika miesięcy - po to żeby to paskudzctwo się wchłonęło!!!!! bo nie można z tym czekać tylko jak najwcześniej działać
A może jeszcze poczekać moze któraś z Was ma podobnie?
U nas raz się zebrała ropka i wyglądało to jak taki pryszczyk brzydki, a teraz jest mała czerwona,płaska kropka.

Przykro mi,że u was tak się paprze

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Heej .

No i ochrzczeni w kościele mi się podobało ale impreza nudna sztywno było bo wiadomo. .. no ale chrzciny to nie wesele ale jedzenie było super i dużo. Nina przespała 6godz ciągiem a impreza trwała 7h

Dostaliśmy mate ed z baby ono a mamy juz fp z pianinkiem. Więc jakby któraś chciała kupić ta baby ono to zapraszam na priv

to nieźle pospała! Moja nie chciała

Cytat:
(stylóweczka w K. )

Brawa dla Julki!

Cytat:
Super, bardzo się cieszę, w końcu sobie coś odpoczniesz Czy;i Edi już norma,nie do przedszkola chodzi?

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
hej
no my już po chrzcinach mówiłam, że moja rodzinka jest imprezowa, skończyło się po 23:00 nawet tańce były
za to rodzina tż.... no nie wiem, dzikusy chyba. Chciałam zdjęcie grupowe, prosimy z tż, fotograf woła, nie no jak do ściany także takie mamy zdjęcie grupowe w kościele że pewnie tylko moja rodzina tam jest....no ale trudno.

W kościele Ola spała całą mszę, przebudziła sie tylko jak do chrzcielnicy podeszliśmy i jak ksiądz ją polewał wodą to miała badawczą minę ale wszystko w porzo
w restauracji wszystko fajnie, jedzonko dobre i dużo, dzisiaj dostaniemy to co zostało, ciekawa jestem ile alko poszło i czy coś zostało ;p oczywiście 3/4 wypiła moja strona ale żeby nie było - to żadne alkoholiki i nikt się nie przewracał tak na humor
Ola dostała głównie kasę, od chrzestnego obrazek, album i piękną złotą bransoletkę na rękę z dwoma malutkimi misiami i z tabliczką gdzie na jednej stronie pisze OLA a na drugiej data chrztu fajnie, bardzo mi się to podoba! tylko będę się bała jej to zakładać że zgubi? ale cudna jest!
Ola czasem pomarudziła trochę, ale to przez dużą liczę osób, ciągle ktoś siedział jej nad głową nawet jak poszłam przebierać mega wielką i śmierdzącą po kleiku kupę nawet wtedy nie miałyśmy prywatności
no ale jakoś przeżyła, za to ja byłam mega wymęczona. nie dość że w nocy przed chrzcinami bolał mnie brzuch i rano też, pewnie z nerwów bo tż mnie zdenerwował, ale ja si,ę bałam że to wyrostek bo z prawej strony... i już się podłamałam że kto mi się dzieckiem zajmie w razie w jakbym miała iść do szpitala ale na szczęście już nie boli. to nie dość to, to jeszcze właśnie na chrzcinach głównie ja Olą się zajmowałam, trochę chrzestna i kuzynka, one dużo pomagały ale Ola i tak się u nich denerwowała i ja musiałam wkraczać do akcji, także wieczorem to tylko patrzyłam kiedy się skończy ta impreza

no nic, trzeba się wybrać do M. i zapłacić za tą imprezę, to już takie miłe pewnie nie będzie
Super,że wszystko udane?Mieliśmy fotografa?normalnie jak na weselu
U nas zdjęcia robione z kilku aparatów, także muszę zebrać
No i faktyczie fajną masz rodzinkę To ilu miałaś gości?

Cytat:

Tusia miała ten kremowy kombinezon z uszami z H&M, czapeczkę tę co zawsze i różowy szalik. Pytałam i mówili, że nie musi być jakoś niewiadomo jak odświętnie.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:39   #1436
Aaamelkaa
Zakorzenienie

dziś dostałam od położnej środowiskowej w przychodni najnowsze zalecenia w rozszerzaniu diety
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080618.jpg (111,6 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080621.jpg (102,2 KB, 55 załadowań)

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-12-30, 11:48   #1437
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
dziś dostałam od położnej środowiskowej w przychodni najnowsze zalecenia w rozszerzaniu diety

Super, proponuję na 1 stronę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:52   #1438
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Super, proponuję na 1 stronę
nie mam nic przeciwko

co tam w podpisie odliczasz?4/100

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-12-30, 11:54   #1439
kaska87
Zakorzenienie

Motylku tak to konkretne- jeszcze jak nie byłam w ciąży to mi się spodobało ono ma regulację oparcia

super, że chrzciny udane ja robię w restauracji- przychodzę na gotowe, sprzątać nie trzeba itd. no i cenowo porównywalnie a poza tym nie muszę latać kuchnia- pokój i gości zostawiać bo mi pod nos kelnerzy podadzą

w gemini napakowałam do koszyka by dobić do 250zł, a teraz widze, że nie ma darmowej dostawy od tej kwoty trudno wywalę to co brałam na doczepkę- mniej zarobią mają PH 5,5

Stary 2013-12-30, 12:11   #1440
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Motylku tak to konkretne- jeszcze jak nie byłam w ciąży to mi się spodobało ono ma regulację oparcia

super, że chrzciny udane ja robię w restauracji- przychodzę na gotowe, sprzątać nie trzeba itd. no i cenowo porównywalnie a poza tym nie muszę latać kuchnia- pokój i gości zostawiać bo mi pod nos kelnerzy podadzą

w gemini napakowałam do koszyka by dobić do 250zł, a teraz widze, że nie ma darmowej dostawy od tej kwoty trudno wywalę to co brałam na doczepkę- mniej zarobią mają PH 5,5
właśnie odwiedziłam ich stronę i widzę że mają sporo produktów żywnościowych dla dzieci

07-04-2015 Kamiś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości