|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Poczatkujaca -dagmara pewnie wyszlas czerwona z wanny. Pamiętam jak byłam mala jak mnie mama tak szorowala
![]() Czy nadejdzie taka noc że ja przespie całą ?? Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-30 o 04:25 |
|
|
|
#1352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jej to moja mama myła też Ciebie?? do dzisiaj przy rodzinnych spotkaniach wspominamy z siostrą " "traumatyczne" szorowanie ![]() Gdybysmy mieli wanne to nie mialabym takiego problemu z umyciem stop...a tak to musze byc zdana na łaske TZta sadysty Na bezsennosc cierpie przez wiekszą część ciąży...z reguły budze sie między 2,30 a 3,30 jakbylam nizej w ciaży potrafiłam o 3 jechać na zakupy do tesco teraz TŻ juz mi nie pozwala na nocne wypady
|
|
|
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciągle proszę go zeby znalazł inną pracę, zeby był częściej ale on swoje...bo pieniądze. ...bo przyszłość.....ehh szkoda pisać, zresztą nawet w weekend jak jest w domu to zajmuję się rynkiem forex, statystyki, ciągle gapi się w te swoje wykresy a ja nic z tego nie rozumiem,owszem jakieś dodatkowe euro zarobi ale to też zajmuje czas,mam nadzieję ze jak zobaczy małą to sam będzie chciał być przy nas częsciej, ja wiem ze on to robi dla nas i doceniam to ale bliskość kochanej osoby jest bardzo ważna ![]() Cytat:
![]() Mąż wyjechał godz temu a ja nie mogę zasnąć, ale nie narzekam bo miałam noc przespaną
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Agoola, szczęka mi opadła.... poważnie otwarłam gębę ze zdziwienia.. szok! Co za babsko wstrętne.
Gosiu, straszna ta zgaga, mnie męczy czasem, ale rzadko z tym, że jak już dopadnie to nie wiem co mam ze sobą zrobić... współczuję Biedne dziewczyny z bezsennością mnie napada raz na jakiś czas, na szczęście ![]() Isia, Ja dziś jadę do pracy, zobaczyć co tam u nich słychać, do skarbówki, do sklepu i planuję jeszcze okna pomyć.... hmmm a może jutro? jeszcze może uda mi się gdzieś za butami udać, bo potem na wyprze już nie dam rady pewnie. Śniło mi się dziś, że poszłam do szpitalu i mnie wypisali bo nic się nie działo... eh... w sumie wolałabym żeby NIC się nie działo w domu i nie ukrywam, że spytam ich o to, czy jeśli będzie cisza to jest sens mnie tam trzymać... ![]() Albo nie, poczekaj jeszcze do środy o! żeby z własnym dzieckiem nie szło się dogadać...
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Widze ze nocne rozmowy na watku U mnie noc w miare dobrze i mimo wstawania na siku jestem w miare wyspana. Za to deberwuje mnie sprzedawca z allegro. Tydzien temu wygralam aukcje kurtki cuazowej, zaplacilam za kuriera zeby szybko miec co na siebie wlozyc i doopa ... Kurtki nie ma, sprzedajacy nie odpowiada na maile Jezeli dzisiaj nie bedzie kuriera albo odpowiedzi na moje maile to zazadam zwrotu pieniedzy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1356 |
|
Rozeznanie
|
Ale bym pospała ale nie mogę ten 9 miesiąc jest masakryczny już mnie natura szykuje na nocne wstawanie czy WTF ?!
|
|
|
|
#1357 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
.miiitusia, Shiloh, perfuzja, dzięki za biustonoszowe rady BTW, jestem naprawdę przerażona wielkością swojego biustu . Z 70B "awansował" na 70F (stanik kupię 70G) . Już widzę swoje cyce po karmieniu...Cytat:
. Najważniejszy jednak jest maluszek, więc inkubuj kobieto, inkubuj .Cytat:
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44339068]Tego nie wiem... Ale dziewczyny z CC, u mnie w szpitalu jest prikaz że nie wolno się golić na 2 tygodnie przed zabiegiem, u Was też? Kurcze normalnie wstyd z takim krzakiem pójść na zabieg Może się zapiszę na wosk jakoś w przyszłym tygodniu [/QUOTE]Nie, u nas tak nie ma. Można przyjść już ogolonym, albo zdecydować się na golenie przez położną. Znajoma, której cc robił mój gin, mówiła mi, że nie była ogolona na 0 na wargach sromowych i nikt się do niej o to nie czepiał. Miała ogolone podbrzusze i wzgórek łonowy. A wosk to moim zdaniem super pomysł Cytat:
![]() ale to budujące ![]() Cytat:
![]() ![]() . Mam nadzieję, że nie poczujesz się obrażona, ale ta kobieta to wariatka jakaś jest...Cytat:
, będziesz miała z niego "pociechę".A pewnie, że nadejdzie Ja dziś znowu mam odwiedziny. Nie wiem, który to już dzień pod rząd. Bardzo lubię swoich znajomych i rodzinę, ale tak jak niektóre z Was pisały, potrzebuję teraz pobyć sama, wyciszyć się, posapać sobie, popuszczać swobodnie bąki i takie tam... Na gości od jakiegoś czasu nie mam ochoty. Boję się, że jak pojawi się mały, będę miała non stop tabuny ludzi w domu. No a jeśli tak, to raczej przestanę być miła (choć z natury jestem) i będę spławiać jak leci. Co do Sylwestra, planujemy z mężem spędzić go we dwoje (nasze niespełnione marzenie od kilku lat) przy dobrej kolacji i serialu, który obecnie pociskamy. Oczywiście stroje obowiązujące to piżamy będą .---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
. U mnie też ze snem słabo, choć nigdy dobrze nie było.
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-12-30 o 08:47 |
|||||||
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Moj syn spał dzisiaj ciurkiem 5 godzin Co prawda wczesniej nie mogłam go uśpić przez trzy, ale zawsze cos
|
#1359 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Wstałam dziś z postanowieniem że ... pie...ole nie rodzę!!!! No bo kurde czemu niby mam rodzić bez znieczulenia. Oglada człowiek te zagraniczne programy i patrzy jak dziewczyny rodzą na luzaku, a ja się mam męczyć jakbym w jakimś Afrykańskim buszu mieszkała. Raz już rodziłam i poczułam ten zew natury i starczy mi, czy ja nie mogę urodzić cywilizowanie. No to się pozaliłam...Mogę sobie pogadać bo w moim szpitalu i tak nie dadza mi ZZO
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Siedze u okulisty i czekam na przegląd gałek, mam tylko nadzieje że mi nic nie wkropli bo samochodem przyjechałam i jakoś musze wrócić. Potem mam w planach hm i kupno cyckonosza do dojarek
|
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
Hey Dziewczyny...
w końcu nadszedł dzień kiedy nadrobiłam świąteczne zaległości ![]() Tym samym Sheperdess, Pilotka - gratuluję, witamy Wasze dzieciaczki na świecie ![]() Gosia łączę się w bólu zgagowym. U mnie też już Gaviscon przestaje działać. A ostatnio zgagę mam od rana do nocy (a raczej od rana do rana, bo w nocy też), bez znaczenia co zjem... Ostatnio zaczęłam się bać, że ona NIGDY NIE PRZEJDZIE. Lidka w temacie babci - z doświadczenia wiem, że najważniejsze, by chciała się podnieść z łóżka. Moja babcia po złamaniu nogi nie chciała ćwiczyć (choć przychodził do niej rehabilitant i robił co mógł) i pozostała leżąca przed 1,5 roku, do śmierci. Zamieszkała z moją mamą i szybko siadła jej psychika (zmiana miejsca, a do tego noga była operowana pod narkozą, co w połączeniu z wcześniejszym zanikaniem kory mózgowej wywołało nieciekawy efekt). Na szczęście mogliśmy liczyć na duże zaangażowanie rodziny (mama ma 3 braci) i dzięki temu mogliśmy funkcjonować w miarę normalnie. Dziś mam wizytę i USG (33t4d). Przełożyłam to badanie z ubiegłego poniedziałku na prośbę męża, bo to jedyna okazja, by zobaczył Małą (od 2 znowu wyjeżdża i będzie tylko w weekendy). No ale mój mąż dziś ma do załatwienia kilka spraw, w tym jedną Bardzo Ważną. I najpierw wstał 40 minut po budziku, a potem stwierdził, że zanim ruszy musi iść jeszcze na komendę sprawdzić alkomatem czy w ogóle może siadać za kółkiem (wczoraj wieczorem wypił butelkę wina). I teraz jest duża szansa, że albo nie załatwi Bardzo Ważnej Sprawy (a jeśli tego nie zrobi dziś, to nie wiem kiedy będzie szansa) albo nie zdąży wrócić na badanie. I do tego będę musiała iść piechotą, a to daleko. Oczywiście mógł to wszystko załatwić w piątek, ale po co, skoro w poniedziałek jest na to pół dnia? Jak wyszedł rano, to nerwy mi puściły i musiałam sobie popłakać. A teraz jestem taka zła, że ciśnienie mi się podniosło i może w końcu mam takie jak trzeba
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry. Alek dzisiaj mial ciezka noc a ja z nim. Co zasnal , to po chwili sie budzil z placzem. Masakra. Dopiero nad ranem sie przespalam ze 2 godz.bez pobudek.
agoola czytam i oczom nie wierze Przeciez to sie w glowie nie miesci. Nie mam slow.lolita porozmawiaj z mezem, zeby zaraz po urodzeniu byl przez chwile z Wami. Naprawde pomoc drugiej osoby przy takim maluszku bardzo duzo daje. Dziewczyny ja tez pod koniec ciazy nie moglam sie w ogole wyspac. Po ciazy tez nie moge
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry u mnie noc w pełni przespana, Zosia grzecznie w brzuszku leżała, nie urządzała nocnych imprez, a ja ani razu nie wstałam do wc dziś mam w planach się byczyć, byczyć, byczyć w wolnej chwili poszukam jakiś inspiracji na menu Sylwestrowe i na Nowy Rok, bo 01.01 zjedzie się rodzinka (jeżeli dotrwam w dwupaku Z tej okazji stawiam wszystkim ciacho urodzinowe
Edytowane przez kootek_mamrotek Czas edycji: 2013-12-30 o 09:47 |
|
|
|
|
#1364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
#1365 |
|
Rozeznanie
|
kootku mamrotku! wszystkiego najlepszego! Sto lat!
![]() A jeśli chodzi o przepisy sylwestrowe, to ostatnio znalazłam taką stronkę z pomysłami na przystawki, dzielę się może komuś się przyda: http://bronislawa70.blox.pl/html
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Kootek_mamrotek wszystkiego najlepszego
szybkiego i bezbolesnego porodu Sheperdess GRATULACJE Ja dzisiaj noc w kratkę, niby nie wstawałam, ale spać też nie mogłam za bardzo.... Godzina snu, godzina leżenia... Co się przekręcałam, to się budziłam... masakra... Współczuję bardzo dziewczynom, które mają bezsenne noce często Ogólnie jakaś rozbita dzisiaj jestem i najchętniej bym w domu siedziała, ale oczywiście nie ma jak.. Muszę jechać poszukać ksero, potem do US, do dziadków, a wszystko jest w takich odległościach, że będę musiała łazić piechotą ,bo wszystko jest akurat w połowie drogi między przystankami..... |
|
|
|
#1367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedz, że samochodem przyjechałaś to wtedy nie zakrapiają oczu.
|
|
#1368 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
O kurcze My mieliśmy z mamą moją różne dziwne rzeczy. Co do grzebania w śmieciach to nie wiem,ale po szafkach grzebała. Cytat:
dla meża.Laktacja się rozkręci,na pewno. Zresztą dopiero co mała się pojawiła na świecie,więc nawet po sn mogłoby jeszcze mleko nie lecieć. Oj na pewno... za jakieś kilka lat (no chyba,że pojawi się kolejne dziecko/dzieci więc wtedy za + jeszcze kilka)Cytat:
Pieniądze są ważne,ale przebywanie z rodziną jeszcze ważniejsze. Tzn chodzi o to,że jeśli można zrezygnować z części pieniędzy,a za to być z rodziną to chyba warto... tzn nie chodzi mi o to,że zmieni pracę na taką za którą nie idzie się utrzymać. Ja mam w pamięci męża ciocię,która non stop pracowała,awansowała,prak tycznie cały dzień jej nie było w domu: od rana do wieczora. Z dziećmi nie miała kontaktu,bo w domu bywała praktycznie wtedy kiedy już spały. Aż pewnego dnia dowiedziała się,że ma raka,już bardzo postępował. Zostało jej maksymalnie kilka miesięcy życia. Ona strasznie żałowała,że w tym swoim zbyt krótkim życiu (zmarła przed 40 urodzinami) poświęciła się pracy. Ciągle jej się zdawało,że ma jeszcze tyle czasu,że zarobi jeszcze trochę,jeszcze tylko o szczebel awansuje,a później już będzie miała czas dla rodziny. No ale to nie było jej dane... O to ładnie ![]() No ale właściwie dlaczego? Ja mam nadzieję,że teraz nie będzie problemów,ale chyba nie powinno. Jak rodziłam Eryka to ledwo weszłam mówiłam,że chcę zzo i od razu powiedzieli,że OK,nie ma problemu.
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Preferuje mycie po wojskowemu - na ostro
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
Kootku Mamrotku wszystkiego najlepszego!!! Spełnienia marzeń i przespanych nocy.
Przykro mi ale ciachem się nie poczestuje , bo brzuch nadal mnie boli. Kurcze dziewczyny, ktoras mi pisała co mogę brać na problemy zoladkowe , ale nie mogę znaleść tego postu. Co zjem to mnie żołądek boli... |
|
|
|
#1372 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego!!! Sto lat!!
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
gosia w teorii niby jest taka możliwość ale ordynator jest strasznym przeciwnikiem w związku z tym ciagle ci mówią że albo za późno na znieczulenie albo ze nie ma wolnego anestezjologa, w zasadzie nie znam przypadku żeby dali ZZO a to jedyna porodówka w mieście.
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja! noc, pomimo wieczornej drzemki wcale nie była gorsza od poprzednich (lepsza też nie, ale co zrobić..., już się zaczynam przyzwyczajać) a teraz bym jeszcze spała, ale pies się wścieka na fajerwerki, więc się nie da
![]() pilotka, super, że się odezwałaś i że mąż tak o Was dba! już niedługo wrócisz do domu i będzie dużo lepiej (przynajmniej będzie sieć )Cytat:
a co do pogrubionego... to Stu lat! szybkiego porodu w wymarzonym terminie i w ogóle spełnienia marzeń! ja dziś w planach mam słodkie lenistwo, chyba że nabiorę sił, to czeka łazienka na górze do ogarnięcia i jak znajdę drzwi i śrubki to już może i szafka małego... ale na pewno muszę zamknąć sprawę zamówień wyprawkowych itp
|
|
#1375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witajcie Mamusie, u mnie słoneczko za oknem aż chciałoby się żyć, ale mi i tak nic się nie chce. Strasznie się rozleniwiłam dzisiaj ![]() Cały czas Was podczytuje, niestety nie odp. bo ciągle miałam gości, albo ja gdzieś jeździłam, a miałam odpoczywać ![]() GRATULUJE wszystkim mamusiom, jesteście strasznie dzielne Wczoraj była u mnie kuzynka mojego TŻ, jest w 6 mies. ciąży a ma brzuch taki jak ja a termin porodu mam już za 18 dni właściwie to chciałam nawiązać do tego, że w ogóle nie mogłyśmy się dogadać, ja miałam swoje racje, ona swoje (a czemu masz to takie, a czemu nie masz tego, tamtego itp. ) w pewnym momencie nie wytrzymałam i powiedziałam jej, że pewne rzeczy są zbędne na początku i że nie sram pieniędzmi, a moje dzieciątko ma wszystko co potrzebuje Dziewczyny, mam do Was pytanie Czy któraś z Was rodzi w Częstochowie?
|
|
|
#1376 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście wszystkiego dobrego i bezbolesnego porodu ![]() U mnie noce ostatnio znośne. Gdzieś tam dośpię. Ale od jakiegoś czasu śnią mi się na zmianę poród i Wy i to tak chyba od kiedy Perfuzja urodziła wczoraj moja córka z włosami czarnymi jak smoła i długimi (a my oboje blond) nie umiała ciągnąć cycka chyba już nawet moje sny nawiedzaja obawy. I wczoraj mąż mnie uświadomił, że jutro sylwester. A ja myslalam, że tyyyle czasu jeszcze - nie wiem w jakim świecie ja żyje:p oczywiście nikt znajomy się nie odezwał co wcale miłe nie jest. Już zapowiedziałam, że w przyszłym roku sylwester wyjezdny. Trzy dni tu albo tam. Mała bedzie już prawie rok miała, więc bez problemu bedzie można ją zabrać, albo dziadkom podrzucic (tylko wtedy z tych trzech dni zrobi się jeden bo pewnie wracac będę chciała )
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-12-30 o 10:46 |
|
|
|
|
#1378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenia
Cytat:
Ubranka dziecięce, ubrania dla dorosłych, akcesoria dla dzieci i do domu/kuchni. Akurat jeśli chodzi o stanik bezszwowy to mam porównanie do swojego wcześniejszego, który kosztował 6 razy tyle, a w dotyku jest o wiele gorszy. Pierwsze pranie wytrzymał, zobaczymy jak będzie dalej![]() Cytat:
|
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
Niezła wyprawka:
![]() Ciekawe kto im to wszystko prasuje... ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- kootek_mamrotek Najlepsze Życzenia! 100 Lat! Radości i miłości na każdy dzień Nowego Roku!
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TAK JA - i chyba tylko ja
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

jakbylam nizej w ciaży potrafiłam o 3 jechać na zakupy do tesco
teraz TŻ juz mi nie pozwala na nocne wypady 

. Już widzę swoje cyce po karmieniu...
.

Co prawda wczesniej nie mogłam go uśpić przez trzy, ale zawsze cos

Najlepsze Życzenia! 100 Lat! Radości i miłości na każdy dzień Nowego Roku!