Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 04:24   #1351
isia4891
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Poczatkujaca -dagmara pewnie wyszlas czerwona z wanny. Pamiętam jak byłam mala jak mnie mama tak szorowala

Czy nadejdzie taka noc że ja przespie całą ??

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-12-30 o 04:25
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 04:54   #1352
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Poczatkujaca -dagmara pewnie wyszlas czerwona z wanny. Pamiętam jak byłam mala jak mnie mama tak szorowala

Jej to moja mama myła też Ciebie??
do dzisiaj przy rodzinnych spotkaniach wspominamy z siostrą " "traumatyczne" szorowanie

Gdybysmy mieli wanne to nie mialabym takiego problemu z umyciem stop...a tak to musze byc zdana na łaske TZta sadysty

Na bezsennosc cierpie przez wiekszą część ciąży...z reguły budze sie między 2,30 a 3,30 jakbylam nizej w ciaży potrafiłam o 3 jechać na zakupy do tesco teraz TŻ juz mi nie pozwala na nocne wypady
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 06:18   #1353
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Kurcze współczuję. Szkoda,że tak często nie ma twojego męża. A jest szansa,że jak malutka się urodzi to będzie mógł częściej być w domu?
Na początek planuje urlop tacierzyński,choć nie wiem co jego szef na to
Ciągle proszę go zeby znalazł inną pracę, zeby był częściej ale on swoje...bo pieniądze. ...bo przyszłość.....ehh szkoda pisać, zresztą nawet w weekend jak jest w domu to zajmuję się rynkiem forex, statystyki, ciągle gapi się w te swoje wykresy a ja nic z tego nie rozumiem,owszem jakieś dodatkowe euro zarobi ale to też zajmuje czas,mam nadzieję ze jak zobaczy małą to sam będzie chciał być przy nas częsciej, ja wiem ze on to robi dla nas i doceniam to ale bliskość kochanej osoby jest bardzo ważna
Cytat:
Obudziłam się...brzuch mnie boli i wymiotowac mi się chce...bleee...jakieś zimne dreszcze mam do tego...a syn daje czadu po zebrach ....

Mengazhu współczucia...5 raz!!! Pewnie dupa już boli....
O rany ale ty się ostatnio męczysz, mi już trochę przeszła ta bezsilnosc ale i tak jak coś zrobię to sapie jak parowóz i mysle o kanapię

Mąż wyjechał godz temu a ja nie mogę zasnąć, ale nie narzekam bo miałam noc przespaną
Stary 2013-12-30, 07:38   #1354
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Agoola, szczęka mi opadła.... poważnie otwarłam gębę ze zdziwienia.. szok! Co za babsko wstrętne.

Gosiu, straszna ta zgaga, mnie męczy czasem, ale rzadko z tym, że jak już dopadnie to nie wiem co mam ze sobą zrobić... współczuję

Biedne dziewczyny z bezsennością mnie napada raz na jakiś czas, na szczęście

Isia, już niedługo.

Ja dziś jadę do pracy, zobaczyć co tam u nich słychać, do skarbówki, do sklepu i planuję jeszcze okna pomyć.... hmmm a może jutro? jeszcze może uda mi się gdzieś za butami udać, bo potem na wyprze już nie dam rady pewnie. Śniło mi się dziś, że poszłam do szpitalu i mnie wypisali bo nic się nie działo... eh... w sumie wolałabym żeby NIC się nie działo w domu i nie ukrywam, że spytam ich o to, czy jeśli będzie cisza to jest sens mnie tam trzymać... BORYS WYŁAŹ ŻESZ W KOŃCU I MATKI NIE STRESUJ!!

Albo nie, poczekaj jeszcze do środy o! żeby z własnym dzieckiem nie szło się dogadać...
Stary 2013-12-30, 08:14   #1355
senira666
Zakorzenienie

Dzien dobry
Widze ze nocne rozmowy na watku
U mnie noc w miare dobrze i mimo wstawania na siku jestem w miare wyspana. Za to deberwuje mnie sprzedawca z allegro. Tydzien temu wygralam aukcje kurtki cuazowej, zaplacilam za kuriera zeby szybko miec co na siebie wlozyc i doopa ... Kurtki nie ma, sprzedajacy nie odpowiada na maile
Jezeli dzisiaj nie bedzie kuriera albo odpowiedzi na moje maile to zazadam zwrotu pieniedzy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-30, 08:29   #1356
SunShineDoll
Rozeznanie

Ale bym pospała ale nie mogę ten 9 miesiąc jest masakryczny już mnie natura szykuje na nocne wstawanie czy WTF ?!
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 08:44   #1357
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Heloł .

miiitusia, Shiloh, perfuzja, dzięki za biustonoszowe rady . Zdecydowałam się na początek kupić staniki z miękką miseczką, choć generalnie nie lubię. Jednak przy bolesnych i obrzmiałych piersiach powinny być lepsze niż usztywniane. Wezmę miseczkę rozmiar większą niż mam teraz , a później coś dokupię.
BTW, jestem naprawdę przerażona wielkością swojego biustu . Z 70B "awansował" na 70F (stanik kupię 70G) . Już widzę swoje cyce po karmieniu...

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
zostawili mnie na obserwacji i pewnie nowy rok spędze w szpitalu. No cóż wolę mieć pewność,że jakby co to jestem na miejscu. Będę na bieżąco. A to dopiero 33tyg, jeszcze chociaż niech byśmy wytrzymali do 37. Lepiej ciuchac na zimne.
O tak, zdecydowanie. Mam nadzieję, że towarzystwo na sali masz fajne i Sylwek będzie wesoły . Najważniejszy jednak jest maluszek, więc inkubuj kobieto, inkubuj .

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie nadrabiam, bo nie mam sił, napiszę Wam tylko, że od wczoraj Adaś jest z nami, urodził się SN (teoretycznie), waży 3420g i od kilku godzin jesteśmy już w domu i odpoczywamy.
Gratuluję i witam Adasia Kurczę, się pewnie umęczyliście. Super jednak, że już w domu jesteście. Odpoczywajcie i cieszcie się sobą .

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny chcialam sie pochwalic, ze w koncu po kilku tygodniach znow zobaczylam wlasna wagine ogolilam sie i w koncu nie wyglada jakby robil to pijany rzeznik

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44339068]Tego nie wiem... Ale dziewczyny z CC, u mnie w szpitalu jest prikaz że nie wolno się golić na 2 tygodnie przed zabiegiem, u Was też? Kurcze normalnie wstyd z takim krzakiem pójść na zabieg Może się zapiszę na wosk jakoś w przyszłym tygodniu [/QUOTE]
Nie, u nas tak nie ma. Można przyjść już ogolonym, albo zdecydować się na golenie przez położną. Znajoma, której cc robił mój gin, mówiła mi, że nie była ogolona na 0 na wargach sromowych i nikt się do niej o to nie czepiał. Miała ogolone podbrzusze i wzgórek łonowy.
A wosk to moim zdaniem super pomysł .

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Le La ja zobaczyłam wczoraj A dzisiaj założyłam jedne spodnie sprzed ciazy Co prawda wtedy byly lekko przyduze, a teraz sa na styk, ale zawsze
ale to budujące

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
A u nas wesoło...tzn. ironiczno-sarkastycznie...Mąż przyłąpał dziś swoją szanowną mamusię, jak grzebie nam w śmieciach!!!
Agoola, to jest tak żenujące, że nie wiem, co napisać. Jakbym przyłapała swoją teściową na czymś podobnym (czego sobie nie potrafię nawet wyobrazić) zrobiłabym jej jazdę i to w taki sposób, że poczułaby się baaardzo poniżona . Mam nadzieję, że nie poczujesz się obrażona, ale ta kobieta to wariatka jakaś jest...

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
JiozamCzesc dzieki za gratulacje nie nadrabiam nawet. Shaperdress gattuluje porodu mignelo mi na dole ze urodzilas. Ja mama chwile wlasniozlam corke do pielegniarek. Nie mam nerwow do neta an tel i zreszta czasu tez a lezenie w szpitalu jest przeciez takie fascynuujace. Napisze tylko w skrocie ze wczoraj bylam tak zakrecona przeez znieczulenie ze masakra. Maz robi prawie wszystko przy corce zyskal opinie najbardziej przewrazliwionego tatuska na oddziale mi w ogle by nie polal wstawac. Jeszcze tylko zeby piers dawal hehe apropo piersi mowiewam laski ile to sie teori nasluchalam juz co do karmienie co inna zmians to rady kazda z innej parafii dokladnie wszystko opisze w domu na kompie. Rozkrecic laktacje po cc planowanym to koszmar.mala na szczescie spokojniutkahh
Trzymam kciuki za Twoją rekonwalescencję i rozkręcenie laktacji i bardzo jestem ciekawa szczegółów. A TŻ niezły , będziesz miała z niego "pociechę".

Cytat:
A pewnie, że nadejdzie - za 3-4 lata . A tak serio, to bardzo współczuję bezsenności

Ja dziś znowu mam odwiedziny. Nie wiem, który to już dzień pod rząd. Bardzo lubię swoich znajomych i rodzinę, ale tak jak niektóre z Was pisały, potrzebuję teraz pobyć sama, wyciszyć się, posapać sobie, popuszczać swobodnie bąki i takie tam... Na gości od jakiegoś czasu nie mam ochoty. Boję się, że jak pojawi się mały, będę miała non stop tabuny ludzi w domu. No a jeśli tak, to raczej przestanę być miła (choć z natury jestem) i będę spławiać jak leci.
Co do Sylwestra, planujemy z mężem spędzić go we dwoje (nasze niespełnione marzenie od kilku lat) przy dobrej kolacji i serialu, który obecnie pociskamy. Oczywiście stroje obowiązujące to piżamy będą .

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ale bym pospała ale nie mogę ten 9 miesiąc jest masakryczny już mnie natura szykuje na nocne wstawanie czy WTF ?!
Mam podobne podejrzenia, co do swojej osoby . U mnie też ze snem słabo, choć nigdy dobrze nie było.

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-12-30 o 08:47
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 08:58   #1358
perfuzja
Zakorzenienie

Alez piekna pogoda za oknem

Moj syn spał dzisiaj ciurkiem 5 godzin Co prawda wczesniej nie mogłam go uśpić przez trzy, ale zawsze cos
Stary 2013-12-30, 08:59   #1359
lidkaa82
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Wstałam dziś z postanowieniem że ... pie...ole nie rodzę!!!! No bo kurde czemu niby mam rodzić bez znieczulenia. Oglada człowiek te zagraniczne programy i patrzy jak dziewczyny rodzą na luzaku, a ja się mam męczyć jakbym w jakimś Afrykańskim buszu mieszkała. Raz już rodziłam i poczułam ten zew natury i starczy mi, czy ja nie mogę urodzić cywilizowanie. No to się pozaliłam...Mogę sobie pogadać bo w moim szpitalu i tak nie dadza mi ZZO Ale założe się że to wynik decyzji jakiś bufoniastych facetów którzy umierają nawet jak mają grypę, a jakby mieli urodzić to by padli trupem ale na co dzień głoszą teorię że "kobiety od zawsze rodziły, są do tego stworzone i znieczulenie im nie potrzebne do tego" Od razu bym im wszystkim zafundowała rwanie zębów na żywca bez znieczulenia, w końcu od zawsze ludzie wyrywali sobie zęby, znieczulenia nie było i da sie przeżyć
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:10   #1360
magnusia
Zakorzenienie

Witam z rana

Siedze u okulisty i czekam na przegląd gałek, mam tylko nadzieje że mi nic nie wkropli bo samochodem przyjechałam i jakoś musze wrócić. Potem mam w planach hm i kupno cyckonosza do dojarek
Stary 2013-12-30, 09:24   #1361
vacuity
Rozeznanie

Hey Dziewczyny...

w końcu nadszedł dzień kiedy nadrobiłam świąteczne zaległości

Tym samym Sheperdess, Pilotka - gratuluję, witamy Wasze dzieciaczki na świecie

Gosia łączę się w bólu zgagowym. U mnie też już Gaviscon przestaje działać. A ostatnio zgagę mam od rana do nocy (a raczej od rana do rana, bo w nocy też), bez znaczenia co zjem... Ostatnio zaczęłam się bać, że ona NIGDY NIE PRZEJDZIE.

Lidka w temacie babci - z doświadczenia wiem, że najważniejsze, by chciała się podnieść z łóżka. Moja babcia po złamaniu nogi nie chciała ćwiczyć (choć przychodził do niej rehabilitant i robił co mógł) i pozostała leżąca przed 1,5 roku, do śmierci. Zamieszkała z moją mamą i szybko siadła jej psychika (zmiana miejsca, a do tego noga była operowana pod narkozą, co w połączeniu z wcześniejszym zanikaniem kory mózgowej wywołało nieciekawy efekt). Na szczęście mogliśmy liczyć na duże zaangażowanie rodziny (mama ma 3 braci) i dzięki temu mogliśmy funkcjonować w miarę normalnie.

Dziś mam wizytę i USG (33t4d). Przełożyłam to badanie z ubiegłego poniedziałku na prośbę męża, bo to jedyna okazja, by zobaczył Małą (od 2 znowu wyjeżdża i będzie tylko w weekendy). No ale mój mąż dziś ma do załatwienia kilka spraw, w tym jedną Bardzo Ważną. I najpierw wstał 40 minut po budziku, a potem stwierdził, że zanim ruszy musi iść jeszcze na komendę sprawdzić alkomatem czy w ogóle może siadać za kółkiem (wczoraj wieczorem wypił butelkę wina). I teraz jest duża szansa, że albo nie załatwi Bardzo Ważnej Sprawy (a jeśli tego nie zrobi dziś, to nie wiem kiedy będzie szansa) albo nie zdąży wrócić na badanie. I do tego będę musiała iść piechotą, a to daleko. Oczywiście mógł to wszystko załatwić w piątek, ale po co, skoro w poniedziałek jest na to pół dnia? Jak wyszedł rano, to nerwy mi puściły i musiałam sobie popłakać. A teraz jestem taka zła, że ciśnienie mi się podniosło i może w końcu mam takie jak trzeba
Stary 2013-12-30, 09:30   #1362
Le La
Zadomowienie

Dzien dobry. Alek dzisiaj mial ciezka noc a ja z nim. Co zasnal , to po chwili sie budzil z placzem. Masakra. Dopiero nad ranem sie przespalam ze 2 godz.bez pobudek.

agoola czytam i oczom nie wierze Przeciez to sie w glowie nie miesci. Nie mam slow.

lolita porozmawiaj z mezem, zeby zaraz po urodzeniu byl przez chwile z Wami. Naprawde pomoc drugiej osoby przy takim maluszku bardzo duzo daje.

Dziewczyny ja tez pod koniec ciazy nie moglam sie w ogole wyspac. Po ciazy tez nie moge
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:35   #1363
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Witam z rana

Siedze u okulisty i czekam na przegląd gałek, mam tylko nadzieje że mi nic nie wkropli bo samochodem przyjechałam i jakoś musze wrócić. Potem mam w planach hm i kupno cyckonosza do dojarek
ja mierzyłam staniki z HM i jakoś nie dałam rady ich przetrawić. Trafiłam do Pepco i kupiłam bezszwowy, jakoś lepiej się w nim czuję, a i wkładka będzie w nim dobrze wyglądała.

Dzień dobry u mnie noc w pełni przespana, Zosia grzecznie w brzuszku leżała, nie urządzała nocnych imprez, a ja ani razu nie wstałam do wc dziś mam w planach się byczyć, byczyć, byczyć w wolnej chwili poszukam jakiś inspiracji na menu Sylwestrowe i na Nowy Rok, bo 01.01 zjedzie się rodzinka (jeżeli dotrwam w dwupaku ), bo dziś mam urodziny Z tej okazji stawiam wszystkim ciacho urodzinowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lekue_kit_cupcake_6.jpg (81,0 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez kootek_mamrotek
Czas edycji: 2013-12-30 o 09:47
kootek_mamrotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:57   #1364
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
dziś mam urodziny Z tej okazji stawiam wszystkim ciacho urodzinowe
No to moja droga spełnienia najskrytszych marzeń, dużo miłości i radości, lekkiego porodu i satysfakcji z macierzyństwa
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:57   #1365
vacuity
Rozeznanie

kootku mamrotku! wszystkiego najlepszego! Sto lat!

A jeśli chodzi o przepisy sylwestrowe, to ostatnio znalazłam taką stronkę z pomysłami na przystawki, dzielę się może komuś się przyda: http://bronislawa70.blox.pl/html
Stary 2013-12-30, 09:58   #1366
tajeczka
Zadomowienie

Kootek_mamrotek wszystkiego najlepszego szybkiego i bezbolesnego porodu
Sheperdess GRATULACJE

Ja dzisiaj noc w kratkę, niby nie wstawałam, ale spać też nie mogłam za bardzo.... Godzina snu, godzina leżenia... Co się przekręcałam, to się budziłam... masakra... Współczuję bardzo dziewczynom, które mają bezsenne noce często

Ogólnie jakaś rozbita dzisiaj jestem i najchętniej bym w domu siedziała, ale oczywiście nie ma jak.. Muszę jechać poszukać ksero, potem do US, do dziadków, a wszystko jest w takich odległościach, że będę musiała łazić piechotą ,bo wszystko jest akurat w połowie drogi między przystankami.....
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:02   #1367
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Witam z rana

'

Powiedz, że samochodem przyjechałaś to wtedy nie zakrapiają oczu.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:04   #1368
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
A u nas wesoło...tzn. ironiczno-sarkastycznie...Mąż przyłąpał dziś swoją szanowną mamusię, jak grzebie nam w śmieciach!!!

O kurcze

My mieliśmy z mamą moją różne dziwne rzeczy. Co do grzebania w śmieciach to nie wiem,ale po szafkach grzebała.

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Maz robi prawie wszystko przy corce zyskal opinie najbardziej przewrazliwionego tatuska na oddziale mi w ogle by nie polal wstawac. Jeszcze tylko zeby piers dawal hehe apropo piersi mowiewam laski ile to sie teori nasluchalam juz co do karmienie co inna zmians to rady kazda z innej parafii dokladnie wszystko opisze w domu na kompie. Rozkrecic laktacje po cc planowanym to koszmar.mala na szczescie spokojniutkahh

dla meża.
Laktacja się rozkręci,na pewno. Zresztą dopiero co mała się pojawiła na świecie,więc nawet po sn mogłoby jeszcze mleko nie lecieć.

Cytat:
Oj na pewno... za jakieś kilka lat (no chyba,że pojawi się kolejne dziecko/dzieci więc wtedy za + jeszcze kilka)

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Na początek planuje urlop tacierzyński,choć nie wiem co jego szef na to
Ciągle proszę go zeby znalazł inną pracę, zeby był częściej ale on swoje...bo pieniądze. ...bo przyszłość.....ehh szkoda pisać, zresztą nawet w weekend jak jest w domu to zajmuję się rynkiem forex, statystyki, ciągle gapi się w te swoje wykresy a ja nic z tego nie rozumiem,owszem jakieś dodatkowe euro zarobi ale to też zajmuje czas,mam nadzieję ze jak zobaczy małą to sam będzie chciał być przy nas częsciej, ja wiem ze on to robi dla nas i doceniam to ale bliskość kochanej osoby jest bardzo ważna

Pieniądze są ważne,ale przebywanie z rodziną jeszcze ważniejsze. Tzn chodzi o to,że jeśli można zrezygnować z części pieniędzy,a za to być z rodziną to chyba warto... tzn nie chodzi mi o to,że zmieni pracę na taką za którą nie idzie się utrzymać.
Ja mam w pamięci męża ciocię,która non stop pracowała,awansowała,prak tycznie cały dzień jej nie było w domu: od rana do wieczora. Z dziećmi nie miała kontaktu,bo w domu bywała praktycznie wtedy kiedy już spały. Aż pewnego dnia dowiedziała się,że ma raka,już bardzo postępował. Zostało jej maksymalnie kilka miesięcy życia. Ona strasznie żałowała,że w tym swoim zbyt krótkim życiu (zmarła przed 40 urodzinami) poświęciła się pracy. Ciągle jej się zdawało,że ma jeszcze tyle czasu,że zarobi jeszcze trochę,jeszcze tylko o szczebel awansuje,a później już będzie miała czas dla rodziny. No ale to nie było jej dane...

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Moj syn spał dzisiaj ciurkiem 5 godzin

O to ładnie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Mogę sobie pogadać bo w moim szpitalu i tak nie dadza mi ZZO :
No ale właściwie dlaczego?

Ja mam nadzieję,że teraz nie będzie problemów,ale chyba nie powinno.
Jak rodziłam Eryka to ledwo weszłam mówiłam,że chcę zzo i od razu powiedzieli,że OK,nie ma problemu.
Stary 2013-12-30, 10:04   #1369
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Haha no właśnie on tak mnie wyszorował jakbym w polu robiła
On sam siebie tak zawsze szoruje tą ostrą stroną gąbki że boli od samego patrzenia do mnie mowi przestań sie namaczać i glaskac

Preferuje mycie po wojskowemu - na ostro
Stary 2013-12-30, 10:05   #1370
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
ja mierzyłam staniki z HM i jakoś nie dałam rady ich przetrawić. Trafiłam do Pepco i kupiłam bezszwowy, jakoś lepiej się w nim czuję, a i wkładka będzie w nim dobrze wyglądała.

Dzień dobry u mnie noc w pełni przespana, Zosia grzecznie w brzuszku leżała, nie urządzała nocnych imprez, a ja ani razu nie wstałam do wc dziś mam w planach się byczyć, byczyć, byczyć w wolnej chwili poszukam jakiś inspiracji na menu Sylwestrowe i na Nowy Rok, bo 01.01 zjedzie się rodzinka (jeżeli dotrwam w dwupaku ), bo dziś mam urodziny Z tej okazji stawiam wszystkim ciacho urodzinowe
100 lat
Stary 2013-12-30, 10:06   #1371
isia4891
Zadomowienie

Kootku Mamrotku wszystkiego najlepszego!!! Spełnienia marzeń i przespanych nocy.

Przykro mi ale ciachem się nie poczestuje , bo brzuch nadal mnie boli.

Kurcze dziewczyny, ktoras mi pisała co mogę brać na problemy zoladkowe , ale nie mogę znaleść tego postu. Co zjem to mnie żołądek boli...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:09   #1372
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
bo dziś mam urodziny Z tej okazji stawiam wszystkim ciacho urodzinowe

Wszystkiego najlepszego!!! Sto lat!!
Stary 2013-12-30, 10:12   #1373
lidkaa82
Zadomowienie

gosia w teorii niby jest taka możliwość ale ordynator jest strasznym przeciwnikiem w związku z tym ciagle ci mówią że albo za późno na znieczulenie albo ze nie ma wolnego anestezjologa, w zasadzie nie znam przypadku żeby dali ZZO a to jedyna porodówka w mieście.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:21   #1374
ejani
Zadomowienie

Witam się i ja! noc, pomimo wieczornej drzemki wcale nie była gorsza od poprzednich (lepsza też nie, ale co zrobić..., już się zaczynam przyzwyczajać) a teraz bym jeszcze spała, ale pies się wścieka na fajerwerki, więc się nie da

pilotka, super, że się odezwałaś i że mąż tak o Was dba! już niedługo wrócisz do domu i będzie dużo lepiej (przynajmniej będzie sieć )

Cytat:

tak piszecie o tym Pepco i piszecie... co to w ogóle jest? tam są rzeczy znośnej jakości? do czego można porównać? narobiłyście mi apetytu, a koło mnie żadnego nie ma (podobnie jak sklepów budowlanych i CH)

a co do pogrubionego... to Stu lat! szybkiego porodu w wymarzonym terminie i w ogóle spełnienia marzeń!

ja dziś w planach mam słodkie lenistwo, chyba że nabiorę sił, to czeka łazienka na górze do ogarnięcia i jak znajdę drzwi i śrubki to już może i szafka małego... ale na pewno muszę zamknąć sprawę zamówień wyprawkowych itp
Stary 2013-12-30, 10:25   #1375
Buka20
Raczkowanie

Cytat:
Wszystkiego co najlepsze!

Witajcie Mamusie, u mnie słoneczko za oknem aż chciałoby się żyć, ale mi i tak nic się nie chce. Strasznie się rozleniwiłam dzisiaj
Cały czas Was podczytuje, niestety nie odp. bo ciągle miałam gości, albo ja gdzieś jeździłam, a miałam odpoczywać

GRATULUJE wszystkim mamusiom, jesteście strasznie dzielne dzięki Wam, mniej przeżywam swoją wizje porodu

Wczoraj była u mnie kuzynka mojego TŻ, jest w 6 mies. ciąży a ma brzuch taki jak ja a termin porodu mam już za 18 dni właściwie to chciałam nawiązać do tego, że w ogóle nie mogłyśmy się dogadać, ja miałam swoje racje, ona swoje (a czemu masz to takie, a czemu nie masz tego, tamtego itp. ) w pewnym momencie nie wytrzymałam i powiedziałam jej, że pewne rzeczy są zbędne na początku i że nie sram pieniędzmi, a moje dzieciątko ma wszystko co potrzebuje

Dziewczyny, mam do Was pytanie Czy któraś z Was rodzi w Częstochowie?

„Nie wyruszył od razu. Wiedział z doświadczenia, jak ważne jest umieć odkładać to, za czym się tęskni.”
Buka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:25   #1376
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Pilotka, gratuluję.

Dziewczyny, nie nadrabiam, bo nie mam sił, napiszę Wam tylko, że od wczoraj Adaś jest z nami, urodził się SN (teoretycznie), waży 3420g i od kilku godzin jesteśmy już w domu i odpoczywamy.
Gratulacje!!!

Cytat:
bo dziś mam urodziny Z tej okazji stawiam wszystkim ciacho urodzinowe
Sto lat!

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

A jeśli chodzi o przepisy sylwestrowe, to ostatnio znalazłam taką stronkę z pomysłami na przystawki, dzielę się może komuś się przyda: http://bronislawa70.blox.pl/html
Dzięki za link, przyda się, ale jak można nazwać stronę kulinarną, Kuchnia Broni?
Stary 2013-12-30, 10:34   #1377
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:

Sto lat, sto lat
Oczywiście wszystkiego dobrego i bezbolesnego porodu

U mnie noce ostatnio znośne. Gdzieś tam dośpię. Ale od jakiegoś czasu śnią mi się na zmianę poród i Wy i to tak chyba od kiedy Perfuzja urodziła wczoraj moja córka z włosami czarnymi jak smoła i długimi (a my oboje blond) nie umiała ciągnąć cycka chyba już nawet moje sny nawiedzaja obawy.

I wczoraj mąż mnie uświadomił, że jutro sylwester. A ja myslalam, że tyyyle czasu jeszcze - nie wiem w jakim świecie ja żyje:p oczywiście nikt znajomy się nie odezwał co wcale miłe nie jest. Już zapowiedziałam, że w przyszłym roku sylwester wyjezdny. Trzy dni tu albo tam. Mała bedzie już prawie rok miała, więc bez problemu bedzie można ją zabrać, albo dziadkom podrzucic (tylko wtedy z tych trzech dni zrobi się jeden bo pewnie wracac będę chciała )

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2013-12-30 o 10:46
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:40   #1378
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Dziękuję za życzenia

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
tak piszecie o tym Pepco i piszecie... co to w ogóle jest? tam są rzeczy znośnej jakości? do czego można porównać? narobiłyście mi apetytu, a koło mnie żadnego nie ma (podobnie jak sklepów budowlanych i CH )
w Pepco są różnej jakości rzeczy, trafi się i chiński bubel i tanie wytrzymałe rzeczy Ubranka dziecięce, ubrania dla dorosłych, akcesoria dla dzieci i do domu/kuchni. Akurat jeśli chodzi o stanik bezszwowy to mam porównanie do swojego wcześniejszego, który kosztował 6 razy tyle, a w dotyku jest o wiele gorszy. Pierwsze pranie wytrzymał, zobaczymy jak będzie dalej

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
nazwa bloga z czapy ale przepisy fajne, dobrze, że na nią nie trafiłam przed Świętami, bo bym zrobiła rewolucję ciasteczkową. Stronkę już zapisałam. Szukam przepisu na jakąś sałatkę, do której nie przychodzi ani majonez, ani ketchup/przecier pomidorowy (bo koleżanka, z którą spędzamy Sylwestra nie zje nic, co jest na ich bazie (nawet jak robiłam na bazie sosu jogurtowego to nie chciała..) pozostaje chyba Grecka..
Stary 2013-12-30, 10:43   #1379
selena85
Wtajemniczenie

Niezła wyprawka:

Ciekawe kto im to wszystko prasuje...

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

kootek_mamrotek Najlepsze Życzenia! 100 Lat! Radości i miłości na każdy dzień Nowego Roku!
Stary 2013-12-30, 10:46   #1380
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
STO LAT !!! sto lat !!!

Cytat:
Napisane przez Buka20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was pytanie Czy któraś z Was rodzi w Częstochowie?
TAK JA - i chyba tylko ja

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości