Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 10:42   #301
rusalka12
Zadomowienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Ania 79 u nas bylo podobnie, ale od kiedy po prostu trzymalam mala nawet po pol godziny do odbicia i wreszcie sobie beknela problem sie skonczyl.

Piszac o karmieniu martwicie sie, ze tylko z jednej piersi...u nas karmimy caly czas z jednej piersi...mala oproznia i do widzenia. Druga piers czeka na kolejne karmienie. Nieczesto sie zdarza, ze musze jej podac druga piers...Z Zuzolem bylo tak samo...
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:45   #302
maomami
Wtajemniczenie

Aha co do chrztu, my np nie zapłaciliśmy nic, ksiądz nie mówi co łaska, nie ma cennika,, daliśmy więcej na ofiarę na mszy ale za sam chrzest nie zapłaciliśmy nic i nie uważam żebyśmy zrobili coś złego, a Zuza została ochrzczona normalnie jak inne dzieci

Aaaa w ogóle wczoraj zrobiłam mały test i nie podałam Zuzi ulgixu , no i póki co nie będe jej podawać nic ponieważ bąki lecą same, kupki są ładne a mała zachowuje się spokojnie i bez niego, więc narazie odstawiamy, jedynie jej dicoflor podaje codziennie po 3 krople.

A ja nie dostałam tej promocji na obraz na płótnie z photobox

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:50   #303
Kabriela
Zadomowienie

Cześć Piękne.
Ranek nie należał do najbardziej udanych teraz moje dziecko walczy z czkawką...a przed chwilą było wielkie wydmuchiwanie nosa co nie było łatwym zadaniem.

Pytacie jak doszliśmy do tego, że ma skazę...nawet w prosty sposób fakt namęczyłam siebie i dziecko zupełnie niechcący.
Mówiłam Wam wcześniej że Małą strasznie wysypało i zupełnie nie wiedziałam co się dzieje...podejrzewałam trądzik niemowlęcy ale niestety...byłam u lekarza...najpierw padło potówki...ale po tygodniu sprawa się zaogniła, pani doktor powiedziała, żebym zresetowała dietę do minimum i nie piła mleka ani nie jadła serków. Tak też zrobiłam ale kolejny tydzień i nic to nie dawało a sprawa się zaogniała. Poszłam do dermatologa- ten wymyślił, że to uczulenie- nie wiemy na co: nie kąpać dziecka w żadnych kosmetykach, prać w samej wodzie. Ok. I przypisał maść oraz calcium wapno a i kwas borowy.
Wróciłam do domu z nadzieją, że to pomoże...czytam ulotki a tam kwasu borowego nie wolno podawać dzieciom do 11 r. ż. ( ZAŁAMKA!!!!) ( maść nie wolno podawać niemowlakom KOLEJNA ZAŁAMKA!!!!!) więc zostało wapno...podałam mniej niż pół łyżeczki...po dwóch godzinach kupa czarna, ulanie z krwią. Przerażona poczekałam dobę...żeby zaobserwować czy to się powtórzy, powtórzyło się w nocy. Poleciałyśmy rano do lekarza a tam nam wypisała skierowanie do szpitala.
W szpitalu zrobiono wszystkie badania: usg głowy, brzucha, badanie krwi, kupy i moczu. Wyszło że wszystko jest bardzo dobrze. Okazało się, że dziabnęła mnie w brodawkę( ale sprawdzałam wkładki były czyste) ale lekarka jak obejrzała moją pierś powiedziała, że tak, że stąd jest krew w ulewaniu.
Kupa to reakcja na calcium.
Wysypka- przyszła Pani alergolog...popatrzyła, popatrzyła i powiedziała, że są dwie opcje albo łojotokowe zapalenie skóry albo skaza białkowa. Mam nie jeść nic co ma mleko krowie i ograniczyć jajka. I powiedziała, że jeżeli do 6 tygodnia życia Małej to się nie cofnie to będą badać głębiej. Przypisała mi taką papkę robioną w aptece i słuchajcie zaczęło schodzić powoli ale schodzi a ja nic nie jem.
I później kontrola u lekarza, pani doktor powiedziała, że jeżeli chcemy się upewnić czy to skaza to żebym napiła się pół szklanki mleka...co też uczyniłam na reakcję nie musiałam długo czekać. I stąd wiemy, że to to!!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:52   #304
Taszanta
Zakorzenienie

Dziewczyny używające Sab Simplex- jak używacie tych kropli?
Zgodnie z ulotką?

Kupiłam je ale tam jest napisane, że 15 kropli przed każdym karmieniem, kurde ale to trochę droga impreza wychodzi a dorosły ma stosować 45 kropli, kurde to ta buteleczka ma na dwa dni starczać?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:12   #305
Antibia86
Rozeznanie

Co do Sab Simplex u nas pomaga ale już odstawilsm a używałam po 15 kropli tak 4 razy na dobę.on ma wysokie stężenie dlatego nie ma go w polsce ale z tego co obliczyłam to bobotic forte. Ma większe tyko mniej go można poddawać. Jakby co to pamiętajcie ze mam 3. Butelki do odsorzedani Sab z niemiec
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:08   #306
Anoula
Zakorzenienie

Ja Was czytam, ale nie mogę się wbić w temat, w kwestii mm jestem zielona bo my tylko na cycu jesteśmy. Dzidzia powodzenia z karmieniem Witka tylko piersią

Nemosek jak zawsze szacun za nadrabianie

CorkaCzarownic fajnie że Ulce się poprawiło i ładnie śpi.

My wczoraj po raz pierwszy podaliśmy espumisan... tak się męczyła z bączkami że nie mogła spokojnie zjeść z piersi bą ja cały czas prężyło tak mi jej szkoda było, że postanowiłam, że podajemy kropelki i faktycznie pomogło. Ale i tak cały dzień jadła mi co godzinę. Ona ewidentnie nie dojada, ale zje z jednej piersi około 15 minut i drugiej czasem już nawet nie chce tknąć, albo pomlaska minutę i koniec, a po godzinie jadłaby znowu.
Mieliśmy wczoraj gości jakieś 2 godziny może a ja w tym czasie dwa razy musiałam wyjść na karmienie. Nawet nie mam kiedy usiąść i poodciągać mleko jeśli mam czekać godzinę od wcześniejszego karmienia, bo ona już wtedy woła jeść. Wczoraj udało mi się ściągnąć tylko 50 ml, bo Natalia jakby wyczuła, że jej zabieram mleko i po niecałych 10 min odciągania TŻ mi ją przyniósł na karmienie.

Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale staram się teraz trochę rzeczy na uczelnię nadrobić i siedzę teraz sama z Natalią, bo TŻ pracuje i nie mam kiedy na porządnie pocytować... postaram się poprawić
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:14   #307
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Ania 79 u nas bylo podobnie, ale od kiedy po prostu trzymalam mala nawet po pol godziny do odbicia i wreszcie sobie beknela problem sie skonczyl.

Piszac o karmieniu martwicie sie, ze tylko z jednej piersi...u nas karmimy caly czas z jednej piersi...mala oproznia i do widzenia. Druga piers czeka na kolejne karmienie. Nieczesto sie zdarza, ze musze jej podac druga piers...Z Zuzolem bylo tak samo...
U mnie tak samo jedna pierś a druga na następne karmienie.
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Zgodnie z ulotką?

Kupiłam je ale tam jest napisane, że 15 kropli przed każdym karmieniem, kurde ale to trochę droga impreza wychodzi a dorosły ma stosować 45 kropli, kurde to ta buteleczka ma na dwa dni starczać?
Zaczęłam od mniejszej dawki 6-8 kropli przed karmieniem.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:15   #308
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Co do Sab Simplex u nas pomaga ale już odstawilsm a używałam po 15 kropli tak 4 razy na dobę.on ma wysokie stężenie dlatego nie ma go w polsce ale z tego co obliczyłam to bobotic forte. Ma większe tyko mniej go można poddawać. Jakby co to pamiętajcie ze mam 3. Butelki do odsorzedani Sab z niemiec
Jak u nas esputicon nie pomoże to się do Ciebie zgłoszę po buteleczkę

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:30   #309
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Witam z rana

Zazdroszczę kup. Chciałabym, żeby Iga miała już normalne kupy. A ona tak jedną dziennie maksymalnie i to takie wodniste jeszcze. Ja chcę już jajecznicę!

Poza tym to Igula dzisiaj jakąś manianę odwaliła rano. Jadła, niby zjadła a zaraz ryk. I się rzuca przy cycku zamiast zassać. Już pomyślałam, że to efekt dawania smoczka - że małej się nie chce ssać. Ale po kilku chwilach nerwów jednak załapała i ssała. Ale dzisiaj idę na poszukiwania herbatka bocianka. I ruszę z laktatorem tym sposobem 7-5-3. Bo wydaje mi się, że tego pokarmu mam za mało jak na jej obecne potrzeby (piersi praktycznie nie bywają twarde między karmieniami. Jeszcze lewa to czuję, że pokarm napływa. Ale prawa... Niby mleko leci jak naciskam, ale jest cały czas miękka. Chyba tak nie powinno być?

Mi się wydaje, że oni zawyżają te koszty, bo one są naprawdę wysokie. To tam w normalnych cenach to w ogóle się nie opłaca zamawiać.
Kociak co do słynnej jajecznicy to ja jeszcze tego nie widzialam mowiac szczerze. Karmie tylko piersia.

Co do piersi to też tak mam. Karmie raz prawa , dwa razy lewa, raz prawa bo prawa nie wyrabia .

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Nela też nosi 3-6 i też kupuję na zapas ciuchy
tylko mam problem bo nie mieszczą mi się do komód nawet już mam takie ubranka na jakieś 3-4 latka
Wow. Nie no takich zapasow to nie mam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:33   #310
maomami
Wtajemniczenie

Moje dziecko ma dzisiaj chyba gorszy dzień, prawie cały czas na włączonej syrenie

Stary 2013-12-30, 12:35   #311
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma dzisiaj chyba gorszy dzień, prawie cały czas na włączonej syrenie
to tak jak moja... od 7 do 12... teraz zasnela...
Stary 2013-12-30, 12:44   #312
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
to tak jak moja... od 7 do 12... teraz zasnela...
Moja zasnęła w bujaczku ale musze cały czas bujać a ona się cały czas zrywa ale chyba sama sobie jestem winna, chciałam żeby zasnęła sama w łóżeczku jak jej sie to zdarzało wcześniej no i mam za swoje teraz sie zrywa, płacze jak ją zostawiam.
Będę ją usypiać na rękach jak do tej pory, może z czasem sama będzie chciała zmienić nawyki jak będzie większa

Stary 2013-12-30, 12:48   #313
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U nas identycznie. Tylko mama moze go uspokoic. Ze starszym nie mialam takich problemow. Moglam odlozyc po zasnieciu, tata czy babcia mogli uspokoic. A tu wyglada, ze przez najblizszy okres nigdzie z domu nie wyjde, bo jestem niezastapiona Wczoraj chcialam isc ze starszym na basen i poszedl tz, bo przeciez on nawet go spac nie polozy.I to nie chodzi o to, ze on nie chce, ale maly ma jakis radar i tylko mama sie liczy. Wczoraj walczylam z nim od 20 do 23. Zasypial po jedzeniu, albo jak go bralam na rece i odkladany momentalnie sie budzil. W dzien troche latwiej ze spaniem, wystarczy ze 2-3 razy po podniesc i zasypia ale wieczorami jest tragedia. Z mezem to juz ledwo na oczy patrzymy. Nie mamy ani sekundy czasu dla siebie. O przytulankach to nawet nie wspomne. Spimy osobno, bo maly tylko tak zasnie i sie nie budzi. Najgorszy hardcore jest gdy chce polozyc malego spac a duzy halasuje i domaga sie uwagi. Ja nie rozumiem, dlaczego tak ciezko jest odlozyc spiacego malego i dlaczego on sie od razu budzi. Padam na twarz
To faktycznie tak samo... ale ja staram się sobie powtarzać, że to niedługo minie i będzie lżej...

18 stycznia wybieram się na kilka godzin do Lublina, miałam jechać busem i zostawić małego z butlą, ale nie da rady... Jadę samochodem i z małym cyckaczem...

Miś zasypia od kilku dni z brudną mleczną pieluszką...

a to mój wielkolud:
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 13:27   #314
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
No jestem w takim szoku, ze szok () znów na karmienie się obudziła i śpi dalej postękując, bo się ułożyć nie może
Ale dałam jej wczoraj biogaie i zmieniłam nagle mleko i znów była kupa przed snem kupa, teraz kupa jestem zszokowana

haha, z tym spaniem miałaby się wdać w kogo:d dziwne byłoby jakby nie spała
a może po prostu się juz zgrałyście i jesteś mniej nerwowa...

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Witam z rana

Zazdroszczę kup. Chciałabym, żeby Iga miała już normalne kupy. A ona tak jedną dziennie maksymalnie i to takie wodniste jeszcze. Ja chcę już jajecznicę!

Poza tym to Igula dzisiaj jakąś manianę odwaliła rano. Jadła, niby zjadła a zaraz ryk. I się rzuca przy cycku zamiast zassać. Już pomyślałam, że to efekt dawania smoczka - że małej się nie chce ssać. Ale po kilku chwilach nerwów jednak załapała i ssała. Ale dzisiaj idę na poszukiwania herbatka bocianka. I ruszę z laktatorem tym sposobem 7-5-3. Bo wydaje mi się, że tego pokarmu mam za mało jak na jej obecne potrzeby (piersi praktycznie nie bywają twarde między karmieniami. Jeszcze lewa to czuję, że pokarm napływa. Ale prawa... Niby mleko leci jak naciskam, ale jest cały czas miękka. Chyba tak nie powinno być?

Mi się wydaje, że oni zawyżają te koszty, bo one są naprawdę wysokie. To tam w normalnych cenach to w ogóle się nie opłaca zamawiać.
ja mam tak samo ale moim zdaniem to po prostu laktacja się juz unormowała. piersi wcale nie mają być wtedy twarde. mleko produkowane jest tak jakby na żądanie
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 13:29   #315
domii29
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44344941]To faktycznie tak samo... ale ja staram się sobie powtarzać, że to niedługo minie i będzie lżej...

18 stycznia wybieram się na kilka godzin do Lublina, miałam jechać busem i zostawić małego z butlą, ale nie da rady... Jadę samochodem i z małym cyckaczem...

a to mój wielkolud:[/QUOTE]

Jaki Miś
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 13:31   #316
Asist22
Rozeznanie

Mój też dziś marudny. Zasnął mi jakieś 5 min temu i mam nadzieję, że trochę pośpi. Sama też powinnam się kinach, ale wolę zjeść.
Co do karmienia to też raz lewą, raz prawa. Nic nie odciągam, a w dodatku spaliłam laktator

Stary 2013-12-30, 13:40   #317
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Byłam dziś u lekarza, od kataru mam problemy z zatokami, kaszel i ból gardła ale nic poważniejszego się na szczęście nie dzieje .
Zaraz wybieram się z mamcią na miasto po jakiś komplecik dla Jaśka na chrzciny i po jakieś dekoracje na torta

Zaglądne do Was wieczorem
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 13:47   #318
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, ciuszki też?Bo że bożonarodzeniowe to wiem

Nie wiem właśnie, dlatego kupiłam sobie czytnik i piratuję chociaż teraz dużo zabawy, bo nan chomiku usuwają zwykłe ebooki i trzeba z epub przerabiać
chyba na wszystko

ja wolę tradycyjne książki nie lubię czytać z niczego innego
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć Piękne.
Ranek nie należał do najbardziej udanych teraz moje dziecko walczy z czkawką...a przed chwilą było wielkie wydmuchiwanie nosa co nie było łatwym zadaniem.

Pytacie jak doszliśmy do tego, że ma skazę...nawet w prosty sposób fakt namęczyłam siebie i dziecko zupełnie niechcący.
Mówiłam Wam wcześniej że Małą strasznie wysypało i zupełnie nie wiedziałam co się dzieje...podejrzewałam trądzik niemowlęcy ale niestety...byłam u lekarza...najpierw padło potówki...ale po tygodniu sprawa się zaogniła, pani doktor powiedziała, żebym zresetowała dietę do minimum i nie piła mleka ani nie jadła serków. Tak też zrobiłam ale kolejny tydzień i nic to nie dawało a sprawa się zaogniała. Poszłam do dermatologa- ten wymyślił, że to uczulenie- nie wiemy na co: nie kąpać dziecka w żadnych kosmetykach, prać w samej wodzie. Ok. I przypisał maść oraz calcium wapno a i kwas borowy.
Wróciłam do domu z nadzieją, że to pomoże...czytam ulotki a tam kwasu borowego nie wolno podawać dzieciom do 11 r. ż. ( ZAŁAMKA!!!!) ( maść nie wolno podawać niemowlakom KOLEJNA ZAŁAMKA!!!!!) więc zostało wapno...podałam mniej niż pół łyżeczki...po dwóch godzinach kupa czarna, ulanie z krwią. Przerażona poczekałam dobę...żeby zaobserwować czy to się powtórzy, powtórzyło się w nocy. Poleciałyśmy rano do lekarza a tam nam wypisała skierowanie do szpitala.
W szpitalu zrobiono wszystkie badania: usg głowy, brzucha, badanie krwi, kupy i moczu. Wyszło że wszystko jest bardzo dobrze. Okazało się, że dziabnęła mnie w brodawkę( ale sprawdzałam wkładki były czyste) ale lekarka jak obejrzała moją pierś powiedziała, że tak, że stąd jest krew w ulewaniu.
Kupa to reakcja na calcium.
Wysypka- przyszła Pani alergolog...popatrzyła, popatrzyła i powiedziała, że są dwie opcje albo łojotokowe zapalenie skóry albo skaza białkowa. Mam nie jeść nic co ma mleko krowie i ograniczyć jajka. I powiedziała, że jeżeli do 6 tygodnia życia Małej to się nie cofnie to będą badać głębiej. Przypisała mi taką papkę robioną w aptece i słuchajcie zaczęło schodzić powoli ale schodzi a ja nic nie jem.
I później kontrola u lekarza, pani doktor powiedziała, że jeżeli chcemy się upewnić czy to skaza to żebym napiła się pół szklanki mleka...co też uczyniłam na reakcję nie musiałam długo czekać. I stąd wiemy, że to to!!!
o kurcze ale mieliście przeboje z Agatką, ale dobrze że już wiadomo co to jest
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 14:02   #319
maomami
Wtajemniczenie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44344941]To faktycznie tak samo... ale ja staram się sobie powtarzać, że to niedługo minie i będzie lżej...

Jaki słodziutki Misiu
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Byłam dziś u lekarza, od kataru mam problemy z zatokami, kaszel i ból gardła ale nic poważniejszego się na szczęście nie dzieje .
Zaraz wybieram się z mamcią na miasto po jakiś komplecik dla Jaśka na chrzciny i po jakieś dekoracje na torta

Zaglądne do Was wieczorem
Dobrze że to nic poważniejszego. Pochwal sie później co upolujecie

Zuza zasnęła w wózku na polu, mam nadzieję że chociaż chwile pośpi żebym zdążyła bratu obiad zrobić.

Przyszły moje książki z photoboxa są super będą mieli dziadkowie prezent na ich święto

Stary 2013-12-30, 14:36   #320
Kociak85
Zadomowienie

Może faktycznie z tymi piersiami to tak, że się unormowało. Wierzę Wam, bo ja się nie znam.
Wróciłyśmy z moją marudą ze spaceru i domaga się uwagi więc idę z nią spróbować na bujaczka dać a nuż się jej spodoba. I kiedy tu obiad zrobić?
Stary 2013-12-30, 14:38   #321
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dziewczyny Majka ma po szczepieniu prawa noge cala czerwona od uda po paluszki. Placze tak jak ostatnio, dalam jej teraz paracetamol. Dzwonic do przychodni? Czy czekac?

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Ma ciepla ta nóżke I wydaje mi sie ze opuchnieta.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-30, 14:45   #322
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dziewczyny Majka ma po szczepieniu prawa noge cala czerwona od uda po paluszki. Placze tak jak ostatnio, dalam jej teraz paracetamol. Dzwonic do przychodni? Czy czekac?

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

u nas pediatra mówiła że tak może być i dlatego powiedziała żeby kupić altacet junior, smarować a do tego robić chłodne okłady

Stary 2013-12-30, 14:48   #323
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Zgodnie z ulotką?

ja podaje jak widzę ze dużo bączków jest, ale dodaje tylko 4 kropelki do mleka, w ulotce jest napisane z tego co pamietam ze 15 krolpi do karmienia ale dla dzieci do 2 lat. a my mamy ledwo 2,3 miesieczne dzieci

A ja poszłam dziś na miasto pozałatwiać pare spraw i chciałam kupić mleko Bebilon AR jak zawsze, nie dość że praktycznie jest tylko w rossmanach i tesco to w rossmanie podwyższyli cenę o 3 zł i kosztuje już 36 zł za 400, to przejeździłam pół miasta, byłam w 4 rossnamach i tesco i w statnim rossmanie znalazłam mleko.

Ryba
fajnie że udało sie z tym chrztem, i fajnie że za darmo wam ślubu udzieli, trochę to zmuszanie was ale wy jednak tego ślubu chcecie

Domi
oby polowanie na strój się udało

Karbiela szkoda że mała ma tą skazę, ale dobrze wedziec co jej jest

Sylwia
dobrze że nóżka się prostuje

Nemosek
wróciłaś

Dzidzia za karmienie piersią, Wituś śmignie raz dwa i życze dużo mleka

De podziwiam ta konsekwencje w karmieniu piersią u ciebie, robisz wszystko co się da

Byłam dzis oddać krew i mocz do badania i chyba infekcja w moczu nie mineła, coś mętny był, do lekarza za tydzień w czwartek,a w ten czwartek do odropedy.

Do tego Liwka znów ma brzydkie odparzenie pomimo częstych zniam pieluch i mycia pod bierzącą wodą, no coż trzeba wyleczyć
Teraz śpi ze mną w łóżku. albo udaje bo jedno oko ma otwarte

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:

mnie w przychodni po szczepieniu powiedziano że jak tak bedzie jak u ciebie to zwykła sodę rozpuścić w wodzie i umyź miejsce po szczepieniu, albo w kwaśniej wodzie co w aptekach sie kupuje
Stary 2013-12-30, 14:48   #324
Asist22
Rozeznanie

Trele nóżka może spuchnac. U znajomych tak było, ale to doświadczenie przede mna

Stary 2013-12-30, 14:50   #325
aaby
Zakorzenienie

Czytam Was na bieżąco, ale nie mogę się wbić

Z wątków, jakie pamiętam:
- Córko (co za nick W życiu go nie ogarnę ) - ta promocja z rossnę to jest promocja na Twojej karcie Też ją miałam, teraz dostałam drugą (jakoś tak to się zbiega z ukończeniem przez Ninę pełnych m-cy) i zamierzam ją jeszcze wykorzystać - bo mamy teraz rozpoczętą paczkę dwójek, kupię tę drugą, mamy 3/4 paczki "2" premium care (a one ciut większe) i chyba przejdziemy na trójki (choć wczoraj założona na próbę przeciekła )
- rytm dnia - u nas kompletnie nie ma I wydaje mi się, że przy karmieniu na żądanie ciężko jest ten plan dnia jakoś wypracować. Jedyne, co stałe, to kąpiel - i widzę, że to bardzo dużo małej daje, bo po kąpieli już się wycisza, zazwyczaj szybciutko zasypia i przesypia 4-5h, co w nocy już się nie zdarza No i na spacery staram się wychodzić codziennie o podobnej porze
- pranie - my pierzemy w płynie (koncentracie) Dzidziuś. Od początku (czyli od pierwszych prań jeszcze w ciąży) zużyłam jakieś 3/4 butelki do koloru, może 1/3 do białego (od kiedy wszystko wrzucam razem, baaardzo rzadko używam do białego) i 1,5 butelki płynu do płukania. Teraz piorę już co 3-4 dni, ale na początku prałam codziennie No i też wszystkie ciuszki już większe, które dostaliśmy od znajomych, są poprane Muszę przyznać, że jest bardzo wydajny i bardzo ładnie pachnie
- Dzidzia - Nina miała przez około tydzień taki okres, że jadła co godzinę. 20 minut karmienia i przewijania - 40 minut snu - 20 karmienie i przewijanie - 40 sen... I tak co noc Wtedy to byłam zombie
- któraś z Was pytała o bujaczek/leżaczek. My mamy taki: http://www.smyk.com/kids-ii-comfort-...t-niemowlaka-p
Nina generalnie nie przepada za nim jakoś specjalnie (w sensie nudzi jej się po chwili - choć fakt, że za często jej nie wsadzam ), ale jak siedzę przy niej i pobujam ją jakiś czas, to zasypia
Wczoraj po raz pierwszy włożyliśmy ją bez podkładania sterty kocyków. Mam nadzieję, że nie za wcześnie
Teraz widzę w gazetce Tesco, że będzie coś takiego: http://www.e-mama.pl/galerie/h/husta...mfort_2512.jpg tylko w niebieskiej kolorystyce. 199,99zł zamiast 289,99zł. Oferta od 02.01. (od godz. 12.00) do 15.01.2014.
- w Tesco będą też Pampersy - midi 132 szt. za 69,99zł - od 02.01. od godz. 12.00 do 08.01.2014.

Oczywiście na bank przypomni mi się jeszcze milion rzeczy, jak nie będę siedzieć tu i pisać

O 16.30 mamy kontrolę bioderek. Trzymajcie kciuki
A poza tym mój mąż mnie wnerwia, ale to jak! Od wczoraj wymieniamy tylko zwroty grzecznościowe i zdania, bez których nie da się wychować Niny. Wrrr...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-12-30 o 19:02 Powód: edytowany link
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 14:52   #326
Trele_Morele
Zakorzenienie

Uff , uspokoiłyscie mnie. Ostatnio też plakala ale nóżke miala normalna. Zasnela mi teraZ, pewnie po tym paracetamolu I przy suszarce. Boje sie ja wylaczyc.

Tak to Tu jest. Nic Ci nie wytlumacza. Jak by sie cos dzialo, dawka paracetamolu - to wszystko.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-30, 15:07   #327
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Czytam Was na bieżąco, ale nie mogę się wbić

A poza tym mój mąż mnie wnerwia, ale to jak! Od wczoraj wymieniamy tylko zwroty grzecznościowe i zdania, bez których nie da się wychować Niny. Wrrr...

za bioderka trzymam kciuki

A co do syt, z mężem z kąd ja to znam

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Uff , uspokoiłyscie mnie. Ostatnio też plakala ale nóżke miala normalna. Zasnela mi teraZ, pewnie po tym paracetamolu I przy suszarce. Boje sie ja wylaczyc.

Tak to Tu jest. Nic Ci nie wytlumacza. Jak by sie cos dzialo, dawka paracetamolu - to wszystko.

jutro nóżka powinna wyglądac normalnie, nie uciskaj ciuszkami miejsca wkucia, nie powinna się podrażniać i będzie dobrze, może też popłakiwac wkońcu krzywdę jej zrobili
Stary 2013-12-30, 15:10   #328
lineczka1989
Zakorzenienie

jaki wielkoludek
Cytat:

mi pielęgniarka mówiła że jak obrzęk będzie duży tu robić okłady z ciepłej wody
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za kotrolę!
a TŻ nalezy się wpieprz
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:47   #329
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Moja zasnęła w bujaczku ale musze cały czas bujać a ona się cały czas zrywa ale chyba sama sobie jestem winna, chciałam żeby zasnęła sama w łóżeczku jak jej sie to zdarzało wcześniej no i mam za swoje teraz sie zrywa, płacze jak ją zostawiam.
Będę ją usypiać na rękach jak do tej pory, może z czasem sama będzie chciała zmienić nawyki jak będzie większa
Ulka cały dzień wyje... Dopiero z 45 minut wsadziłam ją w ciucy i do wózka i do okna i śpi... A ja ogarniam chatę, bo taki syf, że szok....

Jaki Miś
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
a może po prostu się juz zgrałyście i jesteś mniej nerwowa...

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

ja mam tak samo ale moim zdaniem to po prostu laktacja się juz unormowała. piersi wcale nie mają być wtedy twarde. mleko produkowane jest tak jakby na żądanie
Możliwe, kto ją tam wie...
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
chyba na wszystko

ja wolę tradycyjne książki nie lubię czytać z niczego innego

o kurcze ale mieliście przeboje z Agatką, ale dobrze że już wiadomo co to jest
też lubię tradycyjne, ale lubię też czytać dużo, a nie wszystkie tytuly są dostępne. Czasami też lubię poczytać romanse, szkoda mi jednak 30 zł na romans
Stary 2013-12-30, 15:53   #330
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Ulka cały dzień wyje... Dopiero z 45 minut wsadziłam ją w ciucy i do wózka i do okna i śpi... A ja ogarniam chatę, bo taki syf, że szok....

Jaki Miś

Możliwe, kto ją tam wie...

też lubię tradycyjne, ale lubię też czytać dużo, a nie wszystkie tytuly są dostępne. Czasami też lubię poczytać romanse, szkoda mi jednak 30 zł na romans
Zuza śpi od 14 ale jak mysz pod miotłą i za chwile się chyba szykuje pobudka.
Ja musze jutro jakoś posprzątać bo przyjadą do nas przyjaciele na sylwestra, fajnie będzie posiedzieć z kimś a nie sam. A oni sa z nami zawsze, nawet jak jechaliśmy w podróż poślubną nad morze to z nami pojechali Nie wpraszali sie ale stwierdziliśmy że w czwórkę będzie fajniej, nie byliśmy od siebie uzależnieni każdy robił na co miał ochotę a wieczorem fajnie było posiedzieć razem albo wyjść gdzieś większą grupką

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

A ja dzisiaj poszalałam, zamówiłam Zuzi dwie książeczki kontrastowe na allegro, zamówiłam jej konika do spania i zamówiłam zdjęcia do wywołania z chrzcin i trochę Zuzi dla nas do albumu bo niby wszystko jest na komputerze ale niech dziecko ma też normalny album

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości