Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 15:27   #1471
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
A ja dziś bylam w szpitalu Rydygiera i ustalono mi termin cc na 6.02.

Dodam, że lekarz w szpitalu sam chciał zrobić mi usg od razu, ale była taka kolejka, że zwątpiliśmy. Poza tym jestem umówiona na USG prywatnie na piątek. Stresuję się jak nie wiem!!! Czy wszystko ok, czy dzidziuś zdrowy

o termin w moje imieniny
dzidziuś na pewno zdrowy
Stary 2013-12-30, 15:28   #1472
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Kacper ostatnio w każdej nocy jest spokojny.
Ciekawe czy zostanie mu to na po porodzie i da się wysypiać
Mój też ostatnio spał w nocy mimo moich wycieczek do wc co godzina, a dziś mu sie coś odmieniło i wierzgał
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:28   #1473
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym się chyba wstrzymała... jest pewność,że będziesz potrzebować tych części zamiennych?
no właśnie nie wiem... bo ogólnie już bym go dostała, ale koleżanka chce go dokładnie umyć... po dziecku, które ma już 2 lata i jak miało kilka miesięcy przeszło na puszkę, a chyba już go dostała używany, więc najchętniej bym wymieniła wszystko, co się da.
nie wiem, może ja jestem jakaś dzika czy przewrażliwiona, ale jednak wolałabym sobie kupić nowy, szczególnie że raczej będziemy myśleć jeszcze o drugim, ale ten brak kasy
Stary 2013-12-30, 15:29   #1474
Negrid
Rozeznanie

Sheperdess Gratulacje dla Ciebie i synka

Kotku Wszystkiego najlepszego!!!

Bella trzymaj się

Ja sama dla małej kupiłam dokładnie 4 różowe rzeczy (mam dużo białych, zielonych, fioletów i beży) ale ostatnio dostaliśmy paczkę po dziewczynce, która ma 8 lat i tam nic innego niż róż nie ma... wszystko jest różowe. Na szczęście są to ciuszki na większe rozmiary - najwięcej 74 i w górę.

Jak ostatnio czułam się dobrze tak dziś czuje się źle... jakiś taki klops się ze mnie zrobił.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:31   #1475
vacuity
Rozeznanie

Co za dzień. Czekam na wizytę - planowo miała być o 14, a teraz położna mówi że najpewniej dopiero kolo 17 wejdę, takie jest opóźnienie. Albo zdołam w jakiś cudowny sposób wyjąć sobie kręgosłup albo mnie szlag trafi do tej pory. Już teraz nie daję rady tu siedzieć. W dodatku to nie pierwsza taka sytuacja. I te wszystkie przyjemności wcale nie na Nfz, tylko prywatnie. Już mi cała radość z oczekiwania na USG zdążyła sie ulotnić....
No nie, przyszły jeszcze jakieś baby z kalendarzami i mają zaraz wchodzić. Normalnie oszaleję.
Stary 2013-12-30, 15:36   #1476
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Milka zapisałam Emila na usg bioderek, dzięki za namiary
Ostatecznie do Arki, bo nigdzie indziej juz nie było miejsc
Dobrze, ze Ci się udało zapisać szkoda tylko, ze do tego najdroższego miejsca. Ale może będzie najlepsze. Daj znać po wizycie, ciekawa jestem jak to wyglada i jakie bedą Twoje wrażenia.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:45   #1477
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
my Emila trzymamy troche na golasa, zwłaszcza przy karmieniu, ale to ze względów czysto praktycznych, przewijamu go i przed karmieniem, i po, wiec nie ma sensu pakować go w ubranka, jak i tak lezy na mnie. A i tak schodzą 3-4 komplety ubranek dziennie

U nas jest jakaś tragedia pieluchowa. Nie dość, ze wszystko nam przecieka, to jeszcze Emilowe pupsko sie odparzylo Trzymamy go dzisiaj w wielorazowkach (bez otulacza, bo otulacze za duze ) zeby pupa troche pooddychala. Jak pomyśle ile prania bedzie, to
Kapitalny patent z tym nieubieraniem do karmienia, bardzo mi się ten pomysł podoba. Podobno dzieciaczki często podczas karmienia robią w pieluszkę, nie? W ten sposób mniej przebierania i prania, no i dziecko podczas karmienia może się nagrzać mamusinym ciepłem.
A co do pieluch, może Twoje jeszcze chłonności nie nabrały? Bo to podobno może potrwać nawet kilkanaście prań, zanim zacznąć chłonąć tak jak trzeba.
Używasz prefoldów czy robisz origami?

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
(...)
Doła mam strasznego bo większość z Was ma problem z nawałem pokarmu a ja ciągle w tą drugą stronę. Ja nie wiem co to nawał, nie wiem co to mleko wyciekające samo z piersi..ja często mimo karmienia piersią mam płaczące z głodu dziecku, denerwujące się, że z piersi mało leci
A przybiera tak jak trzeba?

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
wróciłam

ja pier*** byłam u siebie w sklepie- małe zakupy...
Ale buractwo, brak słów Skąd się tacy ludzie biorą

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem ze przez swieta przesylka mogla jeszcze nie dotrzec ale denerwuje mnie totalny brak kontaktu. W mailu napisalam wlasnie zeby podano mi numer listu przewozowego i cisza. Telefon podany na allegro nie odpowiada- nikt nie odbiera ... Jak sie wkurze to wieczorem zglosze to na allegro a sprzedawcy napisze ze chce zwrotu kasy
A przesyłka poszła pocztą polską czy kurierem?

Cytat:
(...)
A tak a propo prezentów ubrankowych które dostała Dorotka-nie dostała ani jednej rzeczy, która nie była różowa...tym samym garderoba mojej córki tak się zaróżowiła, że aż mnie zemdliło...i jak do tej pory miała dosłownie 3 rzeczy na krzyż w różu tak ubranka z większych rozmiarów mają odwrotną tendencję...
No i obserwacja nr 2: jesteśmy u lekarza. Dzieciaczki ubrane albo na różowo albo na niebiesko-zielono. Wśród tego nasza mała ubrana na szaro-biało (ma pajaca w zeberkę). Zdziwienie, że to dziewczynka sięgało zeniutu Jednym słowem było: chłopcy, dziewczynki i "to dziecko".
Przynajmniej wyróżniała się z tłumu eleganckim odzieniem, a nie jak owca, tak samo jak wszyscy

Cytat:
Sheperdess GRATULACJE!
A ja dziś bylam w szpitalu Rydygiera i ustalono mi termin cc na 6.02. Na kwalifikacji w Ujastku facet stwierdził, że mam przodujące łożysko jednak nic dalej nie komentował. Podczas dzisiejszej wizyty dowiedziałam się, że jeśli jest przodujące to robią cięcie szybciej. Tak więc dziewczyny wpycham się w kolejkę
Dodatkowo zszokowani w szpitalu czemu nie mam zrobionego usg trzeciego dużego, czemu szyjka nie zmierzona??? Ostatni pomiar w 20 tc To właśnie ta super pani ginekolog, do której chodziłam na nfz. Uczęszczałam do Kovmed w Krakowie, to z czego jestem tam zadowolona to pobieranie krwi. Jedyne miejsce gdzie nie trzeba mnie kłuć kilka razy i nie zemdlałam ani razu.
Proszę o zmianę terminu jeszcze raz

Dodam, że lekarz w szpitalu sam chciał zrobić mi usg od razu, ale była taka kolejka, że zwątpiliśmy. Poza tym jestem umówiona na USG prywatnie na piątek. Stresuję się jak nie wiem!!! Czy wszystko ok, czy dzidziuś zdrowy
Dobrze że Ci to łożysko przodujące wykryli, to podobno bardzo niebezpieczne przy porodzie sn.
A jak nastrój?
Stary 2013-12-30, 15:45   #1478
em ma
Zadomowienie

Cytat:

No ale w sumie najwięcej jest właśnie w sklepach takich rzeczy,że dziewczynki róz,chłopcy na niebiesko...
no i pojąć tego nie mo gę tyle jest kolorów a wejdzie sie na dział dziewczecy to jak nie róż to helo kity wszedzie
Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Co za dzień. Czekam na wizytę - planowo miała być o 14, a teraz położna mówi że najpewniej dopiero kolo 17 wejdę, takie jest opóźnienie. Albo zdołam w jakiś cudowny sposób wyjąć sobie kręgosłup albo mnie szlag trafi do tej pory. Już teraz nie daję rady tu siedzieć. W dodatku to nie pierwsza taka sytuacja. I te wszystkie przyjemności wcale nie na Nfz, tylko prywatnie. Już mi cała radość z oczekiwania na USG zdążyła sie ulotnić....
No nie, przyszły jeszcze jakieś baby z kalendarzami i mają zaraz wchodzić. Normalnie oszaleję.
no bez jaj..prywatnie tyle czekać???
Stary 2013-12-30, 15:48   #1479
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem... bo ogólnie już bym go dostała, ale koleżanka chce go dokładnie umyć... po dziecku, które ma już 2 lata i jak miało kilka miesięcy przeszło na puszkę, a chyba już go dostała używany, więc najchętniej bym wymieniła wszystko, co się da.
nie wiem, może ja jestem jakaś dzika czy przewrażliwiona, ale jednak wolałabym sobie kupić nowy, szczególnie że raczej będziemy myśleć jeszcze o drugim, ale ten brak kasy

Mi też koleżanka proponowała używany,a ja wolałam nowy. Z tym,że mój nie był drogi. I taki zwyklak na moje potrzeby wystarczał i teraz też wystarczy myślę.
Stary 2013-12-30, 15:49   #1480
magnusia
Zakorzenienie

padam- zrobiłam rybę po grecku na jutro, sos czosnkowy i UWAGA- 5 litrowy gar sałatki tuńczykowej
ledwo żyję
Stary 2013-12-30, 15:50   #1481
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
A przybiera tak jak trzeba?

Przynajmniej wyróżniała się z tłumu eleganckim odzieniem, a nie jak owca, tak samo jak wszyscy
Przybiera tyle ile trzeba odkąd dokarmiam mm (raz lub 2 razy dziennie). na samej piersi albo przybierała za mało albo nawet spadała

Uwielbiam ten pajac w zeberkę jest boski-mąż się śmieje że to ubranko więzienne
Stary 2013-12-30, 15:50   #1482
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
no i pojąć tego nie mo gę tyle jest kolorów a wejdzie sie na dział dziewczecy to jak nie róż to helo kity wszedzie
Jeszcze sprzedają ubranka z Hello Kitty? Z tym szatańskim kotem?
Stary 2013-12-30, 15:51   #1483
em ma
Zadomowienie

Cytat:
padam- zrobiłam rybę po grecku na jutro, sos czosnkowy i UWAGA- 5 litrowy gar sałatki tuńczykowej
ledwo żyję
Mniam...
Stary 2013-12-30, 15:52   #1484
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

o rany a skąd taki poślizg???
pogoń te baby z kalendarzami- co to handel obnośny czy przychodnia

perfuzja-- mam pytanie czy Emilek podczas karmienia zawsze zapełnia pieluchę czy czasami? Patent z karmieniem na golaska super
Stary 2013-12-30, 15:54   #1485
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Sprzedają sprzedają...kupisz z tym wszystko: od majtek i skarpetek po posciele i kocyki.
Stary 2013-12-30, 15:54   #1486
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ciekawe jaka by była reakcja księdza jakby dziecko do chrztu ubrać w coś z emblematem Hello Kitty
Stary 2013-12-30, 16:05   #1487
Roane
Wtajemniczenie

Parę tygodni temu byłam w NEXT i mieli śliczną kolekcję ubranek, właśnie takie czarno białe, czapeczki pandy, kapcie pandy, naprawdę piękne. Oczywiście ceny były z kosmosu, ale ubranka naprawdę bajeczne

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
ciekawe jaka by była reakcja księdza jakby dziecko do chrztu ubrać w coś z emblematem Hello Kitty
Policzyłby podwójnie

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Sprzedają sprzedają...kupisz z tym wszystko: od majtek i skarpetek po posciele i kocyki.
Poteirdzam, widziałam ostatnio w Dunnes majteczki dla dziewczynek w rozmiarze mniej więcej "przedszkolaka", z szatańskim kotkiem. Kosztowały o 40% więcej niż bardzo podobne majteczki w kwiatki
Stary 2013-12-30, 16:06   #1488
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Lolita przesłałabym Ci trochę słońca u mnie jest 12 stopni
Muszę w końcu zebrać się za ogarnianie i prasowanie małego rzeczy . Zrobiliśmy przemeblowanie w sypialni . Ale wszystkie kosmetyki i inne pierdoły stoją w pudłach na przewijaku. Jeszcze wszystko czeka do prasowania . I muszę przemyśleć spakowanie torby do szpitala . Narazie wszytsko wrzuciłam do torby ale nie mieści mi się . Więc musze przemyśleć kilka spraw ale wyciągne chyba pampersy , chusteczki i paczkę podkładów porodowych i wszystko wejdzie a to wezmę w reklamówkę bo chyba nie ma sensu brać większej torby ?
Równiez pampersy,podkłady i chusteczki wziełam do reklamówki bo tak to by mi cala torbe zajeły a jakby nie było to będzie mi po porodzie potrzebne więc po co ma mi torbe zagracac

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o materac, to brałam pod uwagę kokos-gryka, ale teraz już się na niego nie zdecyduję, a to dlatego, że dostałam od teściowej rożek z usztywnieniem kokosowym. Co prawda ten rożek już ze 3 lata przeleżał na strychu, bo był używany przez męża chrześnicę, ale ta wkładka kokosowa okropnie śmierdzi. Możliwe, że był zalany czy coś i to wszystko zaczęło pleśnieć czy jak...nawet nie chcę myśleć, że są tam jakieś robale...bleee.

Pozdrawiam znad bloku czekoladowego...mąż mnie ostatnio namówił, żeby zrobić i tak to sobie dogadzamy

Pepco mam pod blokiem i widziałam te staniki bezszwowe...skoro tak zachwalacie, to chyba pójdę go zakupić.
Czytałam gdzieś że dobrym sposobem na wyczyszczenie materaca jest wysypanie sody oczyszczonej zostawienie go tak na 24h i odkurzenie/wytrzepanie...

Cytat:
Aaaa,zapomniałam pisać. Początkowo faktycznie-jak ręką odjął,ale szybko nie udało się zasnąć,bo jak się kładłam to Eryk się obudził i zebrało mu się na gadanie. I po jakiś 20 minutach znów miałam zgagę

To mogłaś sobie zrobić kolejną porcje soda raczej z tego co wiem nie jest szkodliwa...

Cytat:
Ja rozumiem ze przez swieta przesylka mogla jeszcze nie dotrzec ale denerwuje mnie totalny brak kontaktu. W mailu napisalam wlasnie zeby podano mi numer listu przewozowego i cisza. Telefon podany na allegro nie odpowiada- nikt nie odbiera ... Jak sie wkurze to wieczorem zglosze to na allegro a sprzedawcy napisze ze chce zwrotu kasy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oj nie denerwuj się są święta, sylwester może ktos wyjechał i dlatego nie ma z nim kontaktu
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:13   #1489
SunShineDoll
Rozeznanie

Magnusia ja się przyzwyczaiłam..dziś np. szłam wykupić receptę na tabletki dla psa - alergia mu się zaostrzyła i apteka nie miała nigdzie miejsca zebym psa przypięła czy przywiązała więc położyłam smycz z psem przed drzwiami i kazałam siedzieć. A, że drzwi automatycznie otwierane to pies wchodził co chwilę do apteki i stawał obok mnie w kolejce - ja oczywiscie rozebrana płaszcz w rekach szalki i czapka też co się będę pocić a w aptece kolejka 7 osób przede mną. No to ja zaczynam się ubierać i wyprowadzam psa - powtarzałam to 4 razy ze stoickim spokojem, bo pies wchodził ciągle i ani ekspedientka mnie nie obsłużyła bez kolejki a ludzie udawali, że mnie nie widzą tym bardziej mojego 30 kg psa który co chwilę właził do apteki...
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:13   #1490
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Parę tygodni temu byłam w NEXT i mieli śliczną kolekcję ubranek, właśnie takie czarno białe, czapeczki pandy, kapcie pandy, naprawdę piękne. Oczywiście ceny były z kosmosu, ale ubranka naprawdę bajeczne

Poteirdzam, widziałam ostatnio w Dunnes majteczki dla dziewczynek w rozmiarze mniej więcej "przedszkolaka", z szatańskim kotkiem. Kosztowały o 40% więcej niż bardzo podobne majteczki w kwiatki
sliczna ta pandzia kolekcja

ostatnio w realu cala kolekcja dla dziewczynek jest z hello kity.
Stary 2013-12-30, 16:18   #1491
The light
Zadomowienie

Ja teraz żadnych zamówień nie robiłam. Tylko 2 tygodnie przed świętami (wszystko przyszło w tydzień przed).

Któraś z Was ostrzegala, ze koniec roku to remanenty lubią robić.

Co do wysyłki to też poczta może nawalac (mój prezent z zachodniej Polski-okolice Poznania, szedł przez Wrocław (!))
"priorytet" w 3 dni. Dobrze, ze to paczka była bo listy to u nas tylko awizo wrzucają.

Edytowane przez The light
Czas edycji: 2013-12-30 o 16:19
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:18   #1492
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
i jeszcze mam pytanie o osłonki na piersi (te silikonowe) skąd wiecie, jaki wziąć rozmiar? one na pewno są potrzebne? bo może teraz olać temat i gdyby co mąż poleci gdzieś kupić?
mi i na warsztatach jednych i na SR mówili żeby te osłonki brać najmniejszy rozmiar i nawet na inne nie patrzeć.

Cytat:
A tak a propo prezentów ubrankowych które dostała Dorotka-nie dostała ani jednej rzeczy, która nie była różowa...tym samym garderoba mojej córki tak się zaróżowiła, że aż mnie zemdliło...i jak do tej pory miała dosłownie 3 rzeczy na krzyż w różu tak ubranka z większych rozmiarów mają odwrotną tendencję...
No i obserwacja nr 2: jesteśmy u lekarza. Dzieciaczki ubrane albo na różowo albo na niebiesko-zielono. Wśród tego nasza mała ubrana na szaro-biało (ma pajaca w zeberkę). Zdziwienie, że to dziewczynka sięgało zeniutu Jednym słowem było: chłopcy, dziewczynki i "to dziecko".
no niestety ale ciężko znaleźć coś co nie jest albo różowe albo niebieskie. my z racji tego że dostaliśmy praktycznie wszystkie ciuszki to mamy od groma różowych rzeczy - ale za friko więc narzekać nie będę.

Cytat:
A ja dziś bylam w szpitalu Rydygiera i ustalono mi termin cc na 6.02. Na kwalifikacji w Ujastku facet stwierdził, że mam przodujące łożysko jednak nic dalej nie komentował. Podczas dzisiejszej wizyty dowiedziałam się, że jeśli jest przodujące to robią cięcie szybciej. Tak więc dziewczyny wpycham się w kolejkę

Proszę o zmianę terminu jeszcze raz
ładnie się tak wpychać w kolejkę
a TP zaraz zmienię

Cytat:
A przesyłka poszła pocztą polską czy kurierem?
właśnie specjalnie dopłaciłam za kuriera
Stary 2013-12-30, 16:18   #1493
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dzięki dziewczyny
San_g a Ty jak w tym szpitalu się miewasz? I ciekawe co u Hosenki...
Stary 2013-12-30, 16:19   #1494
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Co do życzliwych ludzi ja wczoraj kupując wędlinę też natrafiłam na życzliwość . Stanęłam sobie w kolejce za dziewczyną i zaraz po mnie stanęła starsza babka . Stanęła z przodu i zaczęła rozglądać się za wędliną gdy ekspedientka skończyła obsługiwać baba oczywiście się wyrwała , ze ona poprosi to i to a mnie zmierzyła tylko wzrokiem .

co do ciuszków ja żałuję , że te sliczne kolorowe ciuszki mają najczęściej zabójcze ceny dlatego mój syn też będzie chodził w standardowych kolorach zieleń i niebieski . Gdzieniegdzie coś czerwonego i żółtego się też napatoczy i oczywiście biel .
Stary 2013-12-30, 16:22   #1495
vacuity
Rozeznanie

Do mnie w ogóle ten różowy kot z Hello Kitty nie przemawia. I też nie cierpię różowych ubranek - mam takich cztery i to tylko dlatego, że trafiłam na fajne z SH, w których podobało mi się wszystko oprócz koloru, a szkoda płacić potem za coś kilka razy wiecej tylko dlatego, by nie bylo różowe. Mąż też nie trawi tego koloru, ostatnio próbował kupić Małej czarna skórzana kurteczkę (na wiek 2 lata) i musiałam mu tłumaczyć, że nasza córka może mieć gust inny od naszego i lubić różowy kolor.

A co do opóźnienia to po prostu zapisują za dużo pacjentek - co 20 minut, a ja np. siedzę zawsze 30-40 minut. Zero organizacji. Czasem facet kończy przyjmować o 2 w nocy. Gdyby nie fakt, że w trakcie ciąży zmieniłam lekarza i nie chciałabym robic tego drugi raz, już dawno bym zrezygnowała z usług tego gin. Chociaż specjalistą jest świetnym. Ale wszystko ma granice, po ciąży już do niego nie wrócę
Stary 2013-12-30, 16:23   #1496
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Oj nie denerwuj się są święta, sylwester może ktos wyjechał i dlatego nie ma z nim kontaktu
tylko skoro by wyjechał czy coś to zazwyczaj na allegro jest info że sprzedawca jest na urlopie. a poza tym sami mi wysłali mail że 24.12 nadają paczkę. i od tamtej pory zero kontaktu a ja chciałam się dowiedzieć o numer paczki żeby na stronie kuriera śledzić gdzie jest/kiedy będzie.
Stary 2013-12-30, 16:27   #1497
The light
Zadomowienie

Ja zamawialam z gemini silikonowy lovi rozmiar L i moim zdaniem jest duzy!
Ma ok 2cm wysokości na sutek.

Wzięłam bo na zdjęciach wyglądu określić nie można było a wydawało mi się, ze s będzie małe.

Wstawiam Wam zdjęcie:

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1388417275153.jpg (33,6 KB, 51 załadowań)
Stary 2013-12-30, 16:35   #1498
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
no niestety ale ciężko znaleźć coś co nie jest albo różowe albo niebieskie. my z racji tego że dostaliśmy praktycznie wszystkie ciuszki to mamy od groma różowych rzeczy - ale za friko więc narzekać nie będę.
(...)
właśnie specjalnie dopłaciłam za kuriera
Eh, to ja bym żądała dowodu wysyłki, i jeśli dowód wysyłki potwierdziłby że nadali wtedy kiedy napisali że nadali, to reklamacja do firmy kurierskiej, nie do sprzedawcy.
A apropo ubranek, ja ostatnie aż zatrzymałam się na dziale dziewczęcym w Marks&Spencer, takie piękne świąteczne ubranka były, głównie biało-czerwono-granatowe. Wcale nie były słodkopierdzące
Stary 2013-12-30, 16:38   #1499
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Eh, to ja bym żądała dowodu wysyłki, i jeśli dowód wysyłki potwierdziłby że nadali wtedy kiedy napisali że nadali, to reklamacja do firmy kurierskiej, nie do sprzedawcy.
A apropo ubranek, ja ostatnie aż zatrzymałam się na dziale dziewczęcym w Marks&Spencer, takie piękne świąteczne ubranka były, głównie biało-czerwono-granatowe. Wcale nie były słodkopierdzące
no tylko właśnie w tym problem że sprzedawca nie odpowiada na maile ani nie odbiera telefonu i nawet nie wiem czy w ogóle mi kurke wysłali czy nie ...
Stary 2013-12-30, 16:39   #1500
The light
Zadomowienie

Cytat:
Marks ma ubranka niemowlęce?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości