Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 14:03   #4951
21klaudyna
Zadomowienie

Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

Ja nie jestem przyzwyczajona do noszenia biżuterii , pracuje w domu więc pierścionek zakładam jak gdzieś wychodzę i mam odruch że jak cokolwiek robię to go ściągam ale na szczęście wyrobił mi się 2 odruch że są tylko 2 miejsca w które go odkładam nigdzie więcej wiec jest bezpieczny.

Mam pewien problem. Moja teściowa ma kwiaciarnię więc siłą rzeczy u niej powinniśmy się zaopatrywać kwiatki. Tylko mam 2 dylematy - pierwszy że jest mama Tż więc powinna móc na spokojnie przygotowywać się do ślubu a nie latać i nam stroić sale i kościół a po drugie - nie umniejszając teściowej mam kwiaciarnię w której od wieków biorę kwiaty bo uwielbiam styl tamtej florystki . I wiem , że jak bym nawet powiedziała teściowej , że nie chcemy jej obciążac i ona jest naszym gościem i wzięła kwiaty w innej kwiaciarni to na pewno poczuje się urażona więc nie wiem jak to rozegrać.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 14:42   #4952
Grace O Malley
Raczkowanie

Przepraszam, że nie czytam na bieżąco i się tak wcinam pewnie ale tak na szybko chciałam się pochwalić, że zaczęłam kupowanie biżuterii ślubnej. Już mam kupione kolczyki i upatrzoną bransoletkę więcej pewnie nie będzie. Spróbuję dodać zdjęcie!
Stary 2013-12-30, 14:45   #4953
Grace O Malley
Raczkowanie

Z perełkami slodkowodnymi, takie mi się wymarzyły. Są malutkie, na tym mi zależało, bo nie chce żeby biżuteria była zbyt rzucająca sie w oczy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1388414609212.jpg (48,2 KB, 52 załadowań)
Stary 2013-12-30, 14:46   #4954
docik10
Zakorzenienie

My w tym roku zostajemy z tż w domu chcemy ostatni Sylwester spędzić we dwójkę. Teście idą na zabawę więc cały dom dla nas Czy tylko ja tak się mega nakręcam na tego 1 stycznia? Bo myślę sobie, że już będę mówić w tym roku ślub, a nie tak jak to jest teraz w przyszłym Im bliżej ślubu tym bardziej się nakręcam, planuje, wymyślam. Wczoraj tż mi napisał smsa, że już się nie może doczekać jak zamieszkamy ze sobą i będzie tak jak sobie wymarzyłam(chodzi o urządzenie domu ) Jeszcze w 2014 roku chcemy się starać o dzidzie, och tyle fajnych zmian nam się szykuje!! I wreszcie zamieszkamy razem po 3 latach związku, gdzie widywaliśmy się około 2-3 dni w tygodniu.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 14:48   #4955
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Fajne, to z CCC?
Dokładnie tak później można je jeszcze gdzieś wykorzystać jak przetrwają cały ślub i sesję.
01.11.16r.

Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 14:53   #4956
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
My w tym roku zostajemy z tż w domu chcemy ostatni Sylwester spędzić we dwójkę. Teście idą na zabawę więc cały dom dla nas Czy tylko ja tak się mega nakręcam na tego 1 stycznia? Bo myślę sobie, że już będę mówić w tym roku ślub, a nie tak jak to jest teraz w przyszłym Im bliżej ślubu tym bardziej się nakręcam, planuje, wymyślam. Wczoraj tż mi napisał smsa, że już się nie może doczekać jak zamieszkamy ze sobą i będzie tak jak sobie wymarzyłam(chodzi o urządzenie domu ) Jeszcze w 2014 roku chcemy się starać o dzidzie, och tyle fajnych zmian nam się szykuje!! I wreszcie zamieszkamy razem po 3 latach związku, gdzie widywaliśmy się około 2-3 dni w tygodniu.
ja też się strasznie nakręcam dziś rytualnie spaliłam kalendarz 2013 ( co roku zawsze palimy z tż, w piecu u babci) i aż mi się łezka w oku zakręciła, ten rok będzie taki wyjątkowy !! mieszkanko, ślub, meblowanie się, te wszystkie przygotowania, usa. pierwsza wigilia w naszym domu. ahhh
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:15   #4957
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Piękne buty
Mają świetny krój ! I chyba nie za wysoki obcas?
Podoba mi się obcas, choć wiem z doświadczenia, że bardzo na nim będzie widać wszelkie kopnięcia i zarysowania.
Tak obcas ma dokładnie 7,5 cm wiec nie są wysokie.
Może tak być, ale wydaje mi się że jest dość dobrze zrobione i przetrwa.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Ja też już nie mogę wytrzymać....
A ślub coraz bliżej
Przed nami remont domu ponieważ mieszkamy z mamą TŻ a dom duży jak to z lat80
Własna firma, planowanie rodziny, wspólne zamieszkanie

Życzę wszystkim żeby się udał każdy nawet najmniejszy wymarzony plan na życie, oby było długie i szczęśliwe....
01.11.16r.

Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:15   #4958
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
....wiem , że jak bym nawet powiedziała teściowej , że nie chcemy jej obciążac i ona jest naszym gościem i wzięła kwiaty w innej kwiaciarni to na pewno poczuje się urażona więc nie wiem jak to rozegrać.
Sama bym nie wiedziała co mam powiedzieć żebym mogła zamówić kwiaty tam gdzie chce, a przy tym nie uradzić teściowej. Ja bym pewnie się przy tym upierała, że goście to goście, jest mamą Pana Młodego ma być z synem w tym ważnym dla niego dniu, a nie zaprzątać sobie głowy wiązankami.

:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-12-30 o 15:21
Stary 2013-12-30, 15:19   #4959
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
ja razem z TŻ będę szła do ołtarza, prowadzona PM przez tatę kojarzy mi się z filmami, poza tym w moich stronach nie ma takiej tradycji, byłam na tylu ślubach w życiu ze nie zliczę i na żadnym nie było tak ze tata prowadził PM do ołtarza
Kocham Tatę i jest dla mnie bardzo ważny, ale do ołtarza pójdę z TŻ. W tej kwestii jestem tradycjonalistką i nie podoba mi się ten amerykański wymysł

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
co sądzicie o tych kolczykach?
Są piękne! Wzięłabym bez wahania

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Z perełkami slodkowodnymi, takie mi się wymarzyły. Są malutkie, na tym mi zależało, bo nie chce żeby biżuteria była zbyt rzucająca sie w oczy.
Śliczne! Delikatne, ale wcale nie takie bardzo maluteńkie.

Podoba mi się tytuł ad_rem o otwarciu sezonu ślubnego.

Jutro wybieramy się na bal do naszej weselnej restauracji

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-12-30 o 15:52
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:36   #4960
docik10
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Fajne to mosz podobają mi się, delikatne

:
Stary 2013-12-30, 15:39   #4961
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
299 dni

chyba jestem najpóźniejsza PM z tego wątku hehe
ale i dobrze mam nadzieję, że któraś będzie miała do sprzedania długi welon hiszpański 3 m
Mi zostało 327 DDŚ
... Ja bede miec trójwarstwowy 3m.Chyba nawet ktoras z dziewczyn do linkowala.. welon gwiazd

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, że tak pobieżnie nadrabiam, ale jesteśmy u rodziny TŻta i ograniczam siedzenie na komputerze do minimum, a jak już usiądę, to tyyyyle do nadrabiania, że po prostu nie daję rady wszystkiego dokładnie czytać

Przeuroczy! Szkoda tylko, że tak drogi, ale będzie cudna pamiątka, też chcę znaleźć coś podobnego, tylko tańszego

Haha, dokładnie! Ja znając życie nie będę mogła dłuuugo zasnąć, a rano będę się budzić od 4 co chwilę, zastanawiając się, czy to JUŻ pora na wstawanie... zawsze mam tak, jak następnego dnia czeka mnie ważne wydarzenie, a co dopiero jak własny ślub!

Nie jestem w 100% przekonana do kotrun do sukni ślubnej, ale wygoda przede wszystkim Te są cudne, dość wyjątkowe i ja bym brała, gdyby nie jedno "ale" - na pewno nie chcę być wyższa od mojego TŻ! Dostosowałabym wysokość obcasa tak, żeby jednak być choć 1-2cm niższą

Bardzo ładne i będą Ci cudownie do pierścionka pasować moim zdaniem Kamienie w nim są osadzone w białym złocie, więc wg mnie nie będzie to ze sobą kontrastować, że pierścionek złoty, a kolczyki srebrne.

Śliczne

My sylwestra spędzamy w domu, ze szwagierką i teściami Żal nam wydawać dużo kasy na wyjścia, w domu jednak najlepiej

Odebrałam dziś pierścionek od jubilera i zrobili za darmo, nawet nie prosili o paragon, tylko na słowo uwierzyli, że pierścionek był u nich kupowany Oczko wstawione i nie ma śladu po "wypadku", a w dodatku mi go wypolerowali i lśni znowu jak nówka Nawet drobne ryski z obrączki zniknęły... szkoda, że on nie może tak na zawsze lśnić
A swoją drogą, ściągacie czasami swoje pierścionki, np. do kremowania rąk, czy nigdy? Bo ja do kremowania rąk ściągałam do tej pory, ale mama zawsze krzyczy, żebym nigdy go nie ściągała, bo w końcu zgubię... Wiadomo, że np. do wyrabiania ciasta go ściągam, ale właśnie co np. z kremowaniem?
Ja przy kremowaniu ściągam...

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-30, 15:45   #4962
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Ja nie jestem przyzwyczajona do noszenia biżuterii , pracuje w domu więc pierścionek zakładam jak gdzieś wychodzę i mam odruch że jak cokolwiek robię to go ściągam ale na szczęście wyrobił mi się 2 odruch że są tylko 2 miejsca w które go odkładam nigdzie więcej wiec jest bezpieczny.

Mam pewien problem. Moja teściowa ma kwiaciarnię więc siłą rzeczy u niej powinniśmy się zaopatrywać kwiatki. Tylko mam 2 dylematy - pierwszy że jest mama Tż więc powinna móc na spokojnie przygotowywać się do ślubu a nie latać i nam stroić sale i kościół a po drugie - nie umniejszając teściowej mam kwiaciarnię w której od wieków biorę kwiaty bo uwielbiam styl tamtej florystki . I wiem , że jak bym nawet powiedziała teściowej , że nie chcemy jej obciążac i ona jest naszym gościem i wzięła kwiaty w innej kwiaciarni to na pewno poczuje się urażona więc nie wiem jak to rozegrać.
Dla mnie pierścionek zaręczynowy jest mega ważny i nawet jak siedzę kilka dni pod rząd w domu to go zakładam, bez niego, jak bez ręki Uwielbiam go i chcę go nosić cały czas, tylko na noc go ściągam, bo zahaczałam o poduszkę.

Co do kwiatów, to rozumiem, że nie chcesz robić przykrości teściowej, ale w ogóle nie wyobrażam sobie, jak ona miała by się w dzień Waszego ślubu zająć kwiatami. A skoro masz inną, sprawdzoną, to już w ogóle - ja bym pogadała jakoś delikatnie z teściową i zamówiła w innej kwiaciarni.
Cytat:
Przepraszam, że nie czytam na bieżąco i się tak wcinam pewnie ale tak na szybko chciałam się pochwalić, że zaczęłam kupowanie biżuterii ślubnej. Już mam kupione kolczyki i upatrzoną bransoletkę więcej pewnie nie będzie. Spróbuję dodać zdjęcie!
Super, pochwal się później!
Cytat:
Czy tylko ja tak się mega nakręcam na tego 1 stycznia? Bo myślę sobie, że już będę mówić w tym roku ślub, a nie tak jak to jest teraz w przyszłym Im bliżej ślubu tym bardziej się nakręcam, planuje, wymyślam. Wczoraj tż mi napisał smsa, że już się nie może doczekać jak zamieszkamy ze sobą i będzie tak jak sobie wymarzyłam(chodzi o urządzenie domu ) Jeszcze w 2014 roku chcemy się starać o dzidzie, och tyle fajnych zmian nam się szykuje!! I wreszcie zamieszkamy razem po 3 latach związku, gdzie widywaliśmy się około 2-3 dni w tygodniu.
Co do pogrubionego - też tak mam Choć dużą "ulgę" w tej kwestii poczułam już jak było mniej niż rok do ślubu, już nie było "wrzesień przyszłego roku", tylko "wrzesień", a po nowym roku to już w ogóle!
A co do Waszych planów, super, strasznie słodko, że obydwoje się tak tym ekscytujecie U nas zamieszkanie razem przyszło mega naturalnie, bo widywaliśmy się na każdy weekend na 2-3 dni bez przerw, później wakacje itp...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:46   #4963
201605100
Konto usunięte

Anesthesia ja ściągam przy kremowaniu i od razu po ubieram
Grace bardzo ładne kolczyki!
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:53   #4964
alloffkowa
Zakorzenienie

ja też nie ściągam prawie zaręczynowego, nawet na noc, jedynie do kąpieli, albo jak peelinguje dłonie. do sprzątania rzadko, ewentualnie przy dużych porządkach
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-12-30, 15:54   #4965
czekooczekolada
Zakorzenienie

myślałam że wpadne na nowy wątek a tu ni ma

my na sylwestra idziemy na sale.

skończyłam dziś robić kokardki na zawieszki. 100 sztuk. drugie 100 będą inne

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-12-30, 15:59   #4966
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Co do pogrubionego - też tak mam Choć dużą "ulgę" w tej kwestii poczułam już jak było mniej niż rok do ślubu, już nie było "wrzesień przyszłego roku", tylko "wrzesień", a po nowym roku to już w ogóle!
A co do Waszych planów, super, strasznie słodko, że obydwoje się tak tym ekscytujecie U nas zamieszkanie razem przyszło mega naturalnie, bo widywaliśmy się na każdy weekend na 2-3 dni bez przerw, później wakacje itp...
Ja też już nie mogę się doczekać, troszkę nawet mi szkoda, że nie wzięliśmy np terminu w lipcu bo slub bylby szybciej A po ślubie to już w ogóle zacznie pędzić! Moja przeprowadzka, starania o bobo, dom....
Stary 2013-12-30, 16:00   #4967
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja też nie ściągam prawie zaręczynowego, nawet na noc, jedynie do kąpieli, albo jak peelinguje dłonie. do sprzątania rzadko, ewentualnie przy dużych porządkach
a nie to ja do sprzątania ściągam i do wszelkich prac cięższych lub tych, w których pierścień mocy narażony jest na kontakt z wodą

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
myślałam że wpadne na nowy wątek a tu ni ma

my na sylwestra idziemy na sale.

skończyłam dziś robić kokardki na zawieszki. 100 sztuk. drugie 100 będą inne
my sylwestra siedzimy w domu z moimi rodzicami i ciotkami, będzie flaszka i kinect pochwal się kokardkami
jak powiedziałam mamie, że wódkę jedziemy kupić to jej reakcja była "to będziesz mogła kokardki już sobie zawiązać"
Stary 2013-12-30, 16:10   #4968
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
a nie to ja do sprzątania ściągam i do wszelkich prac cięższych lub tych, w których pierścień mocy narażony jest na kontakt z wodą

my sylwestra siedzimy w domu z moimi rodzicami i ciotkami, będzie flaszka i kinect pochwal się kokardkami
jak powiedziałam mamie, że wódkę jedziemy kupić to jej reakcja była "to będziesz mogła kokardki już sobie zawiązać"
ja przy kontaktach z wodą i detergentami używam rękawic z reguły
chodziło mi o takie codzienne sprzątanie, jak wycieranie kurzy, zmywanie podłog, odkurzanie
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-12-30, 16:12   #4969
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja przy kontaktach z wodą i detergentami używam rękawic z reguły
chodziło mi o takie codzienne sprzątanie, jak wycieranie kurzy, zmywanie podłog, odkurzanie
ja nawet wtedy ściągam, no jedynie do odkurzania mogłabym nie, ale że przeważnie odkurzam wtedy kiedy ścieram kurze to ściągam, strasznie się boję o mojego małego dziada
Stary 2013-12-30, 16:27   #4970
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
też czarnego smirnoffa :P tż się uparł, ja bym chyba wolała trochę zaoszczędzić i kupić coś tańszego. a wy już macie kupioną wódkę? jaką mieliście cenę? my w jednej hurtowni znaleźliśmy po 27,30 i zastanawiamy się, czy to dobra cena.
Nie mam pojęcia ale dla mnie trochę dużo jak na wesele - nie wiem czy warto aż tak dopłacać do tego ale jak macie finanse to super że jesteście zadowoleni z wyboru

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
wow, to cena faktycznie super! pozazdrościć chyba zamówimy tą z naszej hurtowni, tam przynajmniej po ślubie możemy oddać to co zostanie
nawet po pół roku będziecie mogli oddać? czy to tylko jakiś czas obowiązuje?

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
co sądzicie o tych kolczykach?

mam taki pierścionek zaręczynowy:

Wiem, ze srebrne do złotego nie pasuje, ale w sumie niczego więcej poza pierścionkiem nie mam w złocie i do tego nie jest jakiś intensywnie złoty.
Kolczyki super! bardzo mi się podobają i jak tylko będą pasować do stylizacji to bym brała kolorem pierścionka bym się nie przejmowała az tak - nie zauważalne będzie to że kolczyki są srebrne a tamto żółte złoto.

Cytat:
ja nawet wtedy ściągam, no jedynie do odkurzania mogłabym nie, ale że przeważnie odkurzam wtedy kiedy ścieram kurze to ściągam, strasznie się boję o mojego małego dziada
ja też zdejmuję - bardzo o niego dbam.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:27   #4971
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Kocham Tatę i jest dla mnie bardzo ważny, ale do ołtarza pójdę z TŻ. W tej kwestii jestem tradycjonalistką i nie podoba mi się ten amerykański wymysł

to wcale nie jest amerykanski wymysl. W PL tez tak kiedys bylo, moja mama wlasnie mi o tym mowila.

Cytat:
ja sciagam do kapieli i duzych porzadkow i do wyrabiania ciasta
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:27   #4972
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Kilknęłam 2 welony!
http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...zka-p-263.html
http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...zka-p-133.html

2014

Stary 2013-12-30, 16:31   #4973
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Anesthesia ja ściągam przy kremowaniu i od razu po ubieram
Grace bardzo ładne kolczyki!
Czyli tak samo, jak ja robiłam do tej pory

Cytat:
Ja też już nie mogę się doczekać, troszkę nawet mi szkoda, że nie wzięliśmy np terminu w lipcu bo slub bylby szybciej A po ślubie to już w ogóle zacznie pędzić! Moja przeprowadzka, starania o bobo, dom....
Mam tak samo, często myślę, że wolałabym mieć ślub wcześniej, ale nie wiem czemu, strasznie lubię wrzesień,wydaje mi się fajnym miesiącem no i nie ma już wtedy wielkich upałów ani żadnych problemów około-sesyjno-studiowych
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:38   #4974
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
to wcale nie jest amerykanski wymysl. W PL tez tak kiedys bylo, moja mama wlasnie mi o tym mowila.
Ja nigdy z opowiadań rodziny o tym nie słyszałam, ani z ust mojej mamy, ani babci. Pierwszy i jedyny raz widziałam to na filmach, więc stąd moja niewiedza Chcę z TŻ iść do ołatarza ooo!

Co do pierścionka, zdejmuję tylko kiedy się kąpie i piekę ciasteczka, bo muszę zanurzyć ręce w cieście Poza tym nie opuszczam go, ani na chwilę.

2014

Stary 2013-12-30, 16:39   #4975
justynkie
Wtajemniczenie

Witam się po świętach, w sam raz na koniec wątku

W okresie świąt załatwiliśmy noclegi dla gości, byłam mega zaskoczona wyglądem budynku, w środku wszystko jest nowe, fajnie urządzone. zarezerwowaliśmy cały budynek - 34 miejsca noclegowe, wyszło po 50 zł za os. + 12 zł śniadanie. Budynek jest dosłownie za płotem restauracji, więc goście dojda i na kolanach Widziałam jak babka nas zapisywała to juz miała kilka terminow na lato 2014 więc zrobiliśmy rezerwację w ostatniej chwili.

Mamy też szampana - 16 butelek Gran Cazzano więc alko prawie w całości kupione, przed samym ślubem dojdą piwa niepasteryzowane z lokalnego browaru.

Byłam też w firmie dekoracyjnej, trochę mnie zbyli bo nic nie powiedzieli tylko mailem wszystko... Obejrzeliśmy przykładowe realizacje, wybierzemy białe tkaniny i ok. 20 pomponów z bibuły. Powinniśmy sie zamknąć w 1000 zł. Zdjęcia deko w klubie. Z pokrowców rezygnujemy, okazało się że kosztują 6 zł więc na 100 osób wyszłoby 600 zł, a stwierdziliśmy że i tak na krzesłach lądują marynarki, żakiety, sweterki, więc połowa pokrowców jest zakryta. Do tego dojdą kwiaty które oferuje restauracja, wybierzemy białe i będzie git
Za bukiety liczą sobie ok 300 zł więc kwiaciarni szukamy dalej.

Co do pierścionka, ja noszę cały czas. TŻ kupił mi delikatny, specjalnie bez wystającego oczka żeby nie haczył o różne rzeczy, ubrania. Ściągam go tylko jak kremuję ręce, jak gniotę ciasto, sprzątam jakimiś silnymi środkami.

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-12-30 o 16:42
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:40   #4976
201605100
Konto usunięte

fajne!

Cytat:
Czyli tak samo, jak ja robiłam do tej pory

Mam tak samo, często myślę, że wolałabym mieć ślub wcześniej, ale nie wiem czemu, strasznie lubię wrzesień,wydaje mi się fajnym miesiącem no i nie ma już wtedy wielkich upałów ani żadnych problemów około-sesyjno-studiowych
ojjj z tym gorącem to bym uważała, z roku na rok wrzesień coraz cieplejszy

Dziewczyny, który tytuł w końcu i kto zakłada wątek?
Stary 2013-12-30, 16:43   #4977
Lemon_Drop
Zadomowienie

Super! Koniecznie zrób fotki jak przyjdą. Ja co prawda już swój mam ale ciągle jeszcze jaram się welonami

Cytat:
Ja od zawsze wiedziałam, że chcę wziąć ślub we wrześniu lub w maju. Jako że moja b. bliska koleżanka bierze w maju + do tego mamy jeszcze 2 uroczystości rodzinne, to automatycznie szukaliśmy sali na wrzesień. Pewnie suma sumarum i tak stanęłoby na wrześniu, ale czasem trochę mi szkoda że tyyle jeszcze trzeba czekać

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Witam się po świętach, w sam raz na koniec wątku

W okresie świąt załatwiliśmy noclegi dla gości, byłam mega zaskoczona wyglądem budynku, w środku wszystko jest nowe, fajnie urządzone. zarezerwowaliśmy cały budynek - 34 miejsca noclegowe, wyszło po 50 zł za os. + 12 zł śniadanie. Budynek jest dosłownie za płotem restauracji, więc goście dojda i na kolanach Widziałam jak babka nas zapisywała to juz miała kilka terminow na lato 2014 więc zrobiliśmy rezerwację w ostatniej chwili.

Mamy też szampana - 16 butelek Gran Cazzano więc alko prawie w całości kupione, przed samym ślubem dojdą piwa niepasteryzowane z lokalnego browaru.

Byłam też w firmie dekoracyjnej, trochę mnie zbyli bo nic nie powiedzieli tylko mailem wszystko... Obejrzeliśmy przykładowe realizacje, wybierzemy białe tkaniny i ok. 20 pomponów z bibuły. Powinniśmy sie zamknąć w 1000 zł. Zdjęcia deko w klubie. Z pokrowców rezygnujemy, okazało się że kosztują 6 zł więc na 100 osób wyszłoby 600 zł, a stwierdziliśmy że i tak na krzesłach lądują marynarki, żakiety, sweterki, więc połowa pokrowców jest zakryta.
Super postępy u Ciebie! Cena za noclegi przystępna, a co do pokrowców: dobrze że zrezygnowaliście - jakby nie było sporo kasy na to idzie.
Stary 2013-12-30, 16:53   #4978
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie suma sumarum i tak stanęłoby na wrześniu, ale czasem trochę mi szkoda że tyyle jeszcze trzeba czekać

Super postępy u Ciebie! Cena za noclegi przystępna, a co do pokrowców: dobrze że zrezygnowaliście - jakby nie było sporo kasy na to idzie.
Mam tak samo ze ślubem - chciałabym już

Co do pokrowców także się zgadzam - dobra decyzja. Poza tym pokrowce nie są jakimś must have a do tego drogo wychodzą - będzie na coś innego

Któraś pytała o kurs tańca - chodzimy u mnie w mojej miejscowości rodzinnej więc niestety nie jest to krk więc nie polecę żadnej konkretnej szkoły. Ale polecam wybrać się wcześniej żeby się nauczyć w ogóle tańczyć a nie wyuczyć jednego układu. Bo zawsze coś może się rypnąc, przesunąć, pomylić i fajnie jak się z tego wyjdzie jakimś swoim pomysłem a nie stanie bezradnie. Byłam świadkiem takiej syt - moja znajoma wyuczyła się pięknego układu na pierwszy taniec, zespół im puścił piosenkę a oni nie zaczęli w odpowiedniej chwili i stali na środku chwilę i zespół puszczał od początku znów żeby mogli wejść - głupio to wyszło.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Nie wiem czy jest jakaś lista kolejkowa wg dawnych ustaleń ale jak nie ma chętnych to ja z przyjemnością założę wątek tylko proszę podać który tytuł byłby wg was najlepszy

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-12-30 o 16:50
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:58   #4979
moooniaaaa
Zakorzenienie

A ktoś może zamawiał ten welon?
http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...ach-p-326.html
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:14   #4980
201605100
Konto usunięte

ja jestem za tytułem czeko - ah po ślubie będzie życie - łóżka będą ostro skrzypieć
ten równie fajny Ad rem zostawiłabym jak już będziemy po pierwszym ślubie

a pomysł z kolejką chyba tylko jedno zakładanie wątku przetrwał - więc leć anannke
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości