|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokarm można też ściągać ręcznie (ręką), więc może laktator wcale się nie przydać.Więc ja kupię po porodzie jeśli będę mieć taką potrzebę Cytat:
|
||
|
|
|
#1774 |
|
Zadomowienie
|
Wy tu sobie gadu gadu, a Ja znowu sprzątam
mój mąż potrafił przez święta nieźle nabalaganic ![]() Nie wierzę w przesady noworoczne ale jednego sie trzymam jaki nowy rok taki caly rok wiec chce mieć czyste mieszkanie ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
#1775 |
|
Zadomowienie
|
Ja stanik do karmienia kupię chyba po porodzie. Tak radziła mi koleżanka-matka karmiąca
bo ponoć po porodzie jej jeszcze piersi podskoczyły. Muszę wreszcie zrobić apteczne zakupy dla siebie i Małej ale jakoś nie mogę się zebrać Moja mama dziś kupiła rożek dla Hani- różowy w owieczki- babcia szaleje Pytanie pewnie głupie, ale ja zielona w temacie- pierze się rożek![]() byłam u lekarza i mam początki zapalenia oskrzeli dostałam flegamine, płukankę, wziewny-Argentin i na razie próbujemy bez antybiotyku. Lekarka sugeruje bańki. Dzwoniłam do mojego gina i ma stosunek obojętny-nie poleca i nie odradza A ja się waham...Dziewczyny wiecie coś o bańkach w ciąży
|
#1776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czytałam trochę o tych stanikach do karmienia i podobno warto kupić taki roz. z obwodem pod biustem sprzed ciąży bo po ok miesiącu się zmniejszy, czyli jak ja przed ciążą nosiłam ten z 70 a teraz 75 to mam wybrać 70 i zaopatrzyć się w przedłużki na ten pierwszy miesiąc, zanim ściśnięte w kl.piersiowej organy wrócą na swoje miejsce a roz. miseczki warto wybrać o jeden lub nawet dwa roz. większe niż na końcówce ciąży
|
||
|
|
|
#1777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dokładnie, podobno fiszbiny mogą zaszkodzić, ale i też są niewygodne. Ja mam jeden taki i jakoś go nie lubiłam. Co do gąbeczek to też mam taki gruby, który niby lepie trzymał tą pierś itp, ale jak miałam zdjąć z zaczepu i karmić to przeszkadzała mi ta miseczka bardzo. Niestety zwykłe szmaciane najlepiej mi się sprawdziły i wcale nie muszą być brzydkie. |
|||
|
|
|
#1778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kupuję soli, ani wody. U mnie w rodzinie nikt nic z tego nie miał. Może później dokupię, ale soli fizjologicznej na pewno nie, na początek tylko przegotowana woda. Cytat:
Może i lepiej ![]() Cytat:
|
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
U mnie na bańkach napisane, że stosować można, tylko nie w okolicach podbrzusza i lędźwi.
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Ja kupuję laktator, bo 3 mamy moje znajome mówią, że nie wyobrażają sobie jak można bez Najwyżej nie odpakuję wcale i sprzedam. Tak samo biustonosz jeden chcę kupić, bo po prostu mam zamiar zrobić wszystko, żeby nie musieć się martwić o takie rzeczy zaraz po powrocie do domu, a stanika mi mąż nie kupi
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie nie lubię kupować czegoś w ciemno, bo później trzeba to sprzedawać, wystawiać, wysyłać
![]() A stanika niestety przez neta nie kupię, ja MUSZĘ przymierzyć, a takich tanich fajnych u mnie nie ma
|
#1781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie wiem ile ich się stawia![]() Cytat:
![]() co do staników to ja kupię jeden i później najwyżej dokupię, nie mam żadnego sportowego bo ja za małe cyce miałam a pod biustem miałam 65, teraz pewnie 70
|
||
|
|
|
#1782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chcę Ci sie sprzątać? To może i u mnie byś ciut ogarnęła ![]() Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny,przepraszam że tak z doskoku ale potrzebuję waszej pomocy - mój gin na wolnym, nie odbiera tel
a ja mam prawdopodobnie zapalenie pęcherza - czy mogę wziąść urofuraginum/ urosept? ![]() moze miała któras z was taki problem w ciazy? frogutka zdrówka!
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
kojarzy mi się, że kilka dziewczyn brało
zdrówka zapalenie pęcherza jest okropne.... ![]() a na razie tylko czujesz że Cie piecze czy może już jest silne? Zawsze na IP można pojechać to oni by Ci jakieś leki dali
|
|
|
|
#1785 |
|
Wtajemniczenie
|
monkaa piecze i boli jak sikam, a sikam po kilka kropelek co chwila ,jestem w wc co 10 minut
|
|
|
|
#1786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie miałam objawów, ale wyszły mi w szpitalu jakieś bakterie i leuko w moczu - lekarka w czasie wypisu kazała mi brać urofuraginum 3x2 co 8 godzin i zużyć jedno opakowanie
|
|
|
|
#1788 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki kochane
![]() ja też mam dużo leukocytów i bakterie w moczu więc może to też jakieś powiązane - tż wlasnie wraca z pracy to kupi mi cos dziekuje za pomoc |
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
to jak Cie piecze i nie możesz sikać, to polecam też nospe (trochę rozkurczy mięśnie) i ciepłą kąpiel w wannie wziąć
ale pomaga bardzo... no i kupić żurawinę i zajadać, albo jakiś dżem żurawinowy naturalny, oczywiście dużo pić żeby wypłukać pęcherz |
|
|
|
#1790 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No cos Ty? Chyba nie wierzysz w te bzdury? ![]() Cytat:
A w lumpie tez bylam i za 11 rzeczy zaplacilam 16,50 ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
A tata na prawde mnie tym wzruszyl, bo tylko napomknelam ze widzialam sliczny wozek ale drogi jest i pod choinka znalazla sie koperta dla Kacperka z adnotacja ze to na wymarzony wozek |
|||||
|
|
|
#1791 |
|
Raczkowanie
|
Castia, kup sobie jeszcze w aptece wodę Jana,. mi gin poleciła ją równiez na zapalenie pęcherza oprócz innych specyfików: http://www.jedzpij.pl/jan-5-litrow-w...cznicza-karton
Dziewczyny, jakie pampersy i ile kupujecie na początek? Jest sens kupowac te najmniejsze jedynki 2-5kg czy od razu te 3-6kg? Ile paczek? Ile macie przescieradeł do łóżeczka? Jakiego płynu do kąpieli będziecie używać? Chcę zakończyć swoją listę wyprawkową i brakuje mi jeszcze kilku rzeczy, z którymi mam dylemat;/ help ))))))))))))
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
tą wodę można w 0,5l butelkach kupić w kauflandzie
|
|
|
|
#1793 |
|
Wtajemniczenie
|
monkaa, Rossa dziękuję za wskazówki
![]() Rossa co do pampków to 1 na początek - dzieci i tak w nich toną dwójki o duże za duze jak na początek przescieradeł mam kilka bo po córci zostaały- ale kupiłam dwa nowe a płynu nie wiem jakiego bede uzywac - mam próbki johnsona, z młodą uzywałam Hippa co do wody morskiej do noska - jak dla mnie nezbędna. w razie katarku czy po prostu do oprózniania noska - trzeba go czyms zwilzyc ja kupiłam Disnemar - polecam. |
|
|
|
#1794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prześcieradeł mam 2 na zmianę i jedno z ciucholandu za duże na mój materac w razie W. Płyn kupię albo z Babydream albo z Hipp - za radą Sroki ![]() A kupujecie prześcieradło do wózka czy bez sensu? ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Castia, a jak Ty się czujesz oprócz tego nieszczęsnego pęcherza? Bo wyprzedaże są a Ty się nic nie chwalisz
|
|
|
|
|
#1795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój też by pewnie cos dorzucił jakby zył.... oo ja też uzywałam płynu BabyDream z Ross ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- mmhym ![]() ja czekam na prawdziwą wyprz a nie tam 10-15 zł taniej ![]() czekam na przyszły tydzien i się będę chwalić ![]() ogólnie to czuję się kiepsko ![]() strasznie mnie kłuje w pochwie, takie ukłucia mam jakby igłą szyjka pewnie ![]() no i w ogóle jakoś tak cięzko mi. jeszcze ten pęcherz, non stop brzuch pobolewa - łeee mam dość
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-12-30 o 18:07 |
|
|
|
|
#1796 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Choć to pewnie życzenia zdrowka od Was tak pomogły Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1797 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A gdzie mają być takie szałowe wyprzedaże w przyszłym tygodniu? ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1798 |
|
Wtajemniczenie
|
co do staników - to ja kupiłam w 1 ciązy najtansze zwykle bawełniane 'po domu' - jednak wygodniejsze niz taki zwykly
a na wyjscia z tej firmy http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...781259344.html bardzo fajne mmhym chyba wszedzie bedą juz lepsze niż teraz, przynajmniej mam taką nadzieję ![]() odpoczywam, odpoczywam szyjka w miaręfrogutka ja też dostałam ten Monural. muszę zrobic badania na dniach to zobaczę czy jest poprawa dziewczyny pampków to idzie jak wody! jedna paczka to na tydzień ![]() no moze przesadzam - na 2 tygodnie
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-12-30 o 18:28 |
|
|
|
#1799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1800 |
|
Wtajemniczenie
|
to jutro może spotkajmy się wszystkie na Krakowskim Rynku!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Pokarm można też ściągać ręcznie (ręką), więc może laktator wcale się nie przydać.
mój mąż potrafił przez święta nieźle nabalaganic

bo ponoć po porodzie jej jeszcze piersi podskoczyły.
dostałam flegamine, płukankę, wziewny-Argentin i na razie próbujemy bez antybiotyku. Lekarka sugeruje bańki. Dzwoniłam do mojego gina i ma stosunek obojętny-nie poleca i nie odradza

wygoglowalam sobie Twoje Bebetto, super sie prezentuje No i