Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 14:18   #1771
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Tak niby można, ale będę coś jeszcze z gemini brać i chciałam przy okazji i to zamówić jeśli jest potrzebne
Woda morska jest podobno niezbędna bo świetnie udroznia nosek ja kupiłam sterimar co do soli fizjologicznej kupiłam te 100ampulek za 25zl w szkole rodzenia kazali tym przemywac oczka więc wole miec od początku

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 14:21   #1772
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Tak niby można, ale będę coś jeszcze z gemini brać i chciałam przy okazji i to zamówić jeśli jest potrzebne
W SR mówili, że niepotrzebna, bo oczka lepiej przemywać przegotowaną wodą. Nie wiem

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Woda morska jest podobno niezbędna bo świetnie udroznia nosek ja kupiłam sterimar co do soli fizjologicznej kupiłam te 100ampulek za 25zl w szkole rodzenia kazali tym przemywac oczka więc wole miec od początku

Heh, powinni uzgodnić jakąś wspólną wersję

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 14:41   #1773
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
W Smyku to opłaca się kupować ciuszki, ale tylko wtedy jak są na nie promocje. Bez promocji jest drogo.

Zastanawiam się czy kupic laktator. Wiem, że część z was ma, ale ja się waham, bo nie wiem jak to z tym karmieniem naprawdę będzie, chyba się powstrzymam.

I co z tą solą fizjologiczną? Mamusie używałyście jej w ogóle?

Muszę zobaczyć co mi zostało do kupienia z aptecznych rzeczy, zastanawiam się nad tą solą fizjologiczną i wodą morską
Ja laktator kupię po porodzie jeżeli będzie taka potrzeba. Bardzo chcę karmić piersią, ale nie wiadomo czy będę miała pokarm i jak to będzie wyglądało. Nie wiem też ile tego mleka będzie więc czy będę potrzebować elektrycznego czy wystarczy ręczny Pokarm można też ściągać ręcznie (ręką), więc może laktator wcale się nie przydać.
Więc ja kupię po porodzie jeśli będę mieć taką potrzebę

Cytat:

Ja oczka będę przemywać przegotowaną wodą albo rumiankiem Rumianek zawsze będę miała pod ręką, bo chcę nim wycierać tyłek. Chusteczki tylko na wyjścia.
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:13   #1774
kate1623
Zadomowienie

Wy tu sobie gadu gadu, a Ja znowu sprzątam mój mąż potrafił przez święta nieźle nabalaganic sprzatnelam sypialnie wstawilam juz 3 pranie został mi salon i kuchnia a mąż jak wróci ma ogarnąć łazienkę przedpokój i pomyc podłogi
Nie wierzę w przesady noworoczne ale jednego sie trzymam jaki nowy rok taki caly rok wiec chce mieć czyste mieszkanie

Maja

Czytam
Stary 2013-12-30, 15:47   #1775
frogutka
Zadomowienie

Ja stanik do karmienia kupię chyba po porodzie. Tak radziła mi koleżanka-matka karmiąca bo ponoć po porodzie jej jeszcze piersi podskoczyły.
Muszę wreszcie zrobić apteczne zakupy dla siebie i Małej ale jakoś nie mogę się zebrać

Moja mama dziś kupiła rożek dla Hani- różowy w owieczki- babcia szaleje Pytanie pewnie głupie, ale ja zielona w temacie- pierze się rożek

byłam u lekarza i mam początki zapalenia oskrzeli dostałam flegamine, płukankę, wziewny-Argentin i na razie próbujemy bez antybiotyku. Lekarka sugeruje bańki. Dzwoniłam do mojego gina i ma stosunek obojętny-nie poleca i nie odradza A ja się waham...
Dziewczyny wiecie coś o bańkach w ciąży
Stary 2013-12-30, 15:57   #1776
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

wodę chyba kupię, bo katar pewnie się pojawi, ale ta sól to mnie dalej zastanawia. Chyba zapytam położnej, powinna mnie odwiedzić w styczniu

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Ja stanik do karmienia kupię chyba po porodzie. Tak radziła mi koleżanka-matka karmiąca bo ponoć po porodzie jej jeszcze piersi podskoczyły.
Muszę wreszcie zrobić apteczne zakupy dla siebie i Małej ale jakoś nie mogę się zebrać

Moja mama dziś kupiła rożek dla Hani- różowy w owieczki- babcia szaleje Pytanie pewnie głupie, ale ja zielona w temacie- pierze się rożek

byłam u lekarza i mam początki zapalenia oskrzeli dostałam flegamine, płukankę, wziewny-Argentin i na razie próbujemy bez antybiotyku. Lekarka sugeruje bańki. Dzwoniłam do mojego gina i ma stosunek obojętny-nie poleca i nie odradza A ja się waham...
dużo zdrówka. Niestety nic nie wiem o bańkach w ciąży, ale w dzieciństwie miałam stawiane i pomagały

Czytałam trochę o tych stanikach do karmienia i podobno warto kupić taki roz. z obwodem pod biustem sprzed ciąży bo po ok miesiącu się zmniejszy, czyli jak ja przed ciążą nosiłam ten z 70 a teraz 75 to mam wybrać 70 i zaopatrzyć się w przedłużki na ten pierwszy miesiąc, zanim ściśnięte w kl.piersiowej organy wrócą na swoje miejsce a roz. miseczki warto wybrać o jeden lub nawet dwa roz. większe niż na końcówce ciąży
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:03   #1777
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Kobitki

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

Widzę, że większość z Was prowadzi kanapowy tryb życia. Ja nie odpuszczam i ciągle godzinka dziennie ćwiczeń, a dodatkowo chociaż 30 minut spaceru muszą być
Mam ambitne plany, żeby ćwiczyć do końca ciąży, jeśli oczywiście nie będzie żadnych przeciwwskazań. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Sama po sobie widzę, że lepiej się czuję po ćwiczeniach. Od razu przybywa mi energii. Poza tym mam wrażenie,że bez nich kręgosłup bolałby mnie jeszcze bardziej, a to już byłoby ciężkie do wytrzymania.
Podziwiam! Ja na początku ciąży biegałam, ale szybko zaprzestałam. Leń ze mnie wylazł. To pewnie mało przytyłaś skoro wchodzisz jeszcze w sukienkę sprzed ciąży...

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak z doskoku tylko o Was no kurde nie mam czasu a poza tym ciężko się wkręcić jak już macie swoje tematy znacie się dobrze. Mam pytanie czy kupowałyście już staniki do karmienia? chciałabym się zaopatrzyć już w nie, prognoza wcześniejszego porodu wzbudziła we mnie ogromną motywację i chce miec wszystko zapięte na ostatni guzik, jeśli kupowałyście to poleccie mi jakis sklep czy może na all? mi piersi nic a nic nie urosły i trochę nie wiem jaki rozmar kupić bo może potem ruszą no sama nie wiem. A pytanie do tych które przyjmują luteine dopochwowo- macie uczucie pieczenia w środku po tych tabsach? mnie chyba coś podrażniły
Ja mam z alles mama i są super! A cyce na pewno jeszcze urosną, bo będzie w nich mleczko

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
[/COLOR]ja wczoraj po raz pierwszy zorientowałam się że to co czasem czuję to czkawka. Moje biedne maleństwo męczyło się wczoraj dobre 15 minut, już nie wiedziałam jak mu pomóc Tylko w jednym miejscu ciągle przez wiele wiele minut to samo odbicie...biedulek!
Dzieciom to podobno nie przeszkadza, a pod koniec ciąży to czkawka będzie się pojawiała kilka razy dziennie, zresztą po urodzeniu też często występuje

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

Nam położna powiedziała żeby był bez fiszbin, bo one mimo wszystko uciskają piersi i może dojść do zatorów i ogólnie mogą strasznie piersi o to boleć. Ja miałam sobie taki szmaciany kupić chociaż straszne opory mam a są takie żeby tylko gąbeczka była
Dokładnie, podobno fiszbiny mogą zaszkodzić, ale i też są niewygodne. Ja mam jeden taki i jakoś go nie lubiłam. Co do gąbeczek to też mam taki gruby, który niby lepie trzymał tą pierś itp, ale jak miałam zdjąć z zaczepu i karmić to przeszkadzała mi ta miseczka bardzo. Niestety zwykłe szmaciane najlepiej mi się sprawdziły i wcale nie muszą być brzydkie.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:05   #1778
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiam się czy kupic laktator. Wiem, że część z was ma, ale ja się waham, bo nie wiem jak to z tym karmieniem naprawdę będzie, chyba się powstrzymam.

I co z tą solą fizjologiczną? Mamusie używałyście jej w ogóle?

Muszę zobaczyć co mi zostało do kupienia z aptecznych rzeczy, zastanawiam się nad tą solą fizjologiczną i wodą morską
Ja dostałam od siory elektryczny, ale on nie działa, więc nie kupuję. Jak będę miała nawał, to ewentualnie powiem tżtowi by wskoczył i kupił, ale powiem mu jaki model chcę.

Nie kupuję soli, ani wody. U mnie w rodzinie nikt nic z tego nie miał. Może później dokupię, ale soli fizjologicznej na pewno nie, na początek tylko przegotowana woda.

Cytat:
Wy tu sobie gadu gadu, a Ja znowu sprzątam mój mąż potrafił przez święta nieźle nabalaganic sprzatnelam sypialnie wstawilam juz 3 pranie został mi salon i kuchnia a mąż jak wróci ma ogarnąć łazienkę przedpokój i pomyc podłogi
Nie wierzę w przesady noworoczne ale jednego sie trzymam jaki nowy rok taki caly rok wiec chce mieć czyste mieszkanie
Oj nie znam tego przesądu Może i lepiej

Cytat:
Dziewczyny chyba piorą, ale ja nie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:20   #1779
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
U mnie na bańkach napisane, że stosować można, tylko nie w okolicach podbrzusza i lędźwi.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Ja kupuję laktator, bo 3 mamy moje znajome mówią, że nie wyobrażają sobie jak można bez Najwyżej nie odpakuję wcale i sprzedam.
Tak samo biustonosz jeden chcę kupić, bo po prostu mam zamiar zrobić wszystko, żeby nie musieć się martwić o takie rzeczy zaraz po powrocie do domu, a stanika mi mąż nie kupi

Drugie serce
Stary 2013-12-30, 16:24   #1780
Ela87
Zakorzenienie

Ja właśnie nie lubię kupować czegoś w ciemno, bo później trzeba to sprzedawać, wystawiać, wysyłać

A stanika niestety przez neta nie kupię, ja MUSZĘ przymierzyć, a takich tanich fajnych u mnie nie ma dlatego zostaję przy miękkim, sportowym nie do karmienia. W ogóle brzuch jak mi urósł to między cycami się zaczyna, więc teraz WSZYSTKIE staniki mam za małe, bo pod biustem mam 95, a miseczka C

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:42   #1781
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:

bidulko myślę, że bańki nie są przeciwwskazaniem w ciąży? Może spróbuj tylko kilka bo nie wiem ile ich się stawia

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie lubię kupować czegoś w ciemno, bo później trzeba to sprzedawać, wystawiać, wysyłać

A stanika niestety przez neta nie kupię, ja MUSZĘ przymierzyć, a takich tanich fajnych u mnie nie ma dlatego zostaję przy miękkim, sportowym nie do karmienia. W ogóle brzuch jak mi urósł to między cycami się zaczyna, więc teraz WSZYSTKIE staniki mam za małe, bo pod biustem mam 95, a miseczka C
no ja mam laktator ręczny ale za to z termometru zrezygnowałam i będę w pupce badać
co do staników to ja kupię jeden i później najwyżej dokupię, nie mam żadnego sportowego bo ja za małe cyce miałam a pod biustem miałam 65, teraz pewnie 70
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:44   #1782
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja laktator kupię po porodzie jeżeli będzie taka potrzeba. Bardzo chcę karmić piersią, ale nie wiadomo czy będę miała pokarm i jak to będzie wyglądało. Nie wiem też ile tego mleka będzie więc czy będę potrzebować elektrycznego czy wystarczy ręczny Pokarm można też ściągać ręcznie (ręką), więc może laktator wcale się nie przydać.
Więc ja kupię po porodzie jeśli będę mieć taką potrzebę

Ja oczka będę przemywać przegotowaną wodą albo rumiankiem Rumianek zawsze będę miała pod ręką, bo chcę nim wycierać tyłek. Chusteczki tylko na wyjścia.
Ale rumianek może mocno uczulic. Najlepiej i najtaniej pupke przemyć wacikiem z przegotowana woda.

Cytat:

chcę Ci sie sprzątać? To może i u mnie byś ciut ogarnęła

Cytat:

Ojej dużo zdrowka dla Ciebie

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:57   #1783
Castia
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny,przepraszam że tak z doskoku ale potrzebuję waszej pomocy - mój gin na wolnym, nie odbiera tel a ja mam prawdopodobnie zapalenie pęcherza - czy mogę wziąść urofuraginum/ urosept?
moze miała któras z was taki problem w ciazy?

frogutka zdrówka!
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:00   #1784
monkaa321
Zakorzenienie

kojarzy mi się, że kilka dziewczyn brało
zdrówka zapalenie pęcherza jest okropne....

a na razie tylko czujesz że Cie piecze czy może już jest silne? Zawsze na IP można pojechać to oni by Ci jakieś leki dali
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-12-30, 17:02   #1785
Castia
Wtajemniczenie

monkaa piecze i boli jak sikam, a sikam po kilka kropelek co chwila ,jestem w wc co 10 minut
Stary 2013-12-30, 17:11   #1786
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
monkaa piecze i boli jak sikam, a sikam po kilka kropelek co chwila ,jestem w wc co 10 minut
Ja biorę urosept na leukocyty w moczu, ale on jest ziołowy i myślę że spokojnie możesz wziąść bo czytałam o nim w necie że mnóstwo lasek bierze w ciąży

Maja

Czytam
Stary 2013-12-30, 17:19   #1787
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
cześć dziewczyny,przepraszam że tak z doskoku ale potrzebuję waszej pomocy - mój gin na wolnym, nie odbiera tel a ja mam prawdopodobnie zapalenie pęcherza - czy mogę wziąść urofuraginum/ urosept?
moze miała któras z was taki problem w ciazy?
Ja nie miałam objawów, ale wyszły mi w szpitalu jakieś bakterie i leuko w moczu - lekarka w czasie wypisu kazała mi brać urofuraginum 3x2 co 8 godzin i zużyć jedno opakowanie

Drugie serce
Stary 2013-12-30, 17:22   #1788
Castia
Wtajemniczenie

dzięki kochane

ja też mam dużo leukocytów i bakterie w moczu więc może to też jakieś powiązane - tż wlasnie wraca z pracy to kupi mi cos
dziekuje za pomoc
Stary 2013-12-30, 17:28   #1789
monkaa321
Zakorzenienie

to jak Cie piecze i nie możesz sikać, to polecam też nospe (trochę rozkurczy mięśnie) i ciepłą kąpiel w wannie wziąć i później szybko na kibelek, chyba że jest bardzo źle to wysikać się do wanny ale pomaga bardzo... no i kupić żurawinę i zajadać, albo jakiś dżem żurawinowy naturalny, oczywiście dużo pić żeby wypłukać pęcherz możesz też coś w stylu nasiadówki z rumianku zrobić, może też pomoże na stan zapalny

Stary 2013-12-30, 17:40   #1790
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak z doskoku tylko o Was no kurde nie mam czasu a poza tym ciężko się wkręcić jak już macie swoje tematy znacie się dobrze. Mam pytanie czy kupowałyście już staniki do karmienia? chciałabym się zaopatrzyć już w nie, prognoza wcześniejszego porodu wzbudziła we mnie ogromną motywację i chce miec wszystko zapięte na ostatni guzik, jeśli kupowałyście to poleccie mi jakis sklep czy może na all? mi piersi nic a nic nie urosły i trochę nie wiem jaki rozmar kupić bo może potem ruszą no sama nie wiem. A pytanie do tych które przyjmują luteine dopochwowo- macie uczucie pieczenia w środku po tych tabsach? mnie chyba coś podrażniły
Co do Luteiny to mnie nic nie pieklo. A gin mowil ze Luteina moze oslabic naturalna flore, wiec moze cos Ci sie w tym kierunku robi?

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
spoko spoko, najwyżej zmienimy miasto :P

Robiłyście albo zamierzacie sobie zrobić ciążową sesję zdjęciową u fotografa? Ja chyba sobie zrobię ale czekam aż mi bardziej brzuch urośnie.
Ja najpierw chcialam, ale sie rozmyslilam

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
To prawie jak kopnięcie ale nie czuć kopnięcia, jest ciągle w tym samym miejscu i jest znacznie lżejsze. I tak przez kilka minut. Ciągle to jednostanne odbicie. Biedny, nie wiem co wtedy...napić się i mu minie ?

Ela ty już zamawiałaś wszystko z apteki? Nie umiem znaleźć a wiem że była taka lista między wami? Jakbyś miała będę wdzięczna bo nie wiem co pomału kupować do torby...jakby nie było to już 31 tydzień
Czkawka ponoc nie jest dla dziecka nieprzyjemna...

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Jakoś wzbraniam sie przed wczesniejszymi zakupami zeby nie zpeszyc
No cos Ty? Chyba nie wierzysz w te bzdury?

Cytat:
ja w smyku byłam tylko zobaczyć co jest bo ceny mnie odstraszają pooglądaliśmy tylko ale u nas ciuszki fajne były
Zgadzam sie - ja tez dzisiaj bylam w Smyku i kupilam 2 kaftaniki za 25zl takze szalu nie ma. Ale kaftanikow nie moge w lumpie dorwac wiec musialam kupic...
A w lumpie tez bylam i za 11 rzeczy zaplacilam 16,50

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
teqiba wygoglowalam sobie Twoje Bebetto, super sie prezentuje No i dla taty
Dziekuje
A tata na prawde mnie tym wzruszyl, bo tylko napomknelam ze widzialam sliczny wozek ale drogi jest i pod choinka znalazla sie koperta dla Kacperka z adnotacja ze to na wymarzony wozek
Stary 2013-12-30, 17:42   #1791
Rossa1988
Raczkowanie

Castia, kup sobie jeszcze w aptece wodę Jana,. mi gin poleciła ją równiez na zapalenie pęcherza oprócz innych specyfików: http://www.jedzpij.pl/jan-5-litrow-w...cznicza-karton

Dziewczyny, jakie pampersy i ile kupujecie na początek? Jest sens kupowac te najmniejsze jedynki 2-5kg czy od razu te 3-6kg? Ile paczek?
Ile macie przescieradeł do łóżeczka?
Jakiego płynu do kąpieli będziecie używać?

Chcę zakończyć swoją listę wyprawkową i brakuje mi jeszcze kilku rzeczy, z którymi mam dylemat;/ help))))))))))))
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:51   #1792
monkaa321
Zakorzenienie

tą wodę można w 0,5l butelkach kupić w kauflandzie smaczna jest

Stary 2013-12-30, 17:56   #1793
Castia
Wtajemniczenie

monkaa, Rossa dziękuję za wskazówki

Rossa co do pampków to 1 na początek - dzieci i tak w nich toną
dwójki o duże za duze jak na początek
przescieradeł mam kilka bo po córci zostaały- ale kupiłam dwa nowe
a płynu nie wiem jakiego bede uzywac - mam próbki johnsona, z młodą uzywałam Hippa

co do wody morskiej do noska - jak dla mnie nezbędna.
w razie katarku czy po prostu do oprózniania noska - trzeba go czyms zwilzyc
ja kupiłam Disnemar - polecam.
Stary 2013-12-30, 18:02   #1794
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie pampersy i ile kupujecie na początek? Jest sens kupowac te najmniejsze jedynki 2-5kg czy od razu te 3-6kg? Ile paczek?
Ja chyba kupię 2-5, ale jak będą jakieś za☠☠☠iaszcze promocje to kupię "na zapas" większą paczkę 3-6.
Prześcieradeł mam 2 na zmianę i jedno z ciucholandu za duże na mój materac w razie W.
Płyn kupię albo z Babydream albo z Hipp - za radą Sroki

A kupujecie prześcieradło do wózka czy bez sensu?

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Castia, a jak Ty się czujesz oprócz tego nieszczęsnego pęcherza? Bo wyprzedaże są a Ty się nic nie chwalisz

Drugie serce
Stary 2013-12-30, 18:04   #1795
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Dziekuje
A tata na prawde mnie tym wzruszyl, bo tylko napomknelam ze widzialam sliczny wozek ale drogi jest i pod choinka znalazla sie koperta dla Kacperka z adnotacja ze to na wymarzony wozek
ale kochany tatko

mój też by pewnie cos dorzucił jakby zył....

oo ja też uzywałam płynu BabyDream z Ross

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

mmhym zabiłas mnie

ja czekam na prawdziwą wyprz a nie tam 10-15 zł taniej

czekam na przyszły tydzien i się będę chwalić

ogólnie to czuję się kiepsko
strasznie mnie kłuje w pochwie, takie ukłucia mam jakby igłą
szyjka pewnie
no i w ogóle jakoś tak cięzko mi. jeszcze ten pęcherz, non stop brzuch pobolewa - łeee mam dość

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-12-30 o 18:07
Stary 2013-12-30, 18:08   #1796
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
dużo zdrówka. Niestety nic nie wiem o bańkach w ciąży, ale w dzieciństwie miałam stawiane i pomagały
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
U mnie na bańkach napisane, że stosować można, tylko nie w okolicach podbrzusza i lędźwi.
Cytat:
bidulko myślę, że bańki nie są przeciwwskazaniem w ciąży? Może spróbuj tylko kilka bo nie wiem ile ich się stawia
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Ojej dużo zdrowka dla Ciebie
Cytat:

frogutka zdrówka!
Dzięki Kochane za wsparcie Z bańkami poczekam do środy, bo mam wrażenie, że ciut lepiej mi jest- albo siła sugestii
Choć to pewnie życzenia zdrowka od Was tak pomogły

Cytat:
dzięki kochane

ja też mam dużo leukocytów i bakterie w moczu więc może to też jakieś powiązane - tż wlasnie wraca z pracy to kupi mi cos
dziekuje za pomoc
ja miałam raz więcej leukocytów w moczu, wtedy gin przepisał mi Monural-dawkę jednorazową i pomogło

Cytat:

Chcę zakończyć swoją listę wyprawkową i brakuje mi jeszcze kilku rzeczy, z którymi mam dylemat;/ help))))))))))))
ja chyba kupie 2-5kg ale tylko 1 paczkę. Przez miesiąc Mała napewno zużuje a wyrosnąć też nie zdąży, nawet jak się klocek ponad 3,5kg urodzi
Stary 2013-12-30, 18:12   #1797
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]mmhym zabiłas mnie

ja czekam na prawdziwą wyprz a nie tam 10-15 zł taniej

czekam na przyszły tydzien i się będę chwalić

ogólnie to czuję się kiepsko
strasznie mnie kłuje w pochwie, takie ukłucia mam jakby igłą
szyjka pewnie
no i w ogóle jakoś tak cięzko mi. jeszcze ten pęcherz, non stop brzuch pobolewa - łeee mam dość
ale szyjka w miarę dobrym stanie? Odpoczywasz, ile możesz?

A gdzie mają być takie szałowe wyprzedaże w przyszłym tygodniu?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
ja chyba kupie 2-5kg ale tylko 1 paczkę. Przez miesiąc Mała napewno zużuje a wyrosnąć też nie zdąży, nawet jak się klocek ponad 3,5kg urodzi
No u mnie w książkach piszą, że przez pierwsze 3 miesiące dzieciak może robić nawet kilkanaście kupek na dobę, to na pewno zużyje niejedną zwłaszcza, że te 2-5 są w małych paczkach a chyba najdroższe..

Drugie serce
Stary 2013-12-30, 18:14   #1798
Castia
Wtajemniczenie

co do staników - to ja kupiłam w 1 ciązy najtansze zwykle bawełniane 'po domu' - jednak wygodniejsze niz taki zwykly
a na wyjscia z tej firmy
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...781259344.html
bardzo fajne

mmhym chyba wszedzie bedą juz lepsze niż teraz, przynajmniej mam taką nadzieję
odpoczywam, odpoczywam szyjka w miarę

frogutka ja też dostałam ten Monural. muszę zrobic badania na dniach to zobaczę czy jest poprawa

dziewczyny pampków to idzie jak wody! jedna paczka to na tydzień
no moze przesadzam - na 2 tygodnie

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-12-30 o 18:28
Stary 2013-12-30, 18:25   #1799
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Ja kupuję laktator, bo 3 mamy moje znajome mówią, że nie wyobrażają sobie jak można bez Najwyżej nie odpakuję wcale i sprzedam.
Tak samo biustonosz jeden chcę kupić, bo po prostu mam zamiar zrobić wszystko, żeby nie musieć się martwić o takie rzeczy zaraz po powrocie do domu, a stanika mi mąż nie kupi
Ja też przy pierwszej ciąży chciałam mieć wszystko przed porodem i kupiłam co tylko wydawało się potrzebne. W sumie to nie kojarzę czy było coś z czego nie skorzystałam... Nie skorzystałam na pewno ze śpiworków do spania, ale to akurat dostałam.

Cytat:

Jedynkę z pampersa jedna paczkę kupię. Prześcieradła mam dwa. A do kąpieli kupię jakiś emolient.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:26   #1800
Castia
Wtajemniczenie

to jutro może spotkajmy się wszystkie na Krakowskim Rynku!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości