|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Bo one są rzeczywiście pyszne Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przynajmniej wiem wtedy że to normalne i skoro dziewczyny dają radę to Ja też dam ![]() Najgorsze jest to, że jak się tak gnije to podobno jest cięższy poród bo mięśnie nie rozruszane i popękać łatwiej. No i kiedyś gadałam jak to Ja w ciąży będę ćwiczyć i się ruszać. Taaaa, a teraz gnije w domu na kanapie bo wszystko mnie boli i nie mam siły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zjadasz jeden kawałek a tu już nie ma czekolady ![]() Cytat:
ściągnełam ze sklep playCo do prezentów dla brzuszków to Maja na święta dostała od babci gruby kocyk, a tak to tylko dwie koleżanki zaoferowały się że łóżeczko to będzie prezent od nich i oddadzą mi za nie pieniądze ![]() Na początku ciąży się nasłuchałam co kto nie kupi w prezencie i co? i Mam do Was pytanie czy któraś planuje robić sobie masaż krocza lub któraś z obecnych tu mam już robiła? Jak tak to proszę o opinie i wskazówki .Mam zamiar od poniedziałku zacząć ze względu na mój kanapowy tryb życia, a niesamowity lęk przed strasznym popękaniem
|
|||||||
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wspolczuje Wam tych nieprzespanych nocek i innych dolegliwości. Czuje, ze to wszystko dopiero przede mną.u mnie tylko czasem skurczyk łydki, lekka zgaga, która sama mija albo bol kręgosłupa, ale niezbyt uciążliwy. Po jelitowce już ani śladu, a razem z nią minęły objawy domniemanej infekcji. Kilogramy się zatrzymały w tym miesiącu. Nie mogę za bardzo na nic ponarzekać
![]() Dziś spędziłam fajne 4h z dwiema mamuśkami i ich dziećmi, poznanymi na wątku Ewci. To juz nasze kolejne spotkanie w ciągu tych prawie 5lat, kiedy piszemy razem - znamy się od poczekalni. I muszę się pochwalić, jedna z nich pokazała mi podstawy szydełkowania i wygląda na to, ze nareszcie załapałam
|
|
|
|
#1713 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() naa twardnienie spróbuj jeszcze nospe max albo buscopan. + większa dawka magnezu Cytat:
Cytat:
Cytat:
bierz większą
|
|
|
#1714 |
|
Wtajemniczenie
|
szydełkowanie - świetny pomysł, może czas zacząć się nauczyć. Ja w domu od świąt dopiero jestem a już z nudów nie wiem co robić, może szydełkowanie albo sztrykowanie (to polski wyraz?) zabiło by czas
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez nie najlepiej się czuję, ale lenistwo też wygrywa.Magiczne czekolady są najlepsze
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Same wróżki na wątku mamy
|
|
#1717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak wstaje to mi się wydaje, że nagle przytyłam z kilka kg i nogi mi się złamią pod tym ciężarem |
|||
|
|
|
#1718 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki
nadrobilam was na telefonie, dopiero teraz mam dostep do kompa musicie mi wybaczyc, ze jest mnie mniej ![]() Gratuluje wszystkim kolejnych tygodni i miesiecy ![]() side ja dopiero dostalam poweru, jak wiem ze moge troche kasy wydac ![]() Elus i ode mnie spoznione, ale szczere Wszystkiego naj, spelnienia marzen, samych slonecznych chwil w Twoim zyciu z wlaczeniem porodu za 30 tNie wiem juz co mialam ktorej napisac ide nadrobic teraz wasze zakupy, bo na takich malych zdjeciach nic nie widzialam No i ja tez sie chwale Zamowilismy wozek i fotelik maxi cosi kolor Ca 15 http://allegro.pl/carera-camarelo-3w...808906147.htmlNo i bylam wczoraj w smyku, wydalam 2 stowy ale nie moglam sie powstrzymac, zeby mala miala przynajmniej po 1 rzeczy nowej Juz mam nic nie kupowac, no ale zobaczymy czym to sie skonczy
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze to raźniej
![]() Ja się już czuję taka wielka, że chyba dzwig będę musiała zamówić ![]() Cytat:
![]() Masaż krocza zamierzam robić od przyszłego roku Zacznę po sylwestrze.
|
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
asienka213 to poszalałaś
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- asienka213 jakbym miała dużo kasy na koncie też chyba bym troszkę ozdrowiała, ale chwilowo oczekuję, dostanę więcej sił jak przyjdą środki no i cieszę się że to objaw dośc powszechny że wszystckim nam coś dolega, bo razem raźniej Myślałam że jestem jedyna
|
|
|
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-12-29 o 22:15 |
||
|
|
|
#1724 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
witam się po świętach ![]() BeautifulLie uważam że podjęłaś słuszną decyzję Mariola mam nadzieję, że maleństwo pobędzie jeszcze troszkę w brzuszku Wiecie co lubię być w ciąży jestem już w 31 tc, bolą mnie trochę plecy, w nocy nie mogę znaleźć wygodnej pozycji do spania, ciągle się budzę ciągnie mnie skóra na brzuchu i mam zgagę ale czuję się fantastycznie w porównaniu do innych ciężarnych, które zawsze mi na coś narzekały jestem jeszcze aktywna zawodowo, ale niestety popracuję jeszcze tylko 2-3 tygodnie w styczniu, jest już dziewczyna na moje zastępstwo, więc dokończę rozliczenie roku, zakończę rozpoczęte zadania i się zmywam z pracy, mogłabym sobie jeszcze popracować ale co ja będę robić z tą laską, patrzeć jej w oczy czy co, a pracy dla 2 osób to nie ma codziennie![]() poza tym śniło mi się ostatnio 2 razy, że urodziłam wcześniaka i nic dla małego nie miałam, więc trzeba zabrać się za wyprawkę ale będzie mi brakować pracy nie że jestem jakąś tam pracoholiczką ![]() ![]() masaż krocza też zamierzam robić ale położna kazała dopiero po 34 tc, ćwiczę też mięśnie kegla, ale tylko 2 serie dziennie po 5 razy więc nie wiem czy będą spektakularne efekty..
Edytowane przez marima Czas edycji: 2013-12-29 o 22:28 |
|
|
|
#1725 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Widze, ze duzo z nas postanowilo na koniec roku wyposazyc sie w wozek
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Asienka szalejesz
Nie wykupuj nam wszystkiego ze sklepów ![]() marima to jesteś szczęściarą, bo my tutaj większość jesteśmy tymi narzekającymi ![]() monka przynajmniej nogi będziemy miały mocniejsze od noszenia tych wielkich brzuchów ![]() No a o masażu krocza mi nie mówcie, nawet nie będę planowała kiedy zacznę, bo pewnie nie zacznę w ogóle
|
#1727 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i my się poczujemy lepiej ![]() Cytat:
Fajnie się masz
|
|
#1730 | |||
|
Zadomowienie
|
70 dni... toć to już za rogiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=xtJMXZs2Rg0 Cytat:
zwłaszcza gondolka, to jest taka wdzięczna, że słów brak Side, kupiłaś może już torbę do wózka? Bo zastanawiam się pomiędzy trzema i m.in. tej, która Tobie się kiedyś też podobała. ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- I tu, jakby się komuś chciało po angielsku czytać, bardzo fajny artykuł o masażu http://www.babyzone.com/pregnancy/la...-massage_71276 Ja się jeszcze zastanawiam
|
|||
|
|
|
#1731 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Wtajemniczenie
|
ciesze sie, ze wam tez sie podoba ![]() Cytat:
![]() wlasnie wiekszosc juz jest przez was przebrana, dziewuchy wstretne ![]() maggie mezowi to sie znowu baty naleza jak nic ![]() z tapatalkiem Ci nie pomoge czbasia mi sie podobaja oba lozeczka, ktore nie wybierzesz bedzie dobrze teqiba wygoglowalam sobie Twoje Bebetto, super sie prezentuje No i dla taty mariola sliczna posciel, taka zywa ![]() justine fajny ten wozek jak za ta cene, ale juz doczytalam, ze rezygnujecie thidien Twoja szwagierka jest po prostu zalosna Fajnie, ze macie takich pomocnych tztow Musze mojemu powiedziec, ze nie jest sam, ktory mi buty zaklada a galoty sciaga uciekam spac, pokolorowanych snow
|
|
|
#1733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przypomnicię jak to bylo z masażem. Za nic nie pamiętam.. Skleroza. Choć i tak pewnie nie bede robić.. Cytat:
Czemu moj chory pedantyzm nie pozwala mi odpuścić sobie choćby domowych porządków i olac np sprzątanie łazienki? Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest najgorsze co moze byc i tak codziennie ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
jest jeszcze mleczk maalox chyba sie nazywa smauje jak mietówka , mi nic nie pomogło wiec ssam ciagle te cukierki z krzyzykiem wszedzie je mam w kurtce spodniach torebce w poprzedniej ciazy tak renne miałam ale w tej nie działa---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
to Śląski wyraz
|
|
#1735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobrrrrry
Cytat:
Tu masz więcej na ten temat: http://www.becikowe.com/,usc:przewodnik . Cytat:
![]() Musisz się oszczędzać, skoro takie są lekarskie zalecenia i na dodatek sama odczuwasz, że potrzebny Ci odpoczynek. Myślę, że rada, którejś z dziewczyn, żeby mąż poszedł z Tobą na kolejną wizytę i usłyszał od specjalisty, jak ważne jest dla Ciebie prowadzenie spokojniejszego trybu życia, jest całkiem dobra. Trzymam kciuki, żeby szybko zmądrzał Cytat:
Jeszcze nie robiłam, ale mam w planach. Źródła różnie podają kiedy zaczynać: niektóre, że można już od połowy ciąży, a inne, że dopiero od 34 tygodnia. Cytat:
Mała już drugą noc dała mi pospać. Jest dla mnie taka dobra ![]() Widzę, że większość z Was prowadzi kanapowy tryb życia. Ja nie odpuszczam i ciągle godzinka dziennie ćwiczeń, a dodatkowo chociaż 30 minut spaceru muszą być ![]() Mam ambitne plany, żeby ćwiczyć do końca ciąży, jeśli oczywiście nie będzie żadnych przeciwwskazań. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Sama po sobie widzę, że lepiej się czuję po ćwiczeniach. Od razu przybywa mi energii. Poza tym mam wrażenie,że bez nich kręgosłup bolałby mnie jeszcze bardziej, a to już byłoby ciężkie do wytrzymania. A teraz zadam sakramentalne o tej porze roku pytanie: co robicie w Sylwestra? ![]() My z mężem idziemy ze znajomymi na bal sylwestrowy, wychodząc z założenia, że już długo sobie nie poszalejemy ![]() Na szczęście mieszczę się w sukienkę z tamtego roku, więc odpadnie mi wydatek. Jak to jednak dobrze, że coś mi podpowiedziało: kup tę odcinaną pod biustem
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Coś duży ten róg
![]() Mi się własnie tak wydawało, ale nie byłam pewna a słowo znam, więc się nie odzywałam ![]() Cytat:
Bo ochotę to ja mam, ale mój organizm się mnie nie słucha ![]() My siedzimy w domu Ale my jesteśmy antyimprezowi więc co roku nigdzie się nie bawimy, a w tym to już w ogóle, zamierzam od razu po 12 iść spać
|
|
#1737 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tak z doskoku tylko o Was no kurde nie mam czasu a poza tym ciężko się wkręcić jak już macie swoje tematy znacie się dobrze. Mam pytanie czy kupowałyście już staniki do karmienia? chciałabym się zaopatrzyć już w nie, prognoza wcześniejszego porodu wzbudziła we mnie ogromną motywację i chce miec wszystko zapięte na ostatni guzik, jeśli kupowałyście to poleccie mi jakis sklep czy może na all? mi piersi nic a nic nie urosły i trochę nie wiem jaki rozmar kupić bo może potem ruszą no sama nie wiem. A pytanie do tych które przyjmują luteine dopochwowo- macie uczucie pieczenia w środku po tych tabsach? mnie chyba coś podrażniły
|
#1738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Ja nie mam jeszcze, ale do marca mam czas na jego zakup. Podobno z triumpha sa fajne |
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze! Byłam zdecydowana na lateksowy materac i teraz się zastanawiam czy aby na pewno go kupić
Za dużo myślę ![]() Czy ja się już chwaliłam, że dzisiaj jadę do Smyka? Nie wiem czy coś kupię, ale mam 200zł w bonach Sodexo ![]() Cytat:
![]() Ale z tego co wiem, to na wątku mamuś noworocznych dziewczyny kupują o rozmiar większe niż przed porodem mają
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na sylwestra może pójdę do siostry z tym że ona później wychodzi z dziewczynami na miasto a ja już chyba zostanę z tż i jego znajomym sama nie wiem, może moja kol będzie chętna też się spotkać ogólnie to mamy taką sylwestrową lipę od kilku lat |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

mój też!

Trochę to samolubne, bo nie życzę Wam byście się tak czuły, ale dobrze wiedzieć, że nie jestem jakaś inna, że tylko ja marudzę. Nie wiem czy kumacie o co mi chodzi
przynajmniej wiem wtedy że to normalne i skoro dziewczyny dają radę to Ja też dam 

ściągnełam ze sklep play
.Mam zamiar od poniedziałku zacząć ze względu na mój kanapowy tryb życia, a niesamowity lęk przed strasznym popękaniem 

i fotelik maxi cosi 

sama nie wiem, może moja kol będzie chętna też się spotkać