Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 20:09   #1561
vacuity
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

O już wiem o co chciałam Was zapytać

W tym tygodniu chciałam kupić fotelik, mam do wyboru 3 i wszystkie mają po 4 gwiazdki. Może któraś z Was ma jakiś, albo jakiś odradza?

1. Maxi Cosi City
2. Chicco Key Fit
3. Graco (taki z bazą, która jest zapięta w samochodzie na pasy - niby wygodne, ale czy bezpieczne?)

(nie ma znaczenia czy dadzą się zapiać na stelażu wózka, chodzi mi tylko o samochód i przenoszenie)
Stary 2013-12-30, 20:18   #1562
Soleil_Rouge
Rozeznanie

dobry wieczor.
ja tak tylko na chwile... nadrobilam wszystko, ale nie mam sil pisac. chyba zaraz pojde spac. dzis mnie ostre skurcze lapaly i dalej lapia mam nadzieje, ze doczekam do stycznia. w piatek rano mam ktg, a wieczorem usg i mam nadzieje, ze dopiero po tych badaniach sie rozpakuje, a nie przed! a juz w ogole nie chce rodzic 31/12 albo 01/01!!
skurcze nie sa regularne, ale tak mocna jeszcze nie bolalo... w ogole to mialam wczesniej tylko "twardnienie" brzucha, a dzis to bylo troche powazniejsze. nawet chcialam po Tz dzwonic, zeby z pracy wracal jak najszybciej do domu, ale sie powstrzymalam... zobaczymy jak bedzie jutro... trzymajcie kciuki zeby nic sie jeszcze nie dzialo...
Stary 2013-12-30, 20:25   #1563
Le La
Zadomowienie

katarzyniak spokojnie. Dasz rade, kazda z nas da. Na pewno bedziesz najlepsza mama dla swojego maluszka, a idealny nikt nie jest, wiec nie ma co sobie problemow wymyslac.

Kurna Alek spi, ja tez sie chcialam zdrzemnac i nie moge zasnac

Maz dzisiaj przywiozl hustawke i maty- sa super Tylko sie zastanawiam, czy takiego maluszka juz wsadzac do takiej hustawki, lub klasc na mate, czy to nie za wczesnie Na stronie producenta jest opis, ze niby 0+, ale sama nie wiem
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:26   #1564
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Co do życzliwych ludzi ja wczoraj kupując wędlinę też natrafiłam na życzliwość . Stanęłam sobie w kolejce za dziewczyną i zaraz po mnie stanęła starsza babka . Stanęła z przodu i zaczęła rozglądać się za wędliną gdy ekspedientka skończyła obsługiwać baba oczywiście się wyrwała , ze ona poprosi to i to a mnie zmierzyła tylko wzrokiem .
.

co za chamstwo!!! ja bym chyba pobiła
Stary 2013-12-30, 20:26   #1565
demonyianioly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Nasza była standardowo ciągle woła pieniędzy, ale pozatym ostatnio regularnie, minimum dwa razy w tygodniu TŻ gada z dziećmi po kilka godzin na skype, więc jest dobrze. Na wigilię przemówiła ludzkim głosem
A jak Twojemu byłemu objawia się chęć powrotu do Ciebie? Dzwoni, pyta o Twoje i dziecka samopoczucie, jakieś pieniądze wysyła?
Wysyła pieniążek, pyta o zdrowie, po godzinę potrafi teraz wisieć na słuchawce i dopytywać. Z nudów i samotności opowiadam mu o siusianiu w nocy i innych ciążowych cikawostkach. Interesuje się co dokupić, co potrzeba. Zapewnia, że wtedy mu odbiło i już mu się "ododbiło"...

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
A widzisz a mi połóżna kazała pić nie więcej niż 2 l dziennie licząc herbatę , zupę wszytskie płyny . Tak to piłam chyba ze 3-4 litry dziennie i pomogło . A no i wcinam teraz codziennie seler naciowy który też mi poleciła i naprawdę mimo tego , że dużo chodzę mało leżę nie puchnę .
Co do byłego może coś mu się odmieniło ciekawe . Perfumy bym przyjęła a co do niczego przecież nie zobowiązują
Właśnie ja piję te 2l, więcej nie dam rady nawet. Spróbuję z tym selerem jeszcze, skorzystam z porady może też przygarnę te perfumy

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Szok! Nie obraź się, ale Twoja teściowa nie jest normalna aż mi się nie chce wierzyć, że tacy ludzie istnieją. Uciekajcie stamtąd jak tylko będziecie mieli możliwość...
Tak tak, chce być tatą i założyć rodzinę.... W tym miesiącu, co będzie w kolejnym sama jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
witam się po drzemce
u, to niefajnie z tym łożyskiem, ale dobrze, że się zorientowali (dlaczego dopiero teraz???)

a z tym Twoim byłym to Tobie na pewno przeszło? może zdecydował się wrócić do kraju?

ja po dniu leżenia odzyskałam zarys kostek)
dopiero teraz, bo moja lekarka nfz nie zrobiła mi usg od 20 tc! nie wiadomo jak z moją szyjką, nic nie wiadomo. Lekarz w szpitalu oburzony. Właśnie ex narzeczony coś przebąkuje o powrocie, jednak uznaję go za osobę niespełna rozumu i nie traktuję poważnie tego co mówi. Właśnie leżę, laptop koło mnie, niestety mam przeczucie, że moją objętość zmieni już tylko rozwiązanie... chyba
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:28   #1566
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Marks ma ubranka niemowlęce?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ma ale koszmarnie drogie- przynajmniej ja na takie trafiałam
Stary 2013-12-30, 20:32   #1567
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
W końcu wróciłam, ufffffff...... Zuzka ma 2200 g i lekarz prognozuje 3800 przy urodzeniu, mam nadzieję, że Mała przystopuje trochę
Starszaka prognozowali na 4500... I stracha narobili jak nie wiem co. Na szczęscie urodził się lekko lżejszy niż 4000
Stary 2013-12-30, 20:32   #1568
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Mamuśki trochę mnie wystraszyłyście ze 56 za duży rozmiar na wasze maluchy i tak sobie pomyślałam ze przecież ja mam za mało ciuszków w rozmiarze 56 no i kupiłam 2 pajacyki i poluje na 3, a jeszcze korcą mnie body z krótkim na 62 i 68 bo pod pajacyki by się przydały, no i znowu wydałam kasę na małą
To dokupisz po urodzeniu. Na Dorotkę wszystko było za duże i ubranka 50 i mniejsze (mniejsze są na wagę dziecka-np 2.4 kg) kupiłam jak mała się urodziła (w sumie mąż kupił ja tylko mówiłam jakie mają być).
Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Mój starszak ma w przedszkolu dziewczynkę: niby-dziewczynkę. Na moje pyt.dlaczego niby odpowiada, że nie ma ubrań dziewczęcych. Czyli różowych. Dziecię to pochodzi z bardzo biednej rodziny, ma starszego brata. I zwyczajnie nosi po nim ciuszki. Które nie mają ani HK, ani kucyków, ani słodkopierdzących rózowych falbanek.
Niby dziewczynka?Qrcze przykre to jest.
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Jestem zaskoczona tym co mówicie o rozmiarach. U nas 56 jest lekko duze ale Dominik jest mini mini.
A ile wzrostu ma teraz Dominik? Dorotka ma 51 cm obecnie.
Niektóre 56 na długość są już dobre ale za to są mega szerokie
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
U nas body 56 sa dobre albo prawie dobre, natomiast w pajacach 56 sie topi. Ba, nawet w 50 z H&Mu na sporo luzu.

Próbowaliśmy pampersow premium care 1, rossmanowych 1 i dada 2. Pampersy chyba z tego towarzystwa były najlepsze, ale wszystko cieknie. Siusiaka układamy w dol. Moze rzeczywiscie za lekko zapinam? Ale on i tak po zdjęciu pieluchy ma po niej ślady na skórze...
To my używamy dad 1 w takim razie-one są chudsze niż 2.
Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
W ogóle przeraża mnie wszystko...zaczynam się bać jak to będzie, jaka to będzie rewolucja, czy spełnie sie w 100%...bardzo chcialabym być taką "idealną mamą" tylko czy dam radę...no i to taka rewolucja w życiu moim i tż...
A ja nigdy nie chciałam być idealną mamą i nadal nie chce. Jestem mamą którą może popełniać błędy, ale bardzo kocha swojego szkraba.
Stary 2013-12-30, 20:33   #1569
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
U nas body 56 sa dobre albo prawie dobre, natomiast w pajacach 56 sie topi. Ba, nawet w 50 z H&Mu na sporo luzu.

Próbowaliśmy pampersow premium care 1, rossmanowych 1 i dada 2. Pampersy chyba z tego towarzystwa były najlepsze, ale wszystko cieknie. Siusiaka układamy w dol. Moze rzeczywiscie za lekko zapinam? Ale on i tak po zdjęciu pieluchy ma po niej ślady na skórze...
Hmmm my używamy pampersow 2 zielonych i jeszcze nam sie niezdarzylo przesikanie. Zmieniamy co 3h. A ślady zawsze bedzie miał nawet jakbyś wcale jej niezapinala nic na to sie nieporadzi.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:33   #1570
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

5 litrów ?? , kto to zje ?? hihi. Ja robię dzisiaj sałatkę gyros na jutro do znajomych.

No to chwalę się i ja pokoikiem Benjaminka.
spoko, spoko pochłoną a ak zostanie to zjemy mój mąż już wtrząchnął wielki talerz sałatki

pokoik super
Stary 2013-12-30, 20:34   #1571
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
O już wiem o co chciałam Was zapytać

W tym tygodniu chciałam kupić fotelik, mam do wyboru 3 i wszystkie mają po 4 gwiazdki. Może któraś z Was ma jakiś, albo jakiś odradza?

1. Maxi Cosi City
2. Chicco Key Fit
3. Graco (taki z bazą, która jest zapięta w samochodzie na pasy - niby wygodne, ale czy bezpieczne?)

(nie ma znaczenia czy dadzą się zapiać na stelażu wózka, chodzi mi tylko o samochód i przenoszenie)
Ja bym brała Maxi Cosi.
Sama na dniach kupuję Maxi Cosi Cabrio.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:35   #1572
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

A ja nigdy nie chciałam być idealną mamą i nadal nie chce. Jestem mamą którą może popełniać błędy, ale bardzo kocha swojego szkraba.
Amen
Stary 2013-12-30, 20:37   #1573
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
To dokupisz po urodzeniu. Na Dorotkę wszystko było za duże i ubranka 50 i mniejsze (mniejsze są na wagę dziecka-np 2.4 kg) kupiłam jak mała się urodziła (w sumie mąż kupił ja tylko mówiłam jakie mają być).

Niby dziewczynka?Qrcze przykre to jest.

A ile wzrostu ma teraz Dominik? Dorotka ma 51 cm obecnie.
Niektóre 56 na długość są już dobre ale za to są mega szerokie

To my używamy dad 1 w takim razie-one są chudsze niż 2.

51cm ma w tej chwili. Przy wypisie miał 48 cm i wtedy uzywalismy tiny baby ale założyłam moze ze dwa razy bo były za małe. I przeszliśmy na 50 i teraz na 56.

Stary 2013-12-30, 20:38   #1574
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Kurna Alek spi, ja tez sie chcialam zdrzemnac i nie moge zasnac

Maz dzisiaj przywiozl hustawke i maty- sa super Tylko sie zastanawiam, czy takiego maluszka juz wsadzac do takiej hustawki, lub klasc na mate, czy to nie za wczesnie Na stronie producenta jest opis, ze niby 0+, ale sama nie wiem
Też mam problemy z zaśnięciem w dzień.

Lela na matę za wcześnie jeszcze. Mata zacznie być ciekawa jak zmysły maluszka zaczną lepiej funkcjonować czyli około 2 miesiąca (zazwyczaj po 1 skoku rozwojowym). A huśtawka zależy. Jak mały zasypia bez bujania to nie ma co przyzwyczajać. Nasza ma 7 tyg i od tygodnia wsadzamy ją do huśtawki z FP. Dlaczego? bo już nie śpi cały dzień i jak jest aktywna zaczyna się nudzić. Jak muszę pójść do wc czy zrobić jeść jest to jedyny sposób by nie płakała i zajęła się czymś innym. Jednak dłużej jak pół godzinki jednorazowo w niej nie siedzi.
Stary 2013-12-30, 20:43   #1575
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Pocieszyłaś mnie naprawde,może i ja dotrwam
Myślę, że tak. Potrzeba tylko cierpliwości i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość

W ogóle przeraża mnie wszystko...zaczynam się bać jak to będzie, jaka to będzie rewolucja, czy spełnie sie w 100%...bardzo chcialabym być taką "idealną mamą" tylko czy dam radę...no i to taka rewolucja w życiu moim i tż...
Mam dokładnie takie same myśli od wczoraj... jeszcze nie wiem czy się sprawdzę, bo lubię czasem też pobyć w samotności, a dziecko będzie przy mnie 24h na dobę... Nie wiem czy dam radę być przez ten cały czas w gotowości i jeszcze z zadowoleniem.

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
dobry wieczor.
ja tak tylko na chwile... nadrobilam wszystko, ale nie mam sil pisac. chyba zaraz pojde spac. dzis mnie ostre skurcze lapaly i dalej lapia mam nadzieje, ze doczekam do stycznia. w piatek rano mam ktg, a wieczorem usg i mam nadzieje, ze dopiero po tych badaniach sie rozpakuje, a nie przed! a juz w ogole nie chce rodzic 31/12 albo 01/01!!
skurcze nie sa regularne, ale tak mocna jeszcze nie bolalo... w ogole to mialam wczesniej tylko "twardnienie" brzucha, a dzis to bylo troche powazniejsze. nawet chcialam po Tz dzwonic, zeby z pracy wracal jak najszybciej do domu, ale sie powstrzymalam... zobaczymy jak bedzie jutro... trzymajcie kciuki zeby nic sie jeszcze nie dzialo...
no to trzymam kciuki byś dotrwała do terminu, który sobie założyłaś. Mnie właśnie zaczynają łapać twardnienia coraz wcześniej, no ale to chyba nic dziwnego, bo to 37 tydzień.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:47   #1576
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Niby dziewczynka?Qrcze przykre to jest
Przykre. Na szczęście jest rozumny i dużo rzeczy mogę mu przetłumaczyć, wyjaśnić. Myślę, że zrozumiał bo teraz jak coś opowiada o niej to nie używa takiego określenia.
Stary 2013-12-30, 20:48   #1577
em ma
Zadomowienie

Cytat:
51cm ma w tej chwili. Przy wypisie miał 48 cm i wtedy uzywalismy tiny baby ale założyłam moze ze dwa razy bo były za małe. I przeszliśmy na 50 i teraz na 56.

Czyli Dominik teraz taki jak Dorotka a jak wagowo? Dorotka 3750
Stary 2013-12-30, 20:50   #1578
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Myślę, że tak. Potrzeba tylko cierpliwości i będzie dobrze

Mam dokładnie takie same myśli od wczoraj... jeszcze nie wiem czy się sprawdzę, bo lubię czasem też pobyć w samotności, a dziecko będzie przy mnie 24h na dobę... Nie wiem czy dam radę być przez ten cały czas w gotowości i jeszcze z zadowoleniem.

no to trzymam kciuki byś dotrwała do terminu, który sobie założyłaś. Mnie właśnie zaczynają łapać twardnienia coraz wcześniej, no ale to chyba nic dziwnego, bo to 37 tydzień.
Nie dasz! I wcale nie musisz dawać! Czasem będziesz smutna czasem zła taka jest kolej rzeczy.., ale to wszystko jest częścią macierzyństwa które jest piękne

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Dzisiaj 3500 ale zmieniamy mleko wiec i przybieramy troszkę mniej.

Tak bym chciała zeby Dominik juz został tym lekarzem i dzielnie opiekował sie swoimi pacjentami

Stary 2013-12-30, 20:51   #1579
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Nie dasz! I wcale nie musisz dawać! Czasem będziesz smutna czasem zła taka jest kolej rzeczy.., ale to wszystko jest częścią macierzyństwa które jest piękne

Postaram się nastawić pozytywnie, bo chyba trochę hormony ciążowe szaleją. Pewnie masz rację

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:51   #1580
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
takie maluszki. Nie wyobrażam sobie trzymać takiego maleństwa w rękach.
Stary 2013-12-30, 20:52   #1581
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm my używamy pampersow 2 zielonych i jeszcze nam sie niezdarzylo przesikanie. Zmieniamy co 3h. A ślady zawsze bedzie miał nawet jakbyś wcale jej niezapinala nic na to sie nieporadzi.

o już 2 no proszę i nie za duże są? My jeszcze 1 bo obawiam się, że 2 mogą przeciekać, ale mam jedną paczkę więc może zrobie próbę w końcu Marcel już 4 kg wazy

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-12-30 o 20:53
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:53   #1582
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Przykre. Na szczęście jest rozumny i dużo rzeczy mogę mu przetłumaczyć, wyjaśnić. Myślę, że zrozumiał bo teraz jak coś opowiada o niej to nie używa takiego określenia.
To dobrze, że masz rozumnego malca. Gorzej że nie wszyscy rodzice są rozumni i niektórzy umacniają w dzieciach takie określenia
Stary 2013-12-30, 20:58   #1583
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
gosia: proponowali Ci szczepionkę na BCG??

Nie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
a pytanie do doświadczonych mamuś, bez tego nie da rady? bo nam na SR mówili, że się dziecko może przyzwyczaić i samego cyca potem nie chcieć...
Już gdzieś tam wcześniej pisałam,że nie używałam nigdy,więc chyba da radę bez,ja dałam. I położna tutaj też mówiła,ze nie zalecają osłonek.

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki zeby nic sie jeszcze nie dzialo...

Trzymam. Chociaż w sumie masz donoszonego dziecia,to chyba nic by się nie stało... A skurcze bolesna czasem bywają sporo przed porodem.

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

Fajnie,że jesteś zadowolona. Do huśtawki sporadycznie wsadzałam dość wcześnie-od 2 tyg gdzieś,ale na chwilkę dosłownie. Na matę zaczęłam kłaść gdzieś jak miesiąc skończył.
Stary 2013-12-30, 20:58   #1584
em ma
Zadomowienie

Ale mi się dziecię posapało...dawno tyle na wizażu nie siedziałam a w między czasie jedzonko zrobiłam, pranie i posprzątałam
Cytat:

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Dzisiaj 3500 ale zmieniamy mleko wiec i przybieramy troszkę mniej.

.
To prawie idą łeb w łeb
Cytat:
takie maluszki. Nie wyobrażam sobie trzymać takiego maleństwa w rękach.
Hehe-ja już widze i czuję jak ona urosła maleństwem była zaraz po porodzie
Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
o już 2 no proszę i nie za duże są? My jeszcze 1 bo obawiam się, że 2 mogą przeciekać, ale mam jedną paczkę więc może zrobie próbę w końcu Marcel już 4 kg wazy
Chłopisko
Stary 2013-12-30, 21:01   #1585
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
To dobrze, że masz rozumnego malca. Gorzej że nie wszyscy rodzice są rozumni i niektórzy umacniają w dzieciach takie określenia

U nas (tzn w Polsce) jest jeszcze w dużej mierze dziwna mentalność i nie ma tolerancji. W Anglii jakoś nikt nie krytykuje kto jak jest ubrany itd
Stary 2013-12-30, 21:01   #1586
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

W końcu i ja sie odzywam gratuluje wszystkim nowym mamom cudnych dzieciaczków, dwupakom życzę wymarzonego rozwiązania, z cała reszta łącze sie z bólach i smutkach.. Ja jestem po wizycie u okulisty ze względu na moje problemy z oczami w ciazy (zaburzenia widzenia, mroczki itd..pojawiło sie dwa razy w ciagu ponad miesiąca) i w piątek czeka mnie kolejna seria badań w celu wykluczenia jaskry :/ jeżeli okaże sie, ze coś dzieje sie pod tym katem to dostanę zaświadczenie ze nie moge rodzic naturalnie,tylko cc..mam nadzieje, ze jednak będzie dobrze..

jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:05   #1587
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Wysyła pieniążek, pyta o zdrowie, po godzinę potrafi teraz wisieć na słuchawce i dopytywać. Z nudów i samotności opowiadam mu o siusianiu w nocy i innych ciążowych cikawostkach. Interesuje się co dokupić, co potrzeba. Zapewnia, że wtedy mu odbiło i już mu się "ododbiło"...
Tak tak, chce być tatą i założyć rodzinę.... W tym miesiącu, co będzie w kolejnym sama jestem ciekawa
Hmmm czyli wtedy przeraziły go hormony ciężarnej.... chłopak słaby psychicznie
Stary 2013-12-30, 21:06   #1588
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Ale mi się dziecię posapało...dawno tyle na wizażu nie siedziałam a w między czasie jedzonko zrobiłam, pranie i posprzątałam
Hehe-ja już widze i czuję jak ona urosła maleństwem była zaraz po porodzie
Tak, na głupotę dorosłych niestety nie mamy wpływu...
Własnie o tym pomyślałam, bo dużo Cię tu Niech śpi Wasze Wcześniaczki są mniejsze od mojego starszaka urodzonego po terminie Niby doświadczona matka a jednak każda sytuacja uczy nas czegoś innego, nowego. Nie ma schematów...
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Już gdzieś tam wcześniej pisałam,że nie używałam nigdy,więc chyba da radę bez,ja dałam. I położna tutaj też mówiła,ze nie zalecają osłonek.
I znowu pisze o tym starszaku swoim Ja używałam z nim osłonek, nie pamiętam dokłądnie jak długo. Myślę, że około 2 tygodni. Później jak zdjęłam to do gołego cycka szybko się przyzwyczaił. Może dlatego, że zarłok był
Stary 2013-12-30, 21:07   #1589
Le La
Zadomowienie

emma , iwantyou rosna Wam dzieciaczki, super

Alek nie jest przyzwyczajony do hustania, wiec na razie sobie odpuszcze hustawke i mate tez. Tak myslalam, ze jak bedzie juz bardziej aktywny, to wtedy.
Stary 2013-12-30, 21:08   #1590
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
U nas (tzn w Polsce) jest jeszcze w dużej mierze dziwna mentalność i nie ma tolerancji. W Anglii jakoś nikt nie krytykuje kto jak jest ubrany itd
Ja ciągle mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni. Dużo zależy od tego jak my wychowamy nasze maluchy.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości