|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
![]() Cytat:
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-12-30 o 18:24 |
||
|
|
|
#1532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to co mi się rąbnęło ,że w styczniu Czekam Zrobiłam zupę serowo selerową .... zjemy z grzankami na kolacje i już teraz mi ślina cieknie
|
|
#1533 | |
|
Zadomowienie
|
ja robię, tak terminowo tzn. rozpisuje sobie cele na poszczególne mce i zazwyczaj staram się je dopasowac do danego miesiąca, bo nierealnym jest np. w styczniu postanowić sobie, że zacznie się biegać, a wiadomo, że wiosną łatwiej jest zdrowo się odżywiać. Dla mnie tak jest łatwiej, bo mój wolny czas jest uzależniony od pracy, a ta jest uzależniona od pór roku.
kootek_mamrotek sto lat w zdrowiu, no i łatwego porodu i zdrowiutkiego dzieciaczka. Cytat:
poczatkujaca-dagmara leż sobie i się nie martw, będzie dobrze ![]() ja dziś byłam obejrzeć porodówkę, w szpitalu gdzie mam zamiar rodzić. Powiem tak: do zachodu Europy, albo chociaż do jako takiego, jak dla mnie standardu, to jest daleko. Sala porodowa z łóżkiem po środku, umywalką i małym krzesełkiem dla partnera. Prysznic po drugiej stronie korytarza, więc jak sobie pomyślę, że mam się zczołgać z łóżka i pójść pod średnio wyglądający prysznic niezły kawałek drogi, to chyba podziękuje. Piłka, worek sako, jakieś liny |
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest jeszcze jedna rzecz-jak układasz siusiaka w pieluszce? Wiem że jak siostra źle ułożyła siosteńcowi to nawet plecy sobie zasikiwał.
|
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
Hej była u mnie koleżanka 5 tyg córeczką , już ten etap obaw u niej minął, chętnie wychodzi z nia na spacery, szlak ja trafia w domu. Rozgląda się, uśmiecha się, sliczna jest
też już takiego szkraba chce.Perfuzja spróbuj starej dobrej metody , zamiast chusteczkę podmywaj pupe ciepła przygotowana woda ( termos i miseczka się przydadzą)duzymi wacikami i posypał pupe mąka ziemniaczaną. Moja bratowa dwójkę dzieci tak traktowała i zero odparzen ![]() Lolita magnez biorę na noc, wzięłam brobiotyk dziś, lekko strawnie jem już 3 dzień . Ale wydaje mi się że mały mi na jelita, żołądek naciska. Zobaczymy jak się będę czuła dziś w nocy. Nadrabiam was dalej... |
|
|
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
Tylko w szpitalu na początku. Potem właśnie wolała być ubrana i każde rozbieranie to był krzyk. Teraz jak ją rozbieram to już nie zawsze krzyczy ale na pewno nie lubi być długo rozebrana.
A jak się robi taką zupę?
|
#1537 |
|
Zadomowienie
|
Aa i odbija dziecko moja kolez mimo że je pierś, bo z kupka trochę ma problem, mimo masazy i kladzenia na brzuszku. To może lepiej zapobiegać
|
|
|
|
#1538 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Byłam dziś na egzaminie, podobno zdany, ale jeszcze nie oceniony ![]() Papka zamiast mózgu jednak troszeczkę podziałała ![]() Magnusia - przeczytałam o Twojej "przygodzie" w sklepie.. i po prostu masakra, znieczulica sięga zenitu... Ja dziś podsiadłam jakąś moher babcię w tramwaju... a ona tak szybko biegła do miejsca... br... myślałam że zabije mnie wzrokiem. Siedziałam i czekałam na swojego ojca w M1. Usiadł obok mnie jakiś starszy pan, a jak ojciec wrócił z zakupów, ja wstałam.. to starszy pan był strasznie zbulwersowany, aż się wzdrygnął. Pewnie myślał, że "młody tatuś" Całą drogę do auta śmialiśmy się ![]() ![]() ![]() Idę leżeć
|
#1539 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Taaa, ciekawe czy ksiądz nie wywali z kościoła dziecka ubranego w te różowe ustrojstwo ![]() Cytat:
Cytat:
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;44348982] Mialyscie robione KTG? U mnie dziś na siedząco młodemu dochodziło nawet do 200 i skakało. A jak się położyłam na lewym boku to wszystko się unormowalo...[/QUOTE] Ja miałam dzisiaj pierwsze i też na siedząco i tętno młodej nie przekraczało 150. Ale pewnie jakby coś było nie tak to by Ci powiedzieli. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Forester dali w brzuch bo mam pięknego żylaka na nodze i że leże dużo,to chyba żeby zakrzep się nie zrobił. Tak sobie tłumacze. A żeby było śmieszniej to na obchodzie nic o tym nie mówili,i przyszła pielęgniarka i mi mówi,że taki i taki zastrzyk.
|
#1541 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
10 ruchów dziecka, skurczy zapowiadających możesz nie mieć wogóle. Pytałam lekarza czy muszę mieć, powiedział, że nie ale 2 dzień je czuje, a dziś mam 38 tc rozpoczęty. Muminku Sliczny pokoik. Zazdroszczę wam, że macie oddzielne pokoje dla dzieci
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny-mamusie
- mam pytanie - jaki rozmiar ubranek używacie? Emma wiem że zaczyna 56 dokupilam dzis po waszych radach jeszcze co nieco z rozmiaru 56 i zastanawiam sie czy chociaż dziecko zdąży założyć ten rozmiar...hmmm
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki trochę mnie wystraszyłyście ze 56 za duży rozmiar na wasze maluchy i tak sobie pomyślałam ze przecież ja mam za mało ciuszków w rozmiarze 56 no i kupiłam 2 pajacyki i poluje na 3, a jeszcze korcą mnie body z krótkim na 62 i 68 bo pod pajacyki by się przydały, no i znowu wydałam kasę na małą
|
#1545 | ||
|
Gang Iren
|
Ale wszystko śliczne! Super
![]() Cytat:
Cytat:
Też tak miałam z Erykiem na początku,za lekko zapinałam pieluchę i też siusiak za bardzo w pieluszce był do góry skierowany.
|
|
#1546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1548 |
|
Zadomowienie
|
Podczytuję na telefonie, nie wiem czy teraz na bieżąco odpowiem na wszystko.
perfuzja - zdaje się, że Emma o tym pisała. My zakładaliśmy siusiaka do góry starszakowi. Nie ciekło, a podobno na chłopięce sprawy to jest jakiś tam sposób. Poza tym nam na poczateczku, jak nie wiedziałam jeszcze nic, przeciekały pampersy. No i uczulały ![]() teraz jak mam kupić jakiś ciuch dla starszaka (110/116) to większośc jest szaroburych. Jak któraś z dziewczyn zauważyła, kollorowe ubranka są z tej droższej półki. Niestety. A ja z tych co kolorowo sie ubierają i dzieci swe także tak chcą ![]() Mój starszak ma w przedszkolu dziewczynkę: niby-dziewczynkę. Na moje pyt.dlaczego niby odpowiada, że nie ma ubrań dziewczęcych. Czyli różowych. Dziecię to pochodzi z bardzo biednej rodziny, ma starszego brata. I zwyczajnie nosi po nim ciuszki. Które nie mają ani HK, ani kucyków, ani słodkopierdzących rózowych falbanek. Byłam dziś uzupełnić dokumentację u swojej wybranej położnej. I bardzo mi się miło zrobiło gdy zapytała o starszaka. Przychodziła do niego ponad 4 lata temu. Miło, naprawdę miło.
|
|
#1549 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
U mnie 56 były za duże dla dzieciaków donoszonych,miały w nich dużo luzu. I Wiki i Eryk mieli po 50 cm,Wiki waga 2750,Eryk 3270
|
|
#1550 |
|
Zadomowienie
|
Jestem zaskoczona tym co mówicie o rozmiarach. U nas 56 jest lekko duze ale Dominik jest mini mini.
Perfuzja a jakie pieluchy używasz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1551 |
|
Zadomowienie
|
Mój starszak jak się urodził miał 57 cm. Chudy i długi był
I dlatego teraz jakoś podonbnie myślę i nie kupuję zbyt dużo na taki maleńki rozmiar.Miałam dziś 2 raz ktg i nc się nie szykuje. Na szczęście
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
muminku pokoik super
perfuzja ja uzywam dady i pampersow i ukladam siusiaka w pieluszce tak w dol i wtedy nie ma przeciekow. Ewentualnie zdarza sie juz przy samej zmianie pieluszki, jak zacznie sikac i nie zdaze zlapac Alek w rozm.56 ma luzno a urodzil sie 53cm. |
|
|
|
#1553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to dobrze, że tak zareagowali i dali heparyne. jeśli masz możliwość zbuntowania się to poproś aby dawali Ci w udo albo ramię- na brzuchu w ciąży bardzo szybko mogą się porobić zrosty, ni czasem miejsce ukucia strasznie swędzi. a na żylaka gorąco polecam pończochy uciskowe, w celu uniknięcia mojego problemu czyli zakrzepicy.
|
|
|
|
|
#1554 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas ubranka New Born już zaczynają być "na styk" przypuszczam, że za tydzień pójdą w odstawkę
![]() Co do pieluszek, u nas nie zdarza się obkupkanie ubranka lub wyciek kupki, parę razy zdarzyło się obsiusianie i przecieknięcie pieluszki. Nie używamy Pampersów tylko zwykłych dostępnych w supermarketach. A dodam jeszcze, że oprócz położnej była pani Helath Visitor, zbadała Marcelkowi słuch specjalnym urządzeniem i mały słyszy dobrze na każde uszko. gosia: proponowali Ci szczepionkę na BCG?? |
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowaliśmy pampersow premium care 1, rossmanowych 1 i dada 2. Pampersy chyba z tego towarzystwa były najlepsze, ale wszystko cieknie. Siusiaka układamy w dol. Moze rzeczywiscie za lekko zapinam? Ale on i tak po zdjęciu pieluchy ma po niej ślady na skórze...
|
|
#1556 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
witam się po drzemce
![]() znów wyprawka mojego syna przegrała z farbą, tym razem w zakupach internetowych nawet... wyobrażacie sobie, że kupiłam farbę w Tychach, bo tu nigdzie nie ma? białą, żeby nie było... Cytat:
Cytat:
Cytat:
a z tym Twoim byłym to Tobie na pewno przeszło? może zdecydował się wrócić do kraju? ja po dniu leżenia odzyskałam zarys kostek ) Cytat:
zazdroszczę Ci mebelków dziecięcych...u mnie właśnie rozgorzała dykusja czy mała wersalka, którą tam chciałam wstawić nie ma jednak trafić do salonu, bo mężowi na niej wygodniej a wielka ikeowska sofa do maleńkiego pokoju dzieciaka Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1557 |
|
Rozeznanie
|
W końcu wróciłam, ufffffff...... Zuzka ma 2200 g i lekarz prognozuje 3800 przy urodzeniu, mam nadzieję, że Mała przystopuje trochę
![]() Usilnie zasłaniała się rękami i nie mam żadnego fajnego zdjęcia ![]() Demonyianioły - dziwna sprawa z Twoim byłym narzeczonym. Jestem naprawdę ciekawa co mu siedzi w głowie. Muminku, świetny pokoik ![]() i coś jeszcze miałam napisać i......... nie pamiętam oczywiście
|
#1558 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś wpadłam w panikę wlasnie i stwierdzilam ze mam za mało tych ubranek z 56, w dodatku ciągle myslalam o tym jak bede zakladac dziecku w szpitalu body takie nie rozpinane... Dlatego kliknełam dziś na 3 body z dlugim rozpinane po calosci, 3 półśpiochy, jeden komplet welurowy spiochy+kaftanik na wyjscie ze szpitala, 2 czapeczki i komplet spiochy +kaftanik bawełniany biały. Ogólnie byłam zachwycona tym sprzedawcą na all, b.dobra jakość bawełny i wiem ze bede u niej kupować,bo rowniez i ceny są przystępne (polecałyscie ją wy- sylwina5555)...ale 150 poszłooo:\ - przynajmniej nie bede stresowac sie w szpitalu przebieraniem jak coś, bo takie body rozpinane po całości jest jednak łatwiej.
W ogóle przeraża mnie wszystko...zaczynam się bać jak to będzie, jaka to będzie rewolucja, czy spełnie sie w 100%...bardzo chcialabym być taką "idealną mamą" tylko czy dam radę...no i to taka rewolucja w życiu moim i tż...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra....czyli na 56 dokupiłam 3 pajace i 5 bodziaków z krótkim na 62 a w piątek jak zaniosę l4 to kupię jeszcze białe kopertowe body na 56 i to już koniec, z resztą potrzeb się wstrzymam do narodzin
![]() Bo tak zauważyłam ze mam bardzo dużo ciuszków na 62 i trochę się przeraziłam a biorąc pod uwagę fakt ze u Was mamusie 56 jest za duży albo akurat i ze moja lekarka na ostatniej wizycie mówiła ze Lenka nie będzie duża to musiałam kupić więcej mniejszych
|
#1560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

. Dada przeciekła raz. Teraz robi 3 lub 4 większe kupy na dzień. Czasem zdarzają się pojedyncze bączki z zawartością. 
) termin miałam na 10.02... tosz to dopiero 35 tydzien leci
i już teraz mi ślina cieknie 
A jakich pieluch używanie? I w jakim rozmiarze? Ja nie wiem, moze jak cos robię źle, ale w pampersach co 2-3 przewinięcie ubranko ląduje w praniu. Kupy przeciekaja względnie rzadko, ale pieluchy przesikane sa baardzo czesto (a przewijamy co chwile
).
też już takiego szkraba chce.

dokupilam dzis po waszych radach jeszcze co nieco z rozmiaru 56 i zastanawiam sie czy chociaż dziecko zdąży założyć ten rozmiar...hmmm
ale to dobrze, że tak zareagowali i dali heparyne. jeśli masz możliwość zbuntowania się to poproś aby dawali Ci w udo albo ramię- na brzuchu w ciąży bardzo szybko mogą się porobić zrosty, ni czasem miejsce ukucia strasznie swędzi. a na żylaka gorąco polecam pończochy uciskowe, w celu uniknięcia mojego problemu czyli zakrzepicy.