Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 19:58   #2491
beatusia10
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

[QUOTE=ZamyslonaRoztargnio na;44341144]
Powiem tak: plusem jest to, że już teraz masz świadomość co Cię czeka i już się na to powoli psychicznie przygotowujesz.
U mnie było dokładnie tak jak piszesz. Ciągły płacz którego nie potrafiłam zinterpretować. Teraz wiem że wynikał z zaburzeń napięcia i że nic nie mogłam zrobić. Wtedy myślałam ze dziecko wyrzucę przez balkon albo sama skoczę.
Oczywiście tatusiowi nie spieszyło się po pracy do domu do wrzeszczącego bachora i wkurzonej z bezradności żony. Tak, zdecydowanie odbiło się to na naszym małżeństwie.
Przez pierwszych 6 tygodni nieprzespane noce, bo jak mówić o spaniu, kiedy dziecko je jak w zegarku co 3h, przy czym karmienie trwa godzinę, a kolejne pół posprzątanie tego co zwróciło po jedzeniu.
Przy tym bycie osikanym czy okupowanym przy zmianie pieluchy nie robiło dużego wrażenia.
Obawy finansowe mam teraz. Co chwila przeliczam co mi się najbardziej opłaca - ile macierzyńskiego w zależności od tego jaki żłobek, jaka praca itd.

Na pocieszenie powiem Ci że u nas poprawiło się znacznie po 19 miesiącach. U większości dzieci następuje to wcześniej oczywiście.
Na kryzys w małżeństwie na pewno u mnie miał też wpływ zakup domu i jego remont, który sprawiał że nie mieliśmy chwili wolnego. Z perspektywy czasu powiem, że niemowlak na budowie w grudniu-styczniu to nie jest najlepszy pomysł

Będzie dobrze. Dasz radę jak my wszystkie! [QUOTE]

Kochana, to, co piszesz jest trochę przerażające, ale dziękuję wiem, że to jest prawdziwe i tego właśnie się boję.. no bo owszem, może być super pięknie, ale wcale nie musi.. ja sobie po prostu zdaję sprawę z tego wszystkiego i boję się, że sobie z tym nie poradzimy, a nie, że nie mam instynktu macierzyńskiego, bo wcale tak nie uważam.. no i wiadomo, matka to matka, my musimy jakoś to wszystko ogarnąć, ale powiedz to tatusiowi.. tego się boję, że mój mąż nie będzie umiał się w tym wszystkim odnaleźć, a ja nie będę miała siły, żeby mieć cierpliwość i wyrozumiałość jeszcze dla Niego, i będą narastały żale, frustracje, itd...
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:00   #2492
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Brzuchatki a co myślicie o horrorach? Dużo osób mówi mi żeby nie oglądać w ciąży...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:00   #2493
kaorlak
Zadomowienie

Misieńka śpi wymęczona dzisiejszymi czarami, a ja się zastanawiam czy zjeść jeszcze kawałek świątecznego piernika czy lepiej nie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
mój budyń daje o sobie znać...
chciałam się zapytać tż czy samochód schował do garażu i wyszło mi z tego: 'masz go na wierzchu?' on patrzy się na mnie zdziwiony i mówi: 'nie, w majtkach'

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

Własnie skończyłam robic pulpeciki w zalewie octowej.. musze je ukryć przed TŻetem bo do rana nie bedzie nic
Proszę o przepis na te pulpeciki

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny pisałyście o rozmiarach ubranek, ja to mam chyba giganta w domu bo Hania ma 15 miesięcy a nosi rozmiar 92, a teraz dostała ciuchy na 98 i są jej dobre, tylko gumka w leginsach trochę za szeroka, ale na długość pasują więc jestem przerażona modelka mi rośnie albo koszykarka – nie wiem co gorsze
Niegrzeczna, a Iga jaki rozmiar nosi??

Kaorlak to Ty znowu mnie skusiłaś kusicielko na te soczki z biedronki uwielbiam mojito więc zaraz jadę do biedy
No Misia jeszcze dłuższa od Hani (nie mówiąc o wadze ), więc też nie masz się co nastawiać, że druga będzie dużo mniejsza, jeśli w ogóle

Co do ubranek to rzeczywiście Hania duża, Misia nosi teraz 98, ale ma jeszcze sporo ciuchów 92, no ale ona jest malutka jak na swój wiek Kupiłam jej dzisiaj kurtkę zimową na przyszły rok rozm. 104 i cały czas się biję z myślami czy nie lepsza by była 98.

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
ale dzis jestem bez weny...a caly dzien na kompie siedze i podczytuje... az sie wkurzylam przed chwila i poprasowalam, dobrze by bylo jeszcze co poprasować[COLOR="Silver"]
Zapraszam do mnie U mnie się wysypuje z kosza Miałam dzisiaj poprasować, ale tak mnie bolą plecy, że sobie odpuszczam. Poza tym dla mnie ta robota to jak za karę - nie cierpię!
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:03   #2494
JJJustynAAA
Zakorzenienie

paulka ja nie znoszę horrorów więc ich nie oglądam...

zmykam na kanapki z czosnkiem

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:08   #2495
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
chciałam się zapytać tż czy samochód schował do garażu i wyszło mi z tego: 'masz go na wierzchu?' on patrzy się na mnie zdziwiony i mówi: 'nie, w majtkach'
tak się uśmiałam, że nawet tż się pytał z czego się śmieje nie powiedziałam bo i tak by nie zrozumiał budyniu

My robimy właśnie listę i jutro na zakupy i małe przygotowania znajomi wpadną.
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:09   #2496
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Brzuchatki a co myślicie o horrorach? Dużo osób mówi mi żeby nie oglądać w ciąży...

może chodzi by niepotrzebnie sie nie denerwowac???
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:13   #2497
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
może chodzi by niepotrzebnie sie nie denerwowac???
Też mi się tak wydaje, żeby nie stresować dzieci w brzuszkach.
A dziś na canal+ jest Paranormal Activiti ale sobie chyba odpuszczę

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:25   #2498
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Też mi się tak wydaje, żeby nie stresować dzieci w brzuszkach.
A dziś na canal+ jest Paranormal Activiti ale sobie chyba odpuszczę

no ja nie slyszałam o tym, w moim rejonie jakoś nikt o horrorach sie nie wypowadał.... albo jakis zabobon
Stary 2013-12-30, 20:30   #2499
monijaaa
Zadomowienie

Powoli uciekam z pracy.
Jedziemy jeszcze na zakupy i musze ciasto jeszcze dzis zrobic na jutro, bo jutro do 15 w pracy a na 20 idziemy do znajomych

W tym roku mnie oszczedzaja i chca zebym tylko ciasto przygotowala, reszta zajma sie 2 dziewczyny

Jutro pewnie w pracy bede sie jeszcze z Wami "widzieć "

Wiec na ten moment zycze spokojnej nocki i kolorowych snów

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:38   #2500
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
o matko

Cytat:
Madziula doczytałam, że brzuszek Cię bolał. Jak teraz? Lepiej coś? Może zrób przerwę w ćwiczeniach

Kaorlak to Ty znowu mnie skusiłaś kusicielko na te soczki z biedronki uwielbiam mojito więc zaraz jadę do biedy
No Misia jeszcze dłuższa od Hani (nie mówiąc o wadze ), więc też nie masz się co nastawiać, że druga będzie dużo mniejsza, jeśli w ogóle
No własnie mam ochotę ale odpuszczam, cały dzień jakoś dziwnie jest i mały tak słabo kopie Chyba się obrócił dziwnie

A ja mam pytanie jak to smakuje?

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

W ogóle wypuścić mojego Tżta samego do sklepu dzisiaj koszule do roboty sobie kupił i chyba musiały być drogie, ma wyrzuty bo kazał mi sobie wybrać materac, żebym miała na czym karmić drugiego a teraz usypiać Oliego :p No bo po ostatniej przygodzie nie usiąde na łóżku Olafa

I sobie przypomniałam - może kogoś zaciekawi od 7.01 w Lidlu będą piłki te duże do ćwiczeń. I tu putanie do Vampirki - bo kiedyś mi radziłaś w sprawie piłki dla małego Do czego służy taka podłużna piła?
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-CEBC4...Detail&id=6151

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:02   #2501
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Właśnie wróciłam z biedronki i lidla i kupiłam sobie na jutro soczki mojito i margarite i dwa szampany: truskawkowy i brzoskwiniowy jutro się upiję jak głupia i mąż sobie wziął nachosy, chipsy ser z żurawiną i jakieś krakersy - jeszcze do efektu upojenia alkoholowego dojdzie pewnie rzyganie po takiej mieszance - normalnie jak za czasów studenckich no i oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie wzięła coś Hani, więc wzięliśmy chusteczki moje ulubione do pupy - biedronkowe fitti.

W ogóle odnośnie chusteczek polecam zmieniać co jakiś czas jak macie ulubione, bo po pewnym czasie ten konkretny zapach kojarzy się tylko i wyłącznie z kupą i zapach chusteczek bez połączenia z zapachem kupy jest już dziwny Boże, co za teorie dzisiaj snuję
Ale ja tak miałam z chusteczkami pure and cośtam nivea, które uwielbiałam i używałam non stop, a potem się przerzuciłam na te fitti i też tak mam już teraz, także to ostatnie paczki są co wzięłam dzisiaj, potem będzie trzeba zmienić

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

Kasiu, Iga nosi teraz 86
Boże, to moja Hania to naprawdę wysoka dziewczyna aż dziwne, bo mąż niskiego wzrostu, no ja jestem wysoka, ale żeby aż tak niedobrze, bo ja zawsze cierpiałam z powodu wzrostu

Cytat:

Ja nie lubię horrorów, więc nie oglądam. Za długo to potem przeżywam, mam zbyt bujną wyobraźnię po prostu

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

Co do ubranek to rzeczywiście Hania duża, Misia nosi teraz 98, ale ma jeszcze sporo ciuchów 92, no ale ona jest malutka jak na swój wiek Kupiłam jej dzisiaj kurtkę zimową na przyszły rok rozm. 104 i cały czas się biję z myślami czy nie lepsza by była 98.

!
No tez pewnie dużo zależy od firmy, bo 86 też mamy jeszcze pare ubranek, ale ona ma chyba po prostu długie nogi, bo spodnie i legi już musi mieć na minimum 92 a te co mamy 86 to są bluzeczki.

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

No własnie mam ochotę ale odpuszczam, cały dzień jakoś dziwnie jest i mały tak słabo kopie Chyba się obrócił dziwnie

A ja mam pytanie jak to smakuje?

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

W ogóle wypuścić mojego Tżta samego do sklepu dzisiaj koszule do roboty sobie kupił i chyba musiały być drogie, ma wyrzuty bo kazał mi sobie wybrać materac, żebym miała na czym karmić drugiego a teraz usypiać Oliego :p No bo po ostatniej przygodzie nie usiąde na łóżku Olafa
No odpuść dzisiaj, jak jutro będzie lepiej to sobie poćwiczysz ale zawsze możesz sobie odpalić, to mały pokopie więcej tak jak poprzednio dzięki samemu oglądaniu

Jak to smakuje hmm... no jak mięta z limonką i alkoholem i koniecznie musi byc schłodzone więc mój soczek już się chłodzi w lodówce

Nooo to mąż zaszalał pewnie skoro wyrzuty sumienia go dopadły

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

A i jeszcze zapomniałabym - mój mąż po zakupach wziął mnie na orlen na hot dogi nie ma to jak trochę romantyzmu pod koniec roku
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:08   #2502
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Kasian jestem pod wrażeniem twojej teorii o chusteczkach i kupce... napewno zapamiętam

madziula małż napewno musiał zaszaleć na zakupach - ale widzisz nie ma tego złego...

ja na dziś się żegnam... Zmykam wypić gorące mleko i do łóżka...

Dobranoc

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:08   #2503
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Boże, to moja Hania to naprawdę wysoka dziewczyna aż dziwne, bo mąż niskiego wzrostu, no ja jestem wysoka, ale żeby aż tak niedobrze, bo ja zawsze cierpiałam z powodu wzrostu
no modelka Ci rośnie jak nic

ja właśnie wcinam monster munch

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:16   #2504
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Kasian jestem pod wrażeniem twojej teorii o chusteczkach i kupce... napewno zapamiętam

madziula małż napewno musiał zaszaleć na zakupach - ale widzisz nie ma tego złego...

ja na dziś się żegnam... Zmykam wypić gorące mleko i do łóżka...

Dobranoc
No koniecznie zapamiętaj ale bez żartów no, dzisiaj wzięłam tą chusteczkę żeby coś tam wytrzeć i jakoś tak dziwnie jak nie towarzyszył temu zapaszek kupy

Trzymaj się ciepło i kuruj
Cytat:
no modelka Ci rośnie jak nic

ja właśnie wcinam monster munch
No niedobrze... a jak zostanie twarzą rajstop?

A co to monster munch? Zaraz se sprawdzę w google
Stary 2013-12-30, 21:18   #2505
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

No niedobrze... a jak zostanie twarzą rajstop?

A co to monster munch? Zaraz se sprawdzę w google
ja bym się tym nie przejmowała
haha twarz rajstop mnie powaliła

nie wiesz co to monster munch to mój smak dzieciństwa

IGA

Maja

Stary 2013-12-30, 21:21   #2506
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Nooo już wiem ja wolałam takie kulki orzechowe ale zawsze jak się nimi objadłam to miałam takie zjechane podniebienie pamiętam

Ja tu rozkminiam czy wydać 2 stówy na rowerek dla Hani, a moja mama mi wysyła smsa, że właśnie zamówiła no nic to się złożymy na pół
Stary 2013-12-30, 21:33   #2507
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie wróciłam z biedronki i lidla i kupiłam sobie na jutro soczki mojito i margarite i dwa szampany: truskawkowy i brzoskwiniowy jutro się upiję jak głupia i mąż sobie wziął nachosy, chipsy ser z żurawiną i jakieś krakersy - jeszcze do efektu upojenia alkoholowego dojdzie pewnie rzyganie po takiej mieszance - normalnie jak za czasów studenckich no i oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie wzięła coś Hani, więc wzięliśmy chusteczki moje ulubione do pupy - biedronkowe fitti.

W ogóle odnośnie chusteczek polecam zmieniać co jakiś czas jak macie ulubione, bo po pewnym czasie ten konkretny zapach kojarzy się tylko i wyłącznie z kupą i zapach chusteczek bez połączenia z zapachem kupy jest już dziwny Boże, co za teorie dzisiaj snuję
Ale ja tak miałam z chusteczkami pure and cośtam nivea, które uwielbiałam i używałam non stop, a potem się przerzuciłam na te fitti i też tak mam już teraz, także to ostatnie paczki są co wzięłam dzisiaj, potem będzie trzeba zmienić

Ja nie lubię horrorów, więc nie oglądam. Za długo to potem przeżywam, mam zbyt bujną wyobraźnię po prostu

No tez pewnie dużo zależy od firmy, bo 86 też mamy jeszcze pare ubranek, ale ona ma chyba po prostu długie nogi, bo spodnie i legi już musi mieć na minimum 92 a te co mamy 86 to są bluzeczki.

No odpuść dzisiaj, jak jutro będzie lepiej to sobie poćwiczysz ale zawsze możesz sobie odpalić, to mały pokopie więcej tak jak poprzednio dzięki samemu oglądaniu

Jak to smakuje hmm... no jak mięta z limonką i alkoholem i koniecznie musi byc schłodzone więc mój soczek już się chłodzi w lodówce

Nooo to mąż zaszalał pewnie skoro wyrzuty sumienia go dopadły

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

A i jeszcze zapomniałabym - mój mąż po zakupach wziął mnie na orlen na hot dogi nie ma to jak trochę romantyzmu pod koniec roku
co to za soczki ??? mojito ? gdzie je kupic?
Stary 2013-12-30, 21:42   #2508
Seksta
Rozeznanie

Ja dzis zdwlam sobie sprawę, ze mimo iz gin do ktorego chodze to kumpel mojego taty to chyba chyba zaczynam poszukiwac nowego...otoz dzis na informacje o tym ze codziennie boli mnie glowa, plecy + pobolewa brzuch odpowiedzial "ciąża to taki piekny stan ze nawet jak cos boli mnie o trzeba przecierpiec" . Na tym się skończyła jego diagnoza a na pytanie o L4 uznal, że skoro ciaza przebiega prawidlowo ( niewazne ze przez zle samopoczucie wiecej mnie w pracy nie ma niz jestem ) to on nie wysyla na zwolnienie wczesniej niz w 30 tygodniu. ReCe mi opadly, nie wyobrazam sobie jezdzic do 30 tyg do pracy, stresowac sie i spędzać 2h w komunikacji miejskiej pelnej ludzi codziennie....
Zalamalam się...

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:47   #2509
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
ja bym się tym nie przejmowała
haha twarz rajstop mnie powaliła

Były w promocji z bekonowymi dziś

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
co to za soczki ??? mojito ? gdzie je kupic?
W biedronie mojito pinacolada i margerita
Jaka ja obeznana w promocjach :p

Kasian ale sok smakuje alkoholem?:p jak tak to nie chce;p mi sie kojarzy z trawą ale nigdy nie piłam

Mam tak samo z chusteczkami tyle że mi użyte di czrhokolwiek kojarzą się z kupą zwłaszcza takie carefourowskie :p

W ogóle to myślałam że napiszesz że zmieniać bo po czasie uczulaja

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:54   #2510
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Ja dzis zdwlam sobie sprawę, ze mimo iz gin do ktorego chodze to kumpel mojego taty to chyba chyba zaczynam poszukiwac nowego...otoz dzis na informacje o tym ze codziennie boli mnie glowa, plecy + pobolewa brzuch odpowiedzial "ciąża to taki piekny stan ze nawet jak cos boli mnie o trzeba przecierpiec" . Na tym się skończyła jego diagnoza a na pytanie o L4 uznal, że skoro ciaza przebiega prawidlowo ( niewazne ze przez zle samopoczucie wiecej mnie w pracy nie ma niz jestem ) to on nie wysyla na zwolnienie wczesniej niz w 30 tygodniu. ReCe mi opadly, nie wyobrazam sobie jezdzic do 30 tyg do pracy, stresowac sie i spędzać 2h w komunikacji miejskiej pelnej ludzi codziennie....
Zalamalam się...
O Jezu to fatalne podejscie

Cytat:
Były w promocji z bekonowymi dziś

W biedronie mojito pinacolada i margerita
Jaka ja obeznana w promocjach :p

Kasian ale sok smakuje alkoholem?:p jak tak to nie chce;p mi sie kojarzy z trawą ale nigdy nie piłam

Mam tak samo z chusteczkami tyle że mi użyte di czrhokolwiek kojarzą się z kupą zwłaszcza takie carefourowskie :p

W ogóle to myślałam że napiszesz że zmieniać bo po czasie uczulaja

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
A nie sok to pewnie mieta z limonka tylko, nie wiem, bo jeszcze nie pilam, jutro bedzie premiera myslalam ze pytasz jak smakuje mojito

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Dobrej nocy dziewczyny do zobaczenia jutro w ostatnim dniu roku

Stary 2013-12-30, 21:56   #2511
carolyna86
Zakorzenienie

seksta nie myśl za długo tylko szukaj nowego gina

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:03   #2512
agus7ia
Raczkowanie

O rany, padam z nóg. Jak wyszłam o 13 tak dopiero weszłam do domu. Nie mam siły nadrabiać. Jutro sobie poczytam co naskrobałyście.
Dzidzia ma się dobrze. Szalała na usg tak, że lekarka ledwo mogła ją wyłapać. Wszystko z fasolką ok.

Będzie DZIEWCZYNKA:j upi::ju pi:
No i imienia już chyba nie dam rady przeforsować więc będzie Alicja.

Niestety łożysko się nie podniosło i dalej zasłania ujście szyjki. Tak więc prawdopodobnie czeka mnie cesarka.

Miłej nocki życzę. Nie wiem czy zasnę z emocji
Stary 2013-12-30, 22:16   #2513
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość

aaaha - po nowym roku mozna kupic w biedronce 2 opakowania pampersow DADA - za 50zł (chyba dobra promocja ? )
4/3zeta na sztuce, więc łaski nie robią

Cytat:

my mamy takie
http://www.moolino.pl/p2548,lozeczko...model-600.html
i jesteśmy bardzo zadowoleni, jedyny minus to to, że maluch sam nie może z niego wyjść bo nie ma odpinanego boku ale nam na tym akurat nie zależało

fajne no mi zależy na tym boku

Cytat:

ja tam oglądałam

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość

gratuluję

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:32   #2514
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
I sobie przypomniałam - może kogoś zaciekawi od 7.01 w Lidlu będą piłki te duże do ćwiczeń. I tu putanie do Vampirki - bo kiedyś mi radziłaś w sprawie piłki dla małego Do czego służy taka podłużna piła?
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-CEBC4...Detail&id=6151
ooo, dzięki za cynk muszę sobie taką sprawić, bo miałam, ale kot na niej ćwiczył i w końcu przebił

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
O rany, padam z nóg. Jak wyszłam o 13 tak dopiero weszłam do domu. Nie mam siły nadrabiać. Jutro sobie poczytam co naskrobałyście.
Dzidzia ma się dobrze. Szalała na usg tak, że lekarka ledwo mogła ją wyłapać. Wszystko z fasolką ok.

Niestety łożysko się nie podniosło i dalej zasłania ujście szyjki. Tak więc prawdopodobnie czeka mnie cesarka.

gratuluję
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:42   #2515
muffinka90
Zakorzenienie

gratuluje malej Agusi

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Seksta to widze ze ja nie mam co narzekac na mojego gina, choc tez szalowy nie jest

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:47   #2516
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Tekst miesiąca

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Ja swojej akrobatce ostatnio przy jej harcach włączyłam to
http://www.youtube.com/watch?v=yCjJyiqpAuU

Spokój był do końca piosenki...
Puściłam to dzidziuni i zaczęła się ruszać, aż mi cały brzuszek stwardniał. Ciekawe, czy to ze szczęścia czy ze złości

Cytat:
Hej dziewczyny
Bylam u gina dzis, wszystko ok, sluchalam znow serduszka. Krew ok, zelazo w dolnej granicy ale w normie natomiast wyniki glukozy lekko podwyzszone i mam skierowanie do diabetologa. TŻ nie pozwala mi jesc nic slodkiego ;( dobrze ze robilam glukoze przed swietami bo teraz pewnie bylaby jeszcze wyzsza.
Ech no i zaczelo sie- przytylam 750 g! A no i kolejna wizyta juz 14stego bo gin chce od razu po polowkowych mnie zobaczyc.
A co do lozka to my mamy odwrotnie- mielismy 200x200 a teraz zmieniliśmy na 160x200. Wiec mi ciasno!
znacie moze jakies SH z niemowlecymi ciuszkami w Poznaniu i okolicach? Musialabym pare 50 i 56 cm ciuszkow dokupic...
dla dzidzi! No i współczuję teraz tego cukru

Cytat:

Ja bardzo lubię, ale teraz staram się unikać, bo jednak jest w nich dużo scen zaskakujących, przy których jednak się stresuję, a dzidziuś też to czuje...

Cytat:
Zalamalam się...
Nie ma co się zastanawiać. Zmieniaj!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
ooo, dzięki za cynk muszę sobie taką sprawić, bo miałam, ale kot na niej ćwiczył i w końcu przebił
Na jednej mojej też kot kiedyś ćwiczył... ale szybko kupiłam sobie nową.

Co do piłek, to na tych podłużnych można np ćwiczyć brzuszki, albo pompki. Łatwiej jest na nich utrzymać równowagę niż na okrągłych, ale ja i tak wolę okrągłe, bo przy łapaniu równowagi więcej mięśni się ćwiczy, a potem to i tak można robić na niej co się chce, a równowagi się już nie gubi.

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:52   #2517
Seleniti
Zadomowienie

Agusia gratuluje coreczki

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 23:01   #2518
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

suuper gratuluje

IGA

Maja

Stary 2013-12-30, 23:12   #2519
asiulka_22
Zakorzenienie

agus7ia >> GRATULUJE CÓRCI !!!!!!

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Puściłam to dzidziuni i zaczęła się ruszać, aż mi cały brzuszek stwardniał. Ciekawe, czy to ze szczęścia czy ze złości
a ja też dzisiaj przykładałam słuchawki duże do brzucha : ta piosenka tez byla, pózniej składanka z Bebilonu która mi przyszła / ale nic mi sie na niej nie podoba,,, muzyka poważna ok, ale te utwory nie wiem kto dobierał.... słuchając ich nie uspokoiłam się... słuchałam tylko pobieznie, dziecku nie puszczałam hehe/
ale za to barzo mi się spodobały i małemu również >> bo na poczatku czułam jak się rusza , a pózniej spokojny się zrobił. a mówie tutaj o o
" Muzyce bobasa" z kompozycji Raimonda Lap... NA Youtubie jest kilka, mi bardzo się spodobała ta :
http://www.youtube.com/watch?v=UGClpnIDpCM
http://www.youtube.com/watch?v=OHgA-...SjF557kUD_l7Su
-----------------
znalazłąm jeszcze fajny artykuł: "Ciąża - co PŁÓD widzi, czuje i słyszy"

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...szy_35896.html
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 23:38   #2520
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

ja znowu tak późno, był brat z rodzinką na kawce, dzieciaki sie wyszalały więc Bartek padł w 5 sekund przed 22gą, mam nadzieje, że jutro sobie pośpimy przynajmniej do 8mej
Cytat:
Witajcie

\

Martusiaaa ale Wam zazdroszczę tym gór, a gdzie się wybieracie?

Miłego dnia dziewczyny
jedziemy do Polanicy-Zdrój, od nas 200 km, na 3 dni, ale i tak się ciesze, pobędziemy sobie we 3, odpoczniemy

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

jesli chodzi o odpieluchowanie to musze pochwlic mojego synka, ze od ponad 2 tyg nie spi w pampersie jestem strasznie z niego dumna, mysle, ze jak na 2 latka to bardzo szybko
super gratuluję i zazdroszczę zarazem. Bartek ma 2 lata i 2 miesiące i kurcze od miesiąca chodzi w majtkach po domu ale nie woła więc jest różnie choć ostatnio zacząć sikac na kibelek częściej niż na nocnik, ale chyba jeszcze trochę drogi przed nami. Teorie ma opanowaną w 100% ale gorzej z praktyką.
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Zamyślona tak widzę że Nasi chłopcy w podobnym wieku, ale to ja chyba mam wielkoluda bo mój nosi już tak 98 , czasem jakieś 92 lub 104.
No to fakt potrzebujesz kochana dużo ubrań
My też albo odkupujemy od znajomych ciuchy albo na allegro. Nowych tak samo mało kupujemy , bo też co okazja to dośc sporo tego syn dostaje.
ale Oskar wysoki jest Bartek nosi rozmiar 92 a ma 2 lata i 2 miesiące na bilansie dwulatka miał 89 cm
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Paulka, a gdzie kupiłaś ten szampan? TŻ dziś szukał i były tylko malinowe i truskawkowe, a takiego nie chcę Chcę winogronowy, albo jakiś cytrynowy albo pomarańczowy
w kauflandzie też był
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A my tak w ogóle chyba w domu zostaniemy. Nie chce mi się jechać na imprezę. Gdyby była w centrum gdzieś albo w Warszawie w ogóle to jeszcze. A to jest pod Warszawą i trzeba by było nocować. Nie chce mi się. No nie chce.

idź idź póki jeszcze dzieciaczka nie ma na świecie, bo później to może nie być wyboru
Cytat:

Dziewczyny pisałyście o rozmiarach ubranek, ja to mam chyba giganta w domu bo Hania ma 15 miesięcy a nosi rozmiar 92, a teraz dostała ciuchy na 98 i są jej dobre, tylko gumka w leginsach trochę za szeroka, ale na długość pasują więc jestem przerażona modelka mi rośnie albo koszykarka – nie wiem co gorsze
Niegrzeczna, a Iga jaki rozmiar nosi??

Idę powoli, mąż dzisiaj kupił Hani kolejkę drewnianą w IKEI Hani kupił LOL
Zaraz będziemy małą kąpać.

Mnie coś dzisiaj plecy bolą.
Miłego wieczoru
z Hani to modelka będzie z tym wzrostem

Bartek dostał na gwiazdkę te tory drewniane tylko z biedronki, bardzo fajne są, łatwo się składa i fajnie ze wagony na magnesy

Cytat:

gratuluje dziewczynki

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości