|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
Cytat:
ciężko jest w naszym kraju z pracą, szczególnie dla licealistów. Ja zbierałam owoce w wakacje i tyle...bo mieszkam w małym mieście i pracy nie było i nie ma ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- szampanskiej zab ![]() Dziękuję za opinie ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego, szczęścia, zdrowia, i wymarzonej pracy. ![]()
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-12-30 o 16:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Konto usunięte
|
zadzwonili do mnie z miejsca gdzie mi zalezalo na pracy. branza..ale zaproponowali tylko 3/4 etatu wiec zrezygnowalam....nie bede zamieniac etatu na czesc i na mnuejsza kase.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Konto usunięte
|
ty tusia to masz wzięcie
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Ja to nie mam szczęścia do konkursów:/ Chciałam wygrać kosmetyki, więc pisałam komentarze (to mnie nic nie kosztuje) i wygrałam... kod -20% na jakieś kosmetyki, po zniżce jakieś 30zł, no to co to za nagroda????? do której mam dopłacać eh |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Konto usunięte
|
ja do konkursow tez nie mam. nic nie wygralam
![]() a z praca wielka szkoda, bo jak to byl by caly etat to bym sie mocno zastanowila... |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | ||
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli nie ma w nim "wyręczania" innych w obsłudze maszyn biurowych (w sensie, że jeśli nie ma niczego co wskazuje na to, że jest osobą od pomocy w takich sprawach a jasno stoi, ze ma inne obowiązki) to przyłażenie do niej na zasadzie "NIECH to zrobi" (w sensie bez "czy masz czas, potrzebuję pomocy"), odrywanie od obowiązków z przekonaniem "a bo to pracownik biurowy to niech pokseruje/poskanuje" jest po prostu w moich oczach okazywaniem braku szacunku, pewnej wyższości.
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
Podobno w 2014 roku ceny mieszkań mają iść do góry.
Mhm... ciekawe to...widzę strasznie dużo ofert sprzedaży mieszkania i małą liczbę chętnych. Jak myślicie - zacząć szukać pracy już po nowym roku, czy spokojnie zaczekać do czerwca, zaliczyć tą całą podyp., zakończyć inne sprawy, które trzymają mnie w Krk i zacząć szukać pracy także w innych miastach. ![]()
![]() |
#4928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Przyczajenie
|
Jeśli interesujesz się zarabianiem w sieci, to właśnie odkryłem ciekawy system, który daje możliwość budowy 3 niezależnych źródeł dochodu za pomocą laptopa i łącza internetowego. Dodatkowo otrzymujesz pakiet szkoleń oraz narzędzi do pracy… jeśli coś takiego Cię interesuje, to więcej informacji znajdziesz na tej stronie: [wymoderowano]
Edytowane przez 21kasia21 Czas edycji: 2013-12-30 o 20:51 Powód: Reklama |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mieszkania ida w gore bo i materialy w gore. przeciez ja na ten swoj maly sufit czyli troche stelazy, gipsu troche, gruntu, lartongipsu, farb, pedzelkow i innych silikonow wydalam ponad dwa tysiace! a to tylko jedno pomieszczenie a jak przychodzi budowac to dzizas :/ choc i tak uwazam, ze jesli cena metra mieszkania w wawie to srednio 7500 zl to ile trzeba pracowac aby na ten metr miec?! w anglii moja znajoma, ktora wyjechala w czerwcu i o niej wspominalam - wynajela dom z chlopakiem! po pol roku pracy w obcym kraju... u nas ceny sa z kosmosu. i mieszkan i wynajmu taka prawda choc... w wawie sie buduje i blok jeszcze nie wychidzi z ziemi i wsio sprzedane... nikigo nue stac a chaty sie sprzedaja... ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- gdzies czytalam ze az 30%. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44353734]mieszkania ida w gore bo i materialy w gore. przeciez ja na ten swoj maly sufit czyli troche stelazy, gipsu troche, gruntu, lartongipsu, farb, pedzelkow i innych silikonow wydalam ponad dwa tysiace! a to tylko jedno pomieszczenie a jak przychodzi budowac to dzizas :/ choc i tak uwazam, ze jesli cena metra mieszkania w wawie to srednio 7500 zl to ile trzeba pracowac aby na ten metr miec?! w anglii moja znajoma, ktora wyjechala w czerwcu i o niej wspominalam - wynajela dom z chlopakiem! po pol roku pracy w obcym kraju... u nas ceny sa z kosmosu. i mieszkan i wynajmu taka prawda choc... w wawie sie buduje i blok jeszcze nie wychidzi z ziemi i wsio sprzedane... nikigo nue stac a chaty sie sprzedaja...
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- gdzies czytalam ze az 30%.[/QUOTE] Dołujące. Z tymi % to nie pamiętam, dlatego strzeliłam, że 5%. Ale wiem, że wkład własny trzeba mieć. Ludzie! Powiedzmy mieszkanie 50 000 tys (jakieś jednopokojowe), ktoś zarabia 2 tys, i wydaje na życie, to nei dość, że trzeba mieć pracę, to jeszcze trzeba się napocić, żeby zebrać na wkład własny ŻEBY bank udzielił kredytu! edit. znalazłam. dobrze myślałam ![]() I jeszcze "Zmianie ulegnie również sposób liczenia zdolności kredytowej – banki będą ją obliczać dla maksymalnie 30-letniego okresu spłaty (obecnie jest to 25 lat). Okres spłaty będzie mógł wynosić najwyżej 35 lat." Czyli już 35 latek nie dostanie kredytu:/ Bo praca do 67 r.ż Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-12-30 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Konto usunięte
|
Na razie 10%, a po 2014 nawet 20, bo bank będzie mógł dać kredyt na max. 80% wartości nieruchomości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- ale z drugiej strony kredyt na chate to nue pozyczka chwilowka wiec ja jestem za przerobieniem przepisow bo niestety wiele osob bralo a potem nie bylo jak splacac bo kurs sie zmienil, bo inflacja, bo cos tam jeszcze... do tego trzeba rozsadku. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
gdzie dają mieszkania za 50tys? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szef mi dzisiaj powiedział, żebym się zastanowiła, czy nie chcę przejść na umowę o pracę. Sęk w tym, że najwcześniej mogłabym podjąć taką decyzję pod koniec lutego, gdy będę mieć plan zajęć na drugi semestr ![]()
![]() |
#4938 |
maszyna, nie człowiek
|
Żebyś nie wpadła w pułapkę, o której Ci napisałam w mailu (nie wiem czy teraz pracujesz) czyli UoP albo do widzenia, bo jeśli pytał tak ni z gruchy ni z pietruchy (w sensie nie bo np. zbliża Ci sie obrona, koniec umowy) to możliwe że umowa zlecenie nie za bardzo pasuje klientowi, dla którego pracujesz.
#4939 |
Konto usunięte
|
Z kredytem na mieszkanie to jest tak, że oprócz wkładu własnego trzeba też mieć na urządzenie tego mieszkania, bo kredyt tego nie przewiduje. Ciekawe skąd na to wszystko brać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44355254]Z kredytem na mieszkanie to jest tak, że oprócz wkładu własnego trzeba też mieć na urządzenie tego mieszkania, bo kredyt tego nie przewiduje. Ciekawe skąd na to wszystko brać. ![]() Wydaje mi się, że można brać z kredytu na urządzenie, kilku znajomych tak robiło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
i nie ma tez takiej opcji jak nie starcza Ci zdolnosci. na przyklad jak masz mieszkanie za 480 000 a twoja zdolnosc kredytowa to 490 000 zł to dostaniesz wiecej o te 10.000 zł ale jesli nie masz tej zdolnosci i starcza Ci tylko na wartosc mieszkania- to dupa. tak bylo, jak ja bralam, a teraz to pewnie jest jeszcze gorzej to rozwiazane. ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() mieszkania/kredyty sa mega drogie i uwazam, ze to bardzo utrudnia start w doroslosc dla mlodych ludzi. Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-12-30 o 22:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44355599]teraz juz tak chyba nie ma.
i nie ma tez takiej opcji jak nie starcza Ci zdolnosci. na przyklad jak masz mieszkanie za 480 000 a twoja zdolnosc kredytowa to 490 000 zł to dostaniesz wiecej o te 10.000 zł ale jesli nie masz tej zdolnosci i starcza Ci tylko na wartosc mieszkania- to dupa. tak bylo, jak ja bralam, a teraz to pewnie jest jeszcze gorzej to rozwiazane. [/QUOTE] też mi się wydaje, że już tak chyba nie ma. Moja siostra z mężem brała niedawno kredyt to 300 000 tys kredytu + 150 000 wkładu własnego na 20 lat, przy zarobkach ok 7-8 tys netto/msc. Nie dali by im kredytu bez wkładu własnego. Teraz zaostrzyli warunki, ale może to i lepiej bo tak jak pisała tusia wcześniej ludzie dostawali kredyty a potem się okazywało, że nie byli w stanie ich spłacać. Gdyby nie TŻ to też bym musiała brać kredyt eh może zresztą kiedyś i tak będzie. TŻ mnie się pyta czy chce żebyśmy budowali niedługo dom, a ja się pytam jaki będzie mój wkład w tą budowę, 1%? ![]() ![]()
#4943 |
Konto usunięte
|
Ja bym chciała taki na 300 tysięcy, tylko ciekawe czy jakiś bank mi da kredyt w ogóle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zadomowienie
|
bank bierze pod uwagę tylko umowę o pracę.. zlecenie niby też się jakoś liczyć, ale raczej nie ma szans nawet na mały kredyt. No i jeśli mowa o podanej kwocie to na pewno 3500-4000 netto trzeba mieć.
#4945 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a dom budujcie. ja zaluje ze my tak nie zrobilismy :/ ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- daja na zlecenia i na umowy o dzielo. ja pracujac z artystami - tylko o dzielo i zlecenia - wypelnialam wnioski i przygotowywalam dokumentacje dla bankow. proces weryfikacji danych trwal dluzej niz przy umowoie o prace ale dostawali. jednak to byly zarobki pow. 5000 za miesiac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44356077]skad ja to znam
![]() a dom budujcie. ja zaluje ze my tak nie zrobilismy :/ ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- daja na zlecenia i na umowy o dzielo. ja pracujac z artystami - tylko o dzielo i zlecenia - wypelnialam wnioski i przygotowywalam dokumentacje dla bankow. proces weryfikacji danych trwal dluzej niz przy umowoie o prace ale dostawali. jednak to byly zarobki pow. 5000 za miesiac.[/QUOTE] możliwe, ale pewnie przelicznik jest taki że 3 tys na umowę o pracę to dal banku jak ponad 5 na dzieło. Dom jest fajny bo przestrzeń itd... ale ja na razie jestem trochę wygodna ![]() ![]()
#4947 |
Konto usunięte
|
ja tak myslalam wlasnie 6 lat temu. a teraz dalabym wszystko za dom a nie marne M w bloku o wartosci niezlego domu
![]() juz dzis 31. ostatni dzien roku... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44353734]mieszkania ida w gore bo i materialy w gore. przeciez ja na ten swoj maly sufit czyli troche stelazy, gipsu troche, gruntu, lartongipsu, farb, pedzelkow i innych silikonow wydalam ponad dwa tysiace! a to tylko jedno pomieszczenie a jak przychodzi budowac to dzizas :/ choc i tak uwazam, ze jesli cena metra mieszkania w wawie to srednio 7500 zl to ile trzeba pracowac aby na ten metr miec?! w anglii moja znajoma, ktora wyjechala w czerwcu i o niej wspominalam - wynajela dom z chlopakiem! po pol roku pracy w obcym kraju... u nas ceny sa z kosmosu. i mieszkan i wynajmu taka prawda choc... w wawie sie buduje i blok jeszcze nie wychidzi z ziemi i wsio sprzedane... nikigo nue stac a chaty sie sprzedaja...
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- gdzies czytalam ze az 30%.[/QUOTE] To prawda tylko, że " jakość" mieszkań spadła, ściany to chyba z papieru albo dykty robią, jakieś grzyby i itd. Budowa domu wydaje się lepszym rozwiązaniem. W Krk na niektórych budynkach widzę banery "do sprzedania" od ładnych kilku miesięcy i chętnych brak. No, ale Wawa to ponoć nie Polska tylko trochę inny świat. To samo widzę po swoich znajomych mieszkających za granicą - mieszkania, domy, zakupy różnych rzeczy bez oszczędności. Nie powiem jest to wkurzające, ja pracują, a jest bardzo ciężko coś sobie spontanicznie kupić, bez debetu, zapłacić za wynajem pokoju, jedzenie (w ogóle to mało co kosztuje np. 50 zł - ceny ciuchów, kosmetyków zwłaszcza tych aptecznych to koszmar, ostatnio musiałam kupić maść zapłaciłam za nią ponad 70 zł )....dodatkowo często są to osoby, po zawodówkach... a Ty się człowieku tyle lat uczysz, uczyłeś i co z tego masz ? Motywacja jak cholera. No, ale dziś sylwester, trzeba się cieszyć ( przynajmniej oficjalnie), ja idą do pracy...blee
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-12-31 o 05:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem kiedy kupię sobie własne mieszkanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Rozeznanie
|
Jeju, Wy tu o własnych domach i kredytach, a ja Rodzicom na głowie siedzę. Ale wychodzę z takie założenia, że dopóki nie będę miała partnera, to nie ma sensu się wyprowadzać, bo rachunki mnie zjedzą. Moja koleżanka wynajmuje kawalerkę za 500 złotych, mieszka sama, pracuje w 2 miejscach i narzeka, że jej nie starcza. A za 500 złotych to w mieście studenckim pokój dwuosobowy można wynająć co najwyżej.
Przez ten koniec roku mam dziś refleksyjny i melancholijny nastrój. Chyba upiekę sobie dietetyczne ciastka z płatków owsianych i poszukam dobrego filmu na wieczór. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.