|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
maggie no wlasnie w aptece poleciła tylko urospet, no nic zobaczę co się bedzie dzialo - zurawinkę jem - mam nadzieję że będzie lepiej...
ładny staniczek mąż ci zafundował ![]() bebe jaka piękna buziunia disnemar kupuję w granicach 12-15 zł elunka obiecuję - będziesz pierwsza ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej psince już dziś podaję do wody meliskę na uspokojenie
|
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1835 | |
|
Zadomowienie
|
Spoko
![]() Cytat:
Gdzieś mi reszta cytatów spieprzyła ![]() Frogutka dużo zdrówka ![]() Właśnie wróciłam z mężem z Tesco i jak zwyklę parę ciuszkó dla Majki musialo wpaść ![]() Muszę przygotować jeszcze moje specjały na sylwka i poprasować, ale chyba coś zostawię na jutro bo jestem już trochę zmęczona |
|
|
|
|
#1836 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie polecam uzywania na początku Oilatum czy innych emolientów - bo jak pozniej dzieciaczkowi wyskoczy jakaś alergia, krostki, problemy skórne, AZS, to emolienty juz nie pomogą. a można je zaliczyc do grupy leków więc bez zbędnej konieczności JA bym nie stosowała
![]() Rossa tak ja tego zelu uzywałam i uzywam nadal |
|
|
|
#1837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- dzięki! zapraszam zatem. w zamian coś pysznego przygotuję ![]() Castia staniczek sama wybrałam. jeszcze mam kilka modeli, które mi się podobają ale już nie do karmienia. za pół roku, albo ciut później sobie kupię ![]() tak z innej beczki - możecie polecić jakiś dobry pochłaniacz wilgoci do domu?
|
|
|
#1838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tych dwójek w paczce jest 78szt - czyli od tego 9 stycznia 156szt bedzie za 50zł więc to samo co dziś ty kupiłas |
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Towarzystwo tylko plotkuje i plotkuje! Niecały dzień tu nie zaglądałam, a już ledwo udało mi się Was nadrobić
![]() Bebe97- śliczne zdjęcia! Koziemleko- ja akurat dostanę laktator od koleżanki, ale gdyby nie to na razie bym go nie kupowała. Jeżeli okaże się potrzebny zawsze można go zamówić przez internet albo wysłać TŻ-ta do sklepu. Frogutka- niestety nic nie wiem na temat stosowania baniek w ciąży, więc nie umiem pomóc. Niemniej życzę dużo zdrówka Rossa1988- na początek kupię najmniejsze pieluchy, ale tylko jedną paczkę. W razie potrzeby dokupię. Prześcieradła kupię dwa. Płyn do kąpieli to jeszcze kwestia do przemyślenia. Lewek- przytyłam prawie 7 kg, ale wydaje mi się, że na razie wyłącznie w brzuszku. A ponieważ sukienka jest odcinana pod biustem, nie było problemu, żeby brzuszek się zmieścił. Tequiba- w ciucholandach rzeczywiście strasznie trudno dorwać jakiś kaftanik. Ja chyba zamówię na allegro. Fajnie, że poruszyłyście temat staników do karmienia, bo byłam zupełnie zielona w tym zakresie. Polecane przez Was modele już mam w obserwowanych ![]() Kupię albo tuż przed porodem albo tuż po. U mnie dziś miły, chociaż intensywny dzień. Byłam między innymi na zakupach. Pamiętacie jak Wam mówiłam, że w zasadzie mam już komplet ubranek w rozmiarach 56 i 62? Taaaa... Teraz będzie podchwytliwe pytanie: kto wyszedł dziś z ciucholandu z 3 bodziakami, 2 pajacami, śpioszkami i sweterkiem? Dobrze się zastanówcie przed udzieleniem odpowiedzi Moja mama upolowała jeszcze dla małej dwa kombinezony i śpiworek. Chciałabym mieć taką garderobę jak moja córeczka, oj chciała
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1841 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakich kremów na rozstępy używacie? Ja smaruje się 2 razy dziennie bio-oil a i tak mi się zrobiło strasznie dużo rozstępów, a przytyłam na razie 7kg, strach pomyśleć co będzie potem
|
|
|
|
#1842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrzebowała, to kupiła ![]() Cytat:
![]() Na początku się popłakałam, ale teraz przywykłam
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na rozstepy, ktore juz sa kolezanka mi polecala kolagen. drogie cholerstwo ale podobno ladnie rozstepy wygladza
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kąpieli to czekam aż siostra męża przyśle paczkę z kosmetykami niemieckimi Penaten sama ich używała do dwóch córek i bardzo chwaliła |
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas się zastanawiałam w czym prać dziecięce ubranka i w końcu wymyśliłam. Co prawda mam ciuszków tylko na jedną pralkę, ale podzielę na pół i połowę wypiorę w płatkach mydlanych, a połowę w normalnym proszku (Persil żel, bo takiego używam). Jak małą nie uczuli Persil to juz później w tym będę prała. Jak uczuli to w razie "W" połowę będę miała w płatkach.
Ot tak rozwiążę moją rozterkę ![]() A ciuszki chyba wyprasuję Często się nudzę, a poza tym lubię prasować
|
#1848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Staram się dużo pić, podobno to wpływa na nawilżenie skóry także. Ale z tego co pamiętam to moja mama też nie miała rozstępów więc może to faktycznie geny.
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tyle geny, co organizm chyba
|
|
#1850 |
|
Rozeznanie
|
nasz wózek jest "goły" i w sumie najpierw się zastanawiałam nad dokupieniem jakiegoś materacyka, ale... chyba po prostu starym naszym kocem wymoszczę dno :P jak będzie mało, to drugim :P
|
|
#1851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam taka namacalną bo byłam dziś w Biedro i wzięłam |
|
|
|
|
#1852 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mmhym, dziękuję za screena zakupów w aptece Cytat:
A co do baniek, nie wiem, czy są jakieś przeciwskazania dla kobiet w ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I nie mam jeszcze żadnego prześcieradła do łóżeczka... bo mam kołyskę Myślałam o położeniu podkładu, a na to pieluszki... No jeszcze zobaczę ![]() Cytat:
![]() Trisdom, ale miałaś intensywne święta... Już na samą myśl o zrobieniu tylu kilometrów czuję się zmęczona ![]() Cytat:
Biustonosz kupię chyba w sklepie stacjonarnym... Chciałabym mieć pewność, że dobrze leży, ale dzięki Wam już wiem, któremu sprzedawcy na all można zaufać ![]() Dziewczyny, kupiliśmy wózek! Mutsy Transporter w kolorze Grey - i w końcu mam to z głowy! Używany to używany, ale za komplet 2w1 + akcesoria (+śpiworek) daliśmy 700zł + przesyłka. |
||||||
|
|
|
#1853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co prawda - jeszcze żaden się nie pokazał, ale tak jak powiedziały to pielęgniarki przyjmujące mamitę na porodówkę (byłam tam razem z nią) - to nie tylko geny, ale sposób odżywiania wpływa na takie rzeczy. |
|
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się więcej z Wami pisać, bo mi brzuch ciąży
Dobranoc
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Bebe, foty super! Jaka damulka, tu ronia tam ronia
![]() A ja jak nigdy w życiu rzadko się smaruje czymkolwiek nie chce mi się normalnie. Przy tamtej ciąży obowiązkowo raz dziennie i mam małe rozstępy na udach tylko. Teraz wmawiam sobie że skórę mam elastyczną po tamtej ciąży i nic mi nie wyskoczy :p wysłane z fona
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja prasować nie cierpię i nawet te malutkie śliczniutki ubranka mnie do żelazka nie przekonają![]() Ja od 3m-ca smaruję się regularnie rano i wieczor, był już perfecta mama DAX, Palmers, a teraz mam oliwkę i emulsję Babydream. Na razie brak rozstępów, ale jeszcze 2 m-ce przede mną. Dla Hanki kupię chyba Hipa albo Babydream, a tak jak ktoraś słusznie pisała dopiero w razie tfu tfu..! problemów jakiś Emolium czy inne cuś. Ciuszki wypiorę mimo wszystko w dzieciowym proszku- jeszcze nie mam na wszelki wypadek no i szukam chętnego do prasowania
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
frogutka umówiłam sie na sesję brzuszkową na czwartek, więc Ci zdam relację
|
#1858 | |
|
Zadomowienie
|
bebe97 zdjęcia cudne
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
brzuszkowej nie chce, bo jakoś nie czuję potrzeby uwieczniania mojego brzuchola ale noworodkową/niemowlęcą koniecznie![]() Dzwoniłaś do SR? Zapisałaś się?
|
|
#1859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też już spadam nastałam się teraz w kuchni i boli mnie kręgosłup ![]() Dobranoc babeczki
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zapisuję się. Doszłam do wniosku że na koniec stycznia będę w 36 tyg, więc pójdę może na 1,góra 2 zajęcia i po ptokach
Poza tym trochę już strach jeździć samej 30 km w jedną i 30 km w druga stronę. A poza tym mi się nie chce
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

fajerwerkom mówimy nie, żeby piesa nie straszyć. Marcel w ubiegłym roku miał wielki żal, że go oddaliśmy dziadkom i tegoroczny Sylwek juz dawno zaplanowany rodzinnie

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
dostałam flegamine, płukankę, wziewny-Argentin i na razie próbujemy bez antybiotyku. Lekarka sugeruje bańki. Dzwoniłam do mojego gina i ma stosunek obojętny-nie poleca i nie odradza A ja się waham...
bo ja prasować nie cierpię i nawet te malutkie śliczniutki ubranka mnie do żelazka nie przekonają