Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 20:42   #1831
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

maggie no wlasnie w aptece poleciła tylko urospet, no nic zobaczę co się bedzie dzialo - zurawinkę jem - mam nadzieję że będzie lepiej...
ładny staniczek mąż ci zafundował

bebe
jaka piękna buziunia
disnemar kupuję w granicach 12-15 zł

elunka obiecuję - będziesz pierwsza

Cytat:
Ooo - to sie oplaca. Mini to te ktorych potrzebujemy na poczatek?
teQiba w biedronce chyba nie ma jedynek, nie wiem nawet - Mini to dwójki biedronkowe
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:46   #1832
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Popieram, męża trzeba sprowadzić do pionu. Mój od pierwszego dnia ciąży sprząta łazienkę, wc, nawet kurze wyciera, żebym nie miała kontaktu z żadną chemią. A ja przecież jestem na chodzie. Gdybym miała takie problemy jak Maggie, to pewnie kazałby mi leżeć plackiem.

Sylwester w domu, będą balony, sztuczne ognie, przystawki i piccolo fajerwerkom mówimy nie, żeby piesa nie straszyć. Marcel w ubiegłym roku miał wielki żal, że go oddaliśmy dziadkom i tegoroczny Sylwek juz dawno zaplanowany rodzinnie
zazdroszczę takiego męża. dla mojego przecież wytarcie kurzy, odkurzenie mieszkania, umycie podłóg czy łazienki, kibelka, ugotowanie to nic takiego.. nawet zakupy robię w biedrze albo na targu i tyle dobrego, że na nasze 4 piętro nie wnoszę tylko w samochodzie zostawiam... no ale z drugiej strony moge miec do siebie pretensje. trochę sama go tak nauczyłam - jak coś robił nie po mojej myśli, to gmerajac i narzekając poprawiałam. no i teraz też nie mogę patrzyć na tony kurzu, więc się sama za to biorę. a tym bardziej przed wizytą teściów np. bo wtedy wydaje mi się, że brud w domu, rozrzucone zabawki źle świadczą o mnie...

mojej psince już dziś podaję do wody meliskę na uspokojenie

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:49   #1833
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

teQiba w biedronce chyba nie ma jedynek, nie wiem nawet - Mini to dwójki biedronkowe
W biedronce są: newborn czyli jedynki, później mini, midi, maxi i jeszcze jakieś większe
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:50   #1834
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Bidulo zapalenie oskrzeli trudno wyleczyć bez antybiotyku. Gdybyś miała aparat do nebulizacji, mogłabyś się tym wspomóc, leki wziewne chyba można brac?
aparat do nebulizacji ma moja siostra, robi często inhalacje 3-letniej corce. Mogę pożyczyć bo mieszka 2 bloki obok. Pomoże taka inhalacja? Solą morską czy coś innego
Stary 2013-12-30, 20:55   #1835
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

chcę Ci sie sprzątać? To może i u mnie byś ciut ogarnęła
Spoko

Cytat:
Heja
Nie miałam dzisiaj czasu na wizaż. Wróciłam z wizyty i najpierw chciałam się z wami podzielić wiadomościami, potem nadrobię
Nasza Kruszynka waży 650 gram w 24 tygodniu ciąży. Nareszcie pokazała buzię jak trzeba, ma co prawda mój nos ale jest śliczna
Jakie cudowne zdjęcia no po prostu piękne

Gdzieś mi reszta cytatów spieprzyła

Frogutka dużo zdrówka

Właśnie wróciłam z mężem z Tesco i jak zwyklę parę ciuszkó dla Majki musialo wpaść
Muszę przygotować jeszcze moje specjały na sylwka i poprasować, ale chyba coś zostawię na jutro bo jestem już trochę zmęczona

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:56   #1836
Castia
Wtajemniczenie

ja nie polecam uzywania na początku Oilatum czy innych emolientów - bo jak pozniej dzieciaczkowi wyskoczy jakaś alergia, krostki, problemy skórne, AZS, to emolienty juz nie pomogą. a można je zaliczyc do grupy leków więc bez zbędnej konieczności JA bym nie stosowała

Rossa tak ja tego zelu uzywałam i uzywam nadal
Stary 2013-12-30, 20:59   #1837
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Gdyby którejś rozwierała sie szyjka, to mogę użyczyć kilka cm swojej Ponoć mam długą jak u gąsiora, trzyma jak zaszyta czyli nic się nie zmieniło od czasów porodu, cc murowane
to ja poproszę ze 2 cm
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam, ale nie wiem czy będe używała Tez uważam, że woda jest najlepszym mydłem
A takim płynem mogę się sama umyć, więc się nie zmarnuje
pewnie, że tak. mi płyn z rossmana dla dzieci idealnie usuwa makijaż i jaka buźuńka po nim gładziutka. jak pupa archanioła

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Spoko
dzięki! zapraszam zatem. w zamian coś pysznego przygotuję
Castia staniczek sama wybrałam. jeszcze mam kilka modeli, które mi się podobają ale już nie do karmienia. za pół roku, albo ciut później sobie kupię

tak z innej beczki - możecie polecić jakiś dobry pochłaniacz wilgoci do domu?

Zapraszam
Stary 2013-12-30, 20:59   #1838
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
W biedronce są: newborn czyli jedynki, później mini, midi, maxi i jeszcze jakieś większe
oo to nawet nie wiedziałam ze są newborn

to tych dwójek w paczce jest 78szt - czyli od tego 9 stycznia 156szt bedzie za 50zł więc to samo co dziś ty kupiłas
Stary 2013-12-30, 21:03   #1839
Limonka1987
Zakorzenienie

Towarzystwo tylko plotkuje i plotkuje! Niecały dzień tu nie zaglądałam, a już ledwo udało mi się Was nadrobić

Bebe97- śliczne zdjęcia!

Koziemleko- ja akurat dostanę laktator od koleżanki, ale gdyby nie to na razie bym go nie kupowała. Jeżeli okaże się potrzebny zawsze można go zamówić przez internet albo wysłać TŻ-ta do sklepu.

Frogutka- niestety nic nie wiem na temat stosowania baniek w ciąży, więc nie umiem pomóc. Niemniej życzę dużo zdrówka

Rossa1988- na początek kupię najmniejsze pieluchy, ale tylko jedną paczkę. W razie potrzeby dokupię.
Prześcieradła kupię dwa.
Płyn do kąpieli to jeszcze kwestia do przemyślenia.

Lewek- przytyłam prawie 7 kg, ale wydaje mi się, że na razie wyłącznie w brzuszku. A ponieważ sukienka jest odcinana pod biustem, nie było problemu, żeby brzuszek się zmieścił.

Tequiba- w ciucholandach rzeczywiście strasznie trudno dorwać jakiś kaftanik. Ja chyba zamówię na allegro.

Fajnie, że poruszyłyście temat staników do karmienia, bo byłam zupełnie zielona w tym zakresie. Polecane przez Was modele już mam w obserwowanych
Kupię albo tuż przed porodem albo tuż po.

U mnie dziś miły, chociaż intensywny dzień.
Byłam między innymi na zakupach. Pamiętacie jak Wam mówiłam, że w zasadzie mam już komplet ubranek w rozmiarach 56 i 62?
Taaaa... Teraz będzie podchwytliwe pytanie: kto wyszedł dziś z ciucholandu z 3 bodziakami, 2 pajacami, śpioszkami i sweterkiem? Dobrze się zastanówcie przed udzieleniem odpowiedzi
Moja mama upolowała jeszcze dla małej dwa kombinezony i śpiworek.
Chciałabym mieć taką garderobę jak moja córeczka, oj chciała
Stary 2013-12-30, 21:05   #1840
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
oo to nawet nie wiedziałam ze są newborn

to tych dwójek w paczce jest 78szt - czyli od tego 9 stycznia 156szt bedzie za 50zł więc to samo co dziś ty kupiłas
Castia, a możesz wrzucić link do bieddronkowej gazetki bo nie mogę znaleźć

Zapraszam
Stary 2013-12-30, 21:11   #1841
Smarrita
Wtajemniczenie

Jakich kremów na rozstępy używacie? Ja smaruje się 2 razy dziennie bio-oil a i tak mi się zrobiło strasznie dużo rozstępów, a przytyłam na razie 7kg, strach pomyśleć co będzie potem
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:14   #1842
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

Taaaa... Teraz będzie podchwytliwe pytanie: kto wyszedł dziś z ciucholandu z 3 bodziakami, 2 pajacami, śpioszkami i sweterkiem?
Jak to kto? Matka w potrzebie potrzebowała, to kupiła

Cytat:
Jakich kremów na rozstępy używacie? Ja smaruje się 2 razy dziennie bio-oil a i tak mi się zrobiło strasznie dużo rozstępów, a przytyłam na razie 7kg, strach pomyśleć co będzie potem
Była Ziaja, później AA, a teraz Babydream. Cyce popękały, udo lekko i chyba coś mam na boku brzucha
Na początku się popłakałam, ale teraz przywykłam

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:20   #1843
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
babydream olejek albo emulsja. na razie rozstepow brak ale podejrzewam, ze to bardziej kwestia genow a nie cudownosci mazidel.
na rozstepy, ktore juz sa kolezanka mi polecala kolagen. drogie cholerstwo ale podobno ladnie rozstepy wygladza

Zapraszam
Stary 2013-12-30, 21:20   #1844
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
to jutro może spotkajmy się wszystkie na Krakowskim Rynku!
zapraszam
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:22   #1845
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Heja
Nie miałam dzisiaj czasu na wizaż. Wróciłam z wizyty i najpierw chciałam się z wami podzielić wiadomościami, potem nadrobię
Nasza Kruszynka waży 650 gram w 24 tygodniu ciąży. Nareszcie pokazała buzię jak trzeba, ma co prawda mój nos ale jest śliczna
Cudowne zdjęcia
Stary 2013-12-30, 21:27   #1846
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ja używam musteli i bio oil dwa razy dziennie. Do tej pory tfu tfu nie mam rozstępów. Dodatkowo zaczeła mnie piec skóra na brzuchu pod biustem to używam oliwki Johnson w tym miejscu

Co do kąpieli to czekam aż siostra męża przyśle paczkę z kosmetykami niemieckimi Penaten sama ich używała do dwóch córek i bardzo chwaliła

Maja

Czytam
Stary 2013-12-30, 21:32   #1847
Ela87
Zakorzenienie

Cały czas się zastanawiałam w czym prać dziecięce ubranka i w końcu wymyśliłam. Co prawda mam ciuszków tylko na jedną pralkę, ale podzielę na pół i połowę wypiorę w płatkach mydlanych, a połowę w normalnym proszku (Persil żel, bo takiego używam). Jak małą nie uczuli Persil to juz później w tym będę prała. Jak uczuli to w razie "W" połowę będę miała w płatkach.

Ot tak rozwiążę moją rozterkę

A ciuszki chyba wyprasuję Nie dla bakterii, ale dla samej frajdy Często się nudzę, a poza tym lubię prasować

Stary 2013-12-30, 21:47   #1848
ag9
Zadomowienie

Cytat:
A ja nic nie używam, narazie mi nic nie popękało na szczęście.
Staram się dużo pić, podobno to wpływa na nawilżenie skóry także. Ale z tego co pamiętam to moja mama też nie miała rozstępów więc może to faktycznie geny.
Stary 2013-12-30, 21:58   #1849
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
A ja nic nie używam, narazie mi nic nie popękało na szczęście.
Staram się dużo pić, podobno to wpływa na nawilżenie skóry także. Ale z tego co pamiętam to moja mama też nie miała rozstępów więc może to faktycznie geny.
Moja mama po czwórce dzieci nie ma ani jednego a ja mam Nie tyle geny, co organizm chyba

Stary 2013-12-30, 22:13   #1850
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Czy może do wózka coś warto na spód położyć-jakiś kocyk czy coś, poza czymś do przykrycia oczywiście. Nie wiem, w końcu materacyk w gondoli jest dość gruby
nasz wózek jest "goły" i w sumie najpierw się zastanawiałam nad dokupieniem jakiegoś materacyka, ale... chyba po prostu starym naszym kocem wymoszczę dno :P jak będzie mało, to drugim :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:13   #1851
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Castia, a możesz wrzucić link do bieddronkowej gazetki bo nie mogę znaleźć
też nie mogę znaleźć w sieci
ja mam taka namacalną bo byłam dziś w Biedro i wzięłam
Stary 2013-12-30, 22:15   #1852
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Robiłyście albo zamierzacie sobie zrobić ciążową sesję zdjęciową u fotografa? Ja chyba sobie zrobię ale czekam aż mi bardziej brzuch urośnie.
Mieliśmy taką w planach, ale wolimy zrobić taką sesję Małemu, jak się urodzi. Zawsze też zostaje moja siostra fotograf-amator, ale bardzo chętna do robienia zdjęć

mmhym, dziękuję za screena zakupów w aptece Baaardzo mi pomoże!

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
byłam u lekarza i mam początki zapalenia oskrzeli dostałam flegamine, płukankę, wziewny-Argentin i na razie próbujemy bez antybiotyku. Lekarka sugeruje bańki. Dzwoniłam do mojego gina i ma stosunek obojętny-nie poleca i nie odradza A ja się waham...
Dziewczyny wiecie coś o bańkach w ciąży
Ojej, dużo zdrówka dla Was!!!
A co do baniek, nie wiem, czy są jakieś przeciwskazania dla kobiet w ciąży

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A tata na prawde mnie tym wzruszyl, bo tylko napomknelam ze widzialam sliczny wozek ale drogi jest i pod choinka znalazla sie koperta dla Kacperka z adnotacja ze to na wymarzony wozek
Kochany tata

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie pampersy i ile kupujecie na początek? Jest sens kupowac te najmniejsze jedynki 2-5kg czy od razu te 3-6kg? Ile paczek?
Ile macie przescieradeł do łóżeczka?
Jakiego płynu do kąpieli będziecie używać?
Jeszcze nie myślałam o kupowaniu pampersów... A co do płynu do kąpieli - czytałam na blogu "Sroka o...", że dobry skład ma właśnie Babydream i Hipp
I nie mam jeszcze żadnego prześcieradła do łóżeczka... bo mam kołyskę Myślałam o położeniu podkładu, a na to pieluszki... No jeszcze zobaczę

Cytat:
Heja
Jest prześliiiiiiiiiiiczna!!! A drugie zdjęcie po prostu wymiata

Trisdom, ale miałaś intensywne święta... Już na samą myśl o zrobieniu tylu kilometrów czuję się zmęczona

Cytat:
ja nie polecam uzywania na początku Oilatum czy innych emolientów - bo jak pozniej dzieciaczkowi wyskoczy jakaś alergia, krostki, problemy skórne, AZS, to emolienty juz nie pomogą. a można je zaliczyc do grupy leków więc bez zbędnej konieczności JA bym nie stosowała
Jestem takiego samego zdania

Biustonosz kupię chyba w sklepie stacjonarnym... Chciałabym mieć pewność, że dobrze leży, ale dzięki Wam już wiem, któremu sprzedawcy na all można zaufać

Dziewczyny, kupiliśmy wózek!
Mutsy Transporter w kolorze Grey - i w końcu mam to z głowy! Używany to używany, ale za komplet 2w1 + akcesoria (+śpiworek) daliśmy 700zł + przesyłka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Mutsy.jpg (25,5 KB, 43 załadowań)

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:18   #1853
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Moja mama po czwórce dzieci nie ma ani jednego a ja mam Nie tyle geny, co organizm chyba
A ja się karmię złudzeniami, że skoro moja mama też po czterech porodach nie miała ani jednego rozstępu, to i mnie to ominie...
Co prawda - jeszcze żaden się nie pokazał, ale tak jak powiedziały to pielęgniarki przyjmujące mamitę na porodówkę (byłam tam razem z nią) - to nie tylko geny, ale sposób odżywiania wpływa na takie rzeczy.

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:19   #1854
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Nie chce mi się więcej z Wami pisać, bo mi brzuch ciąży
Dobranoc

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:26   #1855
Lewek
Zakorzenienie

Bebe, foty super! Jaka damulka, tu ronia tam ronia

A ja jak nigdy w życiu rzadko się smaruje czymkolwiek nie chce mi się normalnie. Przy tamtej ciąży obowiązkowo raz dziennie i mam małe rozstępy na udach tylko. Teraz wmawiam sobie że skórę mam elastyczną po tamtej ciąży i nic mi nie wyskoczy :p

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:34   #1856
frogutka
Zadomowienie

Cytat:

A ciuszki chyba wyprasuję Nie dla bakterii, ale dla samej frajdy Często się nudzę, a poza tym lubię prasować
Ela to może podrzucę Ci jeszcze ciuszki mojej Hanki bo ja prasować nie cierpię i nawet te malutkie śliczniutki ubranka mnie do żelazka nie przekonają

Ja od 3m-ca smaruję się regularnie rano i wieczor, był już perfecta mama DAX, Palmers, a teraz mam oliwkę i emulsję Babydream. Na razie brak rozstępów, ale jeszcze 2 m-ce przede mną.

Dla Hanki kupię chyba Hipa albo Babydream, a tak jak ktoraś słusznie pisała dopiero w razie tfu tfu..! problemów jakiś Emolium czy inne cuś.
Ciuszki wypiorę mimo wszystko w dzieciowym proszku- jeszcze nie mam na wszelki wypadek no i szukam chętnego do prasowania
Stary 2013-12-30, 22:36   #1857
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

frogutka umówiłam sie na sesję brzuszkową na czwartek, więc Ci zdam relację

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-30, 22:39   #1858
frogutka
Zadomowienie

bebe97 zdjęcia cudne śliczna ta Twoja Niunia

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
frogutka umówiłam sie na sesję brzuszkową na czwartek, więc Ci zdam relację
o to czekam z niecierpliwością!
brzuszkowej nie chce, bo jakoś nie czuję potrzeby uwieczniania mojego brzuchola ale noworodkową/niemowlęcą koniecznie

Dzwoniłaś do SR? Zapisałaś się?
Stary 2013-12-30, 22:42   #1859
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupiliśmy wózek!
Mutsy Transporter w kolorze Grey - i w końcu mam to z głowy! Używany to używany, ale za komplet 2w1 + akcesoria (+śpiworek) daliśmy 700zł + przesyłka.
Bardzo ładny gratulacje

Ja też już spadam nastałam się teraz w kuchni i boli mnie kręgosłup
Dobranoc babeczki

Maja

Czytam
Stary 2013-12-30, 22:43   #1860
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

Dzwoniłaś do SR? Zapisałaś się?
Nie zapisuję się. Doszłam do wniosku że na koniec stycznia będę w 36 tyg, więc pójdę może na 1,góra 2 zajęcia i po ptokach Poza tym trochę już strach jeździć samej 30 km w jedną i 30 km w druga stronę.
A poza tym mi się nie chce

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości