|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Może, nie wiem Ale mam drogą paczkę trójek i z obu tak przeciekały To z Kauflandu,może jakieś lipne sprzedają, odrzuty z partii![]() Cytat:
Tak jak pisałam wyżej-normalnie tak
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Koniecznie na 1 stronę!
Motylku super ze chrzciny udane. I prezenty widzę tez ![]() Larysa u was tez wszystko sie udało i nawet inpreZka wyszła a pomysł z bransoletka extra! Bardzo mi sie podoba!Gratulacje skończonych miesięcy dla julci i maksa! My z pola na spacerze. Mała kima przy fontannie a ja nadrabiam wizaż ![]() Jutro moi rodzice wracają do pl. Mama była tu 2 miesiące! Z jednej strony to juz było nam ciasno z tz ale z drugiej to fajnie jak tak rodzina jest a nie samemu sie siedzi. Smutno mi. ImageUploadedByWizaz Forum1388434910.407119.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1533 |
|
Raczkowanie
|
kurcze zaczynam się obawiać jutrzejszej nocy:\ jekies chlopaczki testują pod blokiem petardy i co wybuch to Maks sie zrywa i przebudza, puszczają jedna na kilkanaście minut wiec zaraz znów zasypia ale co będzie jutro to nie wiem jak on ma taki czujny sen
|
|
|
|
#1534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, rosną razem z dzieckiem. Znalazłam inne trochę tańsze, ale mam jeszcze czas na zastanowienie na początku mogę przecież karmić w bujaku ![]() Super, że imprezka udana ![]() Cytat:
![]() Możesz ![]() Cytat:
Wczoraj pisałam, że Miłosz dzielnie ćwiczy przekręcanie z plecków na brzuszek i co? Dziś mnie zaskoczył i kilka razy to zrobił zdolniacha moja
|
|||
|
|
|
#1535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
melduje sie po dlugiej przerwie-niestety nie mialam neta mam nowy zalozony i mam nadzieje ze bedzie hulać i ze znow bede mogla aktywnie uczestniczyc na wątku ![]() u nas bylo z Julka bardzo ciezko nie wiem czy pamietacie jak pisalam ze placze non stop ale juz jest o wiele lepiej,kolki juz nie sa tak czeste-mamy nowe mleko(bebilon pepti) i podaje dalej biogaie.Julka w ciagu dnia spi bardzo malo i jesli spi to tylko u mnie na rekach/na hustawce/na spacerze w wozku/w foteliku w czasie jazdy ALE za to w nocy ostatnio potrafi przespac(tfu tfu zeby nie zapeszac )od 21 do 7 rano z tym ze ciagle w otulaczku bo inaczej nie usnie![]() co wiecej hmm....niunia juz duzo sie bawi, i karuzelka ją interesuje i mata ale najbardziej hustawka z fp ostatnio odkryla swoje rece i ciagle sie przyglada, duzo sie usmiecha i gada i wydaje dziwne dzwieki, jest zywiolowa, juz trzyma sama praktycznie glowke i jak lezy na lezaczku lub w foteliku juz troche podnosi sie do siadu![]() chyba tyle u nas napisalam w skrocie
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas to samo i to 3 dzien z rzedu
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
dla Miłoszka
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1540 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pewnie juz pisałyscie o tym ale ja jak zwykle musiałam przeoczyc. jak to jest ze stawianiem dziecka na nózkach?mozna?bo Lila lubi jak ją trzymam pod pachami i ona sobie tak maszeruje po moich kolanach,łózku(nie wiem czy dobrze to zobrazowałam).
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd ja to znam
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- ale trzymasz ja tak ze tylko delikatnie dotyka stópkami czy stoi na nogach?
|
|
#1542 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak wy podajecie pierwsze smaki dzieciom? Wpierw lyzeczke, na drugi dzien dwie i tak powoli powoli czy jak? Bo ja chyba zaszalalam i dalam malemu za duzo, siora mi leb suszy teraz. Wczoraj dostal tak z 10 lyzeczek (no powiedzmy, bardziej takie koncowki lyzeczek) a dzis cala miseczke czyli tak z pol sloiczka by wyszlo, bo robilam sama. Mowie o marchewce. Pozniej zrobil "ladna" koopke, ale zauwazylam w niej odrobinke niestrawionej marchewki, to cos zlego? Je z apetytem i nie ma zdnej wysypki ani bolow brzucha nie liczc wzdec ktore nas mecza juz maaaaseee czasu i zyc nie daja.
|
#1544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() najbardziej przeraza mnie to czy Julka nie bedzie plakac przez cala msze-az sie tego boje wasze dzieci byly grzeczne ?
|
|
#1545 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co robię?wpierdzielam czekolade...ta która na Dukanie jest..a raczej była...masakra..teraz czekamy na piękny efekt jojo..no chyba ze sie kolejny raz zmotywuje i zaczne diete od poczatku...
|
|
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
Hej, a my chorujemy, zarazilismy Jasia
maly ma zapalenie oskrzeli, antybiotyk + inhalacje... Oby szybko przeszlo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak niestrawionej? Kupy po marchewie sa pomaranczowe i to normalne ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Hm szczerze to nie wiem ale sama czasem tak robie ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Zdrówka
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Papuga on zrobil normalna, zolto-zielona i w niej byla normalnie marchewka, takie malutkie pomaranczowe kawaleczki jakby nie strawil.
|
#1549 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku,co się dzieje,coś chyba w powietrzu.Moja dziś cały dzień marudzi i spać nie może,teraz też na rękach,bo inaczej ryk:banghead:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1550 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
byłaś hadrcorem ![]() Cytat:
a o czym?moją też zaczęła tak robić i się martwić zaczęłam, bo wydawało mi się to nienormalne Cytat:
mam biały z niebieska rączka,nie wkleję, bo pisze z tel, a podejrzewam, że od 6 mieć napisali, że dziecko może się bawić tymi zabawkami z przodu, mój składa się na plasko Cytat:
Cytat:
ziajka,kremowy olejek myjący dla dzieci na ciemieniuche hypoalergiczny,można nim myć ciało,głowę i twarz Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki antyb dostał Jaś? ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Dobranoc |
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak go nic nie boli to znaczy że jest ok
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do niestrawionej marchewy tez norma, tak pierwsze kupki beda wygladac. u Amelki pierwsza po marchewce byla zielono marchewkowa po marchewie z ziemniakiem byla jasno zielona, a nie ciemna jak zwykle ![]() Cytat:
a bylo dozwolone a slodkie bylo i smaczne
|
||
|
|
|
#1554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mmm ..lody... próbowałam robic tę nutelle tyle ze z mleka granulowanego i jakos mi w smaku nie podeszła..najbardziej to mi wchodził budyn waniliowy z Lidla z 15 tabletkami słodziku... ![]() dzis juz nie wytrzymałam.od kilku dni chodziła za mną ochota na słodkie...ale to taka porządna ochota..jestem na siebie zła ... edit:w sumie i tak niezly wynik osiągnełam.8 kg w ciągu 1,5 miesiaca to chyba dobrze co nie?tym sposobem udało mi się zrzucić cale 30 kg od dnia porodu czyli tyle ile w calej ciązy przytyłam. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-12-30 o 23:37 |
|
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- wiecie, że ja, osobnik, który wszystko zawsze i wszędzie oddałby za coś słodkiego jak byłam na dietach to zawsze mnie ciągnęło a jak teraz to olałam (w sensie pilnuję się z żarciem ale nie tak, że np. nie zjem kukurydzy bo ma cukier itp) to mi się słodkiego nie chce?
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę spać
![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja Ci zazdroszczę.Ja przez 1,5miesiąca tez nie tykałam no bo dieta..starałam się o nich nie myslec i tyle.Mąż najbardziej ucieszony bo wkoncu w domu jakis słodycz był(no bo ja zawsze mu wszystko wyjadałam )nadeszły swięta,postanowiłam ze sprobuje zakazanego no bo wkoncu to święta no i od tamtego momentu ciągąta znów wróciła..straszne to było..czułam się jak jakas narkomanka na głodzie..---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- policz baranki albo poprzypominaj sobie nasze niki i imiona dzieciaczków -motyl mówil ze działa jak liczenie baranów
|
|
|
|
|
#1558 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hania szczepionki na gruzlice nie miała, bo w UK nie dają.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a w ogole dzis rekord, Mała spała 10 godzin! (od 20 do 6)Cytat:
ale moze po nowym roku (czyli pojutrze ) jakies postanowienie dietetyczne zrobie. przydałoby się, bo mi bebzol rosnie ![]() zdrówka!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#1559 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
norma fajnie że Wam też wszystko się udało i jesteś zadowolona ![]() Motylku ! ja też zamówiłam właśnie dzisiaj to samo nosidełko ten wzór! bo on najbardziej mi się podobał, wcześniej kupiłam inne.... ale nie spodobało mi się kolorystycznie jednak jak przyszło i wystawiłam je i sprzedałam i dzięki temu kliknęłam dzisiaj to folks birds tak mieliśmy fotografa bo uznałam że nie będę musiała nikogo prosić, czy tam polegać na kimś żeby robił mi zdjęcia, albo żeby nie było sytuacji że po chrzcinach okaże się że nie mam z tż i córką zdjęcia ;p miało być 30gości plus fotograf, ale 3 nie przyjechało więc 27 plus foto Cytat:
![]() Cytat:
no proszę to i tak, że wczoraj skończyło się o 23;00, we wrześniu jak były chrzciny mojego kuzyna córki to skończyło się po północy tyle że wtedy ja z Olą i tż wróciliśmy wcześniej bo Olunia miała 3 tyg wtedy tylko i moja rodzinka, spytała ich czy też mogą tańcować z nimi i pozwolili to mówie Ci co tam odchodziło... ![]() Cytat:
![]() no mnie też przerażało gotowanie, podawanie herbat, kaw itd. jednak na większą ilość osób to najlepiej w lokalu, idziesz na gotowe, później wychodzisz Cytat:
tzn oprócz melodyjki, bo Ola lubi słuchać karuzelki ![]() Cytat:
i też jak robię urodziny to z tą moja rodzinką, super są
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie do słodyczy nie ciągnie, w święta costam zjadlam i starczy
![]() Gorzej, ze gorzej z moim samopoczuciem... Niby chudsza jestem niż miesiąc temu, a czuje się grubsza jeny, jutro rano wazenie, mierzenie i fotki, a ja się boję, ze miesiąc walki poszedł w las, bo na święta pojadlam 2 dni niezgodnie z dieta i w ogóle, ze jem za dużo ![]() Idę se z moimi glupimi myślami. Dziś mam w ogóle dolq
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

Może, nie wiem
moja potrafi w nocy tak pieluche zasikac, ze wazy chyba ze 2 kg a nigdy jeszcze nie przeciekla.

mam nowy zalozony i mam nadzieje ze bedzie hulać i ze znow bede mogla aktywnie uczestniczyc na wątku 
dla Miłoszka

29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013