|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Dziś mam już jakoś lepsze samopoczucie, zawsze w święta tutaj mam doła ale potem przechodzi. Zubi89 gratuluje dziewuszki ![]() zaaaabcia witaj serdecznie Fajnie, że wciąż dołączają nowe osoby ![]() no nic, to tyle, zjadłabym coś... tylko cooooo
|
|
#2282 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witaj!
Cytat:
Pamiętam jak kiedyś, ale już z jakieś 10 lat temu poszłam do mojej gin po receptę na tabsy anty. Wypisała 3 osobne, czyli spędziłam tam chyba mniej niż 3 min i chciała tyle co za normalną wizytę (na tamte czasy to było 60 zł). Ja nie mówię, że ma być za darmo, bo to w końcu prywatny gabinet, ale to chociaż mogła mnie zbadać albo coś... |
|
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki ja już od 5 wyspana
Powiem wam że jak patrze na to ile wy płacicie ciągle na tych lekarzy to cieszę się że prowadzę ciążę w Austrii. Tutaj zapłaciłam tylko jednorazowo za badania genetyczne i osobno za usg. No ale teraz za to usg mogę mieć na każdej wizycie u swojego lekarza Pielęgniarki, lekarze wszyscy tu są tacy mili że aż ciężko mi było uwierzyć, no ale tutaj cieszy ich każda ciąża i każde dziecko, w przychodni praktycznie wszędzie wiszą zdjęcia nowo urodzonych dzieci, i nawet zdjęcia z lekarzem prowadzącym, i na prawdę widać tu troskę, każde pytanie ma odpowiedz, każda obawa zostaje rozwiana, jest na prawdę fajnieDziewczyny, też tak macie, od kilku tygodni odczuwam duży ból przy siusianiu. Tak jakby pęcherz, myślałam że to właśnie dlatego że tam się wszystko rozpycha ale teraz już sama nie wiem i martwi mnie to...
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana.
Dzis sie nawet wyspalam. Chyba musze zacząć sie ograniczać w jedzeniu słodkiego bo juz 1,30 kg na plusie a dopiero 14 tydz... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Pare osob nadal tam chyba brakuje,ale od teraz bede stac na bacznosci,zeby to poprawic ![]() Moge
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja od rana dość dziwnie się czuje, znów zaczyna mnie tak dziwnie mulić.. Zawsze w najmniej odpowiednim momencie.. Anteria, a robilaś badania moczu? Może jakaś infekcja? Radziłabym to skonsultować z lekarzem Ja się nawet teraz nie ważyłam i nie wiem ile przytyłam od ostatniej wizyty.. Aż chyba muszę iść zobaczyć ![]() Czy ja też mogę zostać wpisana na pierwszą stronę?
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badania moczu robią mi niby na każdej wizycie ale czy są one takie bardzo dokładne to nawet nie wiem. Popytam lekarza na następnej wizycie. A zastanawiam się bo może to tak po prostu moje dziecko się ustawia i uciska mnie bo albo mnie boli właśnie ten pęcherz albo kręgosłup i rwa kulszowa mnie łapie więc może to tylko to, ale i tak mnie martwi... Ja też się nie ważyłam od ostatniej wizyty i aż się boję ile po tych świętach przybrałam. Nie objadam się w sumie nie wiadomo jak po prostu korzystam w końcu że mogę zjeść cokolwiek i nie wymiotuję
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria, możesz sobie zapobiegawczo kupić żurawinę i jeść. Jeśli to problemy typowo z pęcherzem nie związane z umiejscowieniem dzidziusia, to pomoże
Zresztą, na pewno nie zaszkodzi ![]() Właśnie się zważyłam w 18 tc mam + 3kg Czyli jest dobrze
|
|
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam maly wielki apel.
Wizazowej Kolezanki Mama zachorowala na stwardnienie rozsiane.Jak sie domyslacie lekarstwa,rehabilitacja i cale leczenie pochlaniaja spore pieniazki.Zbliza sie czas rozliczen podatkowych,jesli bedziecie mogly i chcialy, to przekazcie swoj 1% podatku na organizacje,w ktorej jest Mama wizazanki Colorblue przy wypelnianiu deklaracji podatkowej nalezy podac: w formularzu PIT nr KRS Fundacji : 0000338878 a w celu szczegółowym imię i nazwisko chorego : Elżbieta Dolata
|
#2291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba zacznę smalec ze słoika wyjadać
|
||
|
|
|
#2292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
hehe może lepiej banany
|
|
#2293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam 13 miesięczną córeczkę. Oj, będzie się działo
|
||
|
|
|
#2294 |
|
Wtajemniczenie
|
Jem banany, słodycze, frytki i wszystko co tuczy
ale waga małej w normie. Lekarz na genetycznym śmiał się, że taki grubas z niej jak i z mamy
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Przestań, będzie dobrze!
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa, 24 lata, OM 02.09, TP 09.06
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje hej Cytat:
Cytat:
Zawsze chcielismy mala roznice wieku miedzy dziecmi i tak tez jest Pewnie poczatku bede ciezkie , ale damy rade Cytat:
|
|
|
#2302 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki ratujcie, chyba zaczynam panikować, ale nie wiem co mam robić
![]() Boli mnie brzusio z prawej strony, to jest taki ciągnący ból i towarzyszy mi już od kilku godzin. Trochę mnie to zaczęło martwić, miała tak któraś z Was?
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Mamuski wszystkiego najlepszego w nowym roku! To bez wątpienia będzie cudny rok! ![]() Ja zakupilam Piccolo - będzie biba!
|
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kochałam kiedyś to imię dopóki się nie dowiedziałam, że wielka miłość mojego męża tak miała na imię
Ale dalej mi się podoba Heej ![]() Cytat:
Cytat:
Witam się w Nowym Roku ![]() Na pewno 2014 nigdy nie zapomnimy ![]() Rano dzidziolek się fajnie ułożył, znowu po prawej stronie Ale co jest najdziwniejsze, to jest to po prawej stronie zaraz koło pępkiem. A wszędzie piszą że w 16 tygodniu dno macicy jest kilka cm pod pępkiem a dopiero w 20 tyg kończy się na wysokości pępka No ale jak lekarz mi robi usg to też koło pępka jeździ...Hmm.
|
||
|
|
|
#2306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam też głupie wrażenie, że w mniejszych miastach gdzie nie mają takiego nawału pocjentów jest się zdecydowanie lepiej traktowanym. Miałam przyjemność leżeć w Warszawie i co lekarz to musiałam mu tłumaczyć co mi jest i co poprzedni mówili aż się sama wypisałam bo z zwykłego zatrucia już mi zaczęli nerki sprawdzać
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1388581118.227309.jpgImageUploadedByWizaz Forum1388581144.673062.jpg
Moj brzuchol Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
----- Mam pytanie do doświadczonych mam. Jak reagujecie/ reagowałyście na histerię? Bo u mnie to się zaczęło. Nie chodzi mi o zwykłe awantury czy płacz. Ale prawdziwą histerię, gdzie dziecko jakby nas w ogóle nie słyszało i nic nie dociera. Przed chwilą miałam awanturę, bo moja córka nie chciała abym założyła jej pieluchę. Żadne zabawianie nie pomagało. Próbowałam nawet przytrzymać na chwilę, żeby tylko założyć świeżą, ale gdzie tam tak się wije że nie ma mowy. Na szczęście nie było kupy. Wzięłam ją z tą gołą pupą na ręce, żeby przytulić, ale co próbowałam założyć to płacz. W końcu udało mi się jakoś w biegu na stojąco ją założyć. Potem usnęła u mnie na rękach. Nie wiem jak mam reagować. Nie chcę, żeby to się pogłębiało. Pół biedy, że pielucha była tylko zlana, jakby tam był konkret to chyba całe mieszkanie byłoby w kupie. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet się dziwiłam, bo myślałam, że to może mylę ruchy jelit z ruchami dziecka, ale napewno nie, to już nie ten etap, że mogłabym pomylić. Może to tylko takie orientacyjne opisy, a fizjologia każdej kobiety jest inna?Cytat:
Widać brzuszek jak nic!! ![]() Cytat:
Może Mała była już bardzo zmęczona, skoro napisałaś, że zaraz usnęła? Albo potrzebowała po prostu czułości tu i teraz i nie chciała nawet czekać na założenie pieluszki?
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chwilę przed przewinięciem bawiła się i była uśmiechnięta, ale rzeczywiście nie spała już długo a po świętach poprzestawiały się godziny drzemek i zrobil się chaos, który próbuję ogarnąć. Z tym że co zrobić - pielucha spompowana, trzeba w końcu ją zmienić. ----- Co do ruchów to ja czuję w dole brzucha. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

)
bo się upijecie

Pamiętam jak kiedyś, ale już z jakieś 10 lat temu poszłam do mojej gin po receptę na tabsy anty. Wypisała 3 osobne, czyli spędziłam tam chyba mniej niż 3 min i chciała tyle co za normalną wizytę (na tamte czasy to było 60 zł). Ja nie mówię, że ma być za darmo, bo to w końcu prywatny gabinet, ale to chociaż mogła mnie zbadać albo coś...

chyba zacznę smalec ze słoika wyjadać 
teraz inaczej na to wszystko patrzę, ale wiem jedno gdybym jeszcze raz miała podejmować decyzję o emigracji, to chyba byłaby ona zupełnie inna