Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 23:02   #2281
wonder_woman
Raczkowanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Współczuję, planujecie powrót do PL?Zawsze podziwiałam ludzi, którzy decydowali się zostawić bliskich itp to na pewno bardzo trudna decyzja. Ja kiedyś nie miałam odwagi jej podjąć
Gratuluję ruchów
-------------------
Nie wiem czy jutro dam radę zajrzeć, więc na wszelki wypadek dziewczynki: Szczęśliwego Nowego Roku Ten rok będzie na pewno dla nas wyjątkowy
Nie szalejcie z picolo (ja mam wiśniowe ) bo się upijecie
Ehhh no właśnie jak na razie powrotu nie ma nawet w planach, męża mam Irlandczyka, do nauki naszego pięknego, choć niezwykle trudnego języka go nie ciągnie i właśnie on nie chce się przenieść. Poza tym teraz i takjest to dość nierealne, bo przynajmniej opiekę lekarską mam całkowicie za darmo będąc w ciąży, a w PL widzę po Waszych wizytach ile to wszystko kosztuje. Tak więc ciąża i poród tu, macierzynski pewnie też, a potem zobaczymy
Dziś mam już jakoś lepsze samopoczucie, zawsze w święta tutaj mam doła ale potem przechodzi.

Zubi89 gratuluje dziewuszki

zaaaabcia witaj serdecznie
Fajnie, że wciąż dołączają nowe osoby

no nic, to tyle, zjadłabym coś... tylko cooooo
Stary 2013-12-30, 23:34   #2282
kamilla123
Rozeznanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hej!

Mozna sie dolaczyc?
Witaj!

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
ups,oby wszytsko udalo sie wylczyc.Fajnie,ze nie wzial nic za konsulatcje,czasem sa tacy napalency na kase ze szok.Ja mialam taka sytuacje raz i to u mojego ulubionego lekarza.Za wizyte wzial 150 zl,a na drugi dzien za konsultacje wynikow tez 150 zl.myslalam,ze go udusze.
W pt ide do gina i mam wielka nadzieje,ze zrobi mi noworoczny prezent i zrobi mi jednak usg.Juz nie moge sie doczekac poznania plci
Szok Pamiętam jak kiedyś, ale już z jakieś 10 lat temu poszłam do mojej gin po receptę na tabsy anty. Wypisała 3 osobne, czyli spędziłam tam chyba mniej niż 3 min i chciała tyle co za normalną wizytę (na tamte czasy to było 60 zł). Ja nie mówię, że ma być za darmo, bo to w końcu prywatny gabinet, ale to chociaż mogła mnie zbadać albo coś...
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 06:08   #2283
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cześć dziewczynki ja już od 5 wyspana

Powiem wam że jak patrze na to ile wy płacicie ciągle na tych lekarzy to cieszę się że prowadzę ciążę w Austrii. Tutaj zapłaciłam tylko jednorazowo za badania genetyczne i osobno za usg. No ale teraz za to usg mogę mieć na każdej wizycie u swojego lekarza Pielęgniarki, lekarze wszyscy tu są tacy mili że aż ciężko mi było uwierzyć, no ale tutaj cieszy ich każda ciąża i każde dziecko, w przychodni praktycznie wszędzie wiszą zdjęcia nowo urodzonych dzieci, i nawet zdjęcia z lekarzem prowadzącym, i na prawdę widać tu troskę, każde pytanie ma odpowiedz, każda obawa zostaje rozwiana, jest na prawdę fajnie

Dziewczyny, też tak macie, od kilku tygodni odczuwam duży ból przy siusianiu. Tak jakby pęcherz, myślałam że to właśnie dlatego że tam się wszystko rozpycha ale teraz już sama nie wiem i martwi mnie to...
Stary 2013-12-31, 08:59   #2284
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie z rana.
Dzis sie nawet wyspalam.
Chyba musze zacząć sie ograniczać w jedzeniu słodkiego bo juz 1,30 kg na plusie a dopiero 14 tydz...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-31, 09:01   #2285
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana.
Dzis sie nawet wyspalam.
Chyba musze zacząć sie ograniczać w jedzeniu słodkiego bo juz 1,30 kg na plusie a dopiero 14 tydz...
Kochana.... Ja mam 18 tc i +4 kg, to normalne, że nabierasz wagi

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:58   #2286
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki ja już od 5 wyspana

Dziewczyny, też tak macie, od kilku tygodni odczuwam duży ból przy siusianiu. Tak jakby pęcherz, myślałam że to właśnie dlatego że tam się wszystko rozpycha ale teraz już sama nie wiem i martwi mnie to...
oj,to raczej nie jest normalne,moze masz jakas infekcje?Moze ewentualnie robic Ci sie lzej i mozesz czuc poprostu taki upust.Nie wiem w sumie jak to wytlumaczyc,ale ja tak czasem mam,tak jakbym za dlugo trzymala siusiu i wkoncu czula ulge.Ale tak tez nie mam za kazdym razem.Ale jesli Tobie za kazdym razem sprawia to bol,to to raczej nie jest normalne.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Dzieki za mile przyjecie

Mam na imie Karolina ( 25 lat ) jestem mama 18 miesiecznego synka Dominika. Termin porodu wypada mi 28 czerwca ( 2 tygodnie po drugich urodzinach synka ) Jak narazie nie znamy plci
dodalabym Cie odrazu na 1 strone,zeby byl porzadek.
Pare osob nadal tam chyba brakuje,ale od teraz bede stac na bacznosci,zeby to poprawic
Moge

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:29   #2287
bluesky89
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja od rana dość dziwnie się czuje, znów zaczyna mnie tak dziwnie mulić.. Zawsze w najmniej odpowiednim momencie..

Anteria, a robilaś badania moczu? Może jakaś infekcja? Radziłabym to skonsultować z lekarzem

Ja się nawet teraz nie ważyłam i nie wiem ile przytyłam od ostatniej wizyty.. Aż chyba muszę iść zobaczyć

Czy ja też mogę zostać wpisana na pierwszą stronę?
Stary 2013-12-31, 10:55   #2288
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja od rana dość dziwnie się czuje, znów zaczyna mnie tak dziwnie mulić.. Zawsze w najmniej odpowiednim momencie..

Anteria, a robilaś badania moczu? Może jakaś infekcja? Radziłabym to skonsultować z lekarzem

Ja się nawet teraz nie ważyłam i nie wiem ile przytyłam od ostatniej wizyty.. Aż chyba muszę iść zobaczyć

Badania moczu robią mi niby na każdej wizycie ale czy są one takie bardzo dokładne to nawet nie wiem. Popytam lekarza na następnej wizycie. A zastanawiam się bo może to tak po prostu moje dziecko się ustawia i uciska mnie bo albo mnie boli właśnie ten pęcherz albo kręgosłup i rwa kulszowa mnie łapie więc może to tylko to, ale i tak mnie martwi...

Ja też się nie ważyłam od ostatniej wizyty i aż się boję ile po tych świętach przybrałam. Nie objadam się w sumie nie wiadomo jak po prostu korzystam w końcu że mogę zjeść cokolwiek i nie wymiotuję
Stary 2013-12-31, 11:16   #2289
bluesky89
Zakorzenienie

Anteria, możesz sobie zapobiegawczo kupić żurawinę i jeść. Jeśli to problemy typowo z pęcherzem nie związane z umiejscowieniem dzidziusia, to pomoże Zresztą, na pewno nie zaszkodzi

Właśnie się zważyłam w 18 tc mam + 3kg Czyli jest dobrze
Stary 2013-12-31, 11:30   #2290
bazile
Zadomowienie

Dziewczyny mam maly wielki apel.
Wizazowej Kolezanki Mama zachorowala na stwardnienie rozsiane.Jak sie domyslacie lekarstwa,rehabilitacja i cale leczenie pochlaniaja spore pieniazki.Zbliza sie czas rozliczen podatkowych,jesli bedziecie mogly i chcialy, to przekazcie swoj 1% podatku na organizacje,w ktorej jest Mama wizazanki
Colorblue

przy wypelnianiu deklaracji podatkowej nalezy podac:
w formularzu PIT nr KRS Fundacji : 0000338878
a w celu szczegółowym imię i nazwisko chorego : Elżbieta Dolata

Stary 2013-12-31, 14:27   #2291
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Żeby to nie było zapalenie pęcherza, może zrób badanie moczu, bo nie leczone niestety samo nie przejdzie

Cytat:
Witam sie z rana.
Dzis sie nawet wyspalam.
To nie dużo, ja stoje w miejscu na razie i na ostatniej wizycie usłyszałam, że powinnam mieć już około 1kg na plusie. 2 tyg później nadal 54 chyba zacznę smalec ze słoika wyjadać
Stary 2013-12-31, 14:43   #2292
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam maly wielki apel.
Wizazowej Kolezanki Mama zachorowala na stwardnienie rozsiane.Jak sie domyslacie lekarstwa,rehabilitacja i cale leczenie pochlaniaja spore pieniazki.Zbliza sie czas rozliczen podatkowych,jesli bedziecie mogly i chcialy, to przekazcie swoj 1% podatku na organizacje,w ktorej jest Mama wizazanki
Colorblue

przy wypelnianiu deklaracji podatkowej nalezy podac:
w formularzu PIT nr KRS Fundacji : 0000338878
a w celu szczegółowym imię i nazwisko chorego : Elżbieta Dolata
bedziemy pamietać

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Żeby to nie było zapalenie pęcherza, może zrób badanie moczu, bo nie leczone niestety samo nie przejdzie

To nie dużo, ja stoje w miejscu na razie i na ostatniej wizycie usłyszałam, że powinnam mieć już około 1kg na plusie. 2 tyg później nadal 54 chyba zacznę smalec ze słoika wyjadać
nie nie smalcu nie jedz hehe
może lepiej banany
Stary 2013-12-31, 14:49   #2293
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonder_woman Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, ja też witam się poświątecznie i też jak u niektórych u mnie święta dość słabo, z T Ż dogadać sie jakoś nie mogłam, zresztą od dłuższego czasu mam z tym problem wigilia w domu tylko my, a dni świąteczne u sióstr TZ i niby było miło ale jednak to nie to co w domu, w ojczyźnie,... nigdy nie myślałam, że tak bardzo będzie mi brakowało tego wszystkiego, co kiedyś uznawałam za oczywiste i przez to wystarczająco tego nie docenialam teraz inaczej na to wszystko patrzę, ale wiem jedno gdybym jeszcze raz miała podejmować decyzję o emigracji, to chyba byłaby ona zupełnie inna
No nic wyzalilam sie i wyrzuciłam to z siebie, wybaczcie mamuśki, ale teraz jest mi nawet lepiej.

Cytat:
Dzieki za mile przyjecie

Mam na imie Karolina ( 25 lat ) jestem mama 18 miesiecznego synka Dominika. Termin porodu wypada mi 28 czerwca ( 2 tygodnie po drugich urodzinach synka ) Jak narazie nie znamy plci
Widzę, że kolejna hardkorowa mama która zdecydowała się na drugie z małą różnicą wieku Ja mam 13 miesięczną córeczkę. Oj, będzie się działo
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:17   #2294
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
nie nie smalcu nie jedz hehe
może lepiej banany
Jem banany, słodycze, frytki i wszystko co tuczy ale waga małej w normie. Lekarz na genetycznym śmiał się, że taki grubas z niej jak i z mamy
Stary 2013-12-31, 15:59   #2295
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Widzę, że kolejna hardkorowa mama która zdecydowała się na drugie z małą różnicą wieku Ja mam 13 miesięczną córeczkę. Oj, będzie się działo
Za to potem znajome będą wracać do pieluch, a Wy? Już wszystko będziecie miały za sobą

Stary 2013-12-31, 16:13   #2296
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Za to potem znajome będą wracać do pieluch, a Wy? Już wszystko będziecie miały za sobą
Stary 2013-12-31, 16:19   #2297
agaaga89
Zakorzenienie

Przestań, będzie dobrze!

Stary 2013-12-31, 16:23   #2298
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Przestań, będzie dobrze!
Świadomie się na to zdecydowałam
Stary 2013-12-31, 17:01   #2299
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

podaj mi dane,juz kiedys chyba Cie zachecalam

Stary 2013-12-31, 17:43   #2300
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
podaj mi dane,juz kiedys chyba Cie zachecalam
Ewa, 24 lata, OM 02.09, TP 09.06

Stary 2013-12-31, 18:47   #2301
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Współczuję, planujecie powrót do PL?Zawsze podziwiałam ludzi, którzy decydowali się zostawić bliskich itp to na pewno bardzo trudna decyzja. Ja kiedyś nie miałam odwagi jej podjąć

Witaj
Zycie za granica jest ciezko to fakt ... choc ja bym chyba juz nie chciala wrocic na stale do Polski.

Dziekuje

Cytat:

zaaaabcia witaj serdecznie
Fajnie, że wciąż dołączają nowe osoby

hej

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witaj!

Cytat:

dodalabym Cie odrazu na 1 strone,zeby byl porzadek.
Pare osob nadal tam chyba brakuje,ale od teraz bede stac na bacznosci,zeby to poprawic
Moge
Pewnie, dzieki

Cytat:

E ja wiem czy hardkorowa Zawsze chcielismy mala roznice wieku miedzy dziecmi i tak tez jest Pewnie poczatku bede ciezkie , ale damy rade

Cytat:
No wlasnie!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:59   #2302
wonder_woman
Raczkowanie

Dziewczynki ratujcie, chyba zaczynam panikować, ale nie wiem co mam robić
Boli mnie brzusio z prawej strony, to jest taki ciągnący ból i towarzyszy mi już od kilku godzin. Trochę mnie to zaczęło martwić, miała tak któraś z Was?
Stary 2013-12-31, 20:09   #2303
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Boli mnie brzusio z prawej strony, to jest taki ciągnący ból i towarzyszy mi już od kilku godzin. Trochę mnie to zaczęło martwić, miała tak któraś z Was?
Ja takie ciagniecie mialam przy pierwszej ciazy ale chwilowe nie non stop . Macica sie rozciaga i robi domek dla dziecka.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Mamuski wszystkiego najlepszego w nowym roku! To bez wątpienia będzie cudny rok!

Ja zakupilam Piccolo - będzie biba!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 08:37   #2304
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
E ja wiem czy hardkorowa Zawsze chcielismy mala roznice wieku miedzy dziecmi i tak tez jest Pewnie poczatku bede ciezkie , ale damy rade
Dziecko w wieku 2 lat już baaardzo dużo rozumie i potrafi sobie zająć czas samodzielną zabawą, zobaczysz, że nie będziecie mieli żadnych problemów z Dominisiem

Cytat:
Też tak miałam w pierwszej ciąży, właśnie na etapie od 12 tc nawet do 20 tc odczuwałam takie bóle. Obstawiam, że macica intensywnie się rozciąga, ale jeżeli masz wątpliwości i zaczynasz się naprawdę źle czuć to polecam wizytę na IP, będziesz spokojniejsza

Stary 2014-01-01, 11:11   #2305
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Dziekuje

Córcia będzie mieć na imię Majeczka
Kochałam kiedyś to imię dopóki się nie dowiedziałam, że wielka miłość mojego męża tak miała na imię Ale dalej mi się podoba

Cytat:
Hej!

Mozna sie dolaczyc?
Heej

Cytat:

Najlepiej zrobić badanie moczu + posiew na bakterie A możesz też mieć piasek w moczu, to też boli jak cholera ale dziecku nie szkodzi (na pewno mniej niż bakterie). Wtedy w badaniu ogólnym wyszłyby fosforany

Cytat:
Ja sądze, że jak ciężarna ma wątpliwości to powinna na IP pojechać. Łaski nie robią i muszą Cie zbadać Ja już na IP trzy razy byłam. Ostatnim razem lekarka coś bąkneła że to nie przychodnia i z takimi rzeczami to do lekarza prowadzącego. A ja do niej powiedziałam, że jest niedziela wieczór, lekarza nie przyjmuje to gdzie miałam pojechać??

Witam się w Nowym Roku Szczęśliwego i najlepszego dla Was
Na pewno 2014 nigdy nie zapomnimy

Rano dzidziolek się fajnie ułożył, znowu po prawej stronie Ale co jest najdziwniejsze, to jest to po prawej stronie zaraz koło pępkiem. A wszędzie piszą że w 16 tygodniu dno macicy jest kilka cm pod pępkiem a dopiero w 20 tyg kończy się na wysokości pępka No ale jak lekarz mi robi usg to też koło pępka jeździ...Hmm.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 11:59   #2306
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ja sądze, że jak ciężarna ma wątpliwości to powinna na IP pojechać. Łaski nie robią i muszą Cie zbadać Ja już na IP trzy razy byłam. Ostatnim razem lekarka coś bąkneła że to nie przychodnia i z takimi rzeczami to do lekarza prowadzącego. A ja do niej powiedziałam, że jest niedziela wieczór, lekarza nie przyjmuje to gdzie miałam pojechać??
Kobietę w ciąży muszą na ip zbadać, choćby to była błahostka, ale wiele też niestety zależy od lekarza. Moja kuzynka w zeszłą wigilię z krwawieniami godzinę czekała na lekarza bo sobie wigilię robili, niestety już nie dało się nic zrobić a on do niej, że jakby chwile wcześniej przyjechała Zrobiła im tam ładny smród potem, ale żadne odszkodowanie nie zwróci jej tego co straciła a lekarz nadal tam pracuje bo wszystko byle najciszej załatwić
Mam też głupie wrażenie, że w mniejszych miastach gdzie nie mają takiego nawału pocjentów jest się zdecydowanie lepiej traktowanym.
Miałam przyjemność leżeć w Warszawie i co lekarz to musiałam mu tłumaczyć co mi jest i co poprzedni mówili aż się sama wypisałam bo z zwykłego zatrucia już mi zaczęli nerki sprawdzać
Stary 2014-01-01, 13:59   #2307
sylvuniaa84
Zadomowienie

ImageUploadedByWizaz Forum1388581118.227309.jpgImageUploadedByWizaz Forum1388581144.673062.jpg

Moj brzuchol

Stary 2014-01-01, 14:57   #2308
Sola1
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku : roza:

-----

Mam pytanie do doświadczonych mam. Jak reagujecie/ reagowałyście na histerię? Bo u mnie to się zaczęło. Nie chodzi mi o zwykłe awantury czy płacz. Ale prawdziwą histerię, gdzie dziecko jakby nas w ogóle nie słyszało i nic nie dociera.
Przed chwilą miałam awanturę, bo moja córka nie chciała abym założyła jej pieluchę. Żadne zabawianie nie pomagało. Próbowałam nawet przytrzymać na chwilę, żeby tylko założyć świeżą, ale gdzie tam tak się wije że nie ma mowy. Na szczęście nie było kupy. Wzięłam ją z tą gołą pupą na ręce, żeby przytulić, ale co próbowałam założyć to płacz. W końcu udało mi się jakoś w biegu na stojąco ją założyć. Potem usnęła u mnie na rękach.
Nie wiem jak mam reagować. Nie chcę, żeby to się pogłębiało.
Pół biedy, że pielucha była tylko zlana, jakby tam był konkret to chyba całe mieszkanie byłoby w kupie.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Załącznik 5525638Załącznik 5525639

Moj brzuchol

Stary 2014-01-01, 19:17   #2309
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Rano dzidziolek się fajnie ułożył, znowu po prawej stronie Ale co jest najdziwniejsze, to jest to po prawej stronie zaraz koło pępkiem. A wszędzie piszą że w 16 tygodniu dno macicy jest kilka cm pod pępkiem a dopiero w 20 tyg kończy się na wysokości pępka No ale jak lekarz mi robi usg to też koło pępka jeździ...Hmm.
Właśnie też mam w książce taki rysunek, że dno macicy jest na wysokości pępka dopiero w 20 tc, a ja tam czuję maleństwo jak boksuje Nawet się dziwiłam, bo myślałam, że to może mylę ruchy jelit z ruchami dziecka, ale napewno nie, to już nie ten etap, że mogłabym pomylić. Może to tylko takie orientacyjne opisy, a fizjologia każdej kobiety jest inna?

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Kobietę w ciąży muszą na ip zbadać, choćby to była błahostka, ale wiele też niestety zależy od lekarza. Moja kuzynka w zeszłą wigilię z krwawieniami godzinę czekała na lekarza bo sobie wigilię robili, niestety już nie dało się nic zrobić a on do niej, że jakby chwile wcześniej przyjechała Zrobiła im tam ładny smród potem, ale żadne odszkodowanie nie zwróci jej tego co straciła a lekarz nadal tam pracuje bo wszystko byle najciszej załatwić
Jakaś masakra...... Współczuję kuzynce....

Cytat:
Widać brzuszek jak nic!!

Cytat:
Mam pytanie do doświadczonych mam. Jak reagujecie/ reagowałyście na histerię? Bo u mnie to się zaczęło. Nie chodzi mi o zwykłe awantury czy płacz. Ale prawdziwą histerię, gdzie dziecko jakby nas w ogóle nie słyszało i nic nie dociera.
Przed chwilą miałam awanturę, bo moja córka nie chciała abym założyła jej pieluchę. Żadne zabawianie nie pomagało. Próbowałam nawet przytrzymać na chwilę, żeby tylko założyć świeżą, ale gdzie tam tak się wije że nie ma mowy. Na szczęście nie było kupy. Wzięłam ją z tą gołą pupą na ręce, żeby przytulić, ale co próbowałam założyć to płacz. W końcu udało mi się jakoś w biegu na stojąco ją założyć. Potem usnęła u mnie na rękach.
Nie wiem jak mam reagować. Nie chcę, żeby to się pogłębiało.
Pół biedy, że pielucha była tylko zlana, jakby tam był konkret to chyba całe mieszkanie byłoby w kupie.
Szczerze, to chyba nie podpowiem, bo Filipowi zaczęły się takie histerie z prawdziwego zdarzenia dopiero przed 2 urodzinami, był już bardziej kontaktowy, i więcej rozumiał, więc obeszło się na zostawianiu do uspokojenia, potem przychodziliśmy, przytulaliśmy a Filipek tłumaczył o co chodziło. Czasem bywało, że tłumaczył to tym "że chciał się przytulić". Albo "zrobiło mu się smutno". Takie dzieciaczki mają problem z wyrażaniem emocji i czasem nie umieją z siebie wyrzucić jakiejś błahostki...
Może Mała była już bardzo zmęczona, skoro napisałaś, że zaraz usnęła? Albo potrzebowała po prostu czułości tu i teraz i nie chciała nawet czekać na założenie pieluszki?

Stary 2014-01-01, 20:09   #2310
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Szczerze, to chyba nie podpowiem, bo Filipowi zaczęły się takie histerie z prawdziwego zdarzenia dopiero przed 2 urodzinami, był już bardziej kontaktowy, i więcej rozumiał, więc obeszło się na zostawianiu do uspokojenia, potem przychodziliśmy, przytulaliśmy a Filipek tłumaczył o co chodziło. Czasem bywało, że tłumaczył to tym "że chciał się przytulić". Albo "zrobiło mu się smutno". Takie dzieciaczki mają problem z wyrażaniem emocji i czasem nie umieją z siebie wyrzucić jakiejś błahostki...
Może Mała była już bardzo zmęczona, skoro napisałaś, że zaraz usnęła? Albo potrzebowała po prostu czułości tu i teraz i nie chciała nawet czekać na założenie pieluszki?
Właśnie z dwulatkiem jest o tyle lepiej, że chociaż może powiedzieć co chce.
Chwilę przed przewinięciem bawiła się i była uśmiechnięta, ale rzeczywiście nie spała już długo a po świętach poprzestawiały się godziny drzemek i zrobil się chaos, który próbuję ogarnąć. Z tym że co zrobić - pielucha spompowana, trzeba w końcu ją zmienić.

-----

Co do ruchów to ja czuję w dole brzucha.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości