Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 22:35   #391
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Ja jak ostatnio dałam małemu butle, bo ściągnęłam a nie miałam w czym zamrozić bo wszystkie kubki zajęte to normalnie zazdrosna o tą butlę byłam bo karmie tylko piersią.
A najlepsze jest to, że w ciąży nie wyobrażałam sobie karmienia piersią, kupiłam cały zestaw TT i podgrzewacz a teraz jakbym nie miała pokarmu to bym się zapłakała. Bardzo mi się karmienie spodobało już w szpitalu.
Ja też lubię samo karmienie. Wkurza mnie tylko to , że jestem przez to uziemiona..
Choć ostatnio zmieniłam nastawienie I jakoś mi lepiej I Mai chyba też
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Faceci

O! Dobry pomysł!

Nie Kochana, spędzamy go razem

Ja zostawiłam raz. Z moim mlekiem. Niby git, zawsze u męża zasypiała lepiej niż u mnie. Jak wróciłam to wręcz oboje płakali. Mała tak płakała, że aż się zanosiła, mąż nie wiedział co robić, mleka wypiła parę łyków. Nie wiem, czy kwestia mleka, czy po prostu brak mamy. Ale uwierz - nie każdy może, zwłaszcza karmiąc piersią

Ja praktycznie też... Ależ bym sobie łyknęła kakałko

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

To co ja tam jeszcze miałam pisać...

- bioderka - wciąż IIA w obu bioderkach, mieszczą się w dolnej granicy normy. Mamy jak najwięcej kłaść na brzuszku (mądrala Chyba nie zna Niny ) i za 4 tygodnie do kontroli.
- info na pierwszą stronę: aaby - 21.10.2013, Nina - 4700g (7 tygodni) kp
- zęby - laski, Ninie chyba idą zęby Ja wiem, że mogą iść i trzy m-ce, ale jestem wręcz pewna, że są tuż tuż - i już jestem przerażona (a moje brodawki jeszcze bardziej ). Mała non stop ma w buzi piąchę, wnet po łokieć Dziś po kąpieli się najadła, puściła pierś, odwróciła się w drugą stronę i wcina piąchę Zamówiłam dziś smoczek-gryzak MAM i szczoteczkę do masażu dziąseł BabyOno. Niech już przyjdą, zobaczymy, czy Mała w ogóle na to spojrzy (zwłaszcza, że ona niesmoczkowa).
- byłam dziś w Ross. Wydałam 168zł, z czego chyba 150 na Ninę I co? Żadnego gratisu! Żadnego! Nawet durnej próbki Niby nie mieli, a jestem przekonana, że te wstrętne kasjerki biorą wszystko dla siebie

Abby właśnie Pamiętałam jak pisałaś, że jeszcze chwila a oboje byliby popłakani

A zabki to teraz powoli hit na watku zaraz po kupkach
Majka, Nela teraz Nina .. Ciekawe kiedy sie ujawni pierwszy watkowy biały kieł

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:37   #392
ktosiula
Wtajemniczenie

Heja!

Przyznaję się bez bicia, że jestem całkiem nie w temacie, ale postanowiłam się przywitać na odchowalni pochłania mnie odchowywanie Mikołaja

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:39   #393
Trele_Morele
Zakorzenienie

Co do gryzakòw u nas bo Tych wiekszych jeszcze Maja nie potrafi podniesc, a takie jak ma TT wydaje mi sie najlepsze, ale ona nie smoczkowa to i gryzaka takiego nie złapie
Jedyne pòki co to masujemy ta szczoteczka na palec

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Heja!

Przyznaję się bez bicia, że jestem całkiem nie w temacie, ale postanowiłam się przywitać na odchowalni pochłania mnie odchowywanie Mikołaja
Heloł

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:49   #394
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Heja!

Hej haj heloł!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Co do gryzakòw u nas bo Tych wiekszych jeszcze Maja nie potrafi podniesc, a takie jak ma TT wydaje mi sie najlepsze, ale ona nie smoczkowa to i gryzaka takiego nie złapie
No właśnie Nina też niesmoczkowa... Ale trochę się łudzę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:55   #395
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nasturcja a skąd to wiadomo?

Hmm.. w sumie chyba z badania krwi. Pobrano mu w piątek. Mialam tez obserwować Milosza po tym jak wypiję kubek mleka. Faktycznie, niemal dygotał, przy tym krzyczał, brzuch twardy, ryki... Podaliśmy delicol i bąki są ale nie placze przy nich.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 23:35   #396
kyte
Wtajemniczenie

Dopiero udało mi się uśpić małą..

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny mogę się wbić na pierwszą stronę jeszcze? Bo tak tylko czytam i czytam i co chce się włączyć do rozmowy to tak zaczynacie pędzić że nie nadążam.
Wczoraj natachałam się wózka z ostatniego piętra ( czwartego) w jednej ręce gondolka w drugiej koła i strongmama pomykała. A dziś zakwasy mam takie,że mi ciężko małego nosić
Właśnie czekamy na Kolędę

Cytat:
Ja też lubię samo karmienie. Wkurza mnie tylko to , że jestem przez to uziemiona..
Choć ostatnio zmieniłam nastawienie I jakoś mi lepiej I Mai chyba też

Abby właśnie Pamiętałam jak pisałaś, że jeszcze chwila a oboje byliby popłakani

A zabki to teraz powoli hit na watku zaraz po kupkach
Majka, Nela teraz Nina .. Ciekawe kiedy sie ujawni pierwszy watkowy biały kieł

Moja też wpycha piąchę do buzi, nawet po jedzeniu..ale nie pomyślałam o zębach, bo ona ma przecież dopiero 1,5 miesiąca Tłumaczę sobie to tym że ma silny odruch ssania i lubi mieć coś w buziz tym, że wszystkie smoczki wypluwa..sama już nie wiem
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 23:56   #397
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Firjal -(Klaudia, tp: 15.12.2013)- Kacper 26.11.2013 (51cm, 3060g) CC

Ksiądz był 20:20 u nas ale dobrze, że już zaliczone, siedział 5 min.

My też Sylwek w domku oczywiście, przyjdzie przyjaciółka z mężem. Ma termin na 22 stycznia.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dopiero udało mi się uśpić małą..

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Moja też wpycha piąchę do buzi, nawet po jedzeniu..ale nie pomyślałam o zębach, bo ona ma przecież dopiero 1,5 miesiąca Tłumaczę sobie to tym że ma silny odruch ssania i lubi mieć coś w buziz tym, że wszystkie smoczki wypluwa..sama już nie wiem
dopiero
moja śpi od 15 z kilkoma przerwami. Dzięki Bogu, bo zaczynałam sie psychicznie wykańczać współczuję, ale i u was będzie ok
Stary 2013-12-31, 00:16   #398
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
dopiero
moja śpi od 15 z kilkoma przerwami. Dzięki Bogu, bo zaczynałam sie psychicznie wykańczać współczuję, ale i u was będzie ok
O masakra Dają nam te dziewczyny popalić
Idę spać póki mi dane, Tobie też radzę
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 00:53   #399
rusalka12
Zadomowienie

Kurka a ja Zazdroszcze tym, co niesmoczkowe. Ale Olenka miala taki silny odruch ssania, ze w piatym tygodniu wkladala paluszek do buziaka i ciagmela jak szalona, mawet po jedzeniu. Poza tym non stop na cycusiu, choc sie dlawila i plula bo juz miejsca w brzuszku nie bylo. NajgorZej bylo miedzy 21 a polnoca... Od kiedy dalam smoczka to karmienia wrocily do normy - znowu co 2-3 godzińy - i malutka oprozni szybko piers i puszcza. Czasem tylko dluzej pociumka, zeby sie poprzytulac do mamusi
Smoczek nam wiec pomogl, ale jest moim przeklenstwem jak malutkiej wyoada z buziaka zanim ona zdazy porzadnie zasnac...poza tym pozniej trzeba bedzie oduczyc. I tak zle i tak niedobrze

My dzis zaliczylismy park i spacer po miescie. Poniedzialek, a na miescie tlumy jakby weekend byl...malutka spala bite 2,5godzinki. Obudzila sie dokladnie trzy godziny po karmieniu i zapodala taka syrene, ze musialam przesiasc sie w aucie do tylu, miedzy dwa foteliki dziewczynek, i nakarmic glodomorka

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Aaa i dzis zaczelismy 7tydzien
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 01:19   #400
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
Podczytywałam trochę w dzień ale dopiero teraz mogę odpisać
Wczoraj Majka ładnie nockę przespała, jak zjadla o 22.30 to obudziła się dopiero o 7.30 ja ślepa jednym okiem zerknęłam na zegarek na dekoderze i wydawało mi się, że jest po 3 a mąż w szoku mówi, że rekord w spanku pobity W dzień była grzeczniutka a jak miałam 2 koleżanki w gościach to ładnie spała i dała mamusi poplotkować. Za to wieczorem po kąpanku musiała trochę pokoncertować...

My kąpiemy miedzy 8 a 9, potem zazwyczaj od razu jest butla, czasem po godzinie - dwóch to zależy kiedy je przed myciem. A spanie różnie...przeważnie schodzi godzinka do dwóch zanim padnie. Ona lubi wieczorami sobie poleżeć na kolankach mamusi lub tatusia i poobserwować ściany

Cytat:
Co do spania.. U mnie byl ten Sam problem, worek miał za szerokie ramiona, jak w nocy sie budziła to ja drażniło, zaraz myslała ze coś zje I był płacz . Kupiłam inny spiworek z długim rękawem , do tego ciasny i polubiła .. Zaraz Ci pokaze Załącznik 5523351

Oo taki śpiworek mógłby być rozwiązaniem u nas....gdzie kupiłaś?? Narazie śpi w rożku ale koniecznie musimy coś wykombinować, bo już z niego wyrasta...

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Paulina- A co do tych spiworkow ird. Skoro ladnie Majka spals w rozku to moze otulaczek? nie wiwm w jakich rozmiarach mozna kupic,ale moze poszukaj taki na Majeczke?
W otulaczu spała wcześniej a był jeszcze mniejszy od rożka, jak go kupowałam to były tylko w jednym rozmiarze

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44344941]

a to mój wielkolud:[/QUOTE]

słodki Misiaczek

Cytat:
Czy tylko ja mam Sylwestra z TVN w tym roku?

Prawdopodobnie my też...mamy iść do znajomych tak na 3 godzinki, ale coraz mniej mi się chce...jak mam wykąpać Majkę, uśpić (a to różnie wygląda) się wyszykować i wyjść gdzieś po 22, być kierowcą i nic nie skorzystać to chyba wolę w domu zostać przed tv (a wybór spory bo tvp, tvn lub polsat) i posączyć drineczka na spokojnie. Jeszcze zobaczymy ale już mąż nawet stwierdził, że mu się nie chce...więcej zachodu z tym wyjściem niż to warte

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
śliczna Hanulka

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Nadrabiam na bieżąco, ale z telefonu ciężko odpisywać

Milosz ma nietolerancje laktozy mamy delicol no i jeśli chcę karmić swoim mlekiem to mam odstawić mleko krowie i wszelkie pochodne. Żegnajcie sery i jogurty ;(
Za to waży już 5260g w dwa tygodnie przytyl 860g ... Mój klocuszek

Trele - ja w tym roku obskocze aż dwie imprezy. tvp2 i tvn. A co!

Współczuję
Ale ładnie przybrał a wcześniej tak się bałaś o jego wagę duży chłopak!!
Będzie jeszcze na polsacie - to dopiero szaleństwo!! 3 imprezki z niemowlakiem

Na pewno o czymś zapomnialam
Dobranoc

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-12-31 o 01:22
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 05:51   #401
kyte
Wtajemniczenie

Witam się na pierwszym karmiemiu! Szok! i to spała w łóżeczku
Rusałka dobrze że miałaś gdzie nakarmić głodomorka taki długi sen to dla naszych maluszków tak ogromny wysiłek że cycuś musi być A jak sytuacja z Twoją cukrzycą bo chyba wypadło mi już z głowy?
Paulina ostatnio miałam wyjść sobie z koleżanką na wieczorny soczek do nowo otwartego lokalu..więcej było zachodu niż przyjemności. O 22 byłam dopiero wolna ale byłam tak zmęczona już że zrezygnowałam z wyjścia.Teraz na sobote niby też jestem umówiona, zobaczymy czy wypali.Może uda mi się jakoś inaczej to zorganizować z TŻtem.

Stary 2013-12-31, 06:48   #402
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak ostatnio dałam małemu butle, bo ściągnęłam a nie miałam w czym zamrozić bo wszystkie kubki zajęte to normalnie zazdrosna o tą butlę byłam bo karmie tylko piersią.
A najlepsze jest to, że w ciąży nie wyobrażałam sobie karmienia piersią, kupiłam cały zestaw TT i podgrzewacz a teraz jakbym nie miała pokarmu to bym się zapłakała. Bardzo mi się karmienie spodobało już w szpitalu.
Witaj!
Tez bardzo lubie karmienie o nie wyobrazam sobie tego czasu kiedy bede musiala przestac

Cytat:

Faceci

O! Dobry pomysł!

Nie Kochana, spędzamy go razem

Ja zostawiłam raz. Z moim mlekiem. Niby git, zawsze u męża zasypiała lepiej niż u mnie. Jak wróciłam to wręcz oboje płakali. Mała tak płakała, że aż się zanosiła, mąż nie wiedział co robić, mleka wypiła parę łyków. Nie wiem, czy kwestia mleka, czy po prostu brak mamy. Ale uwierz - nie każdy może, zwłaszcza karmiąc piersią

Ja praktycznie też... Ależ bym sobie łyknęła kakałko

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

To co ja tam jeszcze miałam pisać...

- bioderka - wciąż IIA w obu bioderkach, mieszczą się w dolnej granicy normy. Mamy jak najwięcej kłaść na brzuszku (mądrala Chyba nie zna Niny ) i za 4 tygodnie do kontroli.
- info na pierwszą stronę: aaby - 21.10.2013, Nina - 4700g (7 tygodni) kp
- zęby - laski, Ninie chyba idą zęby Ja wiem, że mogą iść i trzy m-ce, ale jestem wręcz pewna, że są tuż tuż - i już jestem przerażona (a moje brodawki jeszcze bardziej ). Mała non stop ma w buzi piąchę, wnet po łokieć Dziś po kąpieli się najadła, puściła pierś, odwróciła się w drugą stronę i wcina piąchę Zamówiłam dziś smoczek-gryzak MAM i szczoteczkę do masażu dziąseł BabyOno. Niech już przyjdą, zobaczymy, czy Mała w ogóle na to spojrzy (zwłaszcza, że ona niesmoczkowa).
- byłam dziś w Ross. Wydałam 168zł, z czego chyba 150 na Ninę I co? Żadnego gratisu! Żadnego! Nawet durnej próbki Niby nie mieli, a jestem przekonana, że te wstrętne kasjerki biorą wszystko dla siebie

My tez mamy cwiczyc bioderka

Cytat:

Taki:

I coś takiego:

Jakie fajne te gryzaki, gdzie je kupilas? Bo moze i swojej bym sprezentowala bo od sliny to az palce jej sie marszcza

Cytat:
Heja!

Siemaaaa

Cytat:

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Heloł

Jakie te z TT?

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Kurka a ja Zazdroszcze tym, co niesmoczkowe. Ale Olenka miala taki silny odruch ssania, ze w piatym tygodniu wkladala paluszek do buziaka i ciagmela jak szalona, mawet po jedzeniu. Poza tym non stop na cycusiu, choc sie dlawila i plula bo juz miejsca w brzuszku nie bylo. NajgorZej bylo miedzy 21 a polnoca... Od kiedy dalam smoczka to karmienia wrocily do normy - znowu co 2-3 godzińy - i malutka oprozni szybko piers i puszcza. Czasem tylko dluzej pociumka, zeby sie poprzytulac do mamusi
Smoczek nam wiec pomogl, ale jest moim przeklenstwem jak malutkiej wyoada z buziaka zanim ona zdazy porzadnie zasnac...poza tym pozniej trzeba bedzie oduczyc. I tak zle i tak niedobrze

My dzis zaliczylismy park i spacer po miescie. Poniedzialek, a na miescie tlumy jakby weekend byl...malutka spala bite 2,5godzinki. Obudzila sie dokladnie trzy godziny po karmieniu i zapodala taka syrene, ze musialam przesiasc sie w aucie do tylu, miedzy dwa foteliki dziewczynek, i nakarmic glodomorka

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Aaa i dzis zaczelismy 7tydzien

Moja co 1,5 godz musi miec cycek no i smoczkowa jest

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
My kąpiemy miedzy 8 a 9, potem zazwyczaj od razu jest butla, czasem po godzinie - dwóch to zależy kiedy je przed myciem. A spanie różnie...przeważnie schodzi godzinka do dwóch zanim padnie. Ona lubi wieczorami sobie poleżeć na kolankach mamusi lub tatusia i poobserwować ściany
My to przedostatnie jedzenie ustalamy tak zeby po 22 mozna juz bylo dac jej nocna butle

Hej, sie okazalo ze na sylwestra przychodza znajomi, a tak mi sie chce ze szok musze zrobic salatke i ciasto i posprzatac i nie wiem kiedy to zrobie bo moje dziecko albo mi da albo i nie :P

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 06:53   #403
ktosiula
Wtajemniczenie

Udało mi się nadrobić poczekalnie w porach karmienia i odciągania ale żeby poodpisywac to muszę do kompa usiąść, bo z teł mi ciężko. Właśnie kończymy się karmić i zaraz sprawdzimy czy się siuski złapały do woreczka, trzymać kciuki

Stary 2013-12-31, 07:04   #404
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Udało mi się nadrobić poczekalnie w porach karmienia i odciągania ale żeby poodpisywac to muszę do kompa usiąść, bo z teł mi ciężko. Właśnie kończymy się karmić i zaraz sprawdzimy czy się siuski złapały do woreczka, trzymać kciuki
Na co robicie badanua ze siuski lapiecie?

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-31, 07:13   #405
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
hej
trzymam!!!

nam sie wczoraj nie udalo...bedziemy probowac w czw
,i w pt. jeszcze...
a na co robocie?
bo nam dal na zoltaczke,mala ma,jeszcze slad...

i ja sie witam na karmieniu

czemi te moje dziecie tak ladnie w nocy spi,a w dzisn cyc non stop musi byc??ech...zeby za dobrze nie bylo pewnie

my Sylwka tez przed Tv spedzimy, wczesniej na
chwile rodzice przyjda
Stary 2013-12-31, 07:19   #406
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
hej
trzymam!!!

nam sie wczoraj nie udalo...bedziemy probowac w czw
,i w pt. jeszcze...
a na co robocie?
bo nam dal na zoltaczke,mala ma,jeszcze slad...

i ja sie witam na karmieniu

czemi te moje dziecie tak ladnie w nocy spi,a w dzisn cyc non stop musi byc??ech...zeby za dobrze nie bylo pewnie

my Sylwka tez przed Tv spedzimy, wczesniej na
chwile rodzice przyjda
Lusesita, ja tam bym sie cieszyla ze w nocy spi wyobraz sobie ze nocami na cycku by chciala ciagle byc

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-31, 07:35   #407
ryba91
Zakorzenienie

Witam

nasturcja- brawa za wagę!
ktosiula- co sie dzieje ze badanie robicie?
Aaby- już wiem o czym mąż mówił.,. mam z MAM butle i smoczek to kupie i smoko-gryzak mały tez po każdym karmieniu ma łapki w buzi, ślini sie i nawet tej sliny nie połyka tylko mu wylatuje z buzi :/ wszystko mokre... Nawet mam zdjęcie jak siedzimy przy stole i mały był mega marudny przez jakieś 20 minut i siedział z nami n kolanach jakies 3 minuty na uspokojnienie i tak mu śinka leciała a kupiłam mu zwykły gryzak, czzaaaaaaasem złapie, jak mu wsadze w rączke to trzyma ale nie trafia do buzi nim..

wiecie co, faceci sa dziwni. Wkurza mnie moj mąż. znów... Oby to przeszło! bo jeszcze 7 dni w domu siedzi
Stary 2013-12-31, 07:40   #408
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam Sylwestrowo
U nas party się zaczęło godzinę temu mega kupalem Trzeba było dupsko myć Rozbudziliśmy się to skoczyłam po herbatkę a zaraz trzeba w kimkę uderzyć, bo mała już ładnie śpi.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witam się na pierwszym karmiemiu! Szok! i to spała w łóżeczku
Rusałka dobrze że miałaś gdzie nakarmić głodomorka taki długi sen to dla naszych maluszków tak ogromny wysiłek że cycuś musi być A jak sytuacja z Twoją cukrzycą bo chyba wypadło mi już z głowy?
Paulina ostatnio miałam wyjść sobie z koleżanką na wieczorny soczek do nowo otwartego lokalu..więcej było zachodu niż przyjemności. O 22 byłam dopiero wolna ale byłam tak zmęczona już że zrezygnowałam z wyjścia.Teraz na sobote niby też jestem umówiona, zobaczymy czy wypali.Może uda mi się jakoś inaczej to zorganizować z TŻtem.

U nas dziś pierwsze karmienie o 5 a wieczorne było po 22

No właśnie stwierdziliśmy, że nie idziemy

Cytat:
za nadrabianie

są i Lusesita za Was też

Lineczka - żeby Nelcia była grzeczna dzisiaj i dała mamie przygotować Sylwka
Stary 2013-12-31, 07:53   #409
ktosiula
Wtajemniczenie

Udało się złapać

Męczę cycki laktatorem wiec jednak sprobuhe Wam odpisać. Mikołaj coś tam ciamkoli sobie w łóżeczku i próbuje zasnąć, mam nadzieję ze się uda to sobie chatę z rana ogarne

Agnieszko kochana trzymam mocno kciuki za Anule i za Ciebie. Bądź silna, dzielna i trzymaj się twardo- Ania teraz tego potrzebuje. Wierze mocno ze wszystko będzie dobrze.

Sylwia jestem nie w temacie ci z ta nozką małego ale mam nadzieje ze gips pomoże i będzie wszystko dobrze.

Aaby kciuki za bioderka, a kazali ci malutką szeroko pieluchowac czy tylko kłaść na brzuszek?

Lineczka ja pije soki typu Kubuś ale trochę z woda rozcienczam.

Czy ktoras z was używa Dady? Nam jakoś bardziej pasują niż pampersy Premium Care, lepiej się je zakłada i się nie kleją do pupy. Te pampersy się przyklejały a do tego Miki miał na początku bardzo brzydkie odparzenia i miałam wrażenie ze to potęguje ww bol.

Pisalyscie o rytuałach, ja staram się wprowadzać od przyjścia do domu ale czasem się wszystko rozjeżdża i wtedy juz nie ogarniam :P nie wiem kiedy się obudzi i taka jestem w rozsypce. Mały śpi w swoim łóżeczku i tam też zasypia najczęściej. Raz zasnie spokojnie, innym razem bardzo długo się męczy i staram się go uspokoić, glaskam po glowce itd... Chce go nauczyć wyciszania, 2 razy juz przeczytałam Język niemowląt i wydaje mi się ze te rady są świetne.

Dopiero teraz wiem ze pierwsze dni w domu mogę dziecko wyko z głodu...
Ciągle mam za mało mleka, czasem muszę dać mm jak ciamkoli cyce 2 godziny i dalej głodny. Od początku mieliśmy problemy z karmieniem, ale to dluga historia. Teraz juz ssie bez kapturków i na świetny odruch ssania tylko czasem zasypia i znowu się leczymy z wybudzaniem..

ktoś pytał jak pobudzać laktację chyba córa ( ale wymyslilas z tą zmianą, dobrze ze avek masz ten sam :P). Ja pije herbatkę Bocianek i zaparzam łuski kakaowe. Po karmieniu odciagam systemem 7 5 3, teraz tylko w nocy bo w dzień nie daje rady, poza tym Miki częściej je w dzień i jak odciahnelam to miałam pusto a on głodny. Odciagam bardzo mało i nie mam żadnego zapasu, jak coś jest to muszę mu dawać na bieżąco i jeszcze jest mało. Poza tym bardzo duzo pije wody i staram sie jesc regularnue co nie zawsze wychodzi...Dzisiaj będą pila jeszcze Karmi.

Ryba pisałaś o problemach z kupka i pierdzeniem. U nas to samo, czasem każde prukniecie to strasZby krzyk i płacz... Daje biogaie, masuje brzuszek, robię okłady cieple i ćwiczę nóżkami... Nie wiem od czego to zależy co czasem kupa idzie super i bez problemu...

Nie wiem ci miałam pisać jeszcze więc chwilowo na tym koncze

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Miki mało przybiera i kazała lekarka zrobic ten mocz . W 20 dniu ważył tylko 3520 czyli plus 30g od masy urodzeniowej...7 stycznia mamy kontrole, mam nadzieje ze teraz ruszy z kopyta mój biedny okruszek . Jak czytam ile wasze dzieci przybierają to mi się serce kraje...

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-12-31 o 09:33
Stary 2013-12-31, 08:11   #410
ryba91
Zakorzenienie

KTOSIULA- w takim razie za wage Mikołaja i laktacje!
u nas te baki nadal męczą... nie wiem o co chodzi bo kupki robi.. :/ ale jak ma faze to 20 minut bąki idą.. non stop.
Co do dad- też używam :P
Stary 2013-12-31, 08:44   #411
lusesita23
Zakorzenienie

Ktosiula to kciuki za wage!!!

nasza przybiera ladnie,ale dzieki mm
no trudno, na poczatku robilam wyrzuty sobie,ale robie co moge....najwazniejsze,ze tez kp i mala moje mleko ma tez.

u nas dady 1 jakos wielkie sa i wlasnie mam wrazenie,ze pupa od nich czerwona. pampki moim zdaniem lepsze.
ale bedziemy roznych probowac

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2013-12-31 o 08:58
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:11   #412
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nasturcja ale mial Miłoszek badaną krew pod kątek nietolerancji?

Tutaj jest fajny link

http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,1...dania.html?v=2

Chyba by tak ładnie nie przybierał gdyby miał nietolerancję

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:24   #413
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny kciuki bardzo potrzebne.

Cytat:
wiecie co, faceci sa dziwni. Wkurza mnie moj mąż. znów... Oby to przeszło! bo jeszcze 7 dni w domu siedzi
Co ja bym dała, żebymój mąż był z nami 7 dni!!!! Na szczęście teraz tych świąt tyle, najpierw BN, potem Nowy Rok, Trzech Króli - te kilka dni w trójkę dają mi wytchnienie.

Niestety mąż też sobie z małym nie radzi, z uspakajaniem w ogole bo za mało z nim przebywa. Musimy nad tym popracować. Za to kąpie małego codziennie, ja kończę toalete i asystuje. Jeszcze sam się boi, ale musze go do tego namówić. 2 tyg po porodzie zostawiłam ich samych na 1,5h, ale mały był najedzony i spokojny, dał mu później moje mleko odciągnięte i Miki kimał. Najgorsze, że on nie potrafi rozpoznać dlaczego synuś placze, czy głodny, czy zdenerwowany... ostatnio jak odciągałam cycki na dole to Miki się darł w niebogłosy a tż myślał, że bączki nie chcą iść i mu gniótł brzuszek ciągle i masował, a dzieciak miał dość słuchania bajek i był poprostu wkurzonym trzeba go było tylko wziąc na rączki i przytulić. Bardzo mi zależy, żeby była między nimi więź i zrobię wszystko, żeby tego nie zaprzepaścić.

Cytat:
Ktosiula to kciuki za wage!!!

nasza przybiera ladnie,ale dzieki mm
no trudno, na poczatku robilam wyrzuty sobie,ale robie co moge....najwazniejsze,ze tez kp i mala moje mleko ma tez.

u nas dady 1 jakos wielkie sa i wlasnie mam wrazenie,ze pupa od nich czerwona. pampki moim zdaniem lepsze.
ale bedziemy roznych probowac

A ja rozmiar 2 używam bo takie mialam No i są za duże trochę ale się nic nie wylewa tylko mu wiszą miedzy nogami. Jeszcze muszę te zwykłe pampersy zielone wypróbować, mam nadzieję, że będzie gdzieś jakas promo.

Mam te Dady z pszczółką Mają i co zmieniam pampka to przed oczami mam Trele, jej avka i Majeczkę

Postaram się być teraz na odchowalni na bieżąco. Jestem w plecy cały poprzedni wątek i już nie dam rady go przeczytać, wybaczcie.

Dzidziu dzięki, że wczoraj do mnie napisałaś Zmobilizowałaś mnie do powrotu hihihi

Synek zaczyna gruchać, trzeba go pocycolić i oporządzić.

Stary 2013-12-31, 09:28   #414
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Nasturcja ale mial Miłoszek badaną krew pod kątek nietolerancji?

Tutaj jest fajny link

http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,1...dania.html?v=2

Chyba by tak ładnie nie przybierał gdyby miał nietolerancję

Wiesz co, lekarz juz wcześniej nietolerancje laktozy podejrzewał i Maly od dwóch tygodni leci na mm nan bezlaktozowym. 3 karmienia moim mlekiem. 5 tym mm. I na tym tak przybrał sporo.

Edit: tak,pod tym kątem miał badanie. Podejrzewali też coś z wątrobą ale wykluczyli.

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-12-31 o 09:33
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:39   #415
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Taki był wstępny plan, ale nie pykło!
Dziecka chyba nie da się zaprogramować. Przynajmniej mojego..

Ja chyba jestem inna.
Tak zrezygnowałabym dlatego, że moje dziecko płacze gdy zostaje w domu.
Może inaczej, odłozyłabym kurs na pòźniej.

Cytat:
Taszanta-ja bym tak wszystko poukładała zeby nie musiec zostawiać płaczącego dziecka z mężem- dla obu to stres niesamowity...
Cytat:

Dziewczyny piszecie o tych TŻ jak by to była obca osoba a nie ojciec, no kurcze przecież mojemu też nie idzie to gładko.

Kiedyś wziął małą na przejażdżkę do ciotki i tak z niej na miejscu chlusnęło mlekiem, że cały fotelik, ubranko i ona były mokre i ona się przestraszyła tego i trudno ją było uspokoić. Sama bym usiadła i nad tym płakała, ale on jakoś to ogarnął i nie skończyło się na tym, że przestał się małą zajmować.

Poza tym u nas jest tak, że ona często bardziej się u niego uspokaja jak płacze, to co ja mam się odsunąć i przestać się zajmować dzieckiem, bo trudniej mi ją uspokoić?

Tak więc u nas też lekko nie jest, ale jakoś próbujemy i nikomu nie przychodzi do głowy, że jest "niezastąpiony"

A z karmieniem to nie wydaje mi się, że jakieś naprawdę głodne dziecko odmówi pokarmu z butelki, a można przecież też podać łyżeczką, strzykawką itp. Chcieć to móc

Kurcze, aż zazdroszczę tym co pisały, że spędzacie Sylwestra w domu. U nas TŻ wymyślił wyjście do rodziny, ależ mi się okropnie nie chce, więcej z tym będzie zachodu niż przyjemności. I co to za atrakcja siedzieć w czyimś domu zamiast w swoim. Jakoś zupełnie nie czuję potrzeby świętowania

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:41   #416
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Przedstawiam mojego Pyszczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00043.jpg (114,0 KB, 29 załadowań)
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:46   #417
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
nie marudź :P ważne, że w nocy śpi moja też w nocy pięknie śpi, a w dzień to czasami i co godzinę karmię. Ale wolę to niż nie spać po nocach.

ktosiula, witaj z powrotem nie nadrabiaj starych wątków - lepiej bądź na bieżąco. Trzymam kciuki za wagę Mikołaja i za pobudzenie laktacji. Mi się wczoraj nie udało kupić bocianka, ale jakąś inną herbatkę z herbapolu kupiłam ziołową. Podobno dobra. A ja znowu nie potrzebuję mega rozbudzać.

I ja używam Dady. Tzn. akurat obecnie mam dużą paczkę Pampersów, bo jedynki to cenowo wychodzą tak samo, ale później zamierzam dadę. Jeszcze po drodze mam Happy rozm.2 od kuzynki (zostały jej), ale ich na pewno nie będę kupowała. Są strasznie krótkie jakieś i przy większej kupie to plecami wyleci na bank.

Wczoraj dzwoniłam do Urzędu Miasta pytać co z naszym peselem. Okazało się, że z Wałbrzycha jeszcze papiery nawet nie doszły
Ale dzisiaj mąż tam poszedł z aktem urodzenia i od ręki nam nadali Więc ma już Igunia pesel
Stary 2013-12-31, 09:56   #418
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Taszanta grubo się mylisz co do odmawiania butelki.

Głodne dziecko, które jej nie toleruje prędzej padnie ze zmęczenia histerià niż wypije. Moja starsza jest tego przykładem. I spłakaliśmy nad nią hektolitry łez, wydaliśmy majątek na butelki. Dopiero rozszerzanie diety dało nam trochę swobody.

Nasturcja to trzymam mocno kciuki za dietę. To dopiero musi być udręka

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Ach kobity zapomniałam-ciumkamie rączek to etap rozwoju. Niekoniecznie ząbki

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:02   #419
ryba91
Zakorzenienie

Ktosiula ja sie ciesze ze on jest w domu, ale jak mi pomaga, tak jak np. swieta- bardzo duzo zajmowal sie ałym, mialam nawet chwile na drzemke ale np. wczoraj czy przed wczoraj? siedzial i gral a ja caly czas mialam malego. Wczoraj nawet nie wzial go na rece nie liczac kapieli a w niedziele mielismy gosci toez nic nie pomógł.. no lekko ogarnac mi mieszkanie pomógł... w Sobote byl na remoncie wiec wrocil zmeczony i tez tylko kapiel... a ja w sobote bylam sama z dzieciaczkami, w niedziele szykowalam obiad na 8 osob i deser, potem musialam wszystko sprzatac, a kregosłup mnie boli od samego noszenia prawie 6kg syna... poza tym mi 'cierpną "plecy ze nie czuje momentami nogi.. wiec owszem jak mi pomaga tosuper ale jak siedzi i gra towole zeby szedl do pracy bo przynajmniej mnie nie wkur.wia.

Taszanta
- nie rozumiesz.,. ja nie odpycham Tżta bo mu nie idzie.. idzie mu ale mały ma takie dni kiedy tylko ja i nikt inny. Ma mi sie dziecko zapłakac? Kacper jak ma dzień ze tylko ja to nie ma szans nawet zeby odejsc gdzies na dluzej do pokoju..musi miec mnie na widoku. Zasypia trzymjac mnie za reke/palec.. mam sobie wyjsc z domu i zostawic placzace dziecko ktore jezeli sie uspokoi to tylko ze zmeczenia? a dziecko nawet i 5h potrafi plakac.. wiec nie dosc ze tz sie bedzie zniechecac bo bedzie myslał ze sie nie nadaje bo nawet dziecka uspokoic nie umie to jescze dziecko bedzie plakalo i wg mnie bardziej bedzie sie balo ze mama je zostawi wiec dla mnie niepotrzebny stres.
Jak musze cos zalatwic to ide w najblizszym mozliwym czasie. Jak widze ze Kacper ma dobry dzien czy cos to nawet na cały dzień moge wyjść.. bo ja mm, wiec Kacper do butli przyzwyczajony.. ale jak ma gorszy to albo musi mąż isc z nim na spacer jak ja cos załatwiam albo ja musze siedziec i przełozyć to ..
Poza tym wybacz ale nie wyobrażam sobie podawania 120 ml mleka mojemu dziecku łyżeczką.
Stary 2013-12-31, 10:05   #420
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Taszanta grubo się mylisz co do odmawiania butelki.

Głodne dziecko, które jej nie toleruje prędzej padnie ze zmęczenia histerià niż wypije. Moja starsza jest tego przykładem. I spłakaliśmy nad nią hektolitry łez, wydaliśmy majątek na butelki. Dopiero rozszerzanie diety dało nam trochę swobody.

Forum.
O nie wiedziałam, że taki problem mieliście.
A z łyżeczki/strzykawki też odmawiała?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości