|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
i ja zycze Wam KOCHANE DZIEWCZYNY, ABY NOWY ROK BYL DLA NAS NAJSZCZESLIWSZY W ZYCIU, ABY DZIEWCZYNY STARAJACE SIE WKONCU MIALY ZASIANA FASOLKE W BRZUSZKU, CIEZAROWKI ABY CIESZYLY SIE TYM STANEM I URODZILY ZDROWE DZIDZIUSIE, MAMUSIE DZIECIACZKOW - ABY KAZDY DZIEN Z NIMI SPRAWIAL ZE CHCE SIE ZYC DALEJ, MIMO TRUDOW MACIERZYNSTWA (bo przeciez macierzynstwo to nie tylko radosc i zachwyty z postepow dzieciaczka ale i ciezkie, trudne chwile)
|
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Pani- Babcia mnie zasypuje. Teoria najlepsza- przez diete mam bezwartościowe/malowartosciowe mleko i dlatego Tymon cały czas na cycku siedzi
![]() To jest moj hit! I teściowa czesto dzwoni i mowi co w internecie wyczytała A z tyciem to słabe jest, spodnie przedciazowe idealnie leżały zaraz po porodzie a teraz ledow tyłek w nie wciskam ![]() Fajna by teraz była dieta cukrzycowa! Marzenie
|
|
|
|
#3963 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie dieta bezmleczna to cud - na niej schudlam, liczac od porodu 20kg, poza ciaza - 7kg, a teraz jak juz jem normalnie brzuch mam jak w piatym miesiacu ciazy
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
co do tego kredytu to trochę rozwinę temat, bo może ne każda z was jest świadoma że takowy istnieje. my mieliśmy możliwość odkupić mieszkanie od Urzędu Miasta, bo jest to mieszkanie jeszcze Spółdzielcze. dziakowie mieszkają w nim od poczatku, od wybudowania budynku. mogą oni je wykupić za połowę ceny rykowej (tzn. przychodzi rzeczoznawca i wycenia). U nas w mieście pierwsza rata za mieszkanie wynosi 20% a resztę spłąca się 5 lat. my się długo wahaliśmy, bo w sumie sami mieszkamy w niodremontowanym domu, w którym mamy zrobić górkę. ale gdy umarła babcia i dziadek zasłabł przestraszyłąm się, że jak i jego zabraknie każą nam po rpostu zabrać rzeczy z domu rodzinnego mojej mamy i domu mojego dzieciństwa, pełnego wspomnień z dziadkami. trochę z tym mieszkaniem nam nie po drodzę, bo mieszkać tam nie bedziemy, ale czasem amma cos wspomina, że może by na starość na poszła. wtedy tż odpowiada, że on pójdzie z nią, bo ze mną nie wytrzyma.
rozpisałam się, ale chodziło mi o to, że może też macie mżliwość wykupić mieszkanie po dziadkach za pół ceny bez oprocentownaia. Cytat:
nie ma za co tak jak czytam, że która już dostała kartkę, to widzę jak wasze poczty działają. bo ja wszystkie wysłałam razem a niektóre dziewczyny już tydzień temu dostały. niektóre chyba jeszcze nie.
|
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kundzia, rozumiem
choć nie wierzę w autyzm poszczepienny...Cytat:
każdej się należy ![]() od wczoraj jestem. wyjęłam wagę kuchenną i ważę ![]() i oczywiście duuuużo marchewek sobie obiecałam (jakoś kij na mnie nie działa )Cytat:
![]() Dla mnie sylwester - nie sylwester. nie ekscytuje mnie wcale. chłopa wypycham na domówkę do znajomych. a ja mam furę prasowania żeby ta fura nie została na Nowy Rok
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam pełny kosz na brudy, ale nie mogę zrobić prania póki tż nie wróci z pracy, bo tzreba ten kosz znieść do pralni
![]() tak mi się strasznie nic nie chce. już widzę tego sylwestra dzisiaj. i jeszcze muszę pojechać i coś kupić żeby jutro gościom śniadanie zrobić, ale co
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa! ja też dziękuję za kartkę ![]() ależ mam zapłon spóźniony...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
ważne że doszła
paniczko to nie ty wstawiałaś linka do takiej ładnej maty?
|
#3969 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co dopiero inne kredyty ![]() Cytat:
może ona po prostu ma już dosyć kaszek ![]() My sylwestrujemy jak co roku - w domu, przed telewizorem, przy sałatce - "piżama party" ![]() Cytat:
odstawiłam i boczki przestały rosnąć - myślicie, ze to winowajca? Cytat:
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo możliwe, u nas dopiero od tego roku można na 5 lat. do tej pory było można tylko na 3 lata.
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Perse co do tej margaryny to ja podawałam Kundzi przepis na ciastka dla Tosi. I tam było masło. A taka margaryna to raczej niezbyt dla dziecka
My już po pierwszym spacerze. Zimno ale słoneczko świeci i Olek spał godzinę. Może się uda wyjść jeszcze raz jeśli nie będą mocno walić petardami
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Wika A to kakao robisz na zwykłym Decomoreno czy sklepowym
Obawiam się, że to drugie może mieć duużo cukru. Ja zawsze piję domoweBarbie Chodzilo Ci o tą mate ![]() http://www.fabrykawafelkow.pl/maty-p...rno-bialy.html |
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol jak się czujesz?
|
#3974 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44357559]Co to w ogóle za tekst? Nie jego biznes. Mogłabyś iść na disco i też by mu nie było nic do tego. Jak nie masz na L4 zaznaczone, że musisz leżeć, to możesz robić, co Ci się podoba. Nie przejmuj się. Zresztą facet i tak nie zrozumie. A jak ja jeszcze słuchałam opowiadań mojego kierownika, że jego żona wróciła do pracy po 3. miesiącu i pracowała po 12 godzin, to mi już było całkiem słabo.[/QUOTE]
ja od mojego ciagle słyszłam, że ciąza to nie choroba.... a mój TZ powiedział, że dopiero teraz rozumie jak kobiety czują się w ciąży; wczesniej też myślał, że ciąża to nie choroba a w końcu to jest nie choroba, a jednak stan odmienny UDANEGO SYLWESTRA I LEPSZEGO 2014 ROKU
Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2013-12-31 o 12:19 |
|
|
|
#3975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Choć ja osobiście wędlin nawet palcem nie tykam ![]() Co do sylwestorwych planów to już sobie wymyśliłam mój wieczorny party-zestaw: micha popcornu + świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy - jak szaleć to szaleć ![]() Dzisiaj mój suwaczek pokazuje skończony 25tc a poranne ważenie pokazało 5,5kg na plusie
|
||
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol ja badalam na początku i później co 4 tygodnie
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mleko domowe do tego, więc dosyć tłuste. Teraz powoli z tego rezygnuje na rzecz herbatek żurawinowych - muszę po prostu szukać jakiejś alternatywy dla kawy, którą lubię sobie od lat tak popijać cały dzień bez sensu ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- na początku, nawet dostałam od mojej endokrynolog skierowanie bezterminowe na badania, na wypadek gdybym 2 kreseczki na teście kiedyś zobaczyła.
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję za postawienie mnie do pionu (po raz kolejny) w kwestii spotkania z szefem
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak też dobrze smakuje. Spróbuj |
|
|
|
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3982 | |||
|
Konto usunięte
|
Fiol TSH zrobiłam od razu z betą.
Cytat:
Cytat:
Ja często zamieniam tłuszcze w wypiekach, w zależności od tego, co mam w lodówce. W ciasteczkach jedyną zmianą jest mniejsza lub większa kruchość. Ale jak dla dziecka, to rozumiem obawy. Cytat:
Moja koleżanka kiedyś powiedziała: skoro ciąża to nie choroba, to czemu leżałam przez nią w szpitalu?... |
|||
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44360426]
Moja koleżanka kiedyś powiedziała: skoro ciąża to nie choroba, to czemu leżałam przez nią w szpitalu?...[/QUOTE] ja bym dodała...i dlaczego zjadłam więcej leków przez 9 miesięcy niż przez całe życie ? ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Turski zmarł- był moim ulubionym prezenterem telewizyjnym ;( idę bo śmigam po necie i zaglądam na wizaż a miałam ambitnie pisać ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- ściągnęłam suwaczek o odchudzaniu bo tylko straszy
|
#3984 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko masz rację, jak ja sobie przypomnę moje ciążowe rytuały, wstawanie, tabletka, ciśnienie, cukier, jedzenie na czas, cukry, ciśnienie, zastrzyki, jeśli to nie jest jak przy chorobie, to JAK jest przy chorobie?
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie- pudełeczko z podzielonymi lekami i ustawienie w komórce aby co kilka godzin prochy zażyć....
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
życzę Wam miłego wieczoru- na balach, prywatkach, domówkach, pod kołdrą lub z dzieckiem przy piersi- gdziekolwiek by nie był niech będzie miły i udany
agatko- Ciebie przytulam szczególnie bo wiem, że u Ciebie pewnie trudny wieczór to będzie wszystkim na najbliższy rok życzę aby wszelkie supełki się rozwiązały, problemy zniknęły lub stały się tak małe, że niezauważalne, radości z dzieci w łóżeczkach, owocnych starań, dzieci i pod sercem i szczęśliwych narodzin!
|
#3988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ten czas płynie. ja zaczęłam 15 tydzień ![]() od razu po teście. na pierwszą wizytę szłam z wynikiem.
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
my mamy takie maty: http://www.ceneo.pl/6693096 i http://tablica.pl/oferta/mata-koc-ikea-ID3n0Fw.html my akurat dwa. makabra. Cytat:
u mnie gorzej z praktyką. dieta cukrzycowa jest idealna i tak naprawdę gdy nie mierzy się cukru to jest właśnie zdrowa dieta [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44360426] Moja koleżanka kiedyś powiedziała: skoro ciąża to nie choroba, to czemu leżałam przez nią w szpitalu?...[/QUOTE]tja. w życiu nie chorowałam tak żeby 7,5 miesiąca nie wstawać z łóżka. w ogóle mega rzadko choruję. na L4 nigdy - poza ciążowo - nie byłam...
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny życzę Wam, abyśmy w 2014 wszytskie mogły cieszyć się pełnią macierzyństwa
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

choć nie wierzę w autyzm poszczepienny...

Obawiam się, że to drugie może mieć duużo cukru. Ja zawsze piję domowe
ale ten czas płynie. ja zaczęłam 15 tydzień