|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Co do trądziku to lekarz powiedział zeby przemywać wodą z emolientem jedynie. Niektórzy radzili przemywać rumiankiem ale on moze uczulić wiec nie ryzykowałam. W zasadzie przemywałam przegotowaną wodą i delikatnie nawilżałam emolientem |
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nam to by nawet kredytu nie dali więc w sumie nie mam się nad czym zastanawiać.Przesłali nam becikowe
|
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli emerytury doczekam
|
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1836 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupić wózek przez neta czy jechać po niego do sklepu 100 km ?
![]() Model upatrzony, przez większość z Was polecony (Camarelo), więc się zastanawiam czy się poświęcić przejazdem do sklepu żeby go obejrzeć itd. czy kupić na necie bez jeżdżenia.
|
#1837 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, a tak z innej beczki: jak robiłyście/planujecie zrobić z informowaniem o narodzinach maluchów? Szybki telefon taty z porodówki do rodziców i teściów, a po ochłonięciu zbiorowy sms do potencjalnie zainteresowanych? Telefon do rodziców tydzień po powrocie do domu, żeby mieć chwilę dla siebie trojga? Mms ze zdjęciem z sali porodowej do całej listy kontaktów? ![]() Będziecie informować tylko faktycznie sobie najbliższe osoby czy także tych których "wypada", np. mniej zżytą rodzinę czy kolegów? |
||
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
jestem na bieżąco ale jakoś nie mam weny.. Noc okropna, obudziłam się o 4, wstałam o 5, potem trochę dodrzemałam, ogólnie za ciekawie nie jest, mam nerwobóle i zgagulca A tak btw, dowiedziałam się dziś że moja kumpela będzie miała cc 02.01. Powód? Dzieć waży 4800g Taka tam.. kruszynka Udanego Sylwka życzę i Wszystkiego Dobrego W Nowym Roku
|
#1839 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Może jak dziś zaczną szybko z wódą, to i szybko skończą ![]() Cytat:
![]() No i dobrze, że u Ciebie to fałszywy alarm. Niech młody jeszcze podrośnie .Cytat:
Cytat:
A co do męskich nicków to rzeczywiście różne durne już widziałam . Z nicków mojego TŻ nie polewam, bo sama mu wymyślam ![]() Gwałtem bierz ![]() No, rzeczywiście szybko ![]() Maruda80, co u Was? Jak wyniki Krzysia? |
||||
|
|
|
#1840 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A plan na spędzenie dzisiejszego wieczoru ...wspaniały ![]() Nawiązując do papierosów przy dzieciach, dzisiaj przed sklepem widziałam jak tatuś siedząc w samochodzie na parkingu palił faje, a z tyłu siedziala dziewczynka (na oko 4-5lat) ...no masakra, tak ciężko bylo mu wysiąść na zewnątrz? Cytat:
Tylko uważaj, niech nie myje tak zawzięcie jak mąż Dagmary szorował jej stopy ![]() Cytat:
Słodki widok Cytat:
![]() Cytat:
No nie wytrzymam Cytat:
![]() Lecę do łazienki myć włosy. Sylwestra spędzamy z przyjaciółmi, tylko role się odwróciły, bo tym razem to ja jestem z wielkim brzuchem Podsumowując ten 2013 rok, mogę śmiało stwierdzić, że byl naprawdę udany i szczęśliwy, oby nadchodzący dał też wiele radości ![]() Jeszcze pewnie będę podczytywać, ale póki co życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku
|
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
Popieram to z Lepperem....
Wszystkiego najlepszego dziewczyny!! Życzę Wam lekkiego porodu, pięknego macierzyństwa, radości z posiadania dziecka/ci , chwili tylko dla siebie, pomocy partnerów, spadku od cioci i spłaty tych kredytów w tym nowym roku 2014. Zmykam wypełniać mój plan na dziś
|
|
|
|
#1842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Cytat:
kruszynka...
|
||
|
|
|
#1843 | |
|
Zadomowienie
|
Umyłam włosy, nałożyłam maseczkę, doprowadziłam się do porządku w różnych miejscach
Nasmarowałam balsamem i oliwką. Do torby dopakowałam wode mineralną z dziubkiem, wyprałam ostatnie dziecowe rzeczy (dzisiaj przyszły I siedzę i pachnę ![]() Pamiętajcie dziewczyny, żeby ubrać nowe majtki na dzisiejszą noc!!! ![]() :brzyda l:Przyszedł Kocurek, coś trzyma w pyszczku.. patrzę............ skądś wygrzebał tampon Mój wróż kochany ![]() demony - ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No już bardzo bliziutko, cieszę się ale jestem taka trochę przerażona ![]() Cytat:
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ma któraś z was LG swift L5 bo szukam opinii
|
|
|
|
#1846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może kumpela miała cukrzycę ciążową ??? I dlatego taka waga dziecka?
|
|
#1847 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1848 |
|
Zadomowienie
|
Selenko jeśli nie oglądałaś na żywo to ja bym pojechała zobaczyć. Każdy ma swoje wymagania. Ja dopóki nie obejrzałam na żywo to nie podjęłam decyzji.
|
#1849 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to jestem ja btw. po ilu latach możesz nadpłacać, żeby Ci się to opłacało? Zazwyczaj przez pierwsze kilka lat banki naliczają sobie super opłaty za nadpłaty hipotecznych, czy wcześniejsze spłaty, związane np. z przeniesieniem kredytu do innego banku, że generalnie nie opłaca się tego robić. Takie minimum to chyba 5 lat przy hipotekach, chociaż to może też kwestia indywidualnych ustaleń. Cytat:
Szkoda czasu na jazdę i kasy na paliwo. Oraz sił, które lepiej spożytkować inaczej. I kurier pakę wniesie pod drzwi, nic nie trzeba samemu targać, a wbrew pozorom - jest co dygać. Jak się nie spodoba - zawsze można odesłać. I tak wyjdzie taniej ![]() Cytat:
![]() a jak będę chciała z kimś porozmawiać, to sama zadzwonię ale tego już nie napiszę ![]() Nasze dziecko jest owocem gwałtu więc z tymi gwałtami to ostrożnie ![]() zwłaszcza, że to u TZa rodzinne - mama tża ponoć zgwałciła jego tatę na ławce nie wiem ile w tym prawdy, ale jestem skłonna w to uwierzyć
|
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
demonyianioly uff, bo się bałam, że Mały usłyszał, że chcą go siłą w lutym wyciągać, to postanowił sam wyleźć. A co do usg- ja od 20 tc nie wiem na co patrzę, ostatnio zarejestrowaliśmy tylko nos i to jakiś mega kartoflasty (mój tata ma taki) i teraz nie powiem, że czasem nie pomyślę o kartofelku.
Cytat:
![]() mms do najbliższych typu rodzice i bracia nasi, moje najbliższe przyjaciółki chyba dostaną mmsa też, ale to wyjdzie w praniu, znajomi pewnie dostaną smsa, jak wyjdziemy ze szpitala. |
|
|
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim jak radzi sobie bateria przy takim standardowym użytkowaniu plus zagladanie do internetu. Czy sie nie zawiesza, nie psuje i czy nie jest bardzo delikatny (wiadomo dwójka dzieci
) Waham się między nim a ZTE BLADE III, ten ZTE podobno ma bardzo dobrą baterie i jest wytrzymały na upadki
|
|
|
|
#1852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja miałam L7 (to prawie to samo) i zależy co chcesz wiedzieć i na czym w telefonie czy zależy. to system android więc wiadomo że przez 2-4 miesiące jest super a potem zaczyna się zawieszać/zwalniać/przycinać/itp
|
|
|
#1853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
o ja cie ale drobinka ![]() współczuję problemów ze spaniem ale pomyśl, że to już końcówka
|
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
PawMaj po 5 latach, nam to pasowało, bo te 5 lat nie wrózyło żadnych planowanych nadpłat
|
|
|
|
#1855 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ,życzę wam wszystkim udanego sylwestra, obojętnie czy spędzonego ze znajomymi,w piżamach z TŻ czy samemu, oraz szczęśliwego nowego roku. Aby dzieciaczki nam się dobrze chowały, porody były lekkie, nasze wagi wróciły do sprzed ciąży , bądź jeszcze lepiej
![]() i spełnienia najskrytszych marzeń .Ja się żegnam najprawdopodobniej już na dzisiaj, bo zaczynam się szykować. Na 17 idziemy do znajomych na domówkę. A tak podsumowując ten rok, był najlepszy ze wszystkich dotychczas. Zmieniliśmy mieszkanko, udało nam się zajść w ciąże, wzięliśmy ślub z TŻ i jesteśmy sobie jeszcze bliżsi niż rok temu.
|
#1856 |
|
Raczkowanie
|
Witam się Sylwestrowo!
Cały dzionek dzisiaj Was nadrabiam... Ale macie tempo... Wybaczcie, że nie cytuję, ale nie bardzo mam na to siłę, gluty mi nie dają. Nogi też mam okropnie spuchnięte i jakaś taka depresyjna jestem. Ja się mało odzywam, bo nadal choruję, wczoraj przedłużyła mi rodzinna antybiotyk jeszcze do soboty, bo gardło nadal brzydkie i zatoki zawalone totalnie (ropa z krwią... Jedyna pociecha w tym wszystkim, to to, że na razie nie muszę iść do szpitala (miałam wylądować już wczoraj), bo dopóki nic złego się nie dzieje, to szkoda, żebym zarażała inne pacjentki na patologii. Mam zadzwonić 2 stycznia do lekarki, wtedy zobaczymy, ale albo 3 już mnie położą, albo dopiero 6 stycznia i prawdopodobnie 7 lub 8 będzie cc. No chyba, że ciśnienie drastycznie się wścieknie (ostatnio mam podwyższone, biorę Dopegyt 3 razy dziennie od wczoraj), albo cukier oszaleje, wtedy cc byłoby jeszcze przed weekendem. Mam tylko obiecane, że na pewno przed 12 stycznia zostanę mamusią. ![]() Dziewczyny, bez Was te moje 9 miesięcy byłoby nie do przejścia, uzależniłam się od Was. Życzę Wam wszystkim udanych Sylwestrów, lekkich i szybkich porodów oraz spełnienia marzeń i planów w Nowym Roku, jakiekolwiek one by nie były!
|
#1857 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale pewnie sporo osób z listy pt. "wypada" by się obraziło nie dostawszy smsa chociaż. Na pewno muszę ukryć który szpital, bo dziewczyny piszą że domowe wizyty niezbyt fajne są w nadmiarze, szczególnie jak każdy dziecko pomacać musi koniecznie bo bez tego wizyta nieważna. A już w szpitalu to bym chciała spokojnie wietrzyć co tam trzeba wietrzyć, więc tylko mąż lub inne wietrzące w okolicy mogą przebywać ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasem się zawiesi -nie ukrywam. Wyłączę włączę i działa. Wiesz ja z branży komórkowej (w play'u pracowałam ale pod franszyzą) nie znam opinii o ZTE ale na szkoleniu kazali nam mówić, że to nowa azjatycka firma, wchodząca na europejski rynek i w związku z tym się starają i telefony są porządne i tak też klientom mówiłam. Jak jeszcze pracowałam. No i zawsze polecałam takie siodełko do smartfonów coby się właśnie szybko nie uszkodziły http://allegro.pl/etui-kabura-futera...763159301.html a no i lg jest bardziej kanciasty, Edytowane przez Negrid Czas edycji: 2013-12-31 o 16:16 |
|
|
|
|
#1859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Nas też trądzik niemowlęcy, pojawia się i znika co jakiś czas, ale w malych ilosciach. |
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

ale banki w ten sposób nieźle niektórych oskubały
i jeszcze oskubią.
Ale chociaż marzy mi się osobny pokoik dziecięcy to wiem że nie można mieć wszystkiego, a gdybym kiedyś nie wybrała jak wybrałam to teraz pewnie nie siedziałabym na wizażu, z brzuchem ledwo mieszczącym się na kolanach, oczekując na powrót męża z pracy. I jakoś mi nie żal tych 30-paru lat jeszcze jak pomyślę że tego by nie było 

. Z nicków mojego TŻ nie polewam, bo sama mu wymyślam 

A plan na spędzenie dzisiejszego wieczoru ...wspaniały 

kruszynka...