|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Ogłaszam dziś dzień balwana ...czyli lezymy i pachniemy dziewczyny. ![]() Oby dotrwać do jutra a najlepiej 03 bo lekarze i położne mogą być po balu....
|
|
|
|
|
#1682 |
|
Rozeznanie
|
Ja też chcę leżeć! Pachnieć, niech jeszcze to nie dzisiaj, albo chociaż po 00! Idę się ogarniać
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to z rana chyba zaczęłam czopa tracić. Taka galaretka, ale krwia nie podbarwiona. Od dwóch dni boli mnie brzuch, dość mocno, okresowo, całe podbrzusze. Tz wystraszony, on bardzo by chciał już po Nowym Roku. Dzis w pracy będzie tylko do 12, żeby mieć mnie na oku. Do tego czasu mam leżeć i zbierać siły na sylwestra tyle że mi sie juz spać nie chce:p
|
|
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
O, wstaję, a tu takie rzeczy się dzieją... Jeśli wody się sączą, nie chlustają to jeszcze spokojnie możesz do Nowego Roku poczekać na małego, zanim się rozkręci, ale rzeczywiście lepiej pod opieką- trzymam kciuki, żeby dobrze poszło!
|
#1685 |
|
Raczkowanie
|
Znam już termin CC
9 stycznia, chyba ze Maks będzie chciał pojawic sie wczesniej ( ale watpie bo termin naturalnego porodu mialam na 22 stycznia). choc moj ginekolog twierdzi ze tak by bylo najlepije- zeby po Nowym Roku zaczela sie akcja porodowa i wtedy rach ciach cesarka na cito- wtedy dzidzia jest przygotowana do wyjscia i ma juz wszystko wyksztlcone. Ja musze sie polozyc juz w poniedzialek mimo ze cesarke bede miala dopiero w czwartek bo chca mi dac jeszcze sterydy na plucka malego- zdziwilam sie bo to bedzie juz dosc pozno, bo to będzie juz 39 tydzien lecial ( 38 i 2 dzien), ale lekarz twierdzi ze robiac cesarke " na zimno" lepiej sie zabezpieczyc. Pytalam o obecnosc meza przy cesarce, u nas w szpitalu sie tego nie praktykuje ale jak bardzo chcę i ja i mąż to może być ale raczej odradzal bo powiedzail ze maz bedzie widzial cala opercaje, nie ma parawanu, a tez roznie bywa, czasami zdarzaja sie jakies komplikacje i lepiej by bylo gdyby byl w pokoju dla noworodkow...Moj maluszek wazy juz ponad 2900 ( dzis mamy skonczony 37 tydzien), ja za to znowu sporo przytylyam, - juz mam na plusie 16 kg...choc az tak bardzo po mnei nie widac...pozostal nam niecaly tydzien do polozenia sie do szpitala- wszsytko juz mamy gotowe, ale dobrze siedziec na czym sie stoi i sie przygotowac na ten wielki dzien Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!!! My dzis siedziemy w domku, objerzymy jakis film na dvd, jakos parcia na zabawe nie mam
|
|
|
|
#1686 |
|
Konto usunięte
|
Anioły jedź na IP i powodzenia
O matko siedzę w poczekalni i czekam na konsultację z anestezjologiem. Wstałam rano ale jestem nieprzytomna. I jak na złość pół nocy nie przespałam, obudziłam się koło 3 i naszły mnie obawy jak ja sobie poradzę z dzieckiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1687 | |
|
Rozeznanie
|
demonyianioly daj znać jak będziesz coś wiedziała (miałyśmy chyba podobne terminy i się teraz będę strachać, bo ja to nie mam dla dziecka wszystkiego)
Cytat:
W sklepie z używanymi rzeczami znalazłam zarąbistą skórzaną sofę za 600 zł, telewizor początkowo stał na takiej drewnianej skrzyni ![]() a Wy zapewne macie jakieś meble i sprzęty. Jeśli chodzi o panele to jest to jakiś wydatek, ale nic nie musi być z górnej półki. Taniej też da się zrobić. Ja uważam, że lepiej jest się powolutku dorabiać i z roku na rok mieć więcej ale swojego, niż ciągle słyszeć "dostaliście to i teraz proszę o hołdy wdzięczności do końca życia" Co do zdarzenia po badaniu to ja bym padła chyba. Tak dużo krwi po badaniu? |
|
|
|
|
#1688 |
|
Rozeznanie
|
Anioły trzymam kciuki za was !!!
Justien poradzimy sobie wszystkie! Zobacz zawsze ktoś tu jest, w razie kryzysu będziemy tu ryczeć z wiszącymi smarkami i siebie wspierać ![]() Agooola wiem, że jak ktoś mieszka na metrażach to ciążko mu się później przyzwyczaić do mniejszego ale da się, my mieszkamy na 36 metrach mamy urządzone po swojemu i nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami żadnymi, mi wystarczy, że siostra rok się budowała i z 2 dzieci mieszkała u mojej matki co ja się nasłuchałam jednej i drugiej strony masakra... Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-12-31 o 09:10 |
|
|
|
#1689 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, dzisiejszą noc miałam ciężką...mąż pojechał na 22 do pracy, a mała zaczęła tak szaleć w brzuchu, że myślałam, że mi dziurę zrobi. Kręciła się tak mocno do 1 w nocy. Zaczęło mi się robić słabo, ciemno przed oczami i do tego brzuch zaczął cały boleć. Niewiele myśląć, zrobiłam alarm i zadzwoniłam po męża, żeby wracał, bo zaczęłam się bać. O dziwo mąż wrócił, położył rękę na brzuchu i mała się uspokoiła.
Dziś jak się obudziłam, to miałam zdrętwiałe ręce i nogi...brrr
|
|
#1690 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Może po złości od razu zaczęłam obcinać ![]() Cytat:
Dlatego nie żyję w dostatku!! Dziś sobie ugotuję i na sucho zjem ![]() Cytat:
U mnie tż poszedł do pracy i też nakazał taki dzień. Nie ma co, muszę być dziś pachnącym bałwanem. Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- A mnie nie tak dawno obudził krzyk starszaka: Mamo! Przeraziłam się. Mamo, ja się nie dziwię, że dzidziuś tak cię kopie ciągle (bo my sobie razem oglądamy falujący brzuch). Ty robisz tak ![]() i na pewno go budzisz. I on się denerwuje. A ja zwyczajnie tylko sobie chrapałam
|
|
|
#1691 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Emilowi odpadł kikut i w dziurze po pepku ma mnostwo takiej żółtej wydzieliny Tak ma byc? Czy cos jest złe?
|
#1693 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny...jecie salami w ciaży? Tak mnie dziś naszło, że zjadłabym
|
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
jadłam. I salami, i tatara.
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja po średniej nocy :/
boli mnie między cyckami w mostku - nie idzie się ułożyć, jak się tam dotykam to boli jakbym miała coś złamane jak usiądę to mnie cycki uciskają na to i boli- do jasnej cholery ten 9 miesiąc to jakiś dramat!Wczoraj wieczorem spuchły mi kostki i stopy i cały czas bolą mnie dłonia- takie zakwasy mam no i są spuchnięte, szczególnie prawa- chyba od przeciążenia gotowaniam i krojeniem... ehhhh na złom ze mną tylko aniołyidemony--- jak tak sytuacja? byłaś na IP? tylko spokojnie trzymam ![]() perfuzja-- eeee nie wiem co z kikutem może tam cos ma być? zadzwoń do położnej lub pediatry może ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- ja jem bo dobre jest
|
|
#1696 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana, bez nadziei, że będę z Wami na bieżąco
. Pisałam wczoraj, że mam mieć gości. Otóż przez mój dom wczoraj przewinęło się - uwaga - 7 osób! Wszystkie miłe i sympatyczne i kochane, ale ja dosłownie codziennie mam odwiedziny. Jestem w 9 miesiącu, teoretycznie powinnam leżeć, ale jak co chwilę ktoś przychodzi to jest ciężko, bo chociaż głupią herbatę wypada podać... Mam nadzieję, że dziś nikt do mnie nie "wpadnie", a wieczór/ noc spędzę z tż we dwoje. Może przesadzam, ale mam taki deficyt świętego spokoju, że dźwięk dzwonka do drzwi podnosi mi ciśnienie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
![]() . Czasem mu czytam Wasze rady, itp. Odkąd przepadłam na naszym wątku, nawet nie marudzi, że zbyt dużo siedzę przy kompie. A jak leżałam w szpitalu to załatwił mi LTE "żebym wizaż miała" ![]() Cytat:
Cytat:
Co do historii z byłym, to nawet nie wiem, co myśleć. Strasznie dziwna ta sytuacja i pewnie nie jest Ci łatwo Cytat:
.A co do 03 - święta racja . Lepiej się dziś czujesz?Cytat:
Idiotyczne wiem ![]() .Cytat:
Fajnie, że znasz już termin, no i znowu powraca magiczne 9 . Cytat:
.A resztę cytatów mi wcięło, ale pamiętam jeszcze kilka rzeczy. Muminku, świetny pokoik - przytulny i jaka organizacja! Magnusia, SunShineDoll, sytuacje w sklepie/ aptece sprawiają, że tracę wiarę w ludzi ![]() Agoola, jak masz dokąd- wiej od teściowej; powiedzenie "ciasne, ale własne" nie wzięło się z kosmosu . Bardzo Ci współczuję przeżyć z krwawieniem. Wyobrażam sobie, co poczułaś, bo sama to przerabiałam 31 października. Ważne, że u każdej z nas jest wszytko dobrze.Selena, zdjęcie dziecka w macicy wiele tłumaczy, bo już się obawiałam, że urodzę krakena, albo przynajmniej ośmiorniczkę . Kacperek rozpycha się i wypina jednocześnie w kilku miejscach. Już mam wrażenie, że wiem, gdzie ma nóżki, rączki, pupkę i plecki i nagle pojawia się coś dziwnego pod skórą, co znów mnie dezorientuje. Senira, jak się czujesz? Przeszły nocne rewolucje? Mamusie po porodach, dzięki za Wasze rady i rozmowy. Są naprawdę pouczające . Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-12-31 o 09:54 |
||||||||||
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Noc przespana od 23 do 6:40 ![]() Właśnie o 6:40 mąż wrócił, gadał przez 2 godziny, zrobiłam mu kakao, zjadł śniadanie i teraz się położył ![]() Wczoraj wieczorem zadzwoniła siostra że mamy do nich przyjechać na sylwestra, nie mam ochoty szczerze pisząc, miałam plan na piżama party....jeszcze pomyślimy ![]() Ja zapakuje niedrapki, najwyżej ich nie wykorzystam, mam takie pajacyki z niedrapkami ale mała będzie w szpitalnych ciuszkach na początku więc nic mi to nie da a pamiętam jaka moja siostrzenica była podrapana na policzkach, zaraz po urodzeniu się biedulka podrapała Mam nadzieję że wczorajsze zamówienia szybko dotrą, wzięłam priorytet ![]() Ciągle myślę co tu jeszcze mi brakuje ![]() Może dokupię więcej tetry, mam 10 szt i 10 szt flanelki....sama nie wiem....oooo brakuje mi opaseczek na główkę....zaraz się rozejrzę
|
#1698 |
|
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44357644]Anioły jedź na IP i powodzenia
O matko siedzę w poczekalni i czekam na konsultację z anestezjologiem. Wstałam rano ale jestem nieprzytomna. I jak na złość pół nocy nie przespałam, obudziłam się koło 3 i naszły mnie obawy jak ja sobie poradzę z dzieckiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No widzisz, a tak się stresowałaś od tygodni, że nie wstaniesz na tę wizytę. ![]() Anioły- ![]() Perfuzja, powąchaj, wymyj gazikiem z wodą, jeśli nie śmierdzi i nie zbiera się więcej jest ok. Jeśli nie pachnie dobrze lub zbiera się ta wydzielina po wymyciu- mogło dojść do zakażenia, wtedy do pediatry.
Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-12-31 o 09:57 |
|
|
|
#1699 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może dlatego, że wiem, iż po porodzie wolałabym w samotności posiedzieć i ciszy (względnej ciszy, przy dwójce dzieci). Mój mąż czytać nie chce o Was Śmieje się, że ja czytam/piszę. Jednak uważa, że jestem teraz bardziej zestresowana porodem niż byłam prawie 5 lat temu. I ma rację. Wtedy sama sobie, teraz z Wami. I teraz nie rodzę raz, a za każdym razem z którąś z was ![]() Cytat:
|
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
Ja jem, na początku na ciepło, a teraz i do kanapek normalnie nie mogę się powstrzymać...
Mengazhu, niezły jest ten Twój starszak
|
#1701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa, ja mam chłopca a drugi w drodze. Nawet nie pomyślałam
|
|
#1705 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co nikt nie chce z nami spędzić sylwestra, co zapraszam kogoś, kto narzeka, że w domu, ze kameralnie to chyba kazdy boi się, że zacznę rodzić, nie wiem pójde spać i wygonię wszystkich o 22 :/. A już najlepsza moja koleżanka mówi, zaprosiłabym Was, ale u nas będzie się jarało w każdym pokoju i chyba lepiej, zebyś nie wdychała tego - a ma syna 3 lata i będzie w domu - to tak jarać przy synu i wszędzie ?! Dlatego olewam to i dziś zrobię gyrosa, ciasto francuskie z oliwkami i z parówkami - któraś tu dała link do bloga kuchni broni i jestem zakochana w przepisach siedzę i się ślinię
, nadmucham balony, zrobię muszkę dla psa na szyję, zdmuchnę kurz z kieliszków i będziemy z TŻem świętować ![]() A i jeszcze sobie dziś włosy doczepie i podkręcę
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
a już w miarę żyje ... zaczyna mi burczeć w brzuchu więc to dobry znak
|
|
#1707 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jem
.Cytat:
. Przyłącz się dziś koniecznie do dnia bałwana - leż, pachnij i będzie dobrze.Cytat:
. I z jednej strony rozumiem, bo mam fajnych znajomych, dużą rodzinę, z którą jestem bardzo zżyta, no i czekali na nasze potomstwo prawie 10 lat . Każdy pewnie będzie chciał poznać Kacpra, ale muszę tak to rozegrać (przy wsparciu małża), by odwiedziny rozpoczęły się ze 2 tygodnie po powrocie do domu. Jak się ogarnę po cesarce.A i był na tapecie temat postanowień noworocznych. U mnie póki co jest (kolejność nie ma znaczenia): 1. Wrócić do formy po porodzie - odzyskać figurę/wagę, kondycję/mobilność. 2. Zorganizować sobie tak pracę, by mieć dużo czasu dla rodziny i domu (byłam pracoholikiem). 3. Zdrowo odżywiać i siebie i TŻ, tak, by w przyszłości zaszczepić zdrowe nawyki u Kacpra. 4. Przeżyć fajne wakacje we troje .
|
||
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurza mnie że czasem traktują ciężarną jak trędowatą
|
|
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1710 |
|
Rozeznanie
|
Amber też bym chciała mieć taki nowy stosunek do pracy - ale czy u nas się tak da ?!
P.S. Idziesz na roczny ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

właśnie mnie obudziło takie ciepłe lejące, łóżka nie zmoczyłam, tylko majtki i dresy. Poszłam do łazienki i normalnie się wysikałam. 
a najlepiej 03 bo lekarze i położne mogą być po balu....

O matko siedzę w poczekalni i czekam na konsultację z anestezjologiem. Wstałam rano ale jestem nieprzytomna. I jak na złość pół nocy nie przespałam, obudziłam się koło 3 i naszły mnie obawy jak ja sobie poradzę z dzieckiem 
poleciałam znów do poradni k i mówię o tym położnej, szybko mnie wzięła do gabinetu, pani dr zbadała i powiedziała, że mam się nie martwic, mimo, ze tej krwi było b. dużo, że to po badaniu....mąż cały zestresowany zawiózł mnie do domu i spałam 5 h, krwawienie ustąpiło, ale jestem taka padnięta...o 19.30 dzwoniła do mnie pani dr co i jak i że mam byc spokojna(ona wie, że chcę urodzić najwczesniej jutro PO północy)...

16.06.2012
. Pisałam wczoraj, że mam mieć gości. Otóż przez mój dom wczoraj przewinęło się - uwaga - 7 osób! Wszystkie miłe i sympatyczne i kochane, ale ja dosłownie codziennie mam odwiedziny. Jestem w 9 miesiącu, teoretycznie powinnam leżeć, ale jak co chwilę ktoś przychodzi to jest ciężko, bo chociaż głupią herbatę wypada podać... Mam nadzieję, że dziś nikt do mnie nie "wpadnie", a wieczór/ noc spędzę z tż we dwoje. 

Na jutro