|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ jedzie właśnie do Smyka
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez chce
upatrzylam sobie tam mate tylko nie mam jak po nia jechacWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula ja ściągam 7 5 3 elektrycznym.
Lineczka gratuluje żelazka, super sprawa! Domi ale śmiesznie napisałaś z ta tesciowa hehe jak wam się żyje teraz?Ryba nam te Premium care też przeciekaly i zdarzyło się też ze kupa wyszła na plecach... Słuchajcie chyba 4 raz z rzędu mam z młodym kryzys o tej porze, wracamy E spaceru, ciunka cyca, pusci i zasnie na trochę, dosłownie kilkanaście minut i budzi się z wrzaskiem z głodu a ja mam jeszcze piersi puste... Przystawiam go oczywiście ale raczej mało mu tam leci. Wczoraj po takim czymś jeszcze wsunal moje odciagnuete 60 ml a przedwczoraj 110! Ciekawe jak dzisiaj będzie jak cyca zabiorę... Tak jest zawsze po spacerze... Czyżby tak na niego świeże powietrze działało? Miał ktoś takie akcje? Firjal śliczny synek ![]() O co chodzi z tymi foto książkami???
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
Leo mi na klacie kima i boje sie go do lozeczka odlozyc, juz raz probowalam i sie obudzil po chwili - tyle co sie wysikac zdazylam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To oby szybko zeszło z główki
|
|
#487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do relacji z teściową, różnie bywa, głównie staram się z nią rozmijać i nie wchodzić w dyskusje ![]() A na te foto książki była promocja, książka kosztowała 118zł (jakoś tak) a promocja była taka że płaciło się tylko 20zł za przesyłkę a za książkę nic. Można sobie było wkleić np zdjęcia maluszka i wysłać zamówienie a po kilku dniach do naszego domu przychodziła gotowa książka
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-12-31 o 15:18 |
|
|
|
|
#489 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz młody obudził się z takim płaczem że aż się z mamą przestraszyłyśmy, wywnioskowałyśmy że pewnie się mu coś przyśniło. Poprzytulaliśmy się i przysnął znowu a za chwilę znów krzyk
Jednak w brzuszku mu coś przeszkadza, podałam espumisan i chwilowo zasnął ... Tak krzyczącego Jasia to jeszcze nigdy nie słyszałam
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam za jakość ale ciągle zapominam wziąć aparatu do rodziców a tutaj zostawiłam ubranko na chrzciny bo chrzciny w naszym kościele będą więc stwierdziliśmy że lepiej wcześniej przyjechać do dziadków i ubrać go tutaj niż w domu u nas
|
|
|
|
#493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że teraz usnęła bardziej, to lecę kuchnię ogarnąć choć trochę bo od rana nie miałam kiedy. A muszę na wieczór kurczaka przygotować do pieczenia.
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe kiedy moi wrócą, nudzi mi się bez dziecka
![]() Nie ogarniam że dziś sylwester jedyne o czym myśle to sen![]() Domi fajne wdzianko,a jaka kurtała ![]() A i u mnie też skok jedzeniowy od wczoraj je już po 150 zle nie na każdym posiłku, a tak to po 120 jadła, a za 3 dni będzie miec 3 miesiące
|
#495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to czyjaś babcia powiedziała : Facet to powinien chociaż śledzia urodzic ! I go wykarmic cycem chociaż miesiac!! Cytat:
Słodkie I prawdziwe Cytat:
Tak mi powiedzieli jak Majce sie łuszczyła skóra na głowie, ze to nie ciemieniucha bo suche. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie ![]() mala musi nas trzymac za rece ![]() Cytat:
Cytat:
![]() w ogole...nie napisalam swojej relacji ![]() ale tez nie ma czego wspominac ![]() my dopiero na spacer wychodzic bedziemy ![]() a mala wlasnie zasnela na dobre ![]() gdybym juz nie wpadla- wszystkiego dobrego kochane!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Wow! Pokaz co upoluje!
A jak Ty tos wygrała te żelazko szczęsściaro? Cytat:
Ile mija Od poprzedniego karmienia? A z albumem to promocja ze placid tylko za wysyłke 20zł , sama układasz sobie album na 26 str I przychodzi Ci do domu Nieltòrym nawet dwa Tobie też Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#498 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam Picolo...kurde od ciąży zana chodził...tylko sie nei smiejcie
![]() Trele zapraszam na FB po indywidualne konsultacje heheh bo prawda jest taka że zalezy co chcemy osiagnac.Ja poki nie zrozumiałam ze nie chce sie odchudzac tylko chce zmienic swoje dotychczasowe życie, zenie chce miec zadyszki wchodzac po schodach i chce grac w piłke z dziecmi to żadna dietanie przynoisła skutku. jakies 2 lata temu zaczełam sie bardzo w to zagłebiac i sie udało.Napisze jak to u mnie wygladalo-wyglada co do żywienia: PIERWSZA GŁOWNA ZASADA-OD NIEJEDZENIA SIE TYJE! prawda swieta prawda. to był głowny powod ktory mnie zgubil. rano leciałam do pracy bez sniadania w pracy zagryzałam paczkiem bulka batonikiem jak był czas a wieczorem wracałam i wrecz wbijałam w siebie co popadło. organizm jest bardzomądry i szybko sie zabezpiecza.im mniej jemy tym kazdy przez nas spozywany posiłek jes magazynowany na przysżłosc-organizm zabezpiecza sie na takie skutki niejedzenia/d;atego w wiekszosci diet mamy efekt jojo teraz wyglada to tak posiłki co 3 godziny (nawet jak nie chce mi sie jesc) 3 głowne posiłki w tym minimum 1 na ciepło ( szanujmy swoj zołądek)2 przekaski porcje staramy sie nakladac wielkosci swojej dłoni ( stara szkoła mowize ze prawidłowa pojemnosc zoładka to 2 zlozone dlonie) Jemy normalnie bez wydziwiania ( ja zrezygnowałam ze smazonych rzeczy i potraw typu pierogi nalesniki itp) ostatni posiłek o 18-MIT....jezeli zjemy ostatni posiłek o 18 a sniadanie o 8 tozaduza przerwa...nochyba ze kładziemy sie spac o 19....ja jem srednio o 20-21 byleby 2 godziny przed spaniem duzo wody i soków(najlepiej warzywnych) u mnie hit wodazcytryna( przegotowana najlepiej ciepła) sokmarchewkowy ( robie sama) sok jabłkowy czasem kupuje. podstawa to pic soki rozcienczone z woda (pół na pół) ja dla ulatwienia tez mam system obiadowy 2 razy w tyg potrawa z ryba na ciepło ( zupa tez moze byc ale ja nielubie ![]() 2 razy biale mieso ( kurczak indyk) 2 razy zupa 1 raz czerwone mieso (wieprzowina,wołowina) do kazdego obiadu 2 rodzaje warzyw/surowek (powiem sczezrze ja kupuje w zaprzyjaznionym barze bo niemam czasu ani glowy ich robic a wiem ze tam nic nie dodaja i porcja na nasza 3 kosztuje 4 zł) przekaski-mam liste ale głwonie owoce jogurt naturalny ( wystrzegam sie tych pseudo owocowych) koktajle itp ( zrobiłam sobie liste i wisi na lodowce) zrezygnowałam z bialego pieczywa (ogolnie jem pieczywo 2-3 razy w tyg) równiez ryz i makaron ale tylko ten pełnoziarnisty dla mnie to nie dieta to juz po prostu normalne odzywianie i staram sie wpoic to moim chłopakom. przez ciąże pozwalałam sobie na małe a czasem wieksze grzeszki i powiem ze załuje bo szybko moj organizm przyzwyczail sie. teraz z now sie przestawiam i jest coraz lepiej....najgorzej mi rzucic pepsi....ale juz 3 mies nie piłam ![]() a i kiedys czytałam taka fajna wskazowke ktora mi utkwiła SNIADANIE JEDZ JAK KROL OBIAD JAK KSIĄZE A KOLACJE JAK ŻEBRAK no i aktywnosc fizyczna.....niemowie o wyczynzowym bieganiu ale jesli chcecie schudnac MUSICIE ćwiczyc! bo zostanie tylko pomarsczona i wiszaca skora. ja miałam w reperuarze Ewke, Mel B i Zuzke plus basen naprawde czułam sie dobrze ![]() i niewazymy sie! pamietajcie ze jakcwiczymy to miesnietez waza i nie mozna porownywac sie waga!- proponuje mierzenie to tak w skrocie co ja uwazam za swietosc moj TZ od lutego schudl juz sporo...niestety jescze prac uje nad jego aktywnoscia bo niestetyjest uparty... no dobra bo dla mnie to temat rzekai mogłabym o tym gadac ciagle ![]() aaa i jescze jastosuje zioła rozne..pije herbatki wode z Kardamonem i Ostropestem plamistym ale to nie dla kazdego |
|
|
|
#499 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() prawdA ![]() Cytat:
Domi niech ktoś na głos Ci życzy dobrej teściowej, ciekawe czy zrozumiałaby aluzje ![]() Rybka i jak Kacperek? Ola mąż znajdzie o wiele lepszą pracę
|
||||||||
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
toż to z głodu bym padła. Dziękuję za pomoc, zapiszę obie ten post! Muszę kupić magnesy na lodówkę coby popisać sobie i powiesić różne przepisy na koktajle, soki, menu jedzeniowe na caly tydzień... A z chęcią bym przeczytała więcej na ten temat, bo bardzo fajnie piszesz, a ja nie lubię o dietach czytac;p
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje dziecko zrobiło wielką zieloną kupę i nie wiem po czym czy to po esputiconie, czy jednak mu ten nan szkodzi, próbujemy wprowadzić bebilon comfort bo wzdęcia też ma i to takie że jest wycie zobaczymy co z tego wyjdzie bo mi już pomysłów brak... |
|
|
|
|
#503 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę ze nie jestem sana z tym problemem... Dałam mu z butli moje mleko 70 ml, uspokoił się chwilę a potem znowu ryk i tym razem chodziło o kupkę i bąki, teraz znowu jest na cycu. Od 13 nie spal a ja padam.
Trele od karmienia do karmienia jakieś 3 - 3h 20 min, poprzednie dni było tak samo. Zaraz się zacznę bać z nim na spacer chodzić ![]() Juz się ta promocja na książkę skończyła?? Ja planuje dziadkom zrobić laurki z odciskami stop na ich święto, specjalnie farbki dziś kupiłam
|
#504 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moja już dawno po 150ml wali ![]() Cytat:
mówi że było tyle ludzi że szok i to chwilę przed zamknięciem ![]() a bujaczka nawet nie kupił bo nie było żadnego z Tiny Love a innego nie chcemy trudno kupię na allegro a ubranka zamówię przez internet o te: http://www.smyk.com/cool-club-polspi...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-polspi...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-polspi...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-koszul...a-dla-dzieci-p a z żelazkiem to było tak że trzeba było wypełnić ankietę i wypełniłam i dzisiaj mnie listonoszka zaskoczyła paczką ![]() Cytat:
podoba mi się! Dziewczyny, nie będę miała kiedy zajrzeć: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-31 o 17:23 |
|||||
|
|
|
#505 |
|
Wtajemniczenie
|
KOCHANE
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU |
|
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze odnośnie tych zaczątków ciemieniuchy - u nas był taki jakby łupież. Posmarowałam oliwką, czapeczkę na pół godziny, poźniej wyczesałam, umyłam główkę i znów długo wyczesywałam. Dużo poszło tego łupieżu, na drugi dzień już było 100 razy lepiej ale zabieg powtórzyłam i po paru dniach jeszcze raz. Mikołaj miał to też w brwiach.
Teraz kupiłam ten szampon z Musteli w piance i raz w tygodniu będę nim myła włoski. Dziewczyny życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku, niech nasz pociechy rosną jak na drożdżach a wszystkie problemy omijają nas szerokim łukiem. Jedno Wam powiem na pewno - to będzie wspaniały rok pełen wrażeń!
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka, tak - tyle je na dobę.
Kochane -zdrowia. Dla całych naszych rodzin Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#509 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U rodzyneczek kupiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wagę!Cytat:
Życzę Ci oczywiście, byś zawsze miała tak idealne wsparcie ze strony TŻa i żeby zawsze dawał sobie radę Kudłacz jak Nina I Nela I jeszcze parę dzieciaków Cytat:
![]() Cytat:
Przecież za 4 tygodnie Nina w życiu nie utrzyma główki przez minutę! ![]() Cytat:
![]() ![]() A my wczoraj 10 ![]() ryba - jak Kacperek? Kaszle? Byłaś u lekarza? Antibia - umarłabym widząc tę poszewkę na szyi Dobrze, że zajrzałaś ![]() Beatka - super oszczędność z tymi ciuszkami ![]()
|
|
#510 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane dziewczynki w tym nadchodzącym 2014 roku życzę wam przede wszystkim dużo zdrowia, cierpliwości, dużo snu i wyglądu miss universe w oczach waszych mężów, Tż-tów, aby spełniły się wasze marzenia dotyczące związków, kariery, nauki, diet, ćwiczeń. Abyście nie zapomniały że jesteśmy kobietami a nie tylko mamami(
Także życzę wam wielu postów w naszym wątku i odstersowania
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

upatrzylam sobie tam mate tylko nie mam jak po nia jechac

[myślałam że tam coś fajnego znajde ale oczywiście to co mnie interesuje to nie ma
]

KCIUKI DLA ANI
mówi że było tyle ludzi że szok i to chwilę przed zamknięciem
Bo kurcze, to są gigantyczne ilości...