|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaki On fajniusi. W ogóle nie widać, że coś mu dolega... Modlimy się za jego zdrówko! ![]() Trzymajcie się - i coby ten Nowy Rok okazał się szczęśliwie zdrowy
|
|
#1923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie masz gorączki to nic złego się nie dzieje, musisz przeczekać to dziadostwo. Ja sie przeszło tydzień meczyłam, to była tragedia ![]() maruda: pięknego masz synka, wierzę że wszystko się ułoży i Krzyś będzie rósł zdrowo i radośnie. Trzymam z całego serca za Was kciuki i za tego pięknego chłopczyka. _ Co do Sylwestra to TŻ właśnie wyszedl do pracy a ja z Marcelkiem zostałam sama. Przykro trochę i smutno, ale cóż ... jedna znajoma jutro pracuje więc siedzi w domu, druga znajoma w pracy dziś na nocke a jej mąż z dzieciakami w domu. Niby dostałam zaproszenie od "trzecich" znajomych, ale jak pomyślę o siedzeniu z noworodkiem nawet do tej 21 to mi się odechciewa. |
|
|
|
|
#1924 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Szczuplak jesteś.Udanej zabawy! O, napiszę Ci jeszcze, że dzięki Tobie znów zaczynam czytać sagę . Cytat:
![]() Cytat:
. Cytat:
. Zaraz sobie zajrzę na bloga, choć moja dzisiejsza stylizacja to piżamka. Mam ładny makijaż, manicure i pachnę i tyle musi dziś wystarczyć.Cytat:
. Daj swojemu trochę pospać, może poprawi mu się humor i złapie wenę na zabawę. Tego (oprócz porodu 2 stycznia) Ci życzę [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44365674]No więc ja nie wiedziałam że coś takiego jest. Ale zapisałam się na wizytę do lekarza w przychodni w której chcę rodzić, i już przez telefon powiedziałam że mam wskazania do CC i chciałam do nich przyjść. Zapisali mnie do chirurga i babka właśnie zleciła mi konsultację anestezjologiczną, a wcześniej wypełniałam całą historię na co chorowałam, czy są uczulenia, czy żylaki, itp. Dzisiaj lekarz się pytał czy miałam narkozę kiedykolwiek, jak znosiłam, ile razy i kiedy, jakie zabiegi. Zmierzył ciśnienie i przejrzał całą kartę co wypisywałam z panią chirurg i stwierdził że brak przeciwwskazań do CC i zalecił podpajęczynówkowe. Najgorsze, że powiedział że nie będę mogła nic jeść ani pić przez kilkanaście godzin po zabiegu [/QUOTE]Dzięki za info Przed zabiegiem też nie można u nas jeść i to od 16 dnia wcześniejszego. Nie wiem, jak dam radę ![]() ![]() Cytat:
Dziewczynki - raz jeszcze SZCZĘŚLIWEGO 2014!!! Budzę męża i znikam. Do jutra! |
||||||
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Tez zycze dobrego nowego roku, przede wszystkim zdrowia
dla was i dzieciaczkow. Szczescia i milosci na kazdy dzien, oraz wiele nadziei i dobra.
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
szał taki, że strach się bać czy dotrwam do 12
|
|
|
|
#1927 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to faktycznie niezła rozrywkę na dzisiaj Ci zapewnił.... :/ 3 godzinne granie na playu go widocznie mooooocno zmęczyło.... To teraz już powinien wstawać - 2 godz minęły. Może kazał się obudzić bo ma coś do zaproponowania? hmmmm...Taką ładną ma kobiete u swojego boku i tak mało entuzjastycznie się zachowuje - aż niemożliwe... ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
ałć ![]() Ja też się zastanawiam czy do 12 dotrwam bo siedzę i czuję jak oczy mi się już kleją ![]() Zaraz odpalę TVN i pora na sylwester w Krakowie
|
|
#1928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jaka fajna ![]() Dziękuje za wszystkie komplementy. bardzo mi miło ![]() Maruda, śliczny chłopczyk z Krzysia. Na pewno wszystko sie Wam ułoży. Cały wizaz trzyma kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1929 |
|
Rozeznanie
|
Maruda to na pewno wspaniałe uczucie móc potrzymać swoje dziecko po takim czasie... cieszę się, że widzicie postępy.
Trzymajcie się.
|
|
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam uciekać, ale jak zobaczyłam takie słodziaki to jeszcze wróciłam na słówko.
Maruda80, Krzyś jest ślicznym chłopcem. Wspaniale, że widać postępy i czerpiecie z nich radość. Życzę Wam, byście tymi małymi kroczkami, o których piszesz pokonali długą drogę i by wszystko ułożyło się jak najlepiej Iwantyou99, wizażowe ciotki bardzo dziękują Dominikowi i życzą mu zdrówka i szczęścia nie tylko w nadchodzącym roku PawMaj13, zdrowe masz podejście. Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-12-31 o 20:04 |
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
Cholera spać mi sie chce!!! Czułam że tak będzie
|
|
|
|
#1932 | ||
|
Gang Iren
|
Ślicznie wyglądasz! ![]() Może pogadaj z nim,powiedz że ci przykro... Cytat:
Mam nadzieję,że to nie zapalenie piersi u ciebie... Może przykładaj sobie zimną tłuczoną kapustę? Cytat:
Śliczny jest Krzyś. Trzymam za was kciuki z całej siły i wierzę,że będzie coraz lepiej.
|
|
#1933 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego w NOWYM ROKU!!!!!!
o polnocy pojedziemy poogladac fajerwerki ![]() ![]()
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Marudo, Krzyś prześliczny jest!!
Iwont dzięki za odpowiedź, Ciocia Migotka pozdrawia Dominisia super chłopak!Selena o 21 mijają magiczne 2 h!! godzinę mi poświęcił, choć to chyba była zasługa sernika ![]() Z tż porozmawiam jak postanowi powstać.... powiem mu grzecznie i spokojnie, że jestem zawiedziona. Nie dość, że co rano doły łapię, to jeszcze ten dołoży swoje 3 grosze.
|
#1936 | |||
|
Wtajemniczenie
|
My spędzamy sylwestra we dwoje, z Prison Break i herbatą z cytryną
![]() Cytat:
Cytat:
![]() maruda80 takie przenikliwe spojrzenie ma Twój Krzyś, aż trudno uwierzyć że takiemu przystojnemu malcowi dolega cokolwiek poza pełną pieluchą. Trzymajcie się i dużo zdrowia w nowym roku ![]() Cytat:
|
|
#1937 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Pewnie nikt mnie tu nawet juz nie pamieta poniewaz udzielilam sie tylko kilka razy zanim zepsul mi sie laptop :-( Podczytuje Was regularnie na tablecie albo telefonie,ale pisanie na nich to porazka no i dopiero dzisiaj udalo mi sie odnalezc haslo do portalu. Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom,trzymam kciuki za kazdego maluszka Ja nadal w dwupaku,termin na 30 stycznia ale mam juz niewielkie rozwarcie wiec siedze z zacisnietymi nogami i lykam duphaston. Wszystko mam juz przygotowane dla synka,dzisiaj kupilismy fotelik i nie moge sie juz doczekac jak urodze Zycze Wszystkim Szczesliwego Nowego Roku,duzo cierpliwosci i wytrwalosci,zdrowia dla dzieciaczkow i czego tylko sobie zapragniecie:-D Pozdrawiam i postaram sie czesciej odzywac,bo jak sie dzisiaj zobaczylam na liscie mamus totalnie zaginionych to tak sie zasmucilam troche heh;-) Buziaki :-*
|
|
#1938 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie przed chwilą zasnęłam na minutkę ale obudziła mnie petarda którą ktoś wysadził pod oknem....
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Ohohoho hardcorowa babka! -> Wasz dzieć dostanie zawału od huku petard Nie boisz się? ![]() Ja się boję, że mi pod oknami już strzelają i hałas robią i siedzę z zasłoniętym brzuchem poduszką bo się martwię, że mała się będzie bać...
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Manko mu się należy ![]() ---------- Mój to od rana zasuwa chate sprzata na Nowy Rok - mimo, że w święta też robił generalne porządki - zrobił obiad (zupę i szaszłyki), zrobił sałatkę, obiad na jutro ugotował już a teraz robi pizzę domowej roboty Aż mam wyrzuty sumienia, że on tak sam z siebie wszystko robi a ja jęczę, że cięęęężko mi dupę z fotela ruszyć i się podnieść...
|
|
#1941 |
|
Gang Iren
|
Moje dzieciaki w Sylwestra uparły się by działać mi na nerwy.
Ja nie wiem co w nie wstąpiło dziś
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, mam 37,5
znaczy zapalenie piersi? Mam pędzić do lekarza czy jakos domowi da sie to opedzic?
|
#1943 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1944 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny życze Wam
Bardzo dużo prezentów, mało w życiu zakrętów. Dużo bąbelków w szampanie, kogoś, kto zrobi śniadanie, na każdym kroku, szczęścia w Nowym Roku Łatwych porodów, zdrowych dzieciaczków, wzruszonych i dumnych tż i SZCZESCIA !!! MARUDA a Tobie ZDROWIA,ZDROWIA i jeszcze raz ZDROWIA dla Krzysia a dla Ciebie i Tż spokoju, wytrwalości wiary w siebie i mnóstwo MILOŚĆI. |
|
|
|
#1945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A doraźnie okłady ciepłe przed a zimne po karmieniu i sprawdzanie czy się nigdzie nie robią grudki w piersiach od zablokowanego pokarmu? Zajrzałam na szpitalny poradnik laktacyjny z Madalińskiego (http://szpitalmadalinskiego.pl/sites...%20Rodziny.pdf) ale tam nie ma nic o zapaleniu, najbardziej podobny do tego co piszesz jest zastój (str.13) |
|
|
|
|
#1947 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór
![]() gdyby nie wiadomości obejrzane w tvp i ciągłe przypominanie że jest sylwester to pewnie bym zapomniała tzn wogóle nie czuję sie dziś sylwestrowo, może dlatego że założenie jest takie imprezować będziemy gdy mąż wróci i chyba dlatego nie robią na mnie wrażenia petardy za oknem i cała otoczka dnia dzisiejszego także jeśli ktoś ma ochotę to chętnie potowarzyszę tu dziś w odliczaniu maruda Krzyś jest prześliczny ostatnie 3,5h i będzie następny rok a potem wytrzymać jeszcze tylko kilka dni bo dziś już liczyłam skurcze i prawie się popłakałam że to już a od tamtej pory leżę z nogami w górze bo jak to powiedział mój eM jeśli nie siłą woli to może siłą grawitacji
|
|
|
|
#1948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://mamdziecko.interia.pl/rodzice...rsi,nId,618818 Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-12-31 o 20:50 |
|
|
|
|
#1949 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Weź paracetamol,i kapuchę zastosuj(ona leczy stany zapalne) ,jakieś okłady zimne. No i często małego przystawiać do piersi. Piszczą,skrzeczą,biją się i fochają
|
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
sweet super sylwestrowy brzuś
![]() Iwanty ciocia dziękuje za życzenia Małamigotko oby Cie tż pozytywnie zaskoczył Perfuzko 37,5 to chyba jeszcze do przejscia ale ja sie nie znam bo nie miałam nawału
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

Piersi mam wielkie, twarde, bolace, nawet po karmieniu nie jest wiele lepiej. I tak sie zastanawiam - cos sie dzieje czy ty "tylko" spóźniony nawal?

taka niby nic a jak poprawia humor człowiekowi 

..... ;( wrócił do domu koło 14.30-15 zaczął grać, skończył ok18. i... co? polazł się drzemnąć i rzucił mi obudź mnie za 2 godziny... no Sylwester po byku ;( NIC nie wymyślił, choć raz mógł mnie czymś zaskoczyć, zrobić niespodziankę.... ja co chwilę proponuję może zagramy w scrable, może taki film? a on to nie, to nie.... i poszedł spać.
[/QUOTE]

znaczy zapalenie piersi?