|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Kochane wszystkiego najlepszego, porodow w terminie- bezbolesnych i ekspresowych, dzieciaczkow zdrowych i spokojnych, spełniania marzeń, dużo miłości, samych radości i szczęścia! i przede wszystkim ZDROWIA!
U mnie sylwester pod kołderką, ale przywidziałam nową piżamkę Poprawa minimalna, a w gratisie mam jeszcze mega katar Miłego wieczoru, a tym ktore wychodzą dobrej zabawy
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam już ziewać
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie życzę Wam wszystkim aby ten nadchodzący 2014 rok był wyjątkowy, pełen szczęścia i radości, które już niedługo zawita w naszych domach. Życzę Wam lekkich i szczęśliwych porodów, różowych bobasków i wszystkiegoo naj
|
|
|
|
#1924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siku mi sie chce.. Cytat:
Udanej nocy! Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ale co ja mogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja już spałam pół godziny Bawiłam sie dzisiaj katarkiem i sobie opróżniałam nos ![]() fajna sprawa, mogłabym częściej Dziewczyny, życzę każdej udanego wieczoru, zabawy i braku kaca jutro ja mam dwa szampany - brzoskwinia i truskawka
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj mierzyłam gorączke bratu
miał 37,5 i jestem wredna, bo się cieszyłam, że mogłam pomierzyć gorączkę, a nie tylko dobre temperatury moim nowym termometrem ![]() Właśnie skończyłam oglądać z tż "Jak urodzić i nie zwariować" i jakoś nie urzekła mnie ta komedia chyba mam inny gust.Idę się nudzić dalej ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Sylwestrowe dres-party ![]()
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego w 2014 roku! ------------------------------------------------- 31.12.2013 o godz 14.19 urodzil sie w 28tc+6d przez CC - Marco - wazacy 900g. Na razie jego stan jest stabilny
|
#1928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że jest w stanie stabilnym - oby już było tylko lepiej. Wszystkiego najlepszego dziewczyny!!! |
|
|
|
|
#1929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spory brzuszek ![]() Cytat:
Gratuluję serdecznie Teraz będzie już tylko lepiej. Musi być!!!A Ty jak się czujesz? |
||
|
|
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
O matko, Mariolasl bardzo bardzo mocno trzymam kciuki za Małego!!!!!! Bedzie dobrze, musi być!!!!! Trzymaj sie dzielnie i bądź silna!!! Myślami jestem z Wami!!!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymamy kciuki by maluszek rósł i rozwijał się zdrowo . Dużo dużo zdrówka. Nasze pierwsze watkowe dziecko. Ogromne buziaki od wizazowych cioc :-* Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1932 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale masz fajny brzuchol
![]() a ja mimo sylwestrowaia w domu przywdzialam kiecke, kupiona specjalnie na te okazje, bo myslalam ze jednak gdzies wyjdziemy a w koncu bede witac nowy rok w pizamie Cytat:
Mariola serdeczne gratulacje zeby ta kruszynka rosla jak na drozdzach
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam Wam życzyć najlepszego Nowego Roku
![]() Nadrabiać będę wkrótce, na razie widzę tylko, ze synek Marioli jednak nie chciał poczekać. Kciuki za niego i dzielna mamę
|
|
|
|
#1934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak się pośpieszył ![]() Trzymamy kciuki za małego ![]() Pisz co tam u Was. Cytat:
![]() Najbardziej mi się porody podobały
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
Raany jaka wiadomość w nowym roku
- Mariola trzymamy kciuki za Małego. Czy to była decyzja lekarzy czy akcja sama się tak potoczyła?Dziewczyny, jak tam sylwestrowe balangi? Śpicie już ?My właśnie spadamy spać, a sylwester u nas z przygodami. Byliśmy u ojca mojego posiedzieć i przed 23 chcieliśmy wrócić do domu. A jakaś pierd****na menda przebiła nam oponę w samochodzie! Ludzie to są naprawdę podłe świnie! TZ próbował odkręcić śruby i założyć zapas, ale jedna się tak zapiekła że za nic nie da się odkręcić. Wróciliśmy na pieszo (dobrze że blisko) a auto stoi na flaku i jutro będą dalej kombinować. Najgorsze że opony nówki kupione 2 miesiące temu i pewnie trzeba wymienić całą oponę i kolejne dwie stówy pójdą Zdenerwowałam się strasznie...
|
#1936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż obok zmorzony alko chrapie, a ja coś zasnąć nie mogę.
|
|
#1937 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i mam nadzieje że już pogodzeni Ela87 ładny brzuszek nie widać tych kilogramówCytat:
to macie sylwestrową niespodziankę jak się czujesz? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
Mariola trzymajcie sie!! Zdrowka wam życzę!!!
Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję świeżo upieczonej mamie, a małej kruszynce życzę, żeby zdrowo rosła jak na drożdżach Cytat:
Ale brzusio uroczy ![]() Ag9- ludzie są czasem tacy beznadziejni ![]() Nie denerwuj się, bo szkoda Twoich nerwów na jakichś bezmyślnych łebków. U nas zabawa udana. Trochę potańczyliśmy, chociaż wiadomo, że forma już nie ta co dawniej. Ale i tak mam wrażenie, że z moją koleżanką, która też jest w 25 tygodniu ciąży, wytańczyłyśmy się najbardziej z naszego 12-osobowego towarzystwa. Ciężarówki rządziły na parkiecie
|
|
#1942 |
|
Rozeznanie
|
Mariola serdeczne gratulacje
![]() Zdrówka dla maleństwa, ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1944 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej witam się w 2014!!!
Nasz starszak siedział z nami do późna wczoraj, padł oglądając Misia Tak mu się podobała scena "jestem wesoły Romek", że się wciągnął Mała za to dała popis, no tak to jeszcze nie fikała, aż brzuch cały się ruszał ![]() Dzisiaj spotykamy się u moich rodziców wszyscy tj. wszystkie dzieci z rodzinami, taki rodzinny spęd na wsi na powitanie Nowego Roku ![]() Ag9 nam w nocy poprzedzającej chrzest Marcelka ktoś poprzecinał wszystkie cztery opony... szczęściem samochód tego dnia nie był nam potrzebny bo i chrzest i impreza odbywały się w kościele i w restauracji obok naszego domu. Ech, ale my to w ogóle mamy "szczęście" do włamań, kradzieży i wandalizmu naszych aut, przebite opony, powybijane szyby przednia i tylna, dwukrotnie kradzież radia i to wszystko jako osobne zdarzenia w różnych miejscach ![]() Zajrzałam z nadzieją, że może Mariola coś napisała jeszcze. Ciągle myślę o niej i o Marco. Poczytałam na necie i konkluzja taka, że wcześniaki z 28-30 tygodnia mają naprawdę duże szanse! Ta waga mnie rozczuliła strasznie, ale pisały matek dzieci urodzonych z wagą 700 i 800, że dziś są zdrowymi kilkulatkami. |
|
|
|
#1945 | ||
|
Moderator
|
Witam sie w Nowym Roku
Cytat:
![]() Synek koniecznie chcial wyjsc na swiat w starym roku - trzymam mocno kciuki zeby ladnie rosl i szybciutko wracal do domku Cytat:
Ludzie jednak sa nienormalni ![]() No troche pogodzeni ![]() Tzn. rozmawiamy normalnie, TZ na pewno mysli ze juz jest wszystko ok, ale mnie to wciaz meczy - z reszta na pewno wiecie jak to jest ![]() My wczoraj pobalowalismy od 22 do 1, takze krotko, ale fajnie bylo ![]() Strasznie mnie katar meczyl - mnie to zawsze sie przeziebienie przypaleta w najmniej odpowiednim momencie ![]() Jak wrocilismy do domu to sie okazalo ze piesek mocno sie wystraszyl bo nasikane bylo, a ona nigdy w domu sie nie zalatwia Biedna...
|
||
|
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry w 2014
ja dalej w lozku i nie zamierzam na razie suę stąd ruszać. Ag9- co za ludzie... Bebe97- ja tez zagladam i za każdym razem mam nadzieję, że Mariola coś napisała.
|
#1947 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę bardzo: 1. Ciasto francuskie posmarowałam serkiem Almette np chrzanowy jeśli lubisz i na to szynka parmeńska i zwinąć w roladę i pokroić na krążki jak poleży troszkę w lodówce żeby było twardsze. Jajuszkiem smaruję z góry i do piekarnika 180C na ok 20min. Trzeba pilnować. Takie samo coś możesz robić z roladą do której zwiniesz co tylko chcesz, ja zrobiłam też inny wariant z pomidorkami, szynką i białym serem. 2. Do płatków wędzonego łososia zapakowałam serek np Bieluch i zwinęłam w roladki 2. Śledziki toleruję jedynie w oleju więc takie zawsze robię Tylko po zjedzeniu zastanawiam się tak czy te śledzie i łosoś to nam wogóle wolno? ![]() Cytat:
![]() No i bardzo ładny brzuszek, kształtny i wogóle nie wyglądasz na osobę która znacznie przytyła. po prostu wyglądasz teraz jak każdy przeciętny człowiek tylko z brzuchem ![]() Cytat:
Cytat:
Dopóki o północy strzelali ci z miasta petardy było cudownie, bo wszystko było bezpiecznie, pod kontrolą i takie ładne...ale potem jak sie pokaz skończył zaczęły się petardy wystrzelane ze wszystkich stron przez przypadkowe osoby i poczułam się bardzo zagrożona. Na prawdę wmieszaliśmy się w tłum który zaczął wracać w okolice rynku i szybko schowałam się w domu. Przerażają mnie takie imprezy bez kontroli, bo jak nad tym zapanować ![]() Współczuję przygody :/ Jeszcze mi się przypomniało, kolba pisałaś że tobie też grozi przedwczesny poród. Trzymamy kciuki żeby wszystko było Ok i jeśli nie trzeba go robić to niech małe leży jak najdłużej w brzuszku, a jeśli trzeba wcześniej skończyć ciążę to informuj nas i trzymamy kciuki! Obyś nie musiała tych nerwów przechodzić co teraz Mariola. |
||||
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mariolu daj znać na bieżąco co u wasEla no no no gdzie ty podziałaś te kg-zupełnie ich nie widaćNasz Sylwester u znajomych udany! Tylko na pokazach fajerwerków o północy byłam zestresowana, bo wszędzie taki huk, jakieś łepki co chwilę rzucały te hałasujące petardy, bałam się, że rzucą gdzieś blisko mnie i wyobrażałam sobie co czuje Jaś w moim brzuchu słysząc ten hałas. |
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Wam powiem, że jak czytałam o wcześniaczkach z wątku styczeń/luty to mnie to szokowało, ale całkiem inaczej poczułam się, jak jedna z nas się rozpakowała Chyba się z Wami zżyłam
|
|
#1950 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

Poprawa minimalna, a w gratisie mam jeszcze mega katar

??

chyba mam inny gust.

Gratuluję serdecznie
Teraz będzie już tylko lepiej. Musi być!!!

- Mariola trzymamy kciuki za Małego. Czy to była decyzja lekarzy czy akcja sama się tak potoczyła?
Zdenerwowałam się strasznie...

Chyba się z Wami zżyłam