|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() właśnie przeglądam łóżeczka turystyczne - stwierdziłam, że może by nam się przydało (na wyjazdy lub gdyby Kornelka w nocy bardzo płakała, to do nas do pokoju - bo dziewczynki będa miały wspólny pokoik) nie wiedziałam, że takie "cuda" są ![]() http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#9353c090a6 http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#ecd75df65e
|
|
|
#1862 | |
|
Raczkowanie
|
![]() A ja czuję, że mam takie coś jak żebra! Nawet schylic się nie mogę ani nawet siedzieć tak normalnie. Dobranoc Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba najtrudniejszy zakup już masz za sobą ![]() Dobrej nocy życzę. I gdyby nie było okazji jutro (wizytację będę mieć więc muszę ogarnąć chałupę) życzę udanego sylwestra i szczęśliwego nowego roku
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Zadomowienie
|
elunka88 oj 30km to faktycznie masz kawałek, tez by mi się nie chciało
ja planuje chodzić z moim Tż i bardziej dla niego, co by się oswoił co nie co mam termin na 7.03 i też nie wiem, czy dam radę wszystkie zajęcia obskoczyć. Niestety za późno się dowiedziałam o tej SR.co z cayenneOna ona zawsze taka aktywna a mam wrażenie, że już parę dni ciszaDziewczyny dobrej nocki-bez dolegliwości
|
#1865 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze szło do 20 tygodnia, od tamtej pory po 2 kilosy w 3 tygodnie wrrrrr. I nawet na Małą zrzucić winy nie mogę, skoro nawet tego kilograma nie waży Zastanawiam sie gdzie się to podziewa, bo po ubraniach nie czuję, ot brzuch rośnie, spodnie które zjeżdżały mi z bioder w 4 miesiącu, tak samo zjeżdżają w 6, a waga leci do przodu jak wariatka.Smaruję się Ziają, dość nieregularnie co prawda i czasem oliwką w żelu j&j. Cytat:
Cytat:
Gratuluje zakupu pierwszej bryki dla Mikołaja ![]() I dziewczyny wszystkim wam bardzo dziękuję za komplementa mojej Małej Sama sie napatrzeć na nią nie mogę Do tej pory uważałam 4d za zbędne fanaberie i zresztą, gdybym miała osobno takie usg zrobić to pewnie bym nie poszła, ale mam je w cenie na każdej wizycie i dzisiaj stwierdziłam, że to jednak wspaniała rzecz dla przyszłych rodziców zobaczyć i poznać dziecko zanim przyjdzie na świat. W momencie, gdy gin zrobił zbliżenie buźki powiedziałam do małża "spójrz na ten nos", a on do mnie" właśnie miałem to powiedzieć" i zaczęliśmy się śmiać bo to juz kolejny raz przeżywałam, żeby dziecko nie odziedziczyło po mnie kulfona tylko zgrabny prosty nosek po mężu, a tu znowu zonk Mała wciąż trojga imion jest, chociaż odkąd poznałam dwie malutkie Lenki, tak to imie popadło w niełaskę. Może zostanie jednak Ewą albo... Emmą? Czy to zbyt wydumane jest? Mogłabym mówic do Niej "Ema" jak w tej reklamie papieru ![]() Cytat:
i Mona tez mało ostatnio się udziela
|
|||||
|
|
|
#1866 | |||||
|
Zakorzenienie
|
po 1 trzeba zobaczyc na opakowaniu od kiedy mozna uzywac nie wszystkie sa od 1 dnia zycia
po 2 rumianek , wysusza skórę malucha , i b czesto uczula dlatego niektóre kosmetyki J&J majace rumianek sa omijane przez rodziców ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
na katar i zatkany nos ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ----------Cytat:
leze tez niedobrze bo czyms dostaje prosto w szyjke ... trudno powiedziec co ona cwiczy ![]() ---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Cytat:
|
|
#1867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie nie mam żadnego rozstępu. Jednak też mi się wydaje, że to bardziej kwestia organizmu/genów niż stosowanych kosmetyków. Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć,że moja mama miała podobno w pierwszych dwóch ciążach straszne rozstępy, a później jej poznikały, więc może u Ciebie będzie podobnie? Dobrze mówisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ludzie wymyślają rzeczy, o których nigdy bym nie pomyślała ![]() Mi dziś mała znów urządziła pobudkę o 5.00 rano. Pewnie na imprezie sylwestrowej usnę maksymalnie o 22.00, z nosem w sałatce
|
|
#1868 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne te zdjęcia ![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję. W końcu ktoś mnie docenił Cytat:
Ktoś jeszcze o tym słyszał ![]() Cytat:
Za mną okropna noc Z moim snem coraz gorzej. Jak dziś nie zdrzemnę się w dzień to chyba nawet do północy nie wytrzymam
|
|||||
|
|
|
#1869 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejna rzecz do odhaczenia Albo mąż do łóżka ciągnie ??Cytat:
i zawsze on mi musi rozłożyć deskę, bo mi się nie chce ale wolę prasować niż sprzątać ![]() Cytat:
Drugie jak kosz mojżesza ![]() Cytat:
ale imię bardzo ładne ![]() A ja w styczniu muszę już zrobić całą wyprawkę, bo w lutym mamy przegląd i ubezpieczenie auta i kasy nie będzie, a w marcu rodzę podobno więc nie będzie kiedy kupować. ![]() Został mi jeszcze ochraniacz na łóżeczko, przewijak, przybornik, materac, prześcieradła, rożek i będę GOTOWA
|
|
#1870 |
|
Moderator
|
Justine - gratuluje wozka
![]() My dzisiaj idziemy na sylwestra do kolezanki, ale cos czuje ze szybko wyjdziemy i o polnocy tez bedziemy "w Krakowie" ![]() Nie lubie pijanego towarzystwa, kiedy sama jestem trzezwa
|
|
|
|
#1871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo
![]() zrobiłam karpatkę bo mi się zachciało - a co! ![]() pomyłam podlogi, ogarnęłam hacjendę i piję kawusię - obok moja Malwinka kąpię, przebiera lalki, wozi a jakie teskty sypie np. no co ci jest, czemu placzesz, przeciez kochanie jestem przy tobie, znowu będziesz jeść? ale glodomorek z ciebie ![]() napatrzy się na szwagierkę i małego Dawida i potem w domu mamy ubaw po pachy z niej. justine gratuluję zakupu woza! ![]() my idziemy dziś na domówkę do rodzinnego domu, wszyscy mają się zjechać więc będzie gwarnie i wesoło. a trzeźwa będę chyba tylko ja i dzieci ![]() jeszcze mam szwagra Sylwestra więc pewnie zanim pojedziemy obalą z moim tż flaszkę ![]() tyle że tż w pracy - teoretycznie do 18.00 mam nadzieję że prezesik jednak ich puści wcześniej! Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-12-31 o 11:27 |
|
|
|
#1873 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja lubię petardy ale nie strzelać całą noc tylko właśnie zrobić jeden pokaz o tej 12 i koniec... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Mój kończy o 16 a ja jestem niezadowolona że tak późno |
|||||||
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile Malwinka ma?Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1875 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry sylwestrowy
![]() Cytat:
No nie wiem, mnie np to jakoś nie przekonuje. Przecież to dziecko w ciągu dnia ma regularnie styczność z kupą i sikami... Wiadomo, przemywać się będzie zwłaszcza na początku głownie wodą, to chyba chociaż raz dziennie pasuje użyć czegoś mocniejszego do mycia. Cytat:
My tez na domówkę. Ale nie chce mi się. Miałam dzisiaj tę osławioną bezsenną noc... Przewalałam się z boku na bok, wszystko mnie bolało i spałam może ze 2 godziny razem. Poza tym jakiś mam taki niepokój, co z szyjką i Ulką - strasznie delikatnie się rusza. Już nie mogę się doczekać tej soboty. Chociaż też na zdrowy rozum - rusza się, więc co może być nie tak? ![]() Ja ostatnio nie składałam zyczeń noworocznych, więc... Oby ten rok był lepszy niż poprzedni, żeby każda urodziła o czasie i bez żadnych komplikacji oraz żeby wszystkie nasze dzieciaczki, te nowe i te starsze, były zdrowe jak rybki |
||
|
|
|
#1876 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do torby to tę pierwszą ma moja szwagierka która ma twój wózek w tym samym kolorze i też wybrała tę w kropki kolorowe i ładnie wygląda, tylko jej się coś pomyliło przy zamawianiu i wzięła brązową zamiast czarną, ale na żywo wygląda zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach. Ja wezmę chyba tę pierwszą wogóle którą pokazywałam, ale nie wiem czy mąż to zaakceptuje bo przeciez nie tylko ja będę z tym chodziła. Bardzo ci dziękuję za listę Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
Witam Sylwestrowo
![]() My dzisiaj też domowka klatke dalej wiec do domu blisko wrocilam do domu i zaraz będę robić moje specjały na imprezę. Jakbym nie dała rady zajrzeć do Was dzisiaj to życzę każdej z Was cudownego nowego roku bogatego w piękne wspomnienia. No i oczywiście szybkich i lekkich porodow ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
#1878 |
|
Moderator
|
Ja rowniez, za pamieci, skladam Wam najlepsze zyczenia - oby nowy rok przyniosl tylko pozytywne przezycia, zeby wszystkie nasze dzieciatka urodzily sie zdrowe i silne, a my zebysmy byly super-mamuskami
![]() No i spelnienia pozostalych marzen |
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak samo na styk fotelik mieści się na fotelu, bo mamy mały samochód
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
to jak już się dzielimy życzeniami to i ja wam życzę Szczęśliwego Nowego Roku
|
|
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
maggie Malwinka skończy 7 marca - 3 latka
![]() hehe mówię wam dzieciaki to są niezłe - a ich wyobraźnia nie ma końca ![]() i codziennie coś nowego, codziennie zaskakuje i jest taka śmieszna- ahh jak ja ją kocham ciekawe kiedy junior wyskoczy - termin mam na 04 marca - byłoby śmiesznie jakby wytrzymał do 07.03 ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- ![]() KOCHANE OBY NOWY ROK BYŁ LEPSZY NIŻ TEN MIJAJĄCY!!! ![]() WSZYSTKIEGO NAJ... ![]() ja nie wspominam go dobrze, było dużo smutku, łez i problemów - jedynie ta kruszynka w brzuszku to coś pozytywnego - więc mam nadzieję że 2014 rok przyniesie więcej dobrego -tego sobie i wam życzę Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-12-31 o 13:13 |
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja też na cały następny rok zyczę Wam samej pomyślności, szczęśliwych dni. Niech Was brzuchy od śmiechu bolą, portfele od pieniędzy w szwach pękają
![]() Wszystkiego co najlepsze! Ja się właśnie dowiedziałam, że brat robi dzisiaj imprezę w domu czyli pewnie po 12 nie pójdę spać mam nadzieję, że rodzice wrócą wcześniej z imprezy i się skończy ![]() Co do fotelików, to ja już zamówiłam i czekam, mam nadzieję, ze się zmieści i pasów nie braknie. Najwyżej samochód kupimy nowy
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Castia pewnie boki zrywacie z Malwinki
Ja również uwielbiam patrzeć jak bawią się dzieci, a że pracuję w przedszkolu to różne ciekawe rzeczy obserwuje i nie raz ledwo się powstrzymuję od wybuchu ataku śmiechu! zwłaszcza jak dzieci zaczynają zabawę w przedszkole-daje mi to całkiem dobry obraz siebie jako nauczyciela i skłania nieraz do refleksji![]() Z tym fotelikiem to już chyba nie sprawdzę czy bedzie pasował, bo chce zamówić na necie. Zawsze mam 10 dni na zwrot w razie czego, choć mam nadzieję, że w golfie pasy są wystarczającej długości Ja równiez składam Wam wszystkim najlepsze życzenia noworoczne! Obyśmy wszystkie rozpakowały się w terminach lub ewentualnie tydzień, dwa przed! I żeby każda z nas cieszyła się zdrowym dzidziusiem! Udanej zabawy sylwestrowej, nie upijcie się Piccolo za bardzo
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz wszystkiego co najlepsze na nowy rok-szczęśliwych bezbólesnych terminowych rozwiązań i zdrowych maluszków ![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html
ehh mój typ dla juniora w pierwszej piątce.... ![]() baja oj zrywamy boki, zrywamy! ![]() dzieci są przekochane jak juz im wszystkie bunty miną!
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-12-31 o 14:07 |
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, życzę Wam aby ten nadchodzący rok był WYJĄTKOWY pod każdym względem! Życzę głowy pełnej MARZEŃ, bo to właśnie marzenia są podstawą każdego sukcesu! MIŁOŚCI, bo ona dodaje skrzydeł, a bez skrzydeł trudniej się lata! UŚMIECHU, bo nawet ten najmniejszy sprawia, że szara rzeczywistość staje się piękniejsza i ENERGII, bo ona pomaga nam przenosić nawet te największe góry!
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak chcesz MC to wystarczy że jeden sprawdzisz i każdy powinien Ci pasować ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- a ja mam już wybrane imię dla maluszka też Piotruś będzie chyba że jeszcze nam się zmieni na Michałka ale już od dłuższego czasu nic się nie zmieniło
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
Szampana piccolo,
Brokatu na czolo, Usmiechu na twarzy, Szampanskiej zabawy, Zyczen serdecznych, Wspomnien najlepszych oraz braku kaca kiedy w nowym Pamiec wraca szczęśliwego Nowego Roku kochane :-* Zaczynam dzisiaj 28 tc jakoś bardzo się cieszę z tego powodu ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1889 |
|
Wtajemniczenie
|
monkaa Piotr - sliczne imię!
ja mam dwóch szwagrów Piotrów - szkoda bo też bym pewnie pomyslała nad tym imieniem
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakby mi się bardzo podobało, to pewnie i tak bym tak dała na imię.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

chyba najtrudniejszy zakup już masz za sobą
ona zawsze taka aktywna a mam wrażenie, że już parę dni cisza
Dobrze szło do 20 tygodnia, od tamtej pory po 2 kilosy w 3 tygodnie wrrrrr. I nawet na Małą zrzucić winy nie mogę, skoro nawet tego kilograma nie waży

urodzisz w marcu, zresztą to nieładnie się wyrywać przed szereg
??

ceny powalające
wyboru prawie żadnego