Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-31, 17:37   #2611
/Mycha/
Raczkowanie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Witam się sylwestrowo!!! W przerwie między szykowaniem siebie i przekąsek na domówkę ciężarnych (zaproszone są 3) życzę Wam udanego wieczoru i pomyślności w Nowym Roku.
Iiii... pozdrowienia od Dzidzi w 21 tygodniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 17:50   #2612
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
no nie krzycze na nia bo jak zacznie beczec to jest nie do uspokojenia przez inne osoby

Sytuacja sprzed jakis poł godz - Przyszłam ze spaceru z psem, pies mokry, i wchodzi do pokoju - mała go bierze za łapki chce wciagnac na łozko, za mocno scisneła - pies zaczyna piszczec - patrzy sie na mnie mała, ja nic - a ona w ryk i do babci.. a babcia na mnie - a ja nic nie winna, bo w TV zerkałam na wiadomosci, tudziez sie juz kompletnie rozkleiłam - ubrałam kurtke i wyszłam :Cry:

Coś dziwna sytuacja u ciebie... Kurcze opiekujesz się małą... babcia ma jakieś wąty do ciebie, mała ściemnia... Może pora z nią porozmawiać???

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość

oj, zebys wiedziała - ale to nie jest problem w niej, tylko problem jaki stwarzaja jej rodzice..

Np w lipcu - miałam jakis słabszy organizm, chyba z niewyleczonego dokładnie przeziebienia - leciała mi krew z nosa, na co mała przychodzi, wita sie - daje buzi babci, dziadkowi, i mowi ze cioci nie da, bo mama mi zabroniła (nie ukrywam, zabolało, i popłakałam sie..)

czyli albo dziecko całkowicie ściemnia, albo faktycznie jej rodzice coś mają do ciebie?

Ja również chciałam złożyć wam życzenia:
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU, UŚMIECHU KAŻDEGO DNIA, CUDOWNYCH DZIECIACZKÓW, ZADOWOLENIA Z MĘŻÓW, PARTNERÓW ORAZ I PRZEDE WSZYSTKIM ZDRÓWKA

Pewnie tu jeszcze zajrzę bo mnie czeka dziś tylko łóżko, komp tv no i małż

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 17:56   #2613
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Zrobiłam 3 surówki, sałatkę gyros i sernik na zimno z brzoskwiniami. Padam na twarz. A jeszcze się ogarnąć i sprzątnąć chałupkę co by było jako tako jak wrócimy
ja też robiłam gyrosa, też warstwowo robisz? czy mieszasz razem??
ja jeszcze dodałam opócz cycka z kurczaka: podsmażony boczek z szyneczką

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Mam truskawkowego Picollo ale się nabzdryngolę
tak wczoraj pisałyscie o tych"szampanach" że i ja kupiłam truskawkowego...
ale w biedrze kupiłąm na dziale soków , to jest napój gazowany o smaku truskawkowym hahaha!!! myślałąm że chociaż na dziale z alko % go znajde

/Mycha/>> Gratuluje 21 tyg!!!

Princes 18>> bardzo mi przykro

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

my idziemy do naszych znajomych na taka mini domóweczkę spokojną....
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 17:58   #2614
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
ja też robiłam gyrosa, też warstwowo robisz? czy mieszasz razem??
ja jeszcze dodałam opócz cycka z kurczaka: podsmażony boczek z szyneczką
Ja zrobiłam warstwowo, zostało mi troszkę kurczaka więc zrobię w końcu z zupek chińskich jeszcze

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:01   #2615
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Mąż mi się zasiedział u sąsiadów...
A ja muszę się zwlec i iść robić sos tatarski... Bo już jajka mam ugotowane!

Czasem myślenie facetów mnie zadziwia - negatywnie oczywiście

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:10   #2616
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
14 tydz a brzuch mam już ogromny..
przytylam 1,20 kg
pokazała bym zdjęcie brzuchola ale jakos mam obawy tu na forum,może kiedyś jak uda mi się dostać do tajnego klubu
możesz wrzucać śmiało bez obaw
ja nie należę do klubu, więc też tutaj wrzucam

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość

Będzie DZIEWCZYNKA:j upi::ju pi:
No i imienia już chyba nie dam rady przeforsować więc będzie Alicja.
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A mozecie cos powiedziec na temat materacykow? Bede zamawiac w przyszlym tygodniu lozeczko, posciel etc to myslalam, zeby materacyk tez zamowic. Niestety po przeczytaniu kilku artykulow w necie mam taki metnik w glowie, ze szok.

Kiedys sie mowilo, ze najlepsze materacyki to gryczano-kokosowe, bo ze niby naturalne i odpowiednio twarde dla dziecka. Teraz sie mowi, ze one plesnieja i uczulaja... Niby teraz najlepsze lateksowe, ale ja i moje teorie spiskowe mi mowia, ze eksperci je polecaja, bo sa najdrozsze, a oni dostaja kase od firm produkcyjnych

A wy co myslicie?
u mnie gryka kokos się nie sprawdzi, bo jest duża wilgoć w domu i mogą szybko pleśnieć.
Lateksowe podobno tą wilgoć odprowadzają.
Ja kupię taki piankowo-lateksowy, dużej różnicy w cenie nie ma, gk kosztuje 80 zł, a ten pianka-lateks 140 zł

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Makaron z zupki chińskiej, kukurydza, papryka, kawałki filetu z kurczaka, ogorek kiszony. Majonez+jogurt i do tego te przyprawy z zupek chińskich.
ja robię podobnie - do makaronu daję pomidora, ogórka szklarniowego i kukurydzę, siostra robi właśnie jeszcze z kurczakiem, ale ja wolę bez

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
No i prawie zapomniałam, że rok kończę z:
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Witajcie.. wchodze tu pewnie po raz ostatni... w drugie swieto urodzilam martwego synka. Bol powoli sie zmniejsza ale nadal jest ogromny. Staram sie zyc normalnie ale to jest po prostu nie mozliwe...
Ale mi przykro trzymaj się uda się następnym razem, nie poddawaj się!! Nie wiem na pewno jaki to musi być ból, ale on na pewno minie z czasem, a Ty będziesz gotowa na przyjęcie nowego Serduszka

Dopiero dziś się odzywam, wczoraj na prędka się przenosiliśmy do nowego pokoju, już mamy prawie wszystko, prócz kanapy do sypialni, bo nie było czym przewieźć. No i całe szczęście, że zdążyliśmy, bo własnie dziś moja siostra wpadła na genialny pomysł, że przyjadą do nas na Sylwestra
Ja jeszcze dzis walczyłam z 3 sałatkami i szynkami, do południa zakupy, pranie i sprzątanie...
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:20   #2617
asiulka_22
Zakorzenienie

Kochane!!!! życzę Wam wszytskiego najlepszego w nadchodzącym r. 2014!!!!
Abyśmy szczęśliwie doczekały do porodu! by nie było żadnych komplikacji a dzidzie były zdrowe!!! bo to najważniejsze !!!

Szampańskiej zabawy przy musującym napoju!!!!

[IMG][/IMG]

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-12-31 o 18:25
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:29   #2618
Ramona_85
Zakorzenienie

Ja również życzę Wam Wszystkim Przyszłe mamusie szampańskiej zabawy przy oranżadce ze szklanej butli szczęśliwego Nowego Roku, samych sukcesów i radości w nadchodzących roku, abyśmy były szczęśliwymi mamusiami 2014
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:51   #2619
Seksta
Rozeznanie

My z tztem zrobiliśmy pomidory faszerowane miesem kielonym i mozzarella, czekaja na upieczenie a na deser cynamonowe gruszki z sosem czekoladowym czekaja na podgrzanie mmmmmmmmmmmmmmm. Sylwester we dwoje a przepraszam troje! Nie liczac kota i fretki

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 19:01   #2620
principessina
Zakorzenienie

Moje wirtualne Mamuski, zycze Wam szampanskiej zabawy do bialego rana i wszystkiego co najpiekniejsze w Nowym Roku przede wszystkim zdrowych donoszonych brzuszkow
Stary 2013-12-31, 19:02   #2621
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Faktycznie, aż się odechciewa opieki nad małą... Następnym razem porozmawiaj z nią Jej językiem, tzn daj batonika i powiedz, że jak nie będzie kłamać później o Tobie, to następnym razem też dostanie Metoda bardzo niewychowawcza, ale widzę tego jej wychowania i tak nic już nie popsuje
Gosius Vampirka dobrze mówi

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam warstwowo, zostało mi troszkę kurczaka więc zrobię w końcu z zupek chińskich jeszcze
Też tak robiłam Tosty za Vampirką i parówki we francuskim ;p A no i mięcho dla chłopów

Ja też Wam życzę wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka i wiele szczęścia przy Naszych maluszkach Obyśmy wszystkie szczęśliwie donosiły ciąże i do wakacji tuliły nasze skarby A na temat przyszłego Sylwka plotkowały w nie mniejszym gronie

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu

Edytowane przez madziuuula
Czas edycji: 2013-12-31 o 19:08
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 19:26   #2622
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witam się

Dziękuję dziewczyny za życzenia i już od razu ja również życzę Wam wszystkiego co najlepsze w nowym roku
Moi rodzice już wybyli na imprezę, Hania wykąpana, mąż jej daje mleko, zostaliśmy sami z babcią mam nadzieję, ze babcia szybko pójdzie spać ale coś czuję, że dzisiaj będzie ciężka noc, bo Hania już nie ma takiego twardego snu jak w zeszłym roku gdy miała 3 miesiące no i jeszcze to kiepskie samopoczucie jej, więc o 24 przewiduję głośną pobudkę.

Nikii pytałaś jak kładziemy dzieci, no my Hanię standardowo, bo ona się niestety kiepsko czuje dzisiaj i nie ma sensu tego przeciągać, w związku z tym zapewne jutro będzie pobudka między 5 a 6

Gosius to zaczynasz rok z nowym tygodniem to tak jak ja tyle, że jutro zaczynam 19
Współczuję zachowania małej…

Madziula ubieraj pidżamę młodemu

No to co – miłego wieczoru dziewczyny bawcie się dobrze czy to w domu czy poza nim i nie pijcie za dużo
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 19:37   #2623
Emilia 25
404 Not Found

Najlepszego Mamusie!
Stary 2013-12-31, 20:23   #2624
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Kochane Szczęśliwego Nowego Roku Wam Życzę:r oza:

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 01:38   #2625
Seksta
Rozeznanie

Tak mi sie przypomniało odnośnie suchej swedzacej skory w ciazy- polecam oliwkę Hipp. Uzywam codziennie przed snem i choc mam sklonnosc do wysuszania skóry to ta daje super efekt- nawe TŻ zauwazyl a to osiągnięcie jest troche tlusta jak to oliwka ale na noc pod pizame w sam raz. Dobre sa tez olejki Alterra z Rossmanna- szybko sie wchłaniaja- ja akurat mialam migdal- papaja czy cos takiego

Poza tym chyba zaraz zasnę....ogladamy chyba już 4ty z kolei odcinek Top Gear. Sikam ze smiechu

Stary 2014-01-01, 08:28   #2626
agaaga89
Zakorzenienie

Dzień Dobry Witam się w tym przełomowym dla nas i naszego życia roku! Mam nadzieję, że kac po bąbelkach nikogo dziś rano nie męczy

Noworoczne buziaki!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 08:36   #2627
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Dzień dobry w Nowym Roku
Dla Nas wszystkich wyjątkowym

Olafino wy3mał do północy, miał dwie laseczki do towarzystwa pewnie dlatego co nie zmienja faktu, że wstał 7:30;p
A tż leży połamany

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

Marianek i Rysiu
Stary 2014-01-01, 08:55   #2628
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Dzień dobry w Nowym Roku
Dla Nas wszystkich wyjątkowym

Olafino wy3mał do północy, miał dwie laseczki do towarzystwa pewnie dlatego co nie zmienja faktu, że wstał 7:30;p
A tż leży połamany

Ciekawe co go tak połamało
Długo imprezował Twój Młody ! Mój padł, dosłownie PADŁ o 22:30. Kręcił pupą, tańczył, ekscytował się fajerwerkami, poszłam do łazienki się umyć i po 10 minutach Filip leżał na środku pokoju i słodko chrapał Może dlatego, że nie miał takiego doborowego towarzystwa jak Oli?

Stary 2014-01-01, 08:55   #2629
Seksta
Rozeznanie

Dzien dobryyyyy. My po 3 sie polozylismy, zaraz spacer

Stary 2014-01-01, 08:57   #2630
agaaga89
Zakorzenienie

Seksta doczytałam, że używasz na brzuszek olejków z Alterra. Miałam je, ale zawsze używałam tylko do włosów jak zachowują się na skórze? Są tłuste? Zostawiają ślady? Czy szybko wysychają? Długo utrzymują efekt nawilżenia?

Stary 2014-01-01, 09:39   #2631
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

I ja się witam w nowym roku i nowym tygodniu ciazy jednoczesnie niestety nie wytrzymalam do północy i po 23 poszlismy do łóżka, ale i tak sie nie dalo spac przez fajerwerki chociaz Hania o dziwo najwieksze strzelanie przespala pomimo tego ze wczesniej dwa razy obudzily ja mniejsze strzaly. Ostatecznie pospala do 6.30 ale noc byla ciezka bo mocno kaszlala, raz myslalam, ze zwymiotowala bo taki byl odglos i wylecialam patrzec ale nic sie nie stalo. Za to niedawno zwymiotowala wszystko to co zjadla dzisiaj lacznie z syropem na kaszel jutro chyba czeka nas wizyta u lekarza, bo ja juz oczywiście mam schizy, ze jej sie cos rozwinie.. humor ma dobry, uśmiecha sie i bawi, wiec chyba nie jest tak źle, chociaz ona ogolnie jest bardzo dzielna w takich sytuacjach.

W ogole mam wrazenie ze przez noc wyskoczyl mi brzuch bo wczoraj takiego duzego nie mialam

Milego dnia mamuśki

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 09:45   #2632
lolitka888
Rozeznanie

Witam się i ja w tym ważnym i niepowtarzalnym dla Nas roku 2014

Jak tam u Was?bo mnie boli głowa Jedno karmi i się działo,a tak poważnie to fajnie było u tych znajomych.Wytrzymałam do 2:10Mały tak kopał i się wiercił całą impreze i jak strzelali petardami.Bidulek się bał pewnie
Mam nadzieje,że i Wy się dobrze bawiłyście i Dosiego Roku

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2014-01-01 o 10:06
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 09:47   #2633
ilkas
BAN stały

Madziuuula oo wytrzymał do północy? Dzielny chłopak

Agaaga89 hahaha, to faktycznie DOSŁOWNIE padł

U nas impreza całkiem udana. U znajomych było w sumie 10 osób więc fajna ekipa. Szkoda, że nie wszyscy z naszej paczki..no ale nie udało się Wróciliśmy do domu po 3 i w sumie to mój mąż chciał wracać, bo ja się jeszcze dobrze bawiłam Ale powiedział "kocchhanrie wracaajmy teraz póki ja jesce jestem w staanie" Więc zapakowaliśmy się do auta..10 minut i byliśmy w domku.

Moja Milcia u dziadków balowała do 22. Oczywiście ja dziś zamiast korzystać i pospać to obudziłam się przed 9 i to by było na tyle ze spania... Może jeszcze później utnę sobie drzemkę.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 09:48   #2634
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie w Nowym Roku
Cała noc nie spałam przez TŻ chrapal niemiłosiernie ! Ale miałam nerwy.Jak by nie to ze byłam nie u siebie to bym go z wyrem na balkon wyniosła...ale spaliśmy u rodziców.
Nie ogarniam juz tego chrapania to mnie wyprowadza z równowagi...cała noc w nerwach.

Stary 2014-01-01, 10:15   #2635
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU MAMUSIE

my wczorajszy dzien spedzilismy w domu, mielismy isc do znajomych, ale maz byl od 3 na nogach, a dzis na 10 juz musial jechac do pracy wiec podjelismy decyzje, ze ten rok konczymy spokojnie, mimo, ze do spokojnych specjalnie nie nalezal i w sumie nie zaluje do polnocy zaliczylismy chyba ze 3 drzemki o polnocy wyszlismy poogladac fajerwerki i szybko w wyrko alle spiaca jestem, nie powiem pewnie jakas mala kimke w ciagu dnia zalicze

widzialam, ze pojawil sie temat materacy: tez ostatnio czytalam i ludzie generalnie odradzaja te kpg sugerujac, zebysmy sami spali na desce te materace nie maja byc twarde, a sprezyste. i powiem Wam, ze cos w tym jest, bo mysle, ze jesli te materace bylyby dobre, to bylyby powszechne wszedzie, u mnie natomiast w Norwegii moge kupic albo piankowe, albo lateksowe albo sprezynowe. zadnych kokosow czy gryki nie znajde

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 10:18   #2636
paulka0212
Wtajemniczenie

Dzień dobry pierwszego dnia w tym roku
U Nas imprezka też udana, naprzytulalam się do męża za wszystkie czasy.
Oczywiście musiałam coś zbroić, po północy jak poszliśmy na balkon kopnełam piwo i oglądałam strzały na zmianę ze sprzątaniem :p

Miłego dzionka życzę

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 10:22   #2637
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Witam się w nowym roku
imprezka całkiem udana Nie spodziewałam się ze wysiedze do 2 hehe
Też podczas głośnego hałasu troszkę czułam jak mi się Malutkie wierci
Ale kopniaków jeszcze nie czuję.
Tż leczy kaca hihi więc dzisiaj zleci mu dzień na tym ;D

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 10:25   #2638
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Hehe no generalnie Olaf tez padł o 22 usiadł na kolanach znajomej którą widział pierwszy raz w życiu, wtulił się (a miał w co ) i padł ale na 10min bał się petard a strzelali cały wieczór, no więc troche posiedział, zregenerował siły i dalej szalał zasnął po północy wtulony przestraszony tymi strzałami

Santom ale sprężynowe materace do łóżeczek?

Marianek i Rysiu
Stary 2014-01-01, 10:49   #2639
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Madziula, no komorowe i sama nie wiem co o tym sadzic ale pewnie zatrzymam sie na lateksie...

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

a najlepiej zapytam sie poloznej mojej tutaj, ona bedzie pewnie bardziej w tym obeznana.

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 10:54   #2640
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula staram się nie nosić, ale czasem jest tak że na spacerze on chce aby go nieśc to wezmę na ręce zrobię z 5 kroków puszczam i idzie sam , a za jakieś ileś metrów czasem powtórka z rozrywki.
Oskar też waży coś ok. 14 kg.

Agaaga bo potem dzieci już stopują z tą wagą , chyba po 2 latach jest dużo wolniej.

Gosiu a może jej rodzice przeciwstawiają ją przeciw Tobie ? Jest taka możliwość ?

Dzień dobry w Nowym Roku No i w 21tc

U Nas młody padł o 22 , ale o północy obudził się z przeraźliwym krzykiem "mamo" i płaczem. Na szczęście szybko zasnął.

Zabawa bardzo fajna ale ok 23 to ja bym chętnie sama już poszła spać :P

Pobudka u Nas o 7.30.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości