|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Witam się i ja w nowym roku, oraz życzę jeszcze aby ten rok był jeszcze lepszy niż poprzedni.
My byliśmy u znajomych, poszliśmy na 17 a wróciliśmy do domu o 4 Bawiliśmy się dobrze, w gronie 3 najbliższych przyjaciół , tylko chłopaki niestety lekko dogorywają hi hi hi Mały bulbotał co jakiś czas w brzuchu i już od rana dzisiaj też się wierci A z planów na dziś, to do piątku rano dostajemy pieska do opieki, po południu idziemy do babci TŻ a jutro do innego znajomego . Więc nudzić się nie będziemy. ![]() I witamy się w 34 tygodniu
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2014-01-01 o 23:20 |
|
|
|
#2012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- No i przedewszystkim witam w nowym roku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w Nowym Roku!
Przetrwałyśmy!!!! Mogę rodzić ![]() Koleżanka nie wytrzymała, miala termin na 01.01 a urodzila parę h przed północą. Od rana odbieram sms'y czy jesteśmy we Dwoje czy już we Troje
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
No to mój mąż składał życzenia (i świąteczne i noworoczne) od całej naszej trójki i się potem musiał tłumaczyć, że Kazio na razie życzy z brzuszka
![]() Ja się coś nie mogę dobudzić i mimo przespanej większości nocy (która to polecała zmianę łóżka? -potwierdzam), potem spania do 10 chyba idę dalej w kimę... Na szczęście nikt ode mnie dziś nic nie chce (a mąż się złości, jak go przepraszam, że nie pomagam) więc mogę, mimo że przydałoby się dalej ogarniać mieszkanie i nie siedzieć tak na pyle
|
#2015 |
|
Raczkowanie
|
Tak tak, ja też dziecko, O ILE W OGÓLE, to po 30stce ;p Tak zresztą komunikowałam mojemu ex, który to chciał dziecko przed swoją 30stką, co by oznaczało mój poród przed 28 rokiem życia :P A to przecież nie wpisuje się w mój plan na życie!
ehe - jasne. W tym roku skończyłam 25 ;P[/QUOTE] Moja ciaza, to dla nas wielka kinder niespodzianka roku 2013 ![]() Jeszcze mc wczesniej przed zajsciem w ciaze rozmawialismy z TZ, ze on by chcial dzieci, najlepiej 2, ale to tak za 3 lata.... Ja za to wcale ![]() Mimo 29 na karku moja gotowosc do posiadania potomka byla zerowa, glownie przez plany na najblizsze kilka lat, ale teraz nie mozemy sie doczekac Leona ![]() Maruda- Krzys uroczy!!!!!!Zeby wszystko szlo ku dobremu !!!! My chyba jak spora wiekszosc tutaj spedzilismy Sylwestra w domu z pyszna kolacja, przytulankami, batmanem w tle i soczkowym toastem o polnocy ![]() Co do pomaranczy, to ja pochlaniam ogromne ilosci....w sumie to nic mi tak nie smakuje jak one
|
|
|
|
#2016 |
|
Zadomowienie
|
http://raportdrogowy.interia.pl/aktu...ec,nId,1082653
noz się w kieszeni otwiera!!!!!!!!!!!!!! Co za durna kobieta!!!! Oby tylko z dzieckiem było wszystko OK.... ![]() ![]()
|
#2017 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia: u Ciebie też taka tragiczna pogoda? U mnie leje jak z prysznica i wiatr jakby jakiś huragan był. Chciałam iść na spacer z Marcelem a tu muszę siedzieć w domu
|
|
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w Nowym Roku
![]() Oby był lepszy niż poprzedni! bella, szkoda, że Cię nie wypuścili. Bardzo dobrze Cię rozumiem Migotka, życzę Ci mokrych majciorów i chlupotania w butach, co byś w szpitalu leżeć bez sensu nie musiała W sumie obie też tego życzę mariee, mnie wczoraj pytali o to samo. Podzielam zdanie Migotki - jest to denerwujące. Czy np moja mama myśli, że nie powiem jej że urodziłam? gosia, współczuję nocki magnusia, to Ty hardkor jesteś jak do 3 wytrzymałaś! Ja o 1 już odpadłam My wczoraj we troje z kotem mieliśmy imprezę że ho ho! Dobra, ja już mogę rodzić!
|
#2019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I też witam się noworocznie Sylwester minął lepiej niż mogłabym sobie życzyć Dostałam kroplę toastową na czubek języka, a i tak mąż dopił te pół łyka co mi kapnął w kieliszek, bo jednak odrzuca mnie nawet od łagodnych napitków widać, sączyłam sobie za to soczek - elegancko, z kieliszka - obserwując fajerwerki
|
|
|
|
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie jesteś pierwsza która dotrwała do wyznaczonego terminu ![]() Cytat:
|
|
#2021 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 2014
. Pilotka86, Super! I bardzo fajnie czytać jak rozkręcasz laktację . Też mam ten laktator z Medeli i po Twoich postach cieszę się jeszcze bardziej, że w niego zainwestowałam.Jak znajdziesz chwilkę i będziesz miała wenę, skrobnij coś o cc i o tym jak się czujesz. A jakie macie typy imion dla małej? Maruda80, ja nie pilotka, ale mam taki laktator jak ona - Medela mini electric. Selena85, jem pomarańcze, mandarynki i grejpfruty w hurtowych ilościach Bella7, malaMigotkAaa, super, że się wybawiłaś, a TŻ się zreflektował; może mały po takich atrakcjach będzie chciał zobaczyć ten świat szybciej ![]() Perfuzja, świetny rok za Tobą A co do karmienia - nie mam takich doświadczeń, ale wszystkie znane mi mamy mówią, że początki są trudne i bolesne, ale, że warto wytrzymać. Dasz radę Le La, nie martw się. Może to zatkane kanaliki łzowe? Mój chrześniak je miał. To nic groźnego. Pamiętam, że mój brat był z nim u lekarza i miał przemywać mu oczka ciepłymi ziołami (nie pamietam jakimi), tak by udrożnić kanaliki i robić masaż ciepłą łyżeczką. Potem dostał też jakieś kropelki. Jeśli się martwisz, a Alek ma dyskomfort, podejdź jutro do lekarza lub skontaktuj się z położną Marieee, będziecie mieć z koleżanką dzieci w bardzo podobnym wieku, bo jakby nie patrzeć Twój czas nadchodzi ![]() .Ja wczoraj posiedziałam z małżem, zrobiliśmy sobie wyżerkę i seans filmowy. Po północy wpadło do nas kilka osób z życzeniami i było miło. Poszliśmy do łóżka około 2, a ja nie mogąc spać podczytywałam wizaż jako gość z telefonu. Wiecie, że wczoraj urodził się pierwszy maluszek u mamuś marcowo-kwietniowych? Jak nasz Dominik w 28tc. (plotkara ze mnie Poza tym, dopadło mnie lekkie przeziębienie, więc muszę się trochę podkurować. Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2014-01-01 o 13:00 |
|
|
|
#2022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2023 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Straszne ![]() Cytat:
Też chyba nie wyjdziemy dziś nigdzie. Zresztą ja nie mam sił,tak mnie boli wszystko. Cytat:
Fajnie. Daj jakąś fotę,co?
|
|
#2024 |
|
Rozeznanie
|
To i ja sie witam w Nowym Roku
u nas tez było miło, dobra wyżerka, sylwestry w tv i pokaz fajerwerków o północy. Zrobiliśmy sobie z mężem kilka pamiątkowych zdjeć z zimnymi ogniami. W ogóle zastanawialiśmy sie po ilu latach jest to pierwszy sylwester bez imprezy, picia itd a dzisiejszy dzień bez kaca W nocy za to miałam mega zgagę i łapała mnie skurcze. Ważne, ze udało sie dotrwać do stycznia z brzuchem, a teraz moge juz rodzic jutro mam ktg, ciekawe co tam wyjdzie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny. Jutro bedzie u mnie polozna, wiec niech zobaczy to oczko i powie co z tym dalej, a w piatek chyba sie do lekarza wybierzemy, bo Alek w wypisie ma kontrole w ciagu miesiaca, ze wzgledu na jakies minimalne szmery nad serduszkiem i trzeba to sprawdzic. Pediatra w szpitalu mowila, ze raczej to nic groznego i zazwyczaj samo przechodzi, ale sprawdzic trzeba. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- ambrella tez to czytalam o tym maluszku u mamus marzec/kwiecien. To 28 tydz6d.i wazy 900g. Oby szybko rosl i wszystko bylo w porzadku. |
|
|
|
#2027 |
|
Raczkowanie
|
Pilotka86, Ambrella napiszecie coś więcej co Was skusiło ma Medelę mini electric? Ja się zastanawiałam właśnie między nią a Medelą Swing gdyby jednak laktator się okazał potrzebny, ale planowałam wtedy w razie czego posyłać męża na szybkie zakupy, bo oba drogie, a Swing nawet bardzo. To ssanie fazowe jednak się nie przydaje?
|
|
|
|
#2028 |
|
Raczkowanie
|
Halo
Witamy się i my w Nowym Roku Mam w sobie spokój, bo doczekanie Sylwestra w dwupaku było moim ostatnim celem - mogę pomału czekać na poród...Piszę pomału, bo termin mamy na 21.01, więc bez szału....no i na Lidkę poczekam![]() Mogotko zazdroszczę imprezy....obiecałam mężowi, że idziemy w przyszłym roku choćby na parę godzin na jakiś bajkowy bal sylwestrowy, o ile nie będę miała oporów i Zosię zostawić np. niani...ale zakładam, że nie...zobaczymy, życie zweryfikuje Myśmy wczoraj puszczali nasze lampiony szczęscia i za każdym razem były jakieś marzenia i życzenia wymyślane Fajnie, taki sylwester spokojny...poprzednie zwykle pracowaliśmy...mąż w policji, ja w służbie zdrowia, to mieliśmy potem sobie co opowiadać- możnaby książki pisać co dzieje się w terenie, tudzież na IP w tę czarowną noc A sami świętowaliśmy zawsze właśnie w Nowy Rok, po odespaniu naszych dyżurów![]() Ech...2013r...ciężkie podsumowanie, zaiste - wszystko przyćmiewa ciąża:P Ale to może w skrócie... 1.Mąż w zasadzie wyszedł z babrdzo ciężkiej choroby (chociaż jeszcze wiele, wiele trudów przed nami, to obecnie można powiedzieć, że jest lepiej). 2. Zaszłam w ciążę w zasadzie "nagle"....hehehe...b ez planowania ![]() 3. Zmieniliśmy miejsce zamieszkania na GORSZE....tzn. do teściow... 4. Dostaliśmy mieszkanie służbowe troszkę poniewczasie, ale lepsze to niż nic:P 5. W zasadzie zaczęłam szukać promotora do swojego doktoratuy, znalazłam go...i nie dotarłąm na spotkanie, bo już niestety nudnośći ciążowe nie pozwoliły ![]() 6. i zapomniałam co chciałam napisać ![]() No, lista może mało imponująca, ale cóż...samo życie...2 lata temu była baaaardzo dołująca, z racji wielu popełnianych życiowych błędow, także w tym roku pocieszam się, że jest pozytywniej I to mi wystarcza Aaaa...i mam wrażenie, że ZNOWU bardziej coś kocham tego swojego Tżecika To tak, na marginesie![]() A dziś mam takie dziwne samopoczucie, niby się wyspałam, a jestem zmęczona, niby nic nie jadłam, a czuję, że coś leży mi na żołądku...jest mi trochę niedobrze, mam stan podgorączkowy i jestem mega słaba..Pójdę się chyba położyć...
|
#2029 |
|
Raczkowanie
|
Proszę bardzo
Nasz party animal
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w Nowym Roku i jeszcze raz życzę nam wszystkim tylko najlepszych chwil!
pilotka86 super, że już Nowy Rok powitałyście w domu. Perfuzja mam nadzieję, że poczujesz się lepiej. Bella przykro mi, że musisz dalej leżeć, ale pomyśl, że tam masz najlepszą opiekę. My poimprezowaliśmy, że hoho... byłam obżarta, obejrzałam fajerki i przed drugą pewnie już chrapałam (swoją drogą, nigdy nie chrapałam a ostatnio mi się to załączyło )Jutro mam wizytę i mam nadzieję, że ostatnie usg i czekam na zielone światło i Marysię
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. JESTEŚCIE KOCHANE.
Jak magnez w kroplówce nie poskutkule to fenek pewnie. Aż się boję. Po magnezie brzuch miękki. Agoola zdradz kim jesteś w służbie zdrowia? Ciekawość mnie zżera.
|
#2032 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To i tobie gaci mokrych zycze hehe, u mnie cisza spokoj, mlody znow ruchliwy, jestem ciekawa jutrzejszych lub piatkowych badan... Cytat:
W ogole zaczelam sie troche bac porodu, przebiegu, bolu, tego o bedzie czy mlody jest zdrowy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2033 | |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny w Nowym Roku!
Chciałabym Wam życzyć dużo szczęścia, uśmiechu, sukcesów w życiu, ale także przede wszystkim szybkich i sprawnych porodów, a tym które już zostały mamami spokojnych dzieciaczków i jak najwięcej przespanych nocy Niech Nowy Rok pozbawiony będzie przykrości, a składa się z samych radosnych chwil ![]() Cytat:
![]() agoola, uciekaj od teściowej jak najdalej się da. Lepiej mieszkać na mniejszym metrażu, ale mieć komfort psychiczny. Nie dość, że teściowa zachowuje się co najmniej dziwnie to jak widać zawsze będzie Wam wypominać, że mieszkacie u niej, a to nie wróży niczego dobrego... Przeczytałam Waszą dyskusję na temat kredytów mieszkaniowych i chciałabym wtrącić swój krótki wywód. Niestety obecnie dla wielu osób kredyt na 20/30/40 lat jest jedyną opcją, żeby mieszkać na swoim. My mieliśmy do wyboru mieszkanie z teściami/rodzicami, wynajęcie mieszkania lub właśnie kredyt. Podobnie większość naszych znajomych. Znam nawet osoby, które mają kredyty 300 000 zł... Na początku rozglądaliśmy się za mieszkaniami do wynajęcia, ale ceny nas powaliły. Zdecydowaliśmy się na zakup i kredyt. W czasie podejmowania decyzji o zakupie mieszkania byliśmy pewni, że będziemy w nim mieszkać tylko my + jeden kot, dlatego kupiliśmy 37 metrów z jednym pokojem. Pokój i kuchnia są bardzo duże, mamy na prawdę sporo miejsca, jednak wiadomo, że brakuje dodatkowego pokoju. Kredyt mamy na 30 lat, na szczęście załapaliśmy się na dopłaty od państwa, dlatego rata jest wręcz śmieszna. Po paru miesiącach okazało się, że jeden kot bardzo źle znosi to, że jest sam, więc pojawił się drugi kot. Następnie nasza sytuacja zawodowa, a co za tym idzie finansowa się mocno polepszyła i zaczęliśmy myśleć o dziecku, które wcześniej było planowane grubo po ukończeniu trzydziestki i nikt z nas nie brał innej opcji pod uwagę ![]() Tak więc będziemy póki co mieszkać na 37 metrach z dwoma kotami i małym dzieckiem. Aktualnie nie mamy możliwości, ani nie opłaca się nam zmieniać mieszkania ze względu na te dopłaty. Planujemy za 3-4 lata zakup mieszkania docelowego, po sprzedaży aktualnego i spłacie kredytu ![]() Moja Lenka miała czkawkę może raz... Przynajmniej tylko raz ją czułam. Mam wrażenie, że jest raczej spokojna i zaczyna mnie to niepokoić, bo znowu wkręcam sobie jakieś dziwne rzeczy... Maruda, Krzyś jest śliczny, w ogóle nie wygląda jakby coś mu dolegało. Cały czas trzymam kciuki za Was i Waszego Synka... Trzymajcie się! Dominik też jest śliczny, ma taki łobuzerski wzrok ![]() My Sylwestra spędziliśmy w domu z serialem i TV. O północy odpaliliśmy Picolo i oglądaliśmy fajerwerki razem z kotami |
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała się rusza Wreszcie mogłam się poprzytulać do męża ![]() 3.01 mam wizytę, czy już jutro powinnam iść na KTG? W ogole znajomi i rodzina robią zakłady, kiedy się urodzi Najwięcej typów na 4 stycznia, albo na 6. Bo podobno brzuch mi się podniósł.
|
|
#2035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2036 | ||
|
Zadomowienie
|
Maruda Krzyś to cudny chłopak! i widać, że silny- a przy wsparciu zawziętych i kochających rodziców na pewno wszystko będzie szło dobrze
Cytat:
czytałam koło maja, ale w międzyczasie chyba znów zacznę- znam to na pamieć prawie, więc nie będę potrzebowała aż tak wielkiego skupienia o co przy dziecku pewnie trudno będzie Cytat:
tyle że musiałam z oczywistych względów zatrzymać spodnie pod brzuchem, ale i tak nieźle - pociesza mnie to bardzo nawet te +14 kg, czy tam ileś już takie straszne nie są jak mam dowód, że wymiary się AŻ tak nie zmieniły ![]() No i dzień dobry w nowym roku! Obudziłam się pełna energii - noc znowu przespana (znaczy od 4 do 12 z chyba jedną przerwą na wc), Amelka za 3 dni będzie donoszona, a nowy rok na pewno będzie lepszy niż poprzedni- nie ma innej możliwości
|
|
#2037 | ||
|
Rozeznanie
|
Jaki spokojny kotek! Moje szału dostają jak mają coś na sobie, o zrobieniu pozowanego zdjęcia nie ma mowy
Jeden miał niedawno operację i musiał nosić kołnierz na szyi, a jak mu go zakładaliśmy to był obrażony na cały świat - kładł się i nie ruszał. Drugiemu, który jest bardzo zestresowany i bojaźliwy kupiliśmy obrożę z feromonami, która ma w necie dobre opinie i niestety po jej założeniu nasz kot nie spał, tylko cały czas się lizał i drapał w okolicach szyi, więc musieliśmy mu zdjąć ![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo współczuję pobytu w szpitalu i mam nadzieję, że szybko Cię wypuszczą
|
||
|
|
|
#2038 |
|
Gang Iren
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2040 | |
|
Konto usunięte
|
Witam Was wszystkie w Nowym 2014 Roku
![]() Do 13 wylegiwaliśmy się z mężem w łóżku a teraz już po śniadanku i dopijam piccollo. Zaraz wskoczę z kieliszkiem do wanny i poczuję się jak na Manhattanie ![]() Maruda Krzyś jest śliczny!! Ma przepiękne spojrzenie. Cały czas sercem jestem z Wami i wierzę że wszystko się uda! ![]() pilotka super że Ci dobrze idzie ![]() bella strasznie mi przykro że zostajesz w szpitalu O matko jaki wspaniały model!! Cierpliwy i jakie pozy, widać że raczej ćwiczone przed lustrem Tap madl ![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

. Też mam ten laktator z Medeli i po Twoich postach cieszę się jeszcze bardziej, że w niego zainwestowałam.